Kanalınızı büyük bir ilgiyle takip ediyorum. Verdiğiniz bilgiler öyle kıymetli ki çok teşekkür ederim🙏🍀
@leylateoman15354 ай бұрын
Teşekkürler hocam. Emeklerinize sağlık.. Maşallah.. İyi çalışmalar diliyorum..
@leylateoman15354 ай бұрын
🙏🌹🙏🌹🙏🌹🙏🌹🙏
@aliosmantuna14204 ай бұрын
Sizi sonuna kadar izledim. Çok faydalı gördüm. Fırsat buldukça sizi dinleyeceğim. Selâmlarımla...
@leylateoman15357 ай бұрын
Emeğinize sağlık hocam. İyi ki varsınız. Teşekkürler.
@Bigani4 жыл бұрын
Teşekkür ederiz hocam çok güzel bir video olmuş
@emreacarhan2 жыл бұрын
Hocam Allah ilminizi arttırsın inşallah
@seyfullahaslan2 жыл бұрын
Amin. Allah razı olsun.
@Knn.Yldz.4 жыл бұрын
Kanalınıza abone oldum üstat. Bu gibi videoların devamı gelse harika olur.
@seyfullahaslan4 жыл бұрын
Teşekkür ederim. Devamı gelecek. [Teknik bir değişiklikten sonra yorumlarım silindi. Yedekten elle tekrar ekledim.]
@leylateoman15353 жыл бұрын
İyi çalışmalar dilerim hocam. Bilgileriniz için teşekkürler..
@seyfullahaslan3 жыл бұрын
Rica ederim. Sizlere de iyi çalışmalar.
@leylateoman15353 жыл бұрын
Teşekkürler hocam. Arşivin tasnifinde yardımcı olan arkadaşlarıma ve hocalara minnettarım.
@kenankaya53424 жыл бұрын
Hocam ben Kıbrıs seferinde kaydı tutulan 11 Numaralı Mühimme defterini yüksek lisans tezinde çalıştım. Defter Kıbrıs seferine katılan kişilere tevcih edilen tımar ile zeamet tevcihatı-terakkileri ve gedik tevcihlerini içeriyordu. Tez danışmanım sadece transkripsiyonla yetinmeyip arşivde tımar ruznamçe defterleri ile ruus defterlerinden faydalanmamı önerdi. Vaktim yetmediği ve Ruus formatına alışamadığım için Ruus kayıtlarından faydalanamadım. Ama ruznamçe defterlerinden hayli faydalandım. Gerçekten zaman büyük problemdi. Mühimmede dirlik veya terakki verilen kişilerin beratlarını ruznamçelerde bulmaya çalıştım. Terakki veya dirlik alanın ismi(belirtilmişse babasının ismi), sancağı, nahiyesi, karyesi, dirliğin/terakkinin miktarı, dirliğin veya hissesinin kimden mahlul kaldığı, zaman zarfı vs. her şeye dikkat ederek ciddi bir tarama yaptım. Tez hocam, bu tez çalışmasında koluma altın bir bilezik takmış oldu önerdiği yolla. Ruuslardan da istifade edebilseydim tezim daha kuvvetli olacaktı. Tarihçiliğin Kpss tarih kitabı veya piyasa kitaplarını hatmederek kendini tarihçi ilan edenlerin gösterdiği gibi olmadığı bir daha anlaşılıyordu. Tarihçiliğin arşiv ayağının yorum metodu takip edildiğinde daha fazla emek ve azimle olduğunu gördüm. Artısıyla eksisiyle çok verimli ve unutulmaz bir süreç oldu arşivde çalışma süreci.
@meyremce3 жыл бұрын
Merhabalar. Bir Kıbrıslı olarak konunuz hayli dikkatimi çekti. Yorumunuzu okuduktan sonra çalışmanızı aradım ve Academia'dan indirip incelemeye başladım. Bu çalışma beni cidden çok sevindirdi :)) Emeğinize sağlık.. Başarılarınızın devamını dilerim. Güzelyurt/KKTC'den çookça selamlarımı iletiyorum :)
@kenankaya53423 жыл бұрын
@@meyremce Çok teşekkür ederim Meryem Hanım. Tez çalışmamı inceleyip beğenmeniz bendenizi bahtiyar eyledi. İnşallah inceleyen herkes sizin gibi beğenmiştir. Merak ettiğiniz veya sormak istediğiniz şeyleri Academia'dan mesaj olarak yazabilirsiniz.
