Multumim CECOR. EXPLICATII EXEMPLARE. RESPECT SI STIMA!
@CentrulConsultantaRutiera9 жыл бұрын
Va multumim tuturor care ati adresat intrebari sau comentarii.Stim ca viata de sofer este grea, incercam atat cat putem sa va ajutam.Va dorim tuturor sa va intoarceti cu bine acasa. Daca vreti sa ne ajutati, spuneti doar ca existam, ne numim CECOR. Drumuri bune !
@laszlosoos52689 жыл бұрын
3821 se abroga odata cu intrarea in vigoare a reg. 165/2014, incepand cu data de 02.03.2015
@laszlosoos52689 жыл бұрын
Oricum, situatia nu se schimba nici conform noului reg. Vezi reg.165/2014 art 34, al.3, par. A !
@danigabriel77259 жыл бұрын
Va salut si multumesc, este de foarte mare ajutor acest video!!!
@iulianpopa30109 жыл бұрын
SUPER. EXPLICAT CORECT,SA INTELEAGA TOATA LUMEA,
@iaseizvoru8 жыл бұрын
va multumesc din tot sufletu . chiar este de mare ajutor video dvs. multa sanatare
@bilibili96094 жыл бұрын
Explicatii ff bune
@bilibili96094 жыл бұрын
Multumim
@bilibili96093 жыл бұрын
Foarte frumoasa explicatia
@nicutbili2177 Жыл бұрын
Și noi mulțumim pentru totdeauna
@j.george89025 жыл бұрын
Buna ziua, sunt de mare ajutor informatiile. Am doua intrebari: Daca eu abia ma angajez ca incepator la o companie de transport, fara sa am ore conduse, sunt necesare date manuale pe diagrama tahograf pe ultimele 28 de zile in cazul unui control. Sau in situatia 2 in care conduc vehicule exceptate de la regulamentul 561 o perioada, apoi sunt nevoit sa atasez o platfoma in scopuri comerciale si ma incadrez in regulamentul 561, voi fi nevoit sa completez diagrame pe ultimele 28 zile?
@TheBote19848 жыл бұрын
buna ziua!! am o intrebare:daca eu parchez masina in weekend in localitatea floresti(cluj) si eu locuiesc in Aiud la aproximativ 80 de km aproximativ 1 ora jumate de drum,in weekend pauza o fac manual pe diagrama de la ora la care am parcat camionul in floresti si pana luni cand vin la camion,problema ii ca domiciliul ii in aiud si sediul firmei ii in alta localitate langa cluj,inspectorul de la ISCTR zice ca am dormit in camion nefind nici sediul firmei nici domiciliul meu si aveam acces la aparat,in cazul asta eu trebuie sa marchez pe diagrama manual drumul care il fac pana in aiud si inapoi la alte activitati sau cum??
@comedyman1128 жыл бұрын
deci eu completez diagramele tahograf referitoare la zilele de odihna, luni cand vin la serviciu ?
@CentrulConsultantaRutiera8 жыл бұрын
+comedyman112 Da, atunci cand reveniti la serviciu. Nici nu ati avea cum sa le completati in avans, nefiind cunoscuta ora la care ajungeti luni (de exemplu) la garaj. Posibil sa intarziati, sa se amane o eventuala plecare, sa va imbolnaviti sau chiar sa va schimbati locul de munca. Noi va dorim sa ajungeti, totdeauna, acolo unde doriti si cand doriti. Drumuri bune sa aveti!
@bilibili96093 жыл бұрын
Nime i nu este ca dvs. Fff bn explicati multumim
@antonioandrei2749 жыл бұрын
Daca scot diagrama vineri la ora 20 , .pana luni dimineata la ora 5.00 , trebuie aceasi varianta propusa de Dvs .? am inteles de la un reprezentant al ISCTR , ca pot scrie pe o diagrama goala , perioada cat masina a fost in garaj. de vineri ora .....pana luni la ora..... este corecta varianta ?
@mihaimihaisa8 жыл бұрын
Salut... sambata la ora 12:30 am schimbat diagrama , am mai condus cu ea pana la ora 3 , am lasato in aparatul tahograf si am plecat acasa . Luni la ora 9 am scoso si am introdus alta dupa care am inceput condusul... mai pot face diagrama pe duminica de mana ?? O sa fiu sanctionat pt diagrama lasata in aparat de sambata pana luni ??
