Suomalaiset on vieraantunut työnteosta kun tulonsiirrot ovat niin hyvät, asunto, ruoka, vaatetus kaikki kustannetaan toisten tienaamilla vero varoilla myös maahanmuuttajille.
@apyllyon4 ай бұрын
Suomalaiset vieraantuvat työnteosta kahdesta syystä, kun työstä ei saa kunnolista palkkaa, ja jos jotakin töitä saa niin määräaikaisia nollatunteja silloin, joissa vuoroja saa silloin kuin työnantajan on pakko ottaa ylimääräistä työvoimaa, jotta ei synny mainehaittaa kun haetaan maksimaalista voittoa. Sitten on ne jotka tekevät vaativia töitä, mutta verotus syö suurimman osan leivästä, ja ei ole mitään järkeä ruveta hikoilemaan turhaan, koska investoitu aika, ja viitseliäisyys ei nosta kokonaistuloja. Jos perusturva on niin ylimalkaista,että sataa mannaa taivaalta, niin miksi EU on antanut useita kertoja peräkkäin antanut noottia liian alhaisesta perusturvan tasosta.
@ErnoAuramo4 ай бұрын
@@apyllyonlasketko perusturvaan esim. Sairaalahoidon? Käsittääkseni julkisen sektorin paisumisesta on tullut noottia. Se miten sitä pienennetään on toinen juttu. Raskas ja yli iso julkinen puoli ja leikkauksia sosiaaliturvaan, vai humpan karsiminen? Miten itse näät asian. Kumpi on tärkeämpää.
@NightsideOfParadise3 ай бұрын
@@apyllyon Suomalaiset on vieraantuneet työnteosta koska tulonsiirrot mahdollistaa sen. "Hyvinvointi yhteiskunta" on pidemmän päälle moraaliton.
@Godboyscannel3 ай бұрын
@@apyllyonOletko huomioinut, että jokaisen työntekijän tuottamasta lisäarvosta n. puolet valuu yhteiskunnan tehottomien rattaiden voiteluun? Esimerkiksi 20 euroa tunnissa ansaitseva maksaa työnantajalle alasta riippuen 34-40 euroa, koska sivukulut ovat eläkevakuutusten vauhdittamana nousseet valtaviksi. Voittomarginaalit ovat pk-sektorilla pienet ja isommissa yhtiöissä voitot valuvat ulkomaille, koska suomalaisilla ei ole varaa omistaa edes kotimaassa toimivia yhtiöitä.
@johannesvaasalainen70753 ай бұрын
@@Godboyscannel On sulla käsitys sivukuuista...! Siis todellisuudessa bruttopalkasta sivukulut ovat noin kolmanneksen. Eli 20 eurosta alle 7 euroa. Miksi esität näin karkeasti liioitellun luvun?
@paapa3004 ай бұрын
18:17 voitaisiinkin alkaa viettämään WWF:n jalanjäljissä julkisen sektorin ylikulutuspäivää, josta alkaen vuoden loppuun asti jokainen euro on uutta velkaa. Laittaisi meidän taloudellisen tilanteen perspektiiviin vasemmistonkin ymmärtämin termein
@markkunieminen38763 ай бұрын
Ei vasemmisto ymmärtäisi vaikka sille tuot millaiset todisteet. Siteeraan Raamattua. Kun rikas mies kuoli ja joutui he****n, hän aneli Jeesukselta että hän saisi käydä edes varoittamassa poikiaan, etteivät he tekisi samaa virhettä kuin hän. Jeesus vastasi; heillä on opettajat ja profeetat, jos pojat eivät usko profeettoja, eivät he usko vaikka itse menisit heitä varoittamaan.
@Sakkii21893 ай бұрын
tää ois muute hiton hyvä :D siis ai että sitä hiljaisuutta mitä media (pois lukien Puopolo) pitäisi
@kapo3884 ай бұрын
Kirkas ajatus Patrikilla kiitos, myös samille
@teijoteittinen89304 ай бұрын
Nyt on Samilla hieno vieras. Suomesta pois perintövero kuten on Ruotsissa toimittu. Piia.
@finnmay4 ай бұрын
Hienoa keskustelua, kiitos! ❤
@esakoivuniemi4 ай бұрын
Tällaista se sosialismi on. Valtio on kaiken keskiössä, eivät kansalaiset. Huvittavinta tässä kaikessa on se, että suomalaiset luulevat ja uskovat asuvansa länsimaisessa markkinataloudessa.
@DJNoppamies3 ай бұрын
Aseelvollisuus on sosialismia, palkka-armeija on yksilönvapauksia kunnioittavan yhteiskunnan valinta. Jos kansa kokee maan puolustamisen arvoiseksi ei pakkoa tarvita
@user-ej1dh3hb6l3 ай бұрын
Me elämmekin sosiaalisessa markkintaloudessa ja tätä EU pyrkii myös edistämään. Globaalilla markkinataloudella on myös sellaisia vaikutuksia jotka eivät ole valtion kannalta toivottavia, kuten esimerkiksi halvan työvoiman hamstraaminen kolmansista maista (tämä kelpaa myös Patrick Itäniemelle ja kokoomukselle).
