Başkan yaka mikrofonunun kayıt aldığına eminmisin? Sesin çok uzaktan gibi geliyor sanki sesisni kamera kaydetmiş gibi, Yani tok bir ses gelmiyor boşlukta gibi ses
@uchhaitach71902 жыл бұрын
Videonun başında açmayı unutmuş herhalde mikrofonu videonun sonunda açıyor
@hamzaozcan1742 жыл бұрын
Yankı yapıyo
@ulviyyqocayeva64882 жыл бұрын
Kısacası yakı yapıyo
@AnadoluislamCumhuriyetiAnayasa2 жыл бұрын
Millet iron man da masanin üstünde sonsuza kadar dönen bir aparat var hatta tony stark sinir olup dururuyor onun ismi ne
@7pangoo2 жыл бұрын
@@AnadoluislamCumhuriyetiAnayasa vibratör kardeşim onun adı
@murat60able11 ай бұрын
Bence yercekimi veya suyun kaldirma gucu bi enerji yontemi olarak kullanilabilir. Bu fizige aykiri degil sadece su an kullanmasini bilmiyoruz.
@adakadak628611 ай бұрын
İnsanları aldatan bizden değildir demiş Peygamberimiz. Aynen katılıyor ve destekliyoruz. Sizlerde zahmet edip bizleri aydınlattığınız için çok sağolun. 🙋🏻♂️👏👏👏
@ademkilic43104 ай бұрын
Düzenekler arasında fark var. Birincisi şişe yapısı daha uzun olduğu için suyun hareketi ve düşüş daha sert. İkincisi daha pürüzsüz. İçerisinde suyun hareket hızını engelleyen bir yapı, kıvrım, tümsek yok. 3. Pet şişe değil cam şişe daha ağır olduğu için denge düzenini etkileyebilir. 4. İçerisinde kullandığı sıvının ne olduğu bilinmiyor. Onun özgül ağırlığı da suyun hareket hızını etkilediği için hareket sağlayabilir.
2 жыл бұрын
Çok çok tebrik ve teşekkür ederiz, ufuk açıcı bir video daha :)
@serdarbaskan2 жыл бұрын
Teşekkürler Hocam
@AhmetTasdemirDJLuds2 жыл бұрын
Ben yerçekimi ile çalışabilecek bir tasarım tasarlayıp matematiksel olarak sağlamasını yaptım. Ama aldığım sonuç şu. Yerçekimi 9 Newton = 10watt … 10 w ın yarısını sistem ayakta kalmaya harcıyor ve size kalan 5w. İsterseniz gökdelen kadar isterse 3 m boyunda yapın alacağınız max 5w. Burda çıkan sonuç şu; en ideal sistem bile yerçekiminin yarısından fazlasını veremez. Yani aslında ben 9 Newtonu elektriğe çevirmiş oluyordum. Küçük bir güneş paneli bile 5w verebildikten sonra 3m boyunda yerçekiminden elektrik üreten bir şeyin manası yoktu. Bu yüzden projeyi denemedim.
@okc.hureyre2 жыл бұрын
Mükemmelsin reis
@AhmetTasdemirDJLuds2 жыл бұрын
@@okc.hureyre Teşekkürlerimi iletirken şunu da eklemek istedim. Yerçekimi ile enerji zaten üretiliyor, o da hidroelektrik santrali. Ama onun kaderi de yağmurun insafına bağlı. Yani doğrudan yerçekimini değil de dolaylı yoldan doğanın suyu getirip getirmediğine bağlı çalışıyor. Bizim ulaşmaya çalıştığımız ise doğadan bağımsız insan yapımı ve durmayan enerji üretimi. O da eğer gerçekse sadece magnet motorla mümkün olabilir gibi duruyor.
@-yunus37232 жыл бұрын
Üstad bunu lütfen bir videoda anlat
@pentapenta77922 жыл бұрын
Eğer boyutun etkisi yoksa maliyeti düşürmek için en küçük boydan fazla sayıda yaparsın.
