Sunt in anul 5 si confirm ceea ce s-a spus aici. Coruptia sta la baza problemelor din sistem. As completa cu faptul ca majoritatea asistentilor universitari din spitale (pe care i-am intalnit) au avut bunavointa, rabdare si dorinta sa ne invete. Eu nu cred ca se va schimba nimic in bine prea curand. Ce-mi doresc este sa demonstram noi, generatia tanara, avem principii si nu picam in plasa banilor si a spagilor, ci vom lucra in interesul pacientului NECONDITIONAT :)
@mynameispro206 жыл бұрын
colegu, care esti ma :))
@razvanostafe98486 жыл бұрын
Sa va ajute Dumnezeu!
@anamariaruxandraalexandres88066 жыл бұрын
@@mynameispro20 Și eu sunt tot anul 5. De ce e toată lumea anul 5.
@anastasiastoian60146 жыл бұрын
Tot anul 5:))
@mynameispro206 жыл бұрын
@@anamariaruxandraalexandres8806 aa , te stiu dupa fata, esti din seria 10 :)))
@violaknight19896 жыл бұрын
Of of ,dragii de voi . Ce frumos e când ești atât de tânăr și plin de elan ,energie , bună intenție , bună credință și multă multă speranță dar mă uit la voi și citesc cu tristețe cum vi s-au frânt visele și cum s-au rupt aripile . E tot ce Romania prin conducătorii ei fac de mai bine de 30 ani .
@mihaelatanase72005 жыл бұрын
Am terminat facultatea in 2002 si inca sper sa ne aliniem tarilor civilizate.
@andreivernic69055 жыл бұрын
@@mihaelatanase7200 o sa te aliniezi tarilor civilizate cand o sa zbori pe alte melaguri si o sa-ti schimbi cetatenia din pacate.
@childoftheuniverse26445 жыл бұрын
@@mihaelatanase7200, daca poti pleaca tu intr-o tara civilizata. Romania nu se va schimba curand, pentru ca mentalitatile sunt cel mai greu de schimbat. Am pierdut trenul democratiei!
@dorupopa6 жыл бұрын
Wow am ramas placut impresionat de acesti oameni, cat de bine sunt vorbiti si cat de inteligenti sunt.
@AlekDjRo6 жыл бұрын
Dovada ca indiferent ce functii sau pasiuni avem, exista romani care apreciaza limba si valorile tarii asteia.
@AlekDjRo3 жыл бұрын
@Fixer Fibo prin Europa e nationalism...in State...patriotism, in altele, extremism etc. 😁
@AlekDjRo3 жыл бұрын
@Fixer Fibo Nu am sa citesc acest eseu sincer. 😂 🤙
@AlekDjRo3 жыл бұрын
@Fixer Fibo peace out, gie, alea alea 😂
@cotoradragos67916 жыл бұрын
Cel mai bun canal de youtube, de stiri, de orice vreti, nu pot oferi mai mult decat respectul meu pentru persoanele ce fac reportajele astea👏👏👏👏👏👏👏👏👏
@Kpitanu146 жыл бұрын
Poti ajuta și material in caz ca vrei si nu stiai, sanatate!
@lolzor18546 жыл бұрын
Prenume Numedefamilie,Frate și cei de la România te iubesc.
@mariastratila19596 жыл бұрын
Este dureros de adevărat ce au spus colegii. Eu sunt medic rezident în Germania și sunt încă în proces de acomodare având undeva gândul de a mă întoarce peste ani. Sunt mai multe aspecte ce m-au făcut să părăsesc sistemul medical românesc, dar ce m-a marcat cel mai mult a fost că în Germania am văzut specialiști excepționali, dar care admit și recunosc că sunt în primul rând oameni printre oameni și nu niște dumnezei aroganți atotștiutori. Pot spune doar că m-am simțit de foarte multe ori depășită de situație tocmai din cauza facultății dobă de teorie, de multe ori învechită și fără baze practice. Aici în 3 luni trebuie să faci gărzi, iar programul de muncă este foarte încărcat cu multe ore suplimentare, nemaivorbind de bariera lingvistică, dar mediul în care se muncește, echipamentul, posibilitățile de dezvoltare ca specialist, inexistența șpăgii reduce munca zilnica la învățare, progres și satisfacție.
@whocares2087.16 жыл бұрын
Nu fi fraieră, e mult mai bine în Germania, e incomparabil.
@firefly17816 жыл бұрын
Maria Stratila sper sa rămâi in Germania .Aici in România numai este nimic de făcut .Din păcate 😞
@cristiancojocaru76556 жыл бұрын
Firefly 17 bine zis
@VlassaTudor6 жыл бұрын
Sa te intorci. Dar sa te intorci atunci cand sistemul medical din Romania va fi comparabil cu cel din Germania, Franta, Canada, etc.
@magdalenacimpean40766 жыл бұрын
Maria Stratila Pot sa te intreb in sinceritate, nu ai impresia ca pe diagnostic diferentiat totusi teoria isi are rostul? E doar o impresie din perspectiva de pacient, de doua ori diagnosticat gresit, intr-o tara ca afara. In Romania nu mi s-a intamplat acest lucru, chiar daca ceea ce este la noi in tara, nu se poate numi sistem medical. Da recunosc ca accesul la practica ca si student e limitat, in Romania in centrele medicale, la fel cum si taxa raportata la salariile romanesti este imensa, dar nici in Vest medicina nu este ieftina si nu exista varianta la buget. Chiar credeti ca in Vest nu exista nepotism pentru promovarea in functii ? Si aici in functie de majoritatea politica se schimba directorii de spitale si se aloca fondurile mai mult in risipa decat tintit si pe nevoi. Saptamana trecuta a fost la stiri un caz de luare de mita de catre chirurgi ortopezi in valoare de 7,4 milioane de euro intr-un singur an, ceea ce e drept, mita nu era luata de la pacienti ci de la industria magnifica farmaceutica. Dar oare nu e tot mita? Au facut o evaluare reporterii si venea cam 92000 de euro de caciula incasati lunar. Cum a iesit la lumina minunea?! Pai au murit cativa pacienti protezati cu produsele promovate de chirurgii care au incasat sumele. La prof univ tot plicul il dai ca si in Romania, dar mai ai surpriza ca te opereaza asistentul. Antagonic cu Romania, platesti vreo 1000 de euro de cuplu asigurari medicale publice si private, anual. Exista excelenta si imaginea e mai frumoasa decat in tara, dar si aici tot sistem medical cu "bube" este ca in orice loc in Europa, tot insuficienta de personal si tot "robie medicala", dar e bine cosmetizata si pusa la adapost sub legea secretului medical. Iti urez mult mult succes Maria Stratila in Germania, cat despre bariera lingvistica, pe parcurs o sa iti dai seama ca este o forma fina de discriminare pe baza de origine.
@yuscon6 жыл бұрын
Recorder, te rog fa un interviu cu aceiasi oameni in 5 ani!
@rises8893 жыл бұрын
2 au plecat deja: ))))
@Anton43218 Жыл бұрын
@@rises889mai sunt mai putin de 3 saptamani pana cand videoclipul implineste 5 ani.
@adrianmarlanu17956 жыл бұрын
Si cu toate astea..avem niste medici excepționali care sunt primiți cu brațele deschise de catre occident. Cinste lor.
@andrewmott1196 жыл бұрын
Eu cred ca vb din auzite . Primiti unde !? Ai idee ce munca titanica depune un medic roman cu scoala in ro in alta tara ca sa ajunga sa practice si sa ajunga la niv la care sunt medicii din "occident" ?? Suntem primiti doar pt ca ro este in ue. Si atat cand ajungi in alta tara esti cel mai "prost" si au asteptarea sa stii ce faci si cum faci neestiind cum se face medicina la noi , cum se iau examenele si etc. Nu avem habar nici macar cum sa examinam un pacient corect , cand sa ne spalam pe maini sau de ce si care sunt pasii sa te speli pe maini. Cine reuseste cu adv reuseste dupa multi ani de munca titanica si nu e un merit asta . Este doar determinare sa ajungi la niv la care sunt si altii si care pt altii e o normalitate .
