Yetişmiş biri olmak için sabahlara kadar da çalışırım,yemem içmem yine çalışırım,çalışmak ve bilgi kutsal şeylerdir. Çok haklısınız hocam,mesleğiniz dışında bile çok aydın bir insansınız.
@merrickgustavo65023 жыл бұрын
Dunno if anyone gives a shit but if you're bored like me during the covid times then you can stream pretty much all the latest series on instaflixxer. Been watching with my gf for the last couple of days :)
@thiagophilip41443 жыл бұрын
@Merrick Gustavo Definitely, been watching on InstaFlixxer for years myself :)
@sezerurun36476 жыл бұрын
Hocam bilgi birikiminiz ve deneyimleriniz cok degerli, her sozunuz ayri bir yasanmislik hikayesi barindiriyor. Tum bunlari bizimle paylastiginiz icin tesekkurler, sagolun.
@oguzkaanbulut23747 жыл бұрын
Hacettepe Üniversitesi işletme bölümü mezunuyum, ancak öğrencilik - yurt yaşamım çoğunlukla mühendislik öğrencileri içinde geçti. Üniversitenin türlü bölümlerinden hoca ve öğrencilerle tanıştım,aldıkları eğitimlerin niteliği ve öğrencilerde eğitim süresi içinde yarattığı değişimi gördüm ve o günlerde bir takım sorular kafamı kurcalamaya başladı ,ne zaman ki iş aramaya başlama , kpss süreci ardından bir devlet kurumuna atanıp memuriyet hayatıma başlayıncaya kadar. O dönem geç te olsa tabiri caizse "jetonum" düştü. O gün bu gündür zihnimde biriktirdiğim her türlü çıkarımı, tespiti seslendiren bir video çekmişsiniz hocam, sayenizde bazı şeyleri gereğinden fazla abartmadığımın sağlamasını yapmış oldum. Tekrardan elinize sağlık.
@emirulusoy4167 жыл бұрын
hukuk 2. sınıfım bana bu bölümü tavsiye edenler 20 30 yıl önce hayata atılmış kişilerdi.Yaşlı insanların öngörülerinin ne kadar gerçeklikten uzak ve tutarsız olduğunu daha iyi anlıyorum.Kaç yılım boşa gitti.. edit:hukuk yazmayın.
@priamoslaomedon5274 жыл бұрын
Naptin
@emirulusoy4164 жыл бұрын
@@priamoslaomedon527 +3 yıl daha boşa harcayıp staja basladim
@richardcyhpen67084 жыл бұрын
Hangi şehirdesin ? Ve genel olarak şartlar nasıl ? Bende hukuk okuyorum da görüşünü almak istedim
@zuhalozturk4889 Жыл бұрын
@@richardcyhpen6708 Bilkent ve Ankara hukuk dışındaki her yer bence...Tıpkı Cerrahpaşa, Hacettepe, Ankara tıp dışındaki tıp fakülteleri gibi...Aksi olsa cevap yazardı...
@furkan73657 жыл бұрын
Değerli hocam videolarınızı ilgiyle takip ediyorum. Gerçekten insanlara çok şey kazandırıyorsunuz. Emekleriniz için teşekkür ediyorum. Umarım bir gün gerçek hayatta da sohbet etme şansı bulurum. Yazılım geliştirme videolarınızı da ilgiyle takip ediyorum. Sizin gibi işini severek yapan insanların artması dileğiyle, sağlıcakla kalın :) ...
@faruknane7 жыл бұрын
hocam cok guzel bir video olmus. Ağzınıza sağlık
@sule63837 жыл бұрын
hocam cidden mesleğinizin erbabısınız süper anlatıyosunuz 🤗 aro
@selimucar21777 жыл бұрын
Hocam 3-4 Sene devam edinde lütfen şu işe haksızlık olmasın bize liseliyiz sizden tam verim alamıyoruz kıskanıyoruz açıkcası :D
@hexares76483 жыл бұрын
Naptın nerelerdesin şimdi Selim
@tofiq626 жыл бұрын
Çok yardımcı, motive edici bir video. Teşekkürler.
