Sizi en çok zorlayan kitap neydi?📚📚 instagram.com/srcnbaylan
@denizgolpunar3 жыл бұрын
İkisi de Dostoyevski'den. İkisini de Storytel'de dinledim. Biri, Karamazov Kardeşler. 43 buçuk saat sürüyordu ve bir şekilde bitirdim diyeyim. Diğeri de, Cinler / Ecinniler. İki kez başladım, ikisinde de yarım bıraktım. Kısacası, ikisi de ömrümü yedi. :)
@AndreyYefimic3 жыл бұрын
Kafka - Şato (ilk okuduğum romandır ama sanırım yanlış bir seçim yapmıştım yayınevi konusunda) Dostoevsky - Ölüler Evinden Notlar (2019 Kasım'da okumaya başlamama rağmen hâlen bitiremedim)
@canantas31023 жыл бұрын
Kör Baykuş okurken zorlandığım bir eserdi.
@Melihdere3 жыл бұрын
İntibah
@Keremless3 жыл бұрын
Kesinlikle Yüzyıllık Yalnızlık. Bitiremediğim ve bıraktıktan sonra dönüp bakmadığım tek roman
@hacmustafaus1733 жыл бұрын
Ulysses'i, Yüzyıllık Yalnızlık'ı, Dava'yı, Tutunamayanlar'ı ve Bulantı'yı okudum sıkılmadan. Ulysses ve Tutunamayanlar sonunda ne olacak diye düşünmeden okunması gereken kitaplardır bence. Ulysses için Ulysses Sözlüğü kitabını alıp açıklamalarıyla okudum. Tutunamayanlar'ı bir çırpıda okudum, tam bana göre bir bilinç akışı idi. Dava'yı aldım, okumayı denedim, olmadı, üç yıl sonra okuma deneyimim arttıktan sonra okuyabildim. Bulantı yazarın varoluşçuluğunu bilip anladıktan sonra kolay okunabilir bence. Yüzyıllık yalnızlık'ı ise Yaşar Kemal'in dört cilt İnce Memed'ini okuduktan sonra kolayca okudum. Zorlandığım değil ama okurken sıkıldığım kitaplar Marcel Proust'un Kayıp Zamanın İzinde serisidir. Selamlat, saygılar...
@Undesignedd3 жыл бұрын
KZİ serisini bitirdin mi? Nasıldı? Ben yeni başladım ama bir türlü okuma hevesi gelmiyor. Sürekli erteleyip başka kitaplara geçiyorum. Gözüm korktu sanırım.
@hacmustafaus1733 жыл бұрын
KZİ serisini arada başka kitaplar okuyarak, uzun bir sürede bitirdim. YKY'den çıkan seri var bende. Çevirisi olağanüstü iyi (Roza Hakmen) . Böyle olmasa çok daha zor okunurdu galiba. Çok uzun cümleler var, parantez içi açıklamalar var. Başka yayın evinden çıktı mı bilmiyorum ama bu çeviri Türkçeye yapılan tüm kitap çevirilerinin en iyisi kabul ediliyor.
@Undesignedd3 жыл бұрын
@@hacmustafaus173 bitirdiğine değdi mi?
@hacmustafaus1733 жыл бұрын
Emin değilim!...
@iamnotangry95343 жыл бұрын
Yanlış anlamayın merak ediyorum bu gibi kafa sakinliği isteyen kitapları bir meslekte çalışırken ya da öğrenciyken mi okuyorsunuz Ayrıca kaç yaşındasınız ve kaç senedir kitap okuyorsunuz ?
@muratmrt52673 жыл бұрын
Seni çok seviyorum ya. Şu terbiye, şu diksiyon, şu kültür ve bilgi harika.
@SercanBaylan3 жыл бұрын
Ben de sizi seviyorum.
@aldiyurudu3 жыл бұрын
Umberto Echo’nun Foucault Sarkacı ve Beckett’in üçleme kitabı “Malone Ölüyor” kesinlikle olmalı bu listede.