@Denis-ed3cm6 жыл бұрын
Andrew Mott bai fraiere dacă te duci la un doctor roman te rezolva imediat. In schimb cât am stat in Anglia am fost de câteva ori la medic și am stat doi ani prin spitale și pe drumuri sa fac o operație de jumătate de ore. Acești ‘doctori’ se uita pe google deoarece nu știu ce ai și îți spun ce medicamente sa iei. Dacă te Doare ceva îți dau paracetamol. Numai vorbii dacă nu știi.
@AlekDjRo6 жыл бұрын
@@Denis-ed3cm Acelasi comportament il aveai si in Marea Britanie, cu fraiere si etc? De cand si pana cand te rezolva imediat un doctor roman? Am trecut printr-o operatie simpla care a fost efectuata foarte urat, lasand urme ciudate, nu toti sunt la fel. Apropo daca nu stii, cuvantul "vorbi" are un singur "i". Sanatate!
@andrewmott1196 жыл бұрын
@@Denis-ed3cm in ce sens te rezolva ? Defineste ! Medicina e dictata de cat de repede te rezolva ? Calitatea actului si cunostintele nu se pun nu ? :)) Foarte bine ti a facut daca ti a dat paracetamol . Probabil nu ti trebuia mai mult si situatia ta nu era urgenta hence perioada de 2 ani de asteptare :)) Bafta in continuare sa ti rezolvi problemele la timp ca asta e imp. Cat despre limbaj ! Abia va astept pe la cabinet :)) mielusei asa si cumintei
@Denis-ed3cm6 жыл бұрын
Andrew Mott ma refer ca voi nu știți ce se întâmpla in alte tari. Voi comentați doar din ce auziți la televizor sau din spusele altora. Chiar crezi ca totul este roz in țările din vestul Europei? Și la treaba cu operația, am fost in Romania la o programare și urmam sa fiu operat In câteva zile. N am putut sa rămân așa ca M am întors la prostii din Anglia și am așteptat doi ani pentru o amărâtă de operație.
@georgianasavin72236 жыл бұрын
Alexandru Militaru, mă uitam la acest reportaj și tot aveam impresia că te cunosc de undeva. Mai apoi te-am căutat pe Facebook și am văzut ce prieteni comuni avem, și am realizat că am lucrat împreună la McDonald's, in 2016, nu ți-am acordat prea multa atenție la momentul respectiv, dar îmi amintesc că studiai medicina și că te mai întreba cineva din când în când ceva legat de acest subiect. Mă bucur să văd că ai progresat, și sper sa îți meargă bine în tot ce ți-ai propus. Felicitarile mele
@BibiBubuish6 жыл бұрын
Aproape toate aceste probleme au fost si la politehnica cand am facut eu. Am avut intr-o iarna geamuri sparte intr-o clasa, ningea pe ultimele scaune din spatele clasei, stateam imbracati si cu caciuli, era ca-n povesti, feeric as putea spune. Sa mai zica lumea ca inginerii nu ie poieti.
@andrei-teodorene97295 жыл бұрын
:)))) umor de politehnica :))!
@YOCOSMINMAX165 жыл бұрын
ce an?
@sperantalumina96873 жыл бұрын
Lasă că acum în Germania ne tin în clasa cu geamurile deschise la 4 gr câte 20 min ca e covid. Dacă aveai fularul la gura râdeau de tine..acum eu de ei cu masca?
@mihaiflorea866 жыл бұрын
Nu inteleg cum aveti 73k subscribers? Este prea putin pt un canal de un asemenea calibru,respect pt munca depusa ,va urmaresc cu drag din USA, tineti-o tot asa.
@svetlanam.76236 жыл бұрын
In 5 ani , sa nu zic mai putin, ii veti gasi muncind in spitalele din Germania, Franta si alte colturi de lume. Am avut intalnirea de 10 ani si , cu parere de rau, am constatat ca mai mult de 2/3 dintre colegii mei ingineri suntem peste hotare.... pentru ca romania nu ne-a oferit sansa de a putea munci in tara fara pile la angajare si pe un salar decent.
@andrei-teodorene97295 жыл бұрын
E tare Guță. Un discurs bun, mult mai cultivat decât ceilalți studenți care au apărut în acest reportaj, cu tot respectul. Are stofa de ministru al sănătății, cunoaște și problemele administrative, nu doar cele legate de materia care i se preda in facultate! Ar fi păcat să ajungă "doar" medic, chiar mare păcat!
@EternityWowStaff6 жыл бұрын
Daca vede PSD-ul video-ul asta, mai ofera niste bani pentru catedrale si referendumuri ca tot le-ati amintit.
@dexter1T6 жыл бұрын
Asta cu catedralele este o "pista" falsa. Este un mod de a redirectiona ura si frustrarea noastra. Stiti cati bani intra intr-un spital? O suma enorma care "se topeste" pe nimic. Pentru ca un spital "vechi" costa sa fie "carpit" zilnic mai mult ca unul nou, pentru ca managementul este ineficient si pus politic acolo, pentru ca orice se achizitioneaza nu se face avand pacientul in minte ci pentru "bonusul" celor care participa la achizitii. Totul este mentinut in tara asta in stare "de expirare", CFR, sanatate, educatie, Posta .... pentru ca asa poti aloca mereu bani motivand ca vrei "sa repari" si banii astia ti se intorc tie, apoi vine altul dupa tine care si el "vrea sa ajute" si ciclul se reia la nesfarsit.
@EternityWowStaff6 жыл бұрын
@Cosmin H Si daca au salarile mari doctorii, de ce au mai facut cei de la Recorder video ul asta?
@vladtheimpaler15706 жыл бұрын
Sau inca cateva milioane de euro pentru propaganda homosexuala.
@stefanpamait90826 жыл бұрын
@Romanian Nationalist 2000 de lei ??Si asta e salar..
@buildingabout35056 жыл бұрын
@@dexter1T zi mai bine de unde iau salariu preotii si domnii profesori ce predau indoctrinarea religioasa in scoli unde - elevii au optiunea sa renunte la acea "ora"/ curs , dar nici-o alta alternativa , unde mai pui si faptul ca or sa fie marginalizati daca o fac. nu te teme , generatie una dupa alta , or sa aboleasca iobagia ( sclavia ) practicata de BOR and PSD , chiar si in secolul xxi , europa
@valsalva15 жыл бұрын
Foarte adevărat! Am studiat medicina in România. Ca și student trăiam cu toții cu frica ca vom pica un examen din cauza capriciului, arogantei uneori misoginismului sau șovinismului profesorului și nu din cauza nepregătirii. Examenul de rezidențiat cu toate neajunsurile lui este singura varianta de a permite ca studenții fără pile sa primească un post de rezident. Ca rezident insa nu ai dreptul sa faci nimic ( in afara de foi de observatie sau bilete de ieșire). Nu ai dreptul sa schimbi un plan terapeutic, sa pui mâna pe ecograf, sa intri in sala de operație ca mâna întâi. Ești tratat ca un străin care mai mult încurcă. Uneori ești bătaia de joc al medicului primar. Am terminat rezidențiatul in România și am lucrat 3 ani ca medic specialist. Loc de munca nu ți se oferă. Locurile la spitalele universitare sunt fie pe pile, fie contracost. Daca primești un loc, nu ti se dau paturi, totul aparține șefului de secție. Din “mila” lui poți sa lucrezi. Dacă șeful/profesorul are nevoie de un pat pt o pila, s-a întâmplat ca sa ma forțeze sa îmi externez pacienții ... imediat. Dacă profesorul are de ținut un discurs pt o firma de medicamente ( pt care e platit bine, minim 500 euro pe speech) trebuia sa fim cu toții prezenți, altfel urmau represalii. Vizita săptămânală a profesorului era o ocazie ca el sa facă mișto de noi in fata studenților. Dacă îl contraziceam, urmau represalii! Groaznic! Sper ca între timp să se fi schimbat ceva. Dacă nu s-a schimbat nimic, recomand studenților/rezidenților sa plece!
