Files lossen niet op door bredere wegen. De oplossing ligt in betaalbaar en kwalitatief goed openbaar vervoer en goede fiets en wandel infrastructuur. Ander weg design helpt ook. Meer banen wetenschappelijk bewezen niet.
@jurianzwaan16 сағат бұрын
Knooppunten vernieuwen en verkeer ontweven helpt wel degelijk. Maar dit moet inderdaad samengaan met extra snelfietsroutes
@GuusJanssen15 сағат бұрын
Files op snelwegen vol met vrachtwagens lossen op wel door bredere wegen, zoals richting en vanuit Duitsland en België. Wegen die vol files staan met woon-werkverkeer worden niet opgelost met bredere wegen, daar is betrouwbaar en betaalbaar openbaar vervoer voor nodig.
@nvelsen197515 сағат бұрын
Ach nee, weer zo'n extreem-links type die het niet snapt... Ok, basis vervoer voor n00bs, komt ie: 1 - Mensen gaan van origine naar bestemming, altijd, 100% 2 - Het grootste deel daarvan is woon-werk verkeer. 3 - Dus in de spits (tegenwoordig 6.45-9.30 en 14.30-19.00) ligt het zwaartepunt omdat mensen vereiste tijden hebben waarin ze moeten werken. Nee dit is niet 1992, spreiding werkt niet meer, dat is al gemaximaliseerd 4 - Die vraag naar vervoer kun je faciliteren, of falen. Ja falen, want als jij iemand die 250 km per dag moet doen vertelt 'Jamaar jamaar de bakfiets dan? Werkt voor mij in binnenstad Utrecht naar binnenstad Utrecht ook tog?! En ik mag met geweld en dwang mijn levensstijl opdwingen alsof ik Halsema, Klaver, Poetin, Kim Jong Un of Jimmy Dijk ben tog?!' dat staat gelijk aan falen. 5 - Iedereen die het heeft over 'opgewerkte vraag' / induced demand, moet direct standrechtelijk doodgeschoten worden omdat ze te dom zijn. Zie punt 1: Mensen rijden van origine naar bestemming, aanbod maakt dus nooit vraag. Nooit. Extreem-linkse 'gewoon 4-6 uur per dag in het OV bro!!'-wappies? Gewoon doodschieten net als in Oekraïne; Ze zijn gewoon te dom en fascistisch om te bestaan. 6 - Jij als land hebt verdragen getekend die de rechten van burgers garanderen. Burgers uitsluiten van tienduizenden potentiële banen door ze onder brute dwang te beperken tot het OV en de fiets is dus een schending van je woord als land. Dat zal de rechter ongedaan maken.
@JasperJanssen15 сағат бұрын
@@jurianzwaanknooppunten kunnen helpen, meer banen tussen de knooppunten niet. Daarom wordt in de meeste 2x2 niet snelwegen binnen de stad de tweede baan weggehaald - maar *wel* met uitgebreide kruisingen.
@obelic7115 сағат бұрын
En of er geen files en problemen op het spoor en ook de snelfietspaden zijn. Het echte probleem is de kudde mentaliteit van de mens. We willen allemaal tegelijkertijd op de weg in de trein en op het snelfietspad zijn.
@bartvandenpoel8568Күн бұрын
Die belasting op fietsen hebben wij nog gehad tot de jaren 80 in België. Tot ze erachter kwamen dat het innen van de belasting meer kostte dan de opbrengst.
@duckman7593Күн бұрын
Als we nu eens stoppen met het investeren in nieuwe wegen voor auto's en dat geld steken in alternatieve vormen van vervoer. Dan blijven we mooie wegen houden en mensen die niet in de file willen staan komen ook nog mooi op hen bestemming aan. Ons treinnetwerk is nog lang niet vol anders een paar extra sporen er bij. In de trein hoef je zelf niet te rijden dus kom je ook minder gestress aan. Of ga lekker fietsen. Mooiste in een combinatie van die twee.
@Ben_306Күн бұрын
Hebben ze in Leiden geprobeerd met de Rijngouwelijn, massaal protest en uiteindelijk maar de rijlandroute met corbulotunnel tussen de a4 en a44 aangelegd (kost ca 1 miljard euro).