@AhmetTasdemirDJLuds2 жыл бұрын
@@pentapenta7792 Burda mesele maliyetten ziyade 9 Newtondan 20 Newtonluk enerji alamayacağınız.
@devrimkaynakdemir9194 Жыл бұрын
Entropi örnegi cok yerinde bir anlatim.Kuantum fiziginde isler degisebilir belki , bilemiyorum ama henuz oralara gelmedik :)
@Kadir_Yilmaz11 ай бұрын
6:34 sarmaca bağlaması kaçınılmaz çünkü su şişeleri bir birlerini dengeliyor oyuzdende 20 kuvvetine zıt 20 kuvvet oluşuyor aslında olması gereken şey sürekli dışardan bir enerji alması dönen şey enerji üretip bu enerji dışardan iten dış kuvvetin gerekli enerjisini karşılıya bilirse dışardan gelen bir kuvvet o şeyi sürekli döndürmeye dönen şey elektirik üretmeye o elektirik dış kuvveti beslemeye yeticektir ama hiç birşey kusursuz çalışmayacağı gibi bununda bağazı sorunları olacaktır örneğin elektirik üreten şey bozula bilir veya ürütilen elektirik dış kuvveti beslemiye bilir yani dış kuvvet 20 gücünde iterse ve üretilen elektirik 20 değilde 18 olursa dış kuvvetin gücü 20 den 18 düşer buda bir sonraki üretilecek olan enerjinin 18 den 14'e düşmesi demektir buda bir sonraki itişin 14 olmasına buda üretilen elektiriğin 6 lara kadar düşmesi demektir yani buda dönen şeyin hızla yavaşlamasına sebep olur ama bunu yapmak mümkün değil bu sadece teoride mümkün böyle bir şey olsaydı petrol kullanılmazdı veya elektirikli arbalara dışardan elektirik yüklenmezdi neden mümkün olmıyacağını anlatmama gerek yok heralde her insan bunu kolaylıkla bilebilir
@OmerEraslann2 жыл бұрын
İşini seviyor ve gerçekten bir şeylere emek vererek video yapıyorsun başkan, umarım milyon abonelere ulaşırsın. Eline sağlık ❤️
@tuncaychoban5252 жыл бұрын
Başkan evde nasıl kokain yapılır adlı bir video gelir mi?
@akyaziliatmaca542 жыл бұрын
şişelerdeki Su hassas kantarın üstünede aynı oranda doldurmanız gerekir bence
@senoleker2 жыл бұрын
10:00 Hoparlör elbet elektrik üretir. Çünkü manyetik alanda hareket eden bir bobin var ama bu, çatalla kuyu kazmaya benzer. Hoparlör yerine basit bir elektrik motoru alsak, çok daha kolay ve çok daha güçlü ışık elde edebiliriz. Bu arada meraklılar için: İki hoparlörü bir çift kablo ile birbirine bağladığınızda birinden konuşursanız diğerinden duyulur. Tabii bunu yapmak için sesin dışarıdan gitmeyeceği kadar uzakta olacaksınız. Konuşan kişi hoparlöre yakın ve bağırarak konuşacak, diğeri de kulağını dayayarak dinleyecek. Çocukluğumda yapmıştım bunu. 14:11 - 14:15 arasında yakayı ele vermiş sahtekar kardeşimiz; mavi sargının altında bir "şey" (evet, pil) olduğu anlaşılıyor. Aslında çok daha ustaca, güzel ve anlaşılmayacak şekilde yapılabilirdi. Hiç anlaşılmayanları da var.
@BipolarAdam11 ай бұрын
Serdar bey sizi çok severep takip ediyorum, çok güzel bir abimizsiniz size uzun ömürler dilerim... Çok pozitifsiniz
@Onurhnozkoc Жыл бұрын
Serdar abi o ilkteki cant şişe çarkını tersine çevirmen gerekiyor bence. Efsane değil gerçek
@salihkeser74092 жыл бұрын
1657 yılında bu deneyi meydanda yapsaydın başkan, büyücü diye kelleni vururlardı.
