תודה, ברור מעניין ומלמד. לא רק הגידור עולה כסף, גם העלאת דמי הניהול מצד מנהלי קרנות עולה ביוקר, כשמדובר בכשל שוק/רגולציה מתמשך.
@GZfinancialshark15 күн бұрын
מרואיין מרתק רהוט ובעל יכולת הסבר של נושאים מורכבים באופן מושלם .מומלץ להביאו שוב לנושאים דומים סביב עולם ההגנה על תיקים
@שאולביטון-נ4לКүн бұрын
פודקאסט עם הרבה ערך.תודה רבה
@YedashavekesefКүн бұрын
איזה כיף לשמוע, תודה!
@מיכאלאמזלג10 күн бұрын
פרק מעולה
@Yedashavekesef10 күн бұрын
תודה!
@gilibechar74016 күн бұрын
מאד מעניין
@Yedashavekesef16 күн бұрын
תודה רבה!
@HarelGroup12 күн бұрын
העלאות דמי הניהול הינן תולדה של עיוות שנמשך שנים רבות בהן דמי הניהול היו נמוכים מאוד בשל הריביות האפסיות שהיו בעולם ואי יכולת לגבות דמי ניהול ריאליים בעת שתוחלת התשואה הייתה נמוכה. ניקח לדוגמה את הקרנות הכספיות: חלק משמעותי מהעלאות דמי הניהול התמקדו בקרנות הכספיות שהעלו אותן לדמי ניהול של סביב 0.17% (כמובן שיש יותר ויש פחות מכך). כדי להבין מדוע מדובר בדמי ניהול ניהול סבירים יש לזכור שמתוך דמי הניהול של 0.17% משולמת עמלת הפצה לחבר בורסה/בנק של 0.1%, אגרת יצירה לרשות לני"ע של 0.01%. כלומר מנהל הקרן "רואה" לנגד עיניו הכנסות של 0.06% בלבד כלומר 35% מדמי הניהול כשכמעט 2/3 מההכנסות הינן של חבר הבורסה (בנק או שאינו בנק) מקבל. כול זאת מבלי לקחת בחשבון הוצאות שוטפות של מנהל הקרן כמו אגרות לרשות, אגרות תשקיף, אגרות לבורסה, מתפעל, עמלות ברוקראז', כוח אדם, בקרות וכד'. כדי שתראה זאת במספרים, על גיוס של 1 מיליארד ש"ח, ההכנסות של מלחמת הקרן השנתיות יהיו 600 אלפי שקלים (1.1 מש"ח נוספים מדמי הניהול לא מגיעים למנהל הקרן). האם זאת עקיצה? האם זה כשל שוק (ומדובר בשוק מאוד תחרותי בוקר טוב יש מספר רב של מנהלי קרנות)? התמקדתי בקרנות הכספיות, אבל גם אם תתבונן בקרנות המחקות למשל על המדדים המרכזיים כמו S&P חשוף ומנוטרל, נאסד"ק חשוף ומנוטרל מטבע, ת"א 35, ת"א 90, ת"א 125 וכד', תראה שדמי הניהול מאוד זולים כשאר במקרים אלו, העלויות למנהל הקרן גבוהות בהרבה וכוללות תשלום גבוה לעורך המדד, אגרות יצירה של 0.03%. ברור שיש גם קרנות עם דמי ניהול גבוהים, אך הן במקומות יותר איזוטריים ואינם מעידים על הכלל.
@eye763511 күн бұрын
תודה! ראשית, הכשל אינו דווקא בגובה דמי הניהול, אלא באפשרות העלאתם גם ב- 300%-500% לאחר גיוס מאסיבי לקרנות. כידוע, עזיבת קרן הוא אירוע מס והלקוח נקנס בגינה במס ובעמלה (לדוגמה, קרן כספית שגבתה 0.03 דמי ניהול, לאחר Fשנה ורבע גובה 0.185 !) . שנית, הרעה החולה הגדולה הן עלויות דמי ההפצה, אין שום הצדקה לדמי הפצה יקרים לבנק. שוב תודה.