BU VİDEOLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: * Tarih Bölümünde Başarılı Olmak İçin Nasıl Çalışmalıyım? - kzbin.info/www/bejne/iJjRhZSKZ7p4ea8 * Hangi Tarih Bölümünü Seçmeliyim? Üniversite Tercihleri 2021 / CANLI YAYIN - kzbin.info/www/bejne/eqKVfmeAd7N5jK8 * Bilgisayar Mühendisliği Hayali Kurarken Neden Tarih Bölümü Seçtim? - kzbin.info/www/bejne/bZCpnouGZ5eorq8 * Neden akademisyen olmak istiyoruz? | Akademik kadrolara neden başvuru yapmak istiyoruz? - kzbin.info/www/bejne/oJnWiJd4qNV3aLM * Akademik Kadrolara Başvuru | Teknik Şartlar (ALES - Yabancı Dil - Yüksek Lisans) (2020) - kzbin.info/www/bejne/a2nSqGpup99saNU * Literatür Taraması Nasıl Yapılır? - kzbin.info/www/bejne/a3fbiZl8jNJnaMk * Google Akademik - Literatür Taraması ve Takibi - kzbin.info/www/bejne/aZ_ddn-phtCHr6c * En iyi not tutma uygulaması: Notion - kzbin.info/www/bejne/pam5dqJ3ha-embs * Osmanlıca Okumanızı Nasıl Geliştirebilirsiniz? - kzbin.info/www/bejne/qHi3iX2cg9pmoK8
@Zeyneb693 жыл бұрын
Hocam merhaba , sorularım olacak 1.formasyon kaç ay sürüyor? 2.Örneğin coğrafya bölümü okursak 4 yıl bitirdikten sonra mı formasyon görecez ya da o 4 yılın içinde mi görecez? 3 .formasyon tek mi görecez öğretmen olmak için yada öncesinde ya da sonrasında yapmamız gereken ek bir şey var mı?Acil cevaplarsanız sevinirim.
@Yesimceylan3561 Жыл бұрын
Arkadaşlar hoca da zaten belirtmişti. Tarih, edebiyat, coğrafya, felsefe falan filan formal olarak bitmiştir artık. Boşuna şurası iyi mi diye sormayın. Bu bölümleri okuyacaksaniz işsiz kalicaginizi bilerek okuyun
@berkeyavuz70453 жыл бұрын
Bölüme girdiğimde bu tür videolar pek yoktu. Bu konuda sizin videolarınız, arkadaşlarımıza çok yardımcı oluyordur eminim.
@seyfullahaslan3 жыл бұрын
Teşekkür ederim. Öyle olduğunu umarak videolara devam ediyorum.
@kerem4141_2 жыл бұрын
Faydalı videonuz için teşekkür ederim. Şuan lise son sınıfım. Diğer öğrencilerden farklı olarak okulun verdiği derslere bağlı kalarak değil kendi merak ettiğim derslere, ilme ve konulara çalıştım okulun verdiği bilgilerle sınırlı kalmayı kendime yakıştıramadım. Şuanda da ne hafta sonu gireceğim MSÜ sınavına ne de 3 ay sonra gireceğim YKS sınavına çalışıyorum. Hedefim siyasetçi olmak. Şahsi düşüncem, siyasetçi olmak için öncelik diploma değil; vatan sevgisi, insan haklarına saygı duyabilmek, ahlak, disiplin, tarihi şuur, dil bilgisi, harita bilgisi, iktisat bilgisi vs. vs. Ben kendi imkanlarımla Osmanlıca, Arapça, İtalyanca öğrendim, resim çizerim, keman ve piyano çalarım, 2 günde bir kitap bitiririm. Tarih bölümü okuyup siyasi hayatımda tarihi şahsiyetleri örnek alarak, tarihi olayları günümüzle karşılaştırarak olayları doğru analiz ederek yanlışlarımı azaltmak siyasi hayatıma sağlıklı başlayıp mutlulukla ve milletimizin saygısını kazanarak bitirmek isterim. Sizce doğru istikamete doğru gidiyor muyum?
@seyfullahaslan2 жыл бұрын
Liseden siyasetçi olmaya karar vermek ilginç ama cesur bir karar bence. Tarih okumanız bu anlamda size çok şey katacaktır. Zaten kendinizi geliştirmişsiniz belli ki. Bir siyasetçi için siyasal bilgiler, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler gibi bölümlerin de faydası olur. Bu bölümlerden birini okurken iyi bir tarih okuru olursanız tarih formasyonu almasanız da kendinizi geliştirirsiniz. Alternatif olarak söyledim. Yolunuz açık olsun.
@kerem4141_2 жыл бұрын
@@seyfullahaslan Teşekkür ederim.
@dukeofwellington10742 жыл бұрын
Merhaba, ben de lise son sınıf talebesiyim ve sizinle tanışmak isterim. Size ulaşabileceğim bir hesap mevcut mudur? Teşekkür ederim.
@hesanzirek Жыл бұрын
1 yıl geçmiş merak ettim şu an ne yapıyorsun
@wistyxl51703 жыл бұрын
Değerli hocam anlattıklarınız için çok teşekkürler. Tarih bölümünü küçüklüğümden beri okumayı çok isterdim. 12. sınıfa gelince ise Tarih öğretmenim beni kenara çekip,bu bölümü okuyacaksan hiç gitme demişti. Şuan tercih dönemindeyiz, ve ben harıl harıl düşünüyorum. Sözel alanın da ataması veya özel sektörde geleceği olan mesleklere bakınca Özel eğitim ve Okul öncesi olarak sıralamak pek yanlış olmaz. Bende bu iki bölümü yazacaktım. Ancak bana hiç hitap etmiyor olduklarını farkettim. Eğer Özel Eğitim öğretmenliği tercih verirsem,yıllar boyunca içimde Tarih bölümü ukte kalacak.Tarih bölümü okusam severek gideceğimi,her günün sabah olmasını iple çekeceğimi biliyorum. Ama birde realist olmak istiyorum. Hayallerim ve gerçekler arasın da gidip gidip geliyorum.Birde ailemi düşünüyorum.Bana 4 yıl para gönderecekler,benim yurt masrafımı ödeyecekler. Peki ya 4 sene sonra benden hiç bir şey olmaz ise? Sahi en çok ailemi düşünüyorum.Ama çok da okumak istiyorum.Lütfen yardımcı olabilri misiniz?
@seyfullahaslan3 жыл бұрын
Zor bir karar. Prensip olarak tercih yapacak adayları etkileyecek bir fikir beyan etmek istemiyorum. İyi araştırmışsınız, meseleyi de çözmüşsünüz. Bundan sonrası artık tamamen kalbiniz ile beyniniz arasındaki karara kalmış. Umarım hakkınızda hayırlısı olanı tercih edersiniz.
@wistyxl51703 жыл бұрын
@@seyfullahaslan Teşekkür ederim hocam. Akademisyenlik'de çok torpil dönüyor dedi biraz evvel bir arkadaşım. Kpss atama çok zor olduğu için,ben akademisyen olabileceğimi düşündüm. Siz ne düşünüyorsunuz? Böyle durumlar var mı?
@seyfullahaslan3 жыл бұрын
Evet maalesef her yerde olduğu gibi akademide de var. Ancak hakkıyla kadrolara giren ve bu tür torpillere tenezzül etmeyen yüzlerce de akademisyen var. Akademisyen olmak istiyorsanız tarih bölümü seçip kendinizi çok iyi yetiştirmeniz gerekir. Puanlarınız, kabiliyetlerinizle diğer adayları da geride bırakırsınız, size karşı başkasını almak isteyenlerin de elini kolunu bir bakıma bağlarsınız. Zor bir süreç, ben bir buçuk yıl kadro aradım, sınavlara girdim derken artık umudum biterken nasip oldu.
@wistyxl51703 жыл бұрын
@@seyfullahaslan Hocam çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi nasip kısmet.Nasibe çok inanırım.Bazen üniversite sınavın da derece yaparsınız Allah sizi vezir eder, 4 sene sonra ise rezil eder. Allah'dan hayırlısını istiyorum,tarih bölümlerini tercih listeme alıyorum. Şansımız bol, Allah yardımcımız olsun.Dualarınızı beklerim,elinize sağlık
@seyfullahaslan3 жыл бұрын
Allah hayırlı eylesin. Yolunuz açık ve gönlünüze göre olsun.
@dseyda Жыл бұрын
Kalbim seç hedefinin arkasında dur diyor aklım bu okul bittikten sonra işsiz olacaksın diyor çok ağır ama gerçek bu
@-victorious- Жыл бұрын
Ben arkasında durdum işsizim
@dseyda Жыл бұрын
@@-victorious- peki hangi üniversiteden mezunsunuz
@murathocatarih Жыл бұрын
TEŞEKKÜR EDERİZ BİLGİLER İÇİN AYRICA HAYATA BAKIŞ AÇINIZ ve SİYASİ GÖRÜŞÜNÜZDE ÖNEMLİ YOKSA HAYAL KIRIKLIĞI YAŞARSINIZ
@nazifealtun628510 ай бұрын
Tarih bölümünü liseden beri istiyordum ve verdiğim gayretlerle çok şükür İstanbul üniversitesi tarih bölümü kazandımmm🎉
@ervatopaloglu6402 ай бұрын
@@Ahmetcanalakas şey sizde tarih okumak istiyorsanız bir kaç soru sorabilir miyim
@Ahmetcanalakas2 ай бұрын
@@ervatopaloglu640 olur
@kagan56724 күн бұрын
Kaç puan veya sıralama ile kazandın peki?
