Orice persoană care dorește o ”consultație individuală” sau răspuns la o întrebare mai complexă, care în fond necesită opinia, timpul și cunoștințele autorului acestui proiect, este rugat să echivaleze întrebarea sa în schimbul unei donații, care se poate realiza atât pe canalul de Patreon: www.patreon.com/EnciclopediaConstructiilor , cât și prin virament în cont bancar. Toți cei interesați sunt rugați să apeleze cu un mesaj pe Pagina de Facebook. Cele mai importante două resurse în viață sunt timpul și cunoștințele, care oriunde în lume un om le schimbă pentru bani, chiar și dvs faceți acest lucru la job-ul dvs, că doar nu lucrați pe gratis și nu oferiți timpul limitat din viața dvs altor persoane pe gratis, de ce ar face-o autorul acestui proiect?! (care defapt a făcut acest lucru până nu demult) Video-urile informative vor continua să fie publicate în mod gratuit indiferent de sursa publicării, și la întrebări/comentarii scurte și rapide se va răspunde în continuare în limita timpului disponibil fără nici o problemă. Multumesc pentru înțelegere!
@nicosm20085 жыл бұрын
Un material care a adunat un număr mare de avantaje față de altele prezentate și niște avantaje deloc de neglijat (izolează bine, durabil, nu arde, ecologic, usor, aplicare facila) ,ce mai vrei altceva. Multumim foarte mult. Chiar mi s-a trezit interesul față de acest material. Să văd unde se gaseste si cat costa.
@EnciclopediaConstructiilor5 жыл бұрын
Ma bucura faptul ca treptat fac cunoscute si alte materiale de termoizolatie, in continuare cu siguranta o sa postez video-uri si despre alte materiale. Succese!
@liviuradu17904 жыл бұрын
Foarte ultil!
@EnciclopediaConstructiilor4 жыл бұрын
Multumesc.
@sergiusirbu34715 жыл бұрын
Foarte buna informatie,multumesc.Astept ca sa ne zici si despre tencuiala cu perlit
@EnciclopediaConstructiilor5 жыл бұрын
Multumesc pentru apreciere. Despre tencuiala ceva mentiuni o sa fie in video viitor.
@danradu94365 жыл бұрын
Vreau sa va felicit pentru toate aceste materiale video foarte bune. Pe aceasta cale as dori sa va intreb daca urmatoarea combinatie zidarie-termoizolatie este buna: blocuri ceramice de 30 cm grosime avand golurile umplute cu perlit + vata bazaltica de 20 cm grosime. Sa auzim numai de bine! Succes!
@EnciclopediaConstructiilor5 жыл бұрын
Buna ziua, multumesc pentru aprecierea dvs. Varianta propusa de dvs este una foarte buna, doar ca vata balzatica aveti grija sa fie Eco. Merci si dvs succese va doresc!
@mihaisuciu66743 жыл бұрын
Buna ziua. Ma puteti ajuta cu un sfat va rog? Doresc sa imi izolez podul casei, iar inainte a fost izolatie de lut si am scos lutul...a fost o munca grea :) Daca podul casei nu o sa fie locuit, imi puteti spune va rog ce tip de izolatie ati alege? Cineva mi a reromandat perlit....stiu ca ati prezentat in video avantaje si dezavantaje pt fiecare tip de izolatie...celuloza, perlit, vata, spuma...as vrea sa stiu dumneavoastra cu ce v-ati izola (si grosimea izolatiei daca se poate ) podul daca ati fi in situatia mea? Imi puteti spune va rog si pentru peretii exteriori ce ati folosi tinand cont ca este o casa veche de piatra cu grosimea peretilor de 60 cm. Va multumesc foarte frumos.
@EnciclopediaConstructiilor3 жыл бұрын
Buna ziua. In cazul dvs presupun ca podul este din structura din lemn, deci as alege un material permeabil la vapori, gen vata minerala, lana de oaie, perlit, celuloza... grosimea minima 20 cm. La pereti fiind din piatra, aici puteti alege cam orice material, grosimea minima 10 cm.
@mihaisuciu66743 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor multumesc frumos
@cute.beluga42615 жыл бұрын
Ce sfaturi ami recomandati pentru termoizolarea mansardei a carei acoperis e din listuri de aluminiu?
@EnciclopediaConstructiilor5 жыл бұрын
V-as putea spune mai multe daca ati realiza o simpla schita cu pixul pe o foaie a acoperisului dvs. Pentru aceasta puteti gasi pagina "Enciclopedia Constructiilor" pe Facebook si sa comunicam acolo. Asa la general vorbind, in cazul dvs materialul termoizolant numaidecat trebuie sa fie sub forma de placi sau ruloane, sa fie rezistent si la temperaturi mari, sa fie bun izolant fonic, trebuie prevazute profile de sustinere, strat pentru ventilatie s.a.
@costincristian185 жыл бұрын
Salut ., te rog poti sa imi spui in ce grosime se recomanda a se folosi la podl casei ca termoizolatie ?? Multumesc
@EnciclopediaConstructiilor5 жыл бұрын
Buna ziua, totul depinde de material. Ca reper, se ia rezistenta termica minima normata, care pentru Romania de exemplu este de 5.0 m2K/W, cu toate ca aceasta e un minim, eu recomandand sa avem minim 6.67 m2K/W (ca la o casa pasiva). Dvs ce material ati ales? Daca e vorba de perlit, socotind lambda de 0.045 W/mK, atunci ca sa obtinem o rezistenta de 5.00 m2K/W, trebuie undeva 22-23 cm grosime. Pentru a obtine 6.67 m2K/W, trebuie undeva 30 cm. Aceste grosimi pentru un pod al casei sunt normale si pe deplin okay pentru aplicare.
@costincristian185 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor In primul rand multumesc de raspuns., si eu ma gandeam tot in jur de 30cm casa este intr-o zona rece a Romaniei., dar in lipsa de soluti eco ma gandeam la Celuloza sau Vata bzaltica de exterior.,acuma ca ati adus in discutie perlitul despre care nici nu stiam ca exista ar fi o buna solutie de izolatie eco. mersi inco o data apreciez munca pe care o faceti. o zi buna.
@EnciclopediaConstructiilor5 жыл бұрын
@@costincristian18 Va multumesc si dvs va urez mult succes!
@BIGPGA5 жыл бұрын
Zi ceva de peretii din OSB CU POLISTIREN LA MIJLOC
@EnciclopediaConstructiilor5 жыл бұрын
Dupa parerea mea, este o prostie curata in a folosi polistiren intre peretii de osb.
@roberto27c5dan24 жыл бұрын
Dar pereți din osb cu perlit la mijloc?
@taniaferestean77125 жыл бұрын
De unde se poate cumpara si cat costă acest material?
@EnciclopediaConstructiilor5 жыл бұрын
Acest proiect in prezent nu ofera nici un fel de publicitate directa sau indirecta, asa ca "Google in ajutor"!