@esakoivuniemi3 ай бұрын
@@user-ej1dh3hb6l "vaikutuksia jotka eivät ole valtion kannalta toivottavia" I rest my case!
@mtauren13 ай бұрын
@@DJNoppamiesasevelvollisuus on ORJUUTTA joka kohdistuu vain toiseen sukupuoleen. Amerikassa orjuus kohdistui vain yhteen rotuun. Meillä onneksi se ei kestä koko elämää.
@mattivalmari29272 ай бұрын
No, ei kaikille ja kysymys jää onko markkinatalous vain akateemista juttua. Pitää kuitenkin muistaa, ketkä ovat vastustaneet markkinataloutta ja he ovat olleet ylimistöaatelistot. Jos nyt se oikeisto puhuu markkinatalouden puolesta, niin he ovat reformisteja ja uuden ajan radikaaleja?😅
@jorejahtis88334 ай бұрын
Nyt on se tasaarvon kiusallisin asia ,eli tuloero.Koska sitä on ollut aina ja koulutukset on erilaisia eikä ollenkaan.Se on jopa kannustin ,koska se saa kouluttautumaan paremille palkoille.Nykyään sosiaaliturva menee jo pienempien palkkojen ohi,mikä kyllä epänormaalia eikä työhön kannustavaa.
@PerttiPeräheinä4 ай бұрын
Tuloerot on nimenomaan kannustin eli hyvä asia. Sosialismi passivoi ihmisiä eikä kannusta pyrkimään parempaan.
@jaska-jalmarixvi57573 ай бұрын
Niin voisko vika olla siinä että pienimmät palkat on liian pienet?
@jaska-jalmarixvi57573 ай бұрын
@@PerttiPeräheinä näin saattaa sanoa ihminen joka ei ymmärrä edes alkeita siitä kuinka finanssijärjestelmä toimii
@bballchart83984 ай бұрын
Ei Suomistoliittoon halua tulla kukaan tuottavaa työtä tekevä maksamaan veroja, ainoastaan elintasopakolaisille Suomi on houkutteleva kohde.
@Keskitalo14 ай бұрын
Valtiokeskeisyys (statismi, totalitarismi, kollektivismi) tähtää massojen holhoamiseen ja kontrollointiin, joka passivoi yksilöt. Vapaudenaate (klassinen liberalismi, individualismi) korostaa yksilön vastuuta ja vapautta, joka lisää yksilöiden omatoimijuutta.
@apyllyon4 ай бұрын
Ihmettelinkin miksi kaupasta on alumiinifolio, ja jopa voipaperi loppu....en ihmettele enää.
@ErnoAuramo4 ай бұрын
@@apyllyonjos käytät k-kauppaa, voit ilmoittaa kauppiaalle. Hän korjaa asian.
@apyllyon4 ай бұрын
@@ErnoAuramoXD ymmärtääkseni suomessa ei ole yhtään nuista valtionmuodoista käytössä...
@ErnoAuramo3 ай бұрын
@@apyllyon rakenteellinen kommunismi, on saanut ihmiset passivoitumaan. Tämä on semmoinen kommunismin Light versio. Kokoomus on eurooppalainen demari puolue, vasemmistoliitto Euroopassa kommunisti puolue jne. Eli vasemmalle vinoutuma on ilmeinen.
@ErnoAuramo3 ай бұрын
@@apyllyon miksi sanoisit semmoista toimintaa että valtion media mainostaa omaa luotettavuuttansa.
@Tumpra3 ай бұрын
Fiksu vieras ja hienoa, että Patric uskaltaa tulla ajatuksiensa kanssa rohkeasti julkisuuteen! Kunpa nämä ajatukset saisi taottua myös syvän kansan ja päättäjien riveihin. Täytyy todella toivoa, että saadaan toinen oikeistohallitus perään, eikä taas mennä takapakkia vasemmalle.
@markkunieminen38763 ай бұрын
Progressiivisesta verotuksesta keskusteltaessa usein, ellei aina, unohtuu yksi asia, joka Suomessa on suorastaan tabu. Nimittäin se, mikä, Luojan kiitos, viimein on noussut keskusteluun, eli yhteiskunnan varoin ylläpidetty ylisuuri hallintorälssi ja heidän tuhoisa vaikutuksensa talouteen. Esimerkkinä YLE;n johtaja Merja Yli-Anttila, joka ylioppilaana saa enemmän palkkaa ja tulospalkkoita, kuin puolustusvoimain komentaja, jolla alaisia on paljon enemmän ja tehtävä vastuullisempi kuin vassarti Merjalla. PS. Heidän, Merjan ja muitten suojatyöpaikkalaisten, vero pitäisikin olla 90 %! He eivät missään totuuden nimessä ole ansainneet edes 10 5 palkastaan.
