Tartun kommenttiin tuubeista sen takia, että pääsee kisoihin. Ymmärrän säännöt (varsinkin SM:ssä), mutta mielestäni sen pitäisi koskea ainoastaan eliteä. Tämä on kuitenkin pääasiassa keski-ikäisten (sieltä se volyymi tulee!) harrastelua ja on aivan sama onko rengas 33 vai 34mm leveä. Osallistumiskynnys ja kustannusten hallinta pitäisi olla mahdollisimman alhainen. Sama koskee kalustoa. Gravelilla pitää saada osallistua. Tästä aasinsilta parin vuoden takaiseen HelCXään. Toki aika oli ehkä erilainen ja korona toi ihmisiä ulkotapahtumiin. Osallistujia oli parhaimmillaan 300/kilpailu. Oli harrastelähtö ilman kalustorajoitusta, jossa taisi olla yli 50 osallistujaa. Nyt ei päästä yhteensäkään samaan. Pari vuotta sitten päätettiin mennä kohti kohti "oikeaa" cyclocrossia, haluttiin pitää säännöistä kiinni, poistettiin kalustorajoittamaton harrastelähtö ja osallistujamäärät tippuivat 50-70%. Syitä varmasti muitakin. Esim. omasta kaveriporukasta olisi tullut 5-10 kaveria kokeilemaan gravelilla, mutta harva alkaa ostamaan 33mm renkaita kokeilun takia. Takaisin alkuun... Tämä on pääasiassa keski-ikäisten harrastelua ja osallistuminen pitää tehdä helpoksi. Kun keski-ikäiset ajaa (tai harrastaa mitä vaan), lapset tulevat mukana ja saadaan jatkuvuutta....ja toivottavasti mukaan mahtuu muutama lahjakas ja nälkäinen, jotka lähtevät tavoittelemaan mvdp polkua... Ajo iloa 🙂
@samulione3 ай бұрын
Cupin kisoissahan on menty sillä rengasvalmistajan merkinnällä, eikä siinä mitään. Itelle just kuitenki se sm:ien ajaminen on ollu jonkinlainen pitkän ajan tavoite ja sit toisaalta kyl ton tuubihommanki halus käydä läpi, ku se on kuitenki iso osa lajia. Mä oon sillee krossipuristi, et renkaiden ja ohjaustankojen osalta pitää olla jotku rajotukset, ku kalusto tekee lajista sen mitä se on. Mut samaa mieltä kyllä siitä, et lajia pitäis päästä kokeilemaan vaikka fatbikellä. Ymmärtääkseni miesten osalta harrastesarjan poistuminen johtui pitkälti siitä, että kat3 paisui niin isoksi.
@samulione3 ай бұрын
Nythän noissa mitä tsekkaisn näyttää harrastesarja miehillekin olevan. Ja tosiaan mitä ymmärtäny taustatarinoista, niin ei sitä harrastehommaa halutti rajoittaa harrastehomman rajoittamisen takia vaan ihan käytännön syistä.
@Kulmangolo3 ай бұрын
Suositus Tufon Flexus-sarjalle, Tufothan on siitä siistit että ne on täysvulkanoitu että niisä ei oo sisällä mitään lateksia hajoamassa niinku Challengeissa. Periaatteessa voi litkuttaa mutta en oo nähnyt tarvetta. Internettihän sanoo että Tufot on puutarhaletkuja eikä ne rullaa mutta mun mielestä nuo flexus-kumit on astetta parempia ja mikä parasta pomminvarmoja eikä kuitenkaan ihan naamattoman kalliita.
@samulione3 ай бұрын
Mut luulis nimenomaan, et se perinteinen lateksi siel sisällä on just se juttu.. No ei oo itellä vertailukohtaa ja Challenget nyt molemmilla kiekoilla. Sinänsä kiinnostava vinkki kyllä.
@Kulmangolo3 ай бұрын
@@samulione nojoo, onhan se lateksi ihana mutta mulle se tuubin paras puoli on enemmän se että saa käyttää niitä matalia paineita huoletta eikä tarvii pelätä jos vähän iskee vanteelle ja kun tuubivanne on tylppä ja pyöreä niin se vannekaan ei tahdo hajota iskuista.😄 Hassua sanoa tuubin yhteydessä sanaa huoleton mutta tavallaan mulle se tuntuu vähän siltä, kunhan tietenki saa sen liimauksen tehtyä hyvin ja saa siihen rutiinin
@jaakkosillankorva3 ай бұрын
Yleensä ei oo menny tuubit kovin helposti rikki mutta viime talvena meni pari. Mucoffin paikkausvaahdolla piti ilman ja pysty kisaamaankin vielä!
@samulione3 ай бұрын
Ootsä laittanu litkua sisään jo valmiiksi? Litkuhan tukkii ajan kanssa venttiilin ja paineiden säätäminen on sitte vaikeempaa, ni sen takia ei huvittais. Vois kuitenki olla noiden pienten reikien kanssa ihan hyvä varmuus.
@jaakkosillankorva3 ай бұрын
@@samulione En oo ikin pistäny just kun on kuumottanu että menee venttiili tukkoon... Vissiin joillakin sekin on kyl toiminu moittetta
@samulione3 ай бұрын
Toimiihan se tubelessissakin. Sit vaa pitää sielut välillä vaihtaa, jos liian tukossa.