@safiyeagsarloglu31323 жыл бұрын
Kayıp zamanın izinde,baş edemedigim bir seri.Tesekkurler 💕👏
@nurdanduras43033 жыл бұрын
Tutunamayanları yaklaşık 2 ayda sindire sindire okudum ve tekrar okumak istediğim bir kitap çoğu kitaba bunu demem.. Tutunamayanlar Türk edebiyatının en sevdiğim kitaplarından en üst sıralarda Ahh Selim derim hep🤍
@aliaraz4320 Жыл бұрын
Tutunamayanlar:3 kez kitabı satın aldım, hem de ünlü değilken. Ama okuyamadım
@eskaykt26nefer712 жыл бұрын
notre dame’n kamburu okurken 200 lü sayfalara kadar çok yorulacaksınız, kesinlikle bırakmayın 15 günde okudum 200 sayfayı geri kalan 350 küsür sayfayı 5 gün gibi sürede bitirdim. yeni okuyucuyum bu arada 👌🏼
@muhammedeminhekimhan5243 жыл бұрын
Süpersin kardeş. Saydığın kitapların hemen hemen hepsi okumayı düşündüm ama henüz bir türlü başlamadım kitaplar. Beni zorlayan bir kitap kayıp zamanın izinde idi başladım ama uzunluğundan dolayı şimdilik vazgeçtim ama hala okumaya niyetim var çok güzel gidiyorsun müthiş tanıtımlar yapıyorsun video içeriklerin harika tebrik ederim devamını dilerim ve başarılar dilerim saygılar sunarım
@nihancikikci16833 жыл бұрын
Beni en çok zorlayan kitapları düşünürken ilk aklıma gelen eser Franz Kafka'nın Dava'sıydı ve tam da o anda ondan bahsetmeye başladınız :) Arkasından gelen Sylvia Plath'in Sırça Fanus'u da Kasım ayında okuyacaklarım arasında yer alıyor, şimdiden biraz çekinmedim değil :) Emeğinize sağlık Sercan Bey, yine ilgiyle ve severek izlediğim bir video oldu.
@gurkanshakespeare15643 жыл бұрын
Bir İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunu olarak "Roman - Modern roman ve Postmodern roman" arasındaki farkı bizzat mercek altına aldım üniversite hayatım sürecinde ve sizin de bahsettiğiniz gibi modern İngiliz Romanının yapı taşlarından olan Ulysses okunması inanılmaz zor bir eser ki bu kitap için ayrı olarak kitabın çevirmeni Nevzat Erkmen tarafından "Ulysses Sözlüğü" (Yapı Kredi Yayınları) isimli bir kitap bile yazılmıştır. Benim bu güzel listeye ekleyeceğim başka bir kitap ise İngiliz Edebiyatında postmodern bir roman olan ve John Fowles tarafından yazılan "Fransız Teğmenin Kadını" isimli kitaptır. Tıpkı Ulysses gibi modern ve postmodern tekniklerin kullanıldığı bu kitapta da okuyucular ciddi anlamda zorlanabilmektedirler...✍🏻📚
@nihaltuncbilek9133 жыл бұрын
“Acaba ben mi anlamıyorum?” diyen Pek çok okuru şüpheden kurtaran bir video olmuş...Yüzyıllık Yalnızlık benim yarım bıraktığım bir romandı.. Listede görmek hoşuma gitti doğrusu.. yine de okumayı tekrar denemek isterim.. kağıt-kalemle, kimin kim olduğunu yazarak.. 😊Teşekkürler Sercan Bey..
@F4lst4d3 жыл бұрын
alında sarıyordu da neden yarım bıraktım anlamıyorum
@esmaberk45573 жыл бұрын
Sadık Hidayet'in Kör Baykuş adlı romanını ekleyebilirim bu listeye. Kasvetli havası beni yordu kitabın. Sayfa sayisi az olmasına rağmen bitirmekte zorlandım.
@nesliii08203 жыл бұрын
Yemin ediyorum videoyu açtığım anda yorumlara yazmaya geldiğim kitap buydu. Bitiremedim bile. O kadar sıkıldım, o kadar hakim olamadım ki, anlamaya kapasitem yetmedi herhalde dedim. Kör Baykuş'tan sonra da bir süre elime kitap almadım. Yalnız olmadığıma sevindim. 🙏😅
@suleymanefedogan6807Ай бұрын
14 - 15 yaslarimdayken yeraltindan notlar ve muhtesem Gatsby okumustum daha dogrusu baslamistim ancak yarim birakmistim hic odaklanamamistim ikisine de simdi 19 yasimdayken tekrar okumak istiyorum yeraltindan notlardan emin degilim ama muhtesem gatsby o kadar agir degildir heralde
@sinemacar28043 жыл бұрын
Kesinlikle devamı gelmeli bu listenin :) Marcel Proust hakkındaki düşüncelerinizi de merak ediyorum, bir sonraki videoda ona da yer verirseniz ne güzel olur.
@neymardasilva70603 жыл бұрын
Marcelle ilgili bir videosu var zaten
@KamranSemed3 жыл бұрын
Faulkner'in "Ses ve öfke"si kadar zor bir kitap okumadım." Tutunamayanlar" bile yanında zayıf kalır bu açıdan.
@mustafaunal78785 ай бұрын
Böyle Buyurdu zerdüşt kesinlikle bu listeye eklenebilir.