@mahmutalkn41162 жыл бұрын
Hocam 2. deneyinizdeki elektrik üreten malzemenin adı "Piezo-elektrik". Bu malzeme mekanik enerjiyi elektrik enerjisine çevirir. Bir bakıma titreşim veya baskıyı da çeviriyor diyebiliriz aslında. Günlük hayatta hoparlör ve kulakliklarda bulunur. Ayrıca başka cihazlarda da kullanımına rastlayabilirsiniz. Hatta yurtdışında bu malzemeyi kullanarak elektrik üretmeye çalıştıkları çok güzel projeler var. Örneğin yürüyüş yolları veya bisiklet yollarının altına bu piezoelektrik denen malzemeleri koyarak bulunduğu çevrenin elektrik ihtiyacını karşılamak gibi amaçları var. Tabii bu yolların altına koymayı düşündükleri piezoelektrikler hoparlörün içinde bulunandan çok daha büyük. Meraklısı için bu bilgiyi yüzeysel olarak açıklamak istedim. Lakin daha da içeriğini merak edenlerin ve biraz da fizik severlerin mutlaka araştırmasını tavsiye ederim. Bakarsınız bu gibi projelerin öncüsü Türkiye olur :).
@muhammetyilmaz58242 жыл бұрын
Öncüsü mü? Türkiye mi? Güzel hayal ama çok kapılmadan gerçeklere dönmek gerekir. :)
@Ftmnrsri542 жыл бұрын
Videoları izlemeden Önce Beğendiğim tek Kanal .
@blitzblitz67112 жыл бұрын
Başkan bey..... Bu tarz denemelere bayılıyorum. Viedeolar biraz daha uzun olmasını isteriz ..teşekkür..kolay gelsin
@BlockDAGboss5 ай бұрын
Gramaj tutmadığı için erken duruyor bana gelmiş fizik diyor birde
@kalbicocukbendenbukadar83782 жыл бұрын
Bir fikir daha hoperlörle yaptığın deneyi Akvaryum hava motoruyla yapabilirsin . Kapağı açıp bakarsan düzeneği görünce anlarsın zaten çok basit :
@Kadir_Yilmaz11 ай бұрын
abi bunu yaparken sürtünme kuvvetini yok sayıyolar bir rivayete göre sürtünme kuvveti olmasaydı hiç birşey yerinde durmaz ve süratli hareket ederdi örneğin koşarken kayan bir futbolcu saatler, günler, haftalar ve hatta yıllar boyunca kayarak gitmeye devam edebilirdi
@seattleboyu2 жыл бұрын
Yine yeni yeniden güzel bir video daha,eline sağlık 😁
@peugeot308gtibypeugeotspor62 жыл бұрын
10:40 hhahahhahhhahahhahha başkan ya
@lezokez60522 жыл бұрын
Öncelikle emeğine sağlık başkanım. Bunu videoyu bir seri haline döştürebilirmisin. Mıknatıs kullanilarak fanlar döndürülüyor ve fandaki dinamo elektrik üretiyor bunu deneyebilirmisiniz? Bide su döngüsü var. Ve bide dinamoları çaprazlama bağlayarak elektrik üretme var. Hocam bunları denerseniz çok sevinirim. İyi günler.
@vegalyrics2 жыл бұрын
Bunları denemesine gerek yok. Sahte olduğu apaçık belli zaten, sonsuz ve sınırsız enerji imkansızdır.
