❤ Multumesc pentru filmulet si informatii Cu stima Antonio
@Proiectediversediy7 ай бұрын
Cu mare placere.
@angelica13377 ай бұрын
Foarte foarte bine explicat.Sper din suflet ca la acest video sa inteleaga cat mai multi.Intradevar nici eu nu suport acele sigurante dar cine le puna macar sa le monteze conform nu cu 10 fire bagate intr-un 1P=N.
@Proiectediversediy7 ай бұрын
Exact asta spun si eu.
@Sebi-ze9py7 ай бұрын
Informatii utile. Multumim Ștefane! Asa este cum ai zis: pamanturile nisipoase sunt cele mai proaste conductoare. Testat din plin acest fenomen, la primul electrod am obținut 131ohm.
@cmihalache7 ай бұрын
Mulțumim frumos dl. Stefan pt. orele rupte din odihnasi alte cele pt ca eu si altii ca mine sa ne mai "desteptam". Sa ne vedem cu bine la urmatoarea lucrare! (Un client care datorita tie nu miroase trandafirii pe la radacina!)
@DJBoros-ko8rz7 ай бұрын
Frumos.
@nicolaemocanu537 ай бұрын
Salut poti sa faci un video unde explici de ce pui separador si nu un intreruptor general automático....te rog
@Meusieur_Art7 ай бұрын
Multumim frumos pent-ru lecti avem multe de invatat * carioca ma dat gata nu suport scartaitul :) am suportat ca sa invat :)
@gtxnew12817 ай бұрын
Nici eu nu suport acel scartait :)) Ma furnica tot corpul cand il aud =))
@talposgheorghe-andrei28507 ай бұрын
Super. Greu cu cititul, dar mai greu cu priceputul din partea clienților.
@DJBoros-ko8rz7 ай бұрын
De ce trebuie sa stie clientul si nu electricianul?
@ghezuroiuenel76547 ай бұрын
Exact,Priceputul e mai greu.
@ionutalexandrucismaru53207 ай бұрын
Salutare Ștefan, am realizat o împământare artificiala și nu am cu ce sa o masor ,am masurat între faza și PE și am aceeași tensiune ca și între faza și nul ce crezi e ok? Împământarea conține 9 electrozi la 1.5 metri
@valeriubuznea40737 ай бұрын
Multumim pentru "comentarii" !
@Quasar-wx2mc7 ай бұрын
Salut. E prima mea interventie pe acest canal si cu aceasta ocazie iti multumesc si eu pentru filmuletele astea. Nu am prea multe cunostinte in domeniu, fac parte din cei 90-95% despre care vorbesti in filmulet, dar am inceput sa caut informatii de cand ne-a facut un “electrician” o “lucrare” si mi s-a parut ca ceva nu e in regula la ea. Dupa ce am vazut pe aici, cred ca ar trebui s-o demontez cu totul. Din cate se pare e greu sa nu treci prin asta daca nu te pricepi. Ideea e ca multi nici nu se gandesc macar sa cerceteze, fac ce le zice “profesionistul” si raman, ca sa fiu in tema filmuletului, cu valoarea rezistentei > 4 ohmi. Poate o sa ti se para o intrebare stupida, dar, din nou, vine de la un nepriceput: cum e mai bine, sa ai o impamantare proasta sau sa nu ai deloc?
@vladisare7 ай бұрын
Salut, Stefan! Ce cleme folosesti pentru prinderea platbandului de electrozi?
@Proiectediversediy7 ай бұрын
Cleme de 30 sau 40.Cum adica ce cleme?
@hellshadow62277 ай бұрын
Pot folosi cablu litat pentru prize,lumini etc. in casa ?
@claudiuminciu7 ай бұрын
Nu. Cablu litat este pentru instalatii mobile
@blade22blade7 ай бұрын
Normal ca poti, dar le faci cu responsabilitate. Pini terminali si totul o sa fie ok
@blade22blade7 ай бұрын
@@claudiuminciu ca altfel ce?!? in afara de SR-uri draci, concret ce se intampla daca folosesti litat. Ma repet, facut cum trebuie, cu pini
@DJBoros-ko8rz7 ай бұрын
La instalatie fixa se pune masiv.Litat au voie sa puna italienii si spaniolii dar nu vorbim de handicapati aici.Daca vrei sa inveti electrica ocoleste aceste doua tari ca pe dracu.
@ghezuroiuenel76547 ай бұрын
Uite asa mai aflam si noi cate o formula.Bine,ne trebuie si aparat.