@gheorghechelaru49845 жыл бұрын
Daca lucrezi pe comunitate cum procedezi cu diagramele in pauza de 24sau 45
@stanescucristian42709 жыл бұрын
Va Salut! ,din tot ce am gasit acest material este cel mai amanuntit si real,am unele nelamuriri referitoare la insemnarile de pe fata diagramei in situatia cand vineri scot din aparat dupa ce inchid programul si o notez la sosire tot cu data zilei in curs adica deschid pe 06.03 si inchid pe 06.03 ,am procedat ok?bineinteles dupa aceea urmez procedura completarii manuale pe spatele ei si in continuare cu altele blank pana deschid programul luni,am auzit de la ISCTR incepand cu 01.03 nu se mai cer foi de concediu AETR iar toate insemnarile le vom face manual indiferent de perioada,si o alta problema daca un coleg mi-a folosit masina eu cand incep programul voi prelua cu alt kilometraj ,diferenta cum o gestionez scriptic? pt ca in diagramele de repaus va trebui sa am bordul cu care am oprit programul dar masina merge in acea perioada.Va Multumesc si Multa Stima!
@CentrulConsultantaRutiera9 жыл бұрын
stanescu cristian 1.Da, este o intrebare care nu a mai fost pusa pana acum.Inteleg la ce va referiti.Totusi,prelucrarea manuala o faceti dupa incheierea repausului saptamanal, luni de exemplu.Este corecta si varianta dumneavoastra la fel cum se pot lua in calcul si alte variante. Scopul este de a se inregistra intregul repaus saptamanal astfel incat sa existe continuitate de la o diagrama,la alta. 2.Nu este adevarat ce ati auzit referitor la interzicerea utilizarii certificatului de inregistrare al activitatii. Se utilizeaza in continuare, in conditiile legale corecte. Este vorba doar de o interpretare in exces a REG 165/2014, art 34 (3). 3.Dumneavoastra, in calitate de conducator auto, aveti obligatia de a inregistra si prezenta la control documente care sa dovedeasca activitatile desfasurate de DUMNEAVOASTRA in ultimile 28 zile si ziua in curs.Nu aveti nicio obligatie in a face dovada activitatilor desfasurate de vehicul.Va doresc drumuri bune !
@florinradu34909 жыл бұрын
Centrul Consultanta Rutiera Va salut, am inteles cum sta treaba cu prelucrarea manuala pentru odihna saptamanala, de pe spatele diagramei, foarte bun materialul, insa nu stiu, daca pe fata trebuiesc complectate toate datele: (nume,data, nr.masinii,km.) Multumesc.
@stanescucristian42709 жыл бұрын
Teoretic tu te justifici cu pauză nu mașina,există și posibilitatea
@stanescucristian42709 жыл бұрын
Înregistrarea se poate efectua și cu datele mașinii ,km ,placă înmatriculare ,oraș.etc cu condiția să nu ai alt kilometraj decât cel cu care ai încetat activitatea,eu nu am avut probleme ,am practicat ambele variante în care mă justificam atât eu,și masina
@CentrulConsultantaRutiera9 жыл бұрын
stanescu cristian Va salutam si noi. Raspunsul este putin mai cuprinzator. Urmatoarele intrebari apar in mod constant: 1.Se poate completa doar o diagrama tahograf, de vineri pana luni dimineata ? Raspuns: Conform REG(CE)165/14, art 34(1) : Nicio foaie de înregistrare sau niciun card de conducător auto nu se folosește pentru a acoperi o perioadă mai lungă decât cea prevăzută. Nota :exista deschisa o discutie- la nivel european- cu privire la oportunitatea acceptarii unei singure prelucrari, pe o singura diagrama tahograf, a unui repaus saptamanal.Sunt state europene care accepta aceasta modalitate. 2.Este obligatoriu a se completa numarul permisului de conducere ? Raspuns: Sunt doua situatii in care este obligatoriu a se inscrie numarul permisului de conducere.Ambele sunt prevazute in REG(CE) 165/14. Prima, asa cum spune art 37, pe durata cât tahograful se află în pană sau funcționează defectuos. A doua, asa cum impune art 35 (2), in caz de deteriorare, funcționare defectuoasă, pierdere sau furt al cardului de conducător auto pe print-ul din memoria tahografului, la inceput si sfarsit de traseu (inceputul si sfarsitul zilei de lucru). Logica aceste obligatii are legatura (in principal) cu un utilizator de aparat tahograf digital, anume ca odata pierdut cardul tahograf mentionezi numarul permisului de conducere, care se poate prezenta la o eventuala identificare.Exprimarea “generala” de la art 35(2) nu face o separatie, asa ca o utilizam si la tahografele analog. 3.Se completeaza numarul de inmatriculare al vehiculului (care?) si kilometrii ? Raspuns: Abordarea autoritatii de control (din Romania) este ca nu se completeaza rubricile corespunzatoare numarului de inmatriculare vehicul si cele corespunzatoare kilometrilor. Acestea se bareaza cu o linie orizontala.O eventuala interpretare de producere a unei incalcari prevazuta de OG 37/07 (de exemplu art 8(4), litera q sau r) este exagerata. Nota: Discutia ramane deschisa, existand argumente si in favoarea completarii datelor vehiculului pe care urmeaza sa-l utilizam.Am observat ca se accepta ambele situatii.
