Sindromul Impostorului 🤦‍♂️ | [EP38] The Real You Podcast

  Рет қаралды 3,850

Petre-Tudor Barlea

Petre-Tudor Barlea

7 ай бұрын

Faimosul sindrom al impostorului - ce este, cum se manifesta, de unde vine, si, mai ales - cum scapi de el? Astazi facem cunostinta cu un fenomen despre care se discuta din ce in ce mai mult, care se pare ca ii afecteaza pe multi oameni "din campul muncii".
📄 Pagina episodului: petrebarlea.com/sindromul-imp...
The Real You Podcast: petrebarlea.com/podcast/
ASCULTĂ PODCASTUL ȘI PE:
▶🎧 Spotify: spoti.fi/3xfeqU7
▶🎧 Apple Podcasts: apple.co/3KzgmuK
▶🎧 Google Podcasts: bit.ly/3LUib5t
▶🎧 SoundCloud: bit.ly/37AyK7z

Пікірлер: 33
constantin stefan
constantin stefan 7 ай бұрын
Bine ai revenit! Asteptam de mult timp sa revii cu un podcast nou :)
Roxana B
Roxana B 7 ай бұрын
Felicitări pt munca depusă! Sper sa postezi mai des!:)
Mituta florea
Mituta florea 7 ай бұрын
Multumim pentru continut!! Foarte valoros!
Anca Froicu
Anca Froicu Ай бұрын
Este, intr-adevar, foarte bine ce faci!... cu podcasturile... surprinzatoare versurile din manele! Sigur, daca aflam toate astea cu ani- ani buni, in urma... dar mai bine mai tarziu decat niciodata! Multumesc
Elena Stanciu
Elena Stanciu 7 ай бұрын
Mulțumim din suflet.Sunteți precum un balsam pentru suflet.Cu multă recunoștință.
Gabriela Povian
Gabriela Povian 7 ай бұрын
Va multumesc fff mult pt toate informatiile oferite in toate videourile. M.ati imbogatit intelectual/ emotional... m.ati ajutat sa dau sens la multe... si eu dau mai departe. Apreciez si respect munca dvs si deschiderea in a da mai departe din ceea ce sunteti si stiti. Sunteti o persoana f valoroasa/ o binecuvantare! Cu nerabdare astept si alte video! 😇
Valentina Vitan
Valentina Vitan 7 ай бұрын
Azi ți-am urmărit podcasturile împreună cu niște prieteni și recunosc că am învățat enorm de la tine. De azi încolo am să te urmăresc la fiecare postare. Nu prea las comentarii, dar la tine am simțit nevoia să o fac.
Aripa Dreaptă(The right wing)
Aripa Dreaptă(The right wing) 7 ай бұрын
Încă un material de calitate. Mulțumim!
Anamaria Ruxandra Gubernu
Anamaria Ruxandra Gubernu 7 ай бұрын
Mulțumesc pentru informații și încurajări! Fii binecuvântat!
Petre-Tudor Barlea
Petre-Tudor Barlea 7 ай бұрын
Mulțumesc și eu pentru apreciere!
Dan23
Dan23 7 ай бұрын
Acum se explica versurile de manele din podcast urile trecute😲🙂!
Radu Salagean
Radu Salagean 7 ай бұрын
Welcome back ❤️ super episod
Ionut-Bogdan Cojoaca
Ionut-Bogdan Cojoaca 7 ай бұрын
În sfârșit! Bine-ai revenit!!!
Dan23
Dan23 7 ай бұрын
Ohhh!Bine ai revenit!👋👋👋
Cati Bataus
Cati Bataus 7 ай бұрын
Bine ai revenit!
Gabi ciucu7
Gabi ciucu7 7 ай бұрын
Felicitări, ești bun !
Petre-Tudor Barlea
Petre-Tudor Barlea 7 ай бұрын
Mulțumesc pentru încurajare!
Sorin Stiuriuc
Sorin Stiuriuc 7 ай бұрын
Multumim!
AlexAntoninA
AlexAntoninA 7 ай бұрын
Ma înclin ! Mare sus !
Ileana calin
Ileana calin 23 күн бұрын
Excelent!!!!
G GG
G GG 7 ай бұрын
Mulțumesc cu recunoștință. Gabriela
Denisa O
Denisa O 7 ай бұрын
M-au durut urechile la auzul cuvantului cu "ț". Te rog ca data viitoare sa folosesti termenul de "rom" pentru ca celalalt termen este peiorativ si jignitor. Nu vreau sa intru in detalii legate de etimologie si rasism.
Petre-Tudor Barlea
Petre-Tudor Barlea 7 ай бұрын
@Denisa O într-adevăr, seria Obiceiul Pământului e foarte faină si super documentată. O recomand și eu, si ma bucur ca i-am adus si pe platforma Voxa.
Denisa O
Denisa O 7 ай бұрын
@Ioana Destro Pe scurt, nu, cuvantul "tigan" nu a aparut inaintea cuvantului "rom", dar noua ne place sa alegem termenii care ne convin. Vad ca iti plac podcast-urile, iti recomand "Obiceiul pamantului" documentat de Ana-Maria Ciobanu, jurnalista DoR.
Denisa O
Denisa O 7 ай бұрын
@Ioana Destro Dumnezeule, cuvantul cu "ț" este inventat de romani ca jignire impotriva romilor tinuti ca sclavi timp de 500 de ani si provine de la grecescul "athinganoi" care inseamna "de neatins, impur". Romii la origine nu si-au spus niciodata "tigani" pentru ca nu exista in vocabularul lor, l-au preluat de la opresatori. Ca sa intelegi toate astea, ar trebui sa fi putin interesata de istoria sclaviei romilor in Tara Romaneasca, dar vad ca nu e cazul.
