Mesut abinin 100k lık tvsi 25. ayda bozulup üreticinin istediği 80k lık masrafla elinde kalsa böyle düşünmez.
@SunBroJohnny3 күн бұрын
Hahahhaa kıyameti koparı valla ab insan hakları mahkemesine falan gider hızını alamazda 😊
@1453Conqueror3 күн бұрын
Cümlenin altına imzamı atarım.
@giuseppegaribaldi51983 күн бұрын
Alakası yok,garanti süresi ne işe yarıyor o zaman?
@SMGxSS3 күн бұрын
@@giuseppegaribaldi5198 25. Ay demiş zaten garanti bitmiş 1 ay sonra bozulmuş :)
@gabriyo012 күн бұрын
Samsung saat 2400tl, 2200tl istediler. Su geçirmez diye ibare vardı sitesinde. Kullanıcı hatası dediler garanti içindeyken. Samsungu sildim hayatımdan yıllardır servis derdim olmadı. Ne süpürge ne telefon TV monitör ne m2 ssd hiçbirini samsung almıyorum.
@hsplds4 күн бұрын
Mesut bence sen yanlış aktarıyor veya yanlış yorumluyorsun. Kanun 10 yıl boyunca tamir ihtiyacını ücreti mukabilinde karşılamak zorundasın diyor, 10 yıl garanti vereceksin demiyor. Ücreti karşılığında bile tamir etmek istemiyorsa veya tamir edemiyorsa 1e1 değişim zorunluluğu olmak zorunda. 6:50
@a.a.67713 күн бұрын
Samsung Curved tvmiz (2015 üretimi) 1 ay önce panel değişimine gönderdik parasıyla.Samsung tarafından aynı modelin paneli tedarik edilmediği aynı zamanda curved olarak ürün olmadığı için tarafımıza güncel piyasa değeri 30.000 küsür aynı boyut vs bir ürün gönderildi biz ise 2015 üretimi olan ürünün panel değişim fiyatı olan 16.000TL yi ödedik.10Yıl tamir olayından bu şekilde yararlandık.Ücretsiz olabilirmiş fakat gelen model mislen pahalı olduğu,eldeki modeli satmak istesek satamayacağımız,değerinin çok altında satacağımız için razı olduk.
@bekogluaydinКүн бұрын
@@a.a.6771 Benzerine 2 sene önce Arçelik derin dondurucuda yaşadık. Tamir edilemedi ve bizden sürekli yanlış tamir için para alındı. En son yeni bir model ile indirim yaparak değiştirdiler. Sıfır gidip alsaydık bizde daha fazla ücret ödeyecektik. Yanlış alınan ücretleri de çıkardılar öyle aldık yeni modeli.
@acikgozmustafa4 күн бұрын
Ürünün garantisi bittikten sonra eğer parça bulundurup tamirini gerçekleştiremiyorsa, ürünü yenisiyle değiştirmek zorunda. Parça bulundurmaması üreticinin kusurudur. Bu konuda birçok üretici uyanık davranıp parça üretimi yok diyerek tüketiciyi ortada bırakıyor. Yasada ki hükümden kaçınıyor. Burada bir kusur var, oda yedek parça sağlanmaması veya sağlanamaması.
@mefairo4 күн бұрын
@@acikgozmustafa inanin parca yok diye bisey yok... Elektronik dunyasinda aslinda her sey yazilim disinda ayni...çipler transistorler, kartlar vs degisen seyler islemci ve yazilim oluyor. Bu sebeple bu garanti isleri biraz firmalarin icguzarligina kaliyor...
@irensimsek23614 күн бұрын
Böyle bir durum başıma geldi 2021 yılında sanırım ve yeni ürünü cüzi fiyat karşılığında teslim ettiler. Sanırım 2013-2014 model çamaşır makinesini 2021 ile değişim yaptılar.
@Hayalsizperest3 күн бұрын
Aynısını yazacaktım. Philips marka TV almıştım. Garantisi bittikten sonra anakart arızası verdi. Serviste yedek parça yok. 10 sene bulundurması gerekiyordu. Sonra araştırdım o modelde kronik sorunmuş anakart. Üzerine gitmedik mahalle arası tamircilerde tamir ettirdim. Kullanıcı nasıl suçlu olur nasil hakka girer çok yanlış düşünce
@bektasaydogan85103 күн бұрын
İlk haberin en açıklayıcı bilgisi.
@CemBurakEngin3 күн бұрын
o ana denk gelmiyorki adama tv parasında bedel çıkarınca zaten adam yaptırmıyorki belkide elinde parça yok ama fiyattan ötürü kendini o şekilde korumuş oluyor.
@ahmetp.19264 күн бұрын
Nasıl firmanın suçu yok abi iki yıl kullanıp yeni TV mi alicaz bir TV'nin paneli bozulmussa değişimi bir TV parasıdır TV ureticlerinin en azından panel için on yıl garanti vermesi gerekiyor bizim Tv'de garanti bitince gitti bak Allah'ın işine
@GamerOmerr4 күн бұрын
Hiç deme birader ya. Bu adam kimin tarafında anlamış değilim. 2 yılda cihaz bozulsun sonra git yenisini al. Var mı böyle bi dünya ya. Herkesi kendi gibi zengin mi sanıyor ne
@ekremdmrknt89134 күн бұрын
Haftada bir televizyon yenileycekler bu zihniyetle
@attorneyk.trkz984 күн бұрын
Yenisini fln vermek zorunda değil hiç bir firma yanlış karar üst mahkemeden dönecektir tahminen. Yenisi verilmesi için o arızanın tamiri mümkün olmamalı ve arıza gizli ayıptan kaynaklanmalı tüketici hatası olmamalı. Ama bu durumda lcd ekranın firma tarafından ücretsiz şekilde değiştirilmesi yeterldir. Misli ile aynen değişim söz konusu olmamalı
@yusufyalc1n4 күн бұрын
Firmaların eş ekliğini yapmazsan iyi olur sizin sayenizde bu firmalar yüz buluyor, türkiyede garanti kapsamında ürün değiştirmiyorlar, yurt dışında costco var sizin gibi eş eklerin bilmediği bir yer ne olursa olsun paramparça bile getirsen değişim ve para iadesi garantisi veriyorlar. Tabi siz bu dünyaya eş ek olarak gelmişiniz.
@yusufyalc1n4 күн бұрын
garantiden ürün çevirenlere müstehak, satıyorsan arkasında dur! bknz. costco
@ozkan-ozturk4 күн бұрын
Tv konusunda yanlışınız olabilir, başka bir yerde yedek parçası olmadığından yenisi ile değişim kararı çıkmış şeklinde duymuştum, bu sekildeyse karar doğru, yedek parçası yoksa ve ücreti ile tamir yapamıyorlarsa tümünü verir rahat ederler.
@yusuf30054 күн бұрын
Braun marka traş makinem 2 yıl içinde arızalandı tamiri mümkün değil deyip kuşa dönmüş 1 yıl öncekini fiyatını ödediler
@yusufyalc1n4 күн бұрын
Tüketici hakem heyetine başvursaydın uzun sürer ama sonuç olumlu çıkabilirdi
@a.a.67713 күн бұрын
Yedek parça olmadığında bazen eski ürünün tamir parasıyla bazen ücretsiz yeni ürün veriliyor.Örneğin samsung curved tvler için panel değişiminde bu işlemi yapıyor çünkü curved panel üretimi yok,nakliyesi zor.
@ozankenan23 күн бұрын
çok eğlenceli bölümdü ya, gümrük yasası... temu memu orda kahkaha attım artık.
