Peki siz filamentleriniz bayatlamasın diye hangi yöntemleri kullanıyor yada bayatlayan filamentler için nasıl çözümler üretiyorsunuz?
@likestromtool9 ай бұрын
Bu konuda takıntılı biri olarak hangi marka olursa olsun aldığım filamentleri vakumlu ambalajlarından sökerim ve ilk 1,5m sini kumpas ile ölçer sonrasında 8 adet filament kurutucumda min 8 saat türüne göre kutular ve üzerine çap bilgilerini yazarım sonrasında silika jel ler ile vakumlar istiflerim. Artık benim için normal bir süreç oldu. Eğer tek filament rulosu kullanacaksam kurutucudan baskı alırım ama birden fazla reng kullanacaksam asm ye yerlerştirirm ve bitiririm. Şu ana kadar aldığım en iyi kurutucu tekli olarak esun lite box, hem fiyatı hemde performans oalrak çok iyi. ilk çıkan versiyonu hiç iyi değil ama bu versiyon isteneni veriyor. AMS kurutuculu bir versiyonunu yapsalar çok işime yarardı açıkcası silika jellerle bir ere kadar.
@ibrahimy20099 ай бұрын
Her zamanki gibi güzel olmuş ellerinize emeğinize sağlık. Bende tecrübe ettiğim bir kaç durumu aktarayım. Ender 3V2 full upgradeli, neredeyse mükemmel ilk katmana ulaştığım yazıcıda sıfır aldığım iki marka esun petg ve creality pla de çok fazla ipliklenme yaşıyordum. Sonradan bloklarda okudum paketinden çıkmış filamentlerinde nemli olma ihtimalini. Kurutma cihazı olmadığı için fırına koydum önceden 50 C ye ayarladım sonra sıcaklık ölçümüde yapan bir ölçü aleti ile kablolu probu fırın içine koyarak bir süre izledim (bu çok önemli 50C geçmemesi gerekiyor, genelde insanların sorun yaşadığı kısım bu) sıcaklık 48-49 da bir değişim olmayınca içine koyup yaklaşık 6 saat beklettim(ara ara ölçü aletini kontrol ederek). Sonrasında sorunsuz baskı aldım. Ender 3V2 başkasına verdim ve bir süredir CR-10 se kullanıyorum. Sanırım hızlı makine olduğu için şu an hiçbir filamentte sorun yaşamıyorum neredeyse ipliklenme hiç yok gibi.
@muratkeskinci75329 ай бұрын
Sadece filamenti değil evide su basmış sanki 😂😂 Çok güzel ve bilgilendirici bir videoydu teşekkürler. Şimdi elimde bir iki makara filament var ama bitince bir sonraki siparişte bunu da deneyeceğim yüzey kalitesi güzel gözüküyor.
@3DYAZICITÜRKİYE9 ай бұрын
Hafif bir sıçrama olur diye düşünüştük ama evet her yer su oldu 😄 Olsun bence eğlenceli bir girişe değerdi :) CCF'yi deneyin uzun zamandır kullanıyorum ve memnunum hatta kullandıktan sonra olumlu olumsuz tecrübelerinizi yine yazarsanız çok güzel olur.
@muratkeskinci75329 ай бұрын
@@3DYAZICITÜRKİYE Giriş 10 numara 😄Eline sağlık hocam. Kullandıktan sonra yazarım mutlaka.
@3DYAZICITÜRKİYE9 ай бұрын
@@muratkeskinci7532 Teşekkür ederim 🙏
9 ай бұрын
Ellerine sağlık can dostum
@3DYAZICITÜRKİYE9 ай бұрын
Teşekkür ederim Erbil Abi 🙏
@likestromtool9 ай бұрын
Güzel bir inceleme olmuş. Can bey x1c da alınan çıktılar lidar ile akış oranı ayarladığından bu gibi olumsuz durumları çok fazla engelliyor. P1s yada p1p deki nemli pla ile x1c deki baskılar arasında çok fark olur ki başıma geldi. Tpu gibi filamentleri deneseydiniz daha çok etkisi olacaktı. Hatta erdi beyin eski bir videosun dada vardı ce 4 5 sene dışarda kalmış bir filamentin ne denli kötü bir baskı aldığı ve sonrasında kurutucudan sonra düzeldiği hakkında.
