Ωραιο βιντεο, αλλα εχω μια απορια που παραμενει. Γιατι οταν εφαρμοζουμε ΑΔΟ οι ταχυτητες U1χ, U2χ ειναι ομοσημες ενω τα διανυσματα τους δεν εχουν την ιδια φορα?
@RontoulisAris4 жыл бұрын
• Ελενα Τσιαμητα • @ Πρόσεξε ότι στο βίντεο αναφέρω ότι τα υ1χ και υ2χ είναι οι ΑΛΓΕΒΡΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ των ταχυτήτων. Αυτό σημαίνει ότι αν είχα νούμερα στη συνέχεια της λύσης θα αντικαθιστούσα τις αριθμητικές τιμές με το πρόσημό τους, αφού βέβαια πρώτα θεωρούσα μία θετική φορά. Έτσι θα έβγαινε και το - που υπονοείς. Αυτό το κάνω έτσι ώστε πάντα να παίρνω στην αρχή την ίδια σχέση με + όλα και στη συνέχεια να σκέφτομαι τις φορές όπως δίνονται από τα δεδομένα της κάθε άσκησης.
@Manuel-nl6hr3 жыл бұрын
Ειναι υποχρεωτικο το αρχικο διανυσμα της συνολικης ορμης πριν την κρουση να εχει την ιδια κατευθυνση με το ολικο διανυσμα μετα την κρουση;;
@RontoulisAris3 жыл бұрын
Manuel@ Ναι, έτσι είναι γιατί ισχύει η ΑΔΟ
@Manuel-nl6hr3 жыл бұрын
Το λέω επειδή είχα μπροστά μου μια ελαστική κρούση στην οποία αρχικά οι ορμές p1 και p2 ήταν κάθετες μεταξύ τους και μετά την κρουση τα p1' και p2' σχημάτιζαν γωνία 45°. Και με παραξένεψε... Πώς θα μπορούσε να εξηγηθεί αυτό;
@RontoulisAris2 жыл бұрын
Manuel@ Θα πρέπει να ελέγξεις αν το διάνυσμα της συνολικής ορμής πριν την κρούση έχει την ίδια κατεύθυνση με το διάνυσμα της συνολικής ορμής μετά την κρούση. Αν αυτό ισχύει θα μπορούσε να ισχύει και αυτό που γράφεις.