Ioana Destro
Ioana Destro 7 ай бұрын
Până la apariția cuvântului "rom", cuvântul "țigan" era un cuvânt normal, nediscriminatoriu și acceptat de toată lumea, nu? "Gypsy" înseamnă "rom" doar dacă se traduce în limba română? În engleză, de ce a rămas același cuvânt?
Petre-Tudor Barlea
Petre-Tudor Barlea 7 ай бұрын
E o discutie ampla si sunt la curent cu o buna parte din ea. Am preluat acelasi cuvant folosit de Connect-R si Damian. Nici eu nu vreau sa intram in detalii.
Ioana Destro
Ioana Destro 7 ай бұрын
Să nu te superi pe mine.. În legătură cu manelele, îți spun, în calitate de profesor de Canto și de Pian, faptul că dintre toată multitudinea de genuri muzicale existente ai ales un pseudo-gen, demonstrează că nu ai minime cunoștințe de cultură muzicală. Probabil că ai ales manelele pentru că asta ai ascultat mult în copilărie și te-a marcat, cumva consideri acest pseudo-gen "acasă" și atunci nu te-a mai interesat mai târziu în viață să aprofundezi genuri noi de care sigur ai auzit un pic. De ce maneaua este considerat de muzicieni un pseudo-gen? Pentru că nu deține valoare artistică pe niciunul din cele 4 planuri: melodic, ritmic, armonic, textual poetic. Melodia tinde să folosească influențe orientale, chiar copiază fraze întregi, îi lipsește autenticitatea și originalitatea, este repetitivă și exagerat de lălăită, un fel de copie orientală nereușită. Ritmul este mereu același, copilăresc, țopăitor, chiar dacă textul are subiect trist, dramatic, de jale. Armonia este cât se poate de simplă, totul la unison, niciodată pe mai multe voci, bazată tot pe aceleași acorduri. Textul nu are nici o valoare poetică, este concret, bazat pe un vocabular foarte sărac și de multe ori vulgar, mereu se referă la dușmani, la o iubire neîmplinită sau la gașcă. Ai acces la KZbin, aici găsești o sută de genuri muzicale pe care merită să le asculți, dă-le un pic de răbdare pentru început.
n o i d
n o i d 7 ай бұрын
@Ioana Destro arta e subiectiva si oamenii sunt fiinte conduse de emotii. Daca un gen (sau non-gen 😅) muzical trezeste anumite emotii intr-un om, orice alta discutie tehnica asupra trasaturilor genului muzical este irelevanta.
Ioana Destro
Ioana Destro 7 ай бұрын
@Petre-Tudor Barlea cei de etnie cu studii superioare sunt subiectivi în privința manelelor, asta pt că ar supăra cu adevărul gașca cu care au crescut. În privința ta, tu nu ești pe drumul pierzaniei, ci doar ai rămas undeva blocat pe drum.. N-ar strica să îți deschizi mintea și sufletul către celelalte genuri muzicale, nici nu știi ce pierzi, ce bucurie și bogăție sufletească îți poate da o altă muzică. În rest, să știi că te admir pentru tot ceea ce prezinți în aceste videoclipuri, pentru că sunt complete, foarte clar exprimate și cu adevărat utile. Mulțumesc mult pentru munca ta! Paște fericit și luminat alături de cei dragi! 🙏🤗
Petre-Tudor Barlea
Petre-Tudor Barlea 7 ай бұрын
Chiar si fără studii muzicale, as spune ca sunt discutabile lucrurile expuse. N-as vrea sa intru în discuție pe punctele enumerate, dar as fi curios cum ar răspunde un amic cu studii in domeniu, iubitor de manele. Acestea fiind spuse, gen sau non-gen, manelele îmi rămân dragi, și nu simt nevoia sa fiu salvat de pe drumul pierzaniei. 😀💜
Ioana Destro
Ioana Destro 7 ай бұрын
P.S. 1. Mi-ar plăcea să-ți audiez vocea o dată ca să îți dau un feedback. Poate îți irosești vocea ta frumoasă pe ceva ce nu merită. P.S. 2. Muzica lăutărească este altă poveste, este considerată un gen muzical, are valoare artistică, are sens muzical și aparține folclorului țigănesc.
Jordan Peterson: How To Become The Person You’ve Always Wanted To Be | E113
1:05:59
Criticul Interior 😠 (cine e...și ce vrea?) | [EP31] The Real You Podcast
1:01:38
СТАЛЛОНЕ В ЛЕГЕНДАРНОМ фильме РЭМБО 3
1:34:36
Ганвест - НА РАХАТЕ (Official Audio)
2:30
Ган Вест
Рет қаралды 365 М.
The Science of Making & Breaking Habits | Huberman Lab Podcast #53
1:50:39
Andrew Huberman
Рет қаралды 2,2 МЛН
СТАЛЛОНЕ В ЛЕГЕНДАРНОМ фильме РЭМБО 3
1:34:36