@jaska-jalmarixvi57573 ай бұрын
Mut miljoonapalkkiot johtoportaassahan johtuu vaan luonnollisista eroista ihmisten osaamisessa
@markkunieminen38763 ай бұрын
@@jaska-jalmarixvi5757 Yksityinen firma voi maksaa ja maksakoon vaikka kuinka paljon, mutta valtion firmojen, puoluepoliittisin perustein valittuille johtajille ei misään nimessä pidä maksaa tälläisiä palkkoja! Suurin osa sellaisista on täysin epäpäteviä, mm Fortumin johto, Nesteen johto, YLE;n johto, jne, jne. Täytyy myös muistaa ja muistuttaa vasemmistolaisia jotka tästä valittavat, että SDP;n PAAVO LIPPONEN NÄMÄ TOI SUOMEEN, valehdellen että ei ole keneltäkään pois jos johtajille maksetaan huippupalkkoja, bonuksia ja optioita. No, näästä Lipponen nauttii nytkin täysin siemauksin.
@jaska-jalmarixvi57573 ай бұрын
@@markkunieminen3876 niin sun mielestä on ihan ok että yksityinen firma repii mahdollisimman paljon voittoa päältä työntekijöiden selkänahasta maksaakseen johtajille. no sepä selittää kaiken oleellisen sun ajatusmaailmastas
@JustRandomExplorer4 ай бұрын
Huippumielenkiintoinen jakso, kiitos Pate!
@JoelHäkkinen3 ай бұрын
Tuleva pääministeri 🔥⚡️!
@JPH9214 ай бұрын
Tasaveroprosentti 30 on kyllä todella korkea jos alvikanta on nykyinen. Edelleen on kuitenkin vielä lahjavero, perintövero, dieselvero , kiinteistövero jne.
@mikarasila57404 ай бұрын
Kiitos!
@silakanveli3 ай бұрын
Patrick on tulevaisuuden jäbä
@SweetandFullofGrace4 ай бұрын
Patrickin saama loka on kyllä ala-arvoista ollut, se on jännä että kun nuoret vasemmistolaiset ehdottavat milloin mitäkin radikaalia niin hylkeet taputtavat kilpaa mutta kun nuori talousoikeistolainen sanoo jotain niin raivo jopa henkilökohtaiset hyökkäykset. Nuorten pitää olla ja saada olla radikaaleja mielipiteissään. Ovatko asiat niin yksinkertaisia tai ovatko tuloerot hyväksi ovat sitten vähän eri keskusteluja ja vähän laajempia kokonaisuuksia täytyy katsoa. Patrickin omat mielipiteet varmasti muokkaantuvat vuosien varrella. Se mikä ihmisten kannattaisi aina kysyä on, mitä varten valtio on ja mikä siinä on että Suomessa valtion rahankäyttö on aina "hyvää" ja yksityisen pahaa. Valtion budjetti on nollasumma peliä ja sen pitäisi keskittyä ydintoimintoihin. Ei yhteiskunta voi pärjätä sillä että rahaa vaan heitetään milloin mihinkin turhaan eikä se voi perustua siihen että kansa elää riippuvaisena valtion rahasta.
@nikijoe1004 ай бұрын
Mä en kyllä usko, että Patrikin mielipiteet ovat minnekään muuttumassa 🤔. Kerran oikeassa aina oikealla.
@DJNoppamies3 ай бұрын
Patrikin esittämää asiaa kritisoitiin. Oikeistokonservatiivit kokevat epäasiallisena hyökkäyksenä sen, ettei saa omalle mielipiteelleen varauksetonta hyväksyntää. Pitää olla samaa mieltä, eri mieltä oleminen on automaattisesti henkilökohtainen hyökkäys.
@SweetandFullofGrace3 ай бұрын
@@DJNoppamies Teillä vasureilla on mahtava tapa luoda olkiukkoja ja kirjoitella todellisuus omanlaiseksi.
@DJNoppamies3 ай бұрын
@@SweetandFullofGrace Tuo kommenttisi nyt vain vahvisti väitteeni
@MultipolarBear4853 ай бұрын
@@DJNoppamies Ne kommentit siellä facebookissa on luokkaa "haista vittu senkin kapitalistisika". Kyse ei ole enää mistään eri mieltä olemisesta vaan henkilökohtaisuuksiin menemisestä ja silkasta vittuilusta.
@ainoheikkinen94774 ай бұрын
Olen samaa mielt että pitää valtioriippuvuutta vähentää. Nuort pitää kasvattaa oman vastuun ottamiseen.Ilmainen koulutus auttaa siihen että voi kouluttautua mahdollisimman hyvin. Valtion tehtäviä vähentää ja verotusta alemmas.Suomessa ei kannata perustaa yritystä koska YEL uudistus vie aloittavan yrityksen konkurssiin.
@impiwaara4 ай бұрын
Erittäin hyvä jakso.
@ST-jv7py4 ай бұрын
Suomessa moni haluaa kieltää kaiken, mitä itse eitee.
@DJNoppamies4 ай бұрын
Totta. Varsinkin samaa sukupuolta olevien avioliitto, adoptio ym. kysymykset ja sukupuolivähemmiatöjen oikeudet ovat tälläisiä. Jos ei halua naida samaa sukupuolta olevaa tai perustaa sateenkaariperhettä niin sittem ei tee niin, eikä kukaan pakota sukupuoltaan korjaamaan. Silti moni haluaa kieltää näitä muilta, koska ei itse halua
@jaska-jalmarixvi57573 ай бұрын
rikkaat on suurimpia varkaita
@mahki39814 ай бұрын
Kiitos hyvä video! Hyvää ajattelua nuorelta ajattelijalta!