@Proiectediversediy7 ай бұрын
👍
@MihaiMurg7 ай бұрын
Salutare, sper sa nu deranjez cu o mica intrebare, sunt la faza instalatiei electrice pentru o casa pe care o construiesc in regie proprie si doresc sa trag un cablu din camera tehnica in pod care ulterior sa mearga pe acoperis pentru panouri fotovoltaice (aproximativ 5kwh), momentan nu se incadreza in buget dar vreau sa fie pregatit pentru cand va exista bugetul. Ma puteti ajuta cu un sfat referitor la ce tip de cablu sa trag si cat de lung sa il las in pod. Va sunt recunoscator pentru orice sfat. Multumesc
@Proiectediversediy7 ай бұрын
Avem sectiune de consultanta.
@ciobanumihaieminovici7 ай бұрын
Din punctul tau de vedere ce scula (aparat de masura si control) de buget este recomandarea ta sa stie rezistivitatea solului cu 4 electrozi si celelalte minim necesare?
E senzație, păcat ca nu ai cum sa știi, poate poți afla trimite pe prietena ta, la nea Ștefan si afli sigur. Îi face priza de pământ.
@ciobanumihaieminovici7 ай бұрын
@@Proiectediversediy Sau un pic deplasat.
@ciobanumihaieminovici7 ай бұрын
@@Proiectediversediy Asa se ajunge la neveste ,mame ,famile etc.
@ELECTRICLIFE4U7 ай бұрын
@@DjGrooverGSMstudio 😂😂😂 Nu sunteți normali...
@claudiu52847 ай бұрын
Eu cred ca stiu , vin cu o idee geniala , pe vrea răposatului din câte am înțeles se circulă în zilele pare cu mașini cu nr pare și în zile impare cu nr impare , și la meseriași a rămas posibil aceasta idee sa se citească paginile cu numere pare :))
@johnnik92367 ай бұрын
Habar n.ai de ce vrei sa zici,de genial nu poate fi vorba in nici un caz
@stefanszabo37 ай бұрын
Salut. Am o nelamurire legata de sistemul TN-C-S. Daca se defecteaza de exemplu ceva la masina de spalat rufe sa zicem, si ajunge faza pe carcasa, va decupla diferentialul ? Sau se va decupla de catre siguranta circuitul pe motiv de scurt circuit , pentru ca PE e legat la N ?
@ghezuroiuenel76547 ай бұрын
Diferentialul daca curentul este maxim 30mA.Daca ai scurt va decupla disjunctorul magneto-termic.
@Proiectediversediy7 ай бұрын
Totul depinde de curent.Daca faza e la PE si curent mare atunci va sari MCB ul.Daca curentul este mic partea de RCD.In ambele cazuri esti protejat .Fara diferential si cu un curent mic nu esti protejat.
@stefanszabo37 ай бұрын
Mersi.
@llVIU7 ай бұрын
vai da' ce software de editare de video ti-ai tras, dar unde sunt si meme-urile?
@Proiectediversediy7 ай бұрын
?
@Costinmusca7 ай бұрын
7:25 - În traducere liberă, când știi că PEN-ul a fost tratat corespunzător la granița intrării pe proprietate de la distribuitor, poți considera ca Nulul este la potențial de PE.
@catalin94896 ай бұрын
@5:21 nu stiu cate magazine aveau DDR pe stoc in 2006 ;
@Proiectediversediy6 ай бұрын
Toate magazinele serioase.Au aparul in1950 nu ieri.
@vinniyiv7 ай бұрын
18:40 - 🤣🤣 bună asta
@Kulcsy7 ай бұрын
adancimea de inghet in bucuresti si zonele adiacente e 80-90 cm. verifica in stas 6054-77.
@original78447 ай бұрын
Statistic, prin standard, s-a stabilit faptul că, în România, adâncimea maximă de îngheț este cuprinsă între 60 și 110 cm, cel mai frecvent 70 - 90 cm. Iată câteva repere: - 60 - 70 cm la Timișoara sau Drobeta Turnu-Severin; - 70 - 80 cm la Constanța, Slobozia, Giurgiu, Craiova, Oradea, Satu Mare sau Arad; - 80 - 90 cm la București, Ploiești, Iași, Cluj-Napoca sau Sibiu; - 90 - 100 cm la Brașov, Brăila, Piatra Neamț; - 100 - 110 la Miercurea-Ciuc, Sfântu-Gheorghe sau Suceava;
@original78447 ай бұрын
@kulcsy Dacă ai observat, adâncimea șanțului de 90-110 cm este dată de Ștefan din practica lui pe teren în zona de sud a României.