@3DYAZICITÜRKİYE9 ай бұрын
Teşekkür ederim. Evet sırf o nedenle bir de giriş seviyesi bir modelle de denemeler yaptım. Konu aslında çok geniş, TPU, PETG, PA12 gibi malzemeler ile daha farklı sonuçlar elde edilir. Ben burada konuyu biraz daha temelinde ele almak ve en çok kullanılan PLA filament üzerinden gitmek istedim. İlerleyen zamanlarda farklı malzemelerle de denemeler yapıp bunları paylaşabilirim. Tecrübe ve düşüncelerinizi paylaştığımız için tekrar teşekkür ederim.
@3ddoktor9 ай бұрын
Emegine sağlık dostum❤
@3DYAZICITÜRKİYE9 ай бұрын
Çok teşekkür ederim 🙏
@aknmertozel9 ай бұрын
tam da benchy basıyordum baskıdaki problem filamentin neminden mi diye çok işime yaradı teşekkürler
@3DYAZICITÜRKİYE9 ай бұрын
Rica ederim, baskı problemlerinin çok fazla nedeni olsa da elbette nem önemli etkenlerden biridir.
@esinti87359 ай бұрын
@@3DYAZICITÜRKİYE hocam fırında değil de , meyve kurutma makinesinde kurutsam nasıl olur sizce
@3DYAZICITÜRKİYE9 ай бұрын
@@esinti8735 Eminim fırınlara göre daha hassas bir rezistansı vardır ama bu yöntemi kullanmadığım ve duymadığım için tavsiyede bulunamayacağım.
@seferuzan31639 ай бұрын
Onemli bir konu tesekkur ederim, filament markasi da bu deneyde etkiki olabilir
@3DYAZICITÜRKİYE9 ай бұрын
Rica ederim evet markanın kullandığı hammadde bunu direkt etkiler.
@hengin1009 ай бұрын
Merhabalar. İçerik çok güzel olmuş elinize sağlık. Zamanında bu problemi en ucuz nasıl çözeceğimi bulana kadar çok uğraşmıştım. Nem almış filamentin en büyük problemlerinden birisi de gevrekleşmeye başlıyor oluşu. Özellikle direct drive olmayan bir 3D printer ile kullanıldığında kırılan filament extruder'in içinde kısılıp kalabiliyor. Sonra onu söküp temizlemek de iş tabi. Hatta bir keresinde baskı sırasında kırılıp makaradan kopmuştu. Artık ne kadar bayatlamışsa :D Çok sık baskı almayan birisi olduğum için bir makara filamenti bitirmem biraz zaman alıyor. Ondan dolayı filamenti kullanmadığım zamanlarda bir market poşeti içerisinde yanında silikagel ile birlikte koyuyorum ve ağzını hava almayacak şekilde kapatıyorum. Temelde videodaki yöntemlerle aynı olsa da en ucuza böyle çözebildim :D
@3DYAZICITÜRKİYE9 ай бұрын
Merhaba, teşekkür ederim beğenmenize sevindim. Bence çözüm gayet mantıklı. Poşeti bağlamadan önce elektrik süpürgesiyle vakum bile yapılabilir :)
@Enes_Yildiz8 ай бұрын
Elinize sağlık. Normalde pek yorum yapmam ama video her yanı ile çok iyi olmuş. Şu da var dediğim her şeye değinmişsiniz. Özellikle bu video süresinde olup anlattıklarınızın yarını anlatmayan videolardan sonra ağzım açık izledim.
@gollerdiyari9 ай бұрын
Deney nasıl yapılır konusunda da ders niteliğinde bir video olmuş. Video içeriğinden de çok istifade ettim. Teşekkürler.
@_seack9 ай бұрын
Fırın yöntemi ile kurutmayı düşünen var ise en azından mikrodalga fırın denesin. En düşük ayarda ve sık sık kontrol ederek. Yine problem tabi ama rezistanslı fırınlara göre daha iyidir. Mikrodalga fırının çalışma yönteminden dolayı normal fırına kıyasla makaranın iç kısımlara etki etme açısından bir avantajı oluyor. Ha tabi dediğim gibi hiç problemsiz bir yöntem değil. Ben bir kere acı bir tecrübe yaşadığım için artık sadece yazıcının tablasını kullanıyorum. Filamenti yazıcının ısıtıcı tablasına hafif yükselterek koyuyorum, üzerine bir karton kutu kapatıp bir ağırlık ile bastırarak belli bir süre tutuyorum.