@f.camlca28163 жыл бұрын
marcel proust-kayıp zamanın izinde serisi. Okurken sakin kafa gerektiren kitapların başında gelir.
@f.camlca28163 жыл бұрын
@JacksonBoB2 Yaklaşık 1 milyon 250 bin sözcükten oluşan bir kitap.Belleğin zayıflığıyla ilgisi yok.Birçok iyi kitap okur da aynı şeyleri söyledi.
@f.camlca28163 жыл бұрын
@JacksonBoB2 Betimleme bir romanın temel taşıdır o tartışılmaz.Sonu gelmeyen cümlelerle yazılmış kitaplar haliyle insanı zorlar.
@f.camlca28163 жыл бұрын
@JacksonBoB2 Dostum uzun, karmaşık,sonu gelmeyem cümleler okumak sakin bir kafa gerektirir.Yani kafa dolu olmayacak.Sen ne demek istedigimi anlamışsın.😊😊😊
@merveminak103 жыл бұрын
Muazzam bir eser, çok severim
@murade55683 жыл бұрын
Martin Eden, çünkü öyle bir empati kurmuşdum ki, kopmak çok ağır olmuştu
@gulbaharbektas12233 жыл бұрын
Yüzyıllık yalnızlık nasıl zorluyor okurları anlamıyorum o kadar akıcıydı ki çok kısa sürede bitirmiştim, elimden bırakmak istemiyordum.
@azetpc3 жыл бұрын
İsimlerin aynı olması falan karıştırıyor
@jansetdogbay50023 жыл бұрын
Saatleri Ayarlama Enstitüsü kült bir eser olarak telakki edilse de bazı satırlarını altı çizerek okumakla birlikte hakkında çok bir şey anladığımı söyleyemem. Belki uygun bir zamanda okumadım bilmiyorum, bitirdim ama kopuk kopuk ve zorlanarak.
@elioliver54083 жыл бұрын
ayni seyleri hissediyorum o kitaba karsi. okudum, begendim, ama anlamadim ve bunaldim
@sevda9827 Жыл бұрын
❤ sonsuz teşekkürler 🙏
@betulsd1625 күн бұрын
yaşamak sevmek ve öğrenmek diye bir kitap var kitaplığımda ben satın almadım geçen yıllarda bir iki kez elime alıp beni aştığını düşündüm hala o kitabı okuyacak olgunluğa ulaşmayı bekliyorum
@cengizsevil94883 жыл бұрын
Harikasınız hocam.Duygularma tercüman oldunuz.Tutunamayanlari yarım bıraktım.Digerlerini zor bitirdim.Sirça fanus u kütüphanede bulamadım. Teşekkürler.
@sedatcivelek3 жыл бұрын
Tutunamayanları 8 ay arayla iki kere okudum üstünden zaman geçsin tekrar yeniden okuyacağım...
@zeynademir0143 жыл бұрын
Videoyu daha izlemeden en az iki tane James joys kitabının olucagini tahmin etmiştim :)
@tubayilmaz12233 жыл бұрын
Şu an Jose Saramago'nun "Ölüm Bir Varmış Bir Yokmuş" kitabını okuyorum. İlk Saramago okumam bu. Biraz...zor demiyim de....değişik geldi. Paragraf yok, konuşma işaretleri yok, konuşanın kim olduğunu belirtme yok...Kimin konuşması ne zaman bitiyor, ne zaman başlıyor falan anlaması bir kez daha okumayı gerektiriyor. Anlatımına bayıldım, fakat yukarıda saydığım yazım türünden doğan şeyler neticesinde azcık değişik geldi, artı bi'efor istiyor :) Olsun, daha 4 Saramago kitabı daha var elimde, okudukça alışırım diye düşünüyorum. Severim böyle yeni deneyimleri :))
@ctopbas13 жыл бұрын
"Robert Musil - Niteliksiz Adam" da kesinlikle bu listede olması gereken eserlerden...
@ulaskeskin93233 жыл бұрын
Bunaltı ,Yüzyıllık Yalnızlık, Tutunamayanlar yarım bıraktığım kitaplardır.Dava da yarım kalmıştı ama sonrasında okudum.Liste güzel olmuş emeğine sağlık.
@koraykurhan41643 жыл бұрын
Tutunamayanlar'ı 3 günde okumuştum, benim için muazzam bir eser, kesinlikle başlamaya korkanlar varsa tereddüt etmeden başlayabilir, zaten ilk 150 sayfa çok akıcı devamı belki biraz zorlayabilir. Not: Eğer daha önce hiç Oğuz atay okumadıysanız Tutunamayanlar'la başlamanızı tavsiye etmem. Korkuyu beklerken hikayeleri ile başlamanızı naçizane tavsiye ederim.