@nightwatchman47093 күн бұрын
Garanti konusunda mahkemenin verdiği kararı doğru buluyorum. Bu konularda hiç bir zaman firmadan yana olunmamalı! 2014 senesinde başımdan geçen bir olayı anlatayım. Vatan PC İzmir Mavişehir şubesinden masaüstü toplamıştım. Dönemine göre high end PCdi. İşlemcim AMD fx8350 idi. PC ilk günden beri çok gürültülü çalışıyordu ama normal bir gürültü değil baya farklı bir ses, Vatana görütüp durumu gösterdim. Bir iki kablonun yerini değiştirdiler ama ses çok da düzelmedi. Ara ara takılmalar da oluyordu PCde. Daha 1-1.5 ay olmuştu PCyi alalı ve bir gün PC dondu birkaç dakka düzelmedi, düzelmeyince aç kapa yaptım ve bir daha açılmadı. PC açılıyor, enerji geliyor ama görüntü gelmiyordu. Ekran kartım GTX 980 di. Ekran kartı sorunu olduğunu düşünmüyordum biraz araştırınca işlemci sorunu olacağını tahmin ettim. Götürdüm PCyi Mavişehir Vatan'a. Benim anakartımın üzerindeki ramleri değiştirip deneme yaptılar yine açılmadı ve dediler ki sorun anakartta! Ama ne anakartı ayrıca, ne işlemciyi ayrıca test etmediler. Ana kartı garantiye yolladılar. 1 ay geçti anakart sağlam denildi ve geri geldi. O zaman dediler ki sorun işlemcide. İşlemci garantiye gitti, aradan 1 ay geçti geri geldi dediler ki pinler yamulmuş kullanıcı hatası değiştirmiyoruz. Bak bak, ne ara yamuldu o pinler yav? Daha ilk etapta pcyi Vatandakiler söktü anakartı gönderdiler, o gün anlasalardı işlemci bozuk diye niye anlamadılar? Tabi ben bu işin peşini bırakmadım, Onlarca mail, şikayet tabi hiç birine geri dönmüyorlar. En son gitim İstanbul Vatan PC Genel Müdürlüğü'ne. Oradaki üst rütbeli biriyle görüştüm durumu anlattım, işlemciyi gösterdim. Dedi ki işlemciyi ver bana bir kaç gün deneyim düzeltmeyi. Aradan birkaç gün geçti düzeltememiş ve yenisinin verilmesine dair bildiri verdi. Gittim İzmir Mavişehir Vatan PC'den işlemci yenilettim. Yenisi montaj edilirken de Mavişehir şubesinin müdürü geldi bana atarlı bir şekilde, dikkatli kullan senin yüzünden benim şirketim bedavaya veriyor bunu sana dedi. Yani durum bu. Garanti konusunu firmalar suistimal ediyorlar, hakkımızı aramazsak kullanıcı hatası hebe hübe diyerek başlarından atıyorlar. Belki Mesut Çevik gibi tanınan, sektördeki insanlar, influencerlar bu konuda sorun yaşamazlar onlara böyle yapamazlar ama sıradan vatandaş garantide hakkını aramazsa eli boş dönüyor genellikle. O nedenle mahkeme kararı bence doğru, değiştirsinler 10 yıl boyunca. Milyon dolarlık şirketleri savunmaya gerek yok! Şunu da not edeyim garanti şartlarında eğer ürünün onarımı 1 aydan uzun sürüyorsa kullanıcıya aynı özelliğe yakın bir ürün geçici olarak verilir diye bir madde vardır. Benim anakark 1 ay, işlemci 1 ay garantide kaldı ama bana hiç birşey verilmedi. Hemen hemen 6 ay gibi bir sürede çözebildim o sorunu. Genel müdürlüğe gitmeseydim de çözülmeyecekti.
@burakbalkan1653 күн бұрын
Scooterların Amerika'da batması normal. Orda trafik sorunu yok, yollar geniş. Motorsiklet bile göremiyorsun. Sıkışık şehirlerde hayat kurtarıyor. Bu taksicilerle kimse uğraşmak istemiyor. Bence çok faydalı, alternatif ulaşım çözümü.
@qultegin3 күн бұрын
Ekvatorda olmak uzaya yük çıkartmak en az yakıt harcamak anlamına geliyor sivastan atabilirsiniz ama çok daha fazla yakıt kullanmanız gerekir genelde ekvatordan attığınız roketler kabaca 300 kilo yakıta karşılık sadece 1 kilo yük uzaya götürebiliyor imkansız değil verimsiz oluyor ekvatordan uzak yerlerden uzaya bir şey yollamak zaten en büyük maliyet faydalı yük başına kullandığınız yakıt ve toplam göndereceğiniz yük başına yaptığınız fırlatma. Ekvatordan uzaya bir yük gönderdiğinizde geosenkron yörüngeye yerleşmek için uzayda yakacağınız yakıt miktarından da kurtulmuş oluyorsunuz.
@salimyesilbas87944 күн бұрын
6:05 televizyon konusunda benimde başıma bir olay geldi .garanti bitiminden hemen sonra 55 inç x marka tv nin ledleri söndü. Başkaları 5 yıldan fazla lcd tv kullanıp ledleri ölmemişken daha garanti biter bitmez ledlerinin ölmesi üründeki dayanıklılık konusunu sorgulatıyor tabi. Günün sonunda ledlerini kendim alıp değiştirdim ancak hiçte kolay bir iş değil. Bence tv konusunda firmaların nasıl çamaşır makinasında 10 yıl motor garantisi var ibaresi oluyorsa led ömrü için konuşuyorum 7-10 yıl garanti vermesi gerekiyor bence. Babamında başına geldi oda 55 inç başka bir x marka. onda belirli bir bölge sönmüştü.
@yusufyalc1n4 күн бұрын
Bunlara bakmayın bunlar sponsor yalaması bu fikri sakın desteklemeyin özellikle diyorum, yurtdışında costco da istediğiniz zaman götürün cihaz paramparça çalışmıyor bile olsa iade edip ücretini alabiliyorsunuz yada sıfır değişim yapıyorlar. Daha birçok farklı firma var, 2 sene ayakkabı kullandım mesela garanti bitimine yakın aldığım fiyattan iade bile aldım. Türkiye'de de zamanında çok iyi destek hizmeti aldığım zamanlar olmuştu siz bunlara bakmayın hakkınızı arayın bunlar firmaları kolladıkları sürece hiçbir şey değişmeyecek astronomik fiyatlarla hizmet alamıyoruz resmen.
@nRnWorld3 күн бұрын
Valla her cuma seve seve dinliyorum sizleri, iyiki varsiniz
@mefairo4 күн бұрын
2012 yılında 3d led tv furyasında bir LG aldım. 2021 e geldiğimizde, tüketici leri koruyan ve yol gösteren büyük destekçi ADEM helvacı kanalına denk geldim ve kanalında tam 10 yılda bozulan LG leri görmeye başladım. çok şükür bizimki sağlam derken inanılmaz bi şekilde 2022 de yani tam 10. senesinde tv nin kırmızı ışık gitti... Hiç paniklemeden(çünkü 10 yılda bozulmasını okadar bekliyordumki...) youtube a marka model standby fix yazdım ve tabiki hintli abilerimizin onlarca tamir videosuna denk geldim. anakartta besleme ünitesindeki 1 transistör, sigorta ve ac dc doğrultucu patlıyormuş fix... izmir çankayada parçalara 55tl verdim, lehim havya vs zaten elim yatkın bende vardı... videodaki gibi 3 parçayı değiştirdim ve TV sorunsuz çalışıyor. Eğer elektronikten hiç anlamasam ve elim yatkın olmasa servis rahat 500-1000 tl öpecek... işin garip tarafı başka... Ben bu tv yi düz aldım, yani androidli akıllı tv felan değil + hiç uydu ya yada karasal yayına bağlamadım... genelde uydu sinyali tv çıkışlarını yağmur çamur yada enerji git gellerinde yakabiliyor...benim tv herzaman hdmi la pc ye bağlıydı...yinede ne hikmetse uyduya bağlı olanda 10 senede patlıyor, benim gündüz 3-5 saat pc ye bağlı tv de 10 senede patladı...demekki yazılımsal olarak burda net bi timer var... az biraz yazılımdan anlayan, zaten anakart daki pic microişlemciye aşırı yük verilebileceğini vede istenilen devreyi yakabileceğini bilir. Bugün ise cihazları abarttılar 2 seneye düşürdüler... Sıkca elektrinik devre ve parça alan biri olarak şunu net söyleyebilirm, pandemiden sonra transistörler kapasitörler vs çok kalitesiz gelmeye başladı...sırf bu yüzden elektronik tamirleri bit pazarından hurda elekrronik kart bulup komponent sökerek yapar olduk. dolayısıyla ben artık güncel beyaz eşya yada tv, araba, motosiklet vs almam... hepsi ful elektronikle yönetiliyor ve beyinler sensörler aşırı arızaya düşüyor. işin özeti yargının bu kararı çok güzel olmuş... 2o1o da satılan bi cihaz 10 sene dayansın, 2024 de ki 2 sene dayansın diye bi dünya çok abes... umarım yargı kanun ve sistem tez zamanda daha iyi yerlere gelir.
