"İstanbul'un trafik sorunu nasıl çözülür?"videomuzu izledin mi? 👉 kzbin.info/www/bejne/lXSVhnuhgLqbaMU Sence İstanbul'da bisikletle ulaşım nasıl yaygın hâle getirilebilir?
@damocles5047Ай бұрын
Bisikletçiyi fakir, ezik, boş işlerle uğraşan biri falan olarak görüyorlar. 100 Km'de 20 litre yakan araca binip çevreyi boğunca herkes saygı gösteriyor.
@Fatih-f7c2uАй бұрын
Avusturyada yaşıyorum ,Türkiyedeki akrabalarımın dediği şu: Manyağa bak mercedesi var bisikletle işe gidiyor. Gelde anlat şimdi doğa korumayı sağlıklı yaşamı araban varsa yıpratmamayı
@kemalettinkaya9527Ай бұрын
öyle zaten..
@damocles5047Ай бұрын
@@kemalettinkaya9527 Helikopteri olan da olmayana öyle bakıyordur, eziksin demek. Uçağın varsa sen de helikopter sahibine üstten bakarsın. Eğer uçağın olursa bu sefer Mega yatı olan seni eziklesin..
@ahmetkulali4375Ай бұрын
@@Fatih-f7c2u ANLAMAZ ANLATAMAZSIN
@habibsungur5029Ай бұрын
bizleri bu şekilde görenleri 300 400 km bisiklet sürmeye davet ediyoruz efenim araç kullanmaya benzemez.
@ezgyyyyАй бұрын
Bir yol bisikletçisi olarak diyebilirim ki öncelikle düzgün yollar yapılmalı. İzmir Karşıyaka'da yaşıyorum eskiden olmayan bir trafik ve girdili çıktılı yollarla mücadele halindeyim. Videoda da çok güzel ve doğru noktalara değinilmiş. Medeni diyebileceğimiz yerde bile durum böyleyken kökten bir değişim hem kafada, hem devletin ve belediyenin yardımı ile şart!! 🚴🏻♀️ Arabadan inelim, bisiklete binelim dostlar!
@elifsuy1303Ай бұрын
Karsiyakadayim bende nerelerde suruyorsunuz
@plus90Ай бұрын
Yorumun için teşekkürler🙏
@ozcanugur6020Ай бұрын
disk frenli yol bisikletine 700*35 lastikle çözdüm o problemi.
@ezgyyyyАй бұрын
@@ozcanugur6020 darısı başıma :)
@yenihayat7983Ай бұрын
Türkiye'de yollar hiçbir zaman yol bisikleti için el verişli olmadı malesef. MTB için daha uygun :)
@YunusEmreTekinnАй бұрын
26 Yaşındayım ve köyümüzde ulaşım olarak bisikleti kullanıyorum. Pazara markete bisiklete gidiyorum. İnanın çevremdeki insanlar o kadar garipsiyor ki. Arabanız var neden bisiklet sürüyorsun, çocuk gibi ne bu böyle, yorma kendini vb. cümlelere her gün maruz kalıyorum. Köyüme bunun bir ulaşım aracı olduğunu, vücut sağlımız için kullanmamız gerektiğini aşıllayacağım inşallah. Video için çok teşekkür ederim.
@Bilgidiyarı-n9g8 күн бұрын
Hangi şehirde yaşıyorsunuz ?
@YunusEmreTekinn8 күн бұрын
@@Bilgidiyarı-n9g Kırıkkale’nin bir ilçesi
@Bilgidiyarı-n9g8 күн бұрын
@@YunusEmreTekinn Balışeyh mi ?
@YunusEmreTekinn8 күн бұрын
@@Bilgidiyarı-n9g Neden soruyorsunuz ?
@Bilgidiyarı-n9g8 күн бұрын
@@YunusEmreTekinn Çünkü o ilçeyi biliyorum , sallayım dedim
@altayfun1914Ай бұрын
türkiye'deki bisikletin asıl sorunu halk tarafından halen daha çocuk oyuncağı ve karne hediyesi olarak görüldüğünden kaynaklı...
@hasanklncarslan7536Ай бұрын
Tv de kamu spotları şeklinde bisikletin dünyadaki yeri ve faydaları anlatılsa bizim halkta anlar ve biner
@umitozturk806Ай бұрын
Bisikletle Ümraniye'den ulaşım için uzun süre Üsküdar'a gidip geldim. Metro inşaatları sebebiyle tıkanan trafik yüzünden otobüslerden önce gidebiliyordum. Dönüş rampa yukarı olduğu için otobüslerin teker teker yanımdan beni geçmelerini seyrediyordum. Fakat Ümraniye girişinde Namazgah'tan itibaren trafiğe girdikleri zaman beni geçen otobüslerin hepsini yakalayıp tekrar geçiyor ve eve yine önce gidiyordum. Birkaç senedir şehir kalabalığından kaçmak için Beykoz, Çekmeköy, Şile, Pendik ve Gebze köylerinden geçen rotalar yapıyorum. Gittiğim güzergahlarda ana yollarda emniyet şeridinde, şehir içinde sağda tek sıra park edilmiş araçlar olduğu için en sağ şeridin solunda, tenha köy yollarında ise asfaltın ortasında sürüyorum. Maalesef, yazın gelmesi ve günübirlikçilerin Şile bölgesine akın etmesi ile emniyet şeridinde hep cam kırıkları ile mücadele etmek zorunda kalıyorum. Cam kırıkları yüzünden defalarca lastiğim patladı tamir ettim yolda. Zaman kaybı ve moral bozucu bir şey ama aynı zamanda insana bir problem çözme becerisi kattığı için değerli de bir tecrübe. Araç camlarından yollara cam şişe atılmasa, bazı yerlerdeki mazgallar çukurda kalmasa, karanlıkta kalan bölgeler aydınlatılsa ayrı bisiklet yolu yapılmasına çok fazla gerek olmayabilir çoğu yerde. Şile Yolu'nda yaptığım sürüşler sırasında kamyon, TIR, otobüs şoförleri ile selamlaşmaya gayret ediyorum. Bu araçlar genelde bu yol üzerinde sürekli gidip gelen araçlar oldukları için gidişte ve dönüşte ve hattâ tekrar gidişte tekrar tekrar karşılaşabiliyoruz ve selamlaşarak beni tanımalarını hafızalarına almalarını sağlamaya çalışıyorum. Böyle yaparak bir farkındalık oluşturabildiğimi düşünüyorum. Bazen toplu taşıma araçlarında seyahat edenleri bisiklete teşvik etmek için otobüslerle yarışıyorum. Bir onlar bir ben öne geçerek Taşdelen'den Ümraniye'ye kadar geliyoruz. Yolcuların durakta bekledikleri zamanı sorgulamalarını ve beklemeyip bisiklete binseymişiz erken gelecekmişiz diye düşünmelerini sağlamaya çalışıyorum.
@leventyarli7174Ай бұрын
Valla harika algı oluşturma taktikleri.
@mustafaaydnturk5127Ай бұрын
Gerçekten çok bilinçlendirici ve faydalı bir video olmuş. Belçikada yaşayan birisi olarak buralarda herkes okuluna, işine bisiklet ile gidip geliyor ve araçlarında, insanlarında bisiklete saygı var. İnsanlari eğitip bilinçlendirip bisiklet kullanımının artırılması lazım. özellikle İstanbul gibi trafik sorunu olan şehirlerde çok işe yarayacaktır.