@neymardasilva70603 жыл бұрын
Üç gün de nasıl okudun . Tutunamayanları sindirerek üç günde bitirmek imkansız. Gene de sen bilirsin.
@koraykurhan41643 жыл бұрын
@@neymardasilva7060 İmkansız dediğimiz şey zihnimizdeki sınırlardan ibarettir..
@vagabond8473 жыл бұрын
@@neymardasilva7060 Askerde karantinada okumuştum ben de iki üç günde ruhum bütünleşti yatakla artık sıkıntıdan okudum.
@alpturangezer371 Жыл бұрын
Bence, Cengiz AYTMATOV'un Gün Olur Asra Bedel isimli romanı da bu listeye dahil edilebilir.
@blossom66213 жыл бұрын
Mehmet Rauf/Eylül, yarım bıraktığım nadir eserlerden biridir. Bir türlü devamını getiremedim. Gerçi lise yıllarımda okumuştum, 15 seneden fazla olmuş. Bir şans daha vermeli mi bilemiyorum, okuyacaklarım listesi hayli uzun ve neredeyse her hafta yeni kitaplar ekleniyor.
@MiMi-cq8bs3 жыл бұрын
Yeni bitirdim bence okumalısınız ben İş Bankası Kültür Yayınların’dan okudum çok beğendim
@bssh02083 жыл бұрын
İki Şehrin Hikayesi'ni yarıda bıraktım. Yanlış zamanda yanlış koşulda mı okudum bilemiyorum ama kitabın yarısına geldiğimde kitapla ilgili yirmi sayfalık bilgiye sahip olduğumu gördüm ve daha sonra baştan okumak için bıraktım.
@Cigdmicn3 жыл бұрын
Bahsettiğiniz kitaplardan Dava, Tutunamayanlar'ın bazı bölümleri ve Yüzyıllık Yalnızlık kısmen zorlamıştı. Ama hiç okuyamadığım Kirpinin Zarafeti ve Günlerin Köpüğü oldu. Tebrik ederim her zamanki çok güzel anlattınız🌸
@cengiz86883 жыл бұрын
Ne düşünürsünüz bilmem ama Dune serisi gerçekten okumakta anlamakta çok zorlandığım bir kitap.Üstünkörü okumak ve sadece aksiyonlara odaklanırsanız kısa sürede bitirebilirsiniz fakat verdiği mesajları anlamaya çalıştığınızda kafanızı kurcalayıp sizi zorla düşünmeye sevk ediyor.
@allesinordnung87013 жыл бұрын
Tutunamayanlar'ı 2 sefer keyifle okudum. 3-5 yıl sonra tekrar okumak istiyorum.
@aysekaya15933 жыл бұрын
Usta ve Margarita zor bitirdim ama yinede bitince zevk aldım.
@nimetkocak83603 жыл бұрын
Harika.Emeginize saglik
@RedRock1043 жыл бұрын
Harika videolar sağolun
@Emre-wf8ho3 жыл бұрын
Abi az önce ana sayfama çıkan videoyu izledim (okuru aptal yerine koymak)ve büyük bir nimet olduğunu hissettim kanalınıza girdim. Abone olacağım yeni video atmanız ise harika olmuş!
@onur58393 жыл бұрын
Açık söylemek gerekirse genel olarak Postmodern kitapları okumakta zorlanıyorum. Bunların başında Orhan Pamuk'un BENİM ADIM KIRMIZI kitabı yer alıyor. Yarısında bırakmıştım. Biraz daha tecrübe edinince tekrar okumaya çalışacağım bir kitap.
@uguryldz3853 жыл бұрын
Sofinin dünyası kitabını bu listeye ekleyebilirim 2 farklı bir zamanda başladım ama bitiremedim
@mzgnprck872 Жыл бұрын
Ben dava kitabını okudum ve çok güzel tavsiye ediyorum.
@satellite65123 жыл бұрын
Yüzyıllık yalnızlığı bırak bitirmeyi başlayamıyorum bile, yaklaşık 3-4 yıldır okuma fırsatım olmuyor..
@selin35793 жыл бұрын
Benim en sevdiğim kitaplardan biridir çok ara vermeden her gün okursanız hem kitabı anlayıp hem de sevebilirsiniz.
