Relatii Abuzive si Toxice vs. Relațiile Împlinite și Hrănitoare 💑 | [EP16] The Real You Podcast

  Рет қаралды 21,607

Petre-Tudor Barlea

Petre-Tudor Barlea

2 жыл бұрын

Am co-creat un episod cu Psih. Alexandra Ene, în care am explorat ce înseamnă o relație toxică și cum arată abuzul narcisic / psihopat - dar și cum arată o relație implinită, hrănitoare și funcțională - și ce putem face să o evităm pe prima și să o cultivăm pe cea de-a doua.
👥 Comunitate Facebook (grup de suport) ”Vindecare după o relație toxică sau abuzivă”:
groups/11915...
📄 Pagina episodului: petrebarlea.com/relatii-toxic...
Podcastul The Real You este si pe:
▶🎧 Apple iTunes: apple.co/2kmHHJv
▶🎧 Spotify: spoti.fi/34aoWev
▶🎧 SoundCloud: bit.ly/2ZupOv5
▶🎧 Google Podcasts: bit.ly/2Lk9P9w
In episod, vei afla:
⦿ cum arată abuzul emoțional, verbal și cum se instalează treptat, după ”luna de miere”
⦿ de ce oamenii perfect normali se lasă abuzați și nu pleacă din astfel de relații
⦿ care sunt cei 4 (patru) Călăreți ai Apocalipsei din teoria lui John Gottman
⦿ cum arată o relație împlinită, normală, funcțională?

Пікірлер: 83
Petre-Tudor Barlea
Petre-Tudor Barlea 5 ай бұрын
Pentru cei care vor să se înscrie la grupul de terapie din Noiembrie 2022 pentru vindecare după o relație toxică - puteți programa un scurt interviu aici: calendly.com/petre-barlea/discovery-call Ne auzim într-un scurt call online (20-30 min - bineînțeles, confidențial) - în care vedem de ce ai avea nevoie, care e obiectivul, și pot să răspund oricăror întrebări. Și vedem în ce măsură ți se potrivește programul.
Cristina Tita
Cristina Tita 2 жыл бұрын
La pasajul cu tentația de a alege persoane abuzatoare pentru că ne e familiar ,mi-a înghețat sângele în vine, amintindu-mi că,în momentul în care mi-am cunoscut abuzatorul, i-am spus"e ceva foarte familiar la tine, cred ca esti varianta masculină a mamei mele,vorbești ca ea"la momentul respectiv asta chiar mi-a dat un sentiment de siguranța.Multumesc din suflet pentru tot ceea ce faceti!
annaiuga
annaiuga Жыл бұрын
Extraordinar de bun acest podcast! Ati punctul pe I in cazul acestor situatii in care multi ne aflam. Mult succes in continuare si multumesc!
Gheorghe Semlecan
Gheorghe Semlecan Жыл бұрын
Pedeapsa mea a fost accea că fosta mea sotie s-a asigurat că o iubesc,după care, in timp,m-a făcut să mă simt o persoana ratată care a avut"șansă"sa o intilneasca ,după care,periodic ,mă amenința cu separarea și divorțul...adițional , mi-a creat pe la spate in fata prietenilor,rudelor și ce e mai dureros în fața copilului nostru,imaginea unui om ratat,dezechilibrat psihic,manipulativ,etc ..am trăit ani de zile cu o frica de despărțire fata de ea și de copil,frica întreținută constant și din ce in ce mai agresiv în perioada de final a căsniciei ..deși eram pe jumătate conștient,o iubeam (cred ca-s unic de idiot pe lumea asta),și nu doream pentru copil că acesta să treacă printr-un divorț.Pina la urma s-a întîmplat ..a fost extrem de dureros pentru mine,dar culmea e că am descoperit fascinat că există viață după ..ceea ce regret este că nu am avut acces la genul acesta de informație acum vreo 1o sau 15 ani,in urma ...sper doar că fiul meu nu va trece prin așa ceva .