@3DYAZICITÜRKİYE9 ай бұрын
Tecrübenizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Fırında yapılan işler bana hep riskli geliyor ama yazıcı tablasında kurutma yöntemi gayet uygulanabilir.
@firstperson73559 ай бұрын
Ben filamentleri k1 max e koyup tablayı 60 c ayarlayıp fanları %20 yapıp 5 -6 saat bekletip öyle baskı alıyorum.Temiz baskı oluyor.Airfryer kullanan arkadaşlarım da var.
@3DYAZICITÜRKİYE9 ай бұрын
Tecrübenizi paylaştığınız için teşekkür ederim, evet kapalı yazıcı tablasını kullanmakta işe yarar ama Airfryer yada fırın denemeleri bana biraz riskli geliyor.
@firstperson73559 ай бұрын
@@3DYAZICITÜRKİYE Kaliteli olan cihazlar da ısı hassas ayarlanabiliyor fakat hazne küçük olduğu için tek seferde 1 adet sığıyor.
@freenautilus15 ай бұрын
Çok az fark olmuş. Harika test, teşekkürler
@3DYAZICITÜRKİYE5 ай бұрын
Rica ederim, beğenmenize sevindim.
@freenautilus15 ай бұрын
@@3DYAZICITÜRKİYE bu teste göre filament nem olayının abartıldığı düşünülebilir. Kurutucu aletler vs. Her hatanın nemde aranması🤔 Tecrübeli değilim, yeni daldım 3D işine:)
@3DYAZICITÜRKİYE5 ай бұрын
@@freenautilus1 Birkaç aylık test ile net sonuç elde etmek elbette mümkün değil. Hatta bazı markalar filamentler nemden etkilenmesin diye farklı kimyasallar bile kullanıyormuş. Tabi bu net bir şey değil kulaktan dolma bilgiler. Ancak benim gözlemim nemin inanılmaz bir etki etmediği yönünde. Yine de filamentlerimizi ne kadar iyi ve doğru koşullarda muhafaza edersek o kadar ömrünü uzatır ve iyi sonuç alırız gibi görünüyor.
@metinakca88998 ай бұрын
Emeğine sağlık senin sayende bu işi öğreniyoruz
@ilkerinan9 ай бұрын
flament ile kahve içip dizi izlemeyen çıkarken kapıyı kapatsın :d çok iyi ya :D
@3DYAZICITÜRKİYE9 ай бұрын
Filamentine hak ettiği değeri vermeyen bizden değildir :D
@ilkerinan9 ай бұрын
🤣👍@@3DYAZICITÜRKİYE
@gollerdiyari9 ай бұрын
@@3DYAZICITÜRKİYEYeni bir filament alıp paketini açmanın keyfi çok güzel.
@FatihMazi9 ай бұрын
Ellerine sağlık hocam.
@3DYAZICITÜRKİYE9 ай бұрын
Teşekkür ederim
@eraybirks97442 ай бұрын
hocam ben fırında prinç ile flament kurutma işlemi çok yapmışımdır herseferinde başarılı sonuçlar aldım önemli olan fırını düşük sıcaklıklarda çalıştırabailmek
@3DYAZICITÜRKİYE2 ай бұрын
Evet uygulanan bir işlem ama rezistansın hassasiyetinin çok iyi olması gerekiyor. Yoksa sonuçlar videodaki gibi olabilir 😄
@MuhammedCevikim9 ай бұрын
Çok güzel video. İlk kez 3d yazıcı alıcak birine tavsiye 3d yazıcı nedir? Max 20,000. Yada böyle bi video yapmayı düşünüyormusun?
@faruk.3d9 ай бұрын
Ben ucuz bir yazıcı ile başlamanı tavsiye ederdim ender3 v3 gibi daha stabil bir makine yine uygun fiyatlı Creality k1 olabilir. İkisi de Çin üretimi !
@MuhammedCevikim9 ай бұрын
@@faruk.3d kanka k1n aldım. Herşey güzel. Sadece pulsaslycere yazıcıyı tanıtamadım. Kendi programından yaxıcıya gönderebilyorum. Ama pulsadan destek yapıp atamadm k1n i tanıtamamdm. Basit bişidir ama başaramadm daha (;
@faruk.3d9 ай бұрын
@@MuhammedCevikim k1n diye bir yazıcı bilmiyorum bahsettiğin de PrusaSlicer ise ( creality k1 prusaslicer profile ) diye araştır videolar bulursun. Kolay gelsin.
