Yıllar önce 1989 ' du sanırım bir torpedo'nun (torpil) nasıl tahrik edildiğini açıklayan , su altında 60-80 knot sürate çıkmasını sağlayan pnömatik düzeneğin şemasını gördüğümde şimşekler çaktı kafamda ve aynı sistemi ( karşılıklı değil , tek yönlü pistonlarla ) ben de tasarladım kafamda. Ertesi gün üşenmedim resimler ve şemalar da oluşturdum. Ankara da Gazi üniversitesi Teknik eğitim fakültesi motor bölümünde birkaç hocaya anlattım. --Avrupalı yapmamışsa olmaz. Deyip gerisin geriye gönderdiler beni.
abi gazi üniversitesi diyorsun işte muhasebe yazılımı mı bu itü ye ytü ye falan gitseydin belki farklı sonuçlar alabilirdin
@akhan96697 ай бұрын
CANINDAN OLMADIĞINA DUA ET
@Szerencse_CS7 ай бұрын
@@kavramsalkapsam 1989 diyor adam o zaman teknik eğitim de o işi yapabilirdin tam yerine gitmiş senin dediğin üniversitelerde sadece teorik olarak mantıklı kı değil mi kısmına karar verirlerdi :)
@_hendese_6 ай бұрын
@@kavramsalkapsam yürü git... ne farkı var? akademiksiyen değil mi? hepsi yökün kulu değil mi? hepsi üniversitelerde saltanat kurup çocuklarının öğretim üyesi yapmıyor mu? mesela inşaatlarda statik katledilirken, inşaat mühendisliği kürsülerinden bir ses duydunuz mu? mesela hukuk katledilirken veya meclis halktan aldığı devredilemez yetkilerini devrederken hukuk fakültelerindeki hocalardan, kürsülerden bir ses duydunuz mu? çevre her türlü kimyasal atıklarla pisletilirken buna direnen bir çevre mühendisliği duydunuz mu? mesala google-usa nın dikte ettiği kvkk adıyla milleti uyuttuğu ama aslında bir köleleştirme yasası geçerken, sosyoloji,psikolji, ve bilgisayar mühendisliği kürsülerinden siz ne yapıyorsunuz diye ses çıktı mı? Türkiyedeki müesses nizamın akademisyenleri külliyen rezildirler ülke ve halk düşmanıdırlar. adam diyor ITÜ ve YTÜ böyle değil!!!! ankaradakiler de ODTÜ böyle değil diyorlar... sen değil !, o değil !, öyleyse hırsız kim???
@yalcinsuvari368 ай бұрын
Bu motor tek zamanlı bir motor degil aksine 2 zamanli motor pistonlar ileride olduğu zaman patlama ve yanma zamani pistonlar geriye gittiği zaman eksoz yani defetme zamani gerçekleşiyor bu motorda silindir kapağı piyano mili kadehler siboplar yok bütün yük pistonlarin üzerinde buda çok fazla yorgunluğa neden olur motor ne kadar zorlanırsa iceride yorgunluk yani aşınma sürtünme fazlasıyla olacak krank milinin yerini döner yassı bilyeler almış bunlar sürtüne sürtüne aşınacak ve motorun içinde daha metal artığı olusacak normal 4 zamanli motorlardan daha kısa sürede ariza yapması çok olasi sogutma olayına gelmedim bile
@spindlehospital52638 ай бұрын
çeviri hatası yapmışlar 2 stroke u zaman olarak çevirmiş salaklar
@bakturk7 ай бұрын
Açıklamalarınız gayet mantıklı
@muzaffercelik57847 ай бұрын
Aynen iki zamanlı çevrim var burda.. Karşıt pistonlu tasarım ve dairesel yerleşim dengelemeyi iyileştiriyor..