@ozcanugur6020Ай бұрын
Şehir içinde öncelikle dropbarlı bisiklet kullanın. Çünkü gidonlu bisikletin kralı altınızda da olsa BİM den bisiklet alıp kullanan çocuktan farklı görmüyorlar. Ama dropbarlıyı pro kullanıcı olarak görüyorlar. Kask, gözlük, eldiven takınca yaya ve şöförlerin daha çok saygı gösterdiğini gördüm. Elektronik korna kullanmayın. Motorcu zannedilip yol vermiyorlar, homurdanıyorlar. Zil kullanın. Yayalar ve araçlar zile karşı daha pozitif yaklaşıyorlar. Sonuçta herkesin çocukluğundan kalma bisiklet ve zil hatırası var. Polis tipi 3 renkli çakar kullanın. Normal çakar beyaz lambaya göre çok daha fark ediliyorsunuz. Bir de kesinlikle sol ayna. Şehir içinde sürekli arkanızı kollayamıyorsun. Arkana baktığın anda ön tarafta çok şey değişmiş olabiliyor. Şehir içinde çıkacak ani tehlikelere karşı disk fren, yol bozuklukları içinde en az 700*32 ve üstü lastik tavsiyemdir. Olabilecek en hafif ve akıcılığı iyi bir bisikletiniz olsun. Küçük viteste aniden durup kalkış yapmanız gerektiğinde ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.
@burakuyank9379Ай бұрын
50 yaşındayım, ara ara bisiklete binebiliyorum. Yolların, trafiğin uygun olmaması, insanların bilinçsizliği ve bu sebeple her an ciddi bir kazayla karşı karşıya kalma tehlikesi sürekli binmemi engelliyor. Videoda anlatılan yurt dışı tecrübelerine gerçekten İmrenmemek mümkün değil.
@SrknkntАй бұрын
4 yıl Konya'da yaşadım. Orada hemen hemen her yerde bisiklet yolu vardı ancak hava kirliliğinden dolayı bisikleti hiç düşünmedim. Çok kolay nefes nefese kalabiliyordum. iki yıldır Kanada'da yaşıyorum ve burada da araba almayı hiç düşünmüyorum. Toplu taşıma kullanmak istediğiniz zaman otobüslerin ön kısmında bisiklet taşıma yerleri var ve gerçekten tüm şehirde istediğim heryere bisikletim ile gidebiliyorum. Burada bisiklet yollari çok kısıtlı yerlerde var ancak araç yollarını kullanabiliyoruz. Buda hız avantajı getiriyor.
@plus90Ай бұрын
Tecrübeni paylaştığın için teşekkür ederiz🙏
@salihcandemir9364Ай бұрын
Hangi şehir?
@SrknkntАй бұрын
@@salihcandemir9364 Toronto
@SrknkntАй бұрын
@@salihcandemir9364 Toronto
Ай бұрын
2.5 senedir amatör yol bisikleti kullanan biri olarak programı çok beğendim. Ulaştığınız kişilerin içinde bu sporu deneyimlemiş kişiler ve aynı zamanda İstanbul'da bisiklet antrenmanı yapmanın ne kadar zor olduğunu bilincindeler. Herkesin eline sağlık.
@omer_anАй бұрын
Güzel bir video. Singapur'da 5 yıldır gün aşırı bisiklet sürüyorum. Bisiklet yolu pek yaygın değil ama normal yolda ve araç trafiğinde tüm ülkeyi dolaşmak mümkün. Burda bisiklet gayet keyifli bir spor, çünkü bisiklet kullanımı ve kültürü oldukça yaygın, ve kurallar herkes için işliyor. Aynı zamanda güvenli olduğu için park ederken bisiklet kilidi kullanmıyorum. Bu alanda birçok sosyal grup var ve yarışlar düzenleniyor. Hatta dağ bisikletim ile tek başıma 4 günde 650 km yol yaparak Malezya'yı boyuna geçip Tayland sınırına vardım. Kara sınırından bisiklet ile geçmek çok kolay. 5 senede ufak çaplı tek bir kaza geçirdim, onda da bana çarpan şoför, zarar gören bisiklet ve telefonumun sıfır ücretini tazminat olarak ödedi, ben yine de polis çağırıp zabıt tutturdum. Maalesef Türkiye'ye geldiğim 2 haftalık tatilde ölmemek için bisiklet sürmüyorum. En kısa zamanda ülkemizde de bisiklet bilincinin ve alt yapısının zirve yapması dileğiyle.
@GurkanGenccАй бұрын
Güzel bir video olmuş, Konuşanların ve hazırlayanların emeğine sağlık. Yapılmış ve yapılacak olan yolların bunların işaretlendirme sistemlerinin tekrardan bizim ülkemizde tamamen yanlış olduğunu hatırlattınız ve gösterdiniz.. Hep diyorum , Avrupa da ki veya başka bir kıtadaki bisiklet yollarını Türkiye’ye kopyalayarak yapmak en büyük hata.. Orda var biz neden yok demek bir çok kriteri göz önünde bulundurmadan söylenen cümleler. Türkiye’nin kendi dinamiklerine göre bisiklet yolu formasyonunu değiştirmesi ve işaretlendirme sisteminide bunu göre yapması lazım. Yani bir yerden kopyalamadan kendi şehir dinamiklerine göre bisiklet yolları yapılmalı. Neyse ilerde illaki birileri bu yolların nasıl yapılacağını birilerine gösterecek ve yapacaktır. Herkese güvenli sürüşler dilerim
@plus90Ай бұрын
Çok teşekkür ederiz yorumun için.
@hasanklncarslan7536Ай бұрын
Böyle bir video yaptığınız için teşekkürler umarım çok daha fazla olur
@plus90Ай бұрын
Beğenmene çok sevindik❤️
@heyben3241Ай бұрын
Ahh nerde istanbulda kilometrelerce kafa rahatlığıyla bisiklet sürecek istanbul
@plus90Ай бұрын
:(
@emuratdemirАй бұрын
Mükemmel faydalı bir içerik olmuş. Umarım farkındalık için daha fazla böyle içerikler üretilir 😌
@plus90Ай бұрын
Çok teşekkür ederiz❤️ Kanalımızda başka hangi konularda içerikler görmek istersin?
@mukan9Ай бұрын
Petrolü yurtdışından ithal ettiğimizden bisiklet ekonomiye faydalı bir ulaşım aracı. Hollanda bu konuda çok çaba harcayıp başarılı oldu. Otobüs yerine elektrikli olan metro ve tramvay ağırlıklı ulaşımda ekonomiye fayda sağlıyor.