@doctoru20055 жыл бұрын
Nu sunt de acord cu modul de completare a diagramei. Pe cea de vineri se completează pana la ora 24:00 cu date manuale, sambata de la 00:00 la 24:00, duminica de la 00:00 la 24:00 iar luni pe diagrama de lucru de la 00:00 la 09:00. Acesta e modul corect si clar in care nu exista nici un dubiu in citira diagramei. Multumesc
@alinbulboaca56795 жыл бұрын
Ai dreptate . Asta este o confuzie si suprapunere de program . Nu este corect cum se prezinta in clip , este corect cum spui tu
@brumasebastian5773 Жыл бұрын
Cum adica luni de la 00:00 la 09:00? Adica de luni la ora 00:00 pana la ora 09:00 trec pauza manual si apoi bag o diagrama noua in tacho?
@toaderhuzum57978 жыл бұрын
Buna ziua. In ultima luna ,inaintea plecarii intr-o cursa ocazionala am fost 10 zile in co, 7 zile in cm , 5 zile desfasuram alte activitati iar restul zilelor am condus vehicule exceptate de la reg. 561/2006 , am facut formular de activitate pentru fiecare ,iar cu 9 ore inaintea plecarii in cursa am facut prelucrare manuala cu repausul obligatoriu .Este corect?
@CentrulConsultantaRutiera8 жыл бұрын
+Toader Huzum Da, este corect. Presupun ca nu s-a suprapus perioada prelucrata manual (ultima, in cazul relatat de dumneavoastra) cu perioada inclusa in ultimul formular de activitate. Din relatarea dumneavoastra reiese ca stapaniti prevederile legale, va felicit!
@toaderhuzum57978 жыл бұрын
+Centrul Consultanta Rutiera Multumesc mult.(nu s-a suprapus.)
@ilietanase76404 жыл бұрын
Am înțeles cum se face prelucrare manuală am o nedumerire p diagramă d sâmbătă si duminica mai trebuie mai trb s trecem nr de km?Si am văzut la alți colegi cand încheie o diagramă nu scrie prelucrare manuală conform art 3821.rece seria permisului si semnătura
@pavelgheorghe931710 жыл бұрын
Foarte bun si explicit materialul. O problema putin pe langa subiect (daca ma poate ajuta cineva):sa zicem ca vineri ora 16 scot diagrama din tahograf si parasesc autovehiculul in vederea efectuarii perioadei de odihna saptamanala normala.Seara sunt instiintat ca sambata urmeaza sa lucrez (in conditiile in care pot reduce perioada de odihna saptamanala la 24 de ore).Intrebarea este:e corect sa fac inregistrare manuala pentru perioada care am lipsit de la autovehicul?
@CentrulConsultantaRutiera10 жыл бұрын
Este perfect legal.Va aflati in situatia reglementata de REG (CE) 165/2014,art 34, aliniatul (3) : Atunci când, datorită îndepărtării de vehicul, un conducător auto este în imposibilitatea de a folosi tahograful montat la bordul unui vehicul, perioadele de timp menționate la alineatul (5) litera (b) punctele (ii), (iii) și (iv): (a) dacă vehiculul este echipat cu un tahograf analogic, se înscriu pe foaia de înregistrare manual, automat sau în orice alt fel, lizibil și fără a murdări foaia de înregistrare; sauRO L 60/16 Jurnalul Oficial al Uniunii Europene 28.2.2014 (b) dacă vehiculul este echipat cu un tahograf digital, se înscriu pe cardul de conducător auto cu ajutorul funcției de introducere manuală oferite de tahograf. Statele membre nu impun conducătorilor auto o cerință de a prezenta formulare care să ateste activitățile lor în intervalul în care s-au aflat departe de vehicul. Va doresc drumuri bune,CECOR
@pavelgheorghe93179 жыл бұрын
Centrul Consultanta Rutiera Va multumesc!
