Ψευδή γεγονότα που όλοι εξακολουθούν να πιστεύουν! // Άκου να δεις!

  Рет қаралды 70,121

Άκου να δεις!

Άκου να δεις!

Күн бұрын

Είτε πρόκειται για ένα παραμύθι είτε για κάτι που διαδόθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, κάθε γενιά βλέπει το μερίδιό της σε δημοφιλείς μύθους και παρανοήσεις που απλά δεν πρόκειται να εκλείψουν. Το Διαδίκτυο δεν έχει κάνει τα πράγματα ευκολότερα από αυτή την άποψη, καθώς είναι ευκολότερο τώρα περισσότερο από ποτέ να δελεαστεί κανείς από ιστορίες που φαίνονται αληθινές, αλλά δεν ανταποκρίνονται στην επιστημονική ακρίβεια. Σας παρουσιάζουμε μια λίστα με 20 τέτοιους αστικούς μύθους που έχουν καταρριφθεί ξανά και ξανά, αλλά με κάποιο τρόπο κολλάνε πεισματικά στο μυαλό των ανθρώπων.
Μύθος: Ο κεραυνός δεν χτυπά ποτέ δύο φορές στο ίδιο σημείο.
Γεγονός: Ο κεραυνός μπορεί να χτυπήσει το ίδιο μέρος δύο φορές και ακόμη περισσότερες φορές.
Κεραυνός
Μια τοποθεσία δεν παίζει κανένα ρόλο στην αλλαγή της ηλεκτρικής δραστηριότητας στην ίδια την καταιγίδα, οπότε όταν αυτή επαναφορτιστεί μπορεί να χτυπήσει ένα μέρος περισσότερες από μία φορές. Δεδομένου αρκετού χρόνου (είτε πρόκειται για 10 λεπτά είτε για ένα εκατομμύριο χρόνια), η θεωρία αναφέρει ότι είναι "αναπόφευκτο" ένα σημείο να χτυπηθεί επανειλημμένα. Στις 14 Ιουνίου του 2005, ο πύργος της τηλεόρασης WVAH στο St. Albans της Δυτικής Βιρτζίνια χτυπήθηκε από κεραυνό 50 φορές. Για να αναφέρουμε ένα άλλο παράδειγμα, οι τρεις ψηλότεροι ουρανοξύστες του Σικάγο χτυπήθηκαν από κεραυνό 17 φορές στις 30 Ιουνίου 2014. Ο πύργος Sears Tower δέχτηκε 10 χτυπήματα, ενώ ο Τραμπ Tower και το Τζον Χάνκοκ Σέντερ χτυπήθηκαν 8 και 4 φορές αντίστοιχα.
Μύθος: Οι χαμαιλέοντες αλλάζουν το χρώμα τους για να εναρμονίζονται με το περιβάλλον τους.
Γεγονός: Οι χαμαιλέοντες δεν αλλάζουν το χρώμα τους για να εναρμονιστούν με το περιβάλλον. Το κάνουν για να ελέγχουν τη θερμοκρασία του σώματός τους και να επικοινωνούν με άλλα άτομα του είδους τους.
Οι χαμαιλέοντες είναι ήδη επαγγελματίες στο να καμουφλάρονται- η εξέλιξη φρόντισε γι' αυτό. Αυτό το φαινόμενο αλλαγής χρώματος στην πραγματικότητα πυροδοτείται από φυσικές, φυσιολογικές και συναισθηματικές αλλαγές στο ζώο, συμπεριλαμβανομένων των ερεθισμάτων που δέχεται από το περιβάλλον (όπως το φως και η θερμοκρασία). Αλλάζοντας το χρώμα του, ένας χαμαιλέοντας μπορεί επίσης να σηματοδοτήσει την ψυχική του κατάσταση σε άλλους χαμαιλέοντες, χρησιμεύοντας ως ένας τρόπος οπτικής διαπροσωπικής επικοινωνίας.
Μύθος: Οι άνθρωποι του Μεσαίωνα πίστευαν ότι η γη ήταν επίπεδη.
Γεγονός: Οι μεσαιωνικοί Ευρωπαίοι δεν πίστευαν ότι η γη ήταν επίπεδη. Ήταν κοινή γνώση ότι η γη ήταν σφαιρική ακόμη και κατά την εποχή των αρχαίων Ελλήνων.
