Gerçekten çok güzel anlatmışsınız. Creality bu makineyi bu kadar güzel anlatamazdı
@ugur_ulubas2 ай бұрын
Uzun zamandır içeriklerinizi takip ediyorum, Bu kadar detaylı ve kullanıcı dostu açıklamayı görmemiştim daha önce başkaca yerlerde. Emeğinize sağlık.
@cayen354 ай бұрын
Bambu lab cihazlarıni inceleseniz cok iyi olur fikrimce şuan bambu labın yazıcıları crealityden daha iyi iki markayı kullandım.Simdiden tesekkurler.
@glautech4 ай бұрын
Elinize sağlık, güzel bir inceleme olmuş 👍
@HaloCyanide4 ай бұрын
Creality son zamanlarda biraz daha toparladı ama hala bence sınıfta kalıyor. Geçen yazıcımın anakartı için bootloader istedim teknik destekten milyon tane soru soruyorlar oysaki ne istediğimi anlattım internette araştırıp reprap forumunda buldum sonra.
@ahmetozturk334 ай бұрын
Her isteyene verirlerse, bilinmeyen ellerde heba olabilir anakart o yüzden yetkinliğinizi sorgulamış olabilirler :)
@halilibrahimalanl87412 ай бұрын
By cihazı 4 aydır kullanıyorum elimde bu yazıcı ile birlikte a1 mini kombo ve v3 se var. Diğer insanlara yardımcı olmak adına sıralamam; Baskı kalitesi: v3 >a1 mini> v3 se, Baskı hızı: V3> a1mini> v3 se. Baskı duvar kalitesi: a1 mini>v3>v3 se ( v3 ve a1 mini arasında çok fark yok ama kafa kafaya sayılır.). Baskı yüzey kalitesi: v3> a1 mini>v3 se ( burada baya fark var bu arada v3 in yüzey taraması daha stabil.). Ben eğer kaliteli ve hızlı bir baskı istiyorsam v3 kullanıyorum taş gibi cihaz sonuçlarında çok memnum arada tabladan ayrılma sorunu yaşadım hatta saç baş yoldurttuğu da oldu ama temiz cihaz baskıyı aldım mı kalite baskı yüzeylerinde belli ediyor kendini
@efeveegenindunyasi294725 күн бұрын
dilimleme olarak ultimaker cura mı yoksa creality print mi kullanıyorsunuz ? ultimaker cura kullanıyorsanız yazıcı ayarlarından hangisini seçtiniz ?
@halilibrahimalanl874125 күн бұрын
Creality print v3 ile daha uyumlu çalışıyor ve parçaların geçme toleransı çok düşük (0.1 civarı curada çok fazla bu değer). Cura ile v3 de çok iyi sonuçlar almadım. Hatta nedense baskı süreleri arasında çok fark oluyor. Creality print ile 30 dk süren baskı cura ile 45 dk. O yüzden creality print tavsiye ederim
@efeveegenindunyasi294725 күн бұрын
@@halilibrahimalanl8741 teşekkür ederim tespitleriniz cok doğru o yüzden şuanda curayı kullanamıyorum.
@KendineMImar-mq4gy4 ай бұрын
Creality'nin mühendisleri bu kadar dolu dolu bir inceleme videosu çekemezdi herhalde😀
@tehlikeliogrenci4 ай бұрын
Emeğinize sağlık…
@hacumut71574 ай бұрын
Bambu Lab A1 mini yazıcıyı inceleme şansınız var mı? Teşekkürler.
@atamerdalyan4 ай бұрын
çok güzel sunum.. tşk
@gangarax4 ай бұрын
lutfen geciş efekti olarak gozlerı yakan bu flash kullanmayin.
@gokmenyildirim20564 ай бұрын
Süper hadi seyredelimmm
@GoldPunchАй бұрын
12,5k ya ender v3 aldım. Redditte kullanicilarin bazilari o fiyata bambu a1 alinir diyordu ama bilemedim. Su anlik memnunum.
@YunusEmreÖzçelik-e8b7 күн бұрын
abi V3 diyorsunuz da V3 KE de V3. Bu kıyaslamayı KE ile yapsaydınız çok daha iyi olurdu
@atacaliskan34342 ай бұрын
MRBLAR CrealityEnder-3 V3 Plus Corexz 3d Yazıcı vs Bambu lab al a1 hangisi tercih edilmelidir?
@ahturanik54862 ай бұрын
Robo90 filamentlerin 2 makara parçasını tutan bölüm plastikmidi daha önceden aldığm başka marka filamentte makara ayrılmıştı
@babali7588Ай бұрын
Hocam bu yazıcı sistemleri hakkında konuşurken çıkardıkları ses önemli bir etken bu konuda da açıklama yaparsanız iyi olur.