@mtark99887 жыл бұрын
hocam anlatımınız için teşekkürler. inanın bize çok şey katıyorsunuz. bir soru aklıma takıldı, şimdi çoğu sektördeki işlerin zamanla öldüğünden ya da değersizleştiğinden bahsettiniz. peki sizce bilişim sektörünü zayıflatacak şey nedir? şu an bilişimin dünyadaki yerini hangi sektör devralabilir? bunun için geçmesi tahmin edilen süre ne kadar? ayrıca ülkenin ilerlemesinde, günümüzde zayıflamış işlerde çalışan insanların daha yenilikçi işlere kazandırılmasının önemi olduğunu da söylediniz. bu eylemi hayata geçirecek ya da konu hakkındaki farkındalığı arttıracak tek oluşum devlet midir? mesela taksicilerin her birini, eğilimlerine göre yeni alanlara teşvik edip bu yolda ilerlemelerine yardım edecek bir şirket veya vakıf yok mu? kurulabilir mi? yaşım biraz genç, cümlelerim tutarsız ise ya da sorular mantıksız ise kusuruma bakmayın :) teşekkürler.
@Sadievrenseker_BK7 жыл бұрын
bilişimi zayıflatacak bir şey veya yerini alacak bir şey ben düşünemiyorum. Akla gelen her şeyin bilişimi güçlendireceğini söyleyebilirim. Mesela insanlığın sonu olacak bir savaş bile çıksa, insanlığın bilişim alanında çok yoğun mücadeleye gireceği ve bilişimin savaşlarda bile önemli bir yer tutacağını söyleyebilirim. bilişim bütün sektörlerle ilişkili ve bütün sektörlerin yerini alıyor (yavaş yavaş veya bazı sektörler için çok daha hızlı) ancak bilişimin yerini alabilecek bir şey henüz yok (veya insanlık bulamadı diyelim). Tabi buradak yorumu teknik seviyede yapıyorum. Yani bilişimi çoğu dünya için bir araç olarak görmek lazım, mesela işletme konusunda bir işletmenin stratejik kararlarını teknoloji belirlemez, teknoloji sadece imkan sağlar, bilgi sağlar ve işletme veya girişimci veya yenilikçi insanlar kendi kararlarını alırlar. Yani bütün meslekler bu yolda bir araç olarak görülebilir ve bilişim bütün bu meslekleri yutuyor (veya kendisine uyduruyor diyelim). Devletten çok şey beklememek gerek, devlet denen varlık, sizden ve bizden oluşuyor, yani devlet biziz, hatta bizden biraz daha geriden geldiğini kabul etmek lazım (mesela hukuk sisteminde bir kanun çıkması için önce suç işlenecek sonra bunun çözümü bulunur, hiç işlenmemiş bir suçun karşılığı hukukta olmaz. Teorik olarak devletin bütün organları, halkından daha geç çalışır (pratikte çok daha geç olabilir :) ) ). Vakıflar kurulabilir ve mesela amerikada bu alanda çalışan çok sayıda vakıf var. Türkiye'de ben daha görmedim. Meslek edindirme kurumları gibi kurumların bile vizyonu, işsiz birini alıp bir iki ayda daktilo kursu gibi kurslar verip sektörde bir yerlere yerleştirmekten geçiyor. Yani 10 yıl 20 yıl sonrasına insanları hazırlayan bir vakıf / devlet veya herhangi bir kurumdan bahsediyorsanız öncelikle bu kadar uzun görüşü olan insanlara ihtiyacınız var, ardından bu insanlara imkan vermeniz gerekiyor, iş bununla da bitmiyor, bu konuda farklı görüşleri olan çok sayıda insan vardır bütün bu insanları bulup değerlendirmeniz gerekiyor. Bütün bunlar da bir sistemle olabilir ancak (devletten bahsetmiyorum), mesela amerikada olma sebebi, bu geleceği gören insanların şirket kurup bu işi paraya çevirebilmesi. Türkiyede kimsenin bu işi yap(a)mıyor olmasının sebebi ise, "Türkiye'de neden facebook kurulmadı?" sorusunun cevabıyla aynı. Yani özetle daha çok çalışmamız lazım :) ve siz gençlerden ümitliyiz. Başarılar dilerim.