@Uraskolnikov763 Жыл бұрын
Hocam merhaba, ben İzmir Demokrasi Üniversitesi’nde Tarih bölümü okuyorum önümüzdeki sene mezun olacağım inşallah, Osmanlı Türkçem çok iyi diplomatika ve paleografya okuyup çevirebiliyorum ve bu alanda kendimi geliştiriyorum, ilerlemek istiyorum fakat yorumları okuyorum birçok arkadaş tarih mezunu olup yüksek lisans ve doktora yapıp arşiv uzmanlığı alanında memur olma yolunu seçmiş okuldaki hocalarım bana Arşiv Uzmanı olmak istiyorsan yüksek lisans yapmana gerek yok çünkü Osmanlıca alanında akademisyen olamazsın bu yüzden yüksek lisans alman eğer akademisyenlik düşünmüyorsan bir işine yaramaz sadece kpss’ye girip aldığın puanla Cumhurbaşkanlığı arşivlerine ya da Kültür Bakanlığı arşivlerine başvuracaksın bir de mümkünse alese gir 5 yıl geçerli puanın olsun dediler. Biraz kafam karıştı açıkçası internetten yaptığım araştırmalarla da pek fikir sahibi olamadım aydınlatırsanız sevinirim teşekkürler.
@seyfullahaslan Жыл бұрын
Denilenler doğru. Arşivde memur olmak için YL yapmaya gerek yok. KPSS puanı yeterli. ALES neden dediler anlamadım. Eğer yakın zamanda değiştiyse takip edemedim ancak bildiğim kadarıyla memur alımında ALES istemiyorlar.
@medihaemin Жыл бұрын
hocam merhaba, ben şuan Osmanlı tarihi yeni çağ YL yapıyorum ve tez dönemindeyim hocam ben internet sitesinden arşiv kullanmak istiyorum nasıl kullanabilirim?
@seyfullahaslan Жыл бұрын
Devlet Arşivleri diye Google'da aratın. Siteye sanırım E-devlet üzerinden giriş yapabiliyorsunuz. Olmazsa arşive gidip orada araştırmacı kaydı açtırdıktan sonra internet üzerinden erişim sağlayabilirsiniz.
@huseyinatmaca72393 жыл бұрын
merhaba 1909 yılı kırcaali salifler köyü bulgaristan dakı babaannem için doğum belgesi kaydını osmanlı arşivlerinden nasıl temin ederim
@IsaGOKGEDIK4 жыл бұрын
Hocam bahsettiğiniz file maker programının nasıl kullanılabileceğine dair de bir video olursa çok seviniriz. Çok şey yapmaya yarayan bir program ama sosyal bilimcilerin nasıl kullanabileceğine dair örnek pek yok etrafta. Çok faydalı olur tahminimce.
@seyfullahaslan4 жыл бұрын
Program kesinlikle çok işlevsel. Bu fikri not edeyim. Teşekkürler. [Teknik bir değişiklikten sonra yorumlarım silindi. Yedekten elle tekrar ekledim.]
@BasbugKutlug2 ай бұрын
Soyumuzu ogrenmek icin geldigimiz yeri bilmemiz yeterilimi
@90bpm704 жыл бұрын
Hocam selamlar içerikler çok kaliteli devamını bekliyoruz. İzninizle sizden görmek istediğim 2 içerik tavsiyesi vermek istiyorum. Birincisi: tarih bölümü için yüksek lisane ve doktora süreçlerinin nasıl işlediği, öğrenci alınırken ne gibi yeterlilikler dikkate alındığı, içeriğinin ne şekilde olduğu vb. İkincisi: Kendi osmanlıca maceranızdan da yola çıkarak osmanlica öğrenenlere tavsiyeler, arşivde çalışmanın osmanlicaniza katkisi oldu mu, ne gibi hatalardan uzak durmak bize hız kazandırı vb. Gibi konularda video çekerseniz güzel olur. Akedemisyen olmayı hedefleyen bir tarih öğrencisi olarak istifade ediyorum saygılar.