@demirozdemir28377 ай бұрын
Çok doğru açıklanmış bir oto tamircisi değilim fakat mekanik bilgim yeterince var bu motor tasarım olarak ne kadar işlevsel mantıklı gözüküyor olsa bile kullanışlı değil en baştaki sorun yağlama her zaman eksik kalacaktır piston altındaki rulman bilye hiç bir şekilde tam yağlama yapamaz bu sebeple sürtünme artar isi yükselir celik özelliğini kaybeder ve bilye dağılır yüksek devirde ve yük altinda ömrü çok kısa gözüküyor.
@hakank86177 ай бұрын
Motorun iç yapısı Klima kompresörüyle aynı.. Kompresörü kopyalamış... Yapılmamış birşeyi yapmamış yani..
@cihatomay9 ай бұрын
Sogutma? Verimlilik? Yakit Harcamasi? Ömrü? Standart bir Motor'un yerini alsa, ne gibi avantaj ve dezavantajlari olur? Bunlar calisma prensibi ile birlikte degerlendirilebilse, daha iyi olmaz mi?
@zekeriyaeren99369 ай бұрын
Çok güzel bir çalışma geleceğin motoru bence,İnsanlar tamircilerden kurtaraçaktır.
@Kartal19569 ай бұрын
BU MOTOR HİDROJEN YAKITI İÇİN ÇOK ÇOK UYGUN BİR MOTOR VE “BACK FİRE” Problemi bu motorda olmadığından çok verimli ve hidrojen yakıtına çok uygun!!!
@_hendese_6 ай бұрын
lpg gibi gazlı sistemlerde de çok verimli çalışacağını düşünüyorum. valflerin , portlara dönüşmesi eksantirik olmaması büyük bir devrim.
@abdullahbirolsanver7649 ай бұрын
Bu motor teknolojisi devrim falan değil bilinen bir teknoloji, Opposed piston engine başlığı altında aratırsanız bu motor teknolojisi hakkında bilgi bulabilirsiniz, bu motorlar video da belirtildiği gibi yağ yakmama değil tam tersine çok yağ yakmakta ve emisyon değerleri yüksek olan motorlar dır.
@Levent-v8m8 ай бұрын
Bizi kekliyorlar desenize
@metinyldz62268 ай бұрын
Çok teşekkürler güzel insan
@terrymore8 ай бұрын
Motoru yerli mi
@Titume8 ай бұрын
Ananas
@İmperyalist.Hunter8 ай бұрын
@@terrymore Yerli neyin var senin?,Alla alla
@leicaguzel41869 ай бұрын
35 kg ; 8 piston 500 cm3 lük içden yanmalı tek zmanlı bir motor.... peki maks. kaç devir çevirebiliyor.... 120 hp güç verdiğine göre tork değeri özgül yakıt sarfiyatı nedir..? video ya göre motor gövde blok da su kanalı yok gibi ..? motor ısındığında soğutma nasıl oluyor...?
@kenansacitgurbuz42009 ай бұрын
trıbün var ön tarafta hava soğutma herhalde
@_hendese_6 ай бұрын
motorun çalışmasını anladın, verimliliği hakkında fikrin var... soğutma mı problem oldu sana?
@Bil0001Ай бұрын
Yalan olduğunu anlamadın mı…..
@hayati-zc1qe9 ай бұрын
Bu motorlarda en büyük sorun yağlama problemidir...ikinci sorunu buji ortadan değil yandan ateşleme yapıyor bu durum yakıtın patlaması sırasında pistonlarda şamarlamaya yol açar şamarlama da piston eteklerinde ve ters yönde olmak üzere sekman bölgesinde aşırı aşınmaya yol açar vankel. motorlarında olduğu gibi kısa ömürlü olurlar boşuna emekler bu motor tutmayacaktır.
@alitunc89567 ай бұрын
Torkuda çok düşük olacaktır krank mili yok eksenel bir güç oluşturamayacak çünkü. Yağlanma zor olacağı gibi bir de sürtünmede çok fazla .