@DariusDRB6 жыл бұрын
Mie nu-mi vine sa cred ca a fost ridicata catedrala mantuirii neamului intr-un timp asa scurt dar spitalele raman la stadiul "nu avem bani".............
@radupatriche1846 жыл бұрын
Dovada simpla a faptului ca SUNT SUFICIENT de multi bani, doar ca sunt gresit gestionati. Catedrala aia e doar unul din foarte multele exemple de bani investiti fara cap, intr-un mod total inutil. Iar asta denota faptul ca prioritatile celor de la conducerea ministerelor nu este nicidecum bunastarea, educatia si sanatatea oamenilor de rand. Prioritatile lor sunt reprezentate de cu totul alte chestii mai mult sau mai putin obscure. Au ajuns ca nici macar sa nu se mai ascunda (macar de rusine)...ne fura pe fata si ne rad in nas, pentru ca nu avem organe in stat care sa le ridice automat imunitatile in fata legilor.
@gabitzakissy6 жыл бұрын
Catedrala nu e 100% din bani publici. Doar ca Firea s a gândit c ar fi misto sa transfere o cota generoasa de fonduri din bugetele alocate pentru alte lucruri, din motive politice, na.
@DariusDRB6 жыл бұрын
@@gabitzakissy din 110 milioane am inteles ca 90 sunt din bani publici. E o suma generoasa oricum
@DariusDRB6 жыл бұрын
@* Danyeli pai pentru marimea ei si pentru fondurile necesare, nu te supara dar e un timp record pt romania... de cand se fac autostrazile ?
@flavius75246 жыл бұрын
@@DariusDRB N-ai nevoie de autostrazi sa mergi sa donezi la biserica
@flaviusbrandeu63036 жыл бұрын
Faceți un episod și despre studenții de la politehnica
@bogdi2326 жыл бұрын
Noi invatam de la indieni ::)
@4tech4046 жыл бұрын
Macar noi (ITistii) avem tot ce avem nevoie sa invatam pe internet , inclusiv tehnologiile noi. Cei de la constructii, le plang de mila. In rest, pierdere de timp toata facultatea si facut picioare frumoase.
@viision236 жыл бұрын
@@4tech404 what do u mean
@cautarepvp20796 жыл бұрын
@@4tech404 adica cei de la constructi le plang de mila? Ce inseamna asta... facultate si picioare frumoase?? Tu esti de parere ca poti castuga bani frumosi fara facultate in IT?
@4tech4046 жыл бұрын
@@cautarepvp2079 pentru ca e facultate in care ii invata mult mai putin, multi trecand pe copiat . Picioare frumoase pentru ca uneori ti se cere sa fii in 2 locatii diferite in timp de 10 minute sau te plimba prin tot orasu in aceasi zi doar ca sa stai 2h cam degeaba. Da, se pot face bani decenti fara facultate de IT. Pe firmele serioase nu ii intereseaza ca ai terminat la poli. Multi care te recruteaza au terminat si ei acolo si stiu ca e doar un rand in CV care nu zice multe despre cunostiintele tale. De ce crezi ca multe firme fac internship? De multa incredere care o au in abilitatea facultatilor de aii pregatii pe studenti ?
@ralucadi46416 жыл бұрын
foarte frumos au vorbit studentii. argumente pertinente, vocabular extins si analizare corecta a situatuei in care suntem. pacat ca vor pleca.... :(
@theneighbour6 жыл бұрын
Oameni de nota 10, la fel si canalul!
@LegionOfAndrei6 жыл бұрын
Respect pentru acesti ROMANI !!!!! Ei sunt viitorul tarii
@mary21o696 жыл бұрын
Probleme cu facultatea: -am avut cărți și din 1975 -exista profi care citesc de pe slide-uri, care nu știu sa explice -cărțile majoritatea sunt traduse și scrise prost, adică de multe ori am învățat din tratate din alte tari, din Lippincott pentru ca nu explicau cum trebuie -exista subiectivism în 2018, încă se pun note pe "ochi frumoși" sau note mici dacă profului nu ii place de fața ta -nu se fac stagii, țin minte ca la semiologie chirurgicala am făcut 2 stagii din 28 pentru ca nu o găseam niciodată pe profa. La pneumo abia așteptam să ne arate doamna doctor exemple de sufluri la pacienti dar ne lasă singuri sa facem anamneza și atât.. -termini facultatea și 0 practica, numai teorie. Trebuia sa dau plocoane la asistente sa ma lase sa fac o injecție simpla în practica de vara și doar la cei cu vene mari -materii nefolositoare, gen istoria medicinei, sport, apss, mdcs etc. -licența e inutilă. Nu faci nimic cu ea. Alegerea specializării se face în funcție de rezidentiat. Ok, e un exercițiu pentru a învăța cum sa creezi un material științific dar măcar ar trebui sa se dea în anul 5, oricum e irelevanta -jumătate din nota la materia respectiva e data nota la grila. Și cam pica majoritatea de la an la an. Deci cine are baza de date poate nici sa nu deschidă cursurile. Și altul care a învățat tot semestrul ia pe merit un 8 și nu se compara cu cineva nu a învățat deloc. -faza cu lamele de la histo și biocel e și la noi :))
@popescucalin39986 жыл бұрын
Si rezidențiatul..un examen de 200 întrebări ce testează din păcate doar capacitatea studentului de a toci din aceleași cărți din 1900 toamna. Nu mai spun de examenul de anul acesta, unde au fost suplimentate locuri la MG, după scanarea tezelor. De 2 ori. Parcă ceva nu se leagă, nu? Semnat: absolvent 2018 cu examen de rezidențiat promovat, fără loc în sistem. (MD)
@mary21o696 жыл бұрын
@@popescucalin3998 Popescu Calin Mai ales ca în ceilalți ani era publicată o clasificare în ziua examenului, iar anul acesta a apărut abia miercuri. Susțin ceea ce spui despre materia învățată, încă mai sunt greșeli în carte, inclusiv de exprimare. Rezi a devenit un maraton de tocit. Eu deja am uitat tabelele și dozele, am văzut medic primar uitându-se în cărți și pe mine mă pun să tocesc aceste detalii? Semnat: absolventă 2018 cu examenul promovat și loc, dar stresata de faptul că după rezidentiat voi fi șomera pentru ca toată lumea îmi spune că posturile se cumpără sau de dau pe pile.
@popescucalin39986 жыл бұрын
@@mary21o69Mult succes iti doresc! Răbdare și capul sus. Va fi bine.
@Spider-dn7ds5 жыл бұрын
Ce sunt alea cu lame?
@anitcolor3 жыл бұрын
nu sunt de acord cu tine ca educatia fizica=sportul este o materie inutila. Doar ai vazut cati profi si medici /asistente sunt supraponderali. Obezitatea si sedentarismul vin la pachet cu probleme psihice, in general depresia, e un ciclu vicios. De exemplu in Suedia marea majoritate a medicilor/rezidentilor fac sport, in unele spitale sectiile au echipe pe un anumit sport si il practica in timpul liber impreuna cu rezultate pozitive nu doar fizice ci psihice si de team building.
