Emeğinize sağlık hocam. Biyoloji öğretmeniyim. Kpss ye hazırlanıyorum. Anlatımınız çok açık ve net. Teşeşkkürler.
@bilgeeligul1643 Жыл бұрын
Gercekten cok tesekkur ederim. Sunumum var .
@leventarmankarc9957 Жыл бұрын
Serdar bey merhaba.Midede hangi besinlerin emilimi yapılıyor,kısaca yazabilirseniz sevinirim.Bir de aminoasit emilimi olur mu midede?
@barbarhoroz22732 жыл бұрын
Hocam protein emilimi için 25 gram protein başına 29 gram şeker gerekli diyen bir profesör vardi. Demek istediği nedir tam olarak? Tamaminin emilmesi için şeker gerekli midir? Yoksa karbonhidrattan mi bahsediyor aslında. Saygilarimla
@bzkrt3812 жыл бұрын
Serdar Bey merhaba, detaylı anlatım için emeğinize sağlık. Benim sorum şu olacak, şimdi ben geita numunesi verdim ve buna göre yağ ve proteini sindiremiyorum. Ayrıca karbonhidrata karşıda intoleransım var. Birden çok sebebi olabilir ancak ana sebepleri nelerdir? Karaciğer , pankreas, mide asit azlığı, bağırsaktaki kötü bakterilerin çoğunlukta olması gibi gibi. Ancak ilk nereye bakmalıyız? Teşekkürler şimdiden.
@AybarsAKBEY2 жыл бұрын
Merhaba. Aşırı miktarda protein tüketildiğinde,kolesistokinin adı verilen bir hormon aşırı miktarda salgılanmakta.Ve bu hormonun ise midede,boşalmayı geciktirici bir etkisi bulunmakta.Bu durumdan hareketle,tüketilen fazla protein moleküllerine ayrılmadan direk emilip yağ olarak mı depo ediliyor yoksa,vücuttan mı atılıyor hocam?
@SerdarAkgunTpVideolar2 жыл бұрын
Kolesistokinin mide boşalmasını geciktirip senin fazla yemeni ve daha çok karbonhidrat emilimin yani glukoz yükünü azaltmaya çalışıyor. Aslında protein ile ilgisi yok. GIS hareketleri dersleri var. Tüm karbonhidrat metabolizması dersleri var ama çok uzun biraz zor olur.
@AybarsAKBEY2 жыл бұрын
@@SerdarAkgunTpVideolar Teşekkürler,Serdar bey hocam...Selam ve saygılarımla.