@hayrettinbey419 ай бұрын
Çok güzel mükemmel bir makina arıza ihtimali çok düşük prça sayısı çok azalmış yapanları tebrik ederim
@Mali_58-n2c6 ай бұрын
Bence umut vadeden bir gelişme. eğer pratikte problemler yaşanmazsa olacakları şimdiden hayal edebiliyorum; tork olarak yetersiz kalır demişler evet 245nm ile BG/TORK oranı diğer motorlara göre biraz az ama bence hibrit olarak kullanılabilir ve torka ihtiyaç olduğunda ve hatta şehir içi sürüşlerde elektrik motorları takviye olarak devreye sokularak ihtiyaç duyulan performans kolayca sağlanabilir. zaten motor çok hafif ve kompakt bir motor olduğu için ilave elektrik motoru (ki 22.5kg 200 bilmem kaç beygir elektrik motoru da yapılmıştı sanırım) motor, dinamo ve hibrid kullanım gereği kadar batarya eklemek çok bir ağırlık farkı yaratmaz. bunlar olmadan bile zaten bu motorla oldukça hafiflemiş olan araç tork kaybını öyle aman aman hissettirmez diye düşünüyorum.
@abuzerkadayf78079 ай бұрын
Yenilik, araştırma, geliştirme daima faydalı ve ufuk açıcı olmuştır.
@emircetiner41499 ай бұрын
karşılıklı piston sistemi yeni değil daha önce özellikle tanklarda ve iş makinelerinde kullanılan yüksek beygir gücü ve tork üreten iki zamanlı dizel makinalarda kullanılıyor. motorun rotatif sistemide araç klima kompresörlerinden alınma hatta aslinda bir araç klima kompresörüne enjektör ve buji entegresi ile oluşmuş bir makine yağlama sistemide zanedersem 2 zamanlılardaki gibi yağlı benzinle oluyor yağlama kanalları ve silindir yağlamasını göremedim silindirde yok çünkü. eğer bu motor 2 zamanlıysa zaten egzost emisyonu tüm modern motorların üzerinde çıkacaktır. sonuçta aslında 2 zamanlı makinaları seven biri olarak hoşuma gitti ancak teknoloji olarak günümüz emisyon değerlerinin üzerinde kalacak bir motor ısınma sorunları ve yatak sorunları yaşıyabilir.
@Kutaykaraatli8 ай бұрын
Karmaşık şekilli, dalgalı bileşen 👍
@irfanerylmaz55545 ай бұрын
Teşekkürler
@xosrovferzeliyev68399 ай бұрын
Vankelin tekminleşdirilmiş forması daha iyisi turbonu yanacaq çeni kimi istifadə edib havanın metana çevrilmesi prosesini tekminleşdirmekdir.🙏
@_hendese_6 ай бұрын
evet wankel ilhamı var ancak bu model çok farklı. wankel döner yanma odası, burada ise piston/silindir var... üzerinde çalışılırsa verimli olacağını düşünüyorum. soğutma ve yağlama problemleri olacağını ileri sürenler boş konuşuyor.. onlar çok küçük problemler..
@xosrovferzeliyev68396 ай бұрын
Efendi, siz Azərbaycan türkcesini anlıyorsunuzmu?! Ben ne yazdım?!
@_hendese_6 ай бұрын
@@xosrovferzeliyev6839 :),, selam olsun azerbaycana, problem yok...
@baturalpcansoy90635 ай бұрын
daha önce bu modele benzer 6 silindirli iki zamanlı motorlar champion greyderlerde kullanıldı devir sayısı çok tüksek dizel olarak imal edildi yüksen devir farkından güç kazanımı vardı karşırlı piston değil iki zamanlı motorsikler motorlar gibi emme yerine hava pompalamak için boliver denen tüksek devirli hava emiciler vardı
@ozkanaydn83069 ай бұрын
Motorun önünde konulacak bir elektrik motoruyla da daha verimli çok güzel bir hibrit motor olur bence
@billydylan40849 ай бұрын
elektiri hibridde olsa motor kitlenince elektirikte cevirmez.
