Aici a luptat bunicul meu din partea mamei, sergentul Vasile R. Nedeianu din Craiova (1878 - 1962) ⚔
@vali9193 ай бұрын
Ești amuzant amice!
@smart3gigle2984 жыл бұрын
Bunicul Mamei mele a luptat la Oituz si Marasesti dar si pe Valea Jiului in 1916
@calinuscruceru108011 ай бұрын
Păcat de zgomotul de fond! Pentru că sunt lucruri foarte importante!
@andrei-mn2nc2 ай бұрын
Dau un raspuns unui comentariu despre marele general Eremia Grigorescu, invingator la Oituz, si la Marasesti, el a murit la putin timp dupa aceste batalii ,dar ce nu stiti este ca el este al patrulea maresal al Romaniei, dar postmortem, pacat ca vorbiti putin de el , el eternul invingator,dar nu iubit de camarila regala, adica ofoteri de palat, el a fost un soldat desavarsit,iubit de soldatii lui,decizia lui Prezan de al pune in fruntea armatei romane la Marasesti, a fost victoria care ne a dat dreptul sa stam in fata lumii,si sa existe Romania Mare, nu a fost niciodata o armata germana exterminata,in camp deschis,dar la Marasesti da,vo rog citici jurnalul gen. Smichd,sef de stat de Major al lui Machensen, unde spune negru pe alb ,dusmanul, despre eroismul soldatilor romaní, pacat ca prezentatorul este prea flegmatic.Stabunicul meu a murit in batalia camasilor albe.
@gheorgheradu893725 күн бұрын
Si bunicul meu Nicolae Niță Radu a fost pe front in acest război desi avea acasă, 4 copii cel mai mic fiind de 4ani și ceilalți sub 14 ani și lăsat la vatră (întors) în ianuarie 1919,bolnav de tifos exantematic a murit doua luni mai târziu. Despre acest război Mondial au fost publicate câteva lucrări, dar cea mai documentată este cea menționată de Dvs, f.bine documentată de Constantin Kiritescu. In amintirile sale , Nichifor Crainic subliniază rolul lui Nicolae Iorga privind împroprietărirea țăranilor și văduvelor de război, idee însușită de regele Ferdinand. Generațiile acelor vremuri erau oameni de cuvânt și de bună credință , de la Vlădică până la opincă. Interesantă tema sub umbrela unei trufii păguboase și dezonorante, pentru continuitatea patriotismului la români. Oportunismul demagogic ca cel de față, a luat locul unui patriotism firesc din care să nu lipsească bunul simț.
@florindolineanu82264 ай бұрын
Păcat că românii nu se uitată la asemenea materiale. Cei ce își uitată istoria sunt condamnați să o repete
@andrei-mn2nc2 ай бұрын
Da a murit gen. Erou Dragalina in prima linie ,aparand Oltul. As vrea SA stiau daca prezentatorul este antiroman
@valentindinu46075 жыл бұрын
Subiect interesant! Pacat ca sunteti agitati si cam incoerenti.
@iuliandrenea48717 ай бұрын
800000 de romani au cazut la datorie pentru Romania Mare.
@iulianciurdea1401 Жыл бұрын
Si pana la urma,care au fost secretele victoriei de la Marasesti ? Ati facut o dezbatere care a criticat(inreptatit) faptul ca nu stim sa ne onoram eroii,in loc sa vorbiti despre subiectul propus. O DEZBATERE JALNICA !
@mirceaopris32443 жыл бұрын
promisiunea unui lot de pamint a regelui catre tarani sau vaduvelor si parintilor
@andrei-mn2nc2 ай бұрын
Si la Marasesti rusii ne Au tradat,de ce nu spuneti despre atacul disperat al cavaleriei romane peste Siret.
@bogdancristian86918 ай бұрын
Bun, unde e Ieremia Grigorescu generalul armatei 1 române? Singurul general aliat din '14-'18 care i-a bătut pe nemți în manevra
@romeoionescu20595 жыл бұрын
În război ești obligat să participi, dacă nu ai vreun rost pe acasă. Ajuns în luptă scapi sau mori. Nu prea este loc de vitejie, încerci să-ți salvezi viața cum te duce capul. Sunt destule exemple în istorie în care au murit mulți viteji