Rica ederim, yeni videolar da yolda, güzel konulara değineceğiz
@simsekoglu21 сағат бұрын
Kod yazarken yapay zekadan en iyi şekilde yararlanmak için, hazırlık yapmalı ve projeleri parçalara bölmelisiniz. En az sayıda ve özlü sohbetlerle ilerlemek, yapay zekanın bağlam penceresini verimli kullanmanızı sağlar. Böylece, kod yazım süreci daha akıcı ve etkili hale gelir. Bu yöntemle, yapay zekadan maksimum verimi alabilirsiniz.
@canomerodabas19 сағат бұрын
Çok haklısınız, insanlarda benim yerime her şeyi yapacak, sıfırdan yazılım üretecek gibi bir algı var. Aksine birlikte çalışmak gerekiyor, doğru soruları sormak gerekiyor, en azından şimdilik
@canerdemircigm8 сағат бұрын
Yazılımcılık öldü bunu kabullenelim artık. Görünen köy kılavuz istemez. Yapay zeka ile bazı meslekler yakın zamanda bazıları da uzun vadede yok olacak. Bu süreçte işin değeri azalacak zaten. Mesela muhasebecilik eskiden değerliydi sonra değersizleşti yakın zamanda tamamen yok olacak. Bazı işverenler muhasebecisine temizlik, çay ikramı gibi işleri bile yaptırıyor bazıları mal bile yükletiyor (ben yani 4 yıl önce hem muhasebe tuttum hem mal yükledim bi iş bulup kaçtım ordan :)) İşin değeri azalınca ve iş hızlanınca size verdikleri para gözlerinde büyür ve başkalarının işini de size yıkarlar. Ayrıca yapay zekayla çalışmanın yazılımcıya iş tatmini sağlayacağını da hiç sanmam o daha çok tüccar zihniyetli arkadaşlara iyi gelir. Belki ilerde mouse ve klavyeyi bile kullanmayacağız, çok hızlı ve değişken bi iş yapma şekli olacak ve bu bizim ruhumuzu bunaltacak. Şirketlerde neden çok uyduruk ünvanlar var tabikide bir kişiye dünyanın işini kitlemek için mesela şirketin kullandığı yazılımda arayüzleri depo müdürü ve takımındakiler yapay zeka ile birlikte tasarlayabilir, yazılım departmanı hiç olmayabilir. Neyse bu AI kendi işinin sahibi olan şahıslara, şirketlere, devlet kurumlarına iyi gelir ama bizim gibi emekçilere gelmez kardeşim. Teknoloji bu noktada durmalı canım sıkılıyor. Adamlar bizim github kodlarımızdan, whatsapp yazışmalarından, internetten AI Agent ları eğitti şimdi de bize parayla satıyorlar.
@nomadybb1-66er74 күн бұрын
biz kod yazmıyoruz mühendislik yapıyoruz optimizasyon yapıyoruz kod yazmak bu işin çok küçük bir kısmı süreci iyi hızlandırdı ve eskisi kadar eleman ihtiyacı yok artık
@canomerodabas3 күн бұрын
Nasıl kullanıyorsunuz yapay zekayı mühendislik tarafında? Çok bilgim yok o konuda merak ettim açıkçası.
@cenk930112 күн бұрын
Merhaba, Ömer Abi. Ben Açıköğretim Web Tasarım ve Kodlama öğrencisiyim. Aklımda, Patika'nın Backend Java Bootcamp'ine katılmak var. Ancak kafam oldukça karışık. Belirli bir ücret ödeyeceğim, fakat ileride alaylı olarak gerçekten iş bulabilir miyim bilmiyorum.