@seyfullahaslan4 жыл бұрын
Bu konularda videolar çekeceğim. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. [Teknik bir değişiklikten sonra yorumlarım silindi. Yedekten elle tekrar ekledim.]
@ismailcuceoglu64805 ай бұрын
Kıymetli hocam verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. Bende arşivde katalog taraması yapıp, ilgi alanım olan sayfaları aldıktan sonra ücreti karşılığında tercüme ettiriyorum. Bu da beni maddi açıdan zorluyor o yüzden izninizle bir ricam olacak. Ben Osmanlıcayı tam manasıyla öğrenmek istiyorum. Nerden başlamalıyım? Bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
@seyfullahaslan4 ай бұрын
Kanalda buna dair bir video var. İyi çalışmalar.
@artlab49564 жыл бұрын
Merhaba Hocam, 'arama' nın tüm sonuçları bana siyah beyaz gösteriyor. Herhangi bir görünüm açamıyorum. Mavi görünmüyor. Her şeyi denedim. 😣 Yurtdışındayım. Lütfen bana yardım edebilir misiniz? Saygılarımla Mira
@seyfullahaslan4 жыл бұрын
Yurtdışından bağlandığınız için olabilir. Farklı tarayıcılarda deneyin, belki tarayıcı kaynaklı bir hatadır. Genel arama yerine mesela "Belgrad" yazdığınızda bile sonuçlarda hiçbir şey çıkmıyorsa ya da çıkan sonuçların belgeleri açılmıyorsa yurtdışından girişlerde kısıtlanmış olabilir.
@artlab49564 жыл бұрын
@@seyfullahaslan Bilgi için çok teşekkürler 🙏🏼
@rumeysa29482 жыл бұрын
merhabalar. türk dili ve edebiyatı mezunuyum. arşivde çalışmak istiyorum. nasıl bir çalışma yapmamı tavsiye edersiniz, nereye başvurmalıyım. arşivci alımları ne sıklıkla olur. ve nasıl bir yol izlemeliyim? teşekkürler..
@seyfullahaslan2 жыл бұрын
Arşivde araştırmacı olarak çalışmak isteyenlere yönelik bazı tavsiyeler vermiştim. Personel olarak arşivde çalışmak için bence güncel durumu en iyi google aramasıyla görebilirsiniz.
@KsaveOz-up3pz Жыл бұрын
Hocam, 1900-1928 arası Arşivlere hakimmisiniz ve size bazı sorular yöneltmek istiyorum ve cevap vereceğiniz sık kullanidiğınız sosyal medya platformu varmı?
@seyfullahaslan Жыл бұрын
O dönem arşivlerine hakim değilim.
@ahmettezer65542 жыл бұрын
Hocam soy araştırması hususunda video talep ediyorum.
@seyfullahaslan2 жыл бұрын
Soy araştırmaları alanım değil.
@mervehanm002 жыл бұрын
Merhaba hocam, ben tarih 4. sınıf öğrencisyim devlet arşivlerinde çalışmak istiyorum bunun bir sınavı varmı nereye başvurabilirim
@seyfullahaslan2 жыл бұрын
KPSS puanı ile başvuruları alıyorlar. Kendi sitelerinden duyuru yapıyorlardı önceden. Şimdi hem kendi sitelerinden hem de ilan.gov.tr üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca bir sınav ve sözlü sınavı var. Uzmanlık alanlarınıza göre sizi teste tabi tutuyorlar.
@ozanerman90684 жыл бұрын
Hocam merhaba, açıklamanızın bir kısmında belgenin tümünü okumadan sadece belli bir kısmına bakarak o belgenin içeriğinin ne olduğunu anlanılabilineceğinden bahsettiniz. Rica etsem biraz açar mısınız. Belgeye baktığımız gibi hangi yöntemle konunun ne olduğunu anlayabiliriz?
@ozanerman90684 жыл бұрын
@@seyfullahaslan anladım hocam. Okumak çok önemli o zaman. Çok teşekkür ederim ilginiz için.
