SOĞAN KABUĞU GÜBRESİ YALANI!!! DOĞAL TARIM SOHBETLERİ

  Рет қаралды 38,170

Doğal Düşün TV

Doğal Düşün TV

3 жыл бұрын

Soğan kabuğu infüzyonu kullanarak, bitkilerin potasyum ihtiyacının karşılanacağını iddia eden bilgiler, doğal tarıma olan inancı sarmaktadır. Çünkü potasyum gübresi olmaktan çok uzakta duran bu soğan kabuğu infüzyonu, gübre olarak değil ‘Hastalık Önleyici Tedbir’ olarak kullanılır. Sanal ortamdaki kopyala yapıştır bilgileri doğru sanıp bunları tavsiye edenler, konuyu derinlemesine araştırmadıkları çok net bir şekilde görülüyor.
Soğan Kabuğu İnfüzyonu, yapımı basit ama çok etkili bir infüzyondur. Doğal tarımda kullanılacak en önemli müttefiklerden biri olan Soğan Kabuğu İnfüzyonu’nu potasyum gübresi sananlar, bu tavsiye doğrultusunda hareket edenleri yanıltmakta, bu yanılgı da doğal tarıma olan güveni sarsmaktadır.
Popüler olma amacıyla her gördüğü bilgiyi paylaşmayı marifet sananlar, başarısızlıklar karşısında hiç bir sorumluluğu üzerine almamaktadır. Oysa Türkiye’de doğal tarım ilerleyemiyorsa, bu gibi eksik, yanlış ve bazen de bilinçli hatalı uygulamaları paylaşanlar yüzündendir.
Artık bunlara bir dur deme zamanı geldi hatta çoktan geçti.
Lütfen doğal tarım yapmak istiyorsanız, araştırmacı olun. Efsaneleştirilmiş saçma bilgileri, akıl süzgecinizden geçirmeden uygulamayın. Başarısızlıkla sonuçlanan her uygulama, doğal tarımın bir müttefik daha kaybetmesine neden olmaktadır.
Son olarak yeniden hatırlatalım: Soğan kabuğu gübresi (!), gübre değil bir hastalık önleyici infüzyondur.

Пікірлер: 451
@begumkecici9067
@begumkecici9067 3 жыл бұрын
Murat Hocam, bilmeyenin bilenden daha çok konuştuğu şu günlerde, doğruları paylaşmak için ayağa kalkmış olmanızı, izlediğim her yeni yayininizda kutluyorum.
3 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim
@halimecelik4140
@halimecelik4140 Жыл бұрын
Merhaba efendim Domateslerde yeşil kurt (tırtıl) düştü delip içine girip kapkara oluyo buna çare olacak bir çözüm varmı acaba
@oyunyldzazramira9657
@oyunyldzazramira9657 3 жыл бұрын
O kadar güzel bir paylaşım olmuş ki tarımla uğraşan kayınbabama bu videoları izleyeceğim inşaallah başarılarınız daim olsun inşaallah 💐💐💐💐
3 жыл бұрын
Teşekkür ederim
@hasancals8903
@hasancals8903 3 жыл бұрын
Çok güzel bir video olmuş ❤️.
@hasancals7327
@hasancals7327 3 жыл бұрын
Çok güzel bir video olmuş ❤️
@hayalleriminpesindeyim2081
@hayalleriminpesindeyim2081 3 жыл бұрын
Rabbim dünyada ve doğada herseyi bizler için yaratmış faydalanalim diye herseyin bir yaradılış faydalari sebebi var hicbirsey faydasız olasınız olsundiye yaratilmamis haşa o yüzden ne kadar şükür etsek azzzzz Rabbım binlerce şükürler olsun.🙏🙏🙏
3 жыл бұрын
Amin
@hamzametin3064
@hamzametin3064 3 жыл бұрын
Hocam,seyrettiğim bir videoda toz haline getirilen yumurta kabuğundan gübre yaparken,yarım çorba kaşığı toz halindeki yumurta kabuğunu dört fincan sirke ile karıştırarak sulandırıyor.Bu uygulama doğrumudur ?