@yfk1989Ай бұрын
Hollanda dümdüz ama😂
@mukan9Ай бұрын
İstanbul, Hollanda kadar düz olmasada dağlık bir yer değil. Çıkışlar genelde 100 metreden fazla değil. Genel olarak bisiklete uygun eğimi az olan yerler çoğunlukta. İsviçre çok dağlık bir ülke olmasına rağmen bisiklet yolları gelişmiş…
@yfk1989Ай бұрын
@@mukan9 Sur İçi’nde yaşamıyorsunuz sanırım. Şehrin yeni yerleşimleri kesinlikle bisiklet yoluna daha uygun. Size katılıyorum. Buna asla itirazım olamaz. Ama Tarihi Yarımada uygun değil. Meşhur yokuşları var. Caddenin ya da sokağın ismi yokuş olarak geçiyor. Öyle ki, bir Lizbon bir bizim yokuşlar yani🙈 Ben de bisiklet sürmek istiyorum. Hatta işim de Sultanahmet’te. Ulaşımın sıkıntılı olduğu bir yer. Ama nerede süreyim? Yeterli yol açıklığı bile yok ve her yer inişli-çıkışlı. Hele ki, Eminönü’nden yukarı çıkmak tam fecaat. Keza, Fener-Balat’tan Fatih’e çıkmak da. İsviçre gibi gelişmiş ülkelerde yokuşu bisikletle çıkmak için telesiyej mantığında sistemler var. (Tam adını bilmiyorum) Bizzat gördüm de. Ama bunu bizim Sur İçi’nde nereye yapacağız? Şehri yıkıp yeniden yapmadan çok mümkün değil maalesef…
@MeloN-TVАй бұрын
Kartal'da yaşıyorum mahallem yokuş üzerine kurulu bisiklet sürmek imkansız
@halkekraniАй бұрын
İstanbul'da bisiklet, sahil şeridi dışında sürülemiyor. Ayrıca bisiklet yolu yapmakla olmuyor. 3 defa sağlam kilitli bisikletim çalındı. O yüzden İstanbul'da bisiklet romantik bir hayal. Ancak hafta sonu eğlencesi...
@arifbagci7882Ай бұрын
İstanbul'da kaldırımda yüremek bile güvenli değil. Mecburen araba yollarından gidiyorum ama arabaların hızları çok rahatsız ediyor. Ben eski ucuz bisikletimi açık kalabalık kameralı alanlara kuruyorum 150 liralık kilitle birşey olmadı. Pahalı bisiklet olmamalı ucuz bisiklet bile iş görüyor..
@plus90Ай бұрын
Sence bu durumu değiştirecek düzenlemeler yapılamaz mı?
@mertbora3887Ай бұрын
@@plus90 yapılamaz burası türkiye burada insan hayatı dahil hiç bir şeyin değeri yok
@Hakikat-Se7enАй бұрын
@@plus90 hayir yapilamaz, TC rejimi Allah'in cezasi bir rejimdir, Türk milletine eziyet etmek icin olusturdurklari bir mafyadir. Umarim Rusya tarafindan isgal edilip medeni bir ülkeye dönüstürülürüz, tecrübeyle sabit, bkz. orta asya cumhuriyetleri.
Çok güzel bir belgesel olmuş elinize sağlık, ben de ben başka bir şehirde benzer sorunları yaşıyorum. Bunların güzel bir şekilde dile getirilmesi hoşuma gitti.
@plus90Ай бұрын
Biz teşekkür ederiz❤️
@asmozturk1931Ай бұрын
Düzenli olarak yenikapı-bakırköy sahil yolunda bisiklet kullanıyorum. Özellikle motorsiklet sürücüleri tarafından rahatsız ediliyorum, sorsanız arabaların kendilerini hiç önemsemediklerinden bahsederler
@azraerhat-e4zАй бұрын
@@asmozturk1931 kesinlikle motosikletler de arabalar kadar taciz edebiliyor ama bugune kadar 1 motosikletli guvenligimi ihlal ettiyse ona karsilik 20 araba guvenligimi ihlal etti. Motosiklet kulturu olan insanlar yolda bizi koruyor
@arifbagci7882Ай бұрын
Hiçbiri üzerime abanmadı sadece bir anda çıkabiliyorlar
@Hakikat-Se7enАй бұрын
bu devletin Allah belasini versin, bize eziyet etmek icin var Allah'in cezasi rejim.
@hasanklncarslan7536Ай бұрын
Bisiklet yolları hem şehir içinde hemde şehirlerarası olarak çok daha fazla yapılmalı ayrıca bisikletli ulaşıma ilginin artması için tv de kamu spotu şeklinde bisikletli ulaşımın faydaları anlatılmalı
@asltaser7453Ай бұрын
Çok güzel bir video olmuş elinize sağlık. Umarım ülkem adına her şey daha da güzel olur m
@MfATALAY16Ай бұрын
Bursa da yaşıyorum 10 senedir düzenli bisiklet sürüşü yapıyorum yol bisikletim var bisiklete karşı farkındalık bariz arttı fakat yollarımız ciddi bozuk patır kütür aynı zaman da yolu maviye boyamakla bisiklet yolu yapılmış olmuyor beton bariyerler ile ayrılması lazım
@combotheworldАй бұрын
Haklısınız ama şehirlerimiz planlanırken bisiklet yolu için çevre planlaması yapılmıyor. Öyle olunca güvenli ve bisiklet dostu, eğimi az yollar yapmak da mümkün olmuyor. Kaldı ki motorsikletleri bile düşünmüyor tasarlanan yollar.
Ай бұрын
Konuya ilgi duyanlar için 3 bölümlük Bas Pedala Avrupa belgesel serisini ve kitabını öneririm. Bisikletli şehircilik alanındaki ilk Türkçe kapsamlı çalışmadır, biz yaptık diye demiyorum ama keyiflidir de. :))
@explesimmoАй бұрын
Merhaba. 46 yaşımdayım ve 6 aydır yoğun olarak bisiklet kullanıyorum.Kadıköyde bisiklet ile kuryelik yapıyorum ve inanılmaz keyif alıyorum.Öyleki mahalle bakkalına dahi bisiklet ile gidiyorum 😂 Dünyayı bisiklet değiştirecek ❤❤❤
@azraerhat-e4zАй бұрын
@@explesimmo aaa ben de inanilmaz keyifli degil mi? Hem de spor yapmis oluyorum saglikli fit oldugumu hissetmek cok baska birsey
@explesimmoАй бұрын
@@azraerhat-e4z Rampa tırmanışı sonrası ferahlık tarif edilemez 🥳🥳🥳
@azraerhat-e4zАй бұрын
@@explesimmo kesinlikle ! Keske bisiklet yollari da olsa guvenli ve keyifli surmeye ara vermeden devam edebilirdik 🥰🚲
@plus90Ай бұрын
❤️
@sese5570Ай бұрын
Malesef belediyeler bisiklet yolu yapmıyor 3 yıl önce karşıyakada; mavişehir bostanlı ordu bulvarı üzerinden girne caddesine ordan aşağı sahile bağlıcak bisiklet yolu yapıcaklarını sölediler hala bir adım atılmış değil
@arifbagci7882Ай бұрын
Körfez'de ölü balıklar vakasından sonra çok bir şey umut etmemek lazım
@nevergiveup3236Ай бұрын
İstanbulda 1 yıldır isbike duraklarında bisiklet yok. İbb Beyaz masayı aradım. 2023 yıl sonunda bisikletlerin kaldırıldığını, isbike ın bakım ve onarım sürecinde olduğu yönünde bilgi verdiler.1 yıl geçti neden bakım onarım bitirilemedi ? Ne zaman tekrar bisikletler duraklara konulacak ? diye sorduğumda bilmediklerini tarih veremediklerini söylediler. Belediyenin en kısa sürede tekrar isbike duraklarına bisikletleri getirmelerini bekliyoruz. Konuyla ilgili ibb yetkililerinden net bilgi bekliyoruz
@bekoyt7445Ай бұрын
dengesiz insanlar çalıyordu
@emirbagatur3300Ай бұрын
koymasınlar çalınıyor çünkü bu kadar dızonun yamyamın olduğu memlekete büsiklet mi koyulur iyi bile dayandı o kadar süre çevremdeki insanlardan biliyorum yeri geliyor birebir anlatıyolar adamlar martının şifresini bir iekilde kırıp saatlerce bedavaya kullanıyorlar bu adam o bisikleti de çalar modifiye de yapar belli olmaz bu millete iyilik yapılmaz yapılır ama kurunun yanında yaş da yanıyor maalesef
@arifbagci7882Ай бұрын
O işi unutun derim. İspark bakıyor. İstanbul'da bisikletli ulaşım birimi olmalı.