@Strada098Күн бұрын
Railnetwerk is totaal overbelast en veel te vol : komt door de blokbeveiliging uit 1960 die wel 3 kilometer ( 2 seinblokken ) afstand afdwingt tussen 2 treinen op hetzelfde spoor. Daarom kunnen er niet meer treinen rijden en ook geen langere. Oplossing is ERTMS ( beveiliging zonder seinpalen op een wal-trein verbonden computersysteem ) maar het geschikt maken van het spoor in heel NL kost miljarden en tot nu toe heeft men daarin niet willen investeren. Wel zijn de recentst aangelegde trajecten wel voorzien van dat systeem, maar kun je er weinig mee als het niet in heel Nederland bruikbaar is.
@martthvdb9701Күн бұрын
Oh ja heerlijk de trein. Waar je dag in dag uit geconfronteerd wordt met de vruchten van de multiculturele samenleving. (behalve in de ochtendspits, natuurlijk)
@duckman759322 сағат бұрын
@@Strada098 Dus je bent het er mee eens dat, om het wegennet te ontlasten er veel meer in het spoor geinvesteerd moet worden ipv bredere files.
@rooorooo0220022021 сағат бұрын
Wappie! We moeten wel jouw uitkering ergens verdienen he
@sonnylatchstringКүн бұрын
Openbaar vervoer in Nederland is erg goed, maar net als in Luxemburg zou het openbaar vervoer gratis moeten zijn om meer mensen te verleiden. Want meer wegen is nooit een oplossing. Meer wegen betekent gewoon meer verkeer, want meer mensen denken dan de auto te kunnen nemen. Bredere wegen is ook niet de oplossing, want net als met een waterleiding is het de grootte van de kraan (lees in- en uitvoeg van wegen) die het debiet (lees capaciteit) bepaalt en niet de diameter van de leiding.
@wimdevisser130722 сағат бұрын
klopt niet helemaal wat je zegt over brede wegen, er kunnen op veel plekken 2 x 3 stroken liggen, alleen al met pech gevallen ongelukken komt dit doorstroming zeker ten goede!!!
@91Durktheturk17 сағат бұрын
Gratis OV heeft nergens gewerkt om meer mensen te verleiden het OV te gebruiken. Het zijn bestaande gebruikers die het nog intensiever gaan gebruiken. Dus je wint er niets mee. Het enige wat werkt is om hoge kwaliteit te bieden wat alleen middels beprijzing kan worden gefinancierd.
@hankwangn9 сағат бұрын
Met gratis OV verdwijnt de prijsprikkel voor passagiers (onwenselijk) en ook de prikkel voor OV-bedrijven om voor voldoende capaciteit te zorgen. Bovendien loop je kans dat zwervers het OV gaan gebruiken om warm en droog te blijven.
@Michel-r6m23 сағат бұрын
In het Ruhrgebied werden in de jaren 70 de werktijden van bedrijven opgesplitst en dat ging best goed. Ook waren daar goede kantines om warm te eten en clusterde men de kinderopvang.
@gertstronkhorst234320 сағат бұрын
Het sociale leven van mensen afstellen op de drukt op het wegennet. Kan je doen.
@SolarWebsite17 сағат бұрын
Moet je anno 2025 bij de gemiddelde werkgever eens aankloppen met ideeën over schuiven met je werktijd, thuiswerken enz. Dan kom je er achter dat het onderste laagje managers flink wantrouwend zijn, en alleen geloven dat je werkt als ze je zien werken. Daar is flink wat te winnen.
@25musicmaker10 сағат бұрын
In Leverkusen hebben bedrijven als Bayer de kinderopvang zelf geregeld. Zelfs nachtopvang voor kinderen van de medewerkers in ploegendienst.
@hermanvonsprudelwasser16 сағат бұрын
4 baanswegen is een verkeerde uitdrukking. Het gaat om 2 baans wegen met bijv elk 2 rijstroken.
@ThysRoesКүн бұрын
Er is zo goed als geen plek meer in Nederland waar je niet in de verte een snelweg hoort. (Behalve aan het strand of op de eilanden...)