@aknc503 ай бұрын
Kesinlikle Creality k1
@MuhammedCevikim3 ай бұрын
@@aknc50 k1c aldm ty knk
@sakiryyasar9 ай бұрын
Merhaba şuan anycubic photon M3 8000TL, halot mage 8k 14500 TL aradaki fiyat farkına değecek kadar bir baskı kalitesi var mıdır acaba?XY hassasiyetinde M3 40 mikron, halot mage 30 mikron. Yoksa orta yoldan anycubic x6ks mi alsam o da 34 mikron fiyatı da 11500 TL tabla da büyük sayılır çok arada kaldım
@3DYAZICITÜRKİYE9 ай бұрын
Merhaba, bu yazıcıların hiç birini kullanmadığım için model tavsiyesi vermem yanıltıcı olur ancak 30-34 veya 40 mikron ile alınan baskıları tek tek inceleseniz bile farklarını algılamanız çok güç olacaktır.
@sakiryyasar9 ай бұрын
@@3DYAZICITÜRKİYE çok teşekkürlerr
@3DYAZICITÜRKİYE9 ай бұрын
@@sakiryyasar Rica ederim. Bu arada Elegoo Mars 4 Ultra'da baktığınız yazıcılarla aynı fiyat aralığında kalıyor araştırmanızı tavsiye ederim. X/Y çözünürlüğü 18mikron. Kanalda incelemesi de mevcut. kzbin.info/www/bejne/iYLKfZuMhqiKr5Y www.3dyaziciturkiye.com/elegoo-mars-4-ultra-9k-u45
@mustafasgrc84189 ай бұрын
Merhaba esun marka filamentim var baskiya basladiktan sonra tikanma yapiyor , ayni modeli creality filament ile yapiyorum sorun olmuyor esun filamentim bozulmus mu acaba
@3DYAZICITÜRKİYE9 ай бұрын
Merhaba, net bir şey söyleyemem ancak nem alan filamentlerin tıkanma yapma ihtimali de artar.
@cihanturgut2639 ай бұрын
X1C en kötü filamenti bile basabiliyor. Daha alt seviye bir yazıcı ile test yapmak daha gerçekçi olabilir. Genel olarak güzel bir video olmuş. Baştan sona atlamadan izledim.
@aknc503 ай бұрын
Bende bir ABG var eminim senin makine bile basamaz.
@serdartaylan8 ай бұрын
3 yıl boyunca yazıcının tepesinde duran (cam balkonda kapalı dolapda) Abg marka pla filamentimi sorunsuz kullandım. Şuan 4. Yıldayım o dönemden kalan poşet içindeki filamentlerimi halen kullanıyorum...
@hzlkaplumbaga66226 ай бұрын
hocam filament 4 yıl beklemişse yinede bir şekilde kullanılabilir mi acaba. benim eski filamentler tablaya bile yapışmıyo şuanda (ender 3 pro) 😅😅
@nazmakkaya68319 ай бұрын
Hocam selam elegoo Satürn 3 ultra için önerdiğin bir reçine var mı? Farklı markaların reçinesi kullanılabilir mi? Şimdiden teşekkürler.
@3DYAZICITÜRKİYE9 ай бұрын
Merhaba, kullanılır ama Elegoo marka kullanırsanız standart parametrelerle sorunsuz baskı almanız çok kolaylaşır. Elegoo Standart, StandartV2 ve özellikle 8K reçineyi öneririm. 8K da yüzeyler çok güzel görünüyor.
@nazmakkaya68319 ай бұрын
@@3DYAZICITÜRKİYE Çok teşekkür ederim iyi çalışmalar dilerim size
@3DYAZICITÜRKİYE9 ай бұрын
@@nazmakkaya6831 Rica ederim, iyi hafta sonları👋
@Anime_Girls_AreReal5 ай бұрын
merhabalar ama şunu sormak istiyorum pla ile bastığımız modelleri bastıktan sonra çürürmü çürüse ne kadar sürede çürür yada çürümemesi için bir şeyler yapılabilirmi (üstüne bir şey ler sürmek gibi)
@worms329 ай бұрын
7-8 yıllık bir abs filamentim vardı, geçenlerde lazım oldu baskı almak istedim. o kadar kırılgan olmuş ki extruder çekerken kopardı. kırılganlık da nemin sonucu mudur?