@jorejahtis88334 ай бұрын
Olisi pitänyt neuvotella Norjan ja Ruotsin kanssa yhteiskruunusta ja markkakurssilla ja sen ehdoilla.Koska kansalaisten velkantuminen alkoi jo 97 ohittaa VM mukaan reilusti 90 luvun laman velat,jota myös valtio alkoi seurata.Mitä suomessa oli aiemmin seurattu tarkkaan ja korolla vältetty.
@mks65204 ай бұрын
Ei kaikki voi olla jotain diplomi-insinöörejä, arkkitehtejä ja ekonomeja tekemässä sijoituksia, laskelmia ja piirustuksia kaavioista... Ei tää homma pyöri ilman niitä duunareita jotka toteuttaa ja ovat oikeasti erittäin tärkeitä että se leipä ja kinkkusiivu tulee sinne akateemisesti koulutetun ja eliitin aamupalapöytään!
@akirinkinen34263 ай бұрын
Todella hyvää keskustelua 👍. Patrick tulee pääsemään vielä pitkälle koska jo noin nuorena ajatukset ja ulosanti ovat erittäin loistavalla tasolla. Ja on erittäin hyvä että näissä Samin keskusteluissa tuodaan esille myös pääoma- ja perintöverotus eläkkeitä unohtamatta, jotka unohtuvat todella usein pois keskusteluista jopa Twitterissä asiantuntijoiden viesteissä joissa puhutaan yleensä vain palkkaverotuksesta.
@jaska-jalmarixvi57573 ай бұрын
persettä nuolemalla ja maansa myymällä saattaa tosiaan päästä talousoikeistolaisissa piireissä aika pitkälle
@timolustig4124 ай бұрын
Nyt on asiaa. Vaikka ainahan nää on. 👍
@jussim.konttinen49813 ай бұрын
Uudistuksen myötä valikoima parani. Minä löysin miedot 4.1% oluet. Tais olla eka kerta elämässä, kun ostin sinebrychoff lightin.
@Bnelen3 ай бұрын
Ihan oikeita näkemyksiä, mutta itsestäänselvyyksiähän nämä huomiot ovat. Suurin ongelma on onnettoman sinisilmäinen kansa. Mitään ei osata kyseenalaistaa.
@SimpukanSoittaja3 ай бұрын
Todellakin asiaa!👌 Työn verotus uusiksi ja niin ettei se rankaise ahkeraa eli kahta tai vaikka useampaa työtä tekeviä. Itse olen tehnyt vuosia kahta työtä, mutta päässyt toteamaan että todellakaan se ei kannata. Viikossa työtunteja jatkuvasti 70-90, verottaja huolehtii ettei pääse vaurastumaan. Ei se lohduta huomata että tekemällä kahta täyttä työtä, (myös viikonloput ja yöt pitkälti töissä), toisen työn bruttopalkka menee veroihin- ketä se kannustaa? Kiva oli nähdä että alle 20€ tuntipalkalla pystyy tienaamaan sen 100-120 000€/vuosi- mutta samalla menee veroihin ym.58 000€. Kai sillä rahalla sossu pari työtöntä elättää. Onneksi sen verran on saanut hankittua sukanvarteen että pystyi ostamaan asunnon Välimereltä ja sinne muutto 1-2 vuoden kuluttua. Jatkossa käyn Suomessa tekemässä 3-4kk duunia, sen 15-20 000€/v lähes nollaveroilla ja kun uudessa kotipaikassa riittää n.1000€/kk elämiseen, lomailen sitten 8kk vuodesta. Kamelin selkä on katki, ei kiinnosta tällaisessa systeemissä olla maksumiehenä. Kehotan, kannustan ja yllytän muitakin tähän. Itselläni eläkkeeseen vielä 20v, mutta tällä tavoin pystyy ottamaan irti aiemmin.
@anteroilmarinen52674 ай бұрын
Eka lauseesta lähti peukku lapasesta!
@juhasilventoinen4 ай бұрын
Tosta normien purusta, tavoite 300 hallituskaudella, mutta tilalle tulee mitä hölmöimpiä tilalle esim. Lasten leikkiautojen liikennevakuutus, kompostitarkastajat, pullonkorkit.
@markoparviainen774 ай бұрын
Tervetuloa minunkin elämääni tutustumaan...Ottakaahan poliisipartio mukaan kuitenkin ❤
@jonasjonas229284 ай бұрын
Erinomainen vieras ja erinomainen jakso
@timo70933 ай бұрын
Jos perii metsää toisessa veroluokassa, niin perintövero voi helposti olla yli 30%. Jos tämän usein sukutilan haluaa pitää, niin samasta omaisuudesta eli puista myydessä maksaa uudelleen yli 30% veroa. Puukauppaa on yleensä tehtävä, jotta perintöveron saa maksettua. Eli huimimillaan veroprosentti on yhteensä 2/3 omaisuuden arvosta.
@perttuholmstrom89753 ай бұрын
Pahinta on että tämä kaikki on tiedossa, mutta korjaavia toimia ei tapahdu.