@LordWiggle21 сағат бұрын
@@ThysRoes snelwegen op de eilanden en het strand! Dé oplossing! Stem VVD /s
@RobertDoornbosF120 сағат бұрын
Haha wat een onzin
@91Durktheturk17 сағат бұрын
Of in Den Helder.
@kekzoet748714 сағат бұрын
Onzin. Ik wandel veel in Nederland en hoor zelden een snelweg.
@Damian-zh8itКүн бұрын
heel leuk gedaan die SimCity muziek tussendoor!
@PoppenntjeКүн бұрын
SimCity muziek? Wanneer?
@joehoe22223 сағат бұрын
@Damian Het is gewoon jazzmuziek. Dezelfde stijl als SimCity, maar niet de muziek uit de gameserie. Zoek maar eens op, er is echt een heel arsenaal aan dit soort muziek gemaakt. Wellicht vind je het wat. 😊
@Originalcopy2019 сағат бұрын
Meer als Cities Skyline?
@petticloneКүн бұрын
Prachtig! Heel interessant.
@bastiaanstapelberg901817 сағат бұрын
Het zijn geen vier banen maar vier rijstroken
@gerhard610513 сағат бұрын
En om jou te corrigeren: er hoort een punt achter de zin te staan.
@maxhuizen563517 сағат бұрын
“Niet alles in Nederland functioneert slecht” 😂😂😂
@kekzoet748714 сағат бұрын
Het gaat niet om vierbaanswegen, maar om tweebaanswegen! Elke baan telt vervolgens twee of meer rijstroken.
@Strada098Күн бұрын
Ja dat heb ik me weleens afgevraagd, en ook waarom machts centra in Nederland in het heden op heel andere plaatsen zijn komen te liggen dan in het verleden. Overgebleven kastelen, paleizen en grote landhuizen liggen er vaak maar verlaten en afgelegen bij. Maar uiteraard volgt wegontwikkeling de vraag van het toenemend verkeer, en toenemend verkeer het uitgroeien van succesvolle economische plaatsen.
@mardiffv.8775Күн бұрын
Met machtscentra bedoelt U steden? Ja, steden groeien en vervallen afhankelijk van de goederen en diensten die aanbieden. Brugge bijvoorbeeld was een rijke stad in de middeleeuwen door de productie en handel van laken (wollen stof). Maar later verviel de vraag naar laken. Bergen op Zoom lag op een belangrijk vaarroute. Daarom staat het oudste hotel in Nederland daar. Rotterdam groeide vanaf 1870 doordat het de doorvoerhaven tussen de zeeschepen en de Rijn werd. Vroeger was Europa gedecentraliseerd door vandaar dat je op het platteland landhuizen en kastelen vindt. Door verstedelijking groeien de steden en loopt het platteland leeg. Ook de landbouw biedt steeds minder werkgelegenheid door mechanisatie.
@Strada0988 сағат бұрын
@@mardiffv.8775 Nou meer machtcentra als kastelen, die macht moesten uit oefenen op een regio. Zo'n kasteel kostte nogal wat geld en middelen om neer te zetten en te bemannen, dus moet het gebied wel belangrijk zijn geweest ( handelsknooppunt ) om dat waard te zijn. Mijn punt is dat ruines en ovegebleven kastelen allemaal in "onbelangrijke" delen van Nederland liggen. Deels verklaarbaar omdat de open zuiderzee met haar Hanze routes in een binnenlands meer is veranderd, maar toch : waarom zijn bepaalde delen van het land zo achtergebleven ? Zijn alleen de Noorzee havens en omgeving economsich echt ontwikkeld ? Utrecht omdat het aan de rivieren ligt ? Noord Holland ligt ook aan de Noordzee maar is eigenlijk behoorlijk agrarisch ( en economsich achter ) gebleven en Den Helder oogt zelfs iewat "vervallen" Snelwegen hebben daar ook mee te maken want die leggen ze typisch niet neer waar weinig economsche activiteit is.
@mdxggxek1909Күн бұрын
13:19 ja, daar zie dus dat meer snelwegen zorgt voor meer file
@williamvandegriendt92Күн бұрын
@@mdxggxek1909 Het aanleggen van meer snelwegen (op goedgekozen locaties) verminderd juist file, op basis van hetzelfde aantal auto's. Méér auto's resulteert in meer file.
