SEBZELERİ HASTA ETMEDEN NASIL BÜYÜTÜRÜZ - DOMATES HASTALIKLARINA ÇÖZÜM LAKTİK ASİT SERUMU

  Рет қаралды 50,695

Doğal Düşün TV

Doğal Düşün TV

Күн бұрын

Laktik asit bakterileri (LAB), domates, biber, patlıcan gibi sebzelerin hastalık kapmadan büyümesi için muhteşem etkiler ortaya koyan bir bakteri grubudur. Yapımları bazı adımları doğru atarsanız çok kolaydır ancak işlevleri mucizevi sonuçları ortaya koyacak etkilere sahiptir. Sebzelerinizi hasta eden patojenleri ortamdan uzak tutmanın yanı sıra organik maddeleri parçalayarak içindeki besin maddelerini ortaya çıkartır. Esasen, burada yaptığınız şey lor ve peynir altı suyu yapmaktır. Videoyu sonuna kadar izlerseniz, kullanımında yaratacağı sıkıntılara da değiniyoruz.
Sebze büyümesinde LAB'dan yararlanmanın fayda sağlayabileceği birkaç yol vardır; hemen hemen her tür büyüme tarzına oldukça kolay bir şekilde entegre edebilirsiniz.
Sadece kötü bakterilerin çoğalmasına yardımcı olmakla kalmazlar, aynı zamanda organik materyallerdeki sinir bozucu organik karbon komplekslerinde hapsolmuş organik besinleri parçalamaya da yardımcı olurlar. Organik madde ayrışması, bir LAB serumu uyguladığınızda ortam içinde büyük ölçüde artar, bu da bitkiler tarafından emilim için daha fazla besin bulunabilirliği anlamına gelir. Bu nedenle, kendi kompost veya kompost çaylarınızı yaparken harika bir katkı sağlarlar çünkü tüm bu güzel organik besinin kullanılabilirliğini büyük ölçüde artırmaya yardımcı olurlar.
LAB kültürünü, özellikle meyve veren bitkilerle kullanırken potansiyel olarak dikkat etmeniz gereken durum, çiçeklenme döngüsünün sonuna doğru uygulama oranını yavaşlatmanızdır çünkü belirli durumlarda aşırı uygulama, aslında bitkilerde kuru madde seviyelerini düşürecek bir tepkiye neden olabilir. Bu açıkça meyvenizin genel aromasında hafif bir tatlılık kaybına neden olur, bu kaçınılması gereken bir durumdur.
LAB kullanımı öncesinde, bir ölçek LAB serumu ve bir ölçek bakterileri beslemek içi gerekli şekeri sağlayacak herhangi bir ürün, eşit oranlarda karıştırıldıktan sonra, isterseniz bir hafta ağzı kapalı olarak bekletin ve öyle kullanın. Ancak bakteriler her 20 dakikada bir kat arttığı için, besledikten sonra bir gün bekletmek de işinizi görür.
NELERE İHTİYACIMIZ VAR?
Pirinç veya patates suyu
Çiğ süt
Değişik ebatlarda kavanoz
Tül, kumaş veya kağıt peçete
Ağzını sabitlemek için lastik
Kapalı yapılacaksa buna uygun ekipman
Süzgeç
NASIL YAPIYORUZ?
Pirincinizi biraz suyla yıkayın. Patatesten yapacaksanız patatesleri soyun ve haşlayın soğuduktan sonra kullanın. Nişastalı suyu bir kavanoza dökün.
Kavanozu hava alacak bir tül veya bezle kapatın. Mümkün olduğunca az hareket ettirerek serin, kuru ve karanlık bir yerde saklayın.
Üç ila beş gün bekleyin. Sıvı kokusu biraz tatlı hale geleceği için ne zaman yapıldığını bileceksiniz. Bu, LAB'nin çözümde doğru bir şekilde kültürlendiği anlamına gelir. Bu süre zarfında yüzeyde büyüyen garip görünümlü bakteri görürseniz, atın ve yeniden başlayın.
1 ölçek kültürlenmiş pirinç suyunu 10 ölçek çiğ sütünüze ekleyin. İdeal olarak, bu işlemi UHT veya pastörize edilmiş sütle yapmayın. Bir kez daha serin, kuru ve karanlık bir yerde saklayın.
24 veya 48 saat içinde (sıcaklıklar daha düşük olduğunda daha uzun), çözeltinin tamamen lor ve peynir altı suyuna ayrıldığını göreceksiniz. Lorlar üstte ve sarı peynir altı suyu serumu altta olacaktır. Sarı sıvı LAB kültürüdür.
Katıları sıvılardan ayırın. Altta da bir miktar katı madde tabakası olacaktır; bunları nihai çözümünüzde toplamaktan kaçınmak için süzgeçten geçirin.
LAB sıvısını bir kaba koyun ve kullanım için bir buzdolabında saklayın. Çiçek döneminin ortasına kadar haftada 500 de 1 oranında kullanın. Çiçeklenme sonuna doğru 1000 de 1 kullanın ve meyveler fındıklanma döneminde LAB kullanımını kesin.
LAB, toprak / toprak havalandırmasında gözenek alanını iyileştirmede çok etkilidir
LAB, gübrenin çözünürlüğünü artırır
LAB, bitki büyümesini veya tohum çimlenmesini doğrudan teşvik edebilir ve çeşitli stresleri hafifletebilir.
LAB, olgunlaşmamış kompostun uygulandığı yerde üretilen amonyak gazını nötralize edecektir.
LAB, fosfatı çözer - Fosfatla biriken toprakta LAB kullanılması, fosfatların çözünmeyen formunu emme kapasitesini artıracak ve fosfatların ayrışmasının bir sonucu olarak salin bozukluğunun üstesinden gelmeye yardımcı olacaktır.
LAB, etkili bir biyo-kontrol ajanı olarak hizmet etmiştir; Son zamanlarda LAB'nin çok çeşitli fungal ve bakteriyel fitopatojenlerin kontrolünde etkili olduğu gösterilmiştir.
LAB, kompost ve diğer organik malzemelerden besin kullanılabilirliğini artırabilir.
Fermantasyon yolları, organik maddelerin toprakta ayrışmaları sırasında kullanılması için daha verimli bir yol sağlar.
LAB için ileri okuma yapmak isteyenler için;
www.emnz.com/a...
www.researchga...
www.infrc.or.j...

Пікірлер: 470
@bekirturan1108
@bekirturan1108 3 жыл бұрын
Hocam bu değerli bilgileri derleyip bizlere sunma çaba ve inceliğiniz icin çok tesekkur ederim.Elinize emeginize sağlik Allah ilminizi artırsin..