@Proiectediversediy7 ай бұрын
👍
@bitzyc53084 ай бұрын
daca principalul vostru argumen pentu nefolosirea 1p+n in instlatii este articolul prezntat de tine din SR, cred ca am inteles de unde confuzia si de ce credeti ca este interzisa intreruperea N in instalatiile monofazate. ai citit di SR asa: In TN-S systems, the neutral need not be disconected if the supply conditions are such that the neutral conductor can be considered to be reliably at earth potential. Cand il traduci cu google translate (ca si cum ai pune un zugrav sa-ti faca instalatia electrica) iti da ceva de genul: In sistemele TN-S, neutrul NU TREBUIE DECONECTAT dacă condițiile de alimentare sunt astfel încât conductorul neutru poate fi considerat a fi sigur la potențial de pământ. cred ca de aici v-ati luat voi cu neantreruperea N si cu nefolosirea de 1p+n.(daca nu e asa mai pune bucati de SR/normativ) In realitate , traducerea e ceva de genul: In sistemele TN-S, neutrul NU ESTE NECESAR A FI DECONECTAT dacă condițiile de alimentare sunt astfel încât conductorul neutru poate fi considerat a fi conectat in mod sigur la potențialul pământului. aici "need not be disconnected" nu este o interdictie ci este o optiune. ai optiunea de a nu-l deconecta daca e legat la pamant si daca vrei. chiar si chat gpt il traduce la fel ca google, dar daca il pui sa ti-l explice, ti-l explica ca si optiune. daca nu ma crezi, am intrebat englezii care e semnificatia si mi-au dat dreptate. daca doresti pot pune raspunsul lor aici. (nu stiu cum sa pun link. de fiecare data cand pun cate un link, este sters automat mesajul).
@original78447 ай бұрын
Unui vecin i sa aprobat dosarul pentru a deveni prosumator, cu aceasta ocazie a aflat că are nevoie și de împământare, a vorbit el cu un prieten (nu știu dacă este și electrician de meserie) care la sfatuit sa realizeze împământarea cu 3(trei) electrozi plus platbanda aferenta, aștept cu nerăbdare sa aflu ce rezultate a obținut.
@instalatiidiverse7 ай бұрын
In Iasi e 0,9 . limita de inget .
@Proiectediversediy7 ай бұрын
Foarte bine.
@johnnik92367 ай бұрын
Multe norme si prea exigente pentru colonia Romanica. Cred ca nici in Elvetia nu se cere asa ceva
@Proiectediversediy7 ай бұрын
Posibil sa ai dreptate dar astea sunt si trebuie sa defilam cu ele.
@ciobanumihaieminovici7 ай бұрын
@@Proiectediversediy Cei care sunt sceptici si reticienti la aplicarea normelor ar trebui trimisi disciplinar sa lucre in Germania unde s-a inventat ingineria electrica si poate ar vedea si invata ce se intampla sau ce patesti daca nu le respecti.
@Gascableaga20237 ай бұрын
Adica prezentul subcapitol are "prescriptii" adica obligatii si SR-urile au "recomandari" .,eu asta inteleg. Cine a emis normativul I7 adica Ministerul Dezvoltarii isi asuma ce a scris adica ca in "locuinte te obliga sa folosesti 1P+N sau 2P". SI in n prima editie a normativului I7 aia din 1961 scrie doua lucruri foarte importante: 1. La capitolul 2.7.7 zice sa "La circuitele monofazate se poate renunta -in instalatii noi- la montarea sigurantelor pe conductorul de nul sau neutru , daca se folosesc conductoare care sa aiba culori diferite faza fata de nul " si mai zice ca" Se prevad obligatoriu fuzibile pe ambele conductoare la circuitele monofazate la: -locuinte si instalatii deservite de personal necalificat" 2 La capitolul 2.3.6 zice ca: "nu se indica montarea cablului CYY sub tencuiala" Din ciclul acum 63 de ani...
@ghezuroiuenel76547 ай бұрын
Nu te obliga nimeni sa pui 1P+N .In primul rand ,inafara de cacatul asta de tara ,unde ai mai vazut 1P+N?
@simicidoru95257 ай бұрын
👍👍👍👍
@mihaialin63997 ай бұрын
La mine cu 3 tarusi de 1,2 mi-a iesit 2,3. La tatal meu cu 4 tarusi de 1,5 a iesit 2,6. Zona olteniei.