@jurianzwaan16 сағат бұрын
🤨Haal ze weg, dan is de file ook snel weg? Dan slippen alle lokale wegen dicht. Het zit niet in het aantal snelwegen of in het aantal banen, maar in het ontweven van het verkeer. Om dat te kunnen, heb je ook meestal extra banen nodig.
@bitmaster200016 сағат бұрын
Ga toch weg met die rare postduif...
@haczabim14 сағат бұрын
bijzonder pesentator. Een groot figuur.
@tombeNL6218 сағат бұрын
Maarten….laat mensen nou eens uitspreken, met je gekwek aan het bijna einde van een antwoord
@pjetorfat2mayn50120 сағат бұрын
Nieuwe aflevering 🙌
@d33b3311 сағат бұрын
0:15 Is de eigenaar van de goudkleurige eerste generatie Ford Scorpio achter het hek geïnteresseerd in een verkoop bod?
@josgulikers31049 сағат бұрын
Hehe die viel mij ook al op. Ik dacht al dat het een oud filmpje was :-).
@aro857018 сағат бұрын
Wat steeds weer gebeurt, is dat nieuwe of verbeterde wegen weer verkeer aantrekken. Ergens moet de balans gezocht worden. Want op pieken kun je wel plannen maar dan moeten overal bredere wegen liggen. Openbaar vervoer heeft eigenlijk het zelfde probleem. Uiteindelijk is tegen welke kosten wil je het doen? Als iedereen met het ov gaat. Moet er ook heel veel meer gaan rijden. Daar zal ook niet overal plek voor zijn.
@juanrodriguezforero55717 сағат бұрын
Weer een leerzame aflevering ondanks dat ik geen auto heb. Hopelijk snel weer een nieuwe aflevering.
@Pointer24317 сағат бұрын
Tip: Op de website van RTV Utrecht kun je de afleveringen eerder bekijken, Deze aflevering was vier dagen geleden al te zien. Als het goed is is dit een nieuw seizoen en kun je wekelijks dit programma bekijken dus nog drie dagen en dan even bij RTV Utrecht Van Rossem Vertelt zoeken.
@R.K.669 сағат бұрын
Is A1 de eerste gebouwde autosnelweg geweest?
@hankwangn9 сағат бұрын
Die wegenbelasting voor fietsen: fl. 3 in 1930 is equivalent met €32 nu. Per jaar! 😮
@Julian-mr5bxКүн бұрын
waarom mensen interviewen als je ze niet uit laat praten?
@SolarWebsite17 сағат бұрын
Ja, dat viel mij ook op. En het grappige is, in zijn podcast klaagt Maarten er nog wel eens over dat als hij ergens op TV wordt uitgenodigd, hij het erg vervelend vindt als ze hem niet uit laten praten 😁
@HarpsichordVinylGallery10 сағат бұрын
Omdat Maarten het liefst toch zijn eigen stem hoort om in het middelpunt van de belangstelling te staan.
@MegaKopfschmerzenКүн бұрын
"Utrecht is omsingeld door vierbaanswegen." Alleen het westelijk en zuidelijk deel van de ring zijn vierbaans.
@CRutgerXКүн бұрын
Vierbaans telt beide kanten. Is een gek woord voor wat de rest gewoon snelweg zou noemen, maar de weg noordelijk utrecht is niet helemaal snelweg. Maar wel 2 banen in elke richting
@ChrisS1-y2hКүн бұрын
De N230 ook
@MegaKopfschmerzenКүн бұрын
@ Het noordelijk deel bestaat uit 2 banen met in totaal 4 rijstroken. In het zuiden en westen zijn 4 er banen met samen 10 tot 12 rijstroken. Dus ook als de term en'rijbaan' en 'rijstrook' zijn verwisseld klopt er alsnog niks van. Ook de opmerking op 8:36 dat Utrecht de enige stad is die wordt omsloten door vierbaanswegen slaat nergens op. Amsterdam en Rotterdam hebben een volwaardige snelwegring, en de meeste grotere steden in Nederland hebben ook een ring met tenminste 4 rijstroken.
@thommyneter16812 сағат бұрын
@@MegaKopfschmerzen@cRutgerX heeft gelijk. Helaas is een 4 baansweg een weg met 2 rijbanen en 4 rijstroken.