3 жыл бұрын
Bu şekilde kuru bir kalsiyum eldesi sağlanır ve bunu sulandırmak gerekir. O şekilde de olur
@namaste6749
@namaste6749 3 жыл бұрын
Çok güzel bir video olmuş elinize sağlıkkkk
@dxnedit
@dxnedit 3 жыл бұрын
Öncelikle kanalınız hayırlı olsun bilgiler için teşekkürler, her gördüğüne inanmayıp deneyip test eden biri olarak soğan kabuklarını test ettim. Çiftliğim için balkonumda çimlendirdiğim biber ve salatalıklarda hemen hemen her gübreyi veya gübre diye bahsedilen herşeyi test ediyorum. Aynı boylardaki biber fidelerimi test için ayırdım ve 3 tanesine soğan kabuğu suyu uyguladım. Gübre mi değil mi bilemiyorum ancak 3 taneside gözle görülür bir değişim gösterdi. Yaklaşık olarak 3-4 cm bir fark ortaya çıktı. Ancak salatalıklarımda hiçbir fayda sağlamadığını söyleyebilirim. Teste konu olan salatalıkların boylarında farklılık yaratan bir gelişme sağlamadı.
3 жыл бұрын
Olaya yaklaşımım şudur= bitki besin maddesi dediğimiz makro ve mikro elementtir, bunların herhangi biri, herhangi bir organik maddede fazla ise, mesela ısırgandaki azot gibi, bu organik maddeden farklı yöntemlerle elde ettiğimiz ürüne gübre diyebiliriz. Yoksa buna gübre denilmez, başka isimler alır. Soğan kabuğu içinden eser miktarda karoten çıkar. Bu karoten fotosenteze yardımcı olarak, bitkide faydalı işler yapabilir. Ancak her soğan kabuğunda tesadüfü olarak karoten vardır ve her yaptığınız bu işe yaramaz, başka işlere yarar. Doğal tarımı tesadüflere, yalan yanlış bilgilere teslim edersek, tesadüfi başarılar elde ederiz ve inandırıcılığını kaybeder. Popülist yaklaşımla doğal tarım yapılmasın diye uğraş veriyorum. Anlaşılan bir soğan kabuğu videosu daha çekeceğiz gibi görünüyor.
@dxnedit
@dxnedit 3 жыл бұрын
@ Hocam bir sonraki video daha kısa ve öz olursa daha iyi olur diye düşünüyorum.
@ilknuryigit
@ilknuryigit 2 жыл бұрын
merhabalar 2 sorum var. 1) hazırladıgımız bu infuzyonu ne kadar sure saklayabiliriz? 2) DMTS Biber patıcan ve hatta diğer sebze fidelerinde bakteriyel hastalık önlem amaçlı kaç doz uygulanmasını tavsiye edersiniz? katkılarınız pek kıymetli. yaptığınız katkılar katlanarak size geri dönsün.
2 жыл бұрын
Merhaba... 1- Bu tarz suyla yapılacak infüzyonlar çok uzun süre bekletmek yerine, kullanılacak kadar taze şekilde yapılması daha mantıklı olur. Soğan kabukları daha uzun süre bekler. 1 yıldır duran kabuklarım var. İnfüzyonda su var ve reaksiyon devam eder, çabuk bozulur desek de yine de karanlık ve serin yerde 5 6 ay dayanabilir. 2- Sebzelerde, arada sıra uygulamaya devam edebilirsiniz ancak bazı durumlarda mutlaka kullanmak gerekebilir. Mesela bir gün sonra yağmurlu bir hava olacak, hemen uygulayın, önleyici tedbir olsun, yağmur geçip, ortalık kuruduktan sonra tekrar uygulayın. Sezon içinde tüm sulamalarda bile kullanılabilir.
@ilknuryigit
@ilknuryigit 2 жыл бұрын
@ cookk tesekkürler detay cevaplar için.
2 жыл бұрын
@@ilknuryigit Rica ederim
@FF-2426
@FF-2426 3 ай бұрын
Hocam benim ciceklerde un biti oldu Ne yapsamda kurtulsam nolur cevap yazin
@demeus
@demeus 2 жыл бұрын
Hocam teşekküler paylaşımdan dolayı.. size sorum bu infüzyonu kullanırken sebzelerde çiçek olursa sorun olur mu.. şu an domates biber salatalık patlıcan hepsi çiçekte yeni yeni meyveye dönüyor.. düzenli olarak sebzeleri diktikten sonra 15 günde 1 verebilirmiyim sezon sonuna kadar
2 жыл бұрын
Rica ederim. Soğan infüzyonu çiçekteyken de kullanılır ancak çiçeklerin fazla nemlenmesi, döllenmesine engel olur. Çiçeklere gelmeden verebilirseniz olur.