3 жыл бұрын
Rica ederim
@MrUzaktakidost
@MrUzaktakidost 5 ай бұрын
Cok guzel bir paylasim . Teşekkürler kardeşim.saygılar
@ayselozel7819
@ayselozel7819 5 ай бұрын
Allah razı olsun güzel bilgiler için
5 ай бұрын
Allah sizden de razı olsun
@seyfettinakcay8441
@seyfettinakcay8441 2 жыл бұрын
Herkes birşeyler anlatıyor ancak siz hem bilimsel hemde pratik olanı anlatıyorsunuz. Emeğinize sağlık
2 жыл бұрын
Teşekkür ederim
@muhteberozkaya4194
@muhteberozkaya4194 3 жыл бұрын
Hocam öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum videoların devamını sabırsızlıkla bekliyorum. Saygılarımla
@ummuhanciftligi6807
@ummuhanciftligi6807 3 жыл бұрын
ilerisi için iki üç yılda araştırarak edindiğim bilgileri birer birer videoya dönüştürüyorsunuz. dökümandan ziyade video olarak youtube de olması çok muazzam bir şey. TEŞEKKÜRLER :D
3 жыл бұрын
Rica ederim
@lifegood1308
@lifegood1308 3 жыл бұрын
Murat hoca candır Emeğinize sağlık hocam Ülkeye ve gençlerine ürettiğiniz veya Türkçe kaynak olarak sunduğunuz tüm video için teşekkürler
3 жыл бұрын
Güzel düşünceleriniz için teşekkürler
@lifegood1308
@lifegood1308 3 жыл бұрын
@ Rica ederim hocam Tarımla doğa ile ilgili bilgilerin video içerik bakımından az olduğu Teknolojinin yoğun ilgi gördüğü Halbu ki tukettimiz gıdaların sağlıklı olmasi bedenlerimizin de dinç ve sağlıklı olmasına sebebiyet veren faktörlerdendir Takip edilmesi gereken ve kitlesinin kalabalik olması gereken insansiniz Ama bunun toplumların gelişmislik seviyesi ile ilgisi büyük Z kuşağı da geliyor ama gençler bu alanda rövanşta olmasa da küreselcilerin gelişmekte olan devletleri durdurmak için karbon ayak izi vs nutukları ile halki doğala teşvik edecekler orgutluyecekler bir nebze o zaman son kuşaklar bu alan ile ilişkili olabilir. Umarım tabi dogayi sevmeleri gibi yediği yetistirdikleri sağlıklı gidalar ile inşallah sağlıkli kararlar da verirler. Emeğiniz için tekrar teşekkür ederim 😊🙏🙏
3 жыл бұрын
@@lifegood1308 Bir parça faydamız oluyorsa ne mutlu bize
@serdarakkaya6374
@serdarakkaya6374 2 ай бұрын
Değerli bilgiler için çok çok teşekkürler. 🙏
@aliayse4658
@aliayse4658 3 жыл бұрын
Him paylaşımınız için teşekkürler. Ins deneyeceğim
3 жыл бұрын
Rica ederim, çok faydasını görürsünüz
@resatgenc1818
@resatgenc1818 Жыл бұрын
Tek kelime ile harikasınız. Ağzınıza sağlık.
@canakcomlektv6868
@canakcomlektv6868 3 жыл бұрын
yine güzel bilgilerle geldiniz emeginize saglık
3 жыл бұрын
Rica ederim ilginiz için teşekkürler
@MehmetAkifSeylan
@MehmetAkifSeylan Жыл бұрын
Üstadım elinize emeğinize sağlık. Bilimsel temelli kayıtlarınız ve metinleriniz değerini bilenler için hazine niteliğnde. Elleriniz dert görmesin.
Жыл бұрын
Teşekkür ederim
@aliseven8512
@aliseven8512 2 жыл бұрын
EMEGINIZE SAGLIK
2 жыл бұрын
Teşekkür ederim
@filizeker587
@filizeker587 3 жыл бұрын
Bilgiler için çok teşekkür ederim hocam
3 жыл бұрын
Rica ederim
@ozerakpolat8197
@ozerakpolat8197 2 жыл бұрын
Emeğinize sağlık, teşekkürler hocam.
2 жыл бұрын
Teşekkür ederim
@ikizlerciftligi
@ikizlerciftligi Жыл бұрын
açıklama ve bilgilendirme için teşekkürler eline koluna emeğine nefesine sağlık
@ozgurkavrak
@ozgurkavrak 2 жыл бұрын
Paylaşım için teşekkürler hocam
2 жыл бұрын
Rica ederim
@ufuksimsek2655
@ufuksimsek2655 3 жыл бұрын
Paylaştığınız değerli bilgiler için teşekkür ederim.Ayrıca yanlış bilgilendirmeleri önlediğniziçin ayrıca teşekkür. etmek isterim.Yanlış bilgilendirme, insanlarınenaz. 1 yıllık. emeklerinin boşa gitmesi demektir.Doğru Bilgi hayattır.TEŞEKKÜRLER
3 жыл бұрын
Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim
@emretangal55
@emretangal55 3 жыл бұрын
Bir defa domates ile alakalı soru sordum ardı ardına bir sürü domates hakkında video attınız size ne kadar teşekkür etsem azdır sağolun tavsiyelerinize uyacagim ve yeni problemle karşılaşırsam soluğu sayfanızda alacağım 😊 şimdilik Allah'a emanet olun selamlar
3 жыл бұрын
Rica ederim ama durun daha hastalıklar konusuna bile gelemedik, hastalık yönetimi videosu hazırlığına başladım, tamamlansın üzerine konuşma şansımız olur.
@emretangal55
@emretangal55 3 жыл бұрын
@ anlattiklarinizi deftere not almayı düşünüyorum sayenizde doğal bir şekilde domates yetistirebilirsem başka bir derdim yok zaten
@hulyaaltay5272
@hulyaaltay5272 2 жыл бұрын
hocam emeğinize sağlık....
2 жыл бұрын
Teşekkür ederim
@emrahyigit9521
@emrahyigit9521 3 жыл бұрын
Cevap için şimdiden teşekkürler
@deryayasar4277
@deryayasar4277 2 жыл бұрын
Teşekkürler. Altından değerli bilgiler paylaşıyorsunuz. Umarım birileri bunlardan faydalanır verimli kullanır vatanına fayda sağlar🍀
2 жыл бұрын
Rica ederim. Güzel yorumlarınız için de teşekkür ederim.
3 жыл бұрын
Kolay gelsin.
3 жыл бұрын
Teşekkür ederim
@slaymerkezli9654
@slaymerkezli9654 3 жыл бұрын
Emeğinize sağlık güzel içerik olmuş
3 жыл бұрын
Teşekkür ederim
@starteamuk6415
@starteamuk6415 Жыл бұрын
Teşekkürler video için
@nazmhikmetduran1216
@nazmhikmetduran1216 2 жыл бұрын
Emeğine sağlık hocam
@sebahattin6444
@sebahattin6444 3 жыл бұрын
Laktik asiti duymuştum ama bu kadar etkili bir şey olduğunu bilmiyordum.