@TahsinAhmet4 ай бұрын
İzleyelim bakalım. İzledim ve her zamanki gibi detaylı bir anlatım olmuş. Yazici özellikleri anlatımında ve yönlendirmelerinde robo90 ı tek geçerim. Ancak kişisel olarak corexz yazıcılara pek alışamıyorum büyük baskılarda tablanın hızından dolayı baskı tabla dan kopabiliyor. Ancak k1 yazıcımda bu sorunu yaşamıyorum.
@Cinarorten3 ай бұрын
K1 core xz değil
@SelfTurkey4 ай бұрын
Creality K1 ile 3 ay sonra büyük bir boyut sorunu yaşıyorum. Küpte bir eksen 0.27 mm daha küçük çıkıyor. Kayışlarımın gerginlikleri eşit. Rotation distance olayı bu makinelerde farklı çalışıyor. Bu yüzden skew kalibrasyonu öneriyorlar ki oda aslında sorunumu çözmedi. Forumlarda kimse sorunu çözememiş. Genix'e sordum beni salladılar. Bu cihazlarada rotation distance nasıl hesaplanıyor bilginiz var mıdır?
@efeveegenindunyasi294725 күн бұрын
kullandığınız filament markası nedir ?
@InMemoryOfNeo4 ай бұрын
oo başkan nerdesin sen ya. daha çok video bekliyoruz. bir de şu raspberry pi pico 2 falan çıkmış onları da sitenize eklerseniz satın alacağım inş. takipteyiz başkan.
@hantursunАй бұрын
en son hangisi almak lazim ?
@Fatih_31_Back11 күн бұрын
Merhaba, Ender 3 V3 SE yazıcım CR-TOUCH hatası veriyor ne yapmam lazım lütfen söyleyin
@n1frenzy8954 ай бұрын
23:09 ender 3 v3 ke kullanıyorum bendede aynı ses geliyordu valla korkmuştum baya bişey mi oldu diye 😅
@hayreddinguzel66304 ай бұрын
Ömer Hocam ev için hobi amaçlı olarak kullanmak için hangi model tavsiye edersiniz. Teşekkürler
@Robo90com4 ай бұрын
Merhaba Ender-3 v3 KE, Cr-10 SE ya da Ender-3 V3 modellerine göz atabilirsiniz. V3 hariç diğer iki model uzun zamandır piyasada yedek parçası bol ve sorun çıkarmayan makineler. V3 yeni çıktığı için daha teknolojik bir cihaz ama süpriz yapar mı zaman gösterecek. Daha da ekonomik olsun derseniz ender-3 v3 SE modeline bakabilirsiniz. Eski nesil marlin tabanlı bir yazıcı ama hobi olarak uzun süre evde kullanılabilir.
@hayreddinguzel66304 ай бұрын
@@Robo90com bilgilendirme ve ilginiz için teşekkür ederim.
@forsa626524 күн бұрын
Merhaba , ben mi kaçırdım bilmiyorum.Neden extruderda direct drive dan vazgeçip eski sisteme dönmüşler.
@LezzetliRobotTarifleri4 күн бұрын
YaIcı hala direct drive. Extruder motoru kafada.
@mehmetcam18084 ай бұрын
Hocam prausa xl 5 kafalı yazıcı incelemesi gelir mi acaba ?
@mehmetakifsengul31854 ай бұрын
v3 ile ke yi kıyaslayacak olsak sizce hangisi mantıklı bende bir 3d yazıcı almak istiyorum ancak kafam çok karıştı ke almayı düşünüyordum bugün v3 incelemesini görünce gönlüm v3e biraz kaydı yardımcı olabilecek biri yanıylayabilirmi
@LiyonScope2 ай бұрын
Creality Ender-3 V3 Plus ile Creality K1 C almak konusunda kararsız kaldım da kısaca arasındaki farkları anlata bilirimsiniz hangi terci daha iyi olur acaba. Ha birde Creality Ender-3 V3 Plus da abs basa bilmek için dış kutu kullanmam yeterli olur mu?
@efeveegenindunyasi294725 күн бұрын
abs basacaksanız k1 c kapalı modelleri tercih etmenizde fayda var.sonradan kutu ile uğraşmayın. bir de creality kullanıyorsanız filament cok önemli bence
@caglar39572 ай бұрын
Arkadaşlar benim modellerimin tablaya yapıştığı ilk katmanla ilgili sorunum var. Kayman olmasın istiyorum ama bir türlü yok olmuyor. Sadece model yapışsın, etek vs. olmasın istiyorum ama modelin altında tablaya yapıştığı ilk katmana kalın bir katman atıyor, ve baskı sonunda bu katmanı sökmem çok zor oluyor. Curada yapışma yüzeyini hiçbiri seçsem de yine oluyor. Çözümü nedir?