@seyfullahaslan4 жыл бұрын
Belgenin kime gönderildiğini, sorunun ne olduğunu, ne istendiğini ve belge tarihini belgeleri okudukça, fazlaca belge gördükçe anlıyorsunuz. Siz Türkçe bir dilekçe gördüğünüzde hitap kısmını, açıklama ve talep kısmını görmeniz gibi. Göz aşinalığı, belge ve diplomatika bilgisi geliştikçe olur. [Teknik bir değişiklikten sonra yorumlarım silindi. Yedekten elle tekrar ekledim.]
@egzotiktatlar4 жыл бұрын
Hocam öncelikle bizler için yayınladığınız hem eğitici hem de bir çok konuda aydınlatıcı olan videolarınız için çok teşekkür ederiz. Izninizle bir sorum olacak. Arşivin neden tamamı online platformlara yüklenmiyor? Mesela bazılarını kasti olarak yüklemedikleri olabiliyor demişsiniz. Acaba bu kasıttaki sebeb nedir? Çok merak ettiğim bir konu . Saygılar , selamlar.
@egzotiktatlar4 жыл бұрын
Teşekkürler hocam.
@seyfullahaslan4 жыл бұрын
Merhaba, salgından önce online taramada belgenin yarısını görebiliyordunuz. Alakasız yerleri görüp belgeyi anlamak mümkün olmuyordu. Arşive gelinmesini istiyorlardı o zamanlar sanırım. Ya da ellerindeki bütün hazineyi bir anda açmak istemiyorlar. Bunlar tahmin tabii. Şimdi de katalogları ve görüntüleri salgına rağmen tam yüklemiyorlar. Bir başka tahminim arşivdeki program çok demode. 90'lı yıllardan kalma. Biraz revize ettiler, güncellediler ama aynı iskelet duruyor. Belki de teknik olarak arşivdeki anlık katalog ve görüntü güncellemelerini online'a aktaramıyorlardır. Bu teknik sıkıntı da istenilse çözülür elbette. [Teknik bir değişiklikten sonra yorumlarım silindi. Yedekten elle tekrar ekledim.]
@argsusmajor Жыл бұрын
Hocam merhabalar, iyi günler dilerim. Araştırma salonlarındaki bilgisayarlardan arşiv taramak ile internet üzerinden (Betsis (Belge Tarama Sistemi)) arşiv taramak arasındaki fark nedir?
@seyfullahaslan Жыл бұрын
Bir ara bu konuyu merak etmiş ve kendi araştırmalarımdaki sonuçlar üzerinden bir değerlendirme yaparak şurada yazmıştım. twitter.com/SeyfullahAslan/status/1648693113584484352
Hocam İlahiyat mezunu, İslam Tarihi ve Sanatları anabilimdalında Yüksek Lisansını Osmanlı Tarihi çalışarak yapan biri arşivde memur olarak görev yapabilir mi?
@seyfullahaslanАй бұрын
Tarih ve Kütüphanecilik bölümlerinden mezun olanları alıyorlar.
@BetülPehlivan-q5fАй бұрын
@seyfullahaslan hocam mevzuata baktım ilahiyat da yazıyor
@seyfullahaslanАй бұрын
O zaman son birkaç yılın mevzusudur. Bizim mezun olduğumuz yıllarda böyle değildi. Sizin için iyi olmuş.
@nur.101.3 ай бұрын
Bir sorum vardı Osmanlı arşivlerinde ne bulabiliriz ya da nasıl faydalabiliriz genel olarak ??
@seyfullahaslan2 ай бұрын
Milyonlarca belge var. Araştırma konunuza göre bakmanız lazım. Arşiv binasına gidip ya da online tarama yaparak faydalanabilirsiniz.
@rahmansahin42384 жыл бұрын
Hocam emeğinize sağlık, videonuzun son kısmında belgeleri okuyup kaydettiğiniz bir programdan bahsettiniz, bu program ile ilgili biraz daha bilgi verebilir misiniz, teşekkürler
@seyfullahaslan4 жыл бұрын
Rahman hocam, teşekkür ederim. File Maker adında bir program. Aslında bir veritabanı programı. Kendime göre özelleştirdim sadece. Forumlarda bulunabilir. [Teknik bir değişiklikten sonra yorumlarım silindi. Yedekten elle tekrar ekledim.]