@zehrakilicc18 күн бұрын
@@nazifealtun6285 şu an nasıl gidiyor memnun musunuz? Ben de İstanbul Üniversitesi Tarih bölümü okumak istiyorum. Tavsiyeler verir misiniz lütfen♡
@nazifealtun628517 күн бұрын
@@zehrakilicc yani her bölümün bir zorluğu var tabi ama tarih çok ezber isteyen bir ders yanı başında ders arasında tarihi kitaplar da okumanizi öneririm ve açık öğretim derslerinin notlarını ne kdr erken bitirirseniz o kdr çok çalışma vaktiniz olur tarih sevenler için eğlenceli bir o kdr da zevkli bir konu lisede öğrendiğimiz konuların en ince ayrıntısına kadar görüyoruz
@enumaelishh2 ай бұрын
Kafasında hala "Tarih" okusam mı okumasam mı diye düşünenler bu yorumu okuyun ve tekrar düşünün; 2024 yılından selamlar. Ben şu anda aktif olarak Anadolu Üniversitesi Eşkiçağ Tarihi Anabilim Dalı'nda Yüksek Lisans yapıyorum. Lisans eğitimimi Sakarya Üniversitesinde aldım. Öncelikle Sakarya'da Tarih okusam mı acaba diye düşünen varsa: Yeni ve Yakınçağ için belki önerebilirim, ancak genel kafa yapısını düşündüğümde gerçekten uzak durun arkadaşlar sakın ama sakın... Peki genel olarak Tarih okumak ne demek? İşsizlik demek arkadaşlar. "E kardeşim sen niye yüksek lisans yapıyorsun o zaman?" dediğinizi duyar gibiyim; başka çarem yok. Ha ben bölümü tercih etmeyi düşünürken "akademisyenlik" hedefiyle yola çıktım ve gerçekten çok okudum , günde 9-10-11 saat okudum o yüzden Yüksek Lisans yapmak da "nispeten" kolay oluyor, alt yapım olduğundan ötürü. Niye okumayın diyorum, yalnızca ben de değil arkadaşlar herkes ısrarla "uzak dur" diyor, değil mi? Lisanstan sonra Yüksek, Doktora yaparım akademisyen olurum diyorsanız size bir sürpriz, ailenizin parası yoksa yapmak cehennem hayatına dönüşür... ALES, YDS'den almanız gereken yüksek puanlar da eklendi mi? eklendi. Ben sevmiyor muyum işimi; asla, bayılıyorum, bayılmasam zaten böyle bir çile çekmem. Ancak tekrar söylüyorum, iş imkanı yok arkadaşlar, yok, yok, yok ve ne yazık ki yok... Şu an ailemin desteği sayesinde idare edebiliyorum. Ama diyelim ki inat ettiniz, hayat boyu pişman olunabilecek o kararı verdiniz "evet" artık tarih mezunusunuz, ne yapacaksınız? Hadi Lisansüstü eğitime başlayayım dediniz, bakalım danışmanınız sizi hayattan bezdirecek derecede megaloman mı narsist mi umarsamaz mı?.. Ya da size 1-2 haftada bir saatini çok görecek hödüğe mi denk geldiniz; hayırlı olsun kaldınız mı tezinizle yapayalnız, kimsesiz, ortada. Paranız da yok, literatür olmuş dağ gibi. Sitem mi bunlar, bir nebze; her ne kadar ben iyi bir hocaya denk gelmiş olsam da YL bitecek ve 4+2/3 sene okumuş bir işsizim, gerçekten muhteşem. Tarih de tarih diye sızlananlara diyecek fazla bir şeyim yok, okurken kendi işinizi yapmanız pek olası değil. He ne olur? Siz okursunuz atanırsınız, yani ayaklarınızın üstünde durursunuz ondan sonra yapın YL, Doktora, ama akademideki afedersiniz "yavşaklığı" görünce aman aman benden uzak olsun diyeceksiniz, eminim. Burada her yeri, herkesi kapsamıyorum, haddime de değil ancak farklı üniversitelerde YL yapan arkadaşlarım var (başlıca Ankara Üni, Marmara, Mimar Sinan, Sakarya, Ege Üni; dipnot lütfen üniversite özelinde şurada okunur mu diye sormayın, Sakarya'da okumayın Anadolu'yu sorabilirsiniz, diğerlerinin detayını bilemem) ve hepsi benzer sorunlardan muzdarip. Bu kadar uzun yazıyorum ya, sanki şu an kendi gençliğime not düşünüyorum, keşke yıllar önce birisi bunları yazsaydı, uyarsaydı. Hala aşkla seviyorum tarihi, "seviyorsan başarılı olursun" demeyin arkadaşlar, Türkiye insanın lafını, hele ki umudunu, ağzına tıkmak konusunda çok başarılı. Dil okuyun, başka bir şey okuyun, önce mesleğinizi elinize alın, 23-25 yaşında hocaların ağız kokusunu çekmeyin. (Son not: "Dil öğrenseydin" diyenleri de duyar gibiyim, arkadaşlar zaten dilsiz YL yapılmıyor, ancak artık ingilizcenizle çok da ilgilenmiyorlar ve ikinci yabancı dili kurumunuz vermiyorsa akademik düzeyde öğrenemezsiniz. ) Sonuç: Tarihi seviyorum; seviyoruz ancak Cemal Süreya gibi sevelim, uzaktan sevelim arkadaşlar. Esenlikler...
@Mehmed.cavit.bey12 ай бұрын
@@enumaelishh peki sizce lisansı hukuk gibi iş imkanı olan bir bölümden okuduktan sonra çalışıp ekonomik özgürlüğümü elime alırken YL yapılma ihtimali var mı yada imkansız mı
@enumaelishh2 ай бұрын
@Mehmed.cavit.bey1 Yüksek Lisans yapman mümkündür ama çok zorlayıcı olur diye düşünüyorum. İlk yıl zaten ders dönemi oluyor ve hem dersler hem bir tez belirleme bir yandan tez için literatürü tarama, okumalar yapma derken vakit bulman çok zor. Tez döneminde ise günde en az 4-5 saat okumak gerekiyor. Şu an halihazırda çalışan arkadaşlarımın çoğu ya uzattı ya da bıraktı. Tabi bunlar kişiye göre de değişebilir ama işle uğraştıktan sonra okumak oldukça zor olur şayet kaynaklar akademik kaynaklar ve sindirerek okumak gerekiyor bu da haliyle işin yorgunluğu bir yandan metinlerin yoruculuğu bir yandan derken bıktırabilir. Tarihi, kendi merak ettiklerini kitaplardan okuyarak öğren bence, yüksek lisans ve doktorada da zaten aynısını yapacaksın. Yani YL ya da DR'da genelde derslerde öğrenciler anlatır, sorumluluk tamamen sendedir ve 2 haftada bir okuduklarını danışmanınla tartışırırsın. YL yapmadan da aynısını yapabilirsin. Ama içimde kalmasın dersen dene derim, ben şu an uzaktan bakıyorum. Kendin tecrübe ettiğinde zaten en iyi sonuca varırsın. En nihayetinde başlamak bir şey kaybettirmez.
@aragon77143 жыл бұрын
Çocukluktan beri tarih oyunlarına meraklıyım yaşım büyüdükçe WW2 ve Türk tarihini araştırdım bunun dışında 15. yy Avrupası çok ilgimi çekiyor tarih bölümünde okumak istiyorum umarım yapabilirim.
@serhattorun7336 Жыл бұрын
İnşallah olmussundur kral şuan nerdesin
@glosrim_kros-ns3os Жыл бұрын
@@serhattorun7336 bende okuyacağım
@shortmomentums Жыл бұрын
Üniversiteye başladığımın ilk dersinde bir hocamız şunu söylemişti. Evde piyanosu olmayanlar bu bölümü bıraksın. Kastetmek istediğini mezun olunca anladım.
@evrenezelidegil5755 Жыл бұрын
2. Sınıf bitmek üzere bu bölüm muhtemelen ölene kadar bana acı hatıralar bırakacak. Geçmişe gidebilsem iç mimarlık ve çevre tasarımı veya gastronomi yazardım.
@shortmomentums Жыл бұрын
İçini karartmak gibi olmasın ama ne ozel sektörü, ne memurluğu var. Öğretmenlik desen senede anca 200-300 kişi alınır. YL yaparsan belki biraz iş görür. "Tarih bölümü Polislik ve Askerliğin yan şubesidir" demişti bir hocamda.
@evrenezelidegil5755 Жыл бұрын
@@shortmomentums şu an ne iş yapıyorsunuz?
@Yesimceylan3561 Жыл бұрын
Ben de aynı durumdayım 3. Sınıf öğrencisi olarak şuan tamamen yurt dışına odaklı olarak devam etmeye çalışıyorum. Bütün ihtimalle bu sene gidenezsen 4. Sınıfta bölümü bırakmış olacağım
@Yesimceylan3561 Жыл бұрын
@@evrenezelidegil5755şuan planın ne senin benzer durumdayız da
@seherdemirtas12002 жыл бұрын
Çok seviyorum ❣️
@sprmario352 жыл бұрын
Bu bölümü severek okudum lakin işsiz kalacağımı hiç düşünmemiştim genç kardeşlerim önü açık meslekleri tercih etmesi daha uygun olur
@sprmario352 жыл бұрын
@bragali Atanamadığın sürece istediğin kadar dil bil tarih alanında iş bulamazsın, amacın etüt merkezlerinde çalışmaksa çok yazır. Amacın yüksek lisans yapmaksa umut bağlama 20 kişiden 1 kişi olabiliyor. Bu bölümü kazanırsan dil öğrenemezsen işsiz kalırsın diye bir şart sunmadılar bize hee şuan bir dil bilgim olsa bu mesleği yapacağıma dış ticaret mesleğini yaparım.