@oneofAli4 күн бұрын
Çok iyi yapmışsınız kendiniz onarmakla. Kesinlikle bir timer olayı var özellikle bunu son 2 Xiaomi ürünümde gözlemledim biri kablosuz süpürgemdi Xiaomi o kadar az sayıda ve temiz kullanmıştım ki ürünü 2 yılın sonunda sıfır desem yalan denmezdi. Ne zaman ki garanti süresi bitti pil bir anda tamamen yok oldu. Takıyorum fullüyorum çalıştırdıktan 5 saniye sonra sıfıra düşüyor ve kapanıyor. Kesinlikle bunu kasıtlı bozduklarına eminim. Böyle bir tesadüf olamaz mümkün değil. Geçen gün de Xiaomi şarjlı pompa cihazımı çıkardım çekmeceden bisikletlerin lastikleri inmiş bir hava basayım dedim, garanti tam gitmiş yani böyle nasıl bir zamanlama nasıl bir şey inanılır gibi değil abi ürün sıfır sıfır sayılı kullandığım ürün hiç bir şekilde uyanmıyor şarj almıyor. Diğer markalar da muhakkak bunu yapıyordur ancak ben artık Xiaomi kesinlikle ama kesinlikle almıyorum. Eski kalitesinden eser yok. Bu arada şarjlı tornavidasını da kullandım tam söylediğim şekilde oldu garanti gitti motor bir anda sustu manuel takoza döndü cihazım. Ben 3 ürününde yaşadım bizzat Xiaomi kesinlikle yapıyor bunu. Diğer markalar için bir şey diyemiyorum. Xiaomi kesinlikle hain. Dolandırıcı. Sahtekar.
@yusufyalc1n4 күн бұрын
Costco garantisi yeterli şu zaman için isterse 30 yıllık olsun sıfırıyla varsa değişim veya para iadesi yapıyor direkt, sponsor yalayıcısı almalarına da gerek yok bilen bilir, bu arada güncellemeyi uydu frekansından da alabiliyor. 11 senelik led 3d tv samsung var halen çalışıyor hiç bozulmadı, geçen netflixi kaldırdılar güncelleme ile sadece tv halen çalışıyor, vestel tv anakart yandı (elektrik voltajından ötürüymüş diğer cihazda hiçbir sorun yoktu) 2 senede garanti ile ücretsiz değiştiler 4 yıl oldu ama uzun gideceğini sanmıyorum. Günümüzde de durum bu şekilde maalesef.
@infiniteloops18793 күн бұрын
Sorun komponentlerde, bir transistor 2 yıl 5 yıl ya da 10 yılean fazla dayanacak şekilde imal ediliyor. Üretici cihazın içine ona göre istediği kalitede komponent koyuyor.
@oneofAli3 күн бұрын
@ yok abi sorun cihazın kullanım ömründe komponentin yılla alakası yok öyle olsaydı kullanmadığımız cihaz bozulmazdı. Yılda sayılı kez kullandığın cihazla her gün kullandığın cihaz aynı ömürde olmaz. Garanti bitiminde gebertiyorlar başka açıklaması yok.
@mefairo3 күн бұрын
@@infiniteloops1879 aynen postumda da yazdim zaten yeni komponentler asiri kalitesiz bu yuzden mosfet transistor vs leri eski cihazlardan orj bulmaya calisiyoruz diye haklisiniz yani fakat hem beyin kart yazilim isindeyim hemde elektronik, yazilimla timer mantiginda beslemeye 5v yerine istenildigi zaman kisa devre yaptirmak adina yuksek voltaj verilebiliyor :) nasilki cep tel ve notebook bataryalari belli sarj sayisindan sonra ölü gorunuyor(saglam olsada) ayni sekilde giris besleme transistorunude patlattirabiliyorlar tam 10 yil mesela LG nin dongusu :) yazdigimi tekrar okursaniz zaten anlatmaya calistigim, ne hikmetse hep 10 yilda patlamis cihazlar.. sebebide bu timer mevzusu... Yani fabrikada uretilen binlerce partide su kisima 2 yillik transistor at sunlara 5 yillik demek maliyetli is..onun yerine hepsi ayni uretilsede yazilimla omur işi hallediliyor, daha kolay .. hatta ayni cihaz a101 de satildiginda atiyorum android ozelligi kapali oluyor diger magazada acik oliyor gibi... Software den hallediyorlar isi ;)
@yunusemreksonmez4 күн бұрын
Garanti bittikten birkaç hafta sonra chip on film arızası, garanti bittikten birkaç hafta sonra led panel arızası, garanti bittikten hemen sonra piksel ölümü... Bu açık şekilde plânlı yaşlandırmadır. Materyalleri tam vaktinde iflas edecek şekilde ayarlayan firmalar söz konusu; o firmalar ürün için görülen uygun tüketim ömrünü sağlam tamamlasın diye değil sadece garanti süresini sağ çıkarsın diye materyal seçerse burada kötü niyet aranır.
@lev.5dcv3 күн бұрын
Kesinlikle mahkeme en doğru kararı vermiş. Tv, çamaşır ve bulaşık makinası ,kurutma makinası gibi ürünler uzun süre dayanmalı. 1 sene önce Sunny marka kapalı kutu TV aldım. Webos 55 inç. Kendi odama taktım ve sadexe xbox series s ile kullandım. Ev çatı katı olduğu için sigortada akım koruması ve TV bağlı olan odada pc vs. Olduğu için ayrıca akım korumalı priz var. TV uydu kablosuna bile bağlı değil. Sadece wifi ve xbox'a bağlı. 6. Ayın ortasında TV ortadan yeşil çizgi çıkardı ve alt tarafın renkleri soldu. Servis 15 gün sonraya randevu verip gelip ürünü aldı. Bu olaya kadar hiç bir şikayetim yoktu. Ürünü getirdikten sonra daha teknisyen arabaya binmeden arayıp geri çağırdım. Paneli değişti dedikleri üründe 10-15 noktada ölü piksel vardı. Simsiyah. Aynı gün ürünü alıp geri götürdü, 3-4 gün sonra geri getirdi. Gündüz teslim aldığım için sadece ölü piksellere bakıp okey dedim. Ancak gece olduğunda daha kötü bir sorun ortaya çıktı. Ekranda panelin sol üst ve orta tarafında ışık sızması var. Siyah yoğunluklu sahnelerde kendini belli ediyor. Özellikle hdr içeriklerde iyice belirginleşiyor. Hdr sevmediğim için hep kapalı tutuyorum ama netflix gibi hdr kapatılamayan streaming uygulamalarında ışık sızmasına odaklanmaktan içeriği izleyemiyorum. Lanet edip bir daha uğraşmadım. Çünkü tv'yi alıp götürdüklerinde en az 10-13 gün geri getirmiyorlar. Bir daha asla Sunny almam. Bu TV'yi başka odaya takıp xbox için ayrı bir tv almayı düşünüyorum artık.
@user-eu7xr9vy2l3 күн бұрын
Işık sızması dert değil kedi takarken hata yapmışlardır
@frknkoseoglu2 күн бұрын
41:52 Mesut'a katılmıyorum Türkiye'de en ayrıcalıklı grup taksicilerdir. Türkiye'de scooter'ın tutma sebebi de taksicidir. Taksici pişkin pişkin " oraya gidemem dolmuşa bin, scooter'a bin " diye sana akıl veriyorsa bu bir ihtiyaçtır. Türkiye'de yaşadığımızı da unutmamak lazım bir zamanlar içişleri bakanımız " derme çatma binalar uyuşturucu yuvası siz gidin yıkın mahkeme kararı arkanızda gelir " diyordu maalesef işler böyle yürüyor. Bir yerde talep varsa yasal yada değil bir şekilde karşılanır devlet bunu regüle edip vergi almıyorsa bir grubu korumak adına kolluk kuvvetlerine para yığıp bizden daha çok vergi toplar hem kendisi hem vatandaş zarar eder.
