Suomessa eroja on jopa Etelä-Suomen ja Pohjois-Suomen välillä. Kainuun alueella TSH 4,5 on yläraja, mutta eteläsuomessa lääkityksen saa jo 3,5 TSH:lla. Ja T4V pitäisi myös aina tarkistaa. Tsemppiä kilpirauhaspotilaalle, itselläni se diagnosoitiin vuonna 2008 tai 2009. Tosi kauan meni mulla, että saatiin lääkitys kohdalleen, mutta nyt seuraan itse ns. fysiologista annostusta (kiitos hyvän lääkärin, joka antoi mulle luvan ja sen jälkeiset lääkärit ovat tätä kunnioittaneet), eli tiedän sen jo olosta että missä mennään. Talvella syön 1/4 tablettia enemmän viikossa kuin kesällä. Talvella elimistö hidastuu. Eli säätö voi olla viikkotasolla noin pienestä kiinni. ((halaukset))
@Saunatonttu015 жыл бұрын
En tiennytkään että maakuntien välillä voi olla noin suuret erot. Oon aina ajatellut, että erot johtuisi lähinnä vain lääkäristä, mut ehkä näissäkin on erilaisia näkemyksiä sitten laajemminkin. Hedelmöityshoidoissa, joiden takia mulla alunperin alettiin kilpirauhasta seurata, suositus käsittääkseni kaikkialla on se maksimissaan 2,5, korkeammalla arvolla voi tulla haittaa raskauden alkamisen osalta. Mulla onneksi lopulta katsottiin kaikki mahdolliset arvot, vasta-aineet jne. Onneksi lääkäri otti vakavasti ja laittoi lähetteet tarkempiin labroihin ja hoitaa asiaa nyt hyvin. Vajaan kuukauden päästä on kontrollilabrat, sit taas tiedän senhetkisestä tilanteesta enemmän ja toivon että arvo on lähtenyt laskemaan :)
@minnamoira5 жыл бұрын
@@Saunatonttu01 Toivon että tulokset ovat hyvät/parantuneet! Jään seuraamaan sun päivityksiä!
@eulaalia4 жыл бұрын
😡 Kyllä pistää vihaksi: (asiakkaan) aikaa ja rahaa haaskataan turhaan, kun jätetään perustutkimukset tekemättä! Luulisi, että lääkärit perehtyisivät vähän paremmin omaan alaansa, ja seuraisivat uusimpia tutkimuksia. Et varmastikaan ole ainoa, jolle näin on käynyt...
@Saunatonttu014 жыл бұрын
En taida olla ainoa. Olen nyt kuullut muidenkin kertomuksia siitä, miten kilpirauhasta ei olla tutkittu ennen hedelmöityshoitoja ja on vain todettu, ettei sen arvoilla ole merkitystä hoitojen onnistumisen kannalta. Osa lääkäreistä ehdottomasti haluaa asiaa tutkia ja osa ei. En vaan ymmärrä mitä haittaa siitä tutkimisesta olisi vaikka lääkäri itse olisi toista mieltä sen kannattavuudesta - saisipahan ainakin suljettua pois mahdollisuuden ettei se vaikuttaisi negatiivisesti raskautumisessa ja varsinkin kun tieto kilpparin vaikutuksista tuntuu olevan niin ristiriitainen niin olisi hyvä se osa selvittää, kun ei ole täyttä varmuutta siitä etteikö asialla todella olisi merkitystä. Itse kyllä vahvasti uskon, että kilpirauhanen voi laittaa kovastikin jarrua tähän hommaan vaikken lääkäri olekaan, se vaikuttaa niin moniin muihinkin asioihin ihmisen kehossa niin fyysiseen kuin psyykkiseenkin hyvinvointiin. On kieltämättä vähän olo, että rahat menivät ihan täysin tähän asti hukkaan, siksi en aio tehdä yhtäkään hoitoa ennen kuin kilppari on moitteettomassa kunnossa. Varsinkin kun näitä hoitoja joutuu yksityisellä tekemään, en aio laittaa yhtään ylimääräistä rahaa jos onnistumismahdollisuuksia entisestään heikentää jokin sellainen tekijä jonka voi ensin korjata kuntoon. :)
@eulaalia4 жыл бұрын
Minna M Valitettavasti on niin, että potilas joutuu käymään monia kertoja monella eri lääkärillä, ennen kuin edes otetaan tosissaan, puhumattakaan, että tutkittaisiin, tai osattaisiin tehdä diagnoosi. Edelleen tänäkin päivänä. Kova halu on tehdä potilaasta luulotautinen, tai kirjoittaa mielialalääkeresepti, ihan siltä istumalta... Sitten ihmetellään, miksi potilaiden luottamus on mennyt, ja kääntyvät vaihtoehtolääketieteen puoleen... 😁