@-victorious- Жыл бұрын
@@sprmario35 okusun da görsün kardeş gününü . Bana da böylr derlerdi aldırmazdım gördüm ebeminkini
@sprmario35 Жыл бұрын
@@-victorious- banada derlerdi düşman bellerdim diyenleri şimdi aldık babayı xd
@-victorious- Жыл бұрын
@@sprmario35 :d aynen
@Haziranzambagi5 ай бұрын
@@sprmario35 boyle diyerek milletin hayali ile oynama sen kendini geliştirmeden okuduysan bişey olmaz tabiki kendini değiştirmen lazım
@barsgiray5360 Жыл бұрын
Gelin geçler, tarih-i kadimciler, hepiniz gelin okuyun bu bölümü. Bölüm çok güzel. Mezun olunca çok donanımlı bir şekilde mezun oluyorsunuz. Ama sorun bundan sonra başlıyor. 3.0 not ortalamasıyla ÇOMÜ mezunuyum. Şuan inşaatta ilkokul mezunu adamın yanında amelelik yapıyorum. :) oysa neler hayal etmiştim, ne oldum. Dün sabah Tarih bölümü talebesiydim, şimdi üryan kaldım.
@seyfullahaslan Жыл бұрын
Tercihlerinizi dikkatli yapın derken bütün bu gerçekliğin 4 yıl sonunda karşınıza çıkabileceğini düşünün diyorum. Gençler çok istekli ancak gerçekler gözlerine o kadar flu geliyor ki tam göremiyorlar. Videonun yanınından beri tarih bölümlerinin öğrenciye sunduğu iş imkanları daha kötüleşti. Öğretmenlik, formasyon vs çok önemli değil. Binlerce bekleyen var. Sistem şişti. Yeni bir hükümet gelirse, üniversite politikasında radikal değişimler yaparsa o zaman iş imkanları bakımından tablo tamamen değişir. Keşke bu kadar tarih bölümü açılmasa, keşke bu kadar fazla kontenjan verilmese.
@-victorious- Жыл бұрын
Ben de çomüden 3+ ortalama ile mezunum garsonum
@Yesimceylan3561 Жыл бұрын
@@-victorious- bu bölüm sadece Türkiye'de değil dünyada da ivme kaybetti. Bütün ingilizce, İspanyolca hocaları hep tarihçi çıkıyor çünkü kendi alanlarında onlarda iş bulamıyorlar. Sosyal bilimler sanırım gerçekten de 20-30 yıl içinde biticek
@Anadoludabirisiiiii2 ай бұрын
Bu bölüme gireceğinize terrarium yapın internetten satın daha mantıklı. Sakın ha sakın.
@porfavor796910 ай бұрын
Tarih okuyup, Asker olmak hakkında ne düşünüyorsunuz.
@betul46112 жыл бұрын
Kendimi bildim bileli tarih seviyorum lisede herkese öğretmenmis gibi tarih çalıştırdım bu sene 12 siniftim ve sizlere 30 binlere girdim şuan ankara tarih kazandım tarihi makaleler okumaya başladım tarihi edebi kitaplar okuyorum profesörleri dinliyorum ezber yeteneğim var disiplinli çalışabilirim Türk tarihi alanında kendimi geliştirmek istiyorum ama bir yandan da korkuyorum bilmediğim bir şehre gidiyorum ve korkuyorum
@seyfullahaslan2 жыл бұрын
Tebrik ederim. Ankara korkacağınız bir şehir değil. Bölümünüz de iyi. Alışma süreci olacaktır. Bu süreci hızla atlatmaya ve derslerinize odaklanmaya çalışın. Hayırlı olsun.
@cerenyazclar5863 жыл бұрын
Her meslekte ilk olarak paraya değil de ben bu işi layığıyla yapabilir miyim sever miyim diye baksak onu paraya da çok rahat dönüştürebileceğimizi anlamıyoruz burada bölüme işsiz kalırsınız uğraşmayın sürünürsünüz tarzı şeyleri yazanlarla benim tarihe bakışım ve çalışma azmimin aynı olmadığını düşünerek bu bölümü yazmak istiyorum
@seyfullahaslan3 жыл бұрын
Bilerek ve isteyerek; şartları görerek seçiminizi yaptığınızda eminim ki karşılaşabileceğiniz bütün zorlukları nihayetinde aşarsınız. Şimdiden hayırlı olsun.
@Rehberlikciniz3 жыл бұрын
Sizce halkla ilişkiler mi yoksa tarih mi
@seyfullahaslan3 жыл бұрын
@@Rehberlikciniz Ben yine olsa yine tarihi seçerdim. Siz iş imkanları açısından soruyorsanız, halkla ilişkilerin iş imkanlarını sanırım tarihten daha fazladır.
@aleyna54163 жыл бұрын
Bu yazın beni çok etkiledi bende tarih çok seviyorum ve aynı bu sebepler den istemiyodum yazmayı ama bende yazıcam
@Rehberlikciniz3 жыл бұрын
@@aleyna5416 bende tarih seviom ama yazmicam galiba 😕
@tarihoyun53022 жыл бұрын
Şu anda ortaokul 7. Sınıftayım o yüzden her şeyi en ince aayrıntasına kadar bilmiyorum ama araştırıyorum ve yorum yapabilecek kadar biliyorum 1. Ve 2. Dünya Savaşı tarihi türk tarihi avrupa tarihi moğol tarihi çin tarihi roma tarihi kore savaşı soğuk savaş amerikan iç savaşı bunları biliyorum
@seyfullahaslan2 жыл бұрын
Çok güzel. Okumaya devam ettikçe daha çok hoşunuza giden alanları keşfedeceksiniz. Başarılar.
@tarihoyun53022 жыл бұрын
@@seyfullahaslan :)
@tarih-lugat7646 Жыл бұрын
Ah ah ne güzel Türk tarihimizi değerlendiremeyen Meb bizi Kaymakam polis askerlik ile sınırlandırması cidden üzücü bir durum
@-victorious- Жыл бұрын
Aynen öyle düz memurda bile en kötü iktisat ,muhasebe bölümü istiyor
@ervatopaloglu6402 ай бұрын
ben kucuklujten beri akademik jstiyorum bu nedenle arapca egitimi de aldim ama suan o kadsr umutsuzum ki sanki naparsam yapiyim olmicakmis gibi geliyor kucuklukten beri hedefim buydu suan savrulmus gibi hissediyorum
@abdullahkargili1657 Жыл бұрын
hocam benim nedenim tarihe aşkla bakmak tarihin bilinmeyen sIrLarInI keşfetmek tarih yazmak yani yani bu bir aşk fazla kazancI oLmasa bile:)
@muge7182 жыл бұрын
Ben 2017 Atatürk Üniversitesi Tarih Öğretmenliği bölümünden mezunum arkadaşlar çokta isteyerek tercih ettim çok sevdiğim bir bölüm olmasından dolayı fakat pişmanım ekonomik olarak ayaklarınızın durabilmek her şeyden daha önemliymiş mezun olduktan sonra bunu yaşayıp tecrübe ettim ve bu açıklamayı buraya yazmayı da görev bildim. Kendi adıma keşke daha garanti bir bölüm okumayı tercih etseydim bunun yanında tarih okumaları yapıp bu konudaki çalışmalara katılabilirdim diye düşünüyorum Alan olarak Çok zor meşakkali bir iş arkadaşlar istekleriniz önemli ama kendi gerçekliğinizi de mutlaka önünüze alıp öyle tercih edin .. ❤
@serif_mumin6 ай бұрын
Erzurumu tavsiye eder misiniz?
@MehmetSümer-t2fАй бұрын
Hocam tarih bölümü üniversite mezunu ingilizce yada arapça biliyorsa ingilizce yada arapça hocası olabilir mi?
@seyfullahaslan28 күн бұрын
Bildiğim kadarıyla Arap Dili ve Edebiyatı mezunu ya da İlahiyat mezunu olarak meslek dersleri arasından Arapça dersine girebiliyorlar. Ancak son 5 yılda Beden Eğitim Mezunları bile akla gelmeyecek alanlarda öğretmen olduğu için kanun kural nedir artık bilmek mümkün değil ne yazık ki!
@fatmasimsek66462 жыл бұрын
Hocam tarih yurt dışında okuma şeklinde bilgili bir video yaparsanız harika olur
@seyfullahaslan2 жыл бұрын
Sorunuza cevap veren arkadaşın dediklerine ekleyecek bir şeyim yok. Para ve keyif işi Avrupa'da da. Lisansüstü seviyede fon ve kadro bulmak çok zor.
@emreozgun29582 жыл бұрын
Selamün aleyküm hocam Tarih lisede ortalamasını asla 90-95 in altına indirmediğim tek ders tarihidi çok seviyorum ve açıkcası böyle gaza gelme falan efsane oluyor😄 Şu an sakarya ilahiyat da arapça hazırlıkdayım seneye nakille medeniyet tarihe geçmeyi düşünüyorum açıkcası tarih ilgimi çekiyor şu anda bile tarih çalışıyorum arapçaya da pek ilgi alaka kaydedemedim kendimde malesef😑 Sizlerin görüsleri benim için dönüm noktası olacaktır saygılarımla
@seyfullahaslan2 жыл бұрын
Tarihi sevmeniz önemli bir artı. Ancak mezun olduktan sonra yaşayacağınız zorluklara da şimdiden hazırlıklı olun. Geçen yıldan daha iyi değil kadro sayıları. Devlet daha çok akademik kadro açmaya istekli değil en azından. Bu nedenle tarih sevginiz ile geleceğinizi aynı anda düşünerek karar verin lütfen. Hakkınızda hayırlısı. İyi çalışmalar.