@irmavaananen5383 ай бұрын
Kiitos tiedosta
@juhanikolehmainen63243 ай бұрын
Sehän luonnollista, että ihmiset vastustavat hallituksen tekemiä leikkauksia. Se ei ole näiden ihmisten vika vaan järjestelmän joka on uskotellut, että pelkillä tuilla voi elää. Meidän vihervasemmisto hallitukset (totuuden nimessä voi sanoa, että kokoomus on ollut mukana aikoineen olut mukana tässä) luoneet meille järjestelmän, missä ihmiset saa liian helposti tuki, lisäksi verotus on tehty niin, ettei se suosi tekemään liikaa töitä.
@jussim.konttinen49813 ай бұрын
Jopa marjanpoiminta on nykyään laitonta. Hallitus poisti suojaosat, kun olisi pitänyt korottaa vähintään 1000 euroon.
@juhanikolehmainen63243 ай бұрын
@@jussim.konttinen4981 Mistä olet saanut tiedon, että marjanpoiminta on laitonta. Päinvastoin ihmisten pitäisi poimia marjoja lisätäkseen tulojaan.
@jussim.konttinen49813 ай бұрын
@@juhanikolehmainen6324Usko pois. Toki on bitcoin tms. keinoja.
@hetukka7654 ай бұрын
Eihän se korotonta aikaa ole perintöveron maksuaika 10 vuotta, vaan viitekorko+3,5%. Perintään/ulosottoon maksamattomat voidaan laittaa vasta 10v päästä. Vai olenko käsittänyt jotain väärin?
@SweetandFullofGrace4 ай бұрын
Et ole se muuttui vuoden alusta, ennen 2v maksuaikaa ja noin 7% korko, tässä uudessa systeemissa se 10v maksuaikaa ja nyt noin 10% vuosikorko, eli ei sillä kansalaisia autettu vaan VMn laskelmien mukaan sillä tienataan paljon enemmän. Ne yrittivät kyllä selittää että "se voi olla vähemmän kuin muualla vasta myynnistä tapahtuva vero". Tämä ei käytännössä pidä paikkaansa, koska suomalaisten omaisuus on tonteissa ja kämpissä. Se että ihminen maksaa vaikka 20% voittoveroa (joka on ryöstöä sekin eikä rikkaat tätä maksa), on täysin eri asia kuin se että joudut pakko myymään tai velkaantumaan, puhumattakaan miten raha on pois kulutuksesta kuin että se raha kerättäisiin vasta kun ihminen saa rahaa käteen. Ei Suomessa byrokraatteja tai politikkoja oikeasti kiinnosta kansan kärsimys vaan miten puristaa heistä kaikki ylimääräinen irti.
@topi22094 ай бұрын
Oon aina sanonut, että suuremmat tuloerot suomen tapauksessa, tarkottaisi parempaa kilpailukykyisempää taloutta
@DJNoppamies3 ай бұрын
Tiettyyn pisteeseen asti. Esimerkiksi opiskelijoita usein kritisoidaan kiittämättömiksi. Meidän tulee kuitenkin varmistaa, että jatkossakin parhaat pääsevät opiskelemaan ja he saavat opintojen ajan keskittyä opiskeluun. Opiskelut eivät saa kärsiä työnteosta. Valmistumisen jälkeen sitten osaajina painetaan duunia. Jos joutuu työn takia karsimaan opiskelusta ei meillä tule kriittisiä osaajia. Tekijöitä työmarkkinoilla jo on, osaajia ei tarpeeksi. Nyt koulut ovat liian suorituskeskeisiä oppimisen kustannuksella.
@JuhaSipinen3 ай бұрын
Norjassahan on lääkäreille tietynlainen "osallistumispakko" julkkarille, jos menevät ilmaiseksi opintoputkesta.... Pohjoisessa on paljon nuoria lääkäreitä. Mutta Suomessahan on taas lekureiden liitto...
@marjaananivala31504 ай бұрын
Herra Jeesus Kristus sanoi:" Köyhät teillä on aina keskuudessanne. Minua teillä ei aina ole.
@DJNoppamies4 ай бұрын
On totta, että tulonsiirrot ja raskas verotus aiheuttaa ongelmia (ja paljon). Miksi Suomessa on päädytty kalliiseen "hyvinvointivaltioon"? Yksi syy on naapuri Venäjä. Suomessa tajuttiin, että maasta on tehtävä puolustamisen arvoinen mahdollisimman monelle. Jos veli venäläinen tulee rajan yli tarvitaan motivoituneita sotilaita. Marginaalissa ovat ihmiset, jotka lipun ja kansallissymbolien vuoksi uhraavat henkensä. Loppupeleissä kaikki haluavat parasta itselle ja perheelleen. Jos ei näe toivoa tulevaisuudessa niin kyllä sitä mieluumin pakenee kuin jää uhraamaan henkensä. Tämän virheen teki Ruotsi pitäessään Suomen alueen asukkaita itsestäänselvyytenä. Eivät suomalaiset halunneet taistella Venäjää vastaan päästäkseen olemaan taas osa Ruotsia. Suomi on pieni maa, jonka päättäjät ovat halunneet tehdä puolustamisen arvoiseksi. Vain mielenvikaiset äärikonservatiivit puolustaa kansallissymboleita, valtaosa puolustaa hyvinvointivaltiota.