2 жыл бұрын
Bu arada kusura bakma geç olmuş cevap ama çok yoğunluktan, bazı sorulara cevap veremiyorum
@demeus
@demeus 2 жыл бұрын
@ çiçeklere gelmeden kullanma şansımız malesef o çünkü hepsinde çok fazla çiçek var .. artık ya kullanmayacağız ya da topraktan vereceğiz
@nilayakdeniz7981
@nilayakdeniz7981 3 жыл бұрын
Sizi yeni takip etmeye başladım haddimi aşmadan başarılı bulduğumu söylemeliyim sonraki videolarinizda tamarix ve acer palmatum bakımına yönelik bilgi verebilirmisiniz ben ilaç yada yapay gübre kullanmıyorum sonuç çok tatmin edici olmadı teşekkür ederim.
3 жыл бұрын
Teşekkür ederim. Genel bilgiler vermeye çalışırım.
@m.fatih.barutcu1602
@m.fatih.barutcu1602 Жыл бұрын
Merhaba,doğan kabuklarını suyun içinde 1 hafta veya 1 ay bekletirsek aynı infüzyon elde edebilirmiyiz? Yoksa sadece kaynatmak mı lazım İnfüzyon ile ilgili videolarınız varmıdır? .
@sudedurucan3298
@sudedurucan3298 3 жыл бұрын
Çok faydalı bir paylaşım olmuş teşekkür ederiz 🌷
3 жыл бұрын
Rica ederim, faydalı olabildiysek ne mutlu
@JOHNDEERE-X9
@JOHNDEERE-X9 2 жыл бұрын
Merhaba Üstad. Sağlığınıza her zaman duacıyız. Hocam viyoldeki fidelerimi sularken Soğan İnfüzyonu ile suluyordum. Ancak bu gün bitti. Elimde soğan kabuğu şu an yok. Papatya çayı da Soğan İnfüzyonu yerine geçer mi? Fidelerimi sularken karışım oranı aynı mı olacak acaba. Sevgilerimle. Kalın sağlıcakla. 🥰
2 жыл бұрын
İşlerimin yoğunluğundan geç cevap veriyorum kusura bakmayın.
2 жыл бұрын
Merhaba... Papatya çayı da aynı işleri görebilir, kullanılmasında sorun yok.
@JOHNDEERE-X9
@JOHNDEERE-X9 2 жыл бұрын
@ Hakkınızı helal edin Üstad. Siz olmazsanız halimiz nice olur bilmiyorum. Allah bu Mübarek ayda tuttuğunuzu iki cihan için de altın etsin. Kalın sağlıcakla. 🥰🙏
@estutesis3409
@estutesis3409 3 жыл бұрын
Elinize sağlık çok güzel olmuş
3 жыл бұрын
Teşekkür ederim
@serpilaydin6916
@serpilaydin6916 3 жыл бұрын
Çok yararlı bilgiler emeğinize sağlık
@hamzametin3064
@hamzametin3064 3 жыл бұрын
Hocam merhaba,cevizde güllece bulamacının etkisinden bahsedebilirmisiniz?Güllece bulamacını kullandığımızda hangi ilaçları azaltır veya kullanmayız?
3 жыл бұрын
Gülleci bulamacına karşıyım, yararlı mikroorganizmaları da öldürüyor.
@hamzametin3064
@hamzametin3064 3 жыл бұрын
@ Hocam,biz ağaçlarımıza kimyasal ilaç kullanmayalım diye güllece bulamacını kendimiz yapıp atıyoruz.Güllece bulamacı bildiğiniz gibi ağaç zararlılarını öldürmüyor,kokusundan dolayı kaçırıyor.Kükürt,kireç ve sudan oluşan Güllece bulamacı mikroorganizmalara nasıl bir zarar veriyor?