@onuryasa90867 жыл бұрын
Süper video efsane
@siennafalls5 жыл бұрын
Hocam sizinle nasıl iletişime geçebilirim ?
@emircandemirel40405 жыл бұрын
ABİ BEN BİLİŞİM MÜHENDİSİ YADA PC MÜHENDİSİ OLUCAMAMA GÔZDEPROBLEM VARBİDEANKARADAKURS VARMI
@salihwhitestone51197 жыл бұрын
Üniversitelerde durum nedir bilmiyorum lakin ortaokul ve liselerde umut var. eba'nın facebook sayfasına bakarsanız birçok güzel haber görürsünüz. Mesela 'bilmemne ilinde stem merkezi açtık' bilmemne ortaokulunda kodlama yarışması.'öğrenciler kendi robotlarını tasarlıyor' 'Stem merkezimizde öğretmenlerimize eğitim veriyoruz' vs bu tarz haberleri mutlaka görürsünüz. Ayrıca daha birkaç hafta önce yegitek stem raporu yayınladı. Bu raporda birçok sorun ve çözümleri ortaya koydu. bunun devlet eliyle yapılmasıda biraz umut verici. Bakalım bekleyip, göreceğiz
@PoleStar307 жыл бұрын
Reis autocad öğrenirsem inşaatta çalışabilirmişim mimar arkadaş yada mimar bürosu bulup 7 8 ay da iyi çizim yapma moduna geliniyormuş ne kadar doğru ayda 4 bin 5bin tl iyi para
@huseyinerenyldz30777 жыл бұрын
Hocam Celal Bayar Üniversitesi hakkındaki düşüncülerinizi yoruma yazarmısınız
@kimjongun75697 жыл бұрын
Hocam merhabalar.Ben Usak Fen Lisesi 1. sınıf öğrencisiyim.Birkaç aydır hayalim olan bilgisayar mühendisliği ile ilgili araştırmalar yapıyorum,Son zamanlarda C dili ile programcılığa giriş yaptım.Ben bu işi hobi amaçlı değil,üniversitede 1 adım önde olmak amacıyla yapmaya başladım.Kitaplar ve videolar ile giriş düzeyi C öğreniyorum.Sorum ise şu: "Daha üniversite eğitimi almama 4 sene var,kendimi hangi konularda eğitmeliyim;yoksa bu işlerden ziyade derslerime mi odaklanmalıyım?" Cevaplarsanız sevinirim. Saygılar.
Hocam makine muhendisligi dusunuyordum.Bu videodan sonra acaba bilgisayar muhendisligi mi yazsam diye dusunmeye basladim :) Bilgisayar muhendisliginin bana uygun olup olmadigini nereden anlayabilirim ? Otomotiv sektorune cok fazla merakim oldugu icin makine muhendisligi istiyorum.Cevaplarsaniz sevinirim hocam.Cok kritik bir zamandayiz.Tesekkurler.
@Sadievrenseker_BK7 жыл бұрын
uygunluk diye bir şey yok, temel olarak bilgisayar mühendisliği özel bir yetenek gerektirmez. Ancak çalışmak ve ilgi gerektirir. Karar aşamasıda sormanız gereken soru, bu alana ilginiz var mı? Kanalda sorunuza cevap olabilecek çok sayıda video var bunlara bakabilirsiniz: kzbin.info/www/bejne/rnqqk4eAibuBmpI kzbin.info/www/bejne/bWizo6ZneNh_ftE kzbin.info/www/bejne/rqe0fpRmfJ5-is0 kzbin.info/www/bejne/ipSUZot_p7tgd8U Kanalda çok daha fazlası var, videolara biraz bakın.
@kadirkeskin12657 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim hocam.
@aytekinerlale30227 жыл бұрын
merhaba hocam, Abap adlı programlama dili ile ilgili türkçe kaynak yok denecek kadar az olması bu dilin geleceği olmamasımı ve Bu dili öğrenmek gelecek için büyük bir yatırım olurmu veya öğrenmek gerekir mi bu konuyla ilgili bilgilerinizle aydınlatırsanız çok sevinirim.