@leventyarli7174Ай бұрын
Önce parklarda yürüyordum bel fıtığı başlangıcından dolayı. Sonra bu yetmez gibi bir de Topuk dikeni rahatsızlığım baş gösterdi. Haliyle Yürümem zorlaşınca Bisiklete geçtim. Bisiklete geçince sanki akvaryumdan çıkmış gibi oldum. Bisiklet sayesinde Haliçte kürek çekenlerle tanıştım. Şimdi Haftanın dört günü bisiklet ile Kağıthane Nur Tepe'den Eyüp Sultan'daki kürek kulübüme gidiyor, küreğimi çekiyor tekrar bisiklet ile geri geliyorum. Ne bel fıtığı kaldı ne de topuk dikeni. Ha İlk başlarda yol kalitesi anlamında çok zorlanıyordum hatta bu rotadan benden başka bisikletçi yok denecek kadar azdı. Şimdi Küreğe bisikletle gelenler çoğalmaya başladı. Ayrıca Bisiklet sayesinde Tarihi Yarımadayı yani kadim İstanbul' u 50 sene ezbere yaşadığımı fark ettim. İstanbul'da yaşamayı bırakıp, İstanbul'u yaşamaya başladım bisiklet sayesinde. Yunan mitolojine göre İstanbul'un kurucusu Bzans'ın tohumlarının Poseidon tarafından Nur Tepe'de atıldığını da yine bisiklet ve kürek sayesinde öğrendim. Bir zamanlar Poseidon tapınağının olduğu Sarayburnu'nun altından şimdi marmaray'ın geçtiği bilgisi de bisikletin bana kazandırdığı bilgilerdir. Kısaca Bisiklet bir kültürdür. Hem bisiklet hem kürek hayattır.
@omer_anАй бұрын
Yorumunuz bana Matthew Brittain'i hatırlattı, Olimpiyat Kürek Şampiyonu olup küreği bırakıp profesyonel bisikletçi oluyor. Geçen Singapur'da bisiklet yarışında yine 1. oldu, ben de eşini geçtim kendimi öyle avutuyorum. 😂
@NewYork_Street_interviewsАй бұрын
New York metropolitan bölgesinde 8 milyon insan var ve yollar İstanbul'a göre daha geniş olduğu halde bisiklet ile yada motosiklet ile yolculuklar çok tehlikeli, İstanbul'da nüfusun büyük çoğunluğu metropolitan bölgede ve bu rakam 16-17 milyon civarı, New York bu kadar tehlikeli ise, daracık yollar İstanbul'daki bisiklet ve motosiklet sürücüleri için çok daha tehlikeli
@vlkn.music.officialАй бұрын
Daha cok bisiklet yolu yapılmalı,sadece yapmakşa kalmamalı bu yolların bakımları takip edilmeli.Tvlerde de kamu spotları yayınlanmalı ve insanlara bisiklet yolları tanıtılmalı ki o yolları iyice tanısınlar bilsinler ve saygı göstersinler.Gerçekten çok gerideyiz arkadaslar çok hem de!
@tugimossoАй бұрын
Çok güzel bir video olmuş açıklamalar harika bende bir yol bisiklet kullanıcısı olarak şunu söylemek istiyorum . İstanbul'un neredeyse her yerine bisiklletle ulaşıyorum kondisyonuza güveniyorsanız kesinlikle bisiklet ile ulaşımı tavsiye ediyorum.
@bikepackingg28 күн бұрын
Bisiklet sizi dünyanın heryerini götürür ❤ insanlık tarihinde ki önemli icatlardan biridir.
@oscak41Ай бұрын
Kızlar ve kadınlar bindiğinde farklı gözle bakıyorlar. Edit: ben her yerde bildiğin sürebiliyorum, trafiğe uydukça güzel sürebiliyorsun (Ekipmansız sürmeyin). Bir de şu vergi muhabbeti çok iyimiş ya.
@nazlcan9942Ай бұрын
Ahhh ahhhh gözlerim yaşlı izledim videoyu maalesef 😢😢😢 çok yol var önümüzde ülke olarak
@plus90Ай бұрын
😢😢 En öncelikli yapılması gerekenler neler?
@nazlcan9942Ай бұрын
@@plus90 Zihniyetin değişmesi lazım her anlamda ki her alanda gelişebilelim. Kaldırım yapma seviyesinden ülke kalkınmasına ne zaman geçtik işte o zaman her şey değişebilir.
@Hakikat-Se7enАй бұрын
@@plus90 devleti yikmak ve ülkeden def etmek ;)
@omer_anАй бұрын
@@plus90 Trafiğe çıkan insanımıza bilinç ve farkındalık kazandırmak, mesela bisiklet eğitiminin ilkokuldan itibaren ders olarak okutulması, belediyelerin halka ücretsiz ve ödüllü bisiklet aktiviteleri düzenlemesi, İSMEK'te bisiklet kurslarının açılması, kamu spotu ve futbol pankartlarında bisiklet tanıtımı, vs.
@gertvilАй бұрын
Malesef hayal, daha depreme uygun bina yapamıyor ülkemiz, kaldıki bisiklet yolu. Ayrıca dağ tepe olmayan bir topoğrafi gerekiyor. Yedi tepeli dediğiniz İstanbul için boşa umutlanmayın. Konya Adana Mersin gibi nisbeten daha düz şehirler için daha uygun.
@odmaviАй бұрын
Bisiklet yolu yapmak daha kolay. Ayrıca zaten her yere mükemmel bisiklet yolu yapılmasından bahsedilmiyor. Mevcut şartların biraz daha biraz daha iyileştirilmesi amaçlanıyor.
@Hakikat-Se7enАй бұрын
bu devlete faydali isler yaptirtmak istiyorsaniz elinize sopa alip sallamaniz lazim, maalesef bu da türk halkinin özelligi degil.
@oktayfrankfurtАй бұрын
Yılda 4 5 bin km sürüyorum ve çok seviyorum
@PlazaSakiniАй бұрын
2022 yılında ufak bir kaza yaşamış ve yoldaki bariyerlere çarparak ufak bir sakatlık yaşayıp bisiklete binmeye korkmaya başladım. 2023 yılında Doğanay Güzelgün'ün kaza haberini görünce bir daha yolda bisiklete çıkamadım. Artık İstanbul'da bisiklete binmeye korkuyorum.
@ozu06Ай бұрын
Çok güzel bir video olmuş. Fakat muz cumhuriyeti olarak bilinen ülkemizde bu gibi bilinçli , akılcı işler her zaman ötelenir ve ötelenecektir. Cahil ile savaşı hep kaybeder olduk. Daha güzel günler görmek umudu ile hoşçakalın.
@kosanketocu5831Ай бұрын
Bisiklet yolu konusundaki tespitleriniz çok doğru.Şöyleki bisklet yolları yapıldığında çok iyi niyetli bir yaklaşım.Fakat sonra hiç bakım yapılmıyor.Sonuç ,engebeli bir yol.