@satellite65123 жыл бұрын
@@selin3579 sizin hatrınıza bir şans vereceğimden emin olabilirsiniz'
@goshgarhuseynov27043 жыл бұрын
Teşekkürler 👍🏻👍🏻👍🏻
@busraa.67102 жыл бұрын
Dava beni hic zorlamamisti. Yüzyıllık Yalnızlık romanini lisedeyken almış ve yarim bırakmıştım. Şu an Cortazar'ın Sek Sek kitabını okumaktayim, eserin bu listede olması gerektiğine inanıyorum. Julian Barnes 'tan On Buçuk Bölümde Dünya Tarihi, George Saunders' dan Arafta kitaplarını da okumakta zorlanmıştım. Emeğiniz için kendi adıma teşekkür ederim.
@Okanınkitaplığı3 жыл бұрын
çok güzel video olmuş tezer özlü çok sevdiğim bir yazar
@Mahmut_Can_SABIRLAR3 жыл бұрын
Tezer Özlü'nün Çocukluğun Soğuk Geceleri'ni okumuştum, o da beni zorlamıştı.
@kenansezgin57733 жыл бұрын
Güzel bir paylaşım
@greencardhuseyin2 жыл бұрын
Anlaması zor kitapların sadece adı + ufak tanıtımı olan bu videoyu bile x2 de zor bitirebildim...
@ozlemakkuzu43083 жыл бұрын
Merhaba, evet Sercan bey gerisi de gelsin lütfen. Çünkü güçlü edebiyat metni olup, okunması o kadar zor eserler varki. Ben "Yüzyıllık yalnızlık" kitabını çok zor okudum ama sonunda kütüphanemin en sevdiğim kitaplarından oldu. Bir ikincide "Boncuk oyunu" zor bir okumaydı fakat en sevdiğim kitaplardan biri. Her İkisi de benim için inanılmazlar...
@Mehmetmusa123 жыл бұрын
tutanamayanlar'ı başladığım gibi birkaç günde bitirdim. Sonrasında tehlikeli oyunları okudum. Bence önce tehlikeli oyunlar okunmalı.
@fadimeguclu64833 жыл бұрын
Antoine Saint Exupery nim Kale kitabı da anlaşılmasi çok dikkat gerektiren bir kitap
@xxccyyxx3 жыл бұрын
Geçen hasta sağlık durumum pek iyi değil diyordunuz. İnşallah şuan iyisinizdir
@SercanBaylan3 жыл бұрын
Çok teşekkür ediyorum, daha iyiyim :)
@emreusta283 жыл бұрын
Umberto Eco kitapları, Marcel Proust Kayıp zamanın izinde. Buradaki kitapların yarısını okumuşum be çok zorladılar.
@mercan89093 жыл бұрын
Shakespeare ile ilgi daha geniş kapsamlı video çeker misiniz?
@murat3153 жыл бұрын
Emeğinize sağlık.
@hatice68203 жыл бұрын
Franz Kafka'nın Şato eserinde zorlanmıştım ben. İki kere yarım bırakmıştım.
@namkumureronat14963 жыл бұрын
Büyük yazarlar ve büyük eserler kendini okutan yazar ve eserlerdir.. Videoda anlatılan kitaplardan haberim var ama bugüne kadar hiçbirisini okumaya yeltenmedim.. İçgüdülerim güçlü sanırım..
@m1234zh3 жыл бұрын
Her hafta saat öğlen 12:00'yi dört gözle bekliyorum çok seviyorum sizi çok şevk alıyorum siiz dinlerken iyi ki varsınız iyi ki sizin gibi değerler ülkemizi aydınlatıyor sizin gibi güzel insanlarla çok ihtiyacımız var 🙏❤️📚📚
@SercanBaylan3 жыл бұрын
Çok teşekkür ediyorum, ben de sizi çok seviyorum.❤️
@zeyneptunc57633 жыл бұрын
çok çok iyi bir içerik tebrikler
@mavik.73693 жыл бұрын
Ancak benim en zorlandığım kitap Vadideki Zambak bitti ama nasıl bitti bilmem. Birde Saatleri Ayarlama Enstitüsü de yarım bıraktıklarımdan
@heyseyn12 жыл бұрын
Tutunamayanlar kitabina iki yıl önce başlamıştım hala bitiremedim🙃
@yaseminmoore2742 Жыл бұрын
Kazancakis Allah'ın fukarası isimli kitaba 7 kez başladım ve asla bitiremedim.
@ozanbugraozkul6210 Жыл бұрын
Benim açımdan zor kitap olarak nitelendirilecek olan roman Vüsat o. Bener'in Buzul Çağının Virüsü isimli romanıdır. Zaten türk yazarların seçtiği en zor kitap diye de geçer. Bir de Faulkner'ın dili beni zorlamıştı. Ses ve öfke olsun, döşeğimde Ölürken olsun veya Abşalom Abşalom! Olsun. Ama Faulkner beni yazım tekniği olarak en etkileyici yazar olmuştu. Ses ve öfkesine hayran kaldım diyebilirim. Bu da benim yorumum olsun.