FindUrself Creteanu Israel
FindUrself Creteanu Israel 2 жыл бұрын
Wow. Sunteti geniali. Mi-ar fi placut enorm sa stiu lucrurile acum 10 ani... Nu as fi fost probabil azi in relatia abuziva ( cu un partener narcisic) din care ma zbat ,cu ultimele puteri, sa ies...
Georgeta
Georgeta 6 ай бұрын
Ati iesit???? Sper ca da!🤗
Elena Ionita
Elena Ionita Жыл бұрын
Nu e ușor... Însă, merită!
Cristina Tita
Cristina Tita 2 жыл бұрын
Si eu sunt pe cale să ies ,sper ca ati reușit
Đeny Denisa
Đeny Denisa 2 жыл бұрын
Niciodată nu este prea târziu, am 25 ani si doi copii și asta urmează să fac
Maria Hedesiu
Maria Hedesiu 11 ай бұрын
Va mulțumesc oameni minunați pt ceea ce faceți. Tot respectul.
Daniela Costache
Daniela Costache 11 ай бұрын
Oameni frumoși și buni, o să țin aproape, m-ați învățat prin intermediul acestui material, cât eu am dus într-un colț al sufletului, aproape un sfert de secol. Vă mulțumesc 🌻
Daniela Costache
Daniela Costache 11 ай бұрын
🦋 🌈 🌀
roxana Rox
roxana Rox Жыл бұрын
Fostul meu era asa de gelos incat nu ma lasa sa vorbesc nic cu varul meu sau imi spunea ca ma uraste ca sunt frumoasa si ca se uita multi la mine , ii spunea surorii mele ca e gelos pe mine ca sunt prea pozitiva 😂😂 ma bucur enorm ca am scapat de el 🙏🏻
Mreaja
Mreaja 2 жыл бұрын
Astia chiar si-su facut temele 🙂🙂🙂 super. Multumesc ca ati facut un video bun si pe romaneste.
Aku Rumo
Aku Rumo 2 жыл бұрын
Stiti ca uneori e cam greu sa iti dai seama diferenta dintre o cearta sanatoasa si o cearta toxica. Eu am cunoscut un narcisist care cauta cearta din orice mereu cu scuza "cuplurile care se cearta se iubesc enorm". De ce nu comunicarea? Eu mai degraba zic ca asta ar functiona mai mult. Mai bine comunici ce te deranjeaza si ce nu. De certuri multa lume e cam satula.
Ioana Destro
Ioana Destro 11 ай бұрын
Cred că diferența dintre o ceartă bună/constructivă și una toxică este că pe parcursul ei nu sunt jigniri, agresiuni, violență, umilințe și se ajunge la concluzii constructive sau la soluții la probleme, deasemenea încep pt un scop important, nu din prostii banale.
Tarot#Ada#
Tarot#Ada# Жыл бұрын
Felicitări pentru subiect. Partenerul de viața cu care eram căsătorită a refuzat terapia de cuplu și asta pentru ca el știa cum sa ma manipuleze. Pentru mine a fost exact cum a relatat doamna. Am rămas cu sechele ( sunt reticienta la bărbați) . Nu doresc sa mai am relații cu nimeni. Nu știu dacă este bine sau nu dar cert este ca ma simt bine așa și nu îmi doresc sa o iau de la capăt cu toți psihopati.😘🤗
Gianina Achim
Gianina Achim Ай бұрын
Sunteți minunați! Vă mulțumesc!
Gianina Achim
Gianina Achim 14 күн бұрын
Complet, excepțional!!! Mulțumim!❤
Elena Ionita
Elena Ionita Жыл бұрын
Mulțumesc! Fiți binecuvântați! ❤️🙏
Gianina Achim
Gianina Achim Ай бұрын
Extraordinar! Felicitări pentru tot !!!