@ELECTRICLIFE4U7 ай бұрын
SR-urile contează și pentru electricieni, fiindcă nu poți lucra după articole din Normativ care au fost anulate sau modificate de SR-uri.Electricianul trebuie să știe , nu doar ce i se spune de către proiectant sau de către baba Dochia. Chiar in Normativul I7 scrie la multe capitole...,,A se consulta SR....cutare,cutare...De ce? Fiindcă sa anulat sau sa modificat articolele respective din Normativ. ȘI nu scrie că doar de către proiectant trebuie să fie citite....??? Să nu comparăm sistemul din Anglia cu cel din Europa și nici RCBO cu 1P+N sau 2P....NU au nici o legătură . E mult de discutat și nu pot scrie un intreg normativ aici...Din păcate ,in Romania , 60% din instalatiile casnice sunt ,,executate prin inpușcare” de către zidari, fierari, prelucrători prin așchiere, coafeze Somaleze, cugetători in stele și ghicitori in boabe de orez...
@Proiectediversediy7 ай бұрын
Le este foarte greu sa citeasca si sa inteleaga dar de contrazis nu ii intrece nimeni.
@markf14417 ай бұрын
Nu ai sa vezi corectitudine pana cand nu se va ocupa o autoritate de controlul lucrarilor , cel putin prin sondaj . Incepand cu instalatiile noi , distribuitorul local , nu ar trebui sa-ti dea drumul la curent pana cand nu-i duci langa BMPT priza ta locala (masurata si trecuta in acte ca fiind sub 4 ohmi ) . Tot distribuitorul (prin firmele agreate !!!!😈) ar trebui sa respecte normativele si sa faca tratarea nulului obligatoriu dar... Asiguratorii ar trebui sa poata refuza despagubirile (in urma incendiilor de locuinte din cauza instalatiei electrice ) daca instalatia a suferit modificari neavizate prin proiect . Personal mai cosider ca e o greseala mare in reglementari in ce priveste firmele atestate ANRE dar cu 1-2 electricieni cu atestat si 20-30 de electrozugravi ! Ca om daca faci bani (produci) din interventii asupra relelei , trebuie sa fi autorizat exact ca si taximetristi de exemplu , altfel faci bani ca o curva ! Bafra si respect abonatilor la tombola !
@DJBoros-ko8rz7 ай бұрын
Foarte corect si bine zici.Fara controale totul e de cacat.
@Watcher36977 ай бұрын
Deci daca vom vedea de acum incolo tripolare pe circuite mono....e vina lui Stefan si a zidarilor care nu au inteles gluma😂
@vizualentertaiment57297 ай бұрын
3.14 3.14 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
@Proiectediversediy7 ай бұрын
3.14 🔌🔌🔌😁😁😁
@DjGrooverGSMstudio7 ай бұрын
Te salut nea Ștefan! Cu stimă. Nu te mai uiți la comentarii?
@valeriubuznea40737 ай бұрын
Atata timp cat va exista aceasta diferenta (uriasa) de limbaj intre legiuitorul normelor si executant, haosul va guverna ! Cred ca e nevoie de o noua revolutie. Traim totusi era informatica, n ar trebui sa fie atat de greu! Nu putem da vina la nesfarsit pe executant (dorei), ceva este in neregula cu tot sistemul ! Competente, traininguri, norme......toate aceste concepte "natura" le dilueaza , daca sunt greu de inteles (din pacate !)
@DJBoros-ko8rz7 ай бұрын
Nice.
@mariangheorghe52927 ай бұрын
De ce dezvălui secretele meseriei?Meseria se fură nu sculele.
@Proiectediversediy7 ай бұрын
🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Da dar conteaza si de unde furi.
@ionutvrabie62306 ай бұрын
gPV
@Proiectediversediy6 ай бұрын
gPV ce?
@CCP_Xyed7 ай бұрын
Nu-ti fa griji ca nu iese, ca ei nici macar nu au habar cum sa o masoare, daramite sa aiba si echipamente de masura.
@DJBoros-ko8rz7 ай бұрын
De scris scrie dar cine stie sa citeasca.Daca ma uit mai jos la comentarii iti vine sa iti dai palme de cati destepti exista.Iar au inceput cu :SR urile nu conteaza.
@Proiectediversediy7 ай бұрын
Atata s-a putut.
