44:21 Umarım öğrencileriniz kıymetinizi biliyordur hocam.Eğitime verdiğiniz değer için teşekkür ederim..
@yigiterdogan552 Жыл бұрын
Okuduğum üniversitede bu dersleri dinlerken hiç anladığımı hissetmemiştim, dersi öğreten kişi ciddi anlamda önemli bir etkenmiş. Sınavlara soruları ezberleyerek, örnek soruların çözümlerini tekrar ederek girdim ve belli bir düzeyde puan aldım. Videonun sonunda söylediğiniz gibi farklı tipte bir soru gelse çözüm üretemezdim. Hiçbir konu bize bu kadar detaylı ve neden-sonuç ilişkisi içerisinde anlatılmadı, neyin nerden geldiğini bilmeden anlamlandırmaya çalıştık. Ders videolarını en başından beri izliyorum ve ciddi manada anlıyorum. Sadece öğrencilerin değil, öğretim görevlilerinin de izleyip bir şeyler çıkartması gereken bir video serisi olmuş. Emeğiniz için teşekkürler hocam :)
@TahsinEngin-Akademi Жыл бұрын
Çok teşekkür ederim bu samimi ve güzel yorumlarınız için
@ahmedmuhtar134 жыл бұрын
hocam ağzınıza sağlık eksik olmayın.
@arifbatuhancoban5064 жыл бұрын
Merhaba hocam, Akışkanlar Mekaniğindeki birçok video neden kaldırıldı, tekrar yüklenecek mi acaba? Teşekkürler.
@TahsinEngin-Akademi4 жыл бұрын
Kaldırılan bir video yok, en azından ben böyle birşey yapmadım. Oynatma listelerine baktınız mı?
@emree42cetiner2 жыл бұрын
Hocam kordinat için referans nokta belirleme işlemini neye göre yaptınız? Onu değiştirdiğimizde FTaban formülü dolayısıyla sonucu da değişiyor. Rastgele istediğimiz gibi seçeriz gibi ifade etmişsiniz.
@TahsinEngin-Akademi2 жыл бұрын
Koordinat sistemi, akışkan ile temasta olmak kaydıyla basıncı bilinen herhangi bir noktaya yerleştirilebilir. Bu durum tabanda veya başka bir yerdeki basınç kuvvetini etkilemez, zira akışkan koordinat sistemini nereye yerleştirdiğimizi umursamaz😔
@furkanakyuz81372 жыл бұрын
hocam neden Ftaban bulurken c noktasını bulup yapmadık bi önceki konularda öyle yapmıştık
@TahsinEngin-Akademi2 жыл бұрын
İntegral alarak o formülün ham halini kullanmış olduk, C ile de bulunabilir elbette
@furkanakyuz81372 жыл бұрын
@@TahsinEngin-Akademi teşekkürler hocam
@e-nes40422 жыл бұрын
hocam dFt=P*dA formülün de alanın değişimi de basınç kadar az değil mi? neden dA alıyoruz sadece dP de almamız gerekmiyor mu
@TahsinEngin-Akademi2 жыл бұрын
Merhaba Enes, dA çok küçük (diferansiyel) bir alanı temsil ediyor. Kuvvet P•A ile verilir, buradaki P, A üzerindeki ortalama basınçtır; yani A alanının her tarafında eşit olduğu düşünülen basınçtır. Oysa basınç alan üzerinde noktadan noktaya değişiyorsa, bu durumda hangi P ile alanı çarpmamız gerekir sorusu öne çıkıyor. Ama ben A alanını çok çok küçük seçersem, bu küçücük alanın üzerindeki basıncın sabit olduğunu düşünebilirim. Dolayısıyla P•dA ifadesindeki P, dA üzerindeki ortalama basınç olur. Takdir edersin ki dA alanı bir toplu iğne başı kadar seçilse, bu kadar alan üzerinde basınç yaklaşık sabittir desek kimse itiraz edemez.