Victoria Alfa
Victoria Alfa 10 ай бұрын
Mii de mulțumiri! Felicitări pentru subiectul abordat!
Gabi Gabriela
Gabi Gabriela 2 жыл бұрын
Intr un studiu pe maimute s a demonstrat ca recompensarea intermitenta si anticiparea recompensei genereaza un nivel mult mai mare de dopoamina decat recompensarea regulata.
Gheorghe Barsan
Gheorghe Barsan Жыл бұрын
😂😂😂👍
coita cristian
coita cristian 2 жыл бұрын
Gabi Gabriela pana la urma e normal ca atunci cand suntem recompensati intermitent, apreciem mai mult decat daca suntem recompensati constant. Dupa un timp ne obisnuim cu recompensele, si nu le mai acordam importanta foarte mare. Am observat aceasta tendinta la locul de munca. Dupa un timp, nu ma mai stimuleaza banii ce îi primesc pentru munca prestata. In schimb devine mai importanta satisfactia profesionala. Motivul e acelasi, de mai sus.
Mihaiela Gheorghi
Mihaiela Gheorghi 10 ай бұрын
Extraordinar.....
Mery Stanica
Mery Stanica 9 ай бұрын
Multumesc, ma regasesc in povestea aceasta.... Cele doua cuvinte TE IUBESC mi au lipsit toata viata..!!! Pai Doamne acum la varsta de 68 de ani sa plec? Da ,ma simt bine singura! Victima? Unii psicologi spun ca sa nu traiesti pe post de victima si sa nu judeci,sa nu critici.... si ce sa facem ,sa ne mintim sa ne prefacem? Cine e vinovat? Compasiune ? Hooooo VIATA are DREPTATE.... Si totusi EA isi urmeaza CURSUL! Pitagora spunea: SUPORTATI VIATA CAT PUTETI!!! Am citit atatea carti, si totusi cand aplicam PRACTICA sunt tot la inceput! Egoul este PUTERNIC! 💖🇧🇬
Ioan Laurentiu Silvas
Ioan Laurentiu Silvas 2 жыл бұрын
Mi s-a întamplat ca dupā o depresie cu tentativā de autosuprimare datoritā senzatiei continùe de trādare , dupā ani de suferintā de la o trādare în fata ochilor , niciodatā recunoscutā fārā nici o tentativā de a cere iertare pentru a-mi da posibilitatea de a putea ierta , crezând cā sunt suficient de puternic de a putea ierta în minte prin vointā proprie ( condus de o dependentā afectivā plus greseli personale de rāspuns al situatiei) cu situatii de ambiguitate si suspiciuni de trādare repetate si tratament cald - rece atât sexual cât si sentimental , cu reducere de autostimā si aproape toate celelalte descrise de voi , fiind internat cu tratament obligatoriu pt protejarea proprie , prin manipulare abilā (narcisistā covert neatestatā specialistic ) cu ajutor din partea satelitilor si maimutelor zburātoare , de care s-a înconjurat , sā reuseascā sā am un diagnostic de paranoia pentru care astāzi în casā sā nu existe nici un document rāmas ! Astept sā pot face testul de paternitate (29 si 23 ani , alti sateliti ) si indiferent de rezultat ( care ar fi oricum reparator pentru mine ) sā pot sā ies din aceastā relatie cu multumirea si mâhnirea cā acum fiii sumt maturi si oricum nu reusesc sā îi mai pot ajuta fiind sub control si nu mai am resurse psihice , energetice , fizice ( mācinate de 32 de ani de suferintā ) , cu o minimā intentie de a aduna firmiturile ce au rāmas din mine si a trāi (desi fārā posibilitāti materiale ) cu demnitate mācar ce mi-a rāmas din mizeria de viatā ce am trāit-o ! Apreciez dialogul vostru complementar , ajutātor multor persoane , ca orice clip de pe acest canal si vā urez sānātate si mult succes ! ( cer scuze pentru frazele lungi ,ca si cum asi spune tot fārā sā respir ! )