3 күн бұрын
Merhaba, Cihaz fiyatlarındaki kampanya bitti sanırım. 12K lardan 15-16K bandına çıkmış durumda. Şöyle peşin fiyatına taksitli bir kampanya olsada alsak bu yazıcıdan. Robo90 bize ne yapabilir acaba 😀
@Robo90com3 күн бұрын
Fiyatları markalar belirliyor ve anlaşmalar gereği altına düşmemiz mümkün değil. Fakat yinede Robo90'ın sizler için yapabileceği bir sürü şey var. Hepsini "3D Yazıcı Almadan Önce Bilmeniz Gereken 9 Mesele" videosunda anlattık. Biz göz atabilirsiniz :)
2 күн бұрын
@@Robo90com Merhaba, Sizi uzun süredir takip ediyorum. O videoyuda izledim. Herşeyin bir arada olduğu sitelerde kartlarımıza uygun taksitler yapılıyor. Sizinde orada satışınız olsaydı. Hemen bir CoreXz siparişi verirdik mesela 😀 Normal elektronik alışverişinde 9 taksit yapsak direk 4-5K fark çıkıyor. Neredeyse Ender3 ve se parası. Sağlık olsun bekleyip uygun bir kampanya o aralıkta temin edeceğiz artık. İlginize teşekkürler. Bu arada LezzetliRobotTariflerinide daimi üyesiyim 😊Üyelik süresi: 4 yıl, 7 ay, 19 gün olmuş.
@oguzturk20554 ай бұрын
Murat Şen abiyi bir video için kandırır mısın rica etsek
@arduinoblokodtr36994 ай бұрын
Abi özlettin ya,LRT'de de seni görmek istiyoruz
@sertacerten59344 ай бұрын
Hocam Cr 10 smart incelemesi de gelirmi ?
@Robo90com4 ай бұрын
CR 10 Smart eski bir model artık. Güncel teknoloji ve cihazları sizlere tanıtma amacımız olduğu için o cihaza video üretmek anlamsız olur.
@sertacerten59344 ай бұрын
@@Robo90com Tamamdır teşekkürler
@sertacerten59344 ай бұрын
@@Robo90com hocam birde galiba creality cloud türkiyeden çekildi yada kaldırıldı benim kendi account um fln silindi bir bakarmısınız
@Robo90com4 ай бұрын
Bu videodaki yazıcıların test baskılarını alırken çalışma saatleri dışında yazıcıları cloud üzerinden kamerayla kontrol ettik. Bir sorun yoktu biz kullanırken. Son 1 hafta içinde kullandık bol bol.
@sertacerten59344 ай бұрын
@@Robo90com sordum şimdi data bselerine saldırı olmuş dataa baseleri kapatmışlar yakında açıcaklarımış
@Evdekiisler3 ай бұрын
Merhaba otomotiv parcaları üretimi için hangi cihaz ve modeli önerirsiniz ? Tecrubem %40 diyebilirim. Cevap yazarsanız sevinirim
@ahmetozturk333 ай бұрын
Kapalı kasa. Mühendislik filamentlerini basmak zordur. K1 max olabilir mesela. Bambu p1s de olabilir, mümkünse combosuz olan.
@berksympt12 ай бұрын
Bambu Lab X1C ve üstü yazıcılar öneririm, o parçalar mühendislik parçaları ve iyi bir baskıya ayrıca kapalı kutu yazıcılara ihtiyaç duyar.