@gerstebarley66676 ай бұрын
Hocam merhaba. ben yıllar once sizin bulundugunuz unıversiteden mezun oldum. fakat şimdi osmanlı arsıvınde calısmak ıstıyorum. kpss puanım mevcut alımların olmasını bekliyorum. fakat sözlu sınav osmanlıca sınavı mı acaba merak ettim. ve sözlü sınavda tarıhsel belge bilgileri mevcut olur mu merak ediyorum. Osmanlıca okumayı sadece rıka m-belgeler uzerinde yapsam yeterlı olur mu sulus de öğrenmem gerekir mı merak ediyorum. Teşekkür ederim
@seyfullahaslan6 ай бұрын
Merhaba. Sözlü sınavda okumanızı ve Osmanlı bürokrasisi ve diplomatikası bilginizi ölçüyorlarmış. Divanî de okumanız gerekir.
@Volgaboatman2 жыл бұрын
Hocam 31 mart vakasına karışmış ve bundan dolayı idam cezasına çarptırılan dedemin mahkeme kayıtlarına ve fotoğrafına ulaşmak istiyorum. Nasıl yapabilirim ?
@seyfullahaslan2 жыл бұрын
Arşiv fonlarında detaylı bir araştırma yapmak lazım. Kısa bir yolunu bilmiyorum maalesef. Osmanlıca okuyabiliyor musunuz?
@Volgaboatman2 жыл бұрын
@@seyfullahaslan maalesef hocam
@seyfullahaslan2 жыл бұрын
O zaman bilen birine araştırma yaptırmanız lazım. Kayıt çıkacağını da garanti edemez kimse.
@eminesarboga81613 жыл бұрын
Hocam konu ile alakasız olabilir fakat tarih bölümü öğrencisi 4.sınıf öğrencisiyim yüksek lisans yapmak istiyorum fakat ortaçağ ve yeniçağ arasında kalmış durumdayım bunun ile ilgili bir öneri videosu çekebilir misiniz veya önerileriniz varsa bizimle paylaşabilir misiniz teşekkür ederim 🙏🏻
@seyfullahaslan3 жыл бұрын
Merhaba. Kanalda iki video var. Belki onlar size yardımcı olur. Olmazsa ilerde belki bir canlı yayında bu mevzuları tekrar konuşuruz. - Tez Konusu Nasıl Belirlenir? kzbin.info/www/bejne/qmLZpomnp7aDg7c - Tez Konusu canlı yayını kzbin.info/www/bejne/qGPWiHydmqmWjdU
@eminesarboga81613 жыл бұрын
@@seyfullahaslan teşekkürler hocam 😊
@Marizm.3 жыл бұрын
Hocam Bilim Tarihi 3. sınıfım arsivlere bu bolumden alım olmuyor mu
@seyfullahaslan3 жыл бұрын
Arşiv ilanlarında bu zamana kadar görmedim. Genelde Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Bilgi-Belge Yönetimi, Arap Dili, Fars Dili mezunlarından alınıyor.
@gulsenergun7214 Жыл бұрын
Türk Dili ve edebiyatı öğrencisiyim arşivde çalışmayı düşünüyorum ama yeterli bir bilgiye ulaşamadım bu konuda yardımcı olabilir misiniz
@seyfullahaslan Жыл бұрын
Bu videoda araştırmacı olarak arşivde nasıl çalışabileceğinizi anlattım. Arşivci personel olarak çalışabilmeniz için KPSS üzerinden alım yapıyorlar. Google'da muhtemelen cevabı vardır. Tüm detayları bilmiyorum.
@eyuppolat51494 жыл бұрын
Istediğimiz belgeleri alıp okuyabiliyormuyuz mesela ben Abdulhamiti vede Vahdettin ı merak ettim Ya da osamnlidaki yöneticilerin gayri muslummu Ya da kimler olduğunu öğrenebilirmiyiz
@Avrasyamt24 жыл бұрын
@@seyfullahaslan internet üzerinden arşivdeki 95 milyon belgeyi indirmek mümkün mü ücreti karşılığında
@seyfullahaslan4 жыл бұрын
Bu şekilde hazır belge paketleri yok. Sadece bunlardan bahseden belge de bulamazsınız. Arşivdeki araştırma sürecinde sizin ortaya çıkarmanız gerekecek. Bu sorularınızın cevaplarına da ancak uzun bir arşiv taraması, derinlikli bir literatür ve belge okumasıyla ulaşabilirsiniz. [Teknik bir değişiklikten sonra yorumlarım silindi. Yedekten elle tekrar ekledim.]