@canomerodabas2 күн бұрын
Üniversite çok önemli değil açıkçası, daha çok kendini ne kadar geliştirdiğin ve yaptığın projeler önemli. Patika faydalı olabilir ama KZbin dan da kendin ücretsiz başlayabilirsin. Canlı yayınlara uğra istersen daha detaylı konuşuruz
@atakanzengin7 күн бұрын
Güzel içerik olmuş, yapay zeka yine bi yazılım bilgisi olan biri tarafından kullanılırsa çok faydalı olabilir. Ekiplerin insan gücü ihtiyacı zamanla azalabilir ancak tamamen yapay zeka her şeyi yürütür demek zor. En azından şimdilik. Konsept güzel 👍🏻
@hasanylmaz4681Күн бұрын
Eski bir yazılımcıyım. On sene kadar elektronik projelerle uğraştım, o süreçte çok az yazılım tarafında kaldım. İki sene önce oyun yapmak için tekrar yazılım tarafına yöneldim. Başlar başlamaz yapay zeka işi patladı. En olgun ürünüm bir sene sonra çıkar, ne olacak bilmiyorum. Hem faydalı, sanki yanınızda çok sayıda yazılımcı çalıştırıyor gibi oluyorsunuz, hem korkutucu çünkü bu işin sonu yok. Artık bize de gerek kalmayacak.
@canomerodabasКүн бұрын
Oyun geliştirme maceranı merak ettim açıkçası, canlı yayınlara denk gelirsen bir gün dinlemek isterim sürecini. Yapay zekayı işinin bir parçası haline getiren geliştiriciler kazanacak bu süreçte, yada fikirler ön plana çıkacak çünkü geliştirmek daha da basit bir hal aldı.
@hasanylmaz4681Күн бұрын
@@canomerodabas Unity ile yapıyorum. Başta Unreal çalıştım ama mobil ve webgl çıktıları boş projede bile devasa değerleri (150 - 600 mb) görünce hemen Unity'ye geçtim. Bir oyun salonunda çeşitli oyunların olduğu, çok oyunculu bir proje. Aslında sistem desem daha doğru olur. Bunu kurunca hızlıca yeni oyunlar ekleyebilirim.
@sertunc-k5oКүн бұрын
daron yöndem'in bu konuda fikirlerini dinlemenizi tavsiye ederim.
@canomerodabasКүн бұрын
Faydalı bir kanalmış baya, sağolasın
@umkut4 күн бұрын
Benim gorusum artik bir insan AI Toollari sayesinde sadece temel duzeyde bilgisiyle urun gelistirebilecek. Tabii yine spesifik sorunlar olacaktir bu durumda yine bir sekilde cozulur. Benim merak ettigim AI ne zaman kendi kendine fikir uretecek ve bunu kim onaylayacak? Misal temiz mimari diye bir sey var bunu insanlar zamanla deneyip bir sekilde kabul edilebilir/edilemez hale geliyor. AI kendisi bir mimari gelistirebilecek mi? Gelistirse bile bu cidden dogru bir sekilde mi olacak? AI in onundeki en buyuk sorun bu gibi. Insana ihtiyac her zaman olacak ama artik nicelikten cok nitelik olacak.
@canomerodabas4 күн бұрын
AI’ı bir araç olarak geliştirmek ve kullanmak lazım, bizim süreçlerimizi daha hızlı halletmemize yardımcı olursa daha iyi olur. Sıfırdan bir şeyler yapamaya devam ederse zamanla bizim anlayamadığımız kontrolümüzün dışında bir konuma gelebilir
@@iinamorato28 unity traş denir mi her şey yapılıyor unity bu sekötürün apple ı dır
@Fakirhan-c9zКүн бұрын
Robotların ruhu var mı sorusuna spiritüalizm sayesinde kolaylıkla cevap verilebilir. Öncelikle ruhun ne olduğunu açıklamak gereklidir. Ruhun fani olan ve fani olmayan iki türü vardır. Fani olmayan ruh teolojik araştırmaların konusudur. Fani evrendeki tüm varlıkların ruhu fanidir. Fani ruhun canlı ve cansız iki türü vardır. Sonuç olarak robotların bir ruhu vardır ama bu ruh fani ve cansızdır.