Bir anda o kadar insan işsiz kalırsa isyan çıkar hocam 😄
@kaankaracanta15567 жыл бұрын
Hocam, ilginiz var ise bilgisayar muhendisligini seçin diyorsunuz. Benim bilgisayara ve yazılıma ilgim var ve öğrenmeye calisiyorum fakat uzaya ve astronomiye de ciddi bir merakım var hatta bilgisayardan daha yüksek seviyede benim uzay havacılık sektöründe yurt dışında yazılımla ilgili çalışma gibi bir ihtimalim var mı yoksa ikisi arasında bir seçim yapmam mi gerekir ?
@Sadievrenseker_BK7 жыл бұрын
Anlaşılan zaten şu an itibariyle, ikisi arasında bir seçim yapmanız gerekiyor. Hangisini daha çok seviyorsanız onu yapın. Yazılım geliştirmek profesyonel bir iş, farklı sektördeki insanların amatör olarak bu konularla ilgileniyor olması (örneğin astronomi) sizi yanıltmasın, zaten böyle projelerde herkes kendi işini yapar, yani geliştirme ekibinde astronom da olur, yazılım uzmanları da, bir kişinin her işi yaptığı ve dolayısıyla hepsinde uzmanlaştığı işler yok artık. Profesyonel hayat ne yazık ki bütün konularda uzman olmayı çok zor bir hale sokuyor, ancak çok istisna yerlerde ve gerçekten birden fazla alanda çok çok iyiyseniz ve zamanınızı çok çok iyi yönetebiliyorsanız böyle lüksleriniz olur. Ancak bunun için bile ilk önce bir alanda uzmanlaşmanız gerekiyor. Unutmayın, aynı anda iki tavşanı kovalamak kolay değil.
@kaankaracanta15567 жыл бұрын
BilgisayarKavramlari öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim peki uzay araçlarındaki yazılım veya aynı durum otomobiller için de geçerli bu yazılımlar da yazılımcılar tarafından mi yapılıyor yoksa bu konuda gelişmiş elektrik elektronik mühendisleri mi ? not: seçim konusunda bir acele yok henüz iki yıl var.
@Sadievrenseker_BK7 жыл бұрын
evet çok sayıda bilgisayar mühendisi, yazılım uzmanı çalışır, mesela şu anda çoğu robotik firmasının iş ilanlarına bakarsanız aranan bilgisayar mühendisliği, bilgisayar bilimleri, yazılım mühendisliği gibi bölümlerden mezun uzman sayısı elektronik mühendisliği veya makine mühendisliği mezunlarından fazladır. Uzay araçları, veya hava araçları veya otomobiller için de benzer durum söz konusu. Mesela bir boeing uçağının yazılımındaki satır sayısı, kullanılan parçalarının sayısında (vidalar ve civatalar gibi çok sayıda ufak alt parçayı da sayarsanız) çok daha fazla, yani artık bütün bu işlerde yazılım çok daha önemli bir detay olarak ortaya çıkıyor.
@kaankaracanta15567 жыл бұрын
BilgisayarKavramlari çok teşekkür ederim
@omereroglu18827 жыл бұрын
Hocam öncelikle çok faydalı bir kanalınız var teşekkürler .Benim sorum endüstri mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz geleceği hakkinda. Ben Sakarya üniversitesi endüstri mühendisliğine gitmeyi düşünüyorum. üniversiteyi araştırdığımda 5 profesör 5 doçent 16 yardımcı doçent bulunmakta. Hocaları itü ve yıldız teknik çıkışlı kendileride endüstri mühendisliği yada işletme bitirmisler lisans ve yüksek lisanlarinida bunlarla ilgili yapmışlar yurt dışı eğitim deneyimleride var ayrıca üniversitenin anlaştığı firmalarda var staj konusunda rahatlık gibi gözüküyor sizce kayıt yaptırmak için yeterli mi cevap verirseniz sevinirim
@Sadievrenseker_BK7 жыл бұрын
endüstri mühendisliği konusunda profesyonel bir tecrübem yok. Yorum yapmam yanlış olur. Bu konudaki uzman hocalarımıza sorarsanız çok daha doğru olacaktır.