@armahanozen95867 ай бұрын
@@billydylan4084 araya otomatik bir debriyaj sistemi konulursa olur
@kubilaysoydam7899 ай бұрын
Çalışır ama verimsiz bir tasarım ömrü kısa ve aşınmaya fazla müsait tasarımdan ötürü yeterli soğutma sağlanamayabilir aynısı yağlama için de geçerli ticari olarak kullanımı çok az olur
@oguzhanyuksel267 ай бұрын
Güzel proje inşallah işleyişini arabalarda görürüz.
@ssaytek8 ай бұрын
yeni fikirler yeni bakış açıları güzel verimli bir yapıya haiz ise süper
@eses79128 ай бұрын
Hemen VARSA deneyelim 🎉
@atillaemrearslan86688 ай бұрын
Boxer motorun şeklinin değiştirilmiş hali. Çok düzgün görünüyor iyi tasarlanmış. Ama yeni birşey icat edilmiş değil. Krank mili yerine dalgalı bir krank kasnağı yapılmış. Ama en nihayetinde içten yanmalı 4 silindirli bir motor..
@muzaffertemiz7 ай бұрын
Harika Hafif Olması Dahi Artı Hız ve Çekiş Sağlar
@ramazansahin52239 ай бұрын
Yakitida simdikilerden yüzde 30/40% gibi daha az yakarsa elektrik li otomobiler iflaz eder
@ilkekorkmaz9 ай бұрын
Güzel teknoloji, triger kayışı yok süpap yok krank yok.
@Nazim0369 ай бұрын
tesekkurler
@muammertiryaki85959 ай бұрын
Desdek lemek gerekir çok da doğru bir karar olur
@ayhan36468 ай бұрын
Sürtünme var fakat yağlama yok, bu benim kafamı karıştırdı açıkçası 😊
@muratbaysal98956 ай бұрын
Güç üretmektense tersine hibrite yardımcı olabilir. Wankellerden daha uzun ömürlüye benziyor çift taraf torsiyon iki dinamoyu şarj ederek belkide 1000 km'leri aşırtabilir. Parça maliyeti az ve az kullanımla daha fazla ömür sağlayabilir. Yanlız güç üretmesinde sıkıntı görmüyorum da bağlı olduğu torsiyon dalgalı diskler düşündürücü.
@Mbarism389 ай бұрын
Güzel motor pratikte verimli ve sorunsuz olursa tutulur.
@ylmazylmaz15148 ай бұрын
bence krank mili dönüşü 360 derece ve 3 silindirin çalışmasını bölüşülmesi durumunda en verimli en sessiz titreşimsiz durum tabi yapabilir lerse
@Sultan_Alparslan_HAN9 ай бұрын
Dışa doğru pistonlar metal gövdeye aşırı sitres uygular gibi geldi bana. Gövde bu dışa itme kuvvetine ne kadar dayanır teslerin sonunda görmeyi merakla bekliyorum. Bİrde yakıt durumunu.
@yasinklc63178 ай бұрын
patlama ve piston mantıklı ama dalgalı geri baskı güç kaybı oluşturur. düz yerde tamam ,yakuş ta sistem takılır kalır.
@ozanbektik90383 ай бұрын
Bu motor 2 zamanlı, çok gürültülü çalışır akresif bir sistem olduğu için aşınma ve yıpranma çok fazla olur ayrıca pistonlarda oluşan güç rahat bir itme ortamı olmadığı için pistonla krank arasında güç kaybı fazla olur
@halilozkoca60008 ай бұрын
Sıkıştırma oranı değiştirilebiliyorsa, değişik yakıtların (motorin, benzin, gaz) bu motorda kullanılması olanaklı görünüyor...
@rfatozkara19778 ай бұрын
Bu motor henüz başta söyledikleri gibi ilerde yaygınlaşacak deniyor, henüz prototip aşamasında. Daha şimdiden tutmaz olmaz diyenlere hayret ediyorum. Bu tip yenilikler için milyon dolarlık araştırmalar yapılıyor belki yüzlerce mühendis çalışıyor. Her yenilikte olduğu gibi mutlaka eksiklikler olacaktır ama insan aklı bununda üstesinden gelecektir.
