Dl Eugen Hriscu a punctat foarte bine prin răspunsurile sale. Vă mulțumim pentru o astfel de discuție necesară!
@florinvoloc8760 Жыл бұрын
Aseară am intrat pe la jumătatea acestei emisiuni,in live.Acum am vizionat tot de la început și,am văzut lucrurile din altă perspectivă,am înțeles mai bine discuția.
@iv1389 Жыл бұрын
Interesant... Nu am putut intra life, dar am ascultat acum. Sunt bune aceste înregistrări👍
@mariusmuresan651 Жыл бұрын
Felicitări pentru emisiune .
@antonelapohoata7849 Жыл бұрын
Foarte interesant. Mulțumim!
@lidiaross5956 Жыл бұрын
Vă mulțumesc pentru claritate și deschidere către această temă atât de importantă pentru societatea noastra. Ar fi fantastic sa realizați 1 data pe săptămână discuții despre problemele psihologice și psihiatrice ale comunitățiii, căci nimeni sau putini specialiști doresc să ridice acest subiect la modul cel mai corect. Mulțumesc pentru calitatea timpului. O primăvară însorită și inspirata.
@soc3011 Жыл бұрын
Frumoasa mentalitate Catalina Dumitrescu 👏👏!! Si celorlalti! Dar pe acum am vazut-o prima data.
@johanndjmt2 Жыл бұрын
01:21:43 Aș mai adăuga că o carte conferă context, pe când o informație căutată rapid pe internet oferă o perspectivă extrem de îngustă asupra unui subiect și în consecință, mult mai puțină înțelegere. Pe de altă altă parte consider că și scriitorul ar trebui să își respecte cititorul. O exprimare mult prea academică sau umflată inutil de tot felul de cuvinte și expresii la care trebuie să stai mereu cu un dex pe lângă, deși poate fi un bun exercițiu intelectual pentru unii cititori, poate deveni ușor exasperantă pentru alții și denotă, după mine, lipsa de talent a autorului.
@venividi8883 Жыл бұрын
Multumesc, dl Presura pentru ce postati. Nu va urmaresc tot timpul din cauza faptului ca videoclipurile sunt lungi insa cand am timp va urmaresc cu drag. Multumesc ca ne da ti informatii utile.
@rickikatze3002 Жыл бұрын
Mulțumesc
@vladstroescu Жыл бұрын
Nici eu nu mi-am luat carnetul, și nici pandemia nu m-a împins în direcția asta. E ciudat, rata așoferismului e mare la psihiatri:)
@iontanase1871 Жыл бұрын
Bună seara! Sper foarte mult să primesc un răspuns la următoarea întrebare,sau macar să ajungă la cunoștința doamnei și domnului doctor,deci: Mă interesează foarte mult,avînd în vedere că sunt în cauză (Stan pățitul),o explicație,expunerea unei viziuni,a unei metode sau procedeu prin care un medic psihiatru pune un diagnostic sau ajunge la convingerea fermă că un virtual pacient suferă de o eventuală boală psihică? Întreb asta deoarece subsemnatul a fost diagnosticat cerîndumi-se acordul de către medic ,adică: "AI VREA SĂ TE PENSIONEZI?" Vă dați seama ce decurge de aici. Pînă la urmă cine avea toată responsabilitatea,sau cine era medic,eu sau cealaltă persoană??? Bine înțeles că am realizat imediat despre ce e vorba și ce implică asta dacă eram de acord și am avertizat medicul astfel:"pai o sa rîda lumea d-na doctor",iar dumneaei a replicat:*și ce treabă ai tu cu lumea, îți dă lumea să manînci?"Auzind asta și fiind la ananghie economică,am acceptat, evident distrugîndumi viața în ochii celor din mediul unde am domiciliul și cred că nu numai mai, deoarece la auzul situației mele, oamenii se autorizează, adică măresc atenția la adresa mea,li-se schimbă ceva în mental,mă privesc altfel și nu mai îmi acordă încrederea de care se bucură orice om normal. Acum vine întrebarea următoare.Dacă la acel moment al punerii diagnosticului nu eram de acord la modul ferm, și medicul nu mai continua cu diagnosticul de schizofrenie paranoidă,ci mergea pe altceva ,care nu implica nimic grav și demn de a fi indemnizat,atunci nu mai eram bolnav??? Adică mi-am dat diagnostic cu mîna medicului??? Cum vedeți procedura asta și dacă are pic de obiectivitate profesională? Într-o ordine de idei normală ca medic care dispui de viața unui om,ar trebui sa ai cîtuși de puțină probitate morală și profesională,nu? Meditați d-ră la acest episod și poate vo' dată voi primi un răspuns! Toate numai de bine vă urez și tot respectul pentru d-ul Presură,dar nu numai,însă domnia sa ca fizician și felul dumnealui de a fi,mă fascinează.Și cu această ocazie îi aduc la cunoștință că cel puțin "vidul cosmic de fond* sau spațiul de fond să-l numesc astfel,în care totul există,de la materie, energie, fenomene și legi fizice,este nemărginit sau infinit.Acesta existînd dintotdeauna.Iar din punct de vedere creaționist acest infinit nu putea fi creat de alt infinit(aici e vorba de Dumnezeu), pentru că e nonsens, automat sebstituinduse devenind determinate,iar fiind vorba de infinit,acesta nu poate fi deternat.