@pertammerfors284917 сағат бұрын
"Weguitbreiding levert baten op in de vorm van minder reistijdverlies en een grotere reistijdbetrouwbaarheid. Deze baten komen voor het grootste deel ten goede aan het zakelijk verkeer, het woonwerkverkeer en het vrachtverkeer." aldus Kennisinstituut voor het Mobiliteitsbeleid (overheidsgeralteerd wetenschappelijk instituut). Zie rapport "De latente vraag in het wegverkeer". 'Meer rijstroken leidt alleen maar tot meer files' is een hardnekkige mythe.
@HarpsichordVinylGallery16 сағат бұрын
Als je auto's wilt promoten laat je gewoon het lawaai, de ruimtebeslag, de ongelukken met kwetsuren, de fijnstof- en stikstofproblematiek, het verbrassen van fossielen brandstoffen, de waanzinnige rijkdom van voormalige bedoeïenen in het Midden-Oosten even buiten beschouwing en durf je nog te beweren dat meer rijstroken niet tot meer files zal leiden.
@pertammerfors284916 сағат бұрын
@@HarpsichordVinylGallery euh ja. Natuurlijk kan je tegen het uitbreiden van de wegen zijn vanwege de door jou genoemde redenen. Dat is verdedigbaar maar dat heeft niks te maken met de veelgehoorde stelling dat weguitbreiding altijd leidt tot meer files. Dat laatste is een mythe
@HarpsichordVinylGallery16 сағат бұрын
@@pertammerfors2849 Dat hangt er van af wie je het vraagt en hoe het onderzoek is ingestoken. Feit is in ieder geval dat de wegen alleen maar uitbreiden en de files alleen maar toenemen. Niet verwonderlijk door de toename van het autoverkeer, maar als er maar genoeg files zijn gaan mensen vanzelf naar alternatieve mogelijkheden zoeken die sneller zijn dan in de files te staan. Als je alle 10 baanswegen terugbrengt tot 2 baanswegen zullen de treinen voller worden en de wegen minder druk. Tot zover die zogenaamde mythe van jouw rapport. Verbreden van wegen daar zijn verstandige mensen op tegen.
@HarpsichordVinylGallery10 сағат бұрын
@@pertammerfors2849 Had jij het niet expliciet over de 'Baten"? Dan moet je ook de 'Lasten' noemen natuurlijk. Al is het maar om de schijn van objectiviteit op te houden.
@williamvandegriendt92Күн бұрын
Nice! 😊
@Feldjäger-MP19 сағат бұрын
In Utrecht vinden ze diversiteit belangrijker dan veiligheid.
@JasperJanssen15 сағат бұрын
… what? Waar gaat dat over?
@Kapparie11 сағат бұрын
Amsterdam en Rotterdam zijn toch ook volledig omringd door snelwegen? 😮
@williamvandegriendt929 сағат бұрын
In tegenstelling tot A'dam en R'dam is Utrecht echter niet omringd door snelwegen, alwaar de max. doorgaans 120km/h is. De noordzijde rond Utrecht is 70-80km/h, voor zover ik weet.. dat betreft dus een provinciale 4-baans autoweg en géén snelweg.... ...daarom spreekt v. Rossem ook van 'vierbaanswegen' en niet over snelwegen.
@robertheinsbroek6702Күн бұрын
Utrecht heeft geen snelweg ring. Alleen Rotterdam en Amsterdam hebben dat.
@aeiouaeiou10022 сағат бұрын
Ring noord van Utrecht is geen autosnelweg maar wel een 2x2 strooks weg
@lucasrem20 сағат бұрын
Robbert Pak maar eens een kaart, A2 en A27 , A28 staan veel oude filmpjes hier, Aemelisweard, dat moet jij ook wel snappen.
@sander892821 сағат бұрын
Stoppen met investeren in nieuwe wegen is niet slim. Voor veel plaatsen geldt dat je veel langer onderweg bent dan wanneer je met de auto zou gaan. Waar ze wat mij betreft beter in kunnen investeren (en daar is Europa echt debet aan - "kapotregulering" vs innovatie); zorg dat auto's autonoom kunnen rijden. Ons land heeft nou eenmaal een prachtig wegennetwerk en als je de weg met een hogere dichtheid/snelheid kan benutten, dan heb je in principe minder nieuwe wegen nodig. Dan zou je bijv. kunnen investeren in automatische taxi's. Oftewel, treinen/bussen e.d. zijn leuk maar in mijn ogen niet meer innovatief en we kunnen misschien wel iets moderners verzinnen anno 2025.
