Abonează-te la canalul nostru pentru a fi la curent cu noutățile: bit.ly/Spandugino-Aboneaza-te
@anajucan7952 Жыл бұрын
E bine ca putem asculta si reasculta aceste podcasturi!Multumim,doamnaFilitti!
@happybiking6912 жыл бұрын
E greu să-i faci un portret lui CD Zeletin în absența lui CD Zeletin… omul era el însuși un portret în cele mai fine tușe, un aristocrat, un intelectual de cea mai nobilă viță. A fost un blajin, un om bun cu vorba dulce, un om care s-a dăruit pe sine în totalitate științei și culturii. L-am apreciat enorm și detest că n-am aflat despre dispariția dânsului decât după o jumătate de an pentru că nimeni din presă n-a binevoit să dea importanță plecării unui geniu. A plecat așa discret, cum i-a fost viața, tocmai în pragul unei farse mondiale de care bunul Dumnezeu a vrut să-l ferească. Fie-i țărâna ușoară și Dumnezeu să-i așeze sufletul în Panteonul marilor spirite ale umanității. 2 ani deja fără Constantin Dimoftache- Zeletin…
@georgiaarseniemag.dr.42213 ай бұрын
Sunt mută de uimire si mi-a tresarit inima de emoție sa aud numele lui Picco dela Mirandolla!Dintotdeauna sa aud orice amanunt despre personalitatea si gândirea lui Picco!
@cristinamatei66003 ай бұрын
Minunată conversație!
@MonicaIlea4 ай бұрын
Fantastice contacte, scrieri, evocate obiectiv dar fermecator de aceasta minunata,fascinanta femeie -nu doar de factura enciclopedica-cat de fermecatoare modalitate de transmitere a istoriei dint-o perioada de "poveste"
@simona-sandarotaru1555 Жыл бұрын
REGAL!!! ...cu adevarat! Va multumesc.
@georgiaarseniemag.dr.42213 ай бұрын
Ce putem face ca sa "reparam atitudunea de a-și cumpara o diplomă"? Poate am putea lupta împotriva "sentimentelor virtuale" !? Păi cum poți trata așa ceva? Simplu: re-evaluând timpul! Uite asa înțeleg expresia germanica "taķe your time" sau "lass dir Zeit"!
@bogdancristea92702 жыл бұрын
Sunt foarte socat, ca un fan al doamnei Filitti, sa aflu ca dumneaei promoveaza cenzura in publicarea documentelor care au legatura cu personaje istorice (de teama ca nu cumva publicul larg sa afle lucruri care le-ar putea strica imaginea respectivelor personaje). Am ascultat cu atentie argumentele si mi se par superficiale. Nu facem nimanui niciun serviciu daca ii cultivam numai meritele si virtutile, pur si simplu nu e treaba istoricului (asta ne-a invatat chiar Tacitus: sine ira et studio) sa coafeze personajele istorice, sa le creeze un portret eroic, legendar. Cum adica? Cum ar fi, de exemplu, ca un editor al scrisorilor lui Cicero, sa zicem, sa faca o selectie si sa nu publice scrisorile in care Cicero nu apare tocmai ca un model de urmat sau in care se plange, de exemplu, ca are o diaree severa care parea a fi aproape o dizenterie (da, Cicero oratorul, filosoful, politicianul etc. ii scria, in intimitatea lui, unui prieten ca nu poate scapa de diaree dupa ce facuse o indigestie la un banchet)? Ar iesi o editie complet inutila, pe care niciun clasicist serios nu ar consulta-o, iar lui Cicero insusi i-ar face un mare deserviciu.
@AaaAaa-o4o8l11 ай бұрын
Există rațiuni, tocmai pentru faptul că nu ar fi de un real folos publicului, în sensul dezvăluirii aspectelor ce țin de intimitate în fond, etc. Știu la ce vă referiți, aveți într. o anume măsură dreptate, dar cred că adevărul e undeva la mijloc. Totuși, tind să cred că d-na Filitti a gândit înțelept aici. Rămâne însă discutabil.
@viktorrandolfmunteanu409221 сағат бұрын
Schimba uneori firul ideilor, trecand peste continuitatea dezvoltarii lor. Se puncteaza astfel sirul unui evantai intreg de subiecte. Dar e bine si asa, caci se vede ce "stufoase" pot fi ele.