3 жыл бұрын
Etkilidir yapmanız tavsiye ederim.
@sebahattin6444
@sebahattin6444 3 жыл бұрын
@ Teşekkür ederim
@cngttn7578
@cngttn7578 6 ай бұрын
Teşekkürler
@azatelkatmis7823
@azatelkatmis7823 2 жыл бұрын
Muhteşem harika
2 жыл бұрын
Rica ederim
@nacisahinoglu5029
@nacisahinoglu5029 2 жыл бұрын
Verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkürler, emeğinize yüreğinize sağlık. Bir sorum olacak, peyniraltı suyu ile bunun farkı varmı. Cevaplarsanız memnun olurum. Saygılar
2 жыл бұрын
Rica ederim. Peynir altı suyu içinde laktik asit, kazein gibi süt proteinleri ve bir miktar kalsiyum vardır. Bunun içinde laktik asit üretecek olan laktik asit bakterileri vardır.
@RuPTuR100
@RuPTuR100 2 жыл бұрын
Baya güzel yoğurt yapmışsınız, hayvanlar yerine biz yesek daha faydalı olur galiba 😬
2 жыл бұрын
Yiyebiliriz tabi
@sibelturuz8848
@sibelturuz8848 Жыл бұрын
Ben bir türlü aciklamalar bölümünü bulamiyorum.Serum nasıl kullanılır.Teşekkur ederim.
@birsenhumar5263
@birsenhumar5263 Жыл бұрын
Hocam.değerli bilgiler.veriyorsunuz .laktik asidi ne kadar ve ne şekilde.uygulamaliyiz
2 жыл бұрын
Hocam herkes yazmış ama bende tekrarlamak isterim.Gercekten çok teşekkür ediyorum. Hocam o kadar ayrıntılı ve anlayabileceğimiz gibi anlatıyorsunuz Allah razı olsun.Birde benim için çok önemli nedir ?ne ise yarar? içinde ne var ?bunları bilmek çok daha güven veriyor .Hocam toprağımız killi hafif alkali ve ph yüksek, kalsiyum fazla, organik madde ve diğer mineraller az Sürekli araştırma içindeyim sizi dinleyince artık tamam dedim .Hiç kafa karıştırmaya gerek yok sadece sizin tavsiyelerinizi uygulayacağız inşallah. Toprağı islah etmek adına leonardit,dere kumu , keçi gübresi ,solucan gubresi ,bokasi kompostu ve sizin tariflerinizdeki sivi gübrelerı deneyeceğiz inşallah sonuç güzel olacak Kendinjze iyi bakın selam ve saygılarımı gönderiyorum
2 жыл бұрын
Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Size kolay gelsin...
2 жыл бұрын
Bir konuyu, denk geldikçe anlatmaya çalışıyorum; leonardit kullanacaksanız, toprağın organik madde yükünü sürekli artırmanız gerekir. Gerçi bokashi ve gübre kullanıyormuşsunuz ama ben yine de hatırlatayım. Leonardit içindeki humik asit, toprakta orgainik madde bulamazsa, suda çözünmeyen ve bitkilerin işine yaramayan huminlere dönüşür. Bu nedenle sürekli organik madde atmaya devam etmelisiniz.
@nacisahinoglu5029
@nacisahinoglu5029 Ай бұрын
😮
@OrçunKiral
@OrçunKiral 10 ай бұрын
Hocam değerli bilgileriniz için teşekkür ederim,500 1 oranı ne oluyor onu tam anlayamadım
@zafer4045
@zafer4045 4 ай бұрын
Öncelikle bu kıymetli bilgiler için teşekkürler. Hocam bu doğal çözümleri ticari olarak yaptığımız büyük çaplı üretimlerde de kullanmamız mümkünmü? Kıyasladığımızda kimyasallarla yapılan üretimle bu doğal yöntemlerle yapılan üretimler arasında üretim miktarında nekadar bir fark olur? Bu yöntemlerle daha sağlıklı ürün alacağımız konusunda şüphem yok ancak miktar olarak baktığımızda nekadarlık bir fark oluşur takriben? Şimdiden teşekkürler.
@alibas147
@alibas147 3 жыл бұрын
Sevgili hocam emeğinize ve bedeninize sağlık 2022 sezonu gelmeden bahsettiğiniz diğer mikroorganizmaların üretimini anlatan videoları yapsanız da hazırlıklı olsak iyi olur sanırım. Bu arada tatildesiniz galiba bayağı ara verdiniz özlettiniz kendinizi. Bu arada tuta içinde söyleyeceklerini vardır herhalde, Selam ve sevgilerimle.
@JOHNDEERE-X9
@JOHNDEERE-X9 3 жыл бұрын
Elimde LAKTİK ASİT olmadığı için sonradan ekleme yapacağım. Ondan sordum hocam. Sevgiler.
@melisscerci4097
@melisscerci4097 Жыл бұрын
Merhaba Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Size 2 sorum olacak. 1 Fasulye yapraklari neden sararir ? 2 Fasulye yapraklari neden büzüşür ? #doğaldüşüntv
@metinkorkmaz2270
@metinkorkmaz2270 Жыл бұрын
Hocam emeğinize sağlık, bizlere güzel bilgiler aktarıyorsunuz. teşekkür ediyorum size, LAB serumuna pekmez koyduktan sonra oda ısısında bekletmenin zararı olur mu ? buzdolabına koymayı atlamışım serumum boşa mı gider sizce.
@ayseguliriz6112
@ayseguliriz6112 2 жыл бұрын
Harikulade bilgiler, çok çok teşekküler. Ben tosya pirinci yada irganik pirinç olarak aratacağım. Su olarak arıtma var mutfağımda, o olur mu? İlla içme suyumu olmalı. Kuyu suyu ve köylerde akan hani doğal halde akan (oluklara dolan) sularlada yapılabilir mi? Bu ayrıntılar benim için gerçekten önemli.
2 жыл бұрын
Kullanılan suyun klorsuz olması önceliğimiz. Mikroorganizmaların çoğalması temelinde bir iş yapıyoruz oysa klor bunları öldürmeye programlı. Klorsuz olsun da ne suyu olursa olsun önemli değil.
@seheryesilyurt9745
@seheryesilyurt9745 Жыл бұрын
Murat bey çok teşekkür ederiz.sizin tarifinizle LAB yapıp kullanmayı düşünüyoruz. Damla sulamayla 1e kaç ölçekle hangi periyotta maksimum kaç defa kullanabiliriz. Toprağımız kireç ve ph normal organik madde düşük. Şimdiden teşekkürler.
Жыл бұрын
Rica ederim. LAB, damlamadan; ilk dönemde 1/250, gelişim çağında 1/500, meyveler fındık büyüklüğüne kadar 1/1000 kullanılır ve daha sonra kullanılmaz.