@RobertDoornbosF120 сағат бұрын
Zelfrijdende auto's zijn niet de oplossing: kzbin.info/www/bejne/ZmWTlp2No6ueoJI
@Hemp197223 сағат бұрын
1990: 5 miljoen personenauto's, 2025: 10 miljoen personenauto's. 🤢 🤮
@ZZZzzzap1219 сағат бұрын
Christus op hakken, Van Rossem. Laat mensen eens uitpraten.
@henkweurding333911 сағат бұрын
Muv de A28 waarin heel Noord Nederland probeert naar het western te komen.... Genoeg ruimte voor zes baans...
@williamvandegriendt92Күн бұрын
Méér asfalt is SOMS de oplossing! Los het (Brabants) fileprobleem op middels het doortrekken van de A77 via Uden/Veghel tot aan de Ring 's-Hertogenbosch! ....de aanleg laat het overige verkeer op andere wegen beter doorstromen! 🧐
@mardiffv.8775Күн бұрын
Ja, dat is nou de paradox (schijnbare tegenstelling) van de meer autosnelwegen bouwen. Nieuwe snelwegen bouwen biedt tijdelijk een oplossing > het autoverkeer stroomt door. Maar dan gaan meer en meer mensen bedenken om de auto te gebruiken, want het stroomt goed door en dat overtreft het aantal auto's de wegcapaciteit = file. En we zijn weer terug bij af. Het enige dat helpt om de file te verminderen is om overige vervoersvormen te promoten, dus fietsen, OV en te voet. Auto's in de stad werkt niet goed: denk aan te kort van parkeerplaatsen, auto's gaan net zo langzaam als een fietser, want rijden van rood stoplicht naar rood stoplicht. Zo is Nederland wereldberoemd met het bevorderen van fietsverkeer. Ook moet autogebruik verminderd worden door hoger parkeergeld, autoluwe centra, centrumtol (dus betalen als je een centrum van een stad in wilt, zoals New York, London en Stockholm). In Tokio en Singapore is het OV zeer ontwikkeld en wordt de auto veel minder gebruikt. Dat doet de overheid daar, omdat er eenvoudig weg te weinig ruimte is voor de auto.
@williamvandegriendt92Күн бұрын
@mardiffv.8775 Verdiep je in deze bijzondere casus (A77) en welke wegen het al jaren laat vastlopen door het ontbreken van dit traject. Het gaat hier óók om de verbinding tussen 2 luchthavens. In Nederland (Europa) zijn we sowieso al veel meer gericht op OV in verhouding tot bijv. USA.... waar Jeugdzorg je kinderen afpakt wanneer je als ouders geen auto of rijbewijs bezit.
@williamvandegriendt92Күн бұрын
@@mardiffv.8775 Men moet een goede mix hebben van autowegen , spoorwegen en andere soorten van mobiliteit. Louter de trein is echt niet zaligmakend, óók niet in Nederland! Wanneer men binnen de provincie Drenthe van Emmen naar Beilen wil verplaatsen is men lopend sneller dan met de trein ... 😭
@mardiffv.8775Күн бұрын
@@williamvandegriendt92 Je hebt gelijk dat de trein ook niet overal komt. Veel spoorlijnen uit verleden zijn gesloopt. Ja, er zijn bussen, maar die rijden te onregelmatig op het platteland. Ik begrijp dat veel plattelanders met de auto gaan.
@mardiffv.8775Күн бұрын
@ Dat laatste van Jeugdzorg die kinderen afneemt is als je de kinderen zonder ouderlijke toezicht buiten laat spelen. Dat wordt daar gezien als kindermishandeling. Ja, inderdaad, de Am. spoorlijnen zijn hoofdzakelijk voor vrachtvervoer.