@jormoungandrАй бұрын
Ben yıllarca bisiklet savundum ve bindim. 20li yaşlarımın ortasında artık çileden çıkıp motor aldım ve bisikleti bıraktım çünkü kimse sizi adam yerine koymuyor, kimse sizin varlığınızı tanımıyor. Bana korna basıp küfür eden yüzlerce insan yüzünzden bu kültürden soğudum, umarım ilerde bu kültür geri kazanılır da ben de kendime güzel bir bisiklet alırım ama hiç sanmıyorum.
@berkanbicakhanАй бұрын
İstanbul tepeler üzerine kurulu, inişli çıkışlı çok büyük bir şehir. Bu şehirde bisikletli ulaşımın en zorlu taraflarından biri bu bence. Hayatım boyunca İstanbulda bisiklet sürdüm, artık yaş 50'yi geçti ve ben artık motosiklete döndüm.. ama bisikleti de bırakamadım. Elektrikli bisikletler bir çözüm olabilir ancak herşeyde olduğu gibi onlar da (kaliteli olanları) çok pahalı. Bunun mutlaka teşvik edilmesi, devlet tarafından da desteklenmesi lazım.
@rmznaydnАй бұрын
Çok güzel bir belgesel olmuş emeğinize sağlık bisikleti seviyoruz güzel bir nimet Ve bisikleti süren kişinin de insan olduğunu anlayanlar zaten saygılı olacaktır ama insanı değil de bisikleti görürse hayvanlaşıyor işte o zaman araç kullananlar..:)
@rasengan34Ай бұрын
umarım video gerekli yerlere ulaşıp etki eder. Teşekkürler
@volkanersin3946Ай бұрын
Video çalışması için teşekkürler keyifle izledim. Ülkemizde bisiklet kültürü öğrenmek için; osmanlı döneminde geçen, bir gezi günlüğü şeklinde ilerleyen “Velosipet ile bir cevelan” kitabını meraklılarına öneririm.
@plus90Ай бұрын
Önerin için çok teşekkürler
@volkanersin3946Ай бұрын
@@plus90 rica ederim☺️
@Stabil1235 күн бұрын
İstanbulda bisiklet kullanıcısı olarak içerik için teşekkürler. Bisiklet yolunu yapıp bakımsız bırakmaları bizin için büyük sorun. Otobüslere bisiklet ile binmede çok gerideyiz
@SedatErlerАй бұрын
Bu sorunlar yüzden yol bisikleti yerine dağ bisikleti aldım çukurlardan yokuş çıkma atlama zıplama ani manevra yapmak İstanbul için birebir
@biltekcopyАй бұрын
İstanbul'da Samatya'da yaşayan biri olarak Antreman anlamında en güzel rota Sabah 7'de Üsküdar-Riva arası. İnsanlar kahvaltıya giderken siz dönüyorsunuz. Yaklaşık gidiş dönüş 100 km'lik bir rota.
@batuhan984720 күн бұрын
rotayı benimle nasıl paylaşabilirsiniz ?
@biltekcopy20 күн бұрын
@@batuhan9847 Rota Çok Basit. Üsküdar Meydan'dan sahili izleyerek Beykoz. Oradan Akbaba Köyünden Deresekiden Riva Yoluna Oradan Dönüşte ise Anadolu Feneri Yolundan Tekrar Beykoz'a bağlanma yada Beykozdan karşıya geçip o tarafta oturuyorsanız dönüşü oradan yapmak. Ama karşıdaki giriş çıkış ışıklar vs daha yorucu.
@melenyerdenizАй бұрын
Karaköy- Sarıyer merkez arasına bisiklet yolu çok güzel olurdu
@Hakikat-Se7enАй бұрын
bisiklet yolunun güzel olmayacagi yer mi var. Maalesef burasi Türkiye, bu devlet isbasinda oldugu sürece iyi seyler olmaz.
@ThreeB_DoАй бұрын
İstanbul'da Critical Mass organize edip bisiklet konusundaki farkindaligi artirmak lazim. Bisikletliler her yerde, ama malesef gözükmüyorlar. Söyle ayda 1 cuma akşamı Karaköy'den Beşiktaşa bir kac yüz bisikletli yola çıksa, gören bir çok insan da buna katilmak isteyecektir.
@sadiktopАй бұрын
İstanbul'da bisiklete biniyorum. En büyük sorun köpek saldırıları. Hemen ardından sorumsuz sürücüler. Sokak köpekleri sorunu çözülür ve sürücü eğitimleri olursa bisiklete binilebilir.
@dynamico3227 күн бұрын
Bakın bisiklet ile İstanbul - Darıca arası gitmiş birisiyim. Evimden işe git gel 20 km yapıyordum. İstanbul için yazıyorum, İnsanlar ve trafik harici 2 önemli problem var, sırasıyla: 1 - Şehir planı. Şehir planı çok kötü, sürekli yokuş ve bu yokuşlar çok tehlikeli. Spor için çok iyi ama işe gidip gelirken, terlemesi, duş ihtiyacı büyük problem. Çünkü yokuş varsa çok fazla terlersiniz. 2 - Yollar. Yollar sadece bisiklet için değil, arabalar için bile mayın tarlası ve çok tehlikeli. Paylaşılan yollar artmalı, sadece sahil kesimi ile kalmamalı. Bisiklet yollarına koyulmuş oltalar vs. bunlara girmiyorum. En önemli iki unsuru yazdım.
Ай бұрын
Video'da İstanbul ulaşımı hedeflense de ben genel olarak yorum yapmayı tercih ediyorum. Herşeyin başında gelen "Eğitim" ile küçük yaşta bu bilinç ve bilgi seviyesi yükseltilebilir. Kamu spotları ve yaptırımı daha yüsek yasa/kanunlar ile de desteklenmesi , bisiklet yollarının ciddi planlamayla tüm şehirlerde ciddi oranda geliştirilmesi gerekli. Bisikletin bir araç olduğu ve herhangi bir otomobil/kamyon gibi en sağ şeridi kullanma hakkı olduğu sürekli hatırlatılmalı , ehliyet almak için eğitim alınan kurumlarda da bisiklet aracının konusu daha detaylı anlatılmalı ve öğretilmeli. Trafik sadece bir aracı kulanabilme kabiliyeti değil , akış içerisinde olabilecek her yönü ile anlaşılması ve bilinç edinilmesi gereken ve "her an değişen" bir yapıdır. Büyük bir sorumluluk ister ve yaptırım gerektirir. Verilen Avrupa Ülke örneklerinin başarısı ; kanunların ciddi yaptırımları ve toplum saygısından temelini alıyor ve işliyor. İnanıyorum hızlıca aksiyon alındığında ve güncellemelerle sürekli beslendiğinde bilinç daha hızlı oluşacaktır. Ayrıca teşvik için de bisiklet alımındaki KDV indirimi/kaldırılması çok yerinde olur.
@TheLisarazouАй бұрын
1- yokus 2- calinir 3- kalabalik sonuc=istanbulda bisiklete binilemez. eziyet. bunu her gun bisiklete binen biri olarak soyluyorum.