@user-ej1dh3hb6l3 ай бұрын
Niin. Päättäjät ovat halunneet tehdä maan puolustamisen arvoiseksi, mutta ovatko nykyiset päättäjät luomassa sellaista maata toimillaan mitä haluaa puolustaa? Suomi ja suomalaiset ovat köyhtyneet aivan valtavasti EU-jäsenyyden aikana kun samalla kansallista itsemääräämisoikeuttamme on myös pala palalta luovutettu Brysseliin. Poliitikkojen lupaukset EU:n hyödyistä suomalaisille vaikuttavat nyt todella irvokkailta - ja näiden valheiden perusteella suomalaiset sitten aikoinaan äänestivätkin EU-jäsenyyden puolesta.
@atlaspiste3 ай бұрын
Emme tarvitse lisää maahanmuuttoa. Tarvitsemme kantasuomalaisten syntyvyyden merkittävää kasvua. Kantasuomalaisten syntyvyys on ajettu järjestelmätasolla ja sosiaalisella tasolla tahallisesti ja tahtomatta alas lähes kaikissa länsimaissa. Asian korjaaminen vaatii asennemuutosta, kulttuurimuutosta, poliittista muutosta, muutosta kautta linjan perinteiseen suuntaan.
@danielcraig56513 ай бұрын
Vladimir Putin Pelastaa Suomen talousongelmat. Äkkiä Venäjän raja auki ja 10 miljoonaa Venäläistä osaavaa työvoimaa Suomeen.🙂🙏🏼 Tottakai samalla Karjala takaisin.🙂🙏🏼
@ainoheikkinen94774 ай бұрын
Toisen asteen kouluissa on koulutuksessa yrittäjyys projekteja ,opiskelijat ovat yleensä kiinostuneita yrittäjyydestä. Yhteiskunta ei luo mahdollisuuksia yrittäjyyteen.
@jaska-jalmarixvi57573 ай бұрын
Ihmiset pakotetaan yrittäjyyteen ettei tarvitse maksaa kunnollista palkkaa. Näin mm. wolt-kuskien kohdalla
@JesperSuutari4 ай бұрын
Hyvä vieras, kiitos!
@jaska-jalmarixvi57573 ай бұрын
Onkohan koulukiusattu Patrick Itäniemi sitäkin mieltä että koulukiusaaminen on vaan luonnollista ja hyvä juttu ja normaalia koska vahvistaa ihmisten luonnollisia eroja sosiaalisessa hierarkiassa.
@14490404 ай бұрын
Samin aloittaessa lauseensa 'joo,...' niin ei voisi olla enempää eri mieltä vieraan kanssa
@miikkalato4 ай бұрын
Eiku se sanoo ”Niin” ku se on eri mieltä
@Ns-ft9ut3 ай бұрын
Sen sijaan, että pakotetaan Paten tapaan maahanmuuttoa, pitäisi mielestäni mieluummin kannustaa paljon radikaalimmin ihmisiä tekemään lisää uusia veronmaksajia. Toki molempi parempi kunhan tulijoiden laadulle on joku mielekäs politiikka
@Sandels7773 ай бұрын
Markka takas ja kellumaan niin saadaan vienti vetään ja talous kasvuun
@JuhaSipinen3 ай бұрын
Itävallan 100 mrd 0,5% /100v korolla oli kyllä fiksu veto... varmasti se olisi ollut öljyrahaston tyyppisesti ollut hyvä business. Mutta toki poliitikot olisivat pystyneet sen tyriä... Siinä mielessä kavei oli ehkä oikeassa.
@user-ej1dh3hb6l3 ай бұрын
Itselläni on ainakin sellainen ratkaisuehdotus tähän, että kumotaan yhdenvertaisuuslain 9 § eli positiivinen erityiskohtelu. Ei voi olla niin, että kolmansista maista tulevat kielitaidottomat henkilöt saavat työpaikan Suomesta, suomalaisen nenän alta! Suomen julkisen sektorin ja suomalaisten yritysten kuuluu ensisijaisesti tarjota omille kansalaisilleen mahdollisuudet työllistyä. Jos suomalainen on eriarvoisessa asemassa omassa maassaan työmarkkinoilla, niin ette te voi osoitella sormella, että se olisi oma syy kun ei työllisty...
@kalervolle3 ай бұрын
Olen kanssanne 80 prosenttisesti samaa mieltä. Se 20% liittyy henkisen pääoman arvostamiseen ja siihen, että me ihmiset olemme kaikki hyvin haavoittuvaisia ja osa on usein tahtomattaan hyvinkin heikoilla. Esimerkiksi olen tehnyt elämäntyöni toipumiskeskeisen päihderiippuvuuden hoidon parissa ja teen sitä eläkkeellä edelleen. Koulutukseeni nähden naurettavalla palkalla. Ja olen laskenut, että innovoiva ahkeruuteni nettoarvo on yhteiskunnalle 40 vuoden ajalta laskutavasta riippuen 2- 5 miljoonaa euroa. Tätä ei arvosta byrokraattinen sosialistiSuomi, mutta kovin vähän myöskään lähes kokonaan bisnesajatteluun keskittyvät ihmiset.