@pertammerfors284919 сағат бұрын
Waarom geen rechtstreekse weg tussen Amsterdam en Rotterdam? Automobilisten tussen deze twee steden rijden enorm om. Tuurlijk: het Groene Hart, maar dan nog. Al die extra kilometers (50km extra retour) lijkt me erg slecht voor het milieu
@kekzoet748714 сағат бұрын
Die was gepland, de A3, maar werd uiteindelijk geschrapt.
@HarpsichordVinylGallery10 сағат бұрын
@@kekzoet7487 Wijsheid kwam blijkbaar met de jaren. Het wordt tijd dat er nu wegen weer worden afgebroken zodat er minder ruimte voor mobiliteit en energieverspilling komt.
@inflatable2Күн бұрын
Ik zie nog wel wat verbeterpunten bij Utrecht.. Zo mag de A27 van Noord naar Zuid bij knooppunt Rijnsweerd ook wel naar 3 banen.. Dat is die snelweg namelijk vanaf het noorden en zuiden ook, alleen dat stukje bij Rijnsweerd vormt nu een bottleneck met een klein stukje 2 banen.. De doorstroming daar kan beter als het gewoon helemaal doorgaand 3 baans zou zijn..
@swollywood23 сағат бұрын
Meer banen leiden nooit tot een oplossing van een bottleneck vanwege de paradox dat bij het oplossen van een bottleneck of vertraging je nieuwe automobilisten op de weg krijgt die hebben gewacht totdat de bottleneck werd opgelost.
@lucasrem20 сағат бұрын
inflatable2 Waarom wil je door Rijnsweerd, moet je in Utrecht zuid zijn ? Waarom kom je vandaan dan ?
@inflatable214 сағат бұрын
@@lucasrem Ik kom uit het Noorden via de A27 en moet in centrum Utrecht zijn.. Vanwege zeer onregelmatige (late) tijden kan dat niet altijd met de trein.. Ik rij meestal om Utrecht heen via de A12 dan inderdaad Utrecht-Zuid in richting centrum.. Echter loopt de A27 bij Rijnsweerd richting A12 dus al vaak eind van de middag vast omdat het een stukje naar 2 banen gaat.. Dan ga ik meestal al eerder de A27 af bij Overvecht of de Bilt en ga binnendoor via Maliebaan etc omdat dat dan sneller is.. Als men de A27 daar ook gewoon 3 baans zou maken denk ik dat het minder snel vastloopt en ik dus minder vaak dwars door Utrecht heen moet en gewoon de standaard route om Utrecht heen via Zuid kan gebruiken.. Daarom..
@inflatable214 сағат бұрын
@@swollywood lulkoek.. voorbeelden te over waar men bottlenecks verwijdert heeft en het verkeer daarna wel beter door kan rijden.. Steeds maar willen groeien als land, qua aantal inwoners etc, maar niet je infrastructuur willen uitbreiden gaat zeker niet werken..
@williamvandegriendt92Күн бұрын
Hoogste tijd voor re-vitalisering van de wielrijders-belasting ! 😅 ...want waarom moeten louter motorrijtuigen-bezitters betalen voor de aanleg van fietspaden? 😅 #GaTochFietsen!
@dutchuncle2716Күн бұрын
Fietspaden zijn autoinfrastructuur. Ze zorgen dat de weg vrij blijft voor auto's. Auto's kosten de maatschappij 30 miljard per jaar, waarvan slecht 15 miljard wordt betaald door autobezitters in de vorm van BPM, wegenbelasting en accijns. Ondertussen wordt van het spoor verwacht dat het zichzelf bedruipt.
@williamvandegriendt92Күн бұрын
@dutchuncle2716 Op het provinciehuis in Den Bosch zijn ze blij dat er in Brabant vele autootjes rondrijden ... 😇😅 ....in Drenthe willen ze het autobezit blijkbaar stimuleren met de verlaging van de wegenbelasting... ...met u eens! ..beter legt men daar zsm de (internationale) #Nedersaksenlijn aan, parallel aan de Autobahn31! 🚂 #KedengKedeng ...van #Winterswijk naar #Groningen!