@elaaldc59583 ай бұрын
Tarih beni çekiyo ya seviyorum tarihi hani ilgimi çekiyor okumak ögrenmek g3çmişimi atalarımızı bilmek istiyorum o yüzden yani
@hilal74363 жыл бұрын
Ek tercihle yazmayı düşünüyorum umarım çıkar
@shrtdyr3 жыл бұрын
sıralaman kaç dostum ?
@SametBurakBaysal Жыл бұрын
Hocam tarihte uzmanlık alanı bölümleri nelerdir
@seyfullahaslan Жыл бұрын
Eskiçağ, Ortaçağ, Yeniçağ ve Yakınçağ vs olarak anabilimdalları üzerinden bir genel ayrım var. Herhangi bir tarih bölümünün sayfasında tamamını görebilirsin.
@SametBurakBaysal Жыл бұрын
@@seyfullahaslan çok teşekkür ederim hocam
@Genel_Tarih Жыл бұрын
Tarih öğretmenliği bölümü okuyacağım başarılı olursam gelicem
@-victorious- Жыл бұрын
Okuma kardeş biz okudukta ne oldu garsonuz. 4 sene önce bana da böyle diyorları aldırmıyordum mezun olunca anladım
@Genel_Tarih Жыл бұрын
@@-victorious- tarih bölümümü okudun yoksa öğretmenlikmi bu arada senin adına üzüldüm
@-victorious- Жыл бұрын
@@Genel_Tarih Tarih bölümü okudum formasyonda var
@Genel_Tarih Жыл бұрын
@@-victorious-tarih öğretmenliği bölümü biraz daha garantili ama ne kadar tarih sevsemde 4 yıl boşa harcamaya değmez fikrim değişmezse türkçe bölümü okurum önü baya açık sözel alanda ne yapalım bizim sistem tarihi dışlamış ne kadar sevsekte vazgeçicez
@-victorious- Жыл бұрын
@@Genel_Tarih tıp hukuk kardeş öğretmenlik okuma
@zuzu06163 жыл бұрын
Hocam tarihi dizileri hikayeleri ve eski dönemleri incelemeyi seviyorum ama kitap okuma ve disiplinli çalışmayı hiç sevmiyorum
@seyfullahaslan3 жыл бұрын
Bu durumda gerçekçi olmamız lazım. Tarih bölümünü tercih etmek size göre olmayabilir.
@aknkuraz21183 жыл бұрын
Sakın seçmeyin sakın hayatımın hatası allah kahretsin
@seyfullahaslan3 жыл бұрын
Benim açımdan hayatımın en doğru kararlarından biriydi. Buna rağmen kimseye seçin demiyorum. Sizin için kötü bir tecrübe olması yeni öğrencileri uzaklaştırmanızı gerektirmez.
@ekremklncl85723 жыл бұрын
@@seyfullahaslan yargı
@aysegulcan17353 жыл бұрын
@@seyfullahaslan Sizin şu an akademisyen olduğunuz bölüme 2000 yılında yüksek bir puanla girdim. Öyle ki türkçe öğretmenliği ya da sosyal bilgiler öğretmenliği geliyordu ve atamaları da gayet iyiydi. Ben tarih seviyorum diye Tarih bölümünü tercih ettim. Amacım okulda kalıp akademisyen olmaktı ama o okul hayallerimin mutluluğumun umutlarımın katili oldu. Küf kokulu karanlık katedralden bozma soğuk samimiyetsiz umursamaz havası ve tatsız tuzsuz dersleriyle benim için tam bir hayal kırıklığı oldu. Ruh sağlığımın bozulduğunu anladığımda artık çok geçti. Sizin hayalleriniz gerçekleşmiş olabilir ama bilin ki benim dönemimde mezun olanların çok büyük bir kısmının hayalleri gerceklesmedi.Kimi formasyon alana kadar perisan oldu.Kimi atanana kadar.Bir cok kisi baska sektorlere yonelmek zorunda kaldi.Ben ise daha okuldayken perişan oldum.Bizi uyaran doğru duzgun yol gösteren olmadı. Bunları yazmaktaki amacım gençler tercih yaparken kendilerinden öncekilerin tecrübelerini bilsinler ve gardlarini alsınlar ki bizim gibi dağılmasınlar. Herkesin kişisel tecrübesi farklıdır diyorsanız da mezunların nerelerde ne iş yaptıklarına dair gerçekçi bir istatistik yayınlasınlar da görelim. Saygılarımla. Eski bir mezun
@torputorpu59252 жыл бұрын
@@aysegulcan1735 polyanacılık oynuyorlar
@kamilsert8433 Жыл бұрын
@@aysegulcan1735 abla ne diyorsa son sınıf tarih bölümü öğrencisi olarak bin katını ben diyorum detaya girmeyeceğim ben 2016 girişliyim öyle akademisyen olacağım diyen gezen çok arkadaşı mezun ettim ben sonuç hüsran hayatınızın ameleliğini yaparsınız başta tarih bölümü ve diğer edebiyat fakülteleri olmak üzere bunlar reel hayatta hiçbir karşılığı yok arkadaşlar illa lisans diplomam olsun diyorsanız gidin açıköğretimden okuyun en azından bir yandan işinizle gücünüzle hemhal olurken bir yandan da kazandığınız parayla hayatınızı idame ettirir kimseye minnet etmez üstüne üstlük ders geçicem hoca nazı çekicem derdiniz olmaz boş yere. bu bölümlerin alayı bürokrasinin gençlere kurduğu tezgahtan başka bir şey değil detayına girmiyorum merak eden varsa gustave le bonun kitleler psikolojisi kitabının eğitim öğretim kısmını okuyarak neden tezgah dediğimi anlayabilir dünyaya bir kere geliyorsunuz gençliğinizi de boş yere sonunda aç kalacağınız halde kitaplarla derslerle notlarla harcamayın bizi uyaran olmadı cahilliğimizin kurbanı olduk siz olmayın
@tarihkurdu78572 жыл бұрын
Tarih hocamın bile bana siz diye hitap ettiği bir öğrenci idim. Acayip bir merakım var tarihe. 11 yaşından beri büyük bir hayalim var. Böylesine mükemmel bir bölümün bu durumda olmasının sebebi ne? :(
@seyfullahaslan2 жыл бұрын
Yanlış eğitim politikaları, yanlış yüksek öğretim politikaları ve yanlış istihdam politikaları.
@tarihkurdu78572 жыл бұрын
@@bragalijosef1827 evet
@seldademircioglu18935 ай бұрын
Tarih bölümü okumayin hatta universite okumayin gerçekten işsiz kalırsınız özellikle fen edebiyat bolumlerinden uzak durun
@seyfullahaslan5 ай бұрын
Canlı yayında 2 gün önce ve biraz önce bunu söyledim.
@yusufgemedere33833 жыл бұрын
Hocam tarih konusunda cidden bir açıkbeyinim . Belki büyük laf olur ama kendimi İlber Ortaylı , Emrah Safa Gürkan gibi tarihçilerin yolunda görüyorum . Ben de sadece akademisyen değil , ülke ülke arşivlere gidebilen , resmiyen kitap yazma fırsatı olan bir profesör olmak istiyorum . Lise 2'yim , nasıl bir yol izlemeliyim . Yardımcı olursanız sevinirim
@betulbaklan72123 жыл бұрын
Ben de lise 2' yim ve tarihe aşığım 10 yaşından beridir ne kadar tarihle alakalı kitap , dergi , yazı ne bulduysam okumaya çalıştım araştırdım ve evet ben de kendimi İlber Ortaylı gibi büyük tarihçilerimizle aynı yolda görüyorum . İnşAllah başarılı oluruz Yusuf , bu yolda ikimize de Allah tan yardım diliyorum .
@yusufgemedere33833 жыл бұрын
@@betulbaklan7212 Amin amin . Şu sıralar hangi bölümü seçip hangi üniversite için çalışmalıyım diye araştırıyorum . Mesela Emrah hoca Bilkent de okuyup Georgetown da yüksek lisans yapmış vb vb . Eğer ki aynı şekilde buna yönelik planlama yapan biriysen , fikir ve bilgilerini paylaşmanı isterim
@betulbaklan72123 жыл бұрын
@@yusufgemedere3383 Bilkent çok iyi bir seçenek . Bilkent Tarih bölümünün kurucusu Rahmetli Halil İnalcık Hocamızdır, temellerini böylesine büyük bir tarih devi attığı için de bende yeri ayrıdır Bilkent Tarih Bölümünün. Zaten başarılarından bahsetmiyorum bile . Benim aklımda bir de İstanbul Üniversitesi var. Çok sağlam bir arşivi olduğunu düşünüyorum . 1454 te kurulmuş olması Osmanlı ya dair birçok bilgi içermesi durumundan ötürü beni cezbeden diğer bir seçenek . Osmanlı Tarihi alanında çalışmalar yapmak istediğim için İstanbul Üniversitesi benim için çok iyi bir üniversite tercihi olabilir . İstanbul da yaşıyor olmam da benim için büyük bir avantaj. Şu an için aklıma gelenler bu şekilde Yusuf. Sormak, danışmak veya paylaşmak istediğin bir şey olursa Instagram hesabımı verebilirim . İyi geceler 😉
@seyfullahaslan3 жыл бұрын
İyi kitapları okumak ve başta İngilizce olmak üzere dil öğrenmek şu noktada yeterli olur sanırım. Zaten 4 yıllık fakülte süreci, yüksek lisans, doktora derken kendi uzmanlık alanınızı da oluşturursunuz. İyi çalışmalar.
@betulbaklan72123 жыл бұрын
@@seyfullahaslan Çok teşekkür ederim hocam. Soruyu ben sormamıştım ama benim için de çok faydalı bir bilgi oldu
@kagan56724 күн бұрын
Abi ben kücüklügümden beri tarih seviyorum baska alanda başarılı olabileceğimi de düşünmüyorum tarih bölümü kazanmak icin kaç puan almak sıralamada kacıncı olmak gerekir? 11.sınıfım suan ve matematiğim de iyi değil eşit ağırlıktayım
@seyfullahaslan16 күн бұрын
YÖK Atlas'tan üniversite bazında bakabilirsiniz.