Gheorghe Semlecan
Gheorghe Semlecan 9 ай бұрын
ha,ha,ha...asta cu cafeaua am patit-o si eu, identic....fosta mea începea cu tot felul de chestii care aveau clar darul sa ma irite, apoi imi zicea ca reacționez exagerat ,poate pt ca beau prea multa cafea, sau ca am eu o problema de personalitate, etc ..ultima a fost ca sunt narcisist...nu stiam ce naiba era sa fii narcisist si nu o luam in serios...pacat, ulterior am citit, m-am documentat si am înțeles tabloul de ansamblu ..imi pare rau ca nu v-am găsit atat pe voi cat si pe alti autori de continut de genul acesta, mai devreme
Constantina Tania
Constantina Tania Жыл бұрын
Dacă nu te înțelegi pe tine, cum ii poți înțelege pe ceilalți. Împăcare cu tine însuți 🖐️
Constantina Tania
Constantina Tania Жыл бұрын
Cred ca li se cuvin totul *
Constantina Tania
Constantina Tania Жыл бұрын
Nu imi plac abuzatorii*
Constantina Tania
Constantina Tania Жыл бұрын
Care pe care este mai inteligent *
mihail voinea
mihail voinea 5 ай бұрын
Toate relațiile bune și trainice se bazează pe respect reciproc, și doar atât...
Gianina Dumitrascu
Gianina Dumitrascu Жыл бұрын
Multumesc cu recunostinta 😘.
Đeny Denisa
Đeny Denisa 9 ай бұрын
bună. em pățit la fel cu partea sexuală pâna m am prins. cam greu dupa 20 ani. am avut alte preocupări pana mi am dat seama și nu m am documentat despre, dar am pus STOP. Nu am plecat din relație dar am pus limite la care a rămas surprins de reacția mea si tot mai încearcă doar ca acuma am pus limita,, doar dacă simt si eu acel aș lucru în acel moment. este mai mult de explicat dar a funcționat. nici violent nu mai este si culmea imi spune acuma ce nu avea curaj sa îmi spună cand făceam ce voia si când voia. ca ma iubeste, că sunt frumoasă pt el..... bla bla.
coita cristian
coita cristian 2 жыл бұрын
Conform spuselor voastre, abuzatorul (narcisistul) nu e constient ca sufera de o problema de ordin psihic. Daca acest aspect e adevarat, inseamna ca nu poate fi acuzat, pentru ca nu e abuziv in mod constient. Personal, mi se pare o dilema morala, acest aspect.
Petre-Tudor Barlea
Petre-Tudor Barlea 2 жыл бұрын
Da, e complicat la capitolul ăsta. Cred că răspunsul la întrebarea "sunt conștienți narcisicii de tulburarea lor & de răul pe care îl fac?" este... "da și nu". Nu suntem primii care ne confruntăm cu această dilemă morală. O simplă căutare după "are narcissists aware /conscious" va deschide o cutie a Pandorei cu argumente de toate felurile.
Ioana Klier
Ioana Klier Жыл бұрын
Multumim pt sfaturi
Emilia Anton
Emilia Anton Жыл бұрын
Va recomand amandurora sa evaluati si ceea ce se numeste Sindromul Munchausen by proxy.
Mreaja
Mreaja 2 жыл бұрын
“Un terapeut poate sa faca alianta cu unul din parteneri in terapia de cuplu.”
Petre-Tudor Barlea
Petre-Tudor Barlea 2 жыл бұрын
@Mreaja Categoric. Robert Hare spune asta in toate cartile lui. Desi e expert de talie mondiala in psihopatie, si a petrecut o buna parte din cariera cercetand si intelegand psihopatii (inclusiv prin penitenciare) spune ca e pacalit adeseori de ei. Asta apropo de oamenii care zic "intuitia mea nu poate fi pacalita niciodata, am eu un simt". In realitate, "radarul" oricui poate fi pacalit.