@hamzametin3064
@hamzametin3064 3 жыл бұрын
@ Hocam,güllece bulamacı kullanan üreticimizin değerlendirmesine yorumunuz ? Gülleci bulamacı Gülleci Bulamacını Afyon Sultandağı.cay ve Konya Akşehir bölgesinde Organik Kiraz,Vişne,Erik,Elma,üretim inde sıklıkla ve bol miktarda kullanmaktayız. Solüsyonun hazırlanması ve maliyetinin ucuz olmasından dolayı organik üretimde tercih ettiğimiz etkili bir solüsyon.Kışlık ve yazlık olarak her dönemde rahatlıkla ve etkili bir şekilde kullanılabilmektedir. Güvenlidir. Hiçbir Fitotoksite yoktur.Hatta Tona 10-12,5 Lt dozu ile çiçek monilyası için bile güvenle kullanılabilir. Tek mahsuru ağaç üzerinde vermiş olduğu donuk ve mat renk ile kokusundan dolayı arı faaliyetinin zayıflamasıdır. Konvansiyonel tarımda Entegre mücadelede kullanılabilmektedir. Alkali karakterli pestisitler ile karıştırılmaması gereken İnsektisit ve Fungusitler hariç diğerleri ile rahatlıkla karıştırılabilir. Yaprak gübreleri ile karışım yapılabilir. (Deniz yosunu, Potasyumlu gübreler, Aminoasitler vs.) Yaparklanma ve meyve oluşumundan sonraki dönemlerde kullanım dozu tona 10-12 Lt kadar düşmektedir. Gülleci Bulamacı esas itibarı ile koruyucu bir solüsyondur. Dolayısı ile hastalık ve zararlılar gözükmeden dönemlerinde uygulanmalıdır. Ervinia (Ateş Yanıklığı) için düzenli kullanımlarda (Kışlık ve çiçek sonrası 12 gün ara ile ) olumlu sonuçlar alınmıştır. Aynı uygulama ile Armutlarda Psilia yaprak bitlerinde net sonuçlar alınmıştır. Düzenli kullanımlar kirazda Dal Kanseri ve Pseudomanaslar ile Yaprak delen Yaprak kızıllığı için olumlu sonuç verirken meyve çatlamalarını da en aza indirerek meyvede sertlik sağlamıştır. Topraktan Aminoasit ve hayvan gübresi kombinasyonu ile yapılan uygulamalarda kök çürüklüklerinde başarı elde edilmiştir. Gülleci Bulamacının Kekik suyu ile dönüşümlü uygulamalarında iç kurdu için % 95 oranında başarı sağlanmıştır. Zaten bu durum Kiraz ve Vişne için 7 yıldır kontrollü denemeleri devam etmekte olup akanlık tarafından onaylanma ve tescillenme aşamasındadır. Sonuç olarak yapmış olduğumuz Üç yıllık uygulamalar ile Gülleci Bulamacı aşağıda listelediği hastalık ve zararlılar için pestisit kullanımına ihtiyaç kalmadan başarı elde edilmiştir. Bu uygulamalar bölgemizde yaygın bir şekilde de devam etmektedir. Erik Kabuklu Biti (Lekanyım) (Kışlık Mücadele 25Lt/ 1 Ton Su Çiçek sonrası ve meyvede 12,5Lt/1Ton suya) Elma Karaleke ve Küllenmesi Kiraz Çiçek Monilyası Kızıl Leke, yaprak delen Meyve Kırmızı Örümcekleri Armut Ayva Ateş Yanıklığı Çeviz uyuzu Yaprak Bitleri
3 жыл бұрын
@@hamzametin3064 Laktik asit denediniz mi?
@hamzametin3064
@hamzametin3064 3 жыл бұрын
@ Hocam,öncelikle teşekkür ederim.Laktik asit videonuzu büyük bir dikkatle dinleyip notlarımı aldım.Açıklama bölümünüde okudum.Araştırmalara göre Fungal`a da iyi geldiğini belirtiyorsunuz.Biz cevizlere yapraksız dönemde mantar hastalığı için (fungusit,kullanmamaya çalışıyorum) kendi yaptığımız Güllece bulamacını kullanıyoruz. Hocam,öğrenmek istediğim ceviz için yapraksız dönemde mantar için kullanabileceğimi anladım.Ürünün fındık boyutuna (fındıklamayı öyle anladım) geldiğinde kesin diyiyorsunuz.Ancak Ceviz fındık büyüklüğüne Haziran ayında gelir,hasatı ise Ekim ayının ilk haftasında yapılır.Yani,Haziran ile Ekim ayı arasında hiç kullanmayalım mı ? Yoksa hasata yakın zaman mı kullanmayı keselim ? Doğayı ve hayvanı sevenden insana zarar gelmez.Buda demek oluyorki,verdiğiniz bu bilgiler sayesinde sadece doğaya ve insan sağılığına değil mutluluğa,huzura,iyi ilişkilerede büyük katkı sağlamış oluyorsunuz. Minnettarız,teşekkürler ( insanlığın iyilere ihtiyacı var.