@umitkoroglu1928
@umitkoroglu1928 2 жыл бұрын
Değerli hocam, bizim bulunduğumuz belde de şehir suyunun deniz suyundan arıtılarak verildiğini duyar ve buna inanırız, çünki bu su az da olsa tuzludur. Durum böyleyken bu suyu yada normal bir şehir suyunu bir süre bekletirsek, klorsuz su elde edebilirmiyiz?...😍
2 жыл бұрын
Kloru tamamen uzaklaştırmak mümkün olamayabilir ama 3 gün dinlendirmek, bu süre içinde arada kepçeyle kaldırıp havadan dökmek yeterli olur.
@kerimsoyaslan2879
@kerimsoyaslan2879 3 жыл бұрын
Bir de patates nişastası var buğday ve mısır nişastaları var. Hangisi daha doğru olur
3 жыл бұрын
Denemedim ama olması lazım
@baharsavas3473
@baharsavas3473 3 жыл бұрын
Merhabalar bu sıvıyı yapraktan mı topraktan mı uyguluyoruz
@farukdana6568
@farukdana6568 3 жыл бұрын
Güzel Bir domates ve biber yetiştiriciliği hakkında bilgi alabilirmiyim şimdiden teşekkür ederim
3 жыл бұрын
Çok geniş bir bilgi isteği olur. İkisi hakkında da onlarca kitap çıkaracak kadar bilgi verilebilir. Daha çok ihtiyaç duyduğunuz konuları sorarsanız, biliyorsak cevap vermeye çalışırız.
@kkader3737
@kkader3737 3 жыл бұрын
Emeğinize sağlık bu laktik asidi sulamada kullanabilirmiyim yapraktanmı uygulamalıyım
3 жыл бұрын
Meyveler ortaya çıkana kadar her sulamada kullanılabilir
@mehmetakifkaptan1416
@mehmetakifkaptan1416 Жыл бұрын
Hocam süt yerine peynir altı suyu kullansak olur mu
@deryayasar4277
@deryayasar4277 2 жыл бұрын
Günaydınlar. Bir iki denemeden sonra lab serumu elde ettim ve 5 litrelik su şişesinde çoğaltmaya çalışıyorum. Ölçülere uydum, yaklaşık bir hafta zaman geçti. Basınç artışı var ancak kayda değer fokurdama yok. Dayanamayıp belki kötü kokuyodur, başarısız deneme diye kapağı açtım. Gayet tatlı ekşi bir koku var. Sizce olmuş mu? Bidonu bir iki hafta daha bekletmemde fayda var degil mi? Sürecin sona erdiğini nasıl anlarım? Teşekkürler şimdiden🍀
2 жыл бұрын
Günaydın. Tatlı güzel bir ekşi koku alıyorsak, sorun yoktur. Zenginleştirme sırasında, içinde besin maddesi kalmadığı zaman, bakterilerin aç kalıp ölmesi ve sıvı üzerinde, turşudaki 'kef' benzeri bir durum oluşmaya başlar. Zenginleştirme süresini 8 saatten az olmamak kaydıyla hangi aralıkta yaparsanız yapın.
@emrahmetin102
@emrahmetin102 2 жыл бұрын
hocam emeklerinize sağlık severek takip ediyorum. köyümüzde kekik çok. bu bitkiden neler yapabiliriz, mesela bahcemizde mantar hastalığında mücadele için kullanabilir miyiz. onunla ilgili bir video çeker misiniz.
2 жыл бұрын
Teşekkür ederim. Kekiğin yağını çıkartabilirseniz, bu işlem sırasında kalan su, bir çok mantar ve bakteriyel hastalığı önler. Bunu sulama suyu olarak kullanabilirsiniz.
@emrahmetin102
@emrahmetin102 2 жыл бұрын
@ 😃 o detaylı işi yapmadan versek olur mu değerli hocam, yağı çıkarmadan verenler var doğru mudur , şimdiden tesekkurler
@rizadonel8257
@rizadonel8257 3 жыл бұрын
Sayın hocam yapmış olduğunuz açıklamalara çok teşekkür ederim . Organik tarım adına yaptığınız çalışmayı takdirle karşılıyorum . Laktik asit yapraktan uygulamada başka ürünler ile karışabilir mi ? Solucan çayı ile birlikte kullanılabilir mi ? Kirazda monilya mantarına karşı etkili olur mu ? Hangi oranda kullanılmalı ? İleri çiçek dönemi çiçeklerin % 3 -5 açmış olduğu dönem midir ?
3 жыл бұрын
Öncelikle teşekkür ederim... LAB diğer ürünlerle karıştırılabilir, solucan çayı ile de karışım yapılabilir. Mantarların genelinde etkilidir, monilyada da etkili olacaktır. Aslında anlatmaya çalıştığım meyveler fındık iriliğine ulaştığı zaman LAB kullanımı bırakmak gerekir, aroma konusunda sıkıntı çekiliyor.
@aliseven8512
@aliseven8512 2 жыл бұрын
hocam su ile sulandirip fisfisla yapraklara sıkılabilirmi
@sibelzeytun2883
@sibelzeytun2883 Жыл бұрын
Bokoshi kompostu yaparken de bu serumu mu ? kullanıyoruz.Ayrıca peyniraltı suyunu biriktirip kullanabilirmiyiz? Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
Жыл бұрын
Rica ederim. Bokashı'de bu kullanılır. Peyniraltı suyunda yeterli laktik asit bakterisi yoktur.
@erkankaya3264
@erkankaya3264 8 ай бұрын
Hocam serumu eklediğiniz sütüde karanlık ta mı bekletiyoruz
@erhanjohn
@erhanjohn 2 жыл бұрын
merhaba ben sizi arada sirada denk geldikce seyredip dinliyordum. Bugun biraz daha fazla vaktim oldugundan daha dikkatli diledim ve gercekden verdiginiz bilgiler altin degerinde her ne sepeble yaparsaniz yapin ama yararinin tartismasiz cok buyuk oldugunu belitmek ve size cok tesekkur ederim calismalariniza tarim meraklisi olarak nasil katkida bulunabilirim bilmiyorum ama yine tarim sevdalisi olarak benimde sizlere bu calismalarin surdurebilir olmasina adina katkim olursa memnun olurum hayirli gunler iyi calismalar
2 жыл бұрын
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Kanalımıza katkı için videoları paylaşabilirsiniz. Daha çok insana ulaşma şansımız olabilir bu şekilde...