@ermancetn2 жыл бұрын
Kardeşim, ne denersen dene, sonsuz enerji diye bir kavram yok. Olmayan bir enerjiyi elde edemezsin, ancak başta verdiğin bir miktar enerji varsa (akü, ilk hareket vs.) onu verimsiz bir şekilde dönüştürerek bir şeyler elde edebilirsin ancak bu da sınırlı bir süre izleyeni eğlendirir. Buradaki temel kanun enerjinin korunumu. KZbin'daki sonsuz enerji videolarının tek bir amacı var, o da ilginç bir şey göstererek izleme sayısını artırma ve para elde etme. KZbin'dan kazandığın parayla evindeki aletleri bedava çalıştırabilirsin :)
@SonMürşanoBükücü13 Жыл бұрын
@@ermancetnmıknatıs bile manyetizmasi bozuluyor
@bunyaminerdemir3306 Жыл бұрын
Tam deneyecektim hayallerimi yıktın sağol 😮
@SdtCLk2 жыл бұрын
Serdar Başkan Bir manyetik Tren Yapımını izlemek isterim ♥
@alibayramzade64442 жыл бұрын
Merhaba. Bu mantlk uygulanarak iki hoparlör bir birine kabloyla bağlanarak elektriksiz telsiz düzeltilebilir. Bir hoparlöre doğru konuştuğumuzda diğerinden duyulacaktır.
@hikmetkaragoz6214 Жыл бұрын
Teşekkürler bilgilendirdiginiz için. Mıknatıs ile ısıtıcı yapmak da "fake" değil mi?
@ugurcakr75702 жыл бұрын
Boyle bilim ile ugrasan bir kanalin olmasi onur verici baskanim.Tam gaz devam... Allah'im (c.c) yardimciniz olsun. Herseyden once isinizi Allah'in (c.c) rizasini gozeterek yapin.Zaten en guzelini yapmis olursunuz.
@MEHMETay-j7v10 ай бұрын
enerji donüşümünde enerji kayıpları mutlak vardır kayıp yoksa elektrik yoktur .... emeginize saglık hocam
@ibrahimk422 жыл бұрын
abi bu kanalı acalı bir sene oldu bir senede cok iyi gelişti kanal
2 жыл бұрын
Bravo. Şu ana kadar izlediğim tüm free enerjinin olmayacağını söyleyen ama sebebine tam değinmeyenlerin aksine siz sonunda ENTROPİDEN bahsettiniz.
@sene-dz9bt2 жыл бұрын
adam okadar blmıyokı carkı bıle yanlıs tarafa cevırıo..
@hengen422 жыл бұрын
@@sene-dz9bt evet kanser etti o beni
@omeralisonmez28972 жыл бұрын
Entropiden daha çok enerjinin korunumu. Mekanizmaya yüklenen enerji cantın ortasındaki rulmanda oluşan sürtünmede ve suyun şişelerde oluşturduğu sürtünmelerde harcanıyor.
@gokselgursoy292725 күн бұрын
Entropi ile alakası yok bu arada bu deneylerin.
24 күн бұрын
@@gokselgursoy2927 entropi hayatın kendisidir. Entropisi pozitif olmadan bir atom bile yerinden kımıldamaz.
@alibolat8873 Жыл бұрын
Hocam normalde o bisiklet jant deneyinde bence sürekli döngü sağlanabilir. Normalde video durdurduğumda jantın iki tarafındaki suyun tam dengeyi sağladığı görülüyor. Bunun yerine 6 şişe değilde 7 şişeli bir düzenek olsaydı bu denge bozulur ve döngü sağlanabilirdi...
@dark-nq1wn Жыл бұрын
mümkün dahilinde değil aktardığın enerji bitmek zorunda sürtünme vs. ne olursa olsun sonsuz enerjı bulunabilecek bişey değil biz mecburen sadece enerjiyi dönüştürerek enerji elde edebiliriz örnek güneşin aktardığı enerji, rüzgar ,suyun potansiyel enerjisi ,fosil ,atomun ayrılmasından oluşan enerji (nükleer) atom bombası mantığı gibi) yani sadece dönüştürebiliriz enerjinin korunumu diye bişey var sonuçta (izlemeden yazmıştım hocada zaten aşağı yukarı aynı şeyleri söylüyormuş )
@aliafacan74182 жыл бұрын
Hocam emeklerinize saygı duyuyorum teşekkürler. yalnız bize başlangıçta gösterdiğiniz mavi çarkı ters yönde çevirdiğiniz kanaatindeyim.