@andreirazvan58136 жыл бұрын
Autoritatile trebuie sa inteleaga un lucru (daca cumva au bunavointa sa isi omoare timpul lor din furat pentru asa ceva): aceste persoane au punctat cateva lucruri extrem de adevarate folosind cuvinte usoare: 1. Ura, invidia dintre studenti este una imensa; in primul rand datorita taxei; fiecare dintre studenti este pentru el pentru ca nu vrea sa plateasca 9000 de lei pentru aceasta instituie care se doreste a se numi cea mai buna educatie de medicina din Romania (f**k no); si chiar si cu aceasta taxa, daca este sa facem un calcul foarte simplu per totalul incasat, nu stiu unde se pot vedea aceste investitii: amfiteatrele scartaie din toata balamalele, se sta cu geci in spitale; niste scaune, chiar suna a idiotenie ca vorbesc despre acest aspect, dar unele sunt de pe vremea celui care a fost impuscat (stati linistiti Aut. caci nu stiu cum o veti duce in viitor); cursuri expuse pe un ppt in care proful vine si le citeste, dar macar de ar sti sa mai puna si niste predicate si adverbe ca sa faca legatura intre propozitii (ASTA AR FI CHIAR UN VIS). 2. Daca ar fi vorba despre schimbarea examenului de rezidentiat, precum cel din Franta, unde exista probe practice cat si teoretice pe aproape toate specializarile, ei bine atunci aprox. 80% din studenti l-ar pica cu Brio. De ce? PENTRU CA IN FACULTATE NU INVETI PRACTICA, NU INVETI SA TE DESCURCI CU MAMA TA CARE ITI VINE IN URGENTA!!!; dar inveti despre canale de Na/K de le stii toate intrarile si iesirile, chiar mai bine decat cele pe care le ai acasa la tine; schimbarea examenului ar fi un lucru extradionar, dar ar trebui muncit cel putin 10 ani pentru a se schimba acest lucru, pentru ca trebuiesc luate de la capat toate stagiile posibile si facute in adevaratul sens al cuvantului 3. Noi nu putem sa schimbam nimic; ESTE PURUL ADEVAR; am incercat, am fost "altoit" de catre cei mari. 4. Decat sa bagati bani in autostrazi care duc pana la intrarea de la LOFT si Mamaia-Summer Land (oricum nu se asfalteaza nimic niciodata, pana si melcul ajunge la capatul celalalt mai repede), catedrale si Biserici ca sa nu va duceti la ele, mai bine ii bagati in educatie, ca sa poti sa vorbesti si tu ceva cu unul care crede ca daca are BMW are cel putin 3 facultati. 5. Sunt mai multe de zis, mult mai multe
@emu65636 жыл бұрын
Fratele meu eu am ajuns la concluzia ca astia de la conducere vor sa distruga romania din toate punctele de vedere. Si ma indoiesc ca fura doar ca sa aibe ei mai multi bani. Fura ca sa distruga o tara, o civilizatie. Ceea ce se intampla este o teorie a conspiratiei...trist
@Tovarasul_Lenin6 жыл бұрын
Eu imi doresc ( ca si student de liceu ) sa urmez o cariera in acest domeniu , insa acest sistem si adevarurile prezentate de acest videoclip ma sperie , enorm.
@anamariaruxandraalexandres88066 жыл бұрын
Dacă îți dorești asta cu adevărat nu există nimic care să te împiedice. E simplu, îți place medicina, dă-i tare înainte. Dar tare, că e greuț.
@anastasiastoian60146 жыл бұрын
Pt facultatea asta trebuie sa fii tare cu psihicul!
@wettclothes6 жыл бұрын
Eu am zis că nu aș mai face medicina încă o dată. Abia la final tragi linie, privești în ansamblu și observi toaaate nemerniciile care se fac, observi toate neajunsurile și toate incorectitudinile care există. Îți dai seama că viața ta nu e chiar atât de roz și că vei avea mult și bine de luptat, de tras și de chinuit.
@Tovarasul_Lenin6 жыл бұрын
@Desene Amuzante Multumesc !
@Ryder2010G66 жыл бұрын
Medicina este o facultate grea, iar un simpatizant comunist sigur nu se va descurca acolo. Mai degraba faci propaganda pe facebook si poate poate ii cari servieta cuiva din PSD
@dumitruj82535 жыл бұрын
Bravo Recorder! Si eu sunt student la medicina in anul 5 si observ ca chiar daca suntem la facultăți diferite de medicină din Ro,avem multe lucruri in comun de zis si ma alătur celor spuse de către colegi...
@tzutzescu4 жыл бұрын
am terminat in 2011 si vad ca 7 ani mai tarziu e exact la fel. ba chiar mai rau. am facut stomato si ne rugam de oameni sa vina sa le facem cariile pe banii nostri ca sa putem lua nota. disciplinele de generala din primii ani erau o gluma. se copia cu handsfree in prostie, la TOATE examenele se platea, la histologie (NITA) cred ca 20% din an au trecut fara spaga dar nu pt ca au invatat ci pentru ca s-au dus de 5 ori sa dea examenul si au fotografiat toate subiectele sa le poata toci. daca n-as fi aruncat foile cu cursurile probabil gaseam si lista cu preturile pt fiecare examen. iar treburile astea sunt arhicunoscute, au fost facute si flagrante si nimic, sunt aceleasi mizerii pe posturi. pana nu dispare complet generatia aia (care au acum 55+) si lichelele lor, nu se va schimba nimic in tara asta in orice domeniu. realist vorbind mai trebuie inca ~10 ani pana se curata toti jegosii astia, fosti neamuri de securisti sau membri de partid comunist. clica aceasta de corupti nesimtiti si inconstienti ce s-au unit intr-o solidaritate a sub-mediocritatii, a facut mai mult rau tarii in 30 de ani de "democratie", decat intreg comunismul in 40.
@mv5043 жыл бұрын
Mmmmm ce amintiri. Presupun ca treburile merg fix la fel in continuare. Nu uita de coroanele si protezele platite de noi in doua locuri:la facultate si in privat. Deh, tehnicienii erau ocupati. Aveam zile in care nu-mi permiteam sa cumpar un bilet de tramvai.
@tzutzescu3 жыл бұрын
@@mv504 cunosc. Ieseam in Tudor cu 15 lei, fix pt 3 beri, si apoi per-pedes pana acasa pt ca nu mai aveam bani de taxi nici daca puneam toti.
@bogdanbaciu74615 жыл бұрын
Respect voua! Oameni deosebiti cu caractere deosebite!
@LemonVlogger6 жыл бұрын
E o artă tot ce se petrece pe canalul vostru ! Felicitări pentru un reportaj ca la carte și mulțumim pentru eforturile depuse pentru a ne oferii informații interesante și utile .
@RelleLaron6 жыл бұрын
Problema cu viziunea studentilor din video- viitori rezidenti este ca nu inteleg ca un altfel de examen de rezidentiat (ca cel descris din Germania) la noi ar duce la umplerea locurilor prin mijloace altele decat ”logica” si ”ce stii sa faci”, anume nepotism, pile, etc. De bine de rau, un examen grila este singurul care ofera o sansa studentilor care nu sunt copiii nu stiu cui sau care au sustinere din alte puncte de vedere. Si ca si adaugire, daca ar avea drept de libera practica imediat la iesirea din facultate ar avea atacuri de panica in fiecare dimineata cand si-ar da seama cat de putin stiu. Semnat, un rezident in an final.
@blazingnomad4 жыл бұрын
Cu legislatie si metodologie corespunzatoare se pot limita f. mult aceste abuzuri.
@RelleLaron4 жыл бұрын
@@blazingnomad deja sunt prea multe pretentii. Nu se va intampla in viitorul apropiat.
@gabriellebu6 жыл бұрын
Legat de practică, este greu să găsești un cadru didactic implicat. Aș vrea doar să spun că nu trebuie să ne dam bătuți, trebuie să cautam până găsim un cadru didactic dornic să ne învețe ceva practic și să punem mână pe pacienți că așa furăm meserie. Medicina e o disciplina transmisibilă, trebuie să o capeți de la cei superiori ție. Acest video mă inspiră și chiar îmi doresc și eu să fiu un medic care să schimbe mentalitatea cu privire la acest aspect, dar până la bolnav este cale lungă și multe carți și tratate pe care trebuie să le asimilăm. Eu consider că oamenii dedicați vor reuși întotdeauna să facă ceea ce și-au propus pentru că pot.