@Odkjdld3 жыл бұрын
Okumak istiyorum gerçekten ama atanamama korkusu var 😔
@seyfullahaslan3 жыл бұрын
Maalesef durum bu. İyi düşünerek, iyi hesap ederek bölümü seçmek lazım.
@sardi.sariyor2 жыл бұрын
Geçmişini bilmeyen geleceğini göremezmiş bu yüzden tarih
@yigitsolak70293 жыл бұрын
Hocam Dokuz Eylül Tarih bölümü hakkında ne düşünüyorsunuz?
@seyfullahaslan3 жыл бұрын
Tek tek bölümler için bir değerlendirme yapmak istemiyorum.
@pnraygnn3 жыл бұрын
Hocam sizin tavsiye ettiğiniz üniler nelerdir?
@seyfullahaslan3 жыл бұрын
İlk 15.-20. sıradaki tarih bölümlerini, elbette yine dikkatle inceleyerek tercih edilebilir görüyorum.
@fatmaaltntas18813 жыл бұрын
Hocam ben tarih bölümü okuyorum Mardin Artuklu üniversitesinde dün canlı yayında Mardin Artuklu üniversitesi tarih bölümü okunur demiştim sizde yok demiş bugün benden bir üst sınıfa sordum dediler tarih bölümü hocaları çok iyi Hacettepe Marmara üniversite mezunu dedi bende yatay geçişle Ankara üniversitesine geçmekte çok kararsızım
@seyfullahaslan3 жыл бұрын
Yorumun altında "Devamını oku" kısmını görmeyince yatay geçiş meselesini görmeden yorum yaptım. Ankara Üniversitesi'ne yatay geçişle geçebiliyorsanız iyi olur. Kesinlikle daha iyidir Mardin'den.
@fatmaaltntas18813 жыл бұрын
@UC5LCqNy35BdC1rWQI9-2RVw hocam Ankara üniversitesi hariç başka bir üniversite daha önerebileceginiz bir üni varmı
@seyfullahaslan3 жыл бұрын
Hacettepe, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, İstanbul, Marmara olabilir.
@kitsuhai Жыл бұрын
9 Eylül üniversitesi tarih hakkında ne düşünüyorsunuz hocam
@seyfullahaslan Жыл бұрын
Üniversite ve şehre bir diyeceğim yok. Ancak genel olarak sosyal bilimcileri ve özellikle tarih bölümü mezunlarını önümüzdeki yıllarda ciddi bir işsizlik bekliyor. O nedenle lütfen son canlı yayınıma bak. Eğer tabi hâlâ tercih yapmadıysan. Karar senin. Yolun açık olsun.
@EnesHavyar Жыл бұрын
Maaş ve Sermaye durumları nasıldır Tarihçiliğin
@seyfullahaslan Жыл бұрын
Sermaya ne demek? Google'e araştırma görevlisi maaşları diye sorarsanız fikir edinebilirsiniz.
@goalkeepermuhammet22022 жыл бұрын
Hocam yurtdışında tarih okumak hakkında görüşleriniz nedir
@seyfullahaslan2 жыл бұрын
MEB YLSY gibi bir bursla lisansüstü tez yazılıyor. Ancak lisans seviyesi için bir bilgim yok. Yine de, benden önce sorunuzu cevaplayan arkadaşın dediği gibi, teknik olarak mümkün ve farkı yok. Bütün mesele maddiyata bakar. İyi üniversiteden kabul almak, ücretlerini karşılamak ve yurtdışında yaşamak herkesin yapabileceği bir şey değil.
@seyfullahaslan2 жыл бұрын
MEB ylsy olarak yazın onlarca forum ve bilgi var. Hepsini burada yazacak kadar vaktim yok.
@seyfullahaslan2 жыл бұрын
Yurtdışındaki üniversitelere lisans seviyesi başvurularının nasıl olduğunu bilmiyorum.
@alperenmelihyildirim12103 жыл бұрын
abi gereksiz heycanlandım önümde daha 3 yıl var ama
@seyfullahaslan3 жыл бұрын
Hedefine göre çalışırsan heyecanlandığın bölümü büyük bir gururla kazanırsın umarım.
@ulasdemirci33303 жыл бұрын
Koç Tarihte okursam işsiz kalma ihtimalim var mı hocam ?
@seyfullahaslan3 жыл бұрын
Elbette. Koç, iş garantisi vermiyor.
@emresenkus4972 жыл бұрын
Bende tarih bölümü kazanmıştım babam beni kücumseyerek sen 4 yıllık kazanamassin dedi bende kazandım şimdi göndermiyor bu benim hakkım gitmek
@jajaywygafafaghak2 жыл бұрын
2 yıllık Emlakçılık açıköğretim oku. Ben Tarih bölümü 2. Sınıfım çok pişmanım. Ortalamam 3.52. Emlakçılık oku benden sana abi tavsiyesi. İnşaat sektörü iyidir.
@emresenkus4972 жыл бұрын
@@jajaywygafafaghak ama ben tarihi çok seviyorum
@jajaywygafafaghak2 жыл бұрын
@@emresenkus497 Hayat bu kadar romantik değil. Tarih bölümünün iş imkanı çok çok çok kısıtlı. Özelde sadece asgari ücretin biraz üstüne dershanede öğretmen olursun. Devlette ise atamalar çok az. 30 bin kişiden 300 kişi atanabiliyor. Akademik kariyer yapayım dersen de maaş alana kadar yaşın 30'u bile geçebilir. Yaşıtların,arkadaşların ileride güzel evler,güzel arabalar, güzel eşler alırken sen 3 kuruş para için haftada 7 gün dershanede çalışırsın. Tarih bilimini sevmen çok güzel bir şey. Tarihi evde kendin okuyarak,araştırarak da öğrenebilirsin. Bu bölüme gidip hayatını yakma. Ben bölümü bırakmayı çok istiyorum ama toplum baskısından bırakamıyorum. 2 YILLIK EMLAKÇILIK oku hayatını kurtar. Umarım tavsiyelerimi dinlersin.
@emresenkus4972 жыл бұрын
@@jajaywygafafaghak ben 2 yıllık ölüm zaten afad bölümü okudum
@emresenkus4972 жыл бұрын
@@jajaywygafafaghak afad bölümü okudum ama atanamadim sonrada Malatya'da bilgisayar programcılığı kazandim kaydım aktif
@johntravolta64865 ай бұрын
Hocam yurt dışında da tarih akademisyenliği konusunda durumlar nasıl? Özellikle Almanca konuşan ülkelerdeki kadro durumlarını biliyor musunuz?
@vedatozcan165 ай бұрын
Fatma Şimşek diye birinin yorumuna yanıt vermiş hoca bu konu hakkında
@zaferberber44173 жыл бұрын
Tarih okuyarak subay olabiliyor muyuz hocam
@seyfullahaslan3 жыл бұрын
Subaylık şartlarını bilmiyorum. Belki sadece 4 yıllık fakülte mezunu olmak şartı varsa, onu karşılar.
@melekselvi89513 жыл бұрын
Hocam osmanlıca alanında ilerlemek için ne yapılmalı. Akademik olarak ilerlemek için neler yapılabilir
@seyfullahaslan3 жыл бұрын
Osmanlıcayı geliştirmek üzerine yayınladığım şu video sanırım sorularınıza cevap olabilir. kzbin.info/www/bejne/qHi3iX2cg9pmoK8
@busssum47432 жыл бұрын
Hocam ingilizce hazırlık seçmeyi düşünüyorum ne diyorsunuz
@seyfullahaslan2 жыл бұрын
Hangi üniversitede?
@busssum47432 жыл бұрын
@@seyfullahaslan bartın
@seyfullahaslan2 жыл бұрын
Bartın'daki İngilizce hazırlık sınıfının kalitesini bilmiyorum. Araştırın. Standart bir hazırlık sınıfıysa zaman kaybına değmez. Ancak ciddi bir hazırlık sınıfıysa; müfredatı ve hocalarıyla kaliteliyse; sene sonunda gerçekten İngilizce öğretebiliyorlarsa tabi ki iyi olur.
@busssum47432 жыл бұрын
@@seyfullahaslan çok teşekkür ederim hocam 🙂 hocam son bi sorum sorum olucak tarih bölümünü polislik için seçtim bi katkısı olur mu veya ben coğrafya bölümüne geçiş yapabilirmiyim lütfen cevaplarsansız çok sevinirim
@seyfullahaslan2 жыл бұрын
Geçişi bilmiyorum. Tarih bölümü mezunu birçok polis görev yapıyor. Polislik için katkısı sadece diploma olur.
@erayatak79973 жыл бұрын
Tarih bölümündeki İngilizce dersi zorluk derecesi nedir ve önemi nedir? Teşekkürler
@mrblack53103 жыл бұрын
@bragali Aga ben dilciyim ama tarihi çok seviyom tarihçi de olmak istiyom nasıl yapabilirim
@Berensu139 Жыл бұрын
@@mrblack5310ben de öyleyim
@Gokhankara7776 ай бұрын
Hocam DTFC tarih nasıldır? Çok profesör var lakin hepsinin doktorası, doçentliği vb. Ankara Üniversitesinde yapılmış. Ayrıca bir hocanın akademik olarak ne kadar başarılı olduğunu nereden anlayabilirim?