@BEFICENT4 күн бұрын
Seviliyorsunuz, her hafta bu programı bekliyorum ❤
@ufukylmaz94394 күн бұрын
Sen ürününü garanti biter bitmez bozulacak şekilde kalitesiz üretirsen böyle mahkeme kararı çıkar. Bi kerede yanıltın be.
@ahmedcoban81843 күн бұрын
Bizdeki LG televizyon 14 sene oldu çalışıyor. Aldığım Asus Laptop 5. yılında bozuldu. Sevis, 5 yılı geçen cihazlara malzeme tedarik etmiyoruz, dedi. Ben de kanun var en az 10 yıl malzeme bulmanız lazım ücretini vercez neticede, dedim. Sonra bunu söyleyince bana bir fatura çıkarttılar ki 2. el ederinin 2 kat kadar. Haliyle vazgeçirdiler beni bilerek yaptılar 😢
@SiLvery16Күн бұрын
29:45 abdnin ay’a çıkan ilk programındaki astronotların geldikten sonra neler yaptığını izleyin.
@onur07174 күн бұрын
sabah 7:22 sizi dinliyorum ve tanos gelecek patlatacak dedin içtiğim şeyi ağzımdan püskürttüm ^^
@mrpluton90683 күн бұрын
18:00 'den başlayarak Can abinin söylediklerine bir örnek verecek olursak. Biz bir yazılım şirketiyiz, geçtiğimiz aylarda jr pozisyonu için bir ilan açtık, yüzlerce yazılımcı ilgi gösterdi. Sonra aralarından cvsi en uygun olanları seçtik ve bir teknik mülakat süreci düzenledik. Genç yazılımcıların, özellikle de iyi cv'li olanların, en kolay sorularda bile döküldüğünü gördük. Her sorduğumuz basit algoritma sorusuna "Ben bunları gpt'ye soruyorum o yapıyor, bunları öğrenmeye ne gerek var 😅" diye yaklaşıp elendiler. Yani yapay zeka ile daha çok öğrenecekleri yere hiçbir şey öğrenmemeyi tercih etmişlerdi. Ben kendim de alaylı ve sektörde yeni bir yazılımcıyım. Ama şu süreç bana "İyi ki gpt'den önce bu işlere girmişim de bunlar gibi kendimi köreltmemişim." dedirtti. Yani Can abinin söylediği gelecek çok uzak bir gelecek değil, bazılarımız bunlara anlık olarak şahit oluyor.
@wirelurker3 күн бұрын
Zaten yurtdışında satılan fiyatın 2-2.5 katını ödeyip alıyoruz herşeyi. Daha ne kadar pahalı satabilirlerki. Zaten 3-4 katına da satsalar koymaz kimseye. Eskiden tüplü televizyonlar 30-40 sene dayanırdı. Buzdolabı, çamaşır makinesi 20-30 sene dayanırdı. Türkiyede üretilen ürünler için en az 10 yıl dayanacak malzeme ile üretime teşvik edebilir belki bu karar.
@nailco4 күн бұрын
11:43 gayette tüketici haksızdır diyorsun. Videonun başından beri mantıklı birşey söyleyecek misin diye bekliyorum. Ama bir türlü olmadı.
@IntegratedPoly4 күн бұрын
Gene sermayenin altına yatmışlar şaşırtmadı. Büyük ihtimalle samsungdan sponsorluk gelecektir. Umarım bütün eşyaları bozulur bende 5x para verip pahalısını alsaydın derim.
@yusufyalc1n4 күн бұрын
Videoda gerforceNow adamı var ne bekliyordun iki sponsor yalayıcı bulmuş birbirini. Normalde olan bir durum bu, bu arada zamanında 8-9 senelik telefonu değişmişlerdi üst modeli ile sırf parçası yok diye.
@yusufyalc1n4 күн бұрын
Yok bunlar bozulsa bile sponsora söyleyip üst modeliyle ücretsiz değişim yapabiliyorlar. Yorumlarda da oda sıcaklığında iqsu olanlar adam hawklı aw diye yorum yapıyor.
@giuseppegaribaldi51983 күн бұрын
Evet gayette tüketici ve mahkeme haksız.Her defasında müşteri lehine olursan ülkede şirket ve dolayısıyla hizmet sağlayan kalmaz.
@nailco3 күн бұрын
@@giuseppegaribaldi5198 akıl akıl gel ipime takıl. Tüketiciyi mahkeme korursa işletme ve markalar da ona göre hareket etmek zorunda kalır. Ama siz o kadar alışmışsınız ki hak aramamaya aklınız ancak bu dediğine yetiyor.
@oguzhancifci51894 күн бұрын
Alınan ürünlerin türleri ile ilgili genel geçer 2 yıl garanti dışında, 7 - 10 vs. yıl gibi yedek parça garantisi durumu söz konusudur. Markaların ücreti mukabilinde yedek parça bulundurmaları gerekir. Parça yoksa misli değişim söz konusu olabilir.
@yusufyalc1n4 күн бұрын
Yapıyorlar zaten normalde olması gerekende bu, sponsor yalayıcılarının hoşuna gitmemiş bu karar yoksa bedava yüksek teknoloji nasıl gelecek bunlara...
@The19ERSIN3 күн бұрын
19:30 Can Sungur saçı var diye şov yapıyor. Mesut Çevik de hayran hayran bakıyor.
@huseyingaziakbasКүн бұрын
Haftaya Thanos'u sabırsızlıkla bekliyoruz 🙂🤞
@ferhataydin23043 күн бұрын
52:00 Hiç beklemiyordum hazırlıksız yakalandım ya :D
@eneskrlak38384 күн бұрын
35:28 Ya çok güldüm ya bir anda hazırlıksız yakalandım :D
@ugurparlayan3 күн бұрын
46:50 - 47:51 Ya bu kısmı short yapın da WhatsApp'da durum olarak paylaşalım 😂😂😂😂😂😂
@AlirimBiDal3 күн бұрын
Ben Mesut'un birçok konuda çok adil olduğunu düşünüyorum. Bu konuda da katılıyorum. Eğer adamlar tamir ettirmeyiz parça sağlamayız vb. yaklaşım içinde değillerse bu ceza bence ağır.
@infiniteloops18793 күн бұрын
Ceza yok ki ortada ne cezası?
@AlirimBiDal3 күн бұрын
@@infiniteloops1879 2 sene kullanılmış ürün için misli sıfırı ile değişme cezası almışlar kankacım.
@ozanyurdasahip4 күн бұрын
16:54 "Millet açıkça bilmelidir, medeniyet öyle kuvvetli bir ateştir ki, ona kayıtsız olanları yakar, mahveder."
@kralarthur26174 күн бұрын
Mesut ultra boş yapmıssın kardeşim. Dayanıklı tüketim malzemesi kullanıcının hatası olmaksızın 2-3 yılda bozulmaz. Belli ki tüketicinin hatası yok programlarla sayaç bağlanmış gibi 2 yıldan sonra bozulan ürünleri iteliyorlar sende keyif oluyorsun. Yurtdışı olayını da biliyorsun misal dyson yurtdışında 10 yıllık bile olsa cihazını ücretsiz onarıyor aynı şirket TR de bunu yapmıyor neden? Çünkü senin gibi marka seviciler yüzünden. dolar cinsinden ürünü yurtdışından çok daha pahalıya alıp aynı kalitede hizmeti alamıyoruz.
@ahmtsgr3 күн бұрын
Türkiye de firmalar garanti şartlarını tam anlamıyla karşılamıyor. Nedeni ise başlarına bir şey gelmeyeceklerini bildikleri için. Tüketici kanunu denen kanunun sadece adı var. Kanunun firmalara yaptırımı olmadığı sürece firmaların vatandaşı mağdur etmesi hiç bitmeyecek. Manisa da fabrikaları olan yerli ve milli bir markamızın çamaşır makinasını aldım 1 yıl içinde ön panelinde paslanma oldu. Normalde sorgusuz sualsiz garantiden değişmesi gerekir. Adamlar geldiler gittiler evin elektrik hatlarında topraklamalara kadar ölçtüler, makinanın bulunduğu ortamda nem ölçümlerine kadar yaptılar ki zaten ıslak bir ortamda çalışması gereken makinanın bulunduğu yerde nem ölçümü yapıyorlar kafaya bak. Tabi makinanın bulunduğu yer 15 m2 büyüklüğünde ve dışarı açılan bir penceresi olan havadar bir yer olduğu için oradan da bir şey çıkmadı. Baktılar ki her şey normal değiştirmek zorunda kaldılar. Sonra değiştirdikleri bu parça 6 ay geçmeden yine paslandı. Garantiden değişmesi gerekiyor normalde. Adamlar bir sefer garantiden değişim yapıldığı için ikinci sefere ücretli değişim yapılacak dediler. Neyse ücretli değişim yaptırdım, sonra da şu soruyu sordum. Bu parça tekrar paslanırsa garanti süreci işletilecek mi? Çünkü para verip yeniden yeni bir parça almış oldum. Adamlar kesinlikle hayır dedi ve çıktı gitti. Bu da böyle bir anımdı. Burası Türkiye Cumhuriyeti. Vatandaş daima haksızdır ve sömürülmelidir.