@3DYAZICITÜRKİYE9 ай бұрын
Evet, bayatlayan filamentin kaybettiği özelliklerinden biri de budur. Gevrekleşir ve çok çabuk kırılır.
@dogus38699 ай бұрын
Merhaba Kaliteli Figürler basmak istiyorum boyutu büyük basmak istediklerim var bunun için sla mı fdm mı yazıcı tercih etmeliyim tam anlayamadım SLA daha kaliteli basıyor anladığım kadarıyla ama boyutu mu küçük anlayamadım cevaplarsanız sevinirm
@Armex19 ай бұрын
Anycubic kobra 2 plus inceler misin
@mahmutsonay9 ай бұрын
Şaşırtıcı ama 5 yıldır duran filamentimle dün baskı aldım. Hiçbir sorun yok. Hatta bu durum TPU da bile aynı.
@3DYAZICITÜRKİYE9 ай бұрын
Yani ben de 2-3 yıldır duran filamentle baskı alınca şaşırmadım değil. Hafif ipliklenme oldu ama elle kopartır geçersiniz yüzey güzeldi. Birde bazı markaların filamentler daha az nem alsın diye içine farklı kimyasallar koyduğunu duymuştum ama tamamen kulaktan dolma bir bilgi.
@mahmutsonay9 ай бұрын
Benim bahsettiğim filament, PLA Esun marka, TPU ise SAVA marka. Maşallah hiç sorun yok. @@3DYAZICITÜRKİYE
@3DYAZICITÜRKİYE9 ай бұрын
@@mahmutsonay İkisi de güzel filament üretiyor, kullandığım markalar 👍
@kardanadam20239 ай бұрын
Ben de bir filement var eline alınca çıt çıt kırılıyor. Kurutmaya caliştim ama fayda etmedi
@3DYAZICITÜRKİYE9 ай бұрын
Evet filament bayatladığında kaybettiği özelliklerinden biri de esneklik. Genelde gevrekleşir ve çabuk kırılır ancak bazen bayatlamasa bile kalitesiz hammadde ile üretilmiş filamentlerde de bu görünebilir.
@kardanadam20239 ай бұрын
@@3DYAZICITÜRKİYE açıkçası ben filementin kalitesiz olduğunu dusunuyorum, yurd dışından geldiğini ve yerlilerden daha kaliteli olduğunu söylemişti firma ama ben yerli filementlerin hiç birinde bunu yaşamadım.
@aknc503 ай бұрын
Ben ABG den aldığım her filamentte 6 makinamın hepsinde sıkıntı yaşadım kapalı kasa açık kasa direct drive hiç farketmedi ne çaplar tutuyor ne elastikiyeti doğru bir daha ABG almam k1 makinam bile sapıttı bu filament yüzünden ama çinden bile filament aldığım oldu 3 yıl açıkta beklemiş filamentim bile oldu hiç sıkıntı yaşamadım hatta ender 3 s1 makinamın yanında gelen dandik filamentle bile ben çok güzel baskılar almıştım ama ABG den hiçbir şekilde ve hiçbir tabla ve ısıda kapalı açık hiçbir yazıcımda düzgün baskı alamadım maalesef internette bir sürü şikayet var ama adamların umurunda değil hatta 2 makinamda sıkıntıya yol açmıştı bayilerinden birine gittim ispat edince tamir paramı ödemek zorunda kalmışlardı.
@The_Fat8949 ай бұрын
yazıcıma yer bulamadığım için 2 yıldır bekleyen filamentim umarım geri kurur :')
@3DYAZICITÜRKİYE9 ай бұрын
Kahverengi filamentle yaptığım test 2 yıldan uzun süredir duran bir filamentleydi ciddi bir sorun olmadı. Ancak ortam ve saklama koşulları çok şeyi değiştirir. Yazıcınızı üzmeyin, ona bir yer bulun :,)
@BurakArium9 ай бұрын
Benim gözler iyice bozuldu galiba nemli olan baskılar daha güzel pürüzsüz geldi bana 😂😂
@3DYAZICITÜRKİYE9 ай бұрын
Kamerayı düzgün odaklayamamış bile olabilirim :) ama videoda bence genel olarak şaşırtıcı sonuçlar var.