@seyfullahaslan6 ай бұрын
DTCF iyidir. Hocalarının kitaplarına ve makalelerine bakın. Hangi alanlarda çalışmışlar. Alanları bilmediğinizi varsaysak bile genel fikriniz olur. Kitaplar hangi yayınevinde, makaleler hangi dergilerde. Bu öncelikle kaliteye dair fikir verebilir. Yayınevleri saygın mı, dergiler hakemli ve indeksli dergiler mi? Bunlardan sonra ancak içeriğe bakabilirsiniz ki siz zaten o bölüme öğrenci olarak gitmek istiyorsunuz; daha fazlasını kolaylıkla anlayamazsınız. Size her şey yeni ve önemli gelebilir. Ayrıca Google Scholar'dan hocaların profillerine bakıp atıf sayılarına, nerelerden atıf aldıklarına bakabilirsiniz.
@emreyldrm69573 жыл бұрын
Son sınıf bir tarih öğrencisi olarak müzelerde ne olarak çalışılabilir ve ne gibi şartlar istiyorlar müzelerde çalışmak için
@seyfullahaslan3 жыл бұрын
Özel şartları nelerdir bilmiyorum. Ancak müzenin dönemine göre, Osmanlıca ya da Arapça istemeleri muhtemel. Arkeoloji müzeleri vs gibi çoğu müze zaten İngilizce isteyecektir.
@Mira_3362 жыл бұрын
Kaymakamlıkta yaş sınırı var mıdır hocam
@seyfullahaslan2 жыл бұрын
Bilmiyorum. Çare Google.
@gul18972 жыл бұрын
Hocam oğlum yks sınavına girdi tarih akademisyen olmak istiyormuş
@seyfullahaslan2 жыл бұрын
Bunları bilerek yola çıkıyor. Yolu açık olsun.
@gul18972 жыл бұрын
@@seyfullahaslan amin hocam emeğinize sağlık bilgiler için teşekkür ederim
@_Ottoman.Empire_2 жыл бұрын
Hocam tarihi çok seviyorum sürekli okumak araştırmak tarihi,tarihimizin tüm detaylarını öğrenmek çok istiyorum özellikle Osmanlı tarihi beni en çok etkileyen merak ettiren bır alan sizce ileride tercih yapmalı miyim
@seyfullahaslan2 жыл бұрын
Okuyan ve meraklı birinin tarih bölümü seçmesi elbette iyi olur. Ancak işin hem araştırmacılık boyutu var ki, uzun, yorucu ve bazen sıkıcıdır hem de işsiz kalma ihtimali var. Anladığım kadarıyla henüz YKS aşamasında değilsiniz. Ancak yine de tarihi seçenekleriniz arasında tutun. Yarın akşam bir canlı yayın yapacağım. Beklerim. Orada gelen sorular ve belki cevaplarla bir nebze aklınızdaki endişeler ve sorular giderilmiş olur.
@_Ottoman.Empire_2 жыл бұрын
@@seyfullahaslan 11.sınıfım hocam ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.
@ucbeyiertugrulbey5518 Жыл бұрын
@@_Ottoman.Empire_ ne yaptın yks girdin mi?
@canistikk2 жыл бұрын
Öğretim veya araştırma görevlisi olma şartları nedir
@seyfullahaslan2 жыл бұрын
Kanalda buna dair bir video var. kzbin.info/www/bejne/a2nSqGpup99saNU
@canistikk2 жыл бұрын
@@seyfullahaslan teşekkür ustad
@Sina__00552 жыл бұрын
Tarih yazmak istiyorum hedefim pmyo ama
@seyfullahaslan2 жыл бұрын
PMYO hedefi için 4 yıllık fakülte mezuniyeti yetiyor neticede. Neden olmasın. Ancak zorlanacağınız dersler olacaktır.
@Pasaci2 жыл бұрын
Aaa ben
@yusufarslan8305 Жыл бұрын
Sayin hocam koc universitesi tarih bolumu hakkinda ne dusunuyorsunuz acaba
@seyfullahaslan Жыл бұрын
İyidir. Osmanlı tarihi ağırlıklı değildir ve Osmanlıca eğitimi arşive gitmenizi sağlayacak kadar verilmez. Ancak tarih eğitimi iyidir.
@efegokce3213 жыл бұрын
sizce TOBB tarih iyi mi hocam
@seyfullahaslan3 жыл бұрын
Bilemiyorum. Akademik kadrosunu, YKS giriş sıralamasını araştırarak bir fikir edinmek mümkün ancak.
@bluebird18523 жыл бұрын
Osmanlıca kaçıncı sınıfta veriliyor hocam
@seyfullahaslan3 жыл бұрын
1. sınıfta Osmanlı Türkçesine Giriş dersi olur. Üst sınıflarda ise ileri seviyeye doğru dersler bulunur.
@selcukportakal96333 жыл бұрын
Açıkögretim nasıl hocam yapabilirmiyim.
@seyfullahaslan3 жыл бұрын
Açıköğretim'de tarih okumanın doğru olmadığını düşünüyorum.
@atakanbozkurt88562 жыл бұрын
bizim tarih sadece osm tarihi deği neden biz osm dili öğreniyoruz ki çoook saçma
@gcalysg4 ай бұрын
Hocam şuan 12. Sınıfa geçtim ve 5 senedir tek hedefim tarih akademisyenliği. Liseye hazırlık ve lise birinci sınıfımda sanat tarihi istiyordum gslde olmamdan dolayı fakat şuan daha geniş kapsamlı olduğundan tarih istiyorum, hangi dala yöneleceğime sonradan karar vermek daha doğru olur diye düşünüyorum. İstanbula dair kaygılarım olduğundan her ne kadan boun tarihin kalitesini bulamayacagimi bilsem de hayalim ODTÜ tarihten yana. İşsizlik vesaire diyorlar ama kendimi tarihten başka hiçbir yerde göremiyorum, tarih olmazsa da dil kazanımlarımdan ilerlerim diye düşünüyorum. Tavsiyelere ve önerilere açığım, içinde olduğum durumu kafa karışıklığından ziyade çok az tereddüte düşmek olarak tanımlıyorum
@euphoria56628 Жыл бұрын
Hocam Sözelde 926. Oldum Esit Ağırlıkta 48 bine girdim belli bi hedefim yok lütfen bana bölüm önerebilir misiniz Rahat bi bölüm istiyorum her zaman kendimi gelistirebilecegim bir bölüm
@kahve295 Жыл бұрын
okul öncesi öğretmenliği ya da özel eğitim öğretmeni olabilirsin sözelden onların önü açık
@euphoria56628 Жыл бұрын
@@kahve295 Mesajı geç gördüm biraz Hukuk geldi
@nurullahkaramuski89992 жыл бұрын
Tarih bölümü mezunu müzede ne iş yapar
@seyfullahaslan2 жыл бұрын
Müzelerde uzman olarak görev alıyorlar. Müzenin ve mezunun bilgi birikimine göre arkeoloji, Osmanlı dönemi veya cumhuriyet dönemi müzelerinde istihdam ediliyorlar.
@TheTurkicCc3 жыл бұрын
tarih bölümünde herhangi bir sayısal dersi var mıdır?
@seyfullahaslan3 жыл бұрын
Bildiğim kadarıyla yok.
@TheTurkicCc3 жыл бұрын
@@seyfullahaslan tamam teşekkür ederim
@esm9367 Жыл бұрын
Merhaba hocam. Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasına az kaldı. Tercih için aklımda iki üni/bölüm var: Boğaziçi Tarih - Hacettepe Özel Eğitim Öğretmenliği. Her iki alan da ilgimi çekiyor. Tarihi sevdiğim için Boğaziçi’ni yazmayı düşünüyordum birkaç gün öncesine kadar ama şimdi gelecek kaygısı biraz baskın geliyor. Siz ne dersiniz, şimdiden teşekkürler
@omer1895 Жыл бұрын
Sıra kaç knk
@esm9367 Жыл бұрын
@@omer1895 515
@esm9367 Жыл бұрын
@@meliheness Boğaziçi Tarih
@esm9367 Жыл бұрын
@@meliheness Şu an hazırlık öğrencisiyim fakat şimdiden üniversite atmosferini yakaladığıma inanıyorum. Burayı tercih ettiğim için mutluyum. Ayrıca hazırlık eğitimi de disiplinli ilerliyor. Seneye fikirlerim daha da kapsayıcı olacaktır bölüme başlayacağım için.
@esm9367 Жыл бұрын
@@meliheness Şu an hazırlık öğrencisiyim fakat şimdiden üniversite atmosferini yakaladığıma inanıyorum. Burayı tercih ettiğim için mutluyum. Ayrıca hazırlık eğitimi de disiplinli ilerliyor. Seneye fikirlerim daha da kapsayıcı olacaktır bölüme başlayacağım için
@Hicbiseydogrudegil2 жыл бұрын
Merhaba hocam ege üniversitesini tavsiye edermisiniz tarih için
@seyfullahaslan2 жыл бұрын
Tek tek bölümler için fikir belirtmiyorum. YÖK'ün Atlas sisteminden bakın. Akademik kadrosuna bakın. Köklü bir bölüm tabi.
@elifaslan35 Жыл бұрын
46 yaşındayım tercihimde tarih tuttu okumalimiyim
@seyfullahaslan Жыл бұрын
Entelektüel merak için okuyacaksanız olabilir bence.
@mehmeteminbaysal86892 жыл бұрын
13 yaşındayım ve tarihe bayılıyorum seçersen sıkıntı yaşarmıyım hocam?
@seyfullahaslan2 жыл бұрын
Önünüzde uzun bir yol var. Lise hayatınızda farklı alanlara ilgi duyabilirsiniz. Nihayetinde tarihe ilginiz hâlâ canlı kalırsa o zamanki şartlara göre tekrar değerlendirmek lazım. Zira 5-6 yıl Türkiye şartlarında uzun bir zaman.