Η ιστορία εμφανίστηκε το 1800 (όταν οι εξερευνητές άρχισαν να διευρύνουν τα όρια) και κέρδισε σταθερά δημοτικότητα, αλλά είναι εντελώς αναληθής. Σε αντίθεση με ό,τι θέλει να σας κάνει να πιστέψετε ο μύθος, ο Κολόμβος δεν φοβήθηκε ότι τα πλοία του θα έπεφταν από την άκρη της γης. Υπήρχαν πολύ σοβαρότερα προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής που έπρεπε να ληφθούν υπόψη, δεδομένων των κινδύνων που διέτρεχαν τότε τα θαλάσσια ταξίδια. Για παράδειγμα, μια πιο ρεαλιστική ανησυχία ήταν ότι θα μπορούσαν να ξεμείνουν από προμήθειες (κατά συνέπεια, ολόκληρο το πλήρωμα θα μπορούσε να χαθεί) αν ο προορισμός τους ήταν πολύ πιο μακριά από ό,τι είχαν υπολογίσει.
Μύθος: Η γλώσσα έχει διαφορετικές περιοχές για την ανίχνευση των γεύσεων.
Γεγονός: Ολόκληρη η γλώσσα αντιλαμβάνεται εξίσου και τις πέντε γεύσεις - γλυκιά, ξινή, αλμυρή και πικρή.
Η έρευνα αποκαλύπτει ότι η γλώσσα περιέχει 50-100 υποδοχείς για κάθε γεύση, οι οποίοι κατανέμονται λίγο πολύ με τυχαίο τρόπο, γεγονός που αναιρεί πλήρως τη λογική αυτού του μύθου.
Μύθος: Το Σινικό Τείχος της Κίνας είναι ορατό στο ανθρώπινο μάτι από το φεγγάρι.
Γεγονός: Το Σινικό Τείχος της Κίνας είναι πρακτικά αδύνατο να το δει κανείς με γυμνό μάτι από το διάστημα.
Εκτός αν η όρασή σας είναι τρεις φορές πιο οξεία από εκείνη ενός γερακιού. Οι επιστήμονες εξηγούν ότι κοιτάζοντας το Τείχος ακόμη και από απόσταση 160 χιλιομέτρων (100 μιλίων) θα ήταν σαν να κοιτάζετε ένα καλώδιο πλάτους 2 εκατοστών από μισό χιλιόμετρο μακριά. Η προέλευση αυτού του μύθου χρονολογείται από το 1932 σε ένα επεισόδιο του Ripley's Believe It or Not! και προοριζόταν περισσότερο για σόου παρά για πραγματική επιστήμη.
Μύθος: Το σπάσιμο των αρθρώσεων προκαλεί αρθρίτιδα.
Γεγονός: Το σπάσιμο των αρθρώσεων δεν προκαλεί αρθρίτιδα.
Τεχνικά, δεν "σπάτε" καν τις αρθρώσεις σας- στην πραγματικότητα "σκάτε" τις φυσαλίδες αέρα που είναι παγιδευμένες ανάμεσα στις αρθρώσεις. Οι έρευνες έχουν δείξει ξανά και ξανά ότι δεν υπάρχει καμία συσχέτιση μεταξύ του σπασίματος των αρθρώσεών σας και της εμφάνισης αρθρίτιδας. Ο Dr Donald L. Unger, αλλεργιολόγος, δοκίμασε αυτή τη θεωρία, σπάζοντας τις αρθρώσεις των αρθρώσεών του τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα επί 60 χρόνια και δημοσίευσε τα ευρήματά του σε μια εργασία του 1998. Η ετυμηγορία; Ούτε το παραμικρό σημάδι αρθρίτιδας.

Пікірлер: 60
小天使和小丑太会演了!#小丑#天使#家庭#搞笑
00:25
家庭搞笑日记
Рет қаралды 43 МЛН
Bike Vs Tricycle Fast Challenge
00:43
Russo
Рет қаралды 108 МЛН
How Strong is Tin Foil? 💪
00:26
Preston
Рет қаралды 152 МЛН
Η θλιβερή ζωή του πιο έξυπνου 12χρονου στον κόσμο
10:02
Αξίζει να γνωρίζετε
Рет қаралды 239 М.
Astronio στο The 2Night Show | Astronio Live (#27)
39:27
Astronio
Рет қаралды 377 М.