İyi günler hocam kolay gelsin.Bir sorum olacak zahmet olmazsa cevap verebilir misiniz ? Kiracının biri motorsikleti için çadırdan park yeri hazırlayarak sitenin ortak alanını işgal etti.Kiracının yaptığı işgali ortadan kaldırmak için hangi yolu takip etmeliyiz ?
@Apsiyon Жыл бұрын
Motorsikletin park yerinde park edip etmemesi konusunu detaylı olarak aşağıdaki yazıdan inceleyebilirsiniz. Kiracının motorsikleti park edip çadır yaptığı alan kiraladığı bağımsız bölümün kendi otopark yeri haricindeki bir ortak otopark alanı ise kendisine ve bağımsız bölüm malikine önce bir ihtarname gönderip, süre verip, süre dolunca çadırı kaldırabilirsiniz. Motorsikletin ortak alan işgali için dava açılabilir. Aşağıdaki yazılarımızdan faydanalabilirsiniz. Apartmanda Ortak Alan İşgali Nedir? www.apsiyon.com/blog/apartmanda-ortak-alan-isgali-nedir Sitelerdeki Ortak Yerlere, Özellikle Yangın Güvenlik Hollerine ve Yangın Merdivenlerine Eşya Konulamaz www.apsiyon.com/blog/sitelerdeki-ortak-yerlere-ozellikle-yangin-guvenlik-hollerine-ve-yangin-merdivenlerine-esya-konulamaz Apartman ve Sitelerde, Otopark Paylaşımı Nasıl Olmalıdır? www.apsiyon.com/blog/apartman-ve-sitelerde-otopark-paylasimi-nasil-olmalidir Site Kapalı Otoparklarına Motosiklet Park Edilebilir Mi? www.apsiyon.com/blog/site-kapali-otoparklarina-motosiklet-park-edilebilir-mi
@kadirozer9231 Жыл бұрын
Çok teşekkürler Hocam,kolay gelsin.
@tugbaatikyamac1230 Жыл бұрын
Harika 🤩
@halisyolcu45558 ай бұрын
Asansör kabini içerisine kamera koymak istersek bunun icin kat maliklerinin tümünün onayı mı gerekir hangi şekil şartı gerekir hocam?
@Apsiyon7 ай бұрын
Bu sorunun yanıtı anagayrimenkulde başka kamera veya kamera sisteminin var olup olmamasına göre değişir. Ortak yerlerde hiç kamera sistemi yok ise KMK 42 çerçevesinde kat malikleri kurulu /toplu yapılarda temsilciler kurulu karar alabilir.
@ebazirebazir5462 Жыл бұрын
Merhaba yardimci olursaniz sevinirim 1 tane 3+1 ve 3 tane 2 +1 dairesi olan bir kisinin toplantilarda oy hakki kactir
@Apsiyon Жыл бұрын
Oy sayısı sahip olduğu dairelerin tipine göre belirlenmez. Kişinin 4 bağımsız bölümü var ise oy hakkı 1 kabul edilir. Ancak toplam oy sayısı da bu taktirde diğer bütün bağımsız bölümler farklı kişilere ait ise toplam bağımsız bölüm sayısı örneğin 8 olsun aşağıdaki gibi hesaplanır. 8 bağımsız bölümün 4 ü bir kişiye ait ise malik sayısı 5 olur. O halde toplam oy sayısı 5 dir. Arsa payının hesabında ise bir kişiye ait 4 bağımsız bölümün arsa payları toplanır. Bir iki örnek vermek gerekirse yönetici veya denetici seçimi seçimi için toplam oy sayısının yarısından fazlası (5/2= 2,5 üst tamsayıya yuvarlanır) yani 3 malikin oylamada bulunması gerekir. Toplantıda bulunan 3 malikten biri 4 bağımsız bölüme sahip olan ise arsa payı hesabında onun tüm bağımsız bölümlerinin arsa paylarının toplamı dikkate alınır.