@mehmeteminbaysal86892 жыл бұрын
@@seyfullahaslan anladım hocam teşekkür ederim ama büyük ihtimalle tarih okuyacam çok ilgi duyuyorum yanıtınız için tekrar teşekkürler
@Falangist98 Жыл бұрын
Hocam esenlikler dilerim tarih benim çok hoşuma gidiyor ve tarihçi akademisyenlerden olmak istiyorum . bir şey kafa mı çok karıştırdı Osmanlıca Farsça ve Arapça gibi dilleri öğrenmek zorunda mıyız?
@seyfullahaslan Жыл бұрын
Eskiçağcı olmayacaksanız gerekmez. Ama diğer anabilim dallarına ilgi duyuyorsanız çalışma alanınıza göre öğrenmeniz gerekir.
Merhabalar hocam, ben 3.sınıf tarih öğrencisiyim osmanlıca üzerine yüksek lisans yapmayı düşünüyorum bu mümkün mü? Ya da neler yapmam gerekiyor, cevaplandırırsanız sevinirim..
@seyfullahaslan4 ай бұрын
Osmanlıca üzerine yüksek lisans dediğiniz sanırım Osmanlıca kullanarak bir yüksek lisans tezi yazmak istiyorsunuz. Mümkün tabi ki. İyi seviyede Osmanlıca okursanız, hocanızla konu belirlerken arşiv belgesi kullanacağın bir konu seçersiniz.
@ayseyldz45533 ай бұрын
Aynen hocam, seneye zaten bitirme çalışması alacağım 4. Sınıfta o zaman bitirme çalışması olarak osmanlıca çeviri üzerinde çalışıp daha sonra da yüksek lisans çalışmayı düşünüyorum.
@56siirt13hizan2 жыл бұрын
Selamünaleyküm hocam Allah razı olsun güzel aydınlattınız Osmanlı tarihini okumayı düşünüyorum ama açıktan okuyorum tavsiye edeceğiniz bir Osmanlı kitabı var mı tarihle ilgili ileride bana faydası olması için
@seyfullahaslan2 жыл бұрын
Kanaldaki literatür seçkisi ve kitap tavsiyesi videolarına bakabilirsiniz.
@farukogrt Жыл бұрын
Hocam ikinci üniversite kapsamında açık öğretimden tarih bölümü okumayı tavsiye eder misiniz, bu konu hakkındaki görüşlerinizi de paylaşır mısınız ?
@seyfullahaslan Жыл бұрын
Hobi olarak olabilir.
@Umutcopoglu Жыл бұрын
Hocam merhaba bilim tarihi okumak istiyorum. Benim için önerileriniz nedir?
@seyfullahaslan Жыл бұрын
İş ve akademik kariyer imkanlarını çok iyi bilmiyorum.
@misanthropica2 жыл бұрын
Hocam merhaba bir akademisyen gözüyle mimar Sinan tarih nasıldır sizce
@misanthropica2 жыл бұрын
@@eraayataman bulamadım ne yazık ki, ytu tde daha yakın gelmeye başladı son zamanlarda. İki bölüme de ilgim var, ytü deki kampüs imkanlari da cazip geliyor.
@misanthropica2 жыл бұрын
@@eraayatamanİkimizin de hakkında hayırlısı olsun.
@seyfullahaslan2 жыл бұрын
Mimar Sinan'ın tarih bölümü iyidir.
@seyfullahaslan2 жыл бұрын
Bence Mimar Sinan'ın tarih bölümü seçilebilir. Yolunuz açık olsun.
@misanthropica2 жыл бұрын
@@seyfullahaslan Cevabınız için teşekkür ederiz hocam.
@fasafisotamam9456 Жыл бұрын
Hocam benim gözüm yükseklerde tarih bölümünün önü açık mı tarih bölümü okursam en fazla nereye gelebilirim Bu arada tarih severim ve ezberim iyidir
@Cihadaşığı Жыл бұрын
Kardeşim başka bölüm yaz ben tarih 3. Sınıf öğrencisiyim kolay iş bulmak istiyorsan fen edebiyat fakültesini yazma.
@saidkoc-yt2rn Жыл бұрын
@@CihadaşığıTarih bölümü okuyp bitirisem kpssden atanıp tarih öğretmeni olabilirmiyim formasyon mu gerekiyor gerekiyirsa nasıl alırım
@Cihadaşığı Жыл бұрын
@@saidkoc-yt2rn formasyon artık lisans süresince alınabiliyor ben alacağım muhtemelen. Atanman zor yıllarca bekleyen var.
@saidkoc-yt2rn Жыл бұрын
@@Cihadaşığı bitirince mi alınıyor.ne kadar zamanda alınır. herkes alabilirmi. paralımı. Nerden alınıyor. Teşekkürler
@Cihadaşığı Жыл бұрын
@@saidkoc-yt2rn parasız seçmeli ders şeklinde 3. Sınıftan itibaren alıyorsun. Mezun olunca öğretmen olarak mezun oluyorsun.
@Eyoedits14533 жыл бұрын
Hocam ben tarih bölümü okuyorum formasyon kalktı öğretmen olma şansımız kalmadı mı?
@seyfullahaslan3 жыл бұрын
Geçen hafta çıkan haberi diyorsanız, benim gördüğüm kadarıyla formasyon kalkmadı. Eskiden formasyon alanların atama listelerine dahil edilmesine karar verildi. Yani kazanılmış hakları korundu. Videoda anlattığım öğretmenlik alan bilgisi yüksek lisans programı geçerliliğini koruyor.
@MelekMuftuoglu Жыл бұрын
merhaba hocam bu sene tekrardan universiteye hazırlanıyorum tarihi okumayi arastirmayi cok seviyorum tarihden baska bir bolumu istemiyorum yuksek lisans ve doktora yapip kendimi gelistirmek istiyorum ayrica ingilizcede biliyorum fakat yuksek lisans yapip da işsiz kalmakdan korkuyorum tarih okumam sizce mantikli mi ?
@seyfullahaslan Жыл бұрын
Son 2 yıldır hem üniversitelerin verdiği mezun sayıları, hem iş imkanlarındaki daralma hem de Türkiye'nin ekonomik problemleri açısından hiç mantıklı bir karar değil bence. Ancak mezuniyete kadar önünüzde en az 4 sene var. Türkiye'de durumun düzelebileceğini düşünüyorsanız belki olabilir ancak ben 4 yılda düzelme olacağı kanaatinde değilim. Önünüzü görebileceğiniz başka bir meslek / yetenek / iş alanına yönelmenizde bence fayda var.
@MelekMuftuoglu Жыл бұрын
@@seyfullahaslan akademisyen alımları yok mu hocam
@seyfullahaslan Жыл бұрын
Mezun sayısına kıyasla çok az. Dolayısıyla ALES ve dil puanlarında rekabet yüksek.
@MelekMuftuoglu Жыл бұрын
@@seyfullahaslan bilgilendirdiginiz icin cok tesekkur ederim
@Plmn0902 жыл бұрын
Hocam ingilizce yanında Rusçada ilerlemek mantıklı mi Cumhuriyet tarihçiliği için?
@seyfullahaslan2 жыл бұрын
Mantıklı.
@mertyuksel26982 жыл бұрын
Hocam tarih ingilizce bölümü sizce nasıl tavsiye eder misiniz?
@seyfullahaslan2 жыл бұрын
İyi olur.
@reyhanbıktı2 жыл бұрын
Tarih ayni zamanda siyaset bilimi kamu yönetimi istiyorum ikisini aynı anda okuyabilirmiyim. İlerde hedefim politikaya atılmak
@seyfullahaslan2 жыл бұрын
Aynı anda iki lisans bölümü okuyamazsınız.
@biryksyolcusu46272 жыл бұрын
Çap yapabilirsiniz
@cenkozturk45003 жыл бұрын
Hocam kolay gelsin. Harp tarihi uzmanı olmak için ne yapmak gerekiyor teşekkür ederim.
@seyfullahaslan3 жыл бұрын
Harp tarihinden kastınız modern dönem ise, ya Yakınçağ'da ya da Cumhuriyet Tarihi'nde daha yoğun okumalar yapmak ve dersleri de o anabilim dallarından almak gerekir. Eğer askerî tarih dediğimiz ve genel olarak klasik dönemi ele alan çalışmalarsa Yeniçağ tarihi anabilim dalından ders alıp okuma yapmak lazım. Ancak asıl önemli olan ilgilendiğiniz alanın literatürünü güzelce tarayıp, tespit edip okumaktır. Kolay gelsin.
@cenkozturk45003 жыл бұрын
@@seyfullahaslan teşekkür ederim hocam.
@muratylmaz90883 жыл бұрын
Okumayın çile çekersiniz
@seldademircioglu18935 ай бұрын
Hocam lutfen dogrulari soyleyin aldigimiz diplomalar bir ise yaramiyor ben de tarih bolumu mezunuyum ve yillardir atama bekliyorum
@seyfullahaslan5 ай бұрын
Doğruları söylemediğimi mi düşündünüz? Canlı yayında 2 gün önce ve biraz önce bunu söyledim. Üstelik 2-3 yıldır canlı yayınlarda herkesi uyarıyorum. Bu videoda da yeteri kadar uyardım. Anlayan anlıyor.
@yvelanr7 ай бұрын
gazeteci olmak istiyorum ama ailem gazetecilik veya iletisim yazmamı istemiyor, sözelden sadece ankara/ODTÜ tarih e biraz daha olumlu bakıyorlar bende tarih okumaya ve sonradan gazeteciliğe yonelmeye sicak bakıyorum, mantıklı bir hareket olur mu
@seyfullahaslan7 ай бұрын
Mantıklı görünüyor. Neden gazetecilik veya iletişim istemiyorlar?