@DJNoppamies3 ай бұрын
Samaa mieltä. Minusta on surullista, kuinka kaikki lähimmäisenrakkaus on kadonnut ja yhä useampi ajattelee elämää vain rahan kautta. Mitä jos syntyy kehitysvammainen lapsi, nykyiset vallassaolijat ovat sitä mieltä, että tuo kehitysvammaisen lapsen kotona hoitaminen ei tuota vaurautta, joten miksi antaa vastikkeetonta tukea? Olisi äiti miettinyt ennen lasten hankkimista, mitä jos lapsi onkin sairas. Samoin omaishoitajat, jotka joutuvat olla poissa töistä hoitaessaan sairaita läheisiään. Sitten ihmetellään kun tälläiseen maailmaan ei haluta tehdä lapsia.
@4leks114 ай бұрын
No isommat johtajat voisi näyttää esimerkkiä, että ne palkat joustaisi myös siellä. Jos me kuolevaiset joustetaan aina alaspäin niin oikeassa maailmassa ne palkat jää sinne myös :D
@nottwo64924 ай бұрын
Tyypillisen suomalaisen pörssiyhtiön toimitusjohtajan palkka on huono, muutama sata tuhatta. En itse tekisi mitään siihen hintaan. Lisäksi palkkioista päättäminen on yhtiön omistajien - ei yhteiskunnan asia.
@SweetandFullofGrace4 ай бұрын
Joo ja ei, suurin osa ei tienaa paljoakaan, bonuksetkin on palkkaverotettavaa. Itseasiassa tiesitkö että julkisella johtajien keskimääräiset palkat on isommat kuin yksityisellä? Kysymys ei ole myöskään palkkojen suuruudesta vaan verotuksesta ja hintatasosta, kiinnostaako sinua oikeasti tienaako muutama ukko tai akka miljoonia jos kun menet kauppaan saat rahoillesi vastinetta. Virkamies/poliittinen aristokratia on se suurin ongelma Suomessa, ei muutamien pörssiyhtiöiden johtajien palkat. Saatko mielestäsi Suomessa veroillesi vastinetta?
@wadas90424 ай бұрын
Ei tuloerot tai niiden olemattomuus ole ongelma vaan tulonsiirrot
@TomHimanen2 ай бұрын
Jos kansalainen tarvii valtion tukea elääkseen demarimääritelmien mukaan inhimillistä elämää, voidaan perustellusti puhua köyhyydestä.
@mks65204 ай бұрын
Miksi esimerkiksi kirjastonhoitaja saa parempaa palkkaa kuin lähihoitaja.. varmaan on erittäin suuri vastuu että kirjat on aakkosjärjestyksessä ja palautukset on ajallaan
@kuppikahvikeisari91203 ай бұрын
Koska kirjastonhoitajia on vähemmän. Suurempi rasite nostaa isomman ihmisryhmä palkka. Hyvä huomio ja olen samaa mieltä kanssasi.
@DJNoppamies3 ай бұрын
Aivan naurettavaa tämä vastakkainasettelu. Jos ei tiedä mitä jonkun työnkuvaan kuuluu niin se ei tarkoita, että se olisi turhaa tai vähemmän tärkeää. Ei sairaanhoitajien olojen parantaminen vaadi vastakkainasettelua muiden ammattien edustajien kanssa. Kirjastonhoitajat tekee nykyään aivan mieletöntä duunia, kirjastot ovat nykyään paljon laajempia kuin kirjavarastoja.
@mantysalo78623 ай бұрын
Koulutusvaatimus
@raa51283 ай бұрын
Tuo ei ole koskaan tehnyt töitä, ruoka-aikaan kotona
@eevaronkanen56673 ай бұрын
Miksi kannatatte euroa, kun kuitenkin ymmärrätte sen huonoja puolia ?
@rosteri75773 ай бұрын
Enjoy BRICS No risk
@SauLi19843 ай бұрын
Patric muuten ihan jees, mutta kannattaa EUn liittovaltioa, joka ainakin itselle on erittäin no no.
@laurisuoranta55123 ай бұрын
Thatcher sen jo tiesi: kzbin.info/www/bejne/ppW1aIqNaL2Fb8Ufeature=shared
@juusox96383 ай бұрын
Hesari yrittää mielistellä äärioikeistoa tuomalla näitä "vaihtoehtoihmisiä" eetteriin. Seuraavaksi varmaan Malinen 🙂
@tob5643 ай бұрын
Patrickilta asiavirhe: opintolainahyvitys ei juuri koskaan ole 40 % opintolainasta, vaan selvästi vähemmän. Toki koko hyviksestä saa olla montaa mieltä.
@kalervoterho72453 ай бұрын
Mikä määrä asukkaista huolehtisi itse mahdollisen eläkeiän toimeentulosta ? Veikkaisin että fyrkat olisi käytetty ennakkoon .
@markolahteenmaki71163 ай бұрын
Ei muuta kuin lähihoitajille ja siivoojille tuplapalkka, niin pääsevät palkkaköyhyydestä.
@Tapioteme3 ай бұрын
Mikäs oli maahanmuuton nettovaikutus? Se että rajan yli tulee näitä työikäisiä ei auta asiaan jos nettovaikutus on negatiivinen. Siksi on erityisen tärkeää puhua siitä minkälaista maahanmuuttoa on. Kaikkea ei myöskään voi mitata helposti suoraan rahassa, esimerkiksi rikollusuus ja mielenterveysongelmat.