@Evdekiisler2 ай бұрын
@@berksympt1 parcayı tarayan bir cihaz var onun adı ne olarak gecıyor.sagından solundan üstünden vs tarıyor
@cihankaracam3 ай бұрын
Robo90 selamlar. Bu islere yeni baslayan için nasil bir cihaz ve 3D programı onerirsin ? Teşekkürler
@aliberkercan2 ай бұрын
Bütçe, basılacak model türü, cihazı ne için kullanacağınıza göre değişir. Videodaki Ender-3 V3 açık kasa 3d yazıcı için iyi bir başlangıç olabilir. Daha uygun fiyatlı Ender-3 V3 KE veya Ender-3 V3 SE de düşünebilirsiniz. Eğer ABS, ASA, carbon fiber gibi daha sağlam ve ısıya daha dayanıklı baskılar almak isterseniz de kapalı kasa bir cihaz tercih etmek gerekiyor. Burada da Creality K1C veya onun büyük versiyonu 30x30x30cm baskı hacimli Creality K1 Max olabilir. Yine kapalı kasa olarak Bambu Lab markasının P1S modeline göz atabilirsiniz. Bunlar bütçeye göre ve sizin hedefinize göre tercih edilebilecek cihazlardan. Ender-3 V3 SE inceleme: kzbin.info/www/bejne/hnmmk56brtmWfassi=p_3lkce-J677TsCR Ender-3 V3 KE inceleme: kzbin.info/www/bejne/qp2YhmamjL9ggrssi=Zov-KEK_BEBxpjZl
@cihankaracam2 ай бұрын
@@aliberkercan Teşekkürler 🙏🏻
4 ай бұрын
Cr-10 SE mi yoksa V3 modeli mi tavsiye edersiniz?
@Robo90com4 ай бұрын
CR 10 SE yeteri kadar deneyimlenmiş sorun çıkarmayan sağlam bir yazıcı. V3 daha yeni ve teknolojik ayrıca kişisel olarak daha şık ve kibar. Bununla beraber yeni bir cihaz olduğu için süprizler yapabilir zaman içinde göreceğiz.
@NevaEdizUfuk3 ай бұрын
ipliğin makina ile alakası yok tamamen filamentin nemi ile alakalı ama göze çarpan en önemli konu
@evrentug4 ай бұрын
plus versiyonu sitenizde satışta değil malesef.
@Robo90com4 ай бұрын
Plus versiyonu için şu an bir stok ve fiyat sorunu var. Arkadaşlarımız ilgileniyor yakında Robo90’a gelecek.
@adrasanbigfishing96412 ай бұрын
Abi ben bu cihazı aldım ama ultimaker cura da cihaz gözükmüyor baskı alamıyorum yardımcı olur musun
@halilibrahimalanl87412 ай бұрын
Tavsiyem bu yazıcıyı cura ile kullanma creality print 5 gayet iyi çalışıyor bu yazıcı ile
@adrasanbigfishing96412 ай бұрын
@@halilibrahimalanl8741 teşekkür ederim
@CharaTR4 ай бұрын
Bişey sorcam ben fiyat performans ve ba#langıç diye ender v3 s1 aldım ama ne zaman parça yapsam ya yapışmıyor hep maximum sıcaklıkta yapmam gerekiyor yada nozzle bir zaman sonra yukarı haraket ederken yavaşlıyor ve parçaya çarpıp çıkarıyor ne yapabilirim bozukmu?
@Robo90com4 ай бұрын
S1 artık fiyat/performans bandını kaçırmış eski ve güncel olmayan bir model. Onun fiyatına alınabilecek çok daha iyi makineler var. Fakat yine de bir dönemin en iyi makinelerinden birisiydi. Dolayısı ile şuan baskı alamıyor oluşunuz s1 kaynaklı olmayabilir. S1 tamamen kullanıcı tarafından kalibre edilmesi gereken bir model. Doğru bir ayarlama ile iyi baskılar alabilirsiniz.
@CharaTR4 ай бұрын
@@Robo90com yani benim deneyimime göremi oluyor yani? O zaman onu alma sebebim Max 8000 TL bütçemiz olup başka markalar arasındaki farkı bilmeyip sürekli S1 övdukleri için almıştık. Ayrıca her baskıda bir kalibrasyonu yaomamız gerek?
@CharaTR4 ай бұрын
@@Robo90com hem o makinelerden örnek verir misiniz?
@Robo90com4 ай бұрын
@@CharaTR Hayır sürekli kalibrasyon yapmanıza gerek yok. Eğer makinanızda mekanik bir kusur yoksa yaptığınız ayarlamaları filament, tabla, nozzle gibi değişkenler fark yaratmadığı sürece kullanabilmelisiniz. İlk sorunuza gelecek olursak evet. Cihazın potansiyelini ortaya çıkarmak için kullanıcı olarak sizin cihaza ve süreçlere hakim olmanız çok önemli.
@Robo90com4 ай бұрын
@@CharaTR Ender 3 v3 ke, cr-10 se ve bu videodaki ender 3 v3 şu dönemin fiyat/performans cihazları arasında.