@Vizecimm7 жыл бұрын
Hocam sizinle iletişime gecebilirmiyim? gerçekten ihtiyacım var sizinle konuşmam gereken konular var...
@Sadievrenseker_BK7 жыл бұрын
eh bu bir iletişim yöntemi tabi, nasıl bir iletişim kast ediyorsunuz bilmiyorum ama?
@Vizecimm7 жыл бұрын
hocam öncelikle yorumladığınız için teşekkür ederim ben ders almak istiyorum özel ders imkanımız varmı
@Sadievrenseker_BK7 жыл бұрын
nasıl? Benden mi özel ders almak istiyorsunuz? Birincisi: kzbin.info/www/bejne/jXLclX17e654Y5Y İkincisi, hangi seviyede bir eğitim ihtiyacınız var bilmiyorum ama bizim için evet eğitim veya danışmanlık için Türkiye'ye gidip geldiğim oluyor ama bu eğitimler genelde kurumsal olarak ders verdiğimiz eğitim programları oluyor ve bu eğitimler genelde kolay kolay bulamayacağınız ve ücretleri normal kurslar veya özel derslerle karşılaştırılmayacak seviyede oluyor. Yani şimdiye kadar böyle konularda özel ders almak isteyen kimse çıkmadı, muhtemelen sizin istediğiniz eğitim de bu seviyede değildir diye düşünüyorum, ve çok istisna durumlar dışında bu ücretleri böyle bir eğitim için bireysel bazda ödeyen olacağını da sanmıyorum. Tabi bunlar kabul hep, tam olarak neyin dersini almak istiyorsunuz merak ettim?
@Vizecimm7 жыл бұрын
aslında siz cok güzel anlatmıssınız zaten sql olsun programlama dili olsun baya anlatmıssınızda ben sizin amerikada oldugunuzu bilmiyordum kusura bakmayın hocam mühendislik için ders almak istiyordum
@denizyigitsahin24327 жыл бұрын
size ulasabilecegim mail adresinizi yazar misiniz acaba? bir takim konularda fikrinzii almak istiyorum da
@Sadievrenseker_BK7 жыл бұрын
ev sayfamdada kontak bilgileri var . sadievrenseker.com/
@anonimadam42087 жыл бұрын
bulamadım? direkt mailinizi yazsanız da sizinle iletişime geçsem mail üzerinden?
Ev sayfamda diyince ben direkt home sekmesine girmiştim :) Teşekkürler bu arada :)
@TSProduction347 жыл бұрын
Hocam sizce üniversite seçiminde şu şu üniversite altında gidilmemeli yada burası bilgisayar alanında çok iyi fırsat dediğiniz üniversiteler nelerdir? Bu arada bu güzel içerikleriniz için teşekkürler :)
@Sadievrenseker_BK7 жыл бұрын
Bulunduğum konum itibariyle, herhangi bir üniversite için iyi veya kötü demem mümkün değil. ancak size üniversite ismi vermeden, iyi bir eğitim alacağınız üniversiteyi nasıl seçeceğinizi detaylıca anlattığım videolar hazırladım, bu videoları izlerseniz oldukça doğru bir seçim yapacağınıza inanıyorum. kzbin.info/www/bejne/fKS7nZhmp8upZ68 Başarılar
@TSProduction347 жыл бұрын
Çok sağolun hocam kanalı yeni keşfettimde video gözümden kaçmış.Sizide uğraştırdım kusura bakmayın Sektörde sizin gibi insanları görmek çok güzel.Yaptığınız işler harika İyi akşamlar hocam kendinize iyi bakın :)
@ExiwBaba6 жыл бұрын
Adam Taksicileri Şimdiden İşsiz Bıraktı İçine Mi Doğdu Ne 7.45
@robinnhoodd79827 жыл бұрын
hoca
@jmcnu1ty7 жыл бұрын
hocam merhabalar mesleklerin azalması konusunu duyunca aklıma direk şu video geldi acaba daha önce izlediniz mi diye merak ediyorum :) kzbin.info/www/bejne/jYSummt-m8ire80
@vedat46036 жыл бұрын
Bana balik ver balik tutmayı ogretme hangi mesleklere gidiilir