@ahmetozdil307 Жыл бұрын
Doğru tahmin ben 2005 te yaptım çalıştı
@kerembildik99972 жыл бұрын
Bunlara inanan termodinamik yasalarını inkâr ediyordur. Uygulamalı olarak da gösterdiğin için teşekkürler Serdar abi.
@ergin82 Жыл бұрын
Bunlara inanan "termodinamik" kelimesini doğru telaffuz edemez ki hem yasasını bilip hem de inkâr etsin.
@furkanyayla99852 жыл бұрын
başkan son yaptığın deney elektirikte primer ve seconder sargı olarak geçer demir nuve olsaydı led yanardı
@Altin_bilgiler2 жыл бұрын
yok yine yanmaz masanın altına temassız şarz bobini koyarsan yanar sadece bunun içinde birşeye sarman gerekmiz hoparlörun içinden çıkan sargiyada ampul bağlasan yanar temassız şarz aletinin ilkel versiyonu anlıyacağın
@vegalyrics2 жыл бұрын
Neden yansın ki?
@ramazankaymak4594 Жыл бұрын
denemek çok güzel. modelde denge problemi var. pet şişeler eşit açılarla bağlanmalı ve su miktarı aynı olmalı. Fizikdeki moment kuralına göre enerji kazancı olur ve dönme sağlar.
@numandagoglu6504 Жыл бұрын
aynen
@aliihsanmeric2361 Жыл бұрын
Güzel pratik fikirler gençlerin bu fikirlere ihtiyaçi var
@trakyali22472 жыл бұрын
Hareket+manyetizma=elektrik kanalınızı beğenerek izliyorum yeni keşfettim güzel videolarınız var...
@braveonder2 жыл бұрын
Hoparlör mikrofon olarak kullanılabilir. Hoparler bobini etrafındaki manyetik alanı değiştirirseniz hoparlör elektrik üretir.
@berkayatlas1192 жыл бұрын
Sondakii yuvarlağın mıknatıs olma ihtimali olabilirmi videoda ?
@muratgunaydin250910 ай бұрын
şişeleri eşit mesafede değilde belli bir aralıkla bir birine bir yöne doğru (döndürmeyi düşündüğümüz yöne doğru) birbirine yakın koymak daha uzun süre dönmesine sebep olur mu?
@qwerasdf70482 жыл бұрын
Ben evde bunun bilyeli olanını mukavvadan yapmıştım 4-5 tur ben enerji vermeden sadece salıvermemle dönüyordu. Bu video baştansavma yapılmış. Tartı olmadan şişelerin açısı eşitlenmeden bağlandığı için 1 tur bile atmıyor. Bende malzeme olsa rulman ve ahşap malzeme ile bence yapılabilir
Merhaba serdar hocam. Bu aralar Freeman enerji adında yaylı bir düzenek içerisinde sınırsız döngü halinde dönen bir silindir var. 2 şerli 4 yaylı sistem var. Bir hareket halinde elektriksiz dönen bir mekanizma. Gercekmi acaba. Olabilirmi böyle bir sey
@gannicusroma83742 жыл бұрын
Emeğine sağlık arkadaşım.. Kralsın. İşini severek yapıyorsun
@balal24482 жыл бұрын
Elektronik eşyalar kaç kw harcıyor videosu ne zaman gelecek bi video bu kadar zor olmamalı
@tahacakr48142 жыл бұрын
Başkaan daha fazla deney videolarrı gelsinn
@HasanOkyay2 жыл бұрын
Kardeşim döner yercekim hesaba aldınmı adam yapmış ben biliyorum nası oldupunu ama söylemem burda konu yerçekimi kardeşim yer çekimi sayesinde dönüyor