@danstoica2824 Жыл бұрын
La 18:30 vezi ca incurci borcanele. Trauma nu-ti oferă creștere, ea fiind rezultatul suprasolicitărilor de stres intens. Daca ai "învățat" ceva din ele, cel mai probabil vei depăși momentele de trauma mai ușor, dar realitatea este ca de multe ori aceste stări sunt inconștiente si intensitățile lor nu pot fi controlate sau conștientizate. Adica foarte multe lucruri importante se manifesta in subconștientul nostru. Ca sa ajungi de la stres la trauma pe un anumit drum stabilit, presupune pregătire pentru autocontrol si evitarea traumei sau minimizarea efectelor si eliberare buna fara prea multa suferință sau agonie. Trauma are conotație de fatalitate in majoritatea situațiilor si pentru majoritatea indivizilor. Este "locul" unde nu vrei sa te afli prea mult sau sa te afecteze la o intensitate foarte puternica ce te doboară. Suferința este traumatizanta dar nu este trauma.
@diaconuandrei8511 Жыл бұрын
👍
@oniricus Жыл бұрын
Am vazut ca oamenii care nu citesc sunt priviti cu MILA ("tristete" cred ca fost cuvantul folosit) de catre invitata din aceasta emisiune. Nu ma simt deloc motivat sa intru in cabinetul acestui "psihoterapeut". Chiar daca societatea este organizata de oameni inteligenti (sau adaptabili) in cele mai multe cazuri, cel mai mare procent al populatiei globale este de persoane ne-citite. Nu as vrea sa ma uit cu dispret la cei care imi monteaza gresia in baie sau imi cantaresc merele in piata, pentru ca sunt analfabeti.
@ginamitroi4262 Жыл бұрын
Am urmărit înregistrarea cu dorința de a invata cum sa îmi depășesc emoțiile negative, drpendentele, nu am găsit nici un răspuns. Nu înțeleg de ce se pune în evidenta ceva din trecut fără a da o soluție pentru viitor. Funcționez pe principiul învăț din trecut și actionez (gândesc, analizez, schimb) pentru un mâine mai bun decât azi. Dl Mihail a spun "Cum Dumnezeu dupa pandemie..." de ce îl amintiți pe Dumnezeu când a fost exclus din discutie,emisiune? Pentru subiecte de religie discutați cu cei ce au învățat, cunosc, sunt în domeniu și pot discuta, pot da răspunsuri atât dv cât și nouă. Din punctul meu de vedere este o emisiune pentru specialiști ca un schimb de idei, practici, experiență. Nu știu de ce, dar la final sunt f tristă...Tristețe - mai rea decât sperietura fata de camionul care a trecut în viteza și mult prea aproape de trotuar. Mulțumesc pentru aceasta experiență!
@Mega_D_ Жыл бұрын
pt algorim de youtube
@adrianfundescu5407 Жыл бұрын
Am intrat pentru thumbnail( parea Braque) . Cool. Analize pertinente.
@dragos.m Жыл бұрын
am invatat ca nu exista doar tulburare post traumatica, mai exista si crestere post traumatica, ca in urma unei perioade de stres sa devenim mai buni.
@mihailpanus Жыл бұрын
♦️🤗
@gabrielaserban3193 Жыл бұрын
Nus. Personal nu am nici o treaba mental vorbind cu ideile doamnei despre un Dumnezeu de sorginte iudaica care iartă sau care nu iartă. Nici nu ma interesează asta. E un talmeș-balmeș in religii așa ca… pas. Pot sti ca și cultura generală toate astea dar emoțional sau… nu ma pot lipi de niciuna din ele. Nu ma impresionează cu nimic bamele astea Nu reușesc sa ma îndrăgostesc de niciunul din ele. E așa un soi de sf de joasa speța. 😁.
@papau1664 Жыл бұрын
Eu cred ca voi ^Intelectualii^ nu sunteți buni , destul de deștepți ca sa fie schimbări! Criticati tinerii , populația , politicienii dar sa faceți un pas înainte cu un exemplu cum trebuie sa fie nu aveti priceperea . ps. Cristian Presura face un efort aplăudabil .