@urazoktay79404 күн бұрын
Çok güzel bir video olmuş, keyifle izledim, teşekkürler Mesut Bey ve Can Bey. Her hafta severek izliyorum bu programı.
@burakbalkan1653 күн бұрын
O kadar para verip 65 inch led tv alsan ve 2 sene sonra bozulsa pek hoş olmaz. Mesela macbook pro 16 inch almıştım, ekranında ölü piksel çıktı. Garantisi 2 sene olduğu için Apple değiştirmedi. Henüz 2 ay geçmişti. Bu mesela üretim hatası. Yenisini takıyor parası karşığında ona da 6 ay garanti veriyor. Apple bu konularda berbat. O zaman bunun yorumu şu olur. Türkiye'de aldığımız elektronik eşyalar Allah'a emanet :)
@sedatyukseker93804 күн бұрын
Merhaba, Kontrollü eskitmenin "normal" olduğu fikrine katılmıyorum çünkü bu yaklaşım hem tüketici haklarını hem de çevreyi ciddi şekilde ihlal ediyor. Bir ürün satın aldığımızda, yalnızca o ürünü değil, onun belirli bir süre boyunca işlevsel olacağına dair bir güvenceyi de satın alıyoruz. Ancak kontrollü eskitme, bu güvenceyi kırarak tüketiciyi sürekli yeni ürün almaya mecbur bırakıyor. Bu durum, özellikle ekonomik olarak dezavantajlı gruplar için daha büyük sorunlar yaratıyor. Ayrıca, çevresel etkiler açısından baktığımızda kontrollü eskitme tam bir kriz yaratıyor. Sürekli yeni ürün üretmek ve eskileri atmak, e-atık miktarını artırırken doğal kaynakların hızla tükenmesine neden oluyor. Daha da önemlisi, bu süreç karbon ayak izini büyütüyor ve iklim değişikliğini hızlandırıyor. Bu gerçekten "normal" mi yoksa sadece kısa vadeli kârlar için uzun vadeli sorunlar yaratmak mı? Dahası, kontrollü eskitme inovasyonu da baltalıyor. Üreticiler, dayanıklı ve tamir edilebilir ürünler yapmak yerine, bilinçli olarak kısa ömürlü ürünler tasarlıyor. Oysa modüler tasarımlar ve döngüsel ekonomi modelleriyle bu sorun çözülebilir. Ürünlerin daha uzun ömürlü ve tamir edilebilir olması, hem tüketici memnuniyetini artırır hem de çevresel yükü azaltır. Son olarak, bir şeyin yaygın olması, onun doğru olduğu anlamına gelmez. Kontrollü eskitme, şirketlerin tüketici ve çevre pahasına kârlarını artırdığı bir strateji. Daha etik ve sürdürülebilir bir sistem kurmak mümkün. Bu yüzden, kontrollü eskitmeyi normalleştirmek yerine, bunun zararlarını ve çözüm yollarını tartışmamız gerektiğine inanıyorum.
@denizgul44984 күн бұрын
Peki garanti süresi bittiğinde sanki garantisini bitmesini bekler gibi dökülmeye başlaması sizce tuhaf değil mi, ana karta gömülmüş zamanlanmış bir yazılım ile tıkır tıkır işleyen aletin bozdurulmasıda mümkün..
@undomiel862 күн бұрын
Mesut bey, hukukçuların görevi somut olaydaki tüm koşulları ele alarak, ilgili hükümleri ve hukuki yorum metodlarını duruma uygulamaktır. Eğer bu iş, hukuki yorum bilgisinden yoksun uzman olmayan kişilerce yapılırsa maalesef çok yanlış sonuçlara yol açabilir. Sizin bu videodaki yorumunuz da tam olarak buna örnek teşkil ediyor. Somut olaydaki tüm unsurları ele almadan ve tüketicinin korunması hakkında kanun ile hukukun temel ilkelerini, yorumlama yöntemini bilmeden sadece piyasanın ekonomik koşullarını değerlendirerek fikrinizi paylaşmışsınız. Hukukçuları da bu şekilde yorum yaptığı için eleştirmişsiniz 😊 Tüketici hukuku alanında uzman olmayan bir hukukçu bile sizinki kadar keskin bir yorum yapamazdı, uzman olmadığınız alanda lütfen yanlış yönlendirmeyin 🙏🏼
@nezihazyok2 күн бұрын
Dediğiniz büyük ölçüde doğru olmasına rağmen unutulmaması gereken bazı özel durumlarda vardır. iki yılın sonunda oluşan arızanın detayı önemlidir çünkü bazı arızaların oluşum süreçleri garanti süresi içinde başlamış olabilir. Yani ürünü kullanılamayacak duruma sokmayan ve garanti süresi içerisinde başlamış bir arıza bu duruma sebep olmuşsa ürün garanti kapsamında değerlendirilmelidir, ama bu durum yeterli teknik yetkinlikteki teknisyen raporlarıyla desteklenmelidir.
@Mr_Blue_Teke4 күн бұрын
10 yıl değil de bi 5 yıl dayansa fena olmaz aslında
@yusufyalc1n4 күн бұрын
11 yıldır dayanan akıllı televizyonlar var her şeyi geçtim bir süre sonra çalışan yazılımı bile bozuyorlar her şeyi sapasağlamsa uzun gitmesinden ziyade yenilik olmayan saçma sapan ürün satıyorlar, 11 yıl önce çıkan televizyonlarla şu zamankiler arasında öyle dağlar kadar fark yok. oluyorsa 15 olsun güya çevreciler ya sürekli çöp üretiyorlar sizin bu kafayla ömür 1 yılın altına bile iner.
@HakanECavus4 күн бұрын
Multiverse olmasada bu ülkede yıllardır başka evrenlerden bilgi alan adamlar var çok şaşırmadım ben
2 күн бұрын
32:04 - Roket fırlatma üsleri güvenlik amacıyla yerleşim yerlerinden uzak ve hava trafiğinin olmadığı yerlere kurulur, mümkünse fırlatmadan sonra geri dönecek olan malzemenin okyanusa ya da açık araziye düşmesi istenir. Türkiye bu bakımdan uzaya roket fırlatmak için çok da uygun bir ülke değil. Ekvator kuşağından yapılan fırlatmalar yakıt tüketimi açısından daha ekonomik olduğundan okyanusa kıyısı bulunan Somali doğru bir tercih olmuş. Bunun örneklerin biri de Fransa'dır. Roket fırlatmalarını Güney Amerika'da ekvator enleninde yapar.
@borumune3 күн бұрын
Benim okuduğum haberde bu TV meselesi farklıydı. Garantisi bitse dahi kullanım ömrü süresince firma tamir edebilme yetisine sahip olmalı. Burada arkadaşın ürününü ücreti karşılığında tamirini dahi yapamamışlar. Mahkeme de ücretli bile tamir edemiyorsun sen ne işe yararsın deyip değişim cezası kesmiş.
@abdurrahmantemizkok8129Күн бұрын
O şaşkınlık anı var ya, tam bir turnusol kağıdı. Batı aşığı kafam bir türlü anlayamadı, Sivas'a uydu üretim tesisi yapılmasını..