@sezaiyilmaz7109 Жыл бұрын
Cok temiz anlatım, teşekkürler
@qezenfer16072 жыл бұрын
Təşəkkürlər hocam
@ayse90972 жыл бұрын
Yine harika bir videoyo geldi
@AtakanBalkc2 жыл бұрын
Daha kaliteli bir jant göbeği olsaydı belki daha iyi çalışabilirdi Serdar Başkan :)
@Drcoinmaster2 жыл бұрын
Başkannnn Bi galp beah
@mustafatahirsag49432 жыл бұрын
Seviliyosun başkan
@Zeynep-ft9ce6 ай бұрын
Abi senin yaptığın hoparlör duzeneginde gözlemlediğim kadarıyla basınc etkisini kullanarak yapiyosu zaten dünyada böyle elektirik üretiliyor denizin dalgaları kullanılıyor dalga duvara vurdukça elektirik üretilir böyle prensiple çalışan seyler var
@TunahanBLG2 жыл бұрын
Seviliyorsun başkan selamlar 👋
@SdtCLk2 жыл бұрын
Selam Başkan. Bi'Milyoncu dükkanından aldığın sadece Ölçü göstergeli sürahi sağlam kalmış Ne zaman kırılacak merak ile takibindeyim. ♥
@kazim.karabacak2 жыл бұрын
Hoparlörün elektrik üretmesi den ziyade titreyen diyaframın havada sese dönüşmesi çok ilginç. Sesi titreyen diyafram mi yoksa titretilen hava mi çıkarıyor? Sanırım diyafram çıkarıyor ve hava sayesinde ses yol alıyor.
@cfiratgokcimen396811 ай бұрын
Öncelikle merhaba hoparlörle ve sesin oluşumu hakkında bilgilenmek istiyorsanız yutupta sesten müziğe diye 2...3 bölümlük vdeoları seyretmenizi tavsiye ederim saygılar 😊👍
@mustafayakar2975 Жыл бұрын
Led dc voltaj ile çalışır o yüzdendirki artı eksi kutup önemli hoparlörden ürettiğiniz enerji alternatif bu yüzden sağlık yanmaz
@yavuzselimtoprak89032 жыл бұрын
Başkan şişelerle yaptığın düzeneğin küçüğünü neodyum mıknatıslarla yapar mısın?
@burakdeniz35162 жыл бұрын
kar ettirecek kadar gidiyorsa temiz enerji olarak yapılabilir
@burakdeniz35162 жыл бұрын
Güneş enerjisi santralleri yapımında da enerji harcanıyor, hidroelektrik santralleri yapımında da enerji harcanıyor böyle bakarsak hiç temiz enerji üretimi yapmayalım. Hiçbir sistem sonsuza kadar gidemez zaten herkes böyle hareket etseydi zaten hiçbir şey başaramaztık hiçbir araba, uçak vs. üretilemezdi eninde sonunda bozulacak diye.
@orhankayal13910 ай бұрын
Selam hocam bizi aydinlatığin için teşekkür ederim hocam manyetik motor doğrumu izmirli muammer yıldız yaptığı manyetik motor .
@ibrahimerengunes74410 ай бұрын
Termodinamiğin 1. Yasası hiçbir enerji dönüşümü kusursuz olamaz ilk denenen mekanizmaya benzer mekanizmalar var ve çalışıyor ama sonsuz olmamasının nedeni sürtünme sonucu aşınma :)
@muhammedaydnbaykusreis2 жыл бұрын
Çok iyi video olmuş başkan la 😃
@gokselgursoy292725 күн бұрын
Temel fizik kuralı. Enerji yoktan var edilemez, var olan enerji yok edilemez. Enerji sadece form değiştirir.