@leonardostoica16537 ай бұрын
Na-u vrut să de-a banii pe carte iar când și-au printat-o au printat doar fața de aceea nu au citit ce era pe verso. Mai pun unii bentonită, la țaruși. Cică ține umiditatea și ai priza de pământ mai bună. Ce nu au învățat ei este că bentonita se comportă ca un "întreg" doar cand are umezeală. Dacă se usucă pământul bentonita va crăpa și automat vei avea goluri pe lângă țăruși..............
@Ionut-vs9cq7 ай бұрын
🎉🎉🎉🖤🖤🖤👍👍👍🥯🥯🌟⭐
@talpa8117 ай бұрын
Eu am găsit la cineva 6 siguranțe 3 pe fază și 3 pe nul :)))
@Nenicu7 ай бұрын
Pe principiul "eu nu fac pentru că nici ăla nu face" ....mergem la gârlă toți...
@Proiectediversediy7 ай бұрын
Corect.
@ovidiudragomir3117 ай бұрын
Se vede doar ce se vrea
@ghezuroiuenel76547 ай бұрын
Eu ma intreb la ce capitol au citit despre strapuri din cablu si nu basbar?
@danielmihai57 ай бұрын
Spui că: „1P+N nu are cameră de stingere pe nul, deci e egal cu zero”... Acuma, întrebarea întrebătoare: Ce cameră de stingere au pe nul protecțiile monopolare?! Ca să-ți faci meseria de electrician, executant, nu trebuie să cumperi SR-uri, ci trebuie să lucrezi după proiect. Proiect, inclusiv pentru tablourile electrice. Câți electricieni execută un tablou electric după proiect? E cineva în stare să dea un răspuns sincer? Dacă 1P+N ar fi ilegale, atunci și RCBO-urile, care și ele declanșează la suprasarcină și scurtcircuit ca cele dintâi, ar trebui să fie supuse aceluiași regim. Logic, pentru că și ele întrerup nulul într-un sistem TNC-S, nu-i așa? SR-urile contează pentru proiectanți. Dar și aici, cei cărora au autorizări de tip A, pentru proiectare, pot să le zic că o licență completă de E-Plan updatată permanent și cu acces la bazele de date actualizate ale fabricanților de echipamente costă 90 de mii de Euro, pe an. Deci mai ușor cu pianul pe scări, cu proiectarea asta după ultimele norme. Nisip se pune la protejarea mecanică a cablurilor și împotriva rozătoarelor (cărora le place să roadă materiale plastice). Sintagma asta, factorul de hazard, e identică precum aia cu factorul termic. Adică niște fantezii, năluci, închipuiri într-o mai largă accepțiune. Bă băieți, voi inventați termeni numai de dragul de a rescrie regulile electrotehnicii ca să fie bine și să nu fie rău? Știu că SR-urile sunt protejate de legile copyrigtului, dar chiar aș vrea să văd termenii ăștia scriși ca atare, negru pe alb, undeva în vreun normativ, SR sau manual. Bineînțeles că o rezistență de împământare mai mică e mai bună, dar nu v-ați gândit că niște oameni deștepți au luat în calcul toți „factorii” când au impus aceste limite? de 1, 4 respectiv 10 ohmi? Că vreți voi să fie mai mică (rezistența), pe banii clienților, nu-i nici o problemă, dar de aici până la a stabili o nouă regulă în virtutea unei griji bine intenționate poate fi privită de cei care cunosc clar datele problemei cel puțin cu îngăduință dacă nu cu condescendență. (Mai e un flăcău care spune că el face tablouri de cel puțin 72 de module. Evident, fără proiect. Aș vrea să-l văd lucrând în UK, unde tabloul unei case (Consumer Unit) are dimensiunea standard de 16 module, cu posibilitatea extinderii doar cu cutii de la același fabricant și de aceeași mărime - 16 module.) Electrica nu se face cu factori de hazard.