@MrMutluSunayАй бұрын
Bir hollanda belçika değiliz. Yollar bombok dar soförler dikkatsiZ hödük,, heryer yokuş dere tepe. Bizim bağcılar güneşli mesela. Son bisiklet sürülecek yer
@cankatdxАй бұрын
Biz petrolün çoğunu ithal ediyoruz.Türkiyede neden bisiklet sürmek teşvik edilmez bunu anlamıyorum.80lerde çocukluğum bisikletle geçti.Tabii o zamanlar bu kadar araba yoktu.Bu trafikte ben çıkmaya korkarım.
@Hakikat-Se7enАй бұрын
petrol kullanmazsan devlet seni nasil sömürecek?
@Sarıhanca34Ай бұрын
Ülkemizin çürümüş kokuşmuş sistemi herşeyin yozlaşmasına sebep oldu, herşey de olduğu gibi bisiklet konusunda da geri gittik, bunu 20 yıldır bisiklet yarışçısı ve günlük kullanıcısı olarak söylüyorum.
@YasinKARAYIL-of5py27 күн бұрын
bisiklet yarışçılığında para varmı?
@Sarıhanca3427 күн бұрын
@@YasinKARAYIL-of5py yok
@thisisntachanceАй бұрын
bisiklet kültürü çocuk yaşlardan yerleştirilmeli. okullarda. çünkü bizim coğrafyamızdaki yanlış algı, insanların parası olmadığı için bisiklete bindiği yönünde. halbuki gelişmiş ülkeler bisiklete çok farklı bakıyor. çevreci sağlıklı rasyonel bir çözüm bisiklet.
@Kyuw33Ай бұрын
Bisiklet yolu kadar zihniyet de önemli. Bisiklet yolları yayalarla dolu. Bariyer veya çit ile ayrılmalı
@Hakikat-Se7enАй бұрын
devlet halka hizmet etmiyor, halkin vergisini sömürüyor Türkiye'de, Allah basimizdan def eder bu rejimi umarim.
@karman79Ай бұрын
Bu konuda mücadele edenleri tebrik ediyorum. Yıllardır Belçika’da yaşayan birisi olarak olayın diğer ucunu anlatayım. Bisiklet buralarda zaten yıllardır çok kullanılan bir ulaşım aracı ama son yıllarda bazı belediyeler daha çevreci gözükmek için otomobil yollarını baltalayıp, bisiklet yolu yapmaya başladılar. Hız sınırlarını düşürdüler. Genel olarak kulağa hoş geliyor ama bazende ölçüyü kaçırıyorlar. Mesela bizzat bildiğim yoğun araba trafiği olan yolda bir şeriti kapatıp (yanda bisiklet yolu zaten varken) bisiklet şeridi yaptılar. Şimdi sabah akşam arabalar tıkalı trafikte beklerken devasa bisiklet yolundan tek tük bisiklet geçiyor. Neyse dediğim gibi bu olayın diğer ucu, Avrupa’lılar kendilerine dert icat ediyorlar.
@ibrahimsen1081Ай бұрын
İstanbul da şehirde trafik yüzünden, kırsalda sahipsiz ve salınan sahipliköpekler yüzünden bisiklet süremiyorum...
@canhasancancanАй бұрын
Yaya yolu tarafına bisiklet yolu yapmak yerine orta refüje korunaklı bir bisiklet yolu daha iyi olabileceğini düşüyorum. Bu yol araçlar için yapılan yollar gibi düzgün yol bisikleti rahat gidebilmeli ve 2 gidiş 2 geliş rahat bir yol olmalı.
@sami-nn9fgАй бұрын
Ankara'da hafta sonları iş ev arası gidiyorum. Bazı yollarda 5 şerit var ancak ne emniyet şeridi ne de kaldırım yok. 3 şeritli tali yolu oluyor ve 70 km hızla giden araçların ortasında kalıyorum. Üstelik yol vermek için yol kenarından gittiğimde de çok fazla çukurdan geçmek zorunda kalıyorum ki bazıları çok tehlikeli ve uzun vadede janta zarar veriyor.
@proant3299Ай бұрын
İstanbulda Motorlu Araçlar ve mangal yapanlar malesef işgal etmiş durumda paylaşımlı yol çözüm değil tehlike arz ediyor ayrıca hergün bisikletle işe gidip geldiğimimden dolayı yazıyorum. Ayrı bölünmuş yol şart
@mustafaulasir5722Ай бұрын
İstanbul Esenyurt bölgesinde mecburen yaşıyorum elektirikli bisiklet kullanıyorum burda yollara çıktığımızda araçlar biz yokmuşuz gibi davranarak resmen ezmek için yarışır gibiler ben bazen karşıya da marmaray kullanarak gidiyorum ordada kullanıyorum ama inanın ordaki saygı bambaşka İstanbul için hemen hemen her yerine bisiklet yolları yapılırsa ben şuna inanıyorum trafik sorunu nerdeyse yarıya inebilir
@Bisikletliadam74Ай бұрын
Ülkemizde bisiklete binmenin çok farklı bir algısı var. İnsanlar bu algıdan kaynaklı bisiklete binmeye çekiniyorlar utanıyorlar. Ekstra olarakta artık insanımız tembel olmaya başladı. Umarım bu algı değişir ve herkes bir gün bisiklete binmeye başlar pedaldaşlarıma burdan selam olsun.
@TeslaDoАй бұрын
İstanbul'da toplumun eğitimli olması lazım. İsBike projesi iptal oldu, halbuki hem keyif için hem de ulaşım için kullanıyordum. İstanbul topographic olarak tek bisiklet için zor ama ben bisikleti hiç satın almadan evimde depolamadan kullanabileceğim bir proje vardı. Ancak iptal oldu. Bunun geri gelmesi lazım. 100.000TL'e bisiklet alıp çalınma derdi olmadan bisiklet ile hareket etmenin avantajını yaşamak için isBike projesi geri gelmeli iBB
@balyapmayanariАй бұрын
Bisiklet otomobile göre düşük hızla yol aldığı için arkasında beklemek hem otomobil motoruna zarar verebilecek risklere sahip hem de otomobilin kullanım amacına uymuyor. Öncelikle şehir içinde bisiklet yolu ayrılmalı görüşündeyim. Şehir dışında paylaşımlı yol bisiklet için yüksek riskli. Emniyet şeridi artırılmalı.
@ismailhakkayhan1416Ай бұрын
Ankara da tcdd başkentray banliyo trenlerinde sabah ve akşam mesai çıkış saatlerinde katlanır bisiklet ve escooter yasaklandı. 2022 de zar zor izin vermişlerdi, 2024 te yasakladılar. Medeniyet fazla geldi kıstılar 😅
@talhaurkmez259Ай бұрын
Anadolu genel olarak bisiklete çok uygun İstanbula kıyasla bayağı düz
@YA-kl7nyАй бұрын
Berlinden Selamlar burda bisiklete binmek ulaşım ve hobby olarak o kadar rahat ki inanın trafikte olan arabasürücüleri bile size saygı gösteriyor tabii bu durumda bisikletci olarakta efendi gidilirse ki yüzde 99 u efendi ve kurallara bağlı sürüyor. Pardon kural dedim deĝilmi...kuralcılık Türkiyede yoktu deĝilmi varsada toplumun belki yüzde 10 uyuyor bunlara. Hadi beyler kolay gelsin sizlere kelle koltukta sürüşlere devam
@madbulljun3607Ай бұрын
Arabalar önce bisiklete yol versin
@ayda6844Ай бұрын
Bisikletle ulaşım bu yollarda kelle koltukta demek. Bisikletle ulaşım için göstermelik Bisiklet yolları yeterli değil...