@seyfullahaslan4 жыл бұрын
@@Avrasyamt2 Böyle bir şey mümkün değil. Ayrıca internete açılan katalog ve görünler arşivin tamamı değil. Eksikler, kasten dahil edilmeyen fonlar vs. var. Çünkü arşiv binasında gördüğümüz defterleri online veritabanında göremiyoruz. [Teknik bir değişiklikten sonra yorumlarım silindi. Yedekten elle tekrar ekledim.]
@ali-q3n3f Жыл бұрын
Merhaba hocam. Ben bu yıl tarih bölümünden mezun olacağım seneye yakınçağ tarihi ananilim dalında yüksek lisans başvurusu yapacağım. Yüksek Lisans ve doktora vetiresinde arşiv de çalışabilir miyim? Çalışabilirsem daha sonra akademisyen olabilir miyim? Şimdiden teşekkür ederim.
@seyfullahaslan Жыл бұрын
Yolunuz açık olsun. YL ve doktora sırasında arşivde memur olarak çalışmanızda bir mahsur yok. Doktoranızı yaparken araştırma görevlisi kadrosuna ya da bitirdikten sonra ise Dr. Öğretim Üyesi kadrosuna başvurmanıza engel bir durum yok.
@ali-q3n3f Жыл бұрын
@@seyfullahaslan teşekkür ederim hocam
@yeganekarimova48823 жыл бұрын
merhaba hocam ben iktisat mezunuyum her han gi bir arşivde calisa bilirmiyim
@seyfullahaslan3 жыл бұрын
İktisat mezunlarına arşiv kadrosu ilanlarında başvuru hakkı verilmiyor.
@bayramv.21774 жыл бұрын
Hocam arsivlerde belgelere fotokopisini alarak veya baska bir sekilde sahib olabiliyor muyuz?
@seyfullahaslan4 жыл бұрын
Fotokopi verilmiyor. Görüntüsünü 25 krş karşılığında satın alıyorsunuz. Talep ettiğiniz görüntüler CD'ye yazılıp size veriliyor. [Teknik bir değişiklikten sonra yorumlarım silindi. Yedekten elle tekrar ekledim.]
@MYlmaz-ez4dq3 жыл бұрын
Arap dili ve edebiyatı bölümünden mezun bir öğrenci arşivlerde nasıl ve ne alanda çalışabilir?
@seyfullahaslan3 жыл бұрын
Arşive kadro ilanı açılırken bu bölümün mezunlarını da "başvurabilecek bölüm mezunları" arasına yazdıklarını hatırlamıyorum. Eski ilanlara bakmak lazım.
@curlyqueen43792 жыл бұрын
HOCAM MERHABALAR BENİM SİZE SORMAK İSTEDİĞİM ŞEY 1700 LÜ YILLARIN SONLARI YADA 1800 YILLARIN BAŞLARINDA ANKARADA YAŞAYAN DEDEMİN ADINI NASIL BULABİLİRİM BU BENİM İÇİN ÇOK AMA ÇOK ÖNEMLİ YILLARDIR ARIYORUM NUFUSA DEFALARCA DİLEKÇE YAZDIM HAKLARI SAKLIDIR MAHKEME YOLUYLA ALABİLİRSİNİZ DİYE CEVAP VERİYORLAR.DAVA AÇTIĞIMDA İSE BÖYLE BİR KAYDA ULAŞILAMADI YAZISI GELDİ.2 SENE BEKLEDİM 8 DURUŞMA YAPILDI VE SONUC00 ALAMADIM.ALLAH RIZASI İÇİN BANA YARDIM EDİN .LÜTFEN TANIDIĞINIZ GÜVENİLİR BİRİLERİDE VARSA ANKARADA BANA YARDIMCI OLABİLECEK MİNNETTAR OLURUM.
@seyfullahaslan2 жыл бұрын
Mahkeme bilirkişi atamıştır ve onlar bakmıştır zaten. Dediğiniz tarihlerde nüfus sayımı olmadığı için dedenizin adını bulmanız çok zor. İmkansız değil ancak yıllarca çalışmayı gerektirir. Bu konularda size yardımcı olabilecek tanıdığım biri de yok maalesef.