@madamespere
@madamespere 3 жыл бұрын
Gerçekten başarılı bir video olmuş 🥰
3 жыл бұрын
teşekkür ederim
@osmanylmaz6255
@osmanylmaz6255 3 жыл бұрын
Hocam soğan kabuğu infüzyonunu ağaçlarada kullanabilirmiyiz.. ve hangi sıklıkla kullanalım.. teşekkürler size
3 жыл бұрын
Soğan kabuğu infüzyonu, hastalık önleyici olarak kullanılabilir ayrıca ağaç dibine de sulama şeklinde verilebilir. Bahar irişiyle birlikte Haftada bir yapılabilir. İlerleyen süreçte 15 güne indirilir, hasata doğru vermesek de olur
@anemonflower4063
@anemonflower4063 3 жыл бұрын
Harıka görünüyor emegııze sağlık
@orguluellerim5718
@orguluellerim5718 3 жыл бұрын
Cok güzel bir paylaşım olmuş.🌹
3 жыл бұрын
teşekkür ederim
@kaydedingidersiniz
@kaydedingidersiniz 3 жыл бұрын
Emeğinize sağlık çok güzel olmuş
3 жыл бұрын
Teşekkür ederim
@burakbaykal2302
@burakbaykal2302 3 жыл бұрын
@ Azze
@zeytinzey2206
@zeytinzey2206 3 жыл бұрын
Çok güzel anlatım olmuş faydalı 👏👏👏👏
@senrrrr
@senrrrr Жыл бұрын
Hocam mükemmelsiniz, sınıfta ders dinliyor gibi anlatıyor, bilgilendiriyorsunuz,bütün sözleriniz çok doğru bir kelimeniz dahi boş değil, emeginize saglık, teşekkürler.
@hobist734
@hobist734 3 жыл бұрын
Bilgiler için teşekkürler 🌹🌷
@sibelgayret5476
@sibelgayret5476 3 жыл бұрын
Değilmi çünkü her insan metebolizması aynı olmadığı gibi her bölgenin toprak örtüsü ve ihtiyaçlarıda aynı değildir çok başarılı bir video olmuş emeğinize sağlık başarılarınızın devamını dilerim 💐💐💐
3 жыл бұрын
Teşekkür ederim
@elvinheyderov1009
@elvinheyderov1009 2 жыл бұрын
1EE2 BFCC V BGGVBB
@JOHNDEERE-X9
@JOHNDEERE-X9 2 жыл бұрын
Merhaba değerli hocam. Nasılsınız. Soğan İnfüzyonunu sayenizde hazırladım, fidelerimi şaşırtırken kullandım.Videoda ve yorumlarda göremedim de.Ne kadar sıklıkla kullanabiliriz bu infüzyonu. Sevgiler, teşekkürler. Hayırlı Ramazanlar. 🙏
2 жыл бұрын
Merhaba... Teşekkür ederim sizi sormalı. Soğan kabuğu çayı, fide döneminde, her sulamada verilebilir. İsterseniz arada bir de verebilirsiniz.
@JOHNDEERE-X9
@JOHNDEERE-X9 2 жыл бұрын
@ Teşekkür ederim hocam. Allah razı olsun. Emeklerinize sağlık. İyi iftarlar diliyorum. ☺️🙏
2 жыл бұрын
@@JOHNDEERE-X9 Rica ederim. Size de iyi iftarlar.
@erdemyigit2409
@erdemyigit2409 3 жыл бұрын
Cok yararlı işler yapıyorsunuz teşekkür ederiz 👏🏻
3 жыл бұрын
rica ederim
@namiqismayilov5853
@namiqismayilov5853 3 жыл бұрын
Cok guzel 🌹
@mehmetcdogan
@mehmetcdogan 3 жыл бұрын
Öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Domates ve biber fidelerini bir hafta önce diktim. Bu soğan kabuğu uygulamasını fideler hangi aşamadayken, ne zaman yapmam gerekiyor?
3 жыл бұрын
Fideler iyice tutsun, haftada bir düzenli yapın
@mehmetcdogan
@mehmetcdogan 3 жыл бұрын
@ Tekrar çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi yapacağım.