@mehmetferhatozturk4 ай бұрын
ekonominin kötü gitmesine rağmen yazıcıların fiyatlarının hala düşük ve düşmeye devam etmesi güzel bişey :d
@Robo90com4 ай бұрын
Yeni markalar, yeni teknolojiler ve rekabet son kullanıcıların için çok güzel bir pazar oluşturuyor :)
@gurkandalklc47184 ай бұрын
20.700,00 TL den 20.248,05 TL ye düşmüş gerçekten inanılmaz kampanya video editleme arasına sokmanız çok iyi olmuş yoksa kaçırırdık bu muhteşem haberi
@Robo90com4 ай бұрын
Galiba yanlış anladınız. Editleme arasına girilen kampanyada V3 plus değil, ender-3 v3'den bahsediliyor.
@mehmetck4 ай бұрын
Ülkemizdeki fiyatları göz önüne alınca Bambulab A1 daha iyi bir seçim olacaktır
@Ketusket4 ай бұрын
haklı isyan
@borakose83012 ай бұрын
Bu yazıcıyı yeni aldım yazdırma kafası yan çerçeveye sürtüyor kalibrasyon sırasında
@turabbicerАй бұрын
üstad diğer kanalın şifresini unuttu sanırm
@eminekoksoy19384 ай бұрын
Baskı alanı büyüklüğüne oranla yazıcı boyutunun küçüklüğü ile övünen Creality'nin filamenti üste konumlandırmak için hiç bir şey yapamadığını görmek çok üzücü. Filament yanda durunca kapladığı alan belki diğer yazıcıları geçiyordur. Baskı kafası her baskıda tepeden aşağı inip tekrar yukarı çıkıp sonra aşağı inip yazdırmayı başlatıp, bittiğinde de en yukarı çıkması tüm işi sıkıntıya sokuyor. v3'ü aldım ve ilk 1 ay bu filament nerde dursun filament sensörü nerde olsun bunları düşünmekle geçti. Zaten makaraya yaylı aparat takılması çok güzel bir fikir olduğundan değil, bu yukarı çıkıp aşağı inmeler yüzünden filamentin makaradan çıkmaması için. onu da becerememişler çünkü makaranın genişliğinden daha küçük yaylı parçanın genişliği. Her yazdırmayı başlatmak 3 dakika sürüyor bu aşırı sinir bozucu ama diğer kullandığım yazıcılarla karşılaştıracak olursam eğer, bu yazıcıda kullandığım sürenin %95'i yazdırma ile geçmiştir. Bakım v.s. çok az zaman harcadım. Diğer yazıcılarda tabla kalibrasyonu vs. daha çok operatörlük yapmak zorunda kalıyorsunuz. Bu baskı öncesi yapılan işlemler tüm kullandığım yazıcılardan farklı ender 3 v3'te, filamenti çıkarma işlemi de öyle. Çıkar komutu ile çıkartırken biraz yavaş davrandığım için 2 kez filament dondu ve extruder söküp temizlemek zorunda kaldım. Bu cihazda çok renkli baskı olsa çok güzel olurdu. Geçen gün elektik gitti 1 saat sonra geldiğinde ekranda baskıya devam et dediğimde sorunsuz şekilde devam etti. Ama bugün ekrana o uyarı gelmedi baskıya devam edemedim. Çöp oldu. Sanırım sebebi şuydu: Bugün elektrik gidip geldi önce 1 saniyede ve tekrar gitti toplamda 2 saniye sürmedi bu olay, 1 saat sonra elektrik geldi ama ekranda hiç bir yazı çıkmadı. Baskıya devam etmedi.
@Robo90com4 ай бұрын
Aslında Creality filament konumlandırmak için 5:08'de gösterilen parçaları yazıcının içerisinde göndermiş. Bu baskıyı alınca filament makarasını yazıcının üzerine takabiliyorsunuz. Filament sensörünün yeni konuma göre nasıl kullanılabileceğini de anlatan bir short videosuyla bu filamenti yukarı taşıma işini anlatan bir içerik faydalı olacak galiba.
@ahmetozturk334 ай бұрын
@@Robo90com Kesinlikle öyle bir video çok iyi olur.
@ozkan.motovlog2 ай бұрын
@@Robo90com Hocam öncelikle emeğinize sağlık.Filamenti yukarı taşıyıp teflon boruyu devre dışı bırakıp bir video atarsanız harika olur :)
@Neo_594 ай бұрын
Bu çinliler tüm güç kaynaklarını 230 volta ayarlı çıkartıp 110 volt olan ülkelerde ayar için uyarıp güç kaynaklarının yanmasının önüne geçmeyi neden akıl etmiyorlar acaba?
@ahmetozturk334 ай бұрын
Aslında ona bile gerek yok voltajı kendisi ayarlamalı ama maliyet yüzünden yapamıyorlar sanırım.