@merveminak103 жыл бұрын
Sizin listenizden Dava benim bir türlü kendimi veremediğim bir eser olmuştu. Bunun dışında okuyup da zevk almadığım, zihnimde oturtamadığım eser kesinlikle Carlos Fuentes’in Doğmamış Kristof romanı. Çok zor bir şekilde bitirmiştim. Bir de Foucault Sarkacı, maalesef bitiremedim.
@belginruzgar61302 жыл бұрын
Yüz Yıllık Yalnızlık kitabına 3 kez başladım. Üçüncü girişimimde kitabın şifresinin aslında kitabın başında yer alan aile ağacı olduğunu fark ettim. İşte o sayfayı sürekli önümde tutarak okuduğumda çok akıcı ve keyifli buldum.. Hızlı şekilde bitirdim... Kafka-Dava adlı kitap ise günümüzde yaşadığımız benzer olaylar sayesinde kolay anlaşılır hale geldi..
@canuysal19233 жыл бұрын
Foucault Sarkacı da bence zor kitaplardandır.
@merveminak103 жыл бұрын
Katılıyorum
@wowkwan12273 жыл бұрын
Kanalınızı şimdi keşfettim tam anlamıyla mükemmel! ❤️ 2 gün önce vadideki zambağı bitirdim ve içimdeki uzun süredir çeşitli nedenlerden dolayı uyuyan kitap aşkım alevlendi. Klasikleri çok seviyorum ve sizin kanalınız da bana bir işaret gibi geldi. Diğer videolarınızı da heyecanla izleyeceğim 💖
@muteberelyan23713 жыл бұрын
Paylaştığınız kitaplar ile ilgili görüşlerinize tamamen katılıyorum, yine çok doğru ve isabetli tespitlerde bulunmuşsunuz, zevkle izledim teşekkürler ☺️
@Faith-fz7gh3 жыл бұрын
tutunamayanlara aşık olup okulda öğle arasında tenefüste eve giderken yolda okuyordum hatta son sayfaları dayanamayıp yolda yürürken okumuştum bu kitaba nasıl zor diyebilirsiniz bitireli yıllar oldu açıp okuyasım hala gelir
@Faith-fz7gh3 жыл бұрын
yüzyıllık yalnızlığı da aşık olarak çok kısa sürede bitirmiştim neydi o öyle ya sonunda tüylerim diken dikendi
@ezelturk.3 жыл бұрын
Bu yıl Dava’yı okudum, anlayarak bitirmek benim için çok zordu fakat başladığım kitabı bitirmek gibi bir takıntım var. Yaşıma uygun kitapları seçmeye başlamam gerek sanırım...
@ezelturk.3 жыл бұрын
Türkçe öğretmenim “Artık eğlenceli bir şeyler oku (!)” derken çok haklıydı!
@canuysal19233 жыл бұрын
Das Kapital okumaya başlayıp ta bitiremediğim tek kitaptır.
@oguzakpnar19073 жыл бұрын
Yüzyıllık Yalnızlık 2 kere okuduğum ve en sevdiğim eser.Foucault Sarkacı arkasında ki fihriste bakmaktan zor bitirebildiğim kitap.
@ilhamikrm52283 жыл бұрын
Merhabalar, silmarillion tam bir tarih kitabıdır bence.Tolkien ilk silmarillion'u çıkarmak istedi yayın evleri hobbit ve yüzüklerin efendisini çıkardı.fakat silmarillion nun çoğunu bitirmişti zaten. Cristofer Tolkien düzenleyip baskıladı.Bilim kitapları dahil tarih ve klasiklerin bir çoğunu bitirdim. Ben Saramago okumayı beceremiyorum bir türlü :).
@oflazelif3 жыл бұрын
Yine çok güzel bir video olmuş 👏 emeğinize sağlık Sercan bey🙏 Bu yıl “Kayıp Zamanın İzinde” serisini okudum son iki kitabım kaldı. Serinin bazı kitapları beni oldukça zorladı. Grup okuması olmasa bırakabilirdim. Sizin çok beğendiğinizi biliyorum ama Moby Dick in denizcilik terimlerinin yoğun olduğu bölümleri de beni çok zorlamıştı. Oğuz Atay için biraz daha beslenmeyi ve beklemeyi düşünüyorum. Yaşamın Ucuna Yolculuk beni de oldukça zorlamıştı. Dava ve Yüzyıllık Yalnızlık kitaplığımda beni bekleyen kitaplardan.