@bilalabac5782 күн бұрын
Mesut abi şu şekilde diye biliyorum. Telefonlardan örnek vereyim. 5 yıllık kullanım ömrü var. Bu şu demek oluyor 2 yıllık garanti süresi bitti mi ? Bitti. Farketmez tüketicinin o 2 yıl sonrasında 3 yıl daha parça desteği alması gerekiyor. Öyle senin 2 yıl garantin bitti daha da parça desteği yok deme şansları yok. Örneğin ekran mı kırıldı ? 5 yıl içerisinde o ekranı ücretli olarak değiştirebilmek için markanın destek vermesi gerekiyor. Yada 4. Yılda bitin bitti. Fakat garantin de yok. Sorun değil ücretli bir şekilde değiştirirsin. Fakat firma ürünün kullanım ömrü boyunca (telefonda 5 yıl) parça desteği sağlamazsa o halde tüketici mağdur oluyor ve tüketici hakem heyeti yada mahkemede hakkınızı arayabilirsiniz.
@sectir4 күн бұрын
No comment... Samsung ürünlerden yıldım. Garantisi olduktan 15-20 gü sonra, 2 ay sonra acaip arızalar çıkarıyor. Eskiden bir ürün alınca 10 yıl giderdi.. Bence bu durum gayet makul ve mantıklı...
@Chad-Fatih3 күн бұрын
0:48 biz dönemin lg'nin ilk akıllı tv sini almıştık, çok değişik kumandası var, dandik mağazası vardı fare olarak kullanabiliyosun kumandayı, hala çalışıyo çok şükür .d
@emrahtgn3 күн бұрын
2008 yılında evlendim ve Panasonic plasma tv aldım. 16,5 senedir kullanıyorum. Bir kere arıza yapmadı ve hala kullanıyorum. Smart değil ama box aldım akıllı oldu. Bozulmasın diye gözünün içine bakıyorum. Çünkü biliyorum ki bozulunca alacağım tv yi bu 16 sene kullanamayacağım. Panasonic maalesef TR den çekildi, olsaydı gözüm kapalı yine panasonic alırdım. Bu arada en sevdiğim teknoloji kanalısınız.
@saslan11354 күн бұрын
Isbirligi onemlide, devamli suretle firmalarin bir sekilde yaninda durmaniz artik guzel durmuyor. Bu arada bencede mahkeme karari problemli, bende fazla buldum ama burada gozukmeyen onemli bir problem var. Urunun fiyatinin "yuksek" olmasindan dolayi tuketiciyi firmalarinin "hakem heyetine" gidememesi ve hakkini mahkeme gitmek zorunda birakilmasi ve daha onemlisi "Firmalarin" bunu koz olarak kullanmasi. Televizyon alsam ilk bakicagim sey, fiyatinin tuketici hakem heyeti sinirlarinda olmasi olur sirf bir problem oldugunda bu yuzden mahkemeye gitmemek olurdu.
@yusufsoyler20752 күн бұрын
Benim ufak bir eleştirim olacak. Artık oyun kısmına çok az değiniliyor ve konuda Mesut Bey'in yorumlarından mahrum kalıyoruz. Bunu da yapay zeka vs. az konuşulsun değil ekstra oyunda konuşulsun noktasındayım. Süreyi çok arttıracaktır illa ki ama şimdiden emeğinize sağlık :D
@mekemins3 күн бұрын
Garanti ve kullanım ömrü oluyor. Kullanım ömrü süresinde eğer parça bozulursa ücret karşılığı parça vermek zorunda. Tamire gönderip tamir ücreti ve parça parası ödemesi lazım.
@hysa283 күн бұрын
parça bulundurmadan da kaynaklanabilir bazı ürünler şöyle ibareler var örnek buzdolabı için markalar 10 yıl kompresör garantisi veriyor ürün 2 yıldan sonra kart arızası yaparsa tamir üçretli tamir etmek zorunda garantiye girmiyor ama kompresör arızası yaparsa parça yada ürün değişimi yapıyorlar tv ledleri içinde bu durum söz konusu olabilir
@savageyxl4 күн бұрын
21:57 Can her hafta inatla o zehirli oku atmaya devam ediyor 😂
@mo-xj1sg3 күн бұрын
02:00 bahsettiğiniz mahkeme ve karar no nedir acaba?
3 күн бұрын
Mesut, Allah aşkına televizyon haberini doğru düzgün araştırıp yorum yapsaydın keşke. Adam, televizyonu bozulduğu ve garantisi bittiği için ücreti karşılığında tamir ettirmek istiyor, firmadan garantili ürün gibi ücretsiz destek istemiyor. Ancak firma, elinde yedek parça olmadığını ve ücreti mukabilinde olsa dahi tamir edemeyeceklerini söylüyor. Yani adama, git çöpe at, diyorlar. Adam da bunun üzerine mahkemeye başvuruyor. Kanundaki yasa gereği, ürünün garantisi bitse dahi elinde 10 yıl boyunca yedek parça bulundurmak ve gerekirse ücreti karşılığında da olsa o ürünü tamir etmek zorunda firma. Mahkeme de bunun üzerine, tüketicinin mağdur edildiğine karar verip değişim kararı çıkartıyor. Kanunlara, mahkemedeki hakimlerden daha hakim olduğunu düşünmen ve kestirip atman tuhaf geliyor.
@sefamrcn3 күн бұрын
E adam zaten senin yaptigin yorumdakinin aynisini söylüyor. Niye farkli birsey demis gibi elestiriyorsun?
2 күн бұрын
@@sefamrcn Hocam Allah aşkına videoyu nasıl izlediniz? Tekrar izleyin. Adam 2 seneden sonra direkt birebir değişim kararını eleştiriyor. Ayrıca videoda asla adamın para karşılığı dahi ürünü yaptıramadığından bahsetmiyor, bir de üstüne tüketiciyi haksız buluyor. Üstüne üstelik davaya bakan hakimin, yasayı yanlış okuduğunu ve yanlış anladığını söylüyor. Tamamen saçmalamış ve olayı net anlamamış Mesut. Hatta Can da Mesut'un haberi üzerine şaşırıp afallıyor. Tekrar izleyin videoyu.
@saltan7036Күн бұрын
Aynı şey başımıza geldi. Garantisi 1 ay kalmış Sony marka TV ekranı bozuldu. Sony darbe var dedi. Ama televizyonu annem kullanıyordu ve TVde koruyucu ekran bile vardı ve kesinlikle darbe almadı. 25bin ekran değişimi ücreti verdik.
@portraitsofpublic4 күн бұрын
Mesut Bey, Macaristanda yasiyorum, garanti suresi fatura bedeline gore belirleniyor. Mesela 5-10K arasi urun icin 2 yil garanti, 10-20K arasi icin 3 yil, 20K+ icin 4 yil vs.
@atakantasdelen47173 күн бұрын
Abi daha geçen haftalarda Razer Blackshark pro v2 2023 için bilkoma başvurdum yedek parçası mevcut olmadığı için değişim diyorlar ve ücretli değişim 7400₺ ye aldım 7445₺ değişim ücreti alt tarafı bir tane menteşe kırıldı ve bu kronik bir problem daha alalı 6 ay olmadı servis firmalarıda distribitörlerde konuyu mahkemelere gönderip duruyor.
@cigdemh5883 күн бұрын
Selam. Bu yayını seviyorum ❤ Uydu ile elektrik sayaclarinin okunması yeni bir şey değil. Sur yapı Exen sitesinde oturuyordum. 2015 den beri yanlış olmasın uydudan okunuyor. Birde elektrik faturalarına ek olarak uydudan sayaç okuma ücreti ödüyorduk. Ben taşındım kurtuldum😊
@Sefa-CANKAL4 күн бұрын
DK 0:05 Emsal karar doğru fakat 10 yıl biraz fazla bi 5 yıl garanti yeter. Televizyon üret sat x87m cebe para at ama tek tük arıza veren cihaza tamir ve değiştirme desteği verme yok öyle 2 güne batarsın akıllıysan destek ver. DK 27:00 Tarladan yol geçince tam kar elde etmiyorsun. Ektiğin ekin parası daha azalıyor. Tarlanın 4de 1i daha fazlada olabilir üstündeki ağaçlarıyla beraber senden alınıyor. Örnek bizim tarlanın zaten yol kenarındaydı genişletmek amaçlı 4de 1i ağaçlarıyla beraber 50Be karayolları aldı. DK 30:00 Gülüyorsun Cs abide Somaliye hem Siyasi Politik hem Askeri hem Madencilik yardım ediyoruz. Onlarda Roket Test Üssü Kurmamıza izin vermiş. Teşekkür edip daha çok işbirliğinin yürümesini dileseniz daha iyiydi. Dk 01:02:00 Zorunlu misafirlik uzay istasyonundan kim sağ çıkacak.