@halilsaricaoglu2042
@halilsaricaoglu2042 2 жыл бұрын
Leonardit çay bitkisinde gubre olur mu
@elifgurel1173
@elifgurel1173 2 жыл бұрын
Hocam tekrar merhaba, bir şey soracağım, yaklaşık bir dönüm araziye ekim yapacağız önümüzdeki sene, sonbaharda laktik asit bakterisi ve fotosentetik bakterisi serpmek istiyorum. Yaklaşık olarak kaç litre serpmeliyim ? Teşekkür ederim @doğaldüşüntv
@demeus
@demeus 3 жыл бұрын
Gercektende cok etkili video olmuş.. benim anladığım bahcemize yararlı virus enjekte edecegiz ve Zararlıları engelleyecek veya yiyecek.. kafamda 1 kac soru var onu netlestirirsek hemen yapmaya koyulacagım 1.sorum hani seker veya pekmez katıp 1 2 gun bekleyeceğiz ya bekletirken buzdolabında veya evimizin baska yerinde mi Nerede oldugu onemli mi.. 2.soru karışımı hangi oranda cogaltacagız ve bu cogaltılan lab ı yapraptan mı verecegiz yoksa topraktan mı.. yaprakta bit varsa onları etkisizlestirirmi 3.sorum bu lab ı meyve agaclarına verebilirmiyiz eger verebilirsek oran ne olmalı. yapraktan mı topraktan mı verecegim.. birde hangi evrelerde kac sefer vermemiz lazım.. mesela agaclar cicekte iken mi yoksa meyveler nohut buyuklugunde iken mi hangi zamanda .. 4.sorum seker katılmamış lab buzdolabında ne kadar sure kalabilir mesela 1 sene dayanırmı ona gore az yada cok yapacagim..
3 жыл бұрын
1. soru: besleme aşamasına geçmişsek, güneş görmeyen bir yerde olsun, buzdolabı olmaz gelişmeleri durur. 2. soru: Açıklama bölümümde hepsini anlatmıştım. Bitkiyi yıkar gibi sulayacağız. Süzgeçli sulama kovasına doldurun, bitkilerin üzerine dökerek yürüyün. Zararlı böceklere dolaylı etkisi olur. Yaprak üzerinde yumurta ve larva enfekte edecek mikroorganizmaları geliştirir. 3. soru: Bu da açılamada vardı. Çiçek döneminin ortasına kadar haftada 500 de 1 oranında kullanın. Çiçeklenme sonuna doğru 1000 de 1 kullanın ve meyveler fındıklanma döneminde LAB kullanımını kesin. Meyve ağaçları da aynı oranda ve aynı uygulama periyodunda kullanılır. 4. soru: 2 yıl bozulmaz ama taze yapmak her zaman daha avantajlıdır.
@hurburaktanitim4603
@hurburaktanitim4603 2 жыл бұрын
merhaba, ben sizin tarifinizden serumu yapmayı başaramadım. Fakat bu çok değerli ürünün eksikliğini bahçemde yaşıyorum. Araştırırken ev yoğurdun üstünde biriken suyun laktik asit olduğu bilgisine ulaştım, doğruysa buna pekmez katıp ya da nasıl kullanışlı hale getirebilirim, teşekkürler..
2 жыл бұрын
Merhaba. Yoğurttaki laktik asit oluşumu, daha çok maya kültürünün içindeki bakteriler sayesinde oluyor. Yoğurt suyunda ağırlıklı olarak laktik asit var ancak çok fazla oranda laktik asit bakterisi yok. Anlatmaya çalıştığım işlemde, laktik asit bakterisini, sütün içinden ayırıyoruz ve laktik asidi üretmesini sağlıyoruz. Yoğurt suyu kullanırsak, sadece bu işlemin sonunda elde ettiğimiz ürünü kullanırız ancak bakterilerin ortamdaki devamlılığını sağlayamayız.
@mustafaTuygu
@mustafaTuygu Жыл бұрын
ben 3 gün önce küf tutmuştu biraz saksılarım mavi ışık tuttum 5 saat toprak eski rengine döndü bitkiler fayda sağladı
@nacisahinoglu5029
@nacisahinoglu5029 Ай бұрын
😮
@MrAdenem
@MrAdenem 3 жыл бұрын
Paylaşım için teşekürler. Acaba içerisine ekmek mayası da koysak nasıl olur bakteri çeşitliliği açısından
3 жыл бұрын
Mikroorganizmalarla ilgili video serisi devam edecek, daha yapacağımız çok şey var ve bunların hepsini karıştıracağız ama LAB içine maya koyalım mı dersek, olabilir
@fatihcolins6648
@fatihcolins6648 3 жыл бұрын
Hocam merhabalar, faydalı paylaşımlarınızi çin çok teşekkürler. köstebek kovucu cihazlar hakkında ne düşünüyorsunuz. köstebek,yılan, fare kovmasının yanında bilinen bir zararı var mı acaba ? teşekkürler
3 жыл бұрын
Köstebek zararlı değildir, kör fare zararlıdır. Köstebek kovucu sadece toprak altındaki hayvanları rahatsız edecek frekansta ses yayar. Ama bir kaya veya büyük taşa gelince işe yaramaz.
@ayselozel7819
@ayselozel7819 Жыл бұрын
Yılan için kükürt serpebebilirsin fare için yutupta çok fare tuzakları köstebek tuzakları var onları izleyerek kendin tuzak yapabilirsin
@baharsonmez9933
@baharsonmez9933 3 жыл бұрын
Emeğinize sağlık 🙏bu karışımı yapraklaramı uygulaycz
3 жыл бұрын
Teşekkür ederim
3 жыл бұрын
Bütün bitkinin üzerine püskürteceğiz
@rizadonel8257
@rizadonel8257 3 жыл бұрын
Kiraz sineği zararlısı için etkili olabilecek mikrobiyolojik mücadele yapılabilir mi ?
@nurinuri7338
@nurinuri7338 2 жыл бұрын
Benim serümüm 2-3 gün durdu ama yoğurda dönüştü. Serüm olmadı nedense 😄 Elinize sağlık hocam
2 жыл бұрын
Teşekkür ederim
@nurinuri7338
@nurinuri7338 2 жыл бұрын
@ hocam neden peki yoğurt olmuş bir fikriniz var mı acaba ? :)
2 жыл бұрын
@@nurinuri7338 Topladığınız bakterilerle birlikte vahşi mayalar da pirinç suyuna gelmiş olabilir.
@kemalgurel9332
@kemalgurel9332 3 жыл бұрын
Zeytin olgunlaştirma durumunu çok merak ettim.
3 жыл бұрын
Zeytin olgunlaştırma aşamasında, hem dezenfeksiyon hem de hücre parçalanarak kara suyun çıkmasında yardımcı oluyor.