@andrewmott1196 жыл бұрын
Gabi maj lor nu au cunostintele la zi . Cursurile cartile tratatele au cel putin 20-25 de ani vechime nu s predate dupa medicina la zi sau dupa noile ghiduri internationale si atunci defapt ce invatam ? Si daca peste asta mai poti trece cand ajungi in spital si nu ai manusi , medicamente pt pacienti si spitalele arata ca dupa razboi si pacientii sunt trimisi sa si cumpere medicamente eh apoi peste asta nu mai poti trece asa usor
@gabriellebu6 жыл бұрын
@@andrewmott119 da, sunt anul 3 șă abia acum am inceput sa vad hibele sistemului, eu vreau doar sa spun ca majoritatea spitalelor sunt asa, pot doar sa sper ca se vor mai corecta o parte din lipsuri... inteleg unde bati si stiu ca asta este peste puterea cadrului medical, spre exemplu intr-unul din saloane pe langa gandaci si altele , a cazut un geam peste cineva cand a incercat sa il inchida.. solutia lor a fost sa bata niste cuie in el ca sa il fixeze si acel geam sta de o luna asa... nu poti deschide deloc fereastra in acel salon pentru ca si celelalte sunt blocate, iar 6 persoane bolnave de BPOC, Ciroza cu multiple complicatii, diverse neoplasme la un loc nu suna deloc bine... Imi este mila de acei oameni
@teodoraburduja25346 жыл бұрын
As vrea mult sa vad un videoclip de genul si pentru alte facultati din Ro. Wow!
@octaviandanciu91663 жыл бұрын
Si eu.La UAUIM ar fi vital!o alta scoala cu traditie candva,acaparata in prezent de un sistem comunist,corupt si imputit.
@orangeninja46354 жыл бұрын
Unii dintre ei au aproape ochii in lacrimi ....
@constantinmaniut54395 жыл бұрын
Le urez mult succes si tot respectul pentru ceea ce au facut si vor sa faca!! Au dreptate, vor sa ajute sa schimbe ceva si sper sa reuseasca pentru ca s-au schimbat multe din 2002 de cand am terminat eu faculatea....dar din pacate nu sunt convins ca vor fi ajutati sa schimbe ceva!!! Succes si respect!!!
@vasilikalautarulautaru62854 жыл бұрын
Frumosi copii si la minte si la suflet.
@alandala15996 жыл бұрын
Nu o să mai rămână nimeni aici! Toată lumea pleacă! Toți văd ce mizerie de țară avem din toate punctele de vedere! Mai bine român respectat și ajutat 'dincolo' decât român tratat 'netratat' aici!
Clipul mi a deschis mintea daca vreau cu adevarat sau nu la medicina.Ceea ce vad la cei care fac youtube si sunt la medicina vorbesc doar despre ce e roz, nu si despre ce probleme ale sistemului au intalnit pe parcursul anilor de studentie.
@mynameispro206 жыл бұрын
eu sunt la medicina in anul 5 si ce spun oamenii astia e adevarat de trist....
@catanacatana95626 жыл бұрын
Vai de sanatatea noastra!Acesti tineri nu au nici o vina ,pt ca ei isi doresc sa ne ajute:(
@nitza10n6 жыл бұрын
Bai toti astia de la medicina !!! Respect ma oamenilor. RESPECT.
@ursulurban97126 жыл бұрын
As vrea sa fiu asa increzator cum sunteti voi dragi colegi, insa la cum evolueaza lucrurile, am decis sa parasesc si eu tara, pentru a trata straini care poate stiu sa respecte mai mult munca aceasta...poate va veni ziua cand va fi bine si lumea se va reintoarce...poate
@childoftheuniverse26445 жыл бұрын
Succes!!!!
@fifilifi1006 жыл бұрын
Sunteti super recorder!!!!!!
@teodorayt4146 жыл бұрын
Foarte adevarat!!!
@verdinian54176 жыл бұрын
Sunteti magnifici
@Lemuresque6 жыл бұрын
5:43 Am vazut Sfetea si am borât
@anastasiastoian60146 жыл бұрын
😂😂😂😂😂
@ABCEDEFG9116 жыл бұрын
Aoleu:))
@noone21744 жыл бұрын
😂😂😂😂
@dianapan64474 жыл бұрын
Stefea?
@vidtycoon47023 жыл бұрын
@@dianapan6447 Un jeg de sefa de catedra de engleza de la carol davila
@monicabooks4265 жыл бұрын
Ce oameni frumosi!
@dianastancu52956 жыл бұрын
Foarte interesante videoclipurile! Mi-ar placea sa faceti ceva asemanator si pentru facultatile din domeniul IT(UniBuc, Poli) si cerintele de pe piata
@cautarepvp20796 жыл бұрын
da ar fii fain de acord!
@galben0006 жыл бұрын
Adevarul este, precum in reportaj. Eu am invatat singur de pe net toata radiologia, fara ajutorul vre-unui renumit savant local, pt ca majoritatea habar n-aveau de nimic, si mai mureau si de ciuda daca vedeau k stii mai mult k ei. Cu teoria la bord am gasit un loc in germania imediat dupa examenul de specialitate, unde am exersat practic tot ceea ce era necesar in meseria mea. Chiar si ca medic primar am avut ocazia sa invat interventionala intr-un spital de la tzara, unde m-i s-a aratat tot ce trebuia sa stiu, lucru de neimaginat in frumoasa Romanie. Pt restul specialitatilor e grav daca nu ai practica efectiva cu pacientul; teorie se gaseste din fericire mai peste tot cum ar fi medscape si alte surse gratuite.
@CariciuFlo6 жыл бұрын
Flavius I vreau sa îți spun ca eu și colegii ne gândim tot mai mult la o specializare nonchirurgicală unde ai posibilitatea cum ai spus sa înveți de pe net, din cărți etc. Totuși dacă visul tău e operezi sa faci sa dregi, asta nu se poate învața de pe net, meseria se fură in general nu in medicina. De ce ajung rezidenții sa termine și sa nu se descurce in practica? Am primit un răspuns foarte frumos de la un cadru medical când am întrebat dacă medicii sunt dispuși sa te învețe sa îți arate sa îți explice. “Dacă nu te învața nimeni, in România poți sa rămâi rezident toată viața” . Frumos, merci!
@galben0006 жыл бұрын
@@CariciuFlo in chirurgie e nasol daca nu te ai bine cu șeful de secție, lucru valabil și în străinătate. Și aici multi schimbă mai multe locuri in timpul rezidențiatului, pina găsesc omul potrivit să îi învețe meserie.
@galben0006 жыл бұрын
@* Danyeli de fapt poti invata tot in 6 ani, de exemplu pregatirea la STEP unde in 1,5 ani acumulezi mai multa teorie structurata logic, decit in Romania in 6 ani. Corpul uman este un instrument biochimioelectronic, pt care ar trebui sa fii inginer k sa-l intelegi. Medicina este insa o mare afacere, unde nu se cauta solutii simple si eficiente ingineresti, ci doar complicate si aducatoare de bani. Cu exceptia specialitatilor chirurgicale, unde intr-adevar ai nevoie de acces la cazuri si citiva ani de experienta, in rest, dupa mine, scolarizarea e prelungita mult prea mult, probabil din inertie, si/sau a arata lumii cit ne zdrobim noi pt om si cite cunostinte vezi doamne tre sa acumulam, pt ca in practica sa lucram toti pe banda rulanta cu ce ne da industria medico-farmaceutica. Din experienta proprie radiologia o poti invata top dupa un an, iar interventionala dupa inca un an, maxim 2, daca ai acces la cazuri, pt ca fiecare metoda invatata e etapizata, algoritmizata, practic semiautomatizata. Evident, daca nu te duce capul si ai 2 maini stingi, mai bine fa-te altceva
@mihaelatanase72005 жыл бұрын
Eu la radiologie am avut o carte tradusa pe cont propriu , legata si impartita colegilor. Orele noastre de radiologie se rezumau la a ne uita la radiografii si ni se spunea aici e radioopac, aici e radiotransaparent. "Ora" dura 10' pentru ca dna profesoara mereu trebuia sa plece.