@Jerry-gj1bh3 ай бұрын
Opintorahan nostaminen siis vaikuttaisi siihen, että ihmiset opiskelisivat enemmän ja saisivat paremmin palkattuja töitä ja tuloerot siten kasvaisivat? Tässä päättelyssä on se ongelma ettei se ota huomioon opiskeluolosuhteita. Opiskelijoiden taso on heikentynyt ja heikkenee rajusti. Ihmisten yleinen opiskelutaito peruskoulun jälkeen on heikentynyt ja heikentyy.
@Maissiz3 ай бұрын
Tämä on vaan minun teoria, mutta mielestäni yksi syy USA:n nykyisiin ongelmiin on jatkuva väestönkasvu josta suuri osa vieläpä tulee ulkomailta. Jokainen yksi ihminen lisää tuo uuden mielipiteen yhteiskuntaan, eli lisää jakoa. Maahanmuuttaja tuo paljon todennäköisemmin poikkeavan mielipiteen yhteiskuntaan. Kaikki tämä olisi ihan ok jos olisi halua jakaa nämä mielipiteet eri porukoihin, eli USA:n tilanteessa hajottaa koko USA. Jos kaikki suomalaiset muuttaisivat USA:han, voita on vain 5 miljoonaa, se nostaisi makeasti demokraattien kannatusta. Miettikää paljonko USA:han muuttaa maailmalta porukkaa ja paljon syntyy. Tämä läski ei ajattele kyllä mitään muuta kuin jotain omaa ideologista kaavaa vailla seurausten seuraamista. Tämä mädättäjäläski ei ole mitään muuta kuin kulu yhteiskunnalle joka pitäisi muuttaa ruuaksi.
@samppaankka21973 ай бұрын
Veikkaan että 2027 eduskuntavaaleissa nuori mies nousee Arkadianmäelle. Näin ainakin itse uskon ja toivon.
@TeroToiviainen4 ай бұрын
Mielestäni opiskelijat eivät ole niinkään julkisen sektorin velkaongelman juurisyy ? Miten paljon opiskelijaryhmästä voidaan säästää ja onko kyseessä järkevä säästö pitkän päälle+
@buKzone4 ай бұрын
Toi läjä...Voi tulla tekee viikoksi töitä mun kanssa...Niin katotaan....Kuka oikeasti on laiska...Epäilen kyllä..Et toi pärjäis päivääkään..
@JPH9214 ай бұрын
Jos tuloverotus jne. poistettaisiin kokonaan niin kuinka korkeaksi alv pitäisi osapuilleen nostaa? Hyvinkin korkeaksi, se on selvä. En kuitenkaan sano että suoraan tyrmäisin kyseisen vaihtoehdon.
@nikijoe1004 ай бұрын
Ei ole tarvetta korkealle nostaa, jos taloudessa turismi on suuri toimiala ja/tai julkinen sektori on pieni, kuten Monacossa.
@Le_Saboteur4 ай бұрын
No niin... sieltä se maahanmuutto taas tuli.
@TeroPääkkönen3 ай бұрын
Ei poika tiedä elämästä vielä yhtään mitään😹
@CeArW3 ай бұрын
Mee Tero töihin
@amraam9693 ай бұрын
Vaikka Patrick on oikeassa monessa asiassa, niin huomaa miten nuoresta iästä johtuva elämänkokemuksen puute kyllä näkyy. Suosittelisin vahvasti mieluummin Samimaista malttia ja huumorintajulla suhtautumista asioihin kuin vain provosoimista ja öyhöttämistä twitterissä jos haluaa oikeasti vaikuttaa julkiseen keskusteluun ja luoda itsestään uskottavaa imagoa
@humaloja3 ай бұрын
Ei pääomatuloissa ole mitään progressiota, joilla varallisuus luodaan. Tulot muodostuu progressiivisesti, joten progresiivinen verotus tekee palkkatulon muodostumisesta vaan enemmän lineaarista.
@johannesvaasalainen70753 ай бұрын
@humaloja Ymmärsitkö itsekään mitä yritit sanoa? Minä en? Mutta Siis pääomatuloa verotetaan progressiivisesti, vaikkakin hyvin lievästi. Tosin 28,9% taitaa olla maksimiprosentti (luku perustuu mahdollisesti vanhaan tietoon sillä en jaksa tarkistaa uusia lukuja)
@mansenmies7444 ай бұрын
Tulonsiirrot kokonaan pois. Meillä on leipäjonoja joihin voi köyhät mennä
@DJNoppamies3 ай бұрын
@@mansenmies744 Venäjä kiittää. Mitä enemmän meillä on yhteiskunnan hylkäämiä ihmisiä sen vähemmän Venäjällä on täällä vihollisia
@johannesvaasalainen70753 ай бұрын
joo, ja verot valtion maksettavaksi...
@nickelby69963 ай бұрын
Todella hyviä pointteja,sekä vieraalla,että ohjelman vetäjällä!!Miksi poliitikot eivät kuuntele esim näitä miehiä?