@DIABOLIK2705934 жыл бұрын
nu vreau sa ma bag in seamă da is niste abureli valabile doar in Romania. in Italia unde am luat permisul c + cqc(atestat) nu necesita complectarea manuala pentru pauză de 45 de ore
@ilietanase76404 жыл бұрын
Va salut.am inteles cum se completează diagrama p 24 d ore dacă am început programul la ora 7 si l-am închis la ora 16 am scos diagramă si am trecut date manuale d odihnă până sâmbătă la ora 7 când s fac 24 de ore este ok.dar sâmbătă si duminica mai trebuie s vin la camion s introduc diagrame in tahograf si s trec date manuale d odihnă sau pot s le fac luni dimineață?mulțumesc
@CentrulConsultantaRutiera4 жыл бұрын
Buna seara! Am mai raspuns dar nu a aparut mesajul, din pacate, asa ca reiau. Prelucrarea efectuata manual o faceti la revenirea din repaus, pentru toata perioada repausului, adica luni. Toate cele bune!
@iaseizvoru8 жыл бұрын
Buna ziua ma puteti ajuta si pe mine cu aceasta intrebare ? pentru pauza de 24 de ore putem proceda la fel ?eu am parcat la garaj masina sambata la ora 19 si 20 si am scos diagrama din tahograf luni la ora 7 cand ma prezint la garaj pot face aceiasi mentiune pe diagrama de sambata pana dum dimineata si completarea diagramei manuale pentru duminica pana luni la ora 7? va multumesc
@CentrulConsultantaRutiera8 жыл бұрын
+Ionut Gaina Exact asa! Ati inteles perfect!
@liviucimpoaca511110 жыл бұрын
de ce in europa de vest se permite efectuarea pauzelor fara diagrama?
@CentrulConsultantaRutiera10 жыл бұрын
In toata Europa se poate face asa ceva.Nu doar in Europa de Vest. Motivatia este simpla si are o fundamentare in prevederile legale ( vezi REG 3821/85, art 15(2),REG 561/06, art 4, lit g etc), respectiv asigura conducatorului auto posibilitatea sa dispuna liber de timpul sau, nu sa ramana la cabina si sa urmareasca momentul cand trebuie schimbata o diagrama. Totusi, inregistrarea repausului se face manual, in acest caz.Uite, iti prezint si o varianta de situatie : incepi un repaus zilnic, undeva, in tranzit. In respectiva localitate se desfasoara un festival si doresti sa mergi si tu. Scoti diagrama din tahograf ( pentru ca nu stii cand te intorci, si ea se poate suprapune), te duci la acel festival si te relaxezi, adica dispui liber de timpul tau.Cand te intorci faci o prelucrare manuala a repausului, asa cum prevede REG 3821/85, art 15 (2).
@liviucimpoaca511110 жыл бұрын
nu aceasta era speta ci aceea cind pauza sau repausul saptaminal se face la garaj sau mai bine spus la domiciliu este vorba despre un repaus saptaminal mai mare de 45 re ore conf celor spuse de dv de vineri de la 16 pina luni la ora 8 sunt 64 de ore
@liviucimpoaca511110 жыл бұрын
legislatia sau mai bine spus 561 este interpretabila si depinde de fiecare tara cum o interpreteaza cel care te controleaza
@CentrulConsultantaRutiera10 жыл бұрын
liviu cimpoaca Este adevarat ca nu exista,la nivel european, o aplicare unitara a regulilor cu privire la timpii de conducere si repaus. Tocmai de aceea a fost redactat si prezentat tuturor autoritatilor de control urmatorul document ec.europa.eu/transport/modes/road/social_provisions/doc/trace_explanatory_text_ro.pdf NOTA DE ORIENTARE 5 : Prima sursă de informații în cadrul controalelor rutiere este reprezentată de înregistrările efectuate de tahograf, iar absența înregistrărilor ar trebui să fie justificată printr-o atestare numai dacă înregistrările făcute de tahograf, inclusiv intrările efectuate manual, nu s-au putut realiza din motive obiective.