Mreaja
Mreaja 2 жыл бұрын
Petre-Tudor Barlea din pacate chiar si un terapeut bun sau un psihiatru bun poate sa cada in capcana unui narcisist. Despre un psihopat ce sa mai spun...
Petre-Tudor Barlea
Petre-Tudor Barlea 2 жыл бұрын
O, da. Supervizorul nostru mereu intreba, cand cineva aducea un caz de terapie de cuplu: "Auzi, dar...tie de cine ti-a placut mai mult...de el sau de ea?". Si dupa ce supervizatul raspundea, intrebarea de follow-up era: "Si ce crezi...ei si-au dat seama de asta?" :) Alianta poate sa fie inconsitenta, si de-aia e bine sa fie adusa la suprafata si lucrata.
daniela stefan
daniela stefan 2 жыл бұрын
Bună ziua, v am ascultat cu interes am trecut prin genul acesta de relații.. Și ați spus la început de un grup pe Facebook despre manipulatorii narcisisti..poate pot afla cum se numește...sa citesc mai multe păreri. Mulțumesc
Petre-Tudor Barlea
Petre-Tudor Barlea 2 жыл бұрын
Buna ziua! Las aici cateva nume de grupuri pe care le puteti gasi pe Facebook: ▶️ Narcissist Support Group ▶️ Covert Narcissism Group ▶️ Overcome narcissistic abuse ▶️ Overcoming Narcissistic Abuse ...toate au de ordinul miilor sau zecilor de mii de membri. Mai exista multe altele.
Viorel Ene
Viorel Ene 2 жыл бұрын
Bună ziua. Dacă calci pe bec 27de ani de căsătorie cum este. Dacă persoana de lângă tine te Vb de rău te jignește îți impune te desconsideră etc. Unde mai este iubirea?? Și tot peste toate astea te mai și neglijează la 2-3-4 luni odată și ce aș putea să fac????
Gorgan Ioana Iulia
Gorgan Ioana Iulia 2 жыл бұрын
Mulțumesc 🙏
Georgeta Cici
Georgeta Cici 4 ай бұрын
Mulțumesc!
Maria Grigorean
Maria Grigorean 2 жыл бұрын
Doamne cit adevar dupa o casnicie de 38 de ani.Dar am ajuns la capatul puteri. Dar e foarte tirziu am imbatrinit linga asemenea om.
Georgeta
Georgeta 6 ай бұрын
Plecati de acolo!!!!
MADY POP
MADY POP 2 жыл бұрын
Nuciodata nu este prea tarziu!! Avem o singura viata,limitata,scurta si suntem datori sa o traim asa cum vrem ..nu conteaza varsta!!
S L
S L Жыл бұрын
prea bun
marian pogor
marian pogor 2 жыл бұрын
Merita sa ii mai dai o sansa partenerului abuzator? multumesc anticipat.
Georgeta
Georgeta 6 ай бұрын
NU. In niciun caz.
Elena Ionita
Elena Ionita Жыл бұрын
NU...
Maxim Daniela Maria
Maxim Daniela Maria Жыл бұрын
nu mai da nicio șansă!
Teodora Stefaniu
Teodora Stefaniu 2 жыл бұрын
Daca o data a abuzat mai urmeaza despartate imediat ,pt.ca ai o singura viata si este bine sa fi fericita.Dute la Psycholog
Petre-Tudor Barlea
Petre-Tudor Barlea 2 жыл бұрын
Daca sunteti 100% OK cu abuzul. Majoritatea oamenilor care-si pun aceasta intrebare merg pe speranta ca "se va face bine", "va fi altfel", ceea ce rareori este cazul. Intrebarea e, in esenta, daca meritam sa continuam sa trecem prin acelasi gen de abuz.