@mihaelatanase72005 жыл бұрын
@@galben000 Si daca seful de sectie isi aduce fiul, nora, nepotul etc...
@b.andrea50374 жыл бұрын
zilele astea au nevoie de voi toate tarile si platesc greu pt Dr si asistenti
@inkadescent11226 жыл бұрын
Recorder ești numărul unu !
@lauramariamarciuc57146 жыл бұрын
Eu am încredere în medici noi medici tineri , Dar sistemul este la pământ.... Păcat mare păcat tineretul are dorința au o copență extraordinară.
@SBastianM6 жыл бұрын
Sunt in UK Londra, sistemul medical de aici e dezastruos. Am fost la 3 doctori diferiti pt o durere de mijloc. Sistemul din Romania cum e el are oameni capabili. Cinste lor !
@wettclothes6 жыл бұрын
Degeaba oamenii sunt capabili dacă sistemul îți pune piedici la fiecare pas pe care-l faci. Asta este cel mai trist.
@SBastianM6 жыл бұрын
@@wettclothes Sistemul e făcut tot de oameni, deci imperfect. Dar crede-mă că în UK e dezastru, deci prefer sistemul romanesc
@Gabrielle23able6 жыл бұрын
@@SBastianM , subscriu la ce ai spus si confirm acest lucru si pentru Franta. Medici care iti lasa o rana sa ti se infecteze cu saptamanile, spunandu-ti ca se vindeca de la sine daca o cureti cu apa si sare, caz de urgenta tratat peste 2 luni, pareri diferite de la un cabinet la altul. Poate in strainatate au conditii mai bune si tehnici moderne, saloane curate, dar in general medicii sunt limitati pe cazurile curente pe care le au ei si nu vor sa se documenteze in plus, pentru ca fac totul pentru salariu. Eu nu am vazut niciodata in Romania vreun medic care sa caute pe Google definitii de simptome pe care le acuza pacientul, pe motiv ca el nu a intalnit cazuri de acest gen. Si era vorba de manifestari asociate unei banale infectii la o unghie, repet, in FRANTA...
@stargate28056 жыл бұрын
Are oameni capabili dar nu sunt conditii,pentru ca banii sunt investiti in catedrale,campanii electorale si alte afaceri pe care nu le stim.
@sperantalumina96873 жыл бұрын
În Germania unii dr dacă au calc stricat s a terminat și vizita .8 dr 8 păreri și tratamente costisitoare care afectează f mult în timp corpul...e totul curat atent daaar la Sf ai un gust amar.sunt nemți care studiază în Ungaria medicina sau la timi5
@robertgrosu9462 жыл бұрын
Confirm tot ce au spus colegii mei. Și chiar au fost fooooarte diplomați in discurs. Treaba sta mult mai prost.
@seb97573 жыл бұрын
Excelent reportajul si din pacate dureros de realist. Aceeași mizerie… am trecut prin asta acum vreo 15 ani…Sper ca acesti rezidenti sa isi fi gasit calea. Ar fi interesant sa faceti si un followup cu ei ...
@mihaelatanase72005 жыл бұрын
Am terminat facultatea in 2002. In timpul facultatii ni s-a spus "daca vreti sa invatati, va aduceti pacienti". Materialele erau tinute incuiate ( ca sa nu se consume!!), nepotismul era in floare, aveam materii la care ne erau recomandate carti din 1968-1970...Nu erau acceptate teorii moderne, tratate noi ( de catre profesorii trecuti de 50 de ani, cei tineri aveau alta viziune , din pacate nu erau lasati sa aiba un cuvant de spus). In spitale doctorii ne spuneau ca nu au timp sa stea dupa noi, alergam dupa cate o asistenta mai amabila care sa ne lase sa stam pe langa ea, ni se spunea "mergeti si voi prin saloane si vorbiti cu pacientii". In fiecare facultate e un sef care taie si spanzura, intotdeauna auzi povesti cum ca "ala pica tot", "ala nu citeste ce trece de 5 pagini", "ala trece studentii doar daca vede ca ai scris mult". In anul 6, la examen la chirurgie ( stiam ce avem de invatat) profesorul s-a hotarat in timpul examenului ( oral) ca e materie prea putina si au iesit asistentii sa ne anunte ca avem subiecte din capitole noi. Statea si citeam pe holuri...Evident ulterior notele au scazut brusc dat fiind ca trebuia sa reproducem materie citita cu 10' in urma, sprijiniti de un perete. Ca stagiar am lucrat intr-un cabinet unde nu aveam absolut nimic. Pacientii veneau si plecau... Nu am parasit Romania ( desi unchiul si matusa mea sunt medici si sunt plecati din 1986) dar imi e greu. A trebuit sa invat totul singura, sa ma ocup pe cont propriu sa am un nivel de pregatire bun, pe banii mei. Am ramas in tara mea pentru ca o iubesc si pentru ca nu doar mie imi e greu ci si pacientilor si romanilor in general. Si nu m-am putut desprinde.
@AlexBrasovVideo6 жыл бұрын
Felicitari.
@detiganviata91186 жыл бұрын
Daca Dancila a luat Bac ul putem si noi =))))
@thecoconut126 жыл бұрын
foarte bun reportajul,cat si oamenii din el! tin totusi sa o contrazic pe fata de la 6:25 care a spus ca te poti angaja in domeniul studiat cu orice alta facultate in afara de medicina. din pacate,nu te poti angaja nici cu majoritatea facultatilor umaniste.. :(
@cautarepvp20796 жыл бұрын
dece ar fi asa?
@andreeapal6 жыл бұрын
Confirm! Sunt studenta la psiho, și ce primi la sfârșitul facultății e titlul de "licențiat în psihologie", care nu îți dă nici un fel de drept de practică. Fără supervizare și alte zeci de specializări (foarte costisitoare, de altfel) , nu ai ce face, nu ai voie sa faci nimic. :)
@thecoconut126 жыл бұрын
I feel you. Cam asa stau lucrurile si la mine,care am facut relatii internationale. Tre' sa faci nu stiu cate internshipuri(neplatite,evident) in domeniu ca sa ai o mica sansa de a fi luat in seama. Facultatile umaniste sunt ok fiindca iti dezvolta bagajul de cultura generala si gandirea critica, partea proasta e ca nu prea te invata sa faci nimic concret. Vorba aia, "teoria ca teoria, da' practica ne omoara!" :))
@cautarepvp20796 жыл бұрын
@@thecoconut12 faptuiala acolo e baza sa aplici practica sa iasa ceva,de aia ma simteam eu aiurea in liceu 12 ani de scoala si bla bla bla doar teorie :)))
@qaqercut5 жыл бұрын
Am făcut liceul militar 4 ani ca după sa ajung la academie, pregătindu ma să ajung contabil ofițer. Am plecat cu scârbă după un an de academie, de 3 luni sunt in Olanda la universitate si nu am dus o atât de bine în viata mea. Nu va mai chinuiți cu România, e o cauza pierduta.