@elifegurel3252
@elifegurel3252 3 жыл бұрын
Yüreğinize sağlık. Çok teşekkür ederiz
@elaelif51
@elaelif51 3 жыл бұрын
Başarılar dilerim güzel video olmuş 🌷
3 жыл бұрын
Teşekkür ederim
@kemalgurel9332
@kemalgurel9332 3 жыл бұрын
Uzun zamandır soğan kabuğu biriktiriyorum. İhtiyaç doğrultusunda kullanacağım
@ergunataman8147
@ergunataman8147 2 жыл бұрын
Soğan infüzyonu ile Odun sirkesi aynı fonksiyonu mu yapar? Hangisini tercih etmek gerekir? Soğan infüzyonu ile odun sirkesi beraber kullanılabilir mi? Sakıncası varsa nedir?
2 жыл бұрын
Soğan infüzyonu mantar ve bakteriyel hastalık için kullanılır, odun sirkesi temelde emici zararlılar için kullanılır ancak içerik açısından bakarsak mantarlara karşı koruma da sağlayabilir. Karıştırıp kullanılabilir gibi görünüyor.
@tugbaavc7840
@tugbaavc7840 3 жыл бұрын
Cok faydalı bir paylaşım teşekkür ederim
3 жыл бұрын
rica ederim
@faziletada254
@faziletada254 3 жыл бұрын
Çok güzel bilgiler verdiniz teşekkürler
3 жыл бұрын
Rica ederim
@Ebabil1969
@Ebabil1969 2 жыл бұрын
hocam ben kaynatmadan bir iki gün bekletip çiçeklere veriyorum sorun yaşamadım iyi geldiğini düşünüyorum kaynatmam gerekirmi illa.. bazende ceviz kabuğunu bekletip veriyorum suda bekleterek veriyorum çok seviniyor çiçeklerim inanın anında gelişiyorlar..
2 жыл бұрын
Kaynatmak içeriğin suya geçmesi için daha avantajlı. Bekletmede tam içeriği alamayabiliriz.
@guzelgunler3700
@guzelgunler3700 3 жыл бұрын
Önemli bilgiler için teşekkürler
@mahmut-zn2ce
@mahmut-zn2ce Ай бұрын
bahcemdeki fasulye fidelerimin yapraklarini böcek yiyor.arkadaşin biri sogan suyu sıkmami tavsiye etti.sizce faydasi olur mu yapraklarina zarar verir diye korkuyorum
@heracidanherahometv2995
@heracidanherahometv2995 3 жыл бұрын
PAYLAŞIMLARINIZI İLGİYLE TAKİP EDİYORUM.KANALINIZDAN ÇOK ŞEYLER ÖĞRENDİM.
3 жыл бұрын
Teşekkür ederim
@serpilaydin4774
@serpilaydin4774 3 жыл бұрын
Çok faydalandık videonuzdan emeğinize sağlık teşekkürler
3 жыл бұрын
rica ederim
@elifgozubuyuk597
@elifgozubuyuk597 3 жыл бұрын
Güzel paylaşım olmuş emeğinize sağlık
3 жыл бұрын
teşekkür ederim
@ebruaksoy8632
@ebruaksoy8632 3 жыл бұрын
Bizi bilgilendirdiginiz için çok teşekkürler. (Ebruli Tarifler)
@osmanylmaz6255
@osmanylmaz6255 2 жыл бұрын
Hocam bu infüzyonu fideleri şaşırtırken viyollerde kullanacagimiz fide topragina döküp toprağı dezenfekte etmiş olurmuyuz.. Yani dikimden önce toprağa bu suyu doksek sonra fideleri eksek olur mu..
2 жыл бұрын
Fide toprağını dezenfekte etmekte tarçın çayı daha mantıklı ama soğan suyu da olur. Hatta ikisi karışıtılarak kullanmak daha mantıklı olur. Tarçını kullandıktan hemen sonra dikim yapmayın, bir süre beklerse iyi olur.
@osmanylmaz6255
@osmanylmaz6255 2 жыл бұрын
@ tarcın çayı dediğiniz hocam nasıl bişey nasıl yapılıyor.. bu tarcin çayını toprağa kattıktan sonra kaç gün beklemeliyim.. soğan infüzyonunu toprağa kattıktan sonra da mı beklemem lazım.