@emreacarhan2 жыл бұрын
Bana ulaş kardeşim.
@curlyqueen43792 жыл бұрын
@@emreacarhan Nerden ulasabilirim ki size Emre Bey ?
@melekselvi89513 жыл бұрын
Hocam selamün aleyküm osmanlıca alanında yüksek lisans için neler yapılmalı
@seyfullahaslan3 жыл бұрын
Yüksek lisansta iyi derecede Osmanlıca belge okumak gerekiyor. Bununla ilgili şu iki videomu tavsiye edebilir. Detaylıca orada konuştuğum için buraya yazmayayım bir daha :) kzbin.info/www/bejne/qHi3iX2cg9pmoK8 kzbin.info/www/bejne/eHnIdYefjbB9oZo
@Ayse-ln1yv4 жыл бұрын
Osmanlı arşivinde araştırmacı olarak görev alabiliyor muyuz? Bunun bir mesleği var mı?
@Ayse-ln1yv4 жыл бұрын
@@seyfullahaslan peki maaşları hakkında bilginiz var mı? Ve araştırma görevlisi olarak kısıtlı sayıda mı alıyorlar yoksa rahatça kazanılan bir alan mı?
@Ayse-ln1yv4 жыл бұрын
@@seyfullahaslan anladım tamam çok teşekkür ederim cevaplandırdığınız için
@seyfullahaslan4 жыл бұрын
Tarih, edebiyat, ilahiyat, bilgi ve belge yönetimi gibi bölümlerden Osmanlıcası ve Arapçası iyi olanları zaman zaman kadro açarak alıyorlar. Arşivde uzman yardımcısı olarak göreve başlıyorlar. [Teknik bir değişiklikten sonra yorumlarım silindi. Yedekten elle tekrar ekledim.]
@seyfullahaslan4 жыл бұрын
Maaşlarını bilmiyorum. Kadro ilanları her zaman çıkmaz. 3-4 yılda bir. Bazen daha uzun periyodlarda ihtiyaç olunca alıyorlar. Sonra yıllarca almadıkları da oluyor. [Teknik bir değişiklikten sonra yorumlarım silindi. Yedekten elle tekrar ekledim.]
@papatya5113 жыл бұрын
Hocam tarih 2. Sınıf öğrencisiyim ben öğretmen olmak istiyorum bunun için sadece KPSS 'ye girmem mi gerekiyor?
@seyfullahaslan3 жыл бұрын
Yeni kurala göre, önce KPSS puanına göre atama yapılacak, sonra da ataması yapılanların tezsiz yüksek lisans programı gibi bir programda öğretmenlik alan bilgisi adıyla sertifika alması istenecek.
@papatya5113 жыл бұрын
@@seyfullahaslan yani 4 yılda yüksek lisansmı yapacam hocam
@seyfullahaslan3 жыл бұрын
Hayır. MEB'in zorunlu tuttuğu bu sertifika programı bir yıl.
@papatya5113 жыл бұрын
@@seyfullahaslan tamam hocam çok teşekkür ederim
@emreacarhan2 жыл бұрын
Hocam dijital ekrana yüklenmeyen belgeleri görmeden nasıl talep ediyoruz? Bir de kesinlikle orijinal evrakı vermiyorlar öyle mi? Hiç mi izni falan yok? Insan tarihine dokunmak ister.. Tabi evraklara gereken saygıyı göstererek...
@seyfullahaslan2 жыл бұрын
Belgenin künyesini, özeti vs ekrandan görünce seçip, ekranda "talep et" butonuyla talep ediyoruz. 2015'e kadar belgeleri veriyorlardı. Ancak tamamen dijital veriyorlar artık. Suistimal ediliyordu maalesef. Eğer dijital çekimin size yeterli bilgiyi vermediğini, özellikle bir defteri görmek istediğinizi söyler ve dilekçe verirseniz çok zor ve çok nadir olarak izin verdiklerini duydım.
@emreacarhan2 жыл бұрын
@@seyfullahaslan Allah sizden razı olsun.. Çok teşekkür ederim 🙏