@TheBote19848 жыл бұрын
in cazul asta am intalnit o situatie cand eram in tranzit si un inspector de la ISCTR a spus ca pauza in tranzit nu se poate face cu diagrama scoasa si sa o prelucrez manual ca zice ca aveam acces la aparat daca eram in alta localitate degeaba ma iau si ma duc nu stiu unde ca zice ca trebuie sa justific daca am dormit la hotel,deci daca as fi plecat la festival zice ca aveam acces la aparat,eu daca sunt in timisoara si domiciliul ii aiud si trebuie sa stau in weekeend acolo cum fac imi tot schimb la 24 de ore diagrama sa se inregistreze pauza in aparat?? asta iarasi nu ii bine ca imi stric pauza,daca o fac manual zice ca iarasi nu ii bine ca eu eram acolola camion ca daca eram la hotel trebuie sa ii arat dovada ca am fost la hotel,nu mai inteleg nimic
@andreeaolivia15178 жыл бұрын
Buna ziua, pot sa completez 5 diagrame manual consecutiv, nu mai trebuie sa misc masina ?
@CentrulConsultantaRutiera8 жыл бұрын
In conformitate cu prevederile Regulamentului 165/2014, articolul 34, atunci când, datorită îndepărtării de vehicul, un conducător auto este în imposibilitatea de a folosi tahograful montat la bordul unui vehicul, dacă vehiculul este echipat cu un tahograf analogic, activitatile se înscriu pe foaia de înregistrare manual. Statele membre nu impun conducătorilor auto o cerință de a prezenta formulare care să ateste activitățile lor în intervalul în care s-au aflat departe de vehicul. In consecinta, nu exista o limita maxima a diagramelor ce se pot completa manual. Va doresc o seara placuta!
@andreeaolivia15178 жыл бұрын
Multumesc mult!
@nicusulica13284 жыл бұрын
Nu trebuie să trecem si data pe spatele diagramei când efectuăm pauza
@stressmaxim4310 жыл бұрын
e buna, de mult cautam ceva folositor,sper sa nu fie vreun contrlor cu alte ideei in trafic si sa spuna k nu e bine asa...
@sebioprea62869 жыл бұрын
Si daca inceperea activitatii incepe inainte de ora 07.00(luni) adica 04.00 cum se procedeaza cu diagrama prelucrata manual de duminica spre luni? 2.Daca plec luni dimineata plec la ora 04.00 de la garaj si ma intorc la ora 15.00 ,stiind ca a doua zi nu mai plec la ora 04.00 si nefiind in masina ci la domiciliul unde se afla si garajul,cum procedez in cazul asta cu diagrama din aparat
@CentrulConsultantaRutiera9 жыл бұрын
La prima intrebare raspunsul este scurt : se prelucreaza manual (pana la ora sosiri la vehicul ) perioada petrecuta departe de vehicul.Deci, perioada inregistrata manual se opreste la ora cand am ajuns la munca, ora 5, ora 6….oricare. La intrebarea doua,este putin de explicat. Sensul intrebarii dumneavoastra,daca am inteles corect, este format din alte doua intrebari : - Se poate retrage diagrama tahograf inainte de implinirea unui interval de 24 ore? - Daca am retras diagrama, cum justific repausul? Da, diagrama tahograf ( foaia de inregistrare,asa cum se numeste in REG 165/2014) se poate retrage la sfarsitul zilei de lucru , deci atunci cand am terminat activitatea. A nu se confunda “ziua de lucru” cu “ziua calendaristica” sau cu “perioada de 24 ore ”.Pentru a ne lamuri cu exactitate ce inseamna “ziua de lucru” utilizam explicatia oferita de Regulamentul 165/2014, punctul 8, pagina 2, Fundamentare, si aflam ca :„Ziua de lucru” începe în momentul în care conducătorul auto își activează tahograful după o perioadă de repaus săptămânal sau zilnic sau, în cazul în care repausul zilnic este divizat în perioade distincte, după o perioadă de repaus cu durata de cel puțin nouă ore. „Ziua de lucru” se încheie la începutul unei perioade de repaus zilnic sau, în cazul în care repausul zilnic este divizat în perioade distincte, la începutul perioadei de repaus de minimum nouă ore consecutive. Daca tot nu ne-am lamurit care este “ziua de lucru” ne ducem la articolul 34, aliniatul (7) din acelasi Regulament 165/2014 si ne reamintim ca o marcam astfel: Conducătorul auto introduce în tahograful digital simbolul țării unde își începe și cel al țării unde își încheie ziua de lucru. Deci, “ziua de lucru” este FIX perioada cand desfasuram activitatile, cuprinsa intre doua perioade de repaus zilnic sau intre un repaus zilnic si unul saptamanal. Asa ca puteti retrage diagrama tahograf la ora 15:00 fara probleme, urmand sa completati manual repausul efectuat in afara cabinei. Legalitatea inscrierii manuale a activitatilor/repausului efectuat la departare de vehicul, deci in imposibilitatea de a folosi tahograful, este data de Regulamentul 165/2014, art 34, aliniatul (3). Daca vreti sa ne ajutati, spuneti doar ca existam, ne numim CECOR. Drumuri bune !