@profezor27 ай бұрын
Dezavantajlarından bahsedilmemiş ancak dalgalı yüzeyin çok kaliteli malzemeden ve hassas üretilmesi lazım.Basınç, sıcaklık ve yüksek devirle sürtünmeyle çabuk aşınacağa benziyor. Ayrıca verimlilik konusunda da şüphelerim var. Seri üretime girip günlük kullanıma sunulacağını düşünmüyorum.Yuksek devirlerde tam yanma olmayacak, yakıt dışarı kaçacaktir.
@mehdikartal17429 ай бұрын
Çok iyi diğer motorlara göre daha kuçuk ve verimlilik açisinan iyi ve motor ağırlığı daha ha az ve yağ ve bakım yapmak daha iyi.
@kavramsalkapsam8 ай бұрын
mazda içten yanmalı yeni teknojileri deneyimlemeyi seviyor daha önce de rx lerde wankel motor kullanması ancak bildiğim kadarıyla yağ yakma vb sorunların önüne geçemediler mis gibi arabalar korkulan arabalar haline geldi... bakalım bu nasıl olacak? mevcut teknolojili elektrikli otomobiller güzel parlatıldı anbcak bana göre yeni pil teknolojisi gelemezse piyasası giderek daralacak hala en iyi verimli çevre dostu motorlar benzinli içten yanmalılar
@yasintasl77909 ай бұрын
Pistonun karşılıklı olması bana göre hiç bir şey ifade etmez. Çünkü zaten şuanki motorlar yeterince sıkıştırma sağlıyor. Egzoz olarakta enjektör gibi bir şey olması zaten öyle bir şey olsa şimdiki motorada monte ederler zaten demekki subap daha verimli
@alirzavarol67539 ай бұрын
Güvenilirliği zaman belirleyecektir...
@umutaktas40469 ай бұрын
Yarış motorlarında gelişme yaratır ama araçlarda özel bir şanzıman gerekir
@ademsel6878 ай бұрын
yağlama ve soğutma problemi var gibi duruyor ama bunlar aşılabilir sıkıntılar bence ilerisi için güzel bir alternatif geliştirilmeli diye düşünüyorum
@superbilgi8158 ай бұрын
bir şey ekonomik olursa piyasaya çıkar verimli olursa piyasaya çıkar çok iyi güç üretirse pahalı olmasına rağmen önemli araçlarda piyasaya çıkabilir yoksa çıkamaz.
@sezeremir50077 ай бұрын
Tekere kac nm tork verıyor merak ettım
@erhanerhan83508 ай бұрын
Eğer iki zamanlıysa benzinine 2t yağ katmak lazım buda emisyon sorunu demek bu zamanda tutmaz yanlız yağlama geliştirilirse yakıt tüketimide iyiyse 35kg ağırlık 120hp güç iyi değerler tabi motor ömrüde önemli ağırlığı ve parçasının az olması maliyeti düşürür bide tüp takarız buna tasındandan yenmez
@yunussivasl97638 ай бұрын
Tanklarda bunun dizeli kullanılıyordu 20 yıl önce 2 zamanlı turbo dizel ve karşıt pistonlu
bu motoru tasarlayan veya yapan vede devrim diyenlere şaşıyorum tek pistonlu motor bile bir dünya masraf cıkarıyor cabuk bozulmasıda cabası daha az parca ile elektirikli motor en uzun masrafsz olan
@eneskara8689 ай бұрын
Sekiz silindir yakıt tüketimi hakkında birşey demedin acaba yüz kilometre yol da ne kadar yakar
@halilkahraman88609 ай бұрын
Yanma odasini tam olarak temizlemedigi icin bence yakit tuketimi yuksek olur emisyon da sikintili bence
@ertugtuncaelli21739 ай бұрын
klasik içten yanmalı motorlar gibi birçok parçadan yoksun olması gelecekte maddi kayıpları ve aracın sessizliği konusunda avantaj yaratabilir. bunun yanında 8 piston demek bir o kadar yakıt sarfiyatı demek. tork konusu muamma, bu motorun soğutulması bloğun hafif ve küçük olması 8 adet piston barındırıyor olması nedeniyle sorun yaratabilir. elbette gelişen teknoloji ile prototip araçlarda kullanılarak geliştirilmesi olası konular. bu nedenle biz dışarıdan klasik motorlara alışkın tüketici ve meraklılar olarak yarım bilgilerimizle, en azından kendi adıma söylürum bunu, çalışmalar arayışlar bu noktaya gelmişse mutlaka daha iyisi yapılacaktır diye umuyorum.