@1Anka_kuşu Жыл бұрын
Beni zorlayan ve yarısında bıraktığım kitap usta ve margarita kitabıdır sonra biraz araştırma yapınca yarım bir kitap olduğunu ve yazarın hasta yatağında yazdığı ögrendim ama kitabı bitiremedim
@ivanilyiç3 жыл бұрын
Hocam çok güzel bir video olmuş bu tarz paylaşımları bekliyoruz. Ben iyi bir okuyucu olmamama rağmen ilk okumaya başlayıp 40 kitaptan sonra Oğuz Atay'ın Tutunamayanlar kitabına başladım gerçekten çok zor bir kitap kendimi çok zorladım okumak için son 200 sayfayı 2 defa okuduktan sonra anladım. Sonra iyi ki okumuşum dedim ve ilerleyen yıllarda tekrar okumak istediğim bir eser olduğunu söyleyebilirim. Tezer Özlü ise farklı bir yazım şekli var sohbet eder gibi birisine bir şey anlatır gibi bir yazımı var. Bu listeye Yusuf Atılgan'ın Aylak Adam kitabı da eklenmeli çünkü o da zor ve karışık bir anlatımı var ben yarıda bıraktım çünkü anlamadım ve yanlış bir zamanda okudum. İlerleyen zamanlarda tekrar okumayı düşünüyorum.
@seldadonmez62673 жыл бұрын
iyi bir okur olduğuma inanarak tek izlenmeye değer kanal olduğunuzu düşünüyorum. ulysses benim zor kitabım🙈
@mehmetfatiharvs44693 жыл бұрын
Hepsi çok güzel kitaplar 📚 teşekkür ederim
@cihankarabulut233 жыл бұрын
Hocam Bozkırkurdu'nu da bunların arasına ekleyebilir miyiz? Merak ettiğim bir kitap da.
@isa_karali3 жыл бұрын
Benim eklemek istediğim kitap "Kör Baykuş" okuduğum en ağır kitaptı. Tutunamayanlar'ı büyük bir zevkle ve iştahla okumuştum. Sanırım büyük bir Oğuz Atay hayranı olmamdan kaynaklanıyor.
@emelgunes2453 жыл бұрын
Bencede kör baykuş
@TheRealDiabolik3 жыл бұрын
Bulantı' yı okurkan gercekten cok yorulduğumu hatırlıyorum. Tutunamayanlar' da kendimi Selim gibi hissetmiştim. Bu listeye bir kitapta ben ekleyeyim Orhan Pamuk Kara Kitap. Kara Kitabı bitirene kadar resmen psikolojim bozuldu; bitince çayırlarda, dağlarda koşmak istediğimi ve 3 gün sebebsiz mutlu olduğumu hatırlıyorum. Bu 3 kitabi da tavsiye ederim ama bir daha okumam :)
@Mahmut_Can_SABIRLAR3 жыл бұрын
Ivan Gonçarov'un Oblomov'unu bitirememiştim.
@sabo52603 жыл бұрын
'Uyuyan Adam'ı çok zorlanarak da olsa okudum. Dava ve yüzyıllık yalnızlık kitapları ise benim rahatça okuduğum kitaplardı
@NAZOSPOR Жыл бұрын
Benim için iki kitap var ki okurken çok zorlandığım ancak zorlandığım nispette de yerleri çok ayrı olan. İlki ‘Dinle küçük adam’ (Wilhem Reich) bu eseri zor da olsa 2 kere okudum Diğeri ise Çürümenin Kitabı (Emil Cioran) zorlanıyorum ama onu da bitireceğim. Tavsiye ederim. Hayatınızın geri kalanı eskisi gibi kalamıyor bu iki kitabı okuduğunuzda..
@ctopbas13 жыл бұрын
Vüs'at O. Bener'in Buzul Çağının Virüsü kitabı beni çok zorlamıştı 😥
@hayrikasap59953 жыл бұрын
Franz Kafka dan şato da çok gereksiz detayları ile okumayı zorlaştırıyor yarıda bıraktım. Bir de toplum sözleşmesi felsefeden çok terim içeriyordu birkaç sayfa sonra bıraktım.
@GamerFatih3 жыл бұрын
Yeraltından Notlar'ı da ekleyebilir miyizzz
@r.r.raskolnikov99413 жыл бұрын
Kurtlarla koşan kadınlar ve Böyle Söyledi/Buyurdu Zerdüşt; çok zor iki kitaptı benim için sanırım bir daha okumam gerekiyor
@sladogan99823 жыл бұрын
Tutunamayanların zor bir kitap olduğunuz herkesten duyuyorum ancak bu beni her defasında şaşırtıyor çünkü ben tutunamayanları 6. Sınıfta, 11 yaşındayken okumuş, epey de beğenmiştim. Kitabı 1 ayda bitirmiş, üzerine notlar almış ve keyifle okumuştum ama o sıralar okumaya yeni başladığımdan kimse bana eserin önemini, felsefesini açıklamamıştı. Çerezlik kitap olarak okumadım belki ama akıcı ve eğlenceli bir kitaptı, insanların zor olduğunu düşünmesinin ön yargılardan kaynaklandığını düşünüyorum. Listedeki diğer kitapların hiçbirini duymamıştım ve listeme ekledim, teşekkür ederim.