@adriantoma60875 жыл бұрын
Eu am cam facut o de oaie pana m-am trezit la realitate, cu o saptamana in urma camd terminam ziua de lucru scoteam diagrama ( la 12 ore ) in caz ca dau peste vreun control sunt terminat a?😂😂😂
@vasiletanase23046 жыл бұрын
Dacă nu conduc 3 săptămâni ce fac?
@DIABOLIK2705934 жыл бұрын
foaie de la locul de munca unde declara ca de pe data de ora de pana la data de ora de ai fost in : concediu,medical,sau activitatea de munca nu era necesară permis C + atestat(adica ai condus un daily de 3.5t doar cu B
@liviucimpoaca511110 жыл бұрын
peste 45 de ore este necesara foaie din partea coordonatorului aceasta avind casete care trebuiesc marcate cu x privind activitatea care a fost conform dv esti victima sigura la granita cu ungaria
@CentrulConsultantaRutiera10 жыл бұрын
Am mai raspuns la o astfel de intrebare, nu gasesc unde asa ca reiau, pe scurt. Este o diferenta intre ce se petrece in tranzit sau atunci cand vehiculul este parcat la garaj/domiciliu. Inteleg, din intrebarea dumneavoastra, ca este vorba de un repaus saptamanal efectuat cu vehiculul stationat la domiciliu/sediul intreprinderii.Prevederea legala cu privire la inregistrarea repausului saptamanal este clara, si este expusa aici : NOTA DE ORIENTARE 5 :Statele membre nu sunt obligate să impună utilizarea formularului în cazul în care lipsesc înregistrări însă, dacă se cere un formular, trebuie recunoscută valabilitatea acestui formular standardizat. Pe de altă parte, însă, nu se impune niciun fel de formular pentru perioadele obișnuite de repaus zilnic sau săptămânal. Un repaus saptamanal poate fi mai mare decat 45 ore ( chiar Regulamentul spune " cel putin 45 ore " ) ,sau la acesta se poate alipii o recuperare si el este, sa zicem, de 45+21, dar tot 45 se masoara...Stiu de situatia din Ungaria, in care - in special- politia de frontiera a cerut existenta unui formular. Interpretarea politiei de frontiera este ca pentru situatia cand repausul saptamanal a avut o durata mai mare, acesta a devenit un concediu/repaus si trebuie justificat cu un formular legal. Ma rog, este discutabila abordarea politiei de frontiera ungare, de la caz la caz, si recomand si eu existenta unui formular pentru perioade indelungate de repaus, tocmai pentru a evita discutiile din vama. Pentru situatii similare ce apar in tranzit, altfel interpretam. Oricum, legislatia romana interzice ca formularul sa fie transmis prin fax sau în format digital.
@liviucimpoaca511110 жыл бұрын
si cea europeana asemenea se fac 2 exempare unul penru sofer si al doilea ramine la sediul firmei acesta din urma poate fi solicitat prin fax sau e mail de catre cel care te controleaza si o alta problema in ro si u este nefolosirea cardului de control de catre controlori si astfel esti predispus pe aceeasi perioada sa fi controlat de mai multi si acest luvru se intimpla si cu diagramele cea din aparat nu este solicitata si contolata dupa cere se aplica stampila de control
@liviucimpoaca511110 жыл бұрын
eu nu as incrimina soferii ci societatile de transport care au coordonatori care nu respecta legea si acestea ar trebui amendate si astfel sar crea mai multe locuri de munca
@petruioanunguru16436 жыл бұрын
de condus nu conduc foarte putine ore
@viorelciprian87655 жыл бұрын
Daca 24 de ore se fac la ora 3 dimineata eu sunt obligat sa ma trezesc si sa schimb discul?? Ce Porcarie
@DIABOLIK2705934 жыл бұрын
nu trebuie sa schimbi nimic. daca te oprești cu ultima diagrama la 12.12.2012 ora 15.00 ,123456 km si pornești 14.12.2012la ora 12.00, 123456km ai demonstrat ca ai efectuat 45 de ore de pauza si gata