@kiyasozdemir7288 ай бұрын
Pistonlar alt gömlek veya govdeye yogun stres uygular sıkıntı
@ihsanalbayrak9 ай бұрын
Anlatırken harika gibi geliyor fakat saha deneyimlerinede bir bakmak lazım. Yakıt verimliliğine girmemişsin bilgi yokmu yakıt verimliliği ile alakalı...
@beyondthehorizonTR8 ай бұрын
İşe yaramıyor yük altında emisyon çok fazla artıyor felalet yağ tükettiği için rafa kaldırıldı yeni bi motor değil zaten
@mustafasaidyerlikaya45598 ай бұрын
Bu tipte tasarımlar mevcut. En büyük problemi yanma odasına yağ karışması. Bu yüzden emisyon değeri çok yüksek.ayrıca hareketli parça çok fazla. Bu sebeple ömrüde az olacaktır.
@yabaniiybn9 ай бұрын
vankelden esinlendiği kesin ama vankel de değil sonuçta. sarfiyat düşük oluyorsa tutabilir.
@mustafabogazliyan44229 ай бұрын
tek zamanlı bisiklet motorlar var zaten bunlar 8 adeti bir bkokta toplamışlar kullanıßlımı bilmoyorum piston her üst kutura çıktıkcapatlama oluyor aşağya indikce yanan gaz çıkarken içeri yeni karışım hava giriyor. motorun her turunda 365 derecelik dönüşünde beygir gücü. kazanılırken parça azaldıkca aşınmada artar.Yani demek isterimki normal 4 zamanlı motorlar bir otomobilde 500.000 kmde motor tektefiye istediğini düşünürsek bu motpr tek zamanlı olunca aşnma4 misli artacak 125 000 kmde motor rektefiye isteywcek diye düşünüyorum
@eminay43408 ай бұрын
O dalgalı disk yerine başka bir sistem kullanılırsa daha verimli olur.Dönmeyi sağlamak için.
@oficeptel64938 ай бұрын
Guzel anlatim, tesekkurler. Benim dikkatimi ceken pistonlarin yaglamasi nasil saglaniyor? Yatay calisan pistonlar (Subaru boxer Motor) yag yakmasi ve cabuk bozulmasi ile mesur. Yaglama isi cozulurse guzel gibi gorunuyor.
@Arrow00999 ай бұрын
Arkadas ispanyol demekki. Eski bir motor evet gunaydin.
@hamidozturk88199 ай бұрын
Soğutma işini çözdülerse ki çözmüşlerdir. Olur bu iş. Benim kafama yattı
@musaturan45498 ай бұрын
Mükemmel
@ruhfenomen8 ай бұрын
Debriyaj yok mu bunda, vites durumu nasıl?
@musaturan45498 ай бұрын
Çok tuhaf
@azizusta2297 ай бұрын
Motor boksör tipi çalışıyor,2 zamanlıya benziyor soğutma nasıl oluyor ilginç
@Apo-14539 ай бұрын
Nasıl tek zamanlı oluyor.???pardon videonun sonunda aciklanmis zaten.
@efecagr26268 ай бұрын
En basitinden şarjlı damacana pompası veya su pompasına bakarsanız aynı teknoloji var. Ne devriminden bahsediyorsunuz.