Soare Daniela
Soare Daniela 2 жыл бұрын
Buna dimineata.am ajuns si eu in aceasta relație toxică .Cum sa fac sa es din ea .și-a bătut joc de mine si continua sa o facă
Gianina Achim
Gianina Achim 14 күн бұрын
Luptați sa vă regăsiți! Cu ORICE PRET NU VA MAI INTOARCETI!!!
Dionis55
Dionis55 Жыл бұрын
Daniela vei fi rupta din Soare!
Gabriel Traistaru
Gabriel Traistaru 2 жыл бұрын
gaseste puterea de a lua decizia sa pleci ,va fi greu o perioada dar iti va fi mult mai bine pe viitor
Marius Bostan Cristian
Marius Bostan Cristian 2 жыл бұрын
Se doresc intretinuti***
Marius Bostan Cristian
Marius Bostan Cristian 2 жыл бұрын
Munca de lamurire , ,lupta nu cred ***
Marius Bostan Cristian
Marius Bostan Cristian 2 жыл бұрын
Mint cu nerusinare , n-au bunul simt ,,, se gandesc doar la binele lor , restul nu conteaza***
Gucci Guccio
Gucci Guccio 2 жыл бұрын
O sa mai faceti/faci clupuri de genu
Petre-Tudor Barlea
Petre-Tudor Barlea 7 ай бұрын
@ancutzica89 mulțumesc mult pentru apreciere! Episodul despre atașament nu a fost încă înregistrat.
ancutzica89
ancutzica89 7 ай бұрын
@Petre-Tudor Barlea cum se numeste episodul despre atasament? Ff interesant tot ce spui, continua, te urmaresc cu maxim interes.
Petre-Tudor Barlea
Petre-Tudor Barlea 2 жыл бұрын
Da, intentionez sa aduc pe cineva care sa vorbeasca despre stiluri de atasament, si o sa mai am un episod despre nevoi in relatia de cuplu. Asta stiu cu siguranta deoamdata, mai departe vedem.
Constanta Ghita
Constanta Ghita 2 жыл бұрын
Toxica=intimidare ***
Constanta Ghita
Constanta Ghita 2 жыл бұрын
Discuțiile contradictorii nu aplaneaza cearta din contra o amplifică ***
myky carmen
myky carmen 6 ай бұрын
❣❣❣❣
Adela Papa
Adela Papa 4 күн бұрын
Y
Gheorghe Barsan
Gheorghe Barsan Жыл бұрын
Doi copii care vorbesc teorii memorate din.......😂 Succes și engleză prea multă......nu ajută !? folosiți limba română ,vă ajută 😂
Granițe și Limite Personale 🚧 | [EP19] The Real You Podcast
48:17
Petre-Tudor Barlea
Рет қаралды 18 М.
Los MEJORES PERFUMES para OFICINA 2023
12:36
Isra Moreno
Рет қаралды 9 М.
🐶DESESPERADO RESCATE DE UN PERRO
0:36
El Siete TV
Рет қаралды 14 МЛН
“MISS QOSLIKE 2023” V кезең
2:49:52
QosLike / ҚосЛайк / Косылайық
Рет қаралды 718 М.
Satisfying Hydro Dipping Vehicles 😍
0:31
Supercar Blondie
Рет қаралды 38 МЛН
Codependența (și relațiile toxice) 💔 | [EP12] The Real You Podcast
22:22
CORPUL NU UITA - Myriam Brousse & Valerie Peronnet
5:07:22
Esti Dumnezeul Tau
Рет қаралды 15 М.
Tulburarea de personalitate Borderline | [EP1] The Real You Podcast
35:34
Petre-Tudor Barlea
Рет қаралды 31 М.
Fă-ți ordine în casă și în viață! 🧹  | [EP17] The Real You Podcast
33:02
🐶DESESPERADO RESCATE DE UN PERRO
0:36
El Siete TV
Рет қаралды 14 МЛН