מי שרוצה להשתתף בסדנה הקרובה, לשיפור הביצועים באקדמיה: courses.yozevitch-u.com/academic-success-workshop/ שימו לב, מי שהיו סטודנטים פעילים במהלך המלחמה והיו מגוייסים - זכאים להחזר מקרן הסיוע של צה״ל. לפרטים נוספים שלחו מייל: office@yozevitch.com רוצים שד״ר יוזביץ׳ ילמד אתכם להשתמש בבינה מלאכותית? פרטים על הקורס ״מבוא לבינה מלאכותית״: courses.yozevitch-u.com/ai_course/
@אבגדהוזחטי-ע6סАй бұрын
כשהתחלתי ללמוד מחשבים לצורכי הוראה, נהגתי לשאול המון שאלות כל שיעור. זה עצבן אנשים, אבל לא הפסקתי לשאול, וזה מה שאמרתי למתעצבנים: יש לי כבר תואר דוקטור, אני לא צריכה להעמיד פנים שאני מבינה, ואם לא תתנו לי לשאול, אין לי מה לעשות כאן(זו הייתה כיתה לא גדולה...). במסיבת סוף השנה הראשונה אמרה המארחת: צריך להודות שגם אנחנו לא תמיד ידענו לענות על השאלות שהיא (אני) שאלה...
@פוליטיקאיאלמוניАй бұрын
סתם הפרעת לכיתה ובסוף בטח גם הספיקו פחות חומר באשמתך. את באמת חושבת שיש תשובות לכל השאלות שעולות לנו כשאנחנו מרחיבים את האופקים שלנו? זה הרבה יותר גרוע לצפות לתשובות האלה ממרצים שסה"כ מקבלים שכר כדי להעביר את החומר, ממש לא כדי לדעת אותו, ובטח לא כדי לענות על מה שהם פשוט לא אומרים מרצונם. כל מה שאנחנו יודעים (ולא רק חושבים שאנחנו יודעים), נמצא בתוך סביבה שמלאה בחורים ענקיים בידע שלנו במקרה הטוב. בפחות טוב, אנחנו יודעים שקרים. אני אומר את זה לא רק על המרצה הבודד, אלא גם על הידע המקובל בכל תחום. כמו שבכל תוכנה יש המון "issues/bugs" שלעולם לא יתוקנו, כך גם יישארו המון חורים שרק יעלו כשאלות תם, אבל לא ייחקרו בימי חיינו. ועדין חוקרים מקבלים מלא מענקי מחקר, אחרת אפילו על מה שהם כן יודעים לענות, לא היה.
@פוליטיקאיאלמוניАй бұрын
לא היה תשובות 🙂
@אבגדהוזחטי-ע6סАй бұрын
@@פוליטיקאיאלמוני וגם לא נכונות להתחשב ולהקשיב לאחר(מוטב: לרע)
@Head0.25sАй бұрын
מה שאתה מדבר עליו מאוד מזכיר את הטקסונומיה של בלום (Revised Bloom's Taxonomy), ממליץ להעיף בזה מבט
@אסףבירנבויםАй бұрын
תודה רבה על הסרטון. אני לא כזה גאון אבל זה מתחבר לתחושות שמלוות אותי בתואר
@amiramnoamdoronАй бұрын
אני חושב שיש שתי שיטות ללמוד : דרך הווריד ומשם לתוך המוח . (כמו שמלמדים פונקציה קווית בחטיבת הביניים) וההפך … להבין היטב ואחר כך להשתמש בחומר.. ככל שהדברים מופשטים יותר - הדרך הראשונה נוטה להיות מאוד יעילה במתמטיקה בתארים אקדמיים.
@imanuelhadad2188Ай бұрын
1984סיימתי הנדסת חשמל בטכניון, כששיטת הלימוד שלי היתה הבנת עומק של החומר, כאשר תמיד העתקתי כל שיעורי הבית כולל עבודות מחשב, ותמיד התרגיל הראשון שפתרתי היה במבחן (לא מרצון- אלא שתמיד לא הספקתי..). בפועל- נוכחתי במהלך השנים שאני הרבה יותר מבין ויעיל בעבודה לעומת אחרים, ואחרי כ-20 שנה אף זכרתי די טוב ובקלות שיחזרתי ולימדתי מעבדות במכון טכנולוגי חולון וכן באוניברסיטת אריאל. לא ממליץ על השיטה, כי הציונים לא היו מבריקים- סיימתי בממוצע 70, אך אין לי ספק שבתכלס בעבודה- הייתי הרבה יותר טוב מאחרים
@פוליטיקאיאלמוניАй бұрын
גם אני מאוד דומה. רק עם תואר פחות שווה משלך ומבלי לחזור למוסדות המעוותים האלה בצד הלא נכון. אחרי הכל, אם מספיק אנשים שחיים מהידע והיכולת שלהם לא יאיישו את הצד הלא נכון, נכפה עליהם לא להעביר את המסר לד"ר יוזביץ של "trust the system". אני לעומתך כן ממליץ על השיטה כי בסוף בסוף מה שחשוב זה היישום של מה שלמדתי בעולם האמיתי. עם ללמד אחרים (כולל ביוטיוב) לא הולכים למכולת אפילו שזה נחשב שווה כסף. תשים לב שבכל עבודה שמבוססת על הרבה ידע, יש לך המון אנשים שהם חסרי השכלה בכלל (פורמלית).