@lucasrem20 сағат бұрын
1800- WONEN IN HOUTEN
@HarpsichordVinylGallery10 сағат бұрын
Omdat auto's wandelaars en fietsers hinderen met lawaai, ruimtebeslag, letselschade, stikstof, fijnstof, dode dieren etc. Normale mensen worden nog steeds met een koopje afgescheept door automobilisten met de rampen die ze afroepen over de maatschappij
@FBAV22 сағат бұрын
Omdat ze daar zijn gebouwd en niet ergens anders...
@pastoulon18 сағат бұрын
Utrecht kan over zijn infra niet klagen beweren beide heren… altijd puinhoop daar, stikt van de files daar. Ook nog een behoorlijk stuk natuur weg met Amelisweerd. en daar ontstaat nu weer een probleem. Lijkt wel of van Rossem aan een reclame van rijkswaterstaat heeft mee gedaan -:)
@HarpsichordVinylGallery10 сағат бұрын
BOVAG, ANWB, Rijkswaterstaat, Shell zullen Maarten allemaal welgezind zijn in de toekomst. Nog nooit zoveel onzin bij elkaar gehoord.
@maxkoster3836Күн бұрын
❤
@gabycanabisКүн бұрын
Uuuuu!
@lucasrem20 сағат бұрын
Ga eens stagelopen in California, welk systeem is beter ? Die Autobahn is gewoon niet geschikt voor Holland, voor dat systeem heb je meer ruimte tussen steden nodig. California, je eigen oprit is de turnpike ramp voor de highway, geen ruimte voor klaverbladen. Fietsers, lopen, in LA doen ze alles net als hier, Both, geen dominated CAR Cities ! De berenkuil, 6IXstreet bridge (the new 6 street viaduct ), een connectie maken, alles met elkaar verbinden op hun eigen niveau !
@Buddhi011Күн бұрын
Meer wegen meer auto's meer files
@lucasrem20 сағат бұрын
Buddha op de fiets !
@HarpsichordVinylGalleryКүн бұрын
Het zijn er teveel en hoe komen we eraf lijkt me een stuk relevanter dan hoe ze er gekomen zijn (luie mobiliteit) De Italianen zijn de hoofdschuldigen voor deze landschapsmishandeling
@martijn4990Күн бұрын
Goede opmerking! Ik stoor me ook aan alles wat buiten de ring gebouwd is. Hoe komen we er weer vanaf? 😂 En wat denk je van de zuiderzeewerken? Al het land wat daar gemaakt is. Zo'n 5-10% van Nederland is onnatuurlijk polder. Pure landschapsmishandeling! Weg met verandering! 😂 Mijn suggestie zou zijn: Snelwegen verdubbelen; extra snelweg erboven. Dan alleen van stad naar stad net als intercities. Minder files! Betere bereikbaarheid!
@duckman7593Күн бұрын
Ga toch fietsen. Is ook veel fijner en je ziet nog eens wat in ons prachtige Utrecht.
@HarpsichordVinylGalleryКүн бұрын
@@duckman7593 Ik heb geen rijbewijs en ook al kom ik uit Amsterdam, ik fiets graag naar Bilthoven, Zeist, Driebergen etc. op de Utrechtse heuvelrug.
@HarpsichordVinylGalleryКүн бұрын
S.v.p. geen Philip Glass bij deze mishandeling van het landschap. Veel te mooie muziek voor een non~onderwerp
@raas280820 сағат бұрын
U heeft gelijk. Het is er ingeslopen. Ik had het nog moeten vervangen. Bij de uitzending over de Koude Oorlog vond ik het overigens wel passen: kzbin.info/www/bejne/hovRl4Cterp2b5o
@HarpsichordVinylGallery19 сағат бұрын
@@raas2808 In dat geval van de Koude Oorlog is er wel plagiaat gepleegd 0:42 door de filmbeelden te versnellen en door elkaar te laten lopen, geheel volgens het concept van Koyaanisquatsi
@raas280818 сағат бұрын
@@HarpsichordVinylGallery plagiaat ..tribute.. inspiratie .. ja klopt
@HarpsichordVinylGallery17 сағат бұрын
@@raas2808 Inspiratie ben ik het wel mee eens en dat klinkt terecht veel positiever.
@vlaminggarrulus478519 сағат бұрын
Interessant al is het niet mijn omgeving. Leuk ook die Ford Scorpio, daar heeft een medewerker van rijkswaterstaat een fijne klassieker mee.