@ozlemgul2721
@ozlemgul2721 2 жыл бұрын
laktik asitimi dediğiniz gibi yaptım.Üste kalan beyaz yoğurt gibi olan şeyi yenilebilirmi.Zararı olurmu yersek
2 жыл бұрын
Zararı olmaz ama ben yemeyi hiç düşünmedim
@fatihparmaksiz9155
@fatihparmaksiz9155 3 жыл бұрын
Hocam faydalı paylaşımlarınız için çom teşekkürler. Acil duurmlarda L.A.B. kaynağı olarak yoğurt suyu kullanmamızın bir sakıncası olur mu? Teşekkürler
3 жыл бұрын
Yoğurt suyunda az miktarda laktik asit bakterisi vardır ama pekmez gibi glikoz kaynağıyla beslersek artış olabilir
@Zeyd5208
@Zeyd5208 8 ай бұрын
Peynir altı suyunuda aynı şekilde kavanozlarda saklayıp kullancağımız zaman pekmez ile beslesek aynı işlem olurmu
@hmmtygn3200
@hmmtygn3200 2 жыл бұрын
selamlar Murat bey ... asitimizi bahçede yapraktan uygularken çiğ sütteki gibi güneş altında yapmayacağız değil mi ?
2 жыл бұрын
Hayır, bu uygulama için güneşe ihtiyaç yok.
@ademkaraarslan3502
@ademkaraarslan3502 3 жыл бұрын
fotosentetik bakterileride evde kuracağımız bir düzenekle ekonomik olarak elde etmek mümkün mü? Mümkünse nasıl?
3 жыл бұрын
Mümkün tabi... onun da videosunu çekelim
@ademkaraarslan3502
@ademkaraarslan3502 3 ай бұрын
Hocam fotosentetik bakterilerle ilgili videonuzu bekliyoruz. Çok değerli bilgiler edindim sayenizde ve uygulamaya başladım. Lütfen fotosentetik bakteri üretimi hakkında bilgi ve birikimlerinizi paylaşır mısınız
@umutkanbur7400
@umutkanbur7400 2 жыл бұрын
Merhaba sizin videolarınızı ilgiyle takip ediyorum.Laktik asit serumu ile ilgili birşey sormak istiyorum.Kullandığımız pirinç'in organik olması gerektiği konusunda bir bilgi okumuştum.Bu bilgi hakkında düşüncenizi öğrenmek isterim.saygılar
2 жыл бұрын
Organik olması gerekmiyor aslında. içindeki nişastayı kullanacağız. Saygılar.
@omeryukselguner1951
@omeryukselguner1951 5 ай бұрын
Murat Hocam verdiğiniz bilgiler çok değerli, teşekkürler.Hocam LAB serumunun 2. Aşaması için 25 saatten fazla bekledim ama serum suyu altta yok sizinki gibi.Ne önerirsiniz? Balık gubresine ilave etmem Fotoğraf çektim ama buradan yüklenmiyor sanırım, nasıl ulastirabilirim?
@kulancmisafir9412
@kulancmisafir9412 2 жыл бұрын
Hocam mümkünse kök kesen kurdu için bir formülünüz varmı acil ihtiyacım var hayılı ramazanlar dilerim size ellerinize sağlık buda benim için çok faydalı oldu teşekkürler
2 жыл бұрын
Rica ederim. Tel kurdu için şöyle bir çözüm önerimiz var: kzbin.info/www/bejne/Z5LQfIueacZpfpo
@kulancmisafir9412
@kulancmisafir9412 2 жыл бұрын
@ teşekkürler hocam çok sevindim hemen dönmenize dana burnu denen böcek lavralarında da işe yarar mı geçen yıl eşim taze gübre (inek) yeni diktiğimiz ağaç fidanları için kullandı bu yıl fidanlar kurumaya başladı kökünü kazıyarak farkettim yardimcı olmuşsunuz 25 yıldır ilk defa gördüm bahçemde ne yapabilirim bilmiyorum zirai mücadele etmek istiyorum sebze ve çok çeşit meyve ve çiçekler var lütfen destek olursanız sevinirim Allah'a emanet olun hayırlı ramazanlar dilerim
2 жыл бұрын
@@kulancmisafir9412 Dana burnu için kullanılabilir. Danaburnu için de şu video işiniz görebilir: kzbin.info/www/bejne/aqe6qZecfJh8rsk
@ademturksoy6160
@ademturksoy6160 3 жыл бұрын
Öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum. 8 dönümlük ceviz bahçemde kullanmak için ben de LAB üretmeyi planlıyorum. Burada verdiğiniz oranlar var. 500 de 1 veya 1000 de 1 gibi. Bunlar yapraktan kullanım için verilen oranlar mı yoksa damlama sisteminden kullanım için mi geçerli. Kireçli topraklara uygulanabilecek doğal çözümlerinizi de bekliyoruz. Kolay gelsin iyi çalışmalar.
3 жыл бұрын
LAB oranları yapraktan kullanım için verilmiştir. Daha düşük seyreltme yaprak yanıklığı yapar. Topraktan da oranı çok düşürmeden mesela 1:300-400 gibi olabilir. Kireçli toprak için ayrıca yazarım
@ademturksoy6160
@ademturksoy6160 3 жыл бұрын
@ çok teşekkürler hocam
3 жыл бұрын
@@ademturksoy6160 Rica ederim
@hmmtygn3200
@hmmtygn3200 2 жыл бұрын
murat bey merhabalar .. kusuruma bakmayın kabaca 16 litelik sırt pompasına oran olarak ne kadar koymalıyım pek anlayamadım... teşekkürler ....
@yasinserin8729
@yasinserin8729 Жыл бұрын
Kardeş selam uygulama yaptin mi sonuç nedir acaba
@metinbozkurt3101
@metinbozkurt3101 2 жыл бұрын
Hocam zeytine yapraktan veya topraktan nekadar suyla karıştırıp atabiliriz tesekkurler
2 жыл бұрын
İlk dönemlerde 1/500, meyve bağlamadan önceki dönem 1/1000... meyve bağladıktan sonra kesmek gerekir.
@hulya7984
@hulya7984 2 жыл бұрын
Murat bey, EM yapmayı düşünüyor musunuz?
2 жыл бұрын
En çok istediğim konulardan biri ama 'EM' ticari bir isim olarak tescilli, telifle ilgili bir sorun yaşar mıyız diye duraksamıştım. Hatta 'YM' (yararlı mikroorganizma) ismi vermeyi düşündüm ama diğer videolardan fırsat olmadı. Kısmet olursa, önümüzdeki süreçte hepsini nasıl yaparız diye çalışmalar yapabiliriz.
@hulya7984
@hulya7984 2 жыл бұрын
@ YM süper fikir,inşallah en yakın zamanda gelebilir video.
@cigdemsen3171
@cigdemsen3171 3 жыл бұрын
Laktik asiti diğer sıvı gübrelerle karıştırabilir myiz?
3 жыл бұрын
Karıştırılabilir oranlarını anlatacağım
@cigdemsen3171
@cigdemsen3171 3 жыл бұрын
@ Bekliyorum hocam şimdiden teşekkürler
3 жыл бұрын
@@cigdemsen3171 Rica ederim
@hamzametin3064
@hamzametin3064 Жыл бұрын
Hocam merhaba,ceviz ağaçları için yapraktan uygulama yapabilirmiyiz? Yapraktan uygulamalarda oran ne olabilir?