@sos-vu8kxАй бұрын
אפקט דאנינג קרוגר. ככל שאני יודע אני מבין את היקף החומר,אני מבין שאני אולי לא יודע הכל. מצד שני מהצד אדם שלמד מעט מאוד ולא מודע להיקף ועומק החומר יכול לחשוב שהוא בעל ידע (יש יאמרו יודע הכל).
@yannur6841Ай бұрын
תודה רועי! מה היית ממליץ בין ChatGPT לבין CoPilot של בינג?
@רועיאוחיון-ז8חАй бұрын
אני סטודנט שעושה תואר ראשון שני בבן גוריון בהנדסת תוכנה. אני עתודאי ומוכוון אחרי זה לסייבר בצבא. הייתי כחלק מהתכנית שאני נמצא בא ביחידות וכולן אומרות פה אחד שתואר לא מלמד כלום. אשמח אם תוכל להסביר מה תואר מקנה לך מעבר לידע כי יש אנשים שלא עושים קורסים כמוני ומשרתים ביחידות כרגיל.
@miriamfrankel9086Ай бұрын
אז מה גם לי יש הרגשה ״אם רק היו יודעים שאני באמת לא יודעת״
@יואלרובינשטייןАй бұрын
רועי יקר המלצה חמה - הסרטון פגז וחשוב מאוד להרבה אנשים ! זה לא עובר בכותרת של הסרטון - אם אתה יכול לשנות את הכותרת ליותר הפרקטיקה של הסרטון כי הסרטון הזה צריך להגיע לאנשים הנכונים
@RoiYozevitchАй бұрын
יש לך רעיון לכותרת אחרת?
@יואלרובינשטייןАй бұрын
@@RoiYozevitch תסמונת המתחזה: איך סטודנט מצטיין בפרינסטון מרגיש שהוא כישלון מוחלט?" "הגאון מפרינסטון שכבש את האקדמיה - אבל חי עם תסמונת המתחזה!" "ציונים מושלמים בפרינסטון - ועדיין מרגיש כמו מתחזה! מה לא מספרים לכם?" "תסמונת המתחזה באקדמיה: סטודנט עם 3 תארים מפרינסטון לא מרגיש שלמד כלום!" "הוא מצטיין בפרינסטון, אבל תסמונת המתחזה משאירה אותו בתחושת כישלון!" סטודנט בפרינסטון חושף: 'עברתי הכל בלי ללמוד באמת!' - איך זה אפשרי?" "הוא גאון עם תארים - אבל טוען שלא למד כלום?! מה הסיפור שלו?" "הציונים הכי גבוהים בפרינסטון - אבל הוא מרגיש שהוא לא יודע כלום?!?" "תואר שני בפרינסטון והצלחות מדהימות - איך הוא מרגיש שהוא לא למד בכלל?" "לא ייאמן: מצטיין בפרינסטון חושף את הסוד המטריד על הצלחה בלי ללמוד!" הצעות לא רעות מ chatgpt. אני משתמש בו כל הזמן לערוץ שלי להשראה לכותרות.
@hiiaaa-c8eАй бұрын
אהלן, אתה עושה שיעורים פרטיים לתואר ראשון במדעי המחשב?
@pampapampa-mr2pcАй бұрын
שלום רועי תודה רבה על הסרטו, רציתי לדעת אם הסדנה או הקורס תעזור לילדים בתיכון ומטה?
@RoiYozevitchАй бұрын
בתיכון כן.
@noam-xs2mm3 күн бұрын
מה עם למידה עצמאית במהלך החיים? האם הספר/הקורס עוזרים גם לזה?@@RoiYozevitch
@davidarbow7718Ай бұрын
זה נכון, הממוצע שלי היה 95, והציון שלי בתואר היה הכי גבוה ארצית, אבל אני מרגיש שאני בכלל לא חכם. האם אני מתחזה....
@ליליכהן-צ6יАй бұрын
למה לא להשתמש בgpt לסקירת ספרות ומציאת מאמרים אקדמיים ?