@ahmetozdil307 Жыл бұрын
Hocam insanların araştırma isteğini kırmayın gösterdiğini mavi çarkın benzerini 2005 yıllarında yaptım çalıştı sen çalıştıramadın tekrar dene mutlaka çalışır
@selcuke778 ай бұрын
Detay yazarmızınız
@menemenforever69662 жыл бұрын
işte gerçek aboneyi hak eden kişilerden biri
@alielcan37452 жыл бұрын
size katılıyorum ustam hiç yanmaz hepsi hileli işler..
@fatihocakci76622 жыл бұрын
00:20 de acaba saat yönü tersine mi çevirmek gerekliydi acaba 🤔
@yusufdemircan72312 жыл бұрын
Onceki videoda denedi
@osmanli63852 жыл бұрын
Boşuna mı alternatif akımla çalıştık başkan. Manyetik alanı değişirse indüksiyon akımı oluşur
@hayaksuuu2 жыл бұрын
Seviliyorsun başkannn
@recepoz17282 жыл бұрын
Serinin devamı gelsin başkan 🔥🔥🔥
@utkukurum49302 жыл бұрын
Başkan sonsuz enerji videoları gelsin
@fatmanadir7671 Жыл бұрын
Birde suların miktarını şişelere yüzde 15 daha az koysan siralayarak olur gibi geldi tahmin sadece tabi
@mirdasturk63832 жыл бұрын
abi çarki diğer tarafa cevirecektin
@sene-dz9bt2 жыл бұрын
hıc bıseyden anladıgı yok zaten bu adamın.. bu kadar cahıllık olmaz. carkı bıle ters cevırıyo
2 жыл бұрын
Selam kolay gelsin mıknatıs deneyinde bir şey dikkatimi çekti senin yaptığınla diğer arkadaşın yaptığı farkı sargılar biri ters biraz daha dikkatli incelemelisiniz sizin iki kablo ucuda aynı yöndeydi iyi çalışmalar
@selimbaran2 жыл бұрын
yine mükemmel bir video eline sağlık başkan
@Arhans6092 жыл бұрын
Başkan ledin uclarini sadece doğru akimda degistir pil vs. mıknatis ve bobin kullanilarak uretilen elektrik (dogrultulmadıysa) hep alternatif gerilimdir ve ledler alternatif gerilimde calisabilirler
@okankarakoc3752 жыл бұрын
Başkan biseklet cantını ters tarafa çevirdın
@myururdurmaz9 ай бұрын
Gayet eğlenceli bir video olmuş Teşekkürler
@ibrahimaktas52492 жыл бұрын
serdar başkan hazır el atmışken böyle havalı güzel bi elektro mıknatıs yapsana fizik projem var diğer kanalları pek gözüm tutmadı lütfeen
@3boyutlucocuk2 жыл бұрын
Başkan civa gibi yoğunluğu yüksek bir sıvı kullanırsan biraz daha fazla döner mi acaba tabi yine durur
@erturkdemircan936111 ай бұрын
Ekolazer demekki boyle calisiyor yillardir merak etmistim sagol abi 😅
@cengiztakara91982 жыл бұрын
son mıknatıslı örnek fake değil. sadece bobin dışarıdan manyetik alanla indüklendiğinden dolayı (aynı dışarıdan kompresörle üflediğinizde rüzgarın etkisiyle dönen çark sistemindeki yapay rüzgar gibi) lamba yanıyordu. bobinler frekans üretebildiği gibi anten olarak ta kullanılabilmektedir. Benzer voltaj ölçümünü 25 Kasım 2020 den önce çamlıca verici istasyonunun (yani yıkılmadan önce) yakınında yapmış olsaydınız voltaj görmeniz muhtemel olurdu. (bkz. tesla coil)
@Dionyverse9 ай бұрын
içimdeki suyun miktarını aynı eşit miktarda doldurup ve 1 şişe ara ile içime hava değil de helyum basarsak olur gibi
@bulentaksut37042 жыл бұрын
Hoparlör bobini aşağı yukarı hareket sürekli ettirilirse düşük oranda alternatif elektrik olur. Let diyottur ve tek yönde elektrik geçer. Doğru polarma ışık olur, ters polarma hiç bişe olur.