Va apreciez munca. O initiativa foarte buna si mi-ar placea sa faceti ceva similiar si cu "inginerii" care termina Universitatea Politehnica din Bucuresti pentru a face public situatiile si de acolo. Problema este similara si acolo
@lavinia-pandele6 жыл бұрын
Sunt la medicina de 2 luni in Iasi și deja pot confirma ce au spus. Mai puțin partea cu frigul, eu mor de cald la facultate 😅 In schimb, am stat pe scări la cursuri, am sprijinit chiar azi pereții din spital, dar fiind in primul an oricum nu am altceva de făcut decât sa stau sa privesc, încă nu am suficiente cunoștințe pentru a face într-adevăr ceva. Medicii nu au timp, oricât ar vrea ei sa îți explice, fug de la un pacient la altul, ei sunt mulți și cadrele medicale putine; tu ca student tot ce poți face este sa te ții după ei și sa retii ce spun și ce fac. Deja exista o competiție răutăcioasă între studenți, efectiv se transmite de la o generatie la alta ca “așa se face”. Va fi nevoie de mult timp pentru a se schimba in mod evident situația.
@rowenabellaira57774 жыл бұрын
Wow și după acești studenți fac practica pe oameni adevărati. Eu aici in America a trebuit sa fac ,,880 clinical hours,, Inpatient( acute rehab and ICU, neuro rehabilitations facility’s and outpatient facility. Astea sunt cerințele doar numa pentru cei doi primi ani de terapie fizică. Mie se face greață sa ma gândesc ca acești studenți trebuie sa învețe de pe KZbin ca sa profeseze. Oricât ai învață de pe KZbin nu este același lucru când faci practica cu pacienți reali. Le urez multă bafta tuturor studenților din medicina românească.
@MesterArtizan5 жыл бұрын
Ce trista e realitatea din tara noastra! :(
@paparudaruda21993 жыл бұрын
Doar ce m-am intors de la spital, studenta la cursul de asistenti medicali in UK, si am participat azi pentru prima data la resuscitare. Am fost incurajata sa particip si eu, reusind sa fac compresii cardiace (sau masaj cardiac) pacientului, dar care din pacate nu a putut fi salvat. Practica in alte tari, este 100% integratoare, depinde de tine ca si student cat de mult vrei sa faci, sa te implici. Toate usile iti sunt deschise, pe orice sectie vrei sa mergi pt experienta, esti primit. Am fost si in sali de operatie. Nu am avut teste/examene...ci doar proiecte de scris, fara posibilitate de copy/paste pentru ca au soft-uri care iti gasesc orice sursa. Nu exista jignire, blamare sau acuzare pentru ca se lasa cu urmari serioase.
@cazacurazvan26896 жыл бұрын
Cu Informatica e la fel.
@sweetboyro5 жыл бұрын
rescpect acestor "tineri" doctori.
@postblitz5 жыл бұрын
9:20 Bravo. Asta-i problema de fapt.
@simsanf8 ай бұрын
mi se rupe sufletul văzând asta si o spun eu, student la biologie, care am facut doar un singur frotiu de sânge.
@Andreea24116 жыл бұрын
Incorect ce se spune despre Germania, nu te primeste lumea cu bratele deschise, se da examen care iti ofera dreptul de practica in Germania. Este un examen individual pentru medicii straini, care seamana cu unul din cele 3 examene mari ale nemtilor. Dar da, sistemul lor e mult mai bun, si studentii nemti merita, pentru ca ei invata altfel, si pot fi de incredere in spital, noi dupa UMF Cluj, Bucuresti, Iasi , care o fi, dupa examenul nostru de licenta , adica cel egal cu 0 e si normal sa nu ne asteptam sa ne lase sa profesam. Problema tine strict de cerintele si de facultatile noastre. Studentul trebuie pus sa faca practica mai mult de 3 saptamani obligatorii in vacanta, si trebuie pe anumite sectii nu pe care are el chef. De asemenea, sistemul nemtilor, cu anul 6 doar de practica in spital este perfect pentru tranzitia dintre student in medic rezident.
@xxtriplex956 жыл бұрын
Nu stiam ca absolventii de medicina nu au dreptul de a se angaja fara rezidentiat!? dupa 6 ani de zile acel individ chiar nu valoreaza nimic pe piata muncii? Am vazut cazuri unde au ajuns destul de bine pornind de la o postliceala! 9:20 a punctat foarte bine problema tarii. Superb reportajul
@wettclothes6 жыл бұрын
Nu, după 6 ani de facultate acel individ nu valorează nimic pe piața muncii. Dai o licență, complet inutilă, în urma căreia primești o diplomă cu titlul de doctor medic, la fel de inutilă, tocmai pentru că fără rezidențiat este egală cu 0.
@sperantalumina96873 жыл бұрын
@@wettclothes las ca au venit în Germania și au pus osul la treaba....cine a avut caracter a rezistat cine nu...ciao
@typedef_6 жыл бұрын
Legat de ce spune baiatul la 0:42, e adevarat in cazul marii majoritati a facultatilor, nu numai medicina.
@typedef_6 жыл бұрын
Importanta maxima are faptul ca acesti viitori medici pot face un review facultatii. Daca marea majoritate din ei ii dau "2 stele" atunci asa e. Nici profesorii, nici conducerea, nici noi nu ii putem contrazice.
@alexandrustoicescu90336 жыл бұрын
F ,frumos din Partea d voastră În
@midnight_coffee_23378 ай бұрын
asta e motivul pentru care m am ambitionat si am zis ,,eu dau la medicina" 5 ani mai tarziu, ii inteleg pe acesti studenti...new generation, same problems😢
@ForgottenKnight18 ай бұрын
Cat timp aia sus pusi (rectori, directori, manageri de spitale, profesori si toate fosilele) sunt corupti si tin cu dintii si cu ghearele de ciolan cu toata puterea pana cand ajung in mormant, voi studentii nu o sa puteti face nimic. Ce poti face e sa mergi in alta tara si sa inveti medicina, pe bune. La fel si in IT. Dupa ce am studiat in mai multe tari (post universitar, but still), pot zice ca facultatea de IT care am facut-o in Romania e o gluma.
@oannac13446 жыл бұрын
Asa e si la drept!
@ionut80076 жыл бұрын
Tineri cu potential de care sistemul isi bate joc.. 9:20 . Mare adevar!
@andrei-teodorene97295 жыл бұрын
Orice tara normala și civilizată are o catedrală de importantă națională. Noi nu am fost in stare sa o facem acum 1000 de ani, asta este adevărat, dar niciodată nu e timpul pierdut. O catedrala națională are o simbolistica aparte, pentru un neam ca al nostru, care, da, a biruit prin credință, nu prin ideologii neo-marxiste ca a ta, acest edificiu înseamnă mai mult decât 100 de spitale, chiar daca te ofuschezi tu. In plus, exista spitale, dar nu mai exista medici competenți atât de mulți, aparate exista, dar sunt ținute în folie, pentru că dinozaurii bătrâni nu știu să le folosească. Problema consta in mizeria din spitale, pentru a cărei rezolvare EXISTA BANI, dar nu există voință si, cred eu, nici pricepere!
@Leonidas-mx7lx Жыл бұрын
Stie cineva dupa 4 ani unde au ajuns acesti studenti acum in 2023?
@Maria_Andreea6 жыл бұрын
sunt care invata si sunt care iau pe bani si ajungi pe mana lor si mori like pt acei elevi care-si dau silinta si pacat ca aia buni plec dincolo din cauza ceea ce se intimpla in tara noastra
@cameliapascalau2622 жыл бұрын
Din pacate am fost si eu studenta timp de 4 ani la asistenta medicala, in Oradea, am trecut prin aceeasi sistem urat, murdar si corupt. Din pacate/fericire am ajuns sa lucrez intr o alta tara din europa si m-am simtit foarte incopetenta la nivel practic, ulterior a trebuit sa invat singura inainte de angajare, iar apoi de la noile colege.