@nizamdekorasyon9478 ай бұрын
Devrim çelik mevrim bilmem ama bakım da tam ekonomi motoru ustaların işne gelmeye bilir ama kullanıcılar İÇİN çok güzel avantajları eksantrik milleri yok Subab takımları yok eksantrik kayışları yok soğutma işlemleri yok Sente ayarı rulmanları yok işin en kolayı sandık motar değişimi olsa kendimiz değiştiririz 35 kg ağırlığından bu teknolojiyi ustalar beğenmez tabiki mazda nın mühendislerinden daha ilgililer sanki göreceğiz zamann gösterecek
@BoraKaan-l5g7 ай бұрын
piston etekleri kranklı sisteme göre daha hızlı aşınacak gibi gözüküyor buda seslere sebeb olur tabi denemeden bilemeyiz yinede.uzun ömürlü olacağını sanmıyorum 100bin km giderse dua etmek lazım oysa mevcut sistemde 1 milyon rahat gidenler var.ayeıca elektrikli çıkmışken yeni sistem çıksa nolacak zaten 10 yıla benzinli kalmaz
@fersancakir82988 ай бұрын
Süper
@ersinsahan42117 ай бұрын
Elektrikli araç yerine fosil yakıtlı motorların geliştirilmesi daha makul hibrit, hidrojen,bor vs gibi
@ilhanakbulutlaherbisey.23579 ай бұрын
Soğutma sisteminden bahsedilmedi sanırım. Muhtemelen hava soğutmalı gibi görünüyor. 8 silindirli bu motorun ısısını; hava soğutmalı sistemle dengede tutmayı başarmak kolay görülmez. Yağlama sistemi de ilginç. Klasik motorların olumsuzluklarını ortadan kaldırıp, çok az etkili sistemle bu kadar güç vermi almak; kabul edilebilirliği zorlaştırdığı düşüncesindeyim. Test- tecrübe ve araçlar üzerindeki verimliliğinin ölçüldükten sonra ortaya çıkacak nihai sonucu merak ettiğimi belirtmeliyim.
@recepcetinkaya27349 ай бұрын
Motor hakkındaki en önemli düşüncemiz; hafif olması ve bakım giderlerinin azlığı çok büyük bir avantaj ancak, geleneksel motorlara göre yakıt durumu, dahamı az yakıyor.
@yasinkiremitci43656 ай бұрын
Plan guzel ama sonu wankel motor gibi olmazsa guzel cunku wankel motorda 1.3 den 200 kusur bg guc aliyordu ama kullanicilar yag yakma ve cabuk asinmada tamir olamayan her 100 binde kople motor almaktan araca keyifle binemediler
@oturanboga62258 ай бұрын
süper
@Mr.Eren698 ай бұрын
Evet yepyeni O8 motor
@Amireramirer7 ай бұрын
Parçası az. Tamiri kolay mis gibi
@oguzhan49258 ай бұрын
Dünya sarsılmaya devam ediyor, etrafta yıkılan evler var
@mustafasabribaycu49309 ай бұрын
Almanlar benimser ve yaparlarsa olur. Japonlarda olur. Başkaları yaparsa zor gibi.
@Deliyurek_Deliyurek8 ай бұрын
Bu zıt piston motoru bazı tanklarda dizel olarak var zaten eski bir teknoloji bu motorda sadece krank farklı. Tanklardaki zıt piston motorlardaki krank geleneksel krank dan iki tane var. Ama yinede gelecek vaadi olmayan proje çünkü avrupa yakın zamanda full elektrik liye kanun zoruyla geçecek
@Hsynglc7 ай бұрын
Tek zamanlı bildiğim kadarıyla uçaklardaki jet motorlar sadece
@bsbdplus8 ай бұрын
Tek zamanlı olamaz serbest piston olması lazimkj hem gidişte hem dönüşte her piston için patlama olmaliki tek zamanlı olsun
@malibaba19757 ай бұрын
Karmaşık bir sistem.
@mutlucoban62709 ай бұрын
bu yeni bir buluş değil tank gibi yüksek güç gerektiren tüm askeri araçlarda yıllardır kullanılır.