@gktuncer2 жыл бұрын
HP'den AC geldiği için, LED'in hangi konumda takıldığı fark etmiyecektir. Lakin, bobin sadece vuruşlarda seri hareket ettiği için, sanki kutup tercihi varmış gibi izlenim vermektedir.
@selimerturk31962 жыл бұрын
Abi özür dilerim kaç yıldır sana bakamıyorum çünki tabletim bozulmuşdu ben affet.videoların süper hepsine bakıcam.İnşallah abonen 500000000000000000000 olur süper videolar.TİKTOK HAYAT HİLELERİ ÇEKREMİSİN.ABONE DAHA ÇOK OLSUN
@ahmetcan3858 Жыл бұрын
Bence, su miktarı kesinlikle, bire bir eşit olmalı. Petler, arası da, tam, eşit aralıklı, olmalı.
@alisaitcol726810 ай бұрын
Doğru 😊
@cnaralman79242 жыл бұрын
Serdar abiciğim seni aileni eşini çocuğunu sevdiklerini arkadaşlarını ekibini sizleri çok seviyorum video çok güzel eğlenceli bilgilendirici zihin açıcı bir video olmuş ellerinize sağlık cansınız. Ayrıcada yeni yılınız tekrardan sağlıklı mutlu huzurlu olsun ailenizle sevdiklerinizle bizlerle hep beraber nice yıllar olsun herkes içinde benim içinde. Ayrıcada ara tatilde Istanbul'a geldim ve vadi Istanbul'a gitmiştim oradan çıktıktan sonrada you kadın kıyafet mağazasının önünde yaren alaca ile fotoğraf çekildim umarım Allah bana aileme sevdiklerime sizlere sizlerin ailelerine sevdiklerinize arkadaşlarınıza ekibinize ve hiç kimseye kaza bela nazar zeval ve zarar vermesin ve rahat rahat sizlerlede tanışırız🙏🙏🙏🙏🙏🙏🧿🧿🧿🧿🧿🧿😁😁😁😁😁😁😘😘😘😘😘😘❤️❤️❤️❤️❤️❤️
@shsksjsj83992 жыл бұрын
Baskan esit koyarsan olmaz biri ağirsa onun karsi tarafı hafif yani agir yaninin karsisi hafif olmalı
@Benimlekal12 жыл бұрын
Şişelerin sayısı eşit olduğu için dönmedi tekli sayı olması lazımdı 5veya7 olsa dönerdi ayrıca suyun miktarı ve şişenin bağlantı şeklide önemli
@Efdalcamur2 жыл бұрын
Sanki şişelerin boyutlarıyla oynarsak birşeyler olacak gibi duruyor
@zeringuney44927 ай бұрын
KZbinrlerin üretiği enerji ıkındıklarında ortaya çıkar .
@MaDMaN709062 жыл бұрын
Başkan'ın örnekleri de beni benden alıyor.Mesela teknedesiniz diye başlıyor.Başki milletin otobüse binecek gücü kalmadı ne teknesi :D
@heraclis12 жыл бұрын
Microfon ve hoparlör inanılmaz bir icat.
@akyaziliatmaca542 жыл бұрын
suyu aynı oranda kantarın üstüne doldurmanız gerekir
@freedomdoАй бұрын
Papaz eriğini imam eriğine çeviren sistem bekliyoruz
@mertkoparan2192 жыл бұрын
Serdar başkanım benim için benzinin telefondan çıkan radyo dalgaları ile yanarım acaba
@mert9042 жыл бұрын
👏👏👏👏🌹🌹🌹 çok güzel bir video olmuş yine emeğine yüreğine sağlık