@MCKCX1Ай бұрын
55 Yaşındayım. 3 yıl önce bıraktım bisiklet kullanmayı.
@hmhzone7582Ай бұрын
Çok güzel bı video olmuş elinize sağlık. Sadece İstanbul değil her yere lazım bisiklet. Bnm bir diğer şikayet konumda köpekler. Maalesef çok saldırıyorlar ve korkarak sürüyorum bisikleti
@ssemaseymenАй бұрын
aah Hanzghou nun agacli ve genis bisiklet yollari... Cin'in hello bike lari... ne guzeldir:) ama istanbulda pek cok sebeple imkansiza yakin.
@Hakikat-Se7enАй бұрын
Türkiye olarak aslinda tam bir cöplükte yasiyoruz ama yogun devlet propagandasindan kendimize cennette yasiyor saniyoruz, halkuki dünyanin en geri ve görmemis ülkesi Türkiye.
@omer_anАй бұрын
Çin'de bisiklet zaten ucuzken Hello Bike işkencedir. 😅
@ssemaseymenАй бұрын
@@omer_an her yerde bulunmasi cok buyuk kolaylik bence, ve cok ucuz. bisikletle ya da e-bike ile cikmamissaniz, metrodan/otobusten sonra hello bike.
@therapynature93227 күн бұрын
Neyin dostuyuz tam olarak ??? En çok merak ettiğim konu bu
@murrrxm4059Ай бұрын
almanyada bazen Elektrikli Scooter bazende bisiklet kullanıyorum, kullanabildiğim kadar bisiklet yollarını kullanıyorum. Araba kullananların cogu 80% (hepsi demiyorum) dikkat ederek geciyor, mesafe bırakarak.
@gungornyzАй бұрын
Ehliyet alırken, bisiklet ve bisikletlilerin trafikteki durumu ile ilgili eğitim verilmeli. 1.5 mt kuralı nedir herkes öğrenmeli.
@feritfurkantuncay3255Ай бұрын
Ankara'da bir yerden bir yere hem giderken hem gelirken yokuş çıkıyoruz nasıl oluyorsa
@azraerhat-e4zАй бұрын
Ankarada 16 inch tekerle resit galibi cikiyorum, bu yokuslar saka gibi 😂
@plus90Ай бұрын
😂
@HaldunSayiАй бұрын
Sorun sadece İstanbul'un değil maalesef tüm büyükşehirlerin sorunu. İzmir'de bu noktada giderek araç nüfusu artan ve maalesef kabalığın da arttığı bir şehir. Arzu hanımın dediği üzere trafik kontrolleri ve denetimleri sıkılaştırılıp uygulanmalı. Aksi halde araçlara yem* olacağız...
@bahtitanАй бұрын
Belediye bisiklet için hiçbir şey yapmayıp sadece konuşuyor.
@ser1ificationАй бұрын
Her taraf sokak köpeği dolu, koşu ve bisiklet pek mümkün değil.
@emrecelik6790Ай бұрын
Hadi .. daha bi Fit Türkiye icin spor / bisiklet kullanımı artsın diyorum… Hollanda’dan selam
@GanosBisikletАй бұрын
bisiklet 7 den 77 ye tüm insanların geçmiş şimdi ve gelecekte ulaşım ve spor aracıdır ve olmaya devam edecektir. bisikletli bir yaşam için mücadeleye devam.
@SkidblАй бұрын
Videodaki bisiklet grupları ile nasıl iletişime geçebilirim, ben de katılmak istiyorum.
Ай бұрын
Belediye anca sahile, parka vs. gereksiz yerlere bisiklet yolu yapsın. Ulaşım için değil, sadece keyif için mantık.
@devetuncay2Ай бұрын
Sırf trafikte yaşanan bu kepazelikler, kaza ve hatta ölüm tehlikesi yüzünden dağ bisikleti sürüyorum. Köpek ısırır en fazla ayı falan yer ama bi sığırın arabasının altında kalmam en azından
@gabriel5738Ай бұрын
Avrupada bır cok ulkede bısıklet kullandım harıkaydı yollar doga muthıs araç suruculerı motorsıklet suruculerı cok saygılı deger verıyorlar bısıklet suruculerıne ama ne yazıkkı ulkemızdede bısıklet suruyorum ama kullanıcalar cok cahıl ve sureklı korna calıyorlar yollar zaten yok cok kötü ve az bısıklet yolları
@NesimiklcaslanNesimiKlcaslanАй бұрын
Ben bisiklete binerek işe gidip geliyordum ancak bisiklet yolu ile toplu ulaşıma ulaşacağım mesafe çok kısa. Ana yola çıkmam gerektiği için ve tehlike atlattığım için bisiklet sürmeyi bıraktım.
@derdo549Ай бұрын
20 yaşındayım 10 yaşımdan beri bisiklet sürüyorum evet dedikleri gibi trafikte bir çok durumla karşı karşıya kaldım bisiklet yolunu işgal edenler trafikte arabaların 5 kere ardı ardına korna çarpması yayanın bisiklet yolu işgal edip normal yoldan gitmeme mecburiyet bırakması ve arabanın bana korna çalıp bağırması ve bisiklet yolunu işgal eden yayanın beni haksız bulması sonra bir gün başka bir arabanın bisiklet yolda sürülmez demesi ben de uzay boşluğunda mı sürüm dedim ha birde küçük çocukların sen kaç yaşındasın bisiklet sürüyon demeye getirmesi yani koca ablasın bisiklet küçük çocuklar biner gibi gir algı yapması sonra gene bir küçük çocuğun bisikletime alay etmesi sen 200 kilosun benim arkadaşıma da binse taşır mı demesi oysa 62 kiloydum o zaman işte bizim Türkiye'de yaşlıların çocukların ve büyük kişilerin bisiklete karşı ön yargıları bisiklete binmekten nefret ettim artık
@hasanklncarslan7536Ай бұрын
Elalemin ne dediğini umursama bence al bir şehir bisikleti veya dağ bisikleti(ormanda arazide sürmeyi seviyorsan) keyfine bak
@derdo549Ай бұрын
@@hasanklncarslan7536 abi yemin ediyorum büyük söylese çok alınmam ama küçük çocuklar söyleyince zoruma gidiyor ne bilim biz küçükken kimseye karışmazdık kimseyi aşağamazdık şimdiki nesil çok terbiyesiz içlerinde iyileri var ama azı,param var lakin ilerde motor alacam o yüzden harcamıyorum,bisiklet al demişsin onun için de işe girmem lazım lakin iş bulamıyorum bulsam çoğunun eski ilanlar olduğuna şahit oldum,garsonluk işi vardı part time adamı arıyorum adam konum atacam diyor iş yerinin atmıyor hep yarın ara diyor yemin ederim paraya ihtiyaç olmasa o adamın ağzını da ederdim susuyorum ama işe girim diye alay eder gibi adam resmen bana bugün de arayacam inşallah konumu atarda işe başlarım
@emirgokcen1906Ай бұрын
Bu konuya İstanbul bazında bakmak yanlış olabilir, zira İstanbul gibi bir şehir, Avrupa'da yok. Londra hariç ki Istanbul Londra'dan da çok daha büyük bir şehir, diğer Avrupa şehirleri hem yüzölçümü, hem nufus, hem de eğim olarak İstanbul ile mukayese kabul edecek durumda değil. Türkiye'nin odaklanması gerekli olan konu, Doğu'ya doğru gittiğimizde, Anadolu içlerinde bir yerden bir yere gitme konusunda bisikletin niye az kullanıldığı konusu olmalı. Bir de bazı şeyleri ayrıştırmak lazım. Video'da bir arkadaş ben bisikletle İstanbul'da hız antremanı yapamıyorum, yer yer saatte 70km/s hıza çıkıyorum demiş. Bu tür antremanları bir çok Avrupa şehri içinde de yapamazsınız. Şehir dışına, insanların ve araçların çok daha az olduğu yerlere çıkmanız lazım. İstanbul'daki sorun aynı zamanda bisiklet ya da bir araçla şehir dışına çıkmak. Örnek Munich'de 6-8km pedal çerivip kendinizi şehrin dışında bulabilirsiniz ama İstanbul'da (video'da örnek olduğu için örnek veriyorum), sadece Bostancı Kartal arası 12-14km :)
@umitozturk806Ай бұрын
Ümraniye'de de Üsküdar'a ve diğer çevre ilçelerin merkezlerine 8-10 km mesafe var. Beykoz 19 Kartal 20 km civarında. Bunun yerine Dudullu üzerinden Şile Yolu'na bağlanıp toplamda 14-15 km sürerek şehirden tamamen çıkabiliyorum. Bostancı'dan belki Süreyyapaşa hastanesi Yolu ile dikine pratik bir şekilde uzaklaşılabilir, bilemiyorum. Ben Ümraniye'den Kartal'a işe gidip gelirken birkaç defa Ferhatpaşa - Maltepe Cezaevi - Samandıra FB Tesisleri - Uğur Mumcu - Yakacık - Kartal güzergahını kullanmıştım. Minibüs yoluna ve sahil yoluna göre tenha ve zevkli gelmişti bana.