@SEMU33449 ай бұрын
İçten yanmalı motorların son çırpınışları.
@mutlucoban62709 ай бұрын
@@SEMU3344 bizde bu siyasetçiler varken asla iym den kurtulamayız. evde 1.5 tl elektrik şarj istasyonunda 10 tl . daha ötv var. en güzeli at arabası..
@kayakayaoglu95648 ай бұрын
Çinliler Atom pil yaptı, Benzinli motordan, devrimden bahsediyor... Bu motor tutmaz. Elektronik motorlarla rekabet etmesi imkânsız. Sonunda; arz, talep ve rekabet her şeyi belirler... Selam ve sevgiyle....
@byhakli9 ай бұрын
Klima kompresörü ile birebir aynı çalışma sistemi.
@krall10718 ай бұрын
Klima kompressör ünün çalışma sistemini motora uygulamışlar
@bunyamintuc21219 ай бұрын
Devrim sadece yakıt verimliliği ile alakalıdır videoda ne kadar yaktığında bahsedilmemiş önemli olan o ne kadar az yakıt o kadar çok kilometre.
@alibicoer9 ай бұрын
bu motor çok fazla metal yorgunluğuna sebep olur aşırı ısına olacağından iyi bir su soğutucu tasarlanmallı bana kalırsa uzun ömürlü olabilirmesi için çok sağlam üretilmesi gerekiyor çinliler karışmasın
@nazimsonmez61038 ай бұрын
Bu motor is yapmaz bu mekanik sistemden tork alamazsiniz beygir gücü yüksek olabilir ana cok düsük tork verecektir.
@nadirsrac99836 ай бұрын
Sallamadan önce araştırsanız keşke. Muadil geleneksel motordan %22 daha fazla tork sağlıyormuş.
@khayyamjalilzadeh68767 ай бұрын
Klima kompressorunu tersine mühendislik yapmışlar.
@ahmetarkan45788 ай бұрын
Nasıl soğutuluyor anlayamadım
@osmanozturk44559 ай бұрын
Basit ve etkili bir tasarım aynn iş görür ...
@EyupBarisGungor8 ай бұрын
Rotary motorun gelişmiş versiyonu Mazda standart rotary motor kullanır
@adilkaramocu39988 ай бұрын
Kılima kompresörü nü al karşı piston ekle al sana yeni nesil motor
@serdaregilmez77519 ай бұрын
ktm ler de 2 zamanlı enejeksiyonlu motor kullanıyor, çılgın bir fark yok aralarında, tek zamanlı demek hatalı, bariz 2 harekette enerji üretebiliyor . . .
@errolflyne46308 ай бұрын
boxerden esinlenilmiş gibi geldi. iki uçtaki dev kamları sevmedim, aşınma ve arıza demek. iki zamanlı motor demek yağ sarfiyatı demek, çözülmüş mü detayını bilemem tabii de. ilk izlenimler böyle.
@kybngs53877 ай бұрын
Dizel olursa güzel olur
@YüzBölüDoksandokuz9 ай бұрын
Hayır opposed piston motoru degil.opposed piston paralel karşılikli piston şeklidir.Bunu Devrim yapan krank mili ve eksantrik mili kalkiyor One stroke sistem.8 pistonla 4 silindir gibi çalişır.Son Enerji Hacmi direk tekere bağlayabilirsin.Hibrite en mukkemel az enerji kaybi yani efektif Motor sistemi.gelmiş geçmiş en hafif yakit motoru.soylenmiyor ama gerçek problemi ayni wanckel motor gibi Contalama dır.Tek kapalı sistem oldugu icin contalama yuksek basınçda sıkınti
@killerkllr65849 ай бұрын
motorlu yarışlarda işe yarar halk kullanımı için uygun olacağını sanmıyorum
@shaman27199 ай бұрын
Karşılıklı iki klima motorunu birleştirip iki zamanlı bir motor yapmışlar. Akıllıca