@M.Gultekin4 күн бұрын
Ağzınıza sağlık yayın için teşekürler ❤
@abdulkadirbener3 күн бұрын
Olayı eksik aktarıp bilginiz olmayan konuda fikir üretiyorsunuz. Mahkemenin dediği "bir üretici, dayanıklı tüketim malını satıp, ekonomik ömrü bitmediği halde arıza yaparsa artık o modeli üretmiyoruz, yedek parçası yok, dolayısıyla tamir de etmiyoruz filan diyemez, yenisini satın alın hiç diyemez, diyorsa tamir bedelini aşmayacak bir fiyat karşılığında yeni bir ürün temin etmek zorunda". Nokta. Ve mahkeme gayet mantıklı ve adil bir karar vermiş.
@dovahhkin90393 күн бұрын
Uzun süredir en çok eğlendiğim güldüğüm yayın oldu emeğinize sağlık 😊
@tolgahancak92614 күн бұрын
Verilen kararda nasıl bir hata olabilir. 200000₺ OLED televizyon var. 2 yıl sonunda firma televizyon parçası yok derse ben televizyonu çöpe mi atacağım?
@tolgahancak92614 күн бұрын
Tamam bir haber buldum ürünün servis kaydı yokmuş yani yedek parça yok dememiş marka galiba. Gerçi mahkeme ürünün ayıplı olduğuna karar vermiş.
@Kadir007.Күн бұрын
Teknoloji alanında yorumlarınız çok güzel severek izliyoruz fakat uzay alanında biraz daha bilgi edinmeniz iyi olur çünkü bazı kısımlar yanlış olmuş.
@MesutCevikКүн бұрын
Hangi kısımlar yazsanız da öğrensek 😀
@CAMES3213 күн бұрын
yoo mahkeme doğru karar vermiş.. 2 yılda ürün komple çökmüşse yenilemelidir.. basit bir arıza ise evet tüketici yapar..
@LX01-w8x4 күн бұрын
Willow 10 septilyon yılda yapacağı işlemi 5dk'da çözdüyse önümüzdeki 1-2 sene içinde hadi taş çatlasa 5 yıl içinde saniselere kadar düşer birader o zaman zaman makinesi paralel evrenler ve daha bilmediğimiz birçok şeyi çözebiliriz.
@meowback202510 сағат бұрын
Son 5 dakikada ki sohbet şahaneydi teşekkürler 😂
@birdost48723 күн бұрын
32:50 sivasta aselsan optik üretim fabrikası var. hassas optik ve mekanik üretim yapılabiliyor. bence sivas için mantıklı bir yatırım.
@frhtdonmezКүн бұрын
ağzınıza sağlık. 50. dk ve 51. dk muazzam. Mesut abi bile kahkaha attı dayanamadı ahfaslhgalhgla Multiverse'den Temu'ya gümrük yasasına geçince izleyen herkesin ayarı bozulmuştur muhtemelen 😂
@gokhanmoroy92162 күн бұрын
Mesut Bey siz okuduğunuzu anlamıyorsunuz. Ürüne garanti verilmemiş, yedek parçayı bulundurmadigi icin urun değişimi kararı çıkmış. Uretici 10 yıl yedek parca bulundurmak zorunda, yuketici bu hakkını bilmediği için tüketiciler uzerine gitmiyordu. Kimse bana yenisini ver demiyor 10 yil yedek parça bulundursun parasi ile musteri yaptırır. Size cahil desem cahile hakaret olur.
@eralpus4 күн бұрын
Ya can’a cok guluyom ya. Supersiniz 🎉
@bayramyildiran46534 күн бұрын
Urun gizli ayipli ola bilirmi ornegin 2yil icinde bozulacak sekilde ayarlanmis ola bilirmi yada yedek parca saglamayi reddetmis ola bilir
@endemikpandemi4 күн бұрын
Mahkeme doğru karar vermiş. Televizyon tamir edilemeyecek şekilde arıza yapmışsa firma yedek parça üretse neye yarar?
@melih34132 күн бұрын
Al Pacino 'nun başrolde olduğu S1m0ne diye bir film hatırlıyorum nereden baksan 20 yıllık filmdir. Yapay zeka o noktaya ulaştı gibi. Bir süre sonra atıyorum oyuncular stüdyolara avatarlarını kiralar. Daha sonra oyunculuk işi tamamen biter. Filmde istediğimiz oyuncuyu hatta kendimizi oynatma seçeneği falan gelir. İlginç şeyler oluyor.
@arifbozkurt12343 күн бұрын
bilinçli eskitme kesinlikle var . buzdolabım tam 10 yıl olunca arıza yaptı ve ne motorunda nede diğer kullanılan parçalarında en ufak bir eskime yok . sensörler arıza yaptı . kendim bu işten anlamasam makine çöp olacaktı yada servise fahiş ücretler verecektim. arkadaşımın buzdolabı 8 sende bozuldu başka bir arkadaşın tv 8 senede 2 kere arıza yaptı.
@ilhannnnn4 күн бұрын
2019 yılında ilk çıktığında aldığım Asus VG27AQ model monitör arızalandı. İlk açılışta sürekli göz kırpıyor, biraz bekleyip kapatıp tekrar açtıktan sonra sorunsuz çalışıyor. Asus'u aradım ücretli bir şekilde tamir ettirmek istediğimi söyledim. Seri numarasını istediler, ürünün 5 yıl önce üretildiğini ve parçasının olmayacağını söylediler. Şimdilik böyle kullanıyorum. Monitörün kronik sorunuymuş.
@tolgapolat62244 күн бұрын
Güzel, eğlenceli programdı zam haberi yoktu ama olsun
@RockEymen_452 күн бұрын
2019 yılında aldığımız TV ledler söndüğü için servise verdik geri geldiğinde HDMI 1 çalışmıyordu, alt sağda yanıp sönen çizgi vardı
@h-erkut3 күн бұрын
Ekran paneli ömrü 5 yıl ile 10 yıl arası değişiyor eğer panel 2 sene sonunda 3.sene tüketici kaynaklı olmadan arıza verirse ve panel değişimi televizyon fiyatını buluyorsa o zaman mahkeme ve tüketici haklı,şu olabilir misal olarak Samsung buzdolabında 10 yıl motor garantisi verebiliyor yada araçlarda kaporta pas ömrü 10 yıl motor ömrü 5 yıl olabiliyor,monitör ve televizyon diyelim devre aksamı 2 yıl garanti olabilir panel garantisi ayrı tutulmalı.
@velidag99043 күн бұрын
Olay şu, televizyonda panel bozulunca tamir için neredeyse televizyon fiyati isteniliyor. Garanti süresi ve yasal kullanım ömrü diye iki farklı süre var, kullanım ömrü içerisinde tüketici ürünü tamir etmek isteyince televizyon parası kadar fiyat çıkınca sorun oluyor.
@obolukbas8023 күн бұрын
mesut bey her zamanki gibi zenginlerden yana. adil kullanım kotasında da kota kalkarsa zenginler nesıl para kazanacak diyordu
@AliFuat_3 күн бұрын
Biz iki senede bir yeni TV almazsak Mesut yeni teknolojilerin haberlerini yapıp nasıl para kazanacak sponsor alacak, tabii Mesut'a para kazandırmak için iki senede bir yeni teknoloji alacağız.
@AliFuat_3 күн бұрын
Ayrıca belirtmek isterim ki Beyaz Eşya markalarının çoğu motor gibi ürünün daimi çalışmasını sağlayan ana parçalara 10 sene garanti verirler, harici parçalara 2 sene garanti verirler. Aynı mantıkla Led TV'lere de led paneller için 10 sene garanti vermesi gerekmez mi? Burada Mahkeme tüketici lehine karar verirken bunları da dikkate alıyor, bozulan parçaya göre karar veriyor. Tuşu bozuldu 10 sene garanti olmalı mantığında verilen bir karar değil.