@yvelanr7 ай бұрын
@@seyfullahaslan hem tarihte daha fazla iş imkanı olur diyorlar hem de sıralama olarak tarih gazetecilikten daha iyi olduğu için biraz taraflı bakıyorlar ... Ve cevap verdiğiniz için teşekkürler
@kzlelma42462 жыл бұрын
Hocam Sakarya Üniversitesi tarih bölümünü kazandım, sizce nasıl? Akademik açıdan en güçlü 3. Üniversite olduğunu öğrendim. İstanbul ve Marmara'dan sonra. Sizin fikrinizi de almak isterim.
@seyfullahaslan2 жыл бұрын
O kadar güçlü değil ama kötü bir bölüm de değil tabi ki.
@nikiforos71452 жыл бұрын
@@presenceofnothing kardes hala tarih okumaymı dsunyon issizlik garanti bölüm
@handeceren19133 жыл бұрын
Lisede hangi bölümü secmeliyiz sayisal eşit ağırlık sözel ?
@seyfullahaslan3 жыл бұрын
Sözel puanla öğrenci alıyor.
@yigityldz9980 Жыл бұрын
@@seyfullahaslan peki eşit ağırlıkla almaz mı
@yuodaone2 жыл бұрын
Ben dinler tarihi okumak istiyorum ama muslumanlik uzerine degil muslumanlikla alakali dehil hristiyanlik yahudilik budistlik vb gibi bu tarzda bolum ve universiteler nelerdir
@seyfullahaslan2 жыл бұрын
İlahiyat fakültelerinde dinler tarihi anabilim dalı olur. Bütün dinler üzerine araştırma yapılır. Ancak ilahiyatçı formasyonuyla dinler tarihini çalışmak bence büyük problem. Felsefe bölümünde olup da bu alan da çalışanlar da var. Ancak felsefe formasyonu da meseleye çok köşeli ve yabancı bakıyor. Tarih bölümlerinde ise ortaçağ anabilim dalı öğrencileri ya da hocaları dinler tarihi üzerine çalışabiliyor. Teze danışmanlık yapacak hocanın da biraz yetkinliği önemli tabi. Bu nedenle önce alandaki kitapların yazarlarının akademik serüvenlerine bakıp onlara sorun. Dinler tarihi çalışmak için bir bölüme girersiniz, kararınız tamamen de değişebilir. Öncesinde temel okumaları iyi yaparsanız / yaptıysanız kararınız daha net hale gelir.
@bekiryener6435 ай бұрын
hocam osmanlıca 4.sınıfa kadar var mı yoksa sadece 1 ve 2. sınıflta mı var yani ben 3 ve 4te osmanlıca zorunlu olarak görür müyüm
@seyfullahaslan4 ай бұрын
Bölümden bölüme değişir, müfredata bakman lazım.
@egemavi87772 жыл бұрын
hocam hem memurluk yapıp hem de tarih bölümü okumak mümkün mü yani devamsızlık sıkıntısı olur mu ?
@seyfullahaslan2 жыл бұрын
Evet derslere devam etmeniz beklendiği için sıkıntı olur.
@egemavi87772 жыл бұрын
@@seyfullahaslan tamam hocam teşekkür ederim.☺👍
@mo0.02 жыл бұрын
Hocam ben yabanci dilimi gelistirip ayni zamanda tarih okuyup konsolosluklarda calisabilir miyim
@seyfullahaslan2 жыл бұрын
Konsoloslukların aradıkları özellikleri bilmiyorum.
@halilibrahimbulut89372 жыл бұрын
hocam merhaba tarih bölümlerinde genel olarak ideolojik çatışmalar yaşanıyor mu bilginiz var mı
@seyfullahaslan2 жыл бұрын
Yaşanan bölümler vardır ancak bu çoğu üniversitede kalmadı. İnsanlar daha medeni tartışabiliyor.
@Tunahan_dmir Жыл бұрын
Hocam Boğaziçi tarih okuyan birisinin işsiz kalma ihtimali var mı .Akademisyen olamama ihtimali çok mu
@seyfullahaslan Жыл бұрын
Hiçbir diplomanın garantisi yok. Boğaziçi mezunu olup da akademiye giremeyenler biliyorum. Herkesin kendi yolunda farklı sebepleri vardır ama neticede garanti yok.
@Tunahan_dmir Жыл бұрын
@@seyfullahaslan hocam peki sebebi nedir. Not ortalamalarının düşük olması mı yoksa torpillerinin olmaması mı
@seyfullahaslan Жыл бұрын
İkisi de var. Garanti gözüyle bakıp yola çıkmayın diye yazıyorum bunları.
@Yesimceylan3561 Жыл бұрын
@@Tunahan_dmirbu bölümü ODTÜ, koç, ve Boğaziçi dışında okumayın zaten. Mesele Osmanlıca dalan değil açıkçası hiç önemi de yok ancak Türkiye'de ingilizce öğreten başka üniversite yok. İngilizce bilen adam özel sektörde aç kalmaz ama bilmeyenler Osmanlıca ile akademisyen olamayınca aç kalıyor maalesef
@zeynepizemsahin Жыл бұрын
Selamünaleyküm hocam. Açıkçası tam olarak böyle bir kanal ve bilgili biri arıyordum iyi ki karşıma çıktınız çok mutlu oldum bunun için. Hedefime gelecek olursak ben imam hatip lisesinde 11.sınıf öğrencisiyim ilerde akademisyen olmak istiyorum özellikle de dinler tarihi ile ilgili araştırma yapma niyetindeyim. Hedefime en uygun üniversitenin hangisi olduğuna emin olamıyorum. Önce ilahiyat mı okuyayım diye düşündüm ama dinler tarihi için tarih bölümü okuyup kendimi geliştirmek daha mantıklı geliyor bir yandan da. Ama kararsızlık var. Vakıf üniversitesi mi devlet üniversitesi mi daha mantıklı olur okulun imkanları (kütüphane, akademisyen) odaklı bir tercih yapacak olsam bana en uygun neresi olur? Çünkü bazı üniversitelerde dinler tarihi ile ilgili çalışmak daha kolay bazılarında hiç böyle bir ortam yok. Mesela ODTÜ'de tarih okumak ve Boğaziçi' nde okumak çok farklıymış gibi geliyor bu açıdan. Vakıf üniversitesi olarak da 29 Mayıs üniversitesi ve TOBB ETÜ avantajlı görünüyor. Bu konuda fikrinizi almak isterim. Bir de Ankara'da tarih okumakla İstanbul'da tarih okumak arasında ciddi bir fark var mıdır?
@seyfullahaslan Жыл бұрын
Bence sizin için en uygunu 29 Mayıs Üniversitesi olur. Burslu kazandığınız takdirde külfeti de olmaz. Başarılar dilerim.
@zeynepizemsahin Жыл бұрын
@@seyfullahaslan Teşekkür ederim, Allah razı olsun 😊
@yukselbayrakl78293 жыл бұрын
Hocam merhaba. Ben de tarih 2. sınıf öğrencisiyim. Okuduğum kitapları unutuyorum. Siz bu konuda nasıl bir metod uyguluyorsunuz, notlarınızı nasıl çıkarıyorsunuz? Bu konu hakkında çok fazla araştırdım ancak kendi metodumu henüz bulamadım. Sizce ne yapmalıyım?
@seyfullahaslan3 жыл бұрын
Akademik yayınları okumak için not tutma, altını çizme vs gibi yöntemler bence işe yarıyor. Ben iki yöntemi de kullanıyorum. Lisans zamanından beri okuduğum kitaplara dair notlar tutarım, altını çizerim, kitabın sağına soluna yazarım. Ayrıca hatırlamak uzun vadeli bir süreç Okudukça daha önce okuduklarınızla o anda okuduğunuz arasındaki ilişkiyi, tarihsel bağlamı görmeye başlıyorsunuz ya da kuruyorsunuz. Bir müddet sonra o bilgiler hatırlayacağınız/unutacağınız bir bilgi olmaktan çıkıp sizin doğal olarak bildiğiniz bilgi haline geliyor. Bir de her şeyi %100 hatırlamanız gerekmez her zaman. Çalışma mükemmelleştirir.
@yukselbayrakl78293 жыл бұрын
@@seyfullahaslan Çok teşekkür ederim. Başarılar dilerim hocam.
@yukselbayrakl78293 жыл бұрын
@@seyfullahaslan Hocam bir de şunu öğrenmek istiyorum. Not tutma süreci de aşırı zaman alıyor. Bunun da üstesinden gelemiyorum. Okurken bütün bilgiler bana önemli geliyor ve bunları kaçırmak istemediğimden not defterime geçiriyorum. 10 sayfayı bile okurken neredeyse yarım saat bu şekilde sürüyor. Bunun için de bir şey önerir misiniz ?
@seyfullahaslan3 жыл бұрын
Not tutarken her şey not alınmaz. Önemli detayları, yazarın yorum ve değerlendirmelerini vs not alınırsanız okumanız kesintiye uğramaz.
@calcation6 ай бұрын
@@yukselbayrakl7829 merhabalar acaba mezun oldunuz mu olduysanız tarih bölümünü önerir misiniz ?
@mollasamed40652 жыл бұрын
hocam acik ogretim erzurum tarih bolumu kazandim yeni kafamdaki soru ben arapca okuma yazma biliyorum imam hatip mezunuyum ama tarihde nasil calisicam hoca yok sonucta acik oldugu icin kendimi nasil gelistircem hic bilmiorum ne yapmam lazim
@seyfullahaslan2 жыл бұрын
Açıköğretim'de size bazı kitaplar satacaklar. O kitaplardan sınava gireceksiniz. Kendinizi geliştirmek için ders dışı okumalar yapabilirsiniz.
@maxpayne2813 жыл бұрын
Tezsiz yüksek lisans ales şartı var mı ve bizim üniversite öyle birşey açmadı