@nistor-petrugrigorescu35726 жыл бұрын
Politehnica - Automatica/Etti 👌👌👌👌 merita
@mihaifyrst6 жыл бұрын
aceleasi probleme sunt si la Universitatea Politehnica din Bucuresti, taxe cat se poate de mari, conditii cat se poate de putine(caldura, locuri in sali etc), sa nu mai mentionez de faptul ca acele camine de la P1 la P27 arata EXECRABIL, sunt renovate doar pe exterior ca sa ia ochiului romanului care este prost informat si crede ca are tot ce ii trebuie, dar pe interior sunt pline de gandaci/sobolani (fara nici o exagerare)... un sistem de 2 lei
@adrian16224 жыл бұрын
Eu retin un singur lucru din acest interviu: "AM ALES SA RAMAN IN ROMANIA" , ei bine, dragii mei, cu 3-4 astfel de generatii sistemul medical romanesc va fi de nerecunoscut, medici sufletisti, bine-pregatiti, se mai intorc si cei de afara, etc... VA FI BINE
@blazingnomad4 жыл бұрын
Sa speram. In acest moment ce vad eu ca "insider" e ca sefii actuali promoveaza acei tineri care le impartasesc mentalitatile.
@adrian16224 жыл бұрын
@@blazingnomad Adica "insider" ? Esti rezident sau?
@skadime3 жыл бұрын
Eu am făcut farmacia în țară și am plecat să-mi fac doctoratul în Germania. În facultatea noastră, da, am învățat o groază, m-am format, dar toate metodele pe care le-am învățat erau tataia metodei care se folosește de fapt și de drept în industrie sau în cercetare. Nu pot să zic că facultatea nu m-a pregătit deloc pt piața muncii, dar mi-a dat o lopățică de copii și când am ajuns în Germania înconjurată de alții care aveau excavatoare, nu am putut să sap la fel de repede ca ei. M-am descurcat până la urmă, dar la început, efectiv așa mă simțeam. Nepregătită.
@ShapeShifter27053 жыл бұрын
Cred că o situație cel puțin la fel de rea e și la drept.
@inline6232 ай бұрын
Au trecut 5 ani de la acest material. Ar fi interesant un sequel cu aceeasi protagonisti. Sa vedem unde au ajuns, cum si de ce?
@alin_ilies6 жыл бұрын
Din păcate această situație este răspândită la majoritatea facultăților de stat
@movimar456711 ай бұрын
Ați descris 100% învățământul romanesc
@kawaiileximole18816 жыл бұрын
Locuiesc in Norvegia si parintii vor sa ma trimita sa studiez medicina in Romania , o sa le arat acest videoclip 😓.
@dianailie21284 жыл бұрын
Părinții tăi știu ce știu. Nu te lua după videoclip, dacă vrei să faci ceva cu viața ta, trebuie să ai curajul să riști puțin, să experimentezi.
@ursus48866 жыл бұрын
Din păcate nu sunt doar medicii care hotărăsc să plece. Studenții de la farmacie,inginerie,drept,informatică,deja din primul an se gândesc la o țară care să le ofere un trai decent...printre care mă aflu şi eu. Iubesc România din tot sufletul meu,ca țară,dar dacă conducerea nu mă vrea nici eu nu-i vreau. În ritmul acesta ajungem ca Siria peste 50-60 de ani.
@simonap.s49772 жыл бұрын
Kinetoterapie aici, 5 ani de facultate. La privat se pleaca cu 1500 de lei. 80 la suta din colegii mei au plecat deja in Franta sa profeseze. Si le vor urma multi altii
@MyhaytzaTeRrY2 жыл бұрын
trist din nou
@vladlupu72126 жыл бұрын
Macar avem Catedrala Mântuirii Neamului. Cui ii trebuie sistem medical eficient când îl avem pe Daniel.
@radupatriche1846 жыл бұрын
Cica odata cu finalizarea acestui edificiu, I.P.S Daniel va debloca un nou skill "Mass Heal", care aplica strong dispel pe aliati si da cu fatigue in dusmani...
@mihneamarchidan49376 жыл бұрын
Amadox Catedrala Mântuirii Neamului? Mai bine zis...Catedrala JEFUIRII Neamului!
@thirteen73496 жыл бұрын
@@radupatriche184 ;))))))
@thirteen73496 жыл бұрын
:))))))
@georgejuravlel13526 жыл бұрын
Catedrala prostilor neamului.
@pa590skrt5 жыл бұрын
Imi pare rau pentru persoanele care pun 6 ani de munca intensa in universitatile sin Romania.Sper ca ei sa schimbe viitorul.
@MrBlankka4 жыл бұрын
Si la arhitectura e la fel ... Și am prieteni de la alte facultăți care zic același lucru... Trist rău...
@barbateilucianalex18594 жыл бұрын
Ar trebui facut si un alt reportaj in care in Timisoara in timpul practicii,studentii stau pe telefoane in timp ce profesorul le explica,adica nu au nici un interes majoritatea studentilor pentru facultate iar cu colegii lor care chiar isi dau interesul ii intreaba de diferite chestii/amanunte pentru ca ei au fost preocupati cu altceva in timpul orelor,adica in le distrage atentia de la cursuri.Cinste tinerilor de la reportaj si le doresc sa ajunga sus si sa poata schimba ceva in sistem,in schimb va spun o poveste:am avut un vecin din Arad caruia familia ii dadea bani pentru studii/intretinere la facultatea de Medicina din Timisoara si el nu se ducea la facultatea ci cheltuia toti banii si petrecea tot timpul cu o fata pana ce au aflat parintii lui,au fost devastati de acest soc,unul din parinti fiind profesor universitar in Arad si inainte de asta tot isi laudau fiul,acum acest baiat are un post de conducere la o firma de taximetrie ajungand prin efortul lui
@eduardstan60046 жыл бұрын
Voluntariatul reprezinta adevarata facultate
@Keszeg20013 жыл бұрын
Eu tot ce știu e de pe KZbin acum câteva zile m am gândit că fără KZbin eram cu 10 ani inspate!
@gherganalexandru32216 жыл бұрын
Amazing
@anamariapinzariu14846 жыл бұрын
La toate facultatile cred ca se invata mai mult din youtube decat de la cursuri.
@damarisudrea13392 жыл бұрын
Ahh... lamele la Histologie...
@babylonian55 жыл бұрын
bine amu cu pretentiile voastre. Suntem o tara saraca iar voi veti buget ca si in vest.
@blazingnomad4 жыл бұрын
Nu trebuie buget ca in vest pt o pregatire practica. Numai niste schimbari drastice de mentalitate. Cat timp avem medici specialisti/ cadre universitare care nu pregatesc nici macar rezidentii, degeaba ne asteptam ca aceeasi persoane sa pregateasca studenti.
@elenalaura47896 жыл бұрын
Sunt la politehnica . In anul intai am vrut sa ma las si sa ma apuc de medicina pentru ca am realizat , tarziu din pacate , ca asta este ceea ce vreau sa fac in viata , sa fiu chirurg . Nu am putut , sunt anul 3 la poli si inca regret ca nu voi putea face ce imi doresc cu adevarat , din cauza conditiilor din spitale care , dupa parerea mea , nici cand voi fi bunica nu cred ca se vor rezolva ..
@AlinCBOY4 жыл бұрын
Ar putea fi un pic off-topic ce zic, dar... Mai nou, nu numai conducerea țării își bate joc de (viitorii) medici, dar acum și poporul face la fel. Negînd existența Coronavirusului, acei oameni practic își bat joc de munca imensă pe care o depun medicii și asistentele în fiecare zi... ! Să spui că masca de protecție e o „botniță„ este deja nesimțire; și arată, practic, faptul că românii compară oamenii care salvează vieți cu niște cîini... No, bine că avem catedrale imense în centrul Bucureștiului și emisiuni de „cultură„ precum AccesDirect, care nu fac altceva decît să țină masele îndobitocite.