@mgs7914Ай бұрын
İstanbulda şehir anlayışı farklı olduğu için. Eskiden şehir merkezi ve ceeprler olarak ayrı bakılirdi. Şehrin merkezi nüfusu önemli olandı. Esenyurt, şile, tuzla vs. Buralar istanbul değil. Fransa'da Paris merkez ve ile de France var mesela.
@emirgokcen1906Ай бұрын
@@mgs7914 Haklısınız net. Ama yaşam olarak İstanbul'un gerçekleri de bu konuda farklı. Aynı yaka içinde uzun mesafelerle ev iş arası yapan insanları geçtim, her gün İstanbul'da yaka değiştiren milyonlar var maalesef. Her gün Esenyurt'tan Maslak yapmak zorunda olan insanlar var. Aynı zamanda şehrin yoğunluğu her sene hem nufus ve göçten dolayı artıyor hem de ekonomik şartlardan dolayı çalışanları şehirden uzaklaştığı için artıyor. Örnek, ortalama bir çalışan daha önce Şişli'den Maslak'a giderken artık Şişli'de barınamadığından, daha da uzaklaşıp yine Maslak'a iş için gitmek zorunda kalıyor gibi gibi...
@kateskoray1234Ай бұрын
Bisiklet sürücüleri otoyollar hariç her yolu kullanabilmeliler. Araç yollarının kenarlarına bisiklet yolları çizilmeli, çizilmiş olmasa bile paylaşımlı yollar olmalı. Bisikletliler için özel yasalar çıkarılmalı, sürücü kurslarında bisikletli bilinci verilmeli ve halk genel olarak bilinçlendirilmeli. Kavşakta önceliğe önem vermeyen halkın buna alışabileceğine ve bisikletlilere saygı gösterebileceğine inanmak istiyorum.
@umitozturk806Ай бұрын
Ek olarak bence paralı yollar ve Osmangazi Köprüsü bisiklet girişine açılıp ücretsiz yapılabilir. Hattâ bence 1. Köprüden belli kurallar dahilinde geçebilmeli bisikletliler. Mesela metrobüs şoförleri 5-6 bisikletçi birikmiş ise arkalarından giderek koruyarak köprü çıkışına kadar geçirip emniyet şeridi başladıktan sonra basıp gidebilir.
@omerpasa3328Ай бұрын
Zamanında üniversite 1 de bisiklet sürmek için bi sunum yapmıştım bunun nasıl artırılabileceğine dair konuşmuştum. Kendim lisede 2.5-3 yıl bisiklet sürdümilk yıl tektim sonra bi baktım bisiklet doldu lise (Yenişehir Mersin Anadolu Lisesi). Yol zordu her sabah 5km ama yaptık Otobüs param çebimde kalıyordu yemek yiyordum bu sayede. otobüsler asıl sıkıntımdı. Aynı yerden geçiyoruz sonuçta. keşke park yerine bisiklet yapsak .
@bassasyАй бұрын
Hollandanın düzünde herkes sürer bisikleti İstanbul gibi her yerin tepe olduğu yerde çok zor
@hafzgeek1011Ай бұрын
Amsterdam ve Berlin bisiklet ile dolu. Bizde ise trafik keşmekeş, doğru düzgün bisiklet yolu bile yok, sonra diyorlar neden Avrupa bizi birliğine almıyor.
@Hakikat-Se7enАй бұрын
türkiye'nin avrupa birliginde ne isi var, avrupanin 80 sene gerisinde cöplük bir devlet.
@emreyalcinkaya3842Ай бұрын
Mersin bu konuda güzel şeyler yapıyor
@denizdemir9226Ай бұрын
Bisikletçiyim, bisiklete başlayanlar genellikle başıboş köpek saldırılarından bıktığı için bisikleti bırakıyor, not edilsin.
@Hakikat-Se7enАй бұрын
basibos köpek sorunu cözmeyenler bunun cözülmesini engelleyen sözde hayvan severlerin Allah belasini versin, bu devletin de Allah belasini versin.
@cemalgultepe9677Ай бұрын
Bisiklet yolu yok İstanbul'da bisiklet yolu yok Bisiklet yolu olmayan bir şehirde bisiklet kültürü de yoktur bisikleti bilmezler tanımazlar onlara öcü gibi birşey gelir hele hele bisikleti bir ulaşım aracı görmedikleri gibi bisikleti kullanana kesinlikle saygı yok bu güzelim şehirde bisiklet yolu yok fakat 6 şeritli otoban var ve dünyanın en büyük Havalimanına sahip bir şehir bırakın bisiklet yolunu doğru dürüst kaldırımlar yok yani bir şehirde bisiklet kullanıcısı ve bisiklet yolları bisiklet kültürü varsa kültür seviyesi çok yüksek bir şehirdir Hollanda da bisiklet te binenlerin ne kadar mutlu sağlıklı ve pozitif insanlar olduğunu göreceksiniz
@omer_anАй бұрын
Dünyanın değil Avrupa'nın en büyük havalimanı, ama büyüklüğün hiç bir önemi yok, çünkü içerideki hizmet rezalet.
@NamaeganakuninoАй бұрын
Türkiye göçebe toplum anlamaz boyle seylerden.
@Hakikat-Se7enАй бұрын
devletin Allah belasini versin, isine geldigi islerde milleti nasil hizaya getirebileceigini iyi biliyor ama, halkin faydasina olan islerde niye yok bu Allah'in cezasi rejim?
@800kpygame2Ай бұрын
3:00 Konyada belediye kampanya yaptı, 1 ay sabah namazına gelince ücretsiz bisiklet veriyorlar