@aliermanerten3828
@aliermanerten3828 2 ай бұрын
Ben de merak ediyorum
@mehmetgul077
@mehmetgul077 3 ай бұрын
Hocam hazır laktik asitler var hammadde olarak %80 lik onlar 100 litre suya kaç oranında kullanılır bibere yaprak tan
@azmivaran2742
@azmivaran2742 3 жыл бұрын
Hocam degerli bilgiler icin tesekkur ederim . Bir Sorum olacakti, LAB yaptik buzlugumuzda sakladik . Dedigniz gibi besleyip sonsuz LAB ELDE ETMIS OLURMYUZ . ( Eksi Maya gibi ) yoksa bittikce yenilemek mi gerekir saygilar.
3 жыл бұрын
Yeniden yapmak daha mantıklı olur. Ölçüm yapma şansımız yok, ne oranda laktik asit bakterimiz var bilmiyoruz. Düz mantıkta, beslesek her 20 dakikada iki katına çıkarlar, bu açıdan bakarsak, besleme ile ekşi maya benzeri sonsuza kadar devam ederler ama ortamda varsalar. Çok doğru olmasa da olmayacakları tezini savunarak, yeniden yakalamak daha mantıklı geliyor bana...
@azmivaran2742
@azmivaran2742 3 жыл бұрын
@ cok tesekkurler hocam . Avusturalya dan sevgiler saygilar.
3 жыл бұрын
@@azmivaran2742 Buradan da Avusturalya'ya selamlar
@ilhamigungor8776
@ilhamigungor8776 4 ай бұрын
Hocam merhaba maya gübresi ile birlikte demir gübresi karıştırılarak yapraktan uygulanabilir mi cevabınız için şimdiden teşekkür ederim
@fazilyilmaz3592
@fazilyilmaz3592 2 жыл бұрын
Hocam sizi çok takdir ediyorum bir sorum olucak LAB Silaj inokulatı olarak kullana bilirmiyiz
2 жыл бұрын
Olur tabi... Sonuçta inokulantlar laktik asit bakterileri
@fazilyilmaz3592
@fazilyilmaz3592 2 жыл бұрын
@ tona kaç litre kullanırsak tam verim elde ederiz
2 жыл бұрын
@@fazilyilmaz3592 Ticari olanları saflaştırılmış halinde, bunula mukayese zor olur ama 150 ml ticarinin karşılığı (çok iyi yapılmış, zenginleştirlmiş) LAB serumu, 3 katı olsa 450 ml yapar. Aynı diğerini yapıyor gibi, zenginleştirilmiş halini 100 litreye karıştırıp kullanılsa olur.
@halilsaricaoglu2042
@halilsaricaoglu2042 2 жыл бұрын
Hocam çay bitkisi mikrobiyal gubre yapimi surecinde kullanilabilir mi?
@memetaktay138
@memetaktay138 Жыл бұрын
Hocam bunu saksı bitkisi için kullana bilirmiyiz
@GaddarKerim1
@GaddarKerim1 Жыл бұрын
Doğrudan yoğurt kullanmak da işe yarar mı?
@mustafam541
@mustafam541 3 жыл бұрын
Laktik asit yapayım dedim bir kaç defa bozmuştum, çok bekletiyoruz demek ki
3 жыл бұрын
Çok bekletince ortamdaki nem küf oluşumunu tetikler
@mustafam541
@mustafam541 3 жыл бұрын
@ Anladım sağolun
@ilkerce1279
@ilkerce1279 3 жыл бұрын
Hocam iyi geceler, aklıma bir kaç şey takıldı umarım aydınlatırsınız ,açıkladıysanız da inanın kaçırmış olabilirim emin olmak istiyorum, siz pirinç suyunu yapıyorsunuz ,sanırım yegane maksat nişastasını baz almak için peki pirinç nişastasından da deneme imkanınız oldu mu ? oldu ise sonuç nasıl onu merak ettim, diğer konu ise mesela bal,pekmez şeker vs dediniz bunu ne zaman kullanacaksak mı ilave edeceğiz ? örneğin 100 ml bakteri +100 ml pekmez + 50 litre su mu ilave edeceğiz ? orayı anlayamadım, son olarak ta mesela artan bakterilerimizin muhafazasını nasıl yapacağız ? ve ne koşulda ne kadar dayanırlar ? ilginiz ve bilginiz için teşekkürlerimi sunarım iyi geceler iyi çalışmalar.
3 жыл бұрын
Size de iyi geceler... Bakteri yakalarken nişasta besi yeri görüyor. Düz mantıkla evet sadece nişasta kullansak da olur ama ben denemedim. (En kısa zamanda deneyelim, alışmışız pirinç suyuna öyle gidiyor)) Kullanabiliriz gibi duruyor ama oransal olarak ne olmalı bilemedim. Glikoz kaynaklarını da kullanmaya başlamadan en az 8-10 saat önce bakterilerle buluştursak iyi olur. Artan bakterileri, buzdolabında muhafaza edebiliriz. Dayanma süresi net olarak şu kadar demek çok doğru olmayacaktır ama kısa süreli yaparak kullanmak daha garanti gibi duruyor. Bir adet bakteri de kalsa, o beslenerek 12 saat sonra 1 milyon bakteri yapar.
@OrçunKiral
@OrçunKiral 6 ай бұрын
Hocam laktik asit+kimyasal gübre kullanmak bitkiye fayda yerine zarar mı verir?
@sedattas1316
@sedattas1316 2 жыл бұрын
Pirinç suyu niyetine normal nişasta kullansak olmazmı
2 жыл бұрын
Olur ama denemedim oranlarını veremeyeceğim. Daha önce de sorulmuştu ama denemeye fırsat olmadı
@aysegulcengizkavut8603
@aysegulcengizkavut8603 Жыл бұрын
Hocam ev yapımı yogurdun üstünde biriken su da laktik asit midir? Onu da kullanabilir miyiz? Teşekkür ederim
@alikucuk6702
@alikucuk6702 2 жыл бұрын
Üstadım bir süre daha bekleyeyim mi yoksa dökeyim mi?Bu haliyle sulandırıp bitkilere döksek yararı olur mu?
2 жыл бұрын
Yoğurt olmuş artık, sulandırırsanız, çok az faydası olur.
@turgutunal523
@turgutunal523 2 жыл бұрын
Merhaba, öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Çok faydalı paylaşımlarınız var.Ben bir salep üreticisiyim, Sinop'ta yaşıyorum.Salepte verimi artırmak için ne yapabilirim bu konuda bilgi ve çalışmanız varmı, cevaplarsanız çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler. Emeğinize sağlık.
2 жыл бұрын
Merhaba... Saleple ilgili çalışmam olmadı. Bu konuda sadece teorik bilgim var.
@turgutunal523
@turgutunal523 2 жыл бұрын
@ Teşekkür ederim.