2 жыл бұрын
@@osmanylmaz6255 Kabuk tarçını suya kayun, kaynatın, süzün. Toprağa bugün verdiysek, yarın dikim yapın. Çok büyük sorun olmaz, ama biraz tedbirli olmakta fayda var. Soğan infüzyonu her zaman verilebilir. Bitki gelişim çağında da üstten sulama yapar gibi verilebilir.
@osmanylmaz6255
@osmanylmaz6255 2 жыл бұрын
@ muhteşemsiniz teşekkürler hocam
2 жыл бұрын
@@osmanylmaz6255 Estağfurullah... İlginiz için biz teşekkür ederiz
@metehanacar7155
@metehanacar7155 3 жыл бұрын
Bilgileriniz için teşekkürler
@elifegurel3252
@elifegurel3252 3 жыл бұрын
Hocam merhaba, evimde bol bol mor soğan kullanıyoruz. Mor soğan kabuklarinida kullanabikir miyiz?
3 жыл бұрын
İçeriklerinde küçük farklılıklar da olsa aynı işi görecektir
@elifegurel3252
@elifegurel3252 3 жыл бұрын
@ teşekkür ederim
@meleklerim1350
@meleklerim1350 3 жыл бұрын
Selam.ben bu soğan kabugu sıvı mı nedir,onu yapdim.ama bir gun bekletip yaptim.lakin seyreltmeden yaptim.ölcuyu tutduramadiğim için ciceklerimi yakti.nasil telafi ede bilirim.lutfen yardım edərmisiniz?Lütfeeeen🥰
3 жыл бұрын
Yanmış yaprakları düzeltme şansımız yok ama bundan sonra çıkacaklar da sorun olmaz
@meleklerim1350
@meleklerim1350 3 жыл бұрын
@ çok teşekkür ederim
@nurullahaksen9090
@nurullahaksen9090 2 жыл бұрын
DEĞERLİ BİLGE İNSAN, Ben (3-4 hafta sonra yüzlerce) belki ileride binlerce kilo ISIRGAN OTU, SUMAK EKŞİSİ YAPRAĞI, CEVİZ YAPRAĞI, DEFNE YAPRAĞI... sularının depolanması ve/veya raf ömrünün uzatılması amacıyla sormuştum. Rantabl, optimum, prodüktif olan nedir, depolamak için?
2 жыл бұрын
Su varsa reaksiyon var, illa bozulur ama maksimum depolama süresi için (çok fazla olduğu için) ışık geçirmez kapta, karanlık bir yerde, soğuk bir yerde bekletmek.
@nurullahaksen9090
@nurullahaksen9090 2 жыл бұрын
@ 10'larca dışı mavi bidon, hiç güneş görmeyen karanlık bir oda/depo ve de hem yaz hem de kış doğal olarak soğuk bir yer. En fazla 1 sene ya da 6 ay ömrü olur mu?
2 жыл бұрын
@@nurullahaksen9090 Yıllarca bekletmeye ne gerek var. Sezonu çıkartsın bize yeter. Gelecek seneye yeniden, taze taze yaparız.
@nurullahaksen9090
@nurullahaksen9090 2 жыл бұрын
@ Ticari hareket ettiğimizi varsayalım. Diyelim ki ben size 1 ton sattım. Belki de daha fazla. Bir kısmı elinizde kaldı, satamadınız. Bu açılardan soruyorum. Vakit geç oldu DEĞERLİ İNSAN. Daha sonra görüşmek üzere. İYİ GECELER.
@sumeyyeebedirr528
@sumeyyeebedirr528 3 жыл бұрын
Emeğinize sağlık 🌷🌷
@kadriyeyesilll4399
@kadriyeyesilll4399 3 жыл бұрын
Çok bilgilendirici🌷
3 жыл бұрын
Teşekkür ederim
@arzukuturoglu3950
@arzukuturoglu3950 3 жыл бұрын
çok yararlı bir vidio olmuş
@dileke2570
@dileke2570 3 жыл бұрын
Bayılıyorum böyle videolara
@cananozipek7602
@cananozipek7602 3 жыл бұрын
Çok faydalı bir video olmuş 👍
3 жыл бұрын
Teşekkür ederim
@ozgurkavrak
@ozgurkavrak 3 жыл бұрын
Emeğinize sağlık, paylaşım için teşekkürler
3 жыл бұрын
Asıl ben gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim
@elifegurel1591
@elifegurel1591 3 жыл бұрын
@ merhaba hocam geçen hafta kaynattım soğan kabuklarını yeni çimlenip büyümeye başlayan minik fidelere de koruma amaçlı az az sulandırıp vereyim mi ?