@Proiectediversediy7 ай бұрын
Factorul de hazar este cerut de ISU. Orice priza de pamant facuta la 3.5-3.9 ohm undeva pe vara va avea peste 4.da stiu,Prost eu. Cine a zis ca 1P+N sunt ilegale.In care minut ,secunda sau vreodata ai auzit asa tampenie de la mine.Nu sunt obligatorii,aia e alta mancare de peste. Folosind monopolare cu N continuu camera de stingere este in monopolare si la scurt L N si la L PE si la L L.WTF? RCBO are camera de stingere pe ambi poli.Hai sa facem diferenta intre 1P+N si un diferential de 2 module.Un diferentila nu poate face "diferenta" daca nu are nul.O monopolara poate proteja circuitul fara nimic pe nul. In uk ai 1 sau 2 ringuri care inlocuiesc 7 circuite.La noi nu sunt permise ca nu avem 13A fuzibila pe stecher si nici pe priza.Inca odata WTF? Da exemplu germania si zi-mi cate module are un tablou? Un electrician trebuie sa mearga dupa proiect (apropo noi avem ePlan full by the way) dar nu merge ca robotul ci trebuie si are obligatia sa stie SR-uri si norme.Stasurile s-au predat in scolilele profesionale ,doar se predau la proiectanti ci la electricieni.Sr-urile de ce nu ar trebui sa le stie si electricienii?Si ca sa vorbim despre partea cea mai de ca cat e ca nici proiectantii si nici electricienii nu stiu ce sunt alea SR-uri.Nu generalizez dar sunt sub 5 % care stiu cu ce se mananca acesta meserie. Am mare respect pentru dumneavoastra dar nu ma asteptam la un astfel de comentariu. V-am citit si comentariu de la Electric Team Romania legat de Colegul care a ramas fara scule .Pacat.Daca nu putem sau vrem sa ajutam corect ar fi sa nu aruncam cu rahat.Acolo nu era nici o schema ponzi ci purul adevar.Daca nu era adevarat nu faceam eu campania asta si nu ceream ajutoru.Nu imi aduc aminte la mine la comentarii sa va fi explimat acesta parere ,atunci. Respect.
@claudiuminciu7 ай бұрын
Nu ai nevoie de SR-uri? E ca si cum, ca sa ai permis de conducere nu trebuie sa sti legislatia rutiera, doar politistul e obligat, ca sa dea amenzi.
@danielmihai57 ай бұрын
@@Proiectediversediy Aici nu ai spus, dar țin minte când afirmai că „1P+N sunt ca marijuana - chiar dacă poți să le cumperi, ele sunt ilegale”. Diferențialele declanșează la curent de defect, într-adevăr, în prezența nulului, dar, repet, pentru funcțiile similare cu 1P+N (adică scurtcircuit și suprasarcină) acționează precum 1P+N întrerupând nulul. Există și diferențiale cu un singur modul. Pe nul nu e nevoie de cameră de stingere pentru că la întreruperea lui nu se produce arc electric puternic. Țin minte că cei de la Renel se urcau pe stâlp și întrerupeau rău-platnicii de pe litoral, în sarcină (vă închipuiți, fripteuze, grătare electrice, zeci de combine frigorifice etc), întrerupând firul de nul de la branșament doar cu un patent. Și nu se știrbea deloc. Dacă la întreruperea nulului ar fi un arc electric periculos, în absența unei camere de stingere s-ar produce efectul de conturnare.
@danielmihai57 ай бұрын
@@weplaywax Eu nu critic canalul în totalitate, ci doar unele afirmații. Deși, fiind printre puținii care au păreri diferite, intervențiile mele par de hater. De oriunde se pot obține informații utile. De exemplu eu nu știam că un întrerupător automat care are un curent de rupere mai mare de 10kA poate fi acceptat ca având și funcție de separator. Or, informația asta de aici am aflat-o. Problema e că majoritatea celor tineri asimilează tot, fără să mai cearnă prin filtrul propriei educații. Dumneata ai râs la spusele tânărului, dar cei mai mulți îl cred (fără să cerceteze) și se formează profesional luând de bună o informație falsă. Și asta e trist. Privitorii nici măcar nu pot să discearnă sau să aibă dubii când aud niște fraze de genul: „Așa trebuie să arate un tablou și nu altfel. Dacă cineva face în alt mod, acela nu e electrician. Dacă vreți să faceți cu mine instalația mă găsiți la nr. de telefon...” Câți dintre urmăritori pot trage o concluzie din alăturarea propozițiilor dintre ghilimele?
@blade22blade7 ай бұрын
@@weplaywax Vorbim de acelasi flacau care i-a refacut tabloul lui Dorian Popa? Ca mai acum ceva episoade arata Dorian cum era sa ii ia foc foisorul pentru ca sigurantele nu si-au facut treaba...
@ghezuroiuenel76547 ай бұрын
De unde dracu ai scos 3.14 3.14 ala? Bine acum conteaza si cine s-a prins.
@Proiectediversediy7 ай бұрын
🤣🤣🤣
@TheMan1ak6 ай бұрын
Pai se refera de la Pi ... valoarea lui Pi fiind de aproximativ 3.14 deci 3.14 cu 3.14 iasa Pi Pi 🤣🤣🤣