τέλειο!!!!!!! συγχαρητήρια, ευχαριστούμε παρα πολύ για την δουλειά σας. βοηθάει πάρα πολύ!!! Στέφανος.
@RontoulisAris4 жыл бұрын
Gazwros Gaz@ Ευχαριστώ πολύ Στέφανε. Η αναγνώριση καθώς και η εγγραφή σου είναι η μοναδική ανταμοιβή του καναλιού.
@ΓιάνναΓιαννοπούλου-τ2ι3 жыл бұрын
Μπράβο!!!!!!!!
@vk35674 жыл бұрын
Για τον υπολογισμο της ολικης μαγνητικης ροης πχ σε σωληνοειδες δε γραφουμε Φολ=ΒΑ;;Γιατι εχω δει να βαζουν και το Ν (Φολ=ΒΑΝ) οπου Ν ο αριθμος των σπειρων αλλα δε μου φαινεται πολυ λογικο αυτο.
@RontoulisAris4 жыл бұрын
VK @ Δυστυχώς σε αυτό που ρωτάς η απάντηση δεν είναι τόσο απλή. Σε αρκετά βιβλία θεωρείται ότι Φολ=Φ, με τη λογική ότι η μαγνητική ροή που διέρχεται από μία σπείρα διέρχεται και από όλο το σωληνοειδές. Προσωπικά συμφωνώ με αυτό. Όμως υπάρχουν άλλα τόσα βιβλία που θεωρούν ότι Φολ=ΝΒΑ, ακολουθώντας τη λογική που γράφω παρακάτω. Σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να πέσει μία τέτοια ερώτηση διότι οι απόψεις διίστανται. Αν προσέξεις δε θα δεις ότι στο σχολικό βιβλίο δεν ορίζεται καν η μαγνητική ροή σε σωληνοειδές. Αυτό που μας ενδιαφέρει πραγματικά όμως είναι να μην βάλουμε δύο φορές το Ν στον νόμο της επαγωγής. Δηλαδή, αν μιλάμε για μια σπείρα, ο νόμος γράφεται Ε=-dΦ1/dt. Και αν μετά περάσουμε σε πηνίο; Προσθέτουμε τις επιμέρους ΗΕΔ (κάνουμε δηλαδή σύνδεση πηγών σε σειρά…), οπότε η ολική ΗΕΔ είναι ίση Εολ=-Ν·dΦ1/dt. Θα μπορούσαμε όμως να “αναπτύξουμε” το πηνίο, παίρνοντας επιφάνεια εμβαδού Αολ=ΝΑ οπότε η μαγνητική ροή που περνά από όλη αυτήν την επιφάνεια θα υπολογίζεται από την εξίσωση Φολ=ΒΑολ=ΝΑΒ, αλλά αν το γράψουμε αυτό, τότε η ΗΕΔ από επαγωγή θα γράφεται Εολ=-dΦολ/dt. Είναι κάτι το διαφορετικό; Όχι βέβαια! Εολ=-dΦολ/dt=-d(NAB)/dt=-N·d(AB)/dt= - N·dΦ1/dt. Ελπίζω να σε βοήθησα.
@vk35674 жыл бұрын
@@RontoulisAris Ευχαριστω πολυ με βοηθησατε απιστευτα...με προβληματιζε πολυ αυτο το θεμα.
@illbeinyourdreams52594 жыл бұрын
Έχω μια ερώτηση: αν θεωρήσουμε ένα φύλλο χαρτί ως κλειστή επιφάνεια η μαγνητική ροή του θα είναι μηδέν?
@RontoulisAris4 жыл бұрын
i'll be in your dreams@ Ναι. Η ολική ροή μιας κλειστής επιφάνειας μέσα σε μαγνητικό πεδίο είναι μηδέν. Όσες μαγνητικές γραμμές εισέρχονται στην επιφάνεια τόσες και εξέρχονται από αυτή.