@BurakArium9 ай бұрын
@@3DYAZICITÜRKİYE Valla bende şaşırdım ben de az kalan filamentimi korumam makina üstünde kalır ama baskılarım gene güzel çıkıyor 🙂
@likestromtool9 ай бұрын
Şöyle bir sıkıntıda var vakumlu ürünlerde. Raflarda uzun süre durup paketleneceeği zaman vakumlanıp satılan ürünler var. Buda ürünlerin nem aldıkdan sonra vakumlanmıp paketlenmesinin hiç bir anlam ifade etmediğidir.
@3dyapboz9 ай бұрын
Peki makarna gibi çıtır çıtır kırılanlara ne yapabiliriz?
@3DYAZICITÜRKİYE9 ай бұрын
Yöntem aynı ama bu durum bayatlama kaynaklı olabileceği gibi filamentin kalitesiyle de alakalı olabilir. Kalitesiz hammadde kullanılmış bir filamente yapabileceğiniz bir şey yok.
@m.a.42203 ай бұрын
Merhaba, 10 yıllık paketi açılmamış filament alınır mı?
@3DYAZICITÜRKİYE3 ай бұрын
Ben tercih etmezdim
@yasin_uyghur9 ай бұрын
Bizim evin nem orani 70% uzerinde......
@3DYAZICITÜRKİYE9 ай бұрын
Bayatlama sürecini hızlandırır, saklama koşullarına daha fazla dikkat etmek gerekir. Kullanmadığınız zamanlarda filamentlerinizi yazıcının üzerinde bırakmamanızı tavsiye ederim.
@yasin_uyghur9 ай бұрын
@@3DYAZICITÜRKİYE Vakum poşette saklıyorum inşallah faydası olur. Çok teşekkür ederim. son olarak bir şey sorabilir miyim hocam. cura dilimleyicisinde Prusa dilimleyisinde olduğu gibi bir kaç modeli ayrı ayrı ayarlar verme şansımız var mı ? Ben Prusa kullanayım dedim ancak cura gibi anlaşılır menusu yoktu birde bası sonuçları her şey aynı olmasına rağmen cura gibi kaliteli olmuyor bunu sebebinide anlamış değilim..
@3DYAZICITÜRKİYE9 ай бұрын
@@yasin_uyghur Mutlaka faydası olacaktır. Cura'da bu yapılamıyor sanırım. Ben bu ara Orca Slicer'ı kullanıyorum çok memnunum hem ayrı ayrı tablalar oluşturup farklı ayarları aynı ekran üzerinden çalışabiliyorsunuz, hem pratik hem de Türkçe. Denemenizi tavsiye ederim.
@yasin_uyghur9 ай бұрын
@@3DYAZICITÜRKİYE Çok teşekkür ederim hocam, gerçekten tam aradığım dilimleyiciymiş Orca Slicer, Orca slicer üzerinden Curada olduğu gibi bazı eklenti komutları verip hızlandırılmış videolar çekebilir miyiz ? Ben baya araştırdım ancak bu konuda bilgi bulaşmadım, hep Curadaki < Add Script > bölümündeki Timelapse ile ilgili bölümleri gösteriyor, bir Allahın kulu Orca slicerda bu Gcod ları nasıl nereye ekleyeceğimizi göstermemiş, ben çoktan arıyorum . Lütfen hocam yol gösterir misiniz?
@emre341524 күн бұрын
İyi çok bi farkı yokmuş
@aknc503 ай бұрын
Ben yandım siz yanmayın diye yazıyorum. ABG den aldığım her filamentte 6 makinamın hepsinde sıkıntı yaşadım kapalı kasa açık kasa direct drive hiç farketmedi ne çaplar tutuyor ne elastikiyeti doğru bir daha ABG almam. k1 makinam bile sapıttı bu filament yüzünden ama çinden bile filament aldığım oldu 3 yıl açıkta beklemiş filamentim bile oldu hiç sıkıntı yaşamadım hatta ender 3 s1 makinamın yanında gelen dandik filamentle bile ben çok güzel baskılar almıştım ama ABG den hiçbir şekilde ve hiçbir tabla ve ısıda kapalı açık hiçbir yazıcımda düzgün baskı alamadım maalesef internette bir sürü şikayet var ama adamların umurunda değil hatta 2 makinamda sıkıntıya yol açmıştı bayilerinden birine gittim ispat edince tamir paramı ödemek zorunda kalmışlardı.