2 жыл бұрын
@@turgutunal523 Rica ederim
@elmasazra
@elmasazra 2 жыл бұрын
Peynir mayalarken dibindeki suyu kullanabilirmiyiz aynu etkiyi sağlamı
2 жыл бұрын
Peyniraltı suyunda laktik asit var ama bakteri çok azdır. Belki zenginleştirmek biraz fayda sağlar.
@mustafatemiz62
@mustafatemiz62 3 жыл бұрын
Hocam Selamlar, laktik asit bakterileri oksijenli ortamda yasayan bakterilerle aynı ortamda sorunsuzca yaşarlarmı. Mesala sıcak kompost veya toprakta.
3 жыл бұрын
Laktikasit bakterileri fakültatif bakteridir, hem oksijenli ortamda hem oksijensiz ortamda yaşar.
@hulyadalak9655
@hulyadalak9655 Жыл бұрын
Sütü pirinç suyu ile kestirip peynir yapmış gibisiniz. Peyniraltı suyu, yoğurt suyundan da şeker ile uretebilir miyiz? Bazen turşuları kullanmaya başladıktan sonra da üzerinde beyaz kumelesmeler oluşuyor, sizinkine benzer. Laktik asit olabilir mi? Teşekkürler
@vesilegonen4848
@vesilegonen4848 2 жыл бұрын
Laktik asiti zeytinler kullanirmiyiz hangi zman
2 жыл бұрын
Kullanabiliriz, meyveler ortaya çıkınca kullanımı kesmeliyiz.
@muhammetfurkan9295
@muhammetfurkan9295 Жыл бұрын
Merhaba 250 metre karelik alana uygulama dozunu belirtirmisiniz.
@ibrahimgumus9933
@ibrahimgumus9933 2 жыл бұрын
Sayın hocam bu videonun 2 ci bölümün sayfanız içersinde bulamadım linkini vermeniz mümkünmü Teşekkürler
2 жыл бұрын
Bu videonun ikinci bölümü yok.
@ibrahimgumus9933
@ibrahimgumus9933 2 жыл бұрын
@ yapılan serimun ne miktarda su ile çoğaltıp uygulanacağı bilgisi yok ben bundan dolayı bitki üzerinde uygulaması vardır diye düşünmüştüm
@alibas147
@alibas147 3 жыл бұрын
Hocam yeni video için teşekkürler yine çok güzel bilgiler. Yabani otlar ile yapılan mikrobiyal gübre için bazı sorularım olacak. Bidondaki otlar burada ne kadar süreli kalacak üstten dolan otlar bidon dolunca yenilecek mi boşaltmak gerekir ise bunlar da gübre olabilirmi. Bu boşalacak ise bunu nasıl anlayacağız Şimdiden teşekkürler hocam
3 жыл бұрын
Otların içindeki sıvı ne kadar sürede çıkar tam olarak söylemek zor, her bitkinin içindeki sıvı oranı farklıdır, şu kadar zamanda biter demek zor. 15 günde su gelir musluktan yaklaşık bir zaman vermek içindir yoksa 13 günde de olabilir 17 günde de... İçindekileri çıkartıp yenileyebiliriz veya üstten takviye yapabiliriz. Burada birincil amaç faydalı mikroorganizmaları çıkarmak, şekerle beslemek ve toprağa aşılamak. İkinci amaç, hazır otları bir nevi kompostlama işlemi yapıyoruz, içindeki besin maddelerini de çıkartalım kullanalım.
@alibas147
@alibas147 3 жыл бұрын
@ Teşekkürler hocam
3 жыл бұрын
@@alibas147 Rica ederim
@ayseersumer7666
@ayseersumer7666 3 жыл бұрын
Merhaba. Video için teşekkür ederim güzel bilgi ve çözüm. Açıklama kısmını da okudum. Anlayamadığım hazırladığımız 1/1 ölçekli bakteri yi toprağa nasil ulastiracagimiz. Ve kaç haftada bir vereceğim. Saksi olunca nasıl bir verme programı yapmalıyım. Meyve fidan (3 aylik) toprağına olur mu. Ben neem yağı ve odun sirkesiyle dönüşümlü yapraktan 10_15 gunde spreyle yapıyorum. Oksijenli su da yapıyorum. Ayrıca 3_4 sulamada 1 yanmis tavuk gubresini suda sivi gübre yapıp veriyorum. Yardımcı olursanız Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
3 жыл бұрын
Yapılabilecek uygulamaları yapmışsınız aslında, odun sirkesi, oksijenli su vs... LAB da kullanayım dersek aşırıya kaçabilir miyiz, bilemedim. LAB kullanılacağı zaman en mantıklı işlem süzgeçli sulama kovalarına koyup üstten sulama yapmak. Hem bitkinin üzerine hem de toprağa aşılamış oluruz. Meyve fidanlarına da olur, her türlü sebze için de olur. Aslında mikroorganizma konusuna yeni başladık, bunların hepsini kokteyl şeklinde vermek en iyi çözüm. LAB, fotosentetik bakteriler, mayalar hepsini karıştırıp vereceğiz.
@ayseersumer7666
@ayseersumer7666 3 жыл бұрын
@ Ok. Teşekkür ederim içim rahat şimdi. Diğer videoları bekleyip lab i öyle kullanacagim
@aileninpsikologu4063
@aileninpsikologu4063 3 жыл бұрын
Odun Sirkesini ne için verdiniz sebzelerimizi?
Laktik Asit, Laktat ve Laktat Eşiği Ne Demektir? Önemi Nedir?
7:59
Kluster Duo #настольныеигры #boardgames #игры #games #настолки #настольные_игры
00:47
Как подписать? 😂 #shorts
00:10
Денис Кукояка
Рет қаралды 8 МЛН
Çöpe Atma Dönüştür 🌴 Ağaçlara Doğal Fosfor Verme Deneyi
16:35
RENKLER VE ZEVKLER
Рет қаралды 129 М.
BİTLER SEBZEMİZE NEDEN GELİR I YAPRAK BİTİ DOĞAL MÜCADELE
11:55
Doğal Düşün TV
Рет қаралды 23 М.
Bu Toprağa Ne Ekersen 2 Katını Biçersin!!!
13:17
RENKLER VE ZEVKLER
Рет қаралды 160 М.
Yumurta Kabuğundan Sıvı Kalsiyum Gübresi
7:05
Gelecek Tarımda
Рет қаралды 134 М.
BİTKİ DOKTORU TARIMDA MİKROBİYAL GÜBRE KULLANIMI
45:54
Köy Tv
Рет қаралды 2,9 М.
Sıvı Humik Asit Yapımı
13:38
AFŞİN LEONARDİT
Рет қаралды 104 М.
Doğal Gübre Tarifi Çiçek Ve Bitki Coşturan
10:16
Aydın Bulgurcuoğlu
Рет қаралды 541 М.
Kluster Duo #настольныеигры #boardgames #игры #games #настолки #настольные_игры
00:47