@uzaklar6136 ай бұрын
Bende yirmi yaşlarımın başında okumuştum ve zorlanmamıştım. Aradan yaklaşık 30 yıl geçmesine rağmen kitabın içeriğini unutmadım.
@burock49653 жыл бұрын
Victor Hugo - NotreDame'ın kamburu. Eser olaylı kaotik kalabalık bir sahnede başladığı için geçen isim sayıları fazla ve fransızcanın dile zorluğu da hesab edilince cinlerim tepeme basmıştı. İsimler çok karışık telaffuzu zor ve bu isimlerden çok geçiyor akılda tutmak zorlaşıyor. İlk 100 sayfayı sabırla okumak çok zor ben 3 4 kere bırakıp kaldığım yerden devam etmek zorunda kaldım. Ama iyi bir eser.
@ramilsahhuseynli35653 жыл бұрын
“Yaprak Fırtınası” oldu bende, doğru bitirdim ama çok manasız geldi bana
@sebahattinkoyas43973 жыл бұрын
"Kayıp Zamanın İzinde" serisi aşırı yoğun anlatımıyla aslında zor değil boğucudur okuru boğmaktadır "Ulysses" ( her okurun kendi görüşü farklıdır bana göre asla zaman kaybı değildir) hava atmak için okuyacağım diyen 10. sayfada kitabı atar muhtemelen :) konusu çok basit sıradan bir Dublin gününün sadece 18 saatlik bir kısmının birkaç kişinin gözünden kitaba yansımasıdır fakat kullanılan teknikler üslup itibariyle aşırı zordur (kitabın akış ritminde james joyce atıf yağmuru ve bilinç akışı kullandığı için) gerek incil gerek odesa gerek ilyada okumak isteyen okuyabilir fakat kendi tecrübem gerek yoktur merak ve istek mühim olup okurken kitabın sözlüğünü edinmesi okurun yararınadır bunlardan sonra kendi adıma en zorlandığım "Dava" olmuştur Kafka'nın karanlık mahkemesinden çıkmak epey sabır gerektirir.
@a.s.68503 жыл бұрын
Bilinç akisini kullanmak ne demek?
@abidinakbatur18863 жыл бұрын
Merhaba, Tam da elimde sürünen kibabın üzerine geldi bu bölüm. Mesa Selimoviç Ölüm ve Derviş uzun zamandır elimde çok düşük bir hızda ilerliyor, hem konu hem de okumam. Önsözünde de çevirmenleri tarafından zor okunan bir eser olarak değerlendirilmiş.
@gul37623 жыл бұрын
Faulkner Ses ve Öfke, Döşeğimde ölürken kitapları benim için çok zor kitaplar. Anlatımı çok zor çok dikkat gerektiriyor. Çalışıyorsanız, yorgunsanız gerçekten tekrar tekrar okumak zorunda kalıyorsunuz. Herman Hesse Bozkırkurdu kitabı da biraz zor kitaplardandı. Yasunari Kavabata kitapları da birkaç sene önce okuyunca zor gelmişti bana tekrar bakmam gerek. Doğru zamanda doğru kitabı okumanın her zaman daha etkili olduğunu düşünüyorum. Bu alışkanlık biraz zaman ve tecrübe gerektirir.
@mertyasar91493 жыл бұрын
Karanlık Thomas-Maurice Blanchot Bu da zor gelmişti bana.
@SaadetOZTRK3 жыл бұрын
Budala. En az 5 kere başlayıp ortasında bıraktım.
@zirvede.camasir.asan.3 жыл бұрын
Tutunamayanları sadece ben seviyorum her halde.
@galipemrecilvezoglu28353 жыл бұрын
Umberto Eco - Gülün Adı. Olay örgüsünü takip etmeye çalışırken araya felsefik çözümlemeler ve dönemin Katolik cemaat/tarikatlarının anlatımları giriyor. İnat edip bitirdim, olayı biliyorum, ama o felsefik çözümlemeler hakkında hafızamda en ufak bir şey kalmadı. Bitirmek de aylar sürdü zaten ya da bana öyle geldi.
@GaiusJuliusCaesar13 жыл бұрын
Faust benim için en zor ve anlaşılması bir hayli güç bir kitaptır.