@ugur.g4 күн бұрын
iyi güldüm eğlendim bu programda ha :)
@yunusemreayan24204 күн бұрын
Konuşma esnasında ekrana gelen yapay zeka ile üretilmiş resimler çok hoşuma gitti ya. 😁
@volkand18303 күн бұрын
Kimsede yazmamış sivasın olma sebebi bence soguk olması harikulade soguk oldugundan belkide data centerlarını falanda getirir yayın çok iyiydi
@human6766Күн бұрын
Ai code yazmaya yardimci olabilir ama oyle product gelistircek duzeyde degil. yazdigi tum kodlar kod anlayan biri tarafindan kullanilabilir debug edildikten sorna, yoksa kopyala yapistirtcalismaz. Cok hata yapiyor komplex islerde.
@Hakan.Güzel3 күн бұрын
Uzayda mahsur kaldılar ; Başlığına yaptığınız yorum harikaydı ne güldüm...🤣
@scribacrafts4 күн бұрын
Sevgili Mesut Çevik, evvelce başıma gelmiş olayda benzerini yaşadım. Samsung'un alt seviye bir telefonunu aldık vakti zamanında. İş yerinde kullanmak üzere, orta halli bir cihaz. Cihaz garanti süresi geçtikten sonra bozuldu ve servise götürdüm. Parçası yok diyerek 2-3 ay salladılar, sonra da cevap olarak "cihazın üretimi durdurulduğu için parçası üretilmiyor" denilerek beni savuşturmak istediler. Asgari 2 yıl garanti, 10 yıl parça temini zorunluluğu var Sanayi Bakanlığı mevzuatı bu yönde desem de umursamadılar. Kanuni okur yazarlığı olan biri olarak direkt Tüketici Hakem Heyeti'ne gidip şikayette bulundum. Samsung'dan şu tarihte şu segmentte bir ürün aldım. Garanti süresi şu tarihte bitti, şu kadar zaman sonra da cihaz bozuldu ve servise götürdüm ve üretim sonlandırıldığı için parça temin edilemiyor denilerek savuşturuldum. Kanunen üretici parça temin ederek tamirine imkan sağlamalı, üretici servisi ile bunu sağlamadığından satın aldığım ürünün muadili bir ürünle değişimi ve/veya değişimini talep ediyorum diyerek bir dilekçe verdim. Yazışmalar yapıldı ve nihayetinde THH emsal segmentteki emsal bir cihaz ile değişimi ve/veya cihazın ücretinin iadesine karar verdi. Samsung hiç uzatmadan cihazın güncel muadilinin ücretini kabul ediyor musunuz diye sordu. Cihaz tercih ederim dedim, biz ücretini verelim siz paranızla kendi adınıza tekrar faturalı alın dediler. 1 hafta geçmeden parayı yatırdılar, gidip yeni bir telefon aldım. Yani süreçte benim yaşadığıma benzer bir durum yaşanmış olabilir. Gerçekten üretici Türkiye'yi ve 10 yıl parça zorunluluğunu unutup ürünü ve parçayı üretmeyi bıraktığı durumlarda benzer olaylar yaşanabilir. Bahsettiğim olay 2011 veya 2012 civarı yaşandı tam hatırlamıyorum. Yani hali hazırda yıllardır yaşanan durumlar. Mahkeme bir art niyet veya ciddi kusur bulmasa kanunun önceki yorumlarıyla çelişen emsal nitelikte bir karar vermiş olsa dahi kanunda bir değişikliğe, kanunun yorumlanmasının değişmesine sebep olacak sonuçlar doğurmaz. Münferit olaya bağlı olarak farklı bir yorum vermiş olması illâ ki emsal karar olarak yorumlanacağı manâsına gelmez. Sevgiler.
@enginckc4 күн бұрын
Sonuç?
@CooLWaTeR70TR3 күн бұрын
Elektronik firmalarının genellikle uyguladığı "planlı eskime" 'ye karşı mahkemenin uyguladığı bir karar olmuş .
@VolkanveEmir4 күн бұрын
Elektronik ürünler ne kerametse 2 yıl 10 sonra bozuluyor neden 3 4 5 yıl sonra değilde 2 yıl 10 gün sonra bozuluyor hep satici mi korunsun amerikada elektrik kesilmiyor mu orada hem ucuz hem garanti uzun bu satici üretici savunmasını yapmayın lutfen
@krckaan3 күн бұрын
Böyle bir kanun zaten vardı mesela buzdolabının ömrü 10 yıl ve aldıktan 8 yıl sonra bozuldu sen de ücret karşılığında onarım için tamire gönderdin ve 30 gün içinde tamir edemezlerse yenisini isteme hakkın oluyor ama o modelin yenisi olmayınca para iadesi öneriyorlar fakat o para 8 yıl öncesinin parası ve mecbur bir üst modeliyle değişmek zorunda
@EnesAkyldz123 күн бұрын
Mahkemeden belki de çoğu kişinin beklemeyeceği bir karar çıkmış, Mesut Bey çıkmış firmayı savunuyor. Kendi başına gelse çıkar burada başarı hikayesi olarak anlatırdı ama.
@sercanozdemir683617 сағат бұрын
Tv fiyatları çok pahalı bugün bir klima alıyoruz 5-10 yıl arasında garanti veriliyor keza beyaz eşya olarak tabir ettiğimiz buz dolabı çamaşır bulaşık makinalarındada durum aynı 5-10 yıl garantili ürünler tv de bu kapsama alınmalı 100.000-200.000 tl verip 2 yıl garanti almak çok haksız bir durum kimse 2 yıl için bu parayı vermek istemez
@dreamsboys772 күн бұрын
10 yıl yedek parçayı değiştirmek için bulundurmak zorundasın demiş kanun. Garanti ile ilgisi yok kararın. Parçayı tedarik edip ücretli olarakta değiştiremediği için misli kararı . Bunu stokta tutmak firmaya maliyeti vs. Ayrı konular .Otomobil üreticileri bunu ortak parça kullanımı ile biryere kadar çözdü. Elektronikte ki değişim hızı ile bu uygulana bilir mi ? Bence zor
@marcusclarkson55203 күн бұрын
Nvidia App'ten memnunum benim işime yarıyor. Daha da geliştirilebilir.
@haydar_kir4 күн бұрын
LG monitör aldım 1 sene garantili. 1 sene 10 gün sonra açılmadı. Aslında keşke LG ye güzel bir mektup yazsaydım. Normalde kibar olunca ve onların ürünlerini ne kadar severek kullandığınızı söylediğinizde istisna yapıyorlar.
@EnverBozkaya4 күн бұрын
1 sene garanti diye bir şey yok, yasal garanti alt sınırı 2 yıl zaten ticari amaçla kullanmıyorsanız.
@samets86442 күн бұрын
Hakla ne alakası var mevzu ortada 2 yıl sonra bozulmus tamir yaplması istenmiştir malzeme olmadıgındanda misli ile değişmesi gerekir
@gelecek741004 күн бұрын
10 yıl garanti verilmeli değil? Parasıyla bile olsa yedek parçası yoksa ürünün; burada tüketiyi yeni ürün almaya zorlayan bir durum bile değil ürünü yeniden almaya mecbur kılan tamirini imkansız hale getiren bir durum. Şahsen 10 yıl yedek parça bulundurma zorunluluğu dayanıklı tüketim mallarında zorunlu ancak TV DAYANIKLI TÜKETİM MALI olmaz ; bu kategoride olmamalı zira; buna zorlarsanız firmayı firma aynı paneli en az 5 yıl boyunca sürekli yeni çıkardığı modellerde kullanır; yani teknolojik gelişmişliği takip etmesine engel bir kanun tasarısı ülkenin de milletinde faydasına değil. TV dayanıklı tüketim malzemesi olmamalı zira yük hızlı tüketilebilen teknolojisi hızlı eskiyen ev aleti olmalı. Zira buzdolabı kompresörleri 2 senede bir gelişiyor mu? strafor köpük buzdolabı için 2 yılda bir teknolojisi mi gelişiyor; kısaca bir ürünü teknoloji gelişme hızına göre değerlendirmek lazım; Türkiyedeki tüm ürünler 2 yıl garantiden fazlasını vermek zorunda değil. Buzdolabı vb için bile zorunlu değil ama firmalar veriyor 5 yıl; Eğer firma 10 yıl garantiyi sunmuşssa müşteriye o ayrı.