3 жыл бұрын
@@elifegurel1591 şu an çok gerekli olmayabilir ama fide yetiştirdiğiniz ortamda kullandığınız metaryallerde (toprak, kap, sulama gereçleri vb gibi) hijyeni sağladıysanız sorun olmaz.
3 жыл бұрын
@@elifegurel1591 soğan kabuğu infüzyonu bize bahçeye diktiğimiz zaman daha çok lazım olacak.
@elifegurel1591
@elifegurel1591 3 жыл бұрын
@ tamamdır hocam teşekkür ederim saygılar
@camkokusu6534
@camkokusu6534 3 жыл бұрын
Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim 🌷
3 жыл бұрын
Rica ederim
@busrakarakus8229
@busrakarakus8229 3 жыл бұрын
Güzel içerik, faydalı bilgiler 💯
3 жыл бұрын
Teşekkür ederim
@cevatozlu
@cevatozlu 3 жыл бұрын
Süper video başarılar diliyorum
3 жыл бұрын
teşekkür ederim
@sahin_34
@sahin_34 2 жыл бұрын
Abi kanalinizi izledim bilgileriniz güzel ve gerçekten sizi izlerken çok keyifte aldım fakat şöyle bir durumda var ben yaklaşık 1ay önce biber domates dali ve çilek ektim balkonum da saksida yetistiriyorum fakat suna inanmaliyizki. İlk ekimden bir hafta sonra once yumurta kabuklarini kaynattim suyu soguk hale getirip soğan kabuğu içine katip suyu hazirladim ve bir hafta hafta karanlıkta beklettim emin olunki 10 günde bir uygulamayla aksam birer çay bardağı döküp sabah kalkınca iki santim uzadığını görüyorum ve yaprakları iri ve çok sağlıkli buyuyo maşallah kesinlikle bunlara inanmıyodum ama denedim ve farkı gördüm sizde deneyin !!
2 жыл бұрын
Şunu söyleyim o zaman, o dediğiniz durum gübre olduğu için değil, bitki gelişimi için gerekli bazı mekanizmaları harekete geçirdiği için... Bu onun gübre olduğu anlamını çıkartmaz. Hormonda bitkiyi büyütür ama gübre değildir, hümik asitte bitkini büyümesine yardımcı olur ama gübre değildir. Elmayla armutu karıştırıyorlar, ben buna kızıyorum. Çünkü bir yerde okuyorlar, video çekiyorlar. Detaylardan hiç haberleri yok.
@ecedayan3927
@ecedayan3927 3 жыл бұрын
Çok faydalı bir bilgi olmuş.
3 жыл бұрын
Teşekkür ederim
@LastMinuteOnlineNews
@LastMinuteOnlineNews 3 жыл бұрын
Elini saglık usta harika bir bilgi paylaşımı👍🏻
3 жыл бұрын
teşekkür ederim
@deryaaslan4228
@deryaaslan4228 3 жыл бұрын
Harika bilgiler emeğinize sağlık
3 жыл бұрын
Teşekkür ederim
@cocukaydin6321
@cocukaydin6321 3 жыл бұрын
Emeğinize sağlık çok yararlı bir video olmuş
@gulbahar4959
@gulbahar4959 3 жыл бұрын
Bilgiler çok önemliydi teşekkürler
3 жыл бұрын
Rica ederim
@mordunyas1564
@mordunyas1564 3 жыл бұрын
Çok güzel ya tam organik
@coskunali6869
@coskunali6869 3 жыл бұрын
cok iyi🌹
@mobilgameworlds4815
@mobilgameworlds4815 3 жыл бұрын
Yeşillik süper 🌷🌷🌷
@selinbenan5786
@selinbenan5786 3 жыл бұрын
Başarılarınızın devamını diliyorum 🍀
3 жыл бұрын
size de başarılar
@ebrubal261
@ebrubal261 3 жыл бұрын
Çok faydalı Bi video olmuş 👏
3 жыл бұрын
Teşekkür ederim
@AhmetKara-mm8dz
@AhmetKara-mm8dz 3 жыл бұрын
emeginize saglik🌹
3 жыл бұрын
Teşekkür ederim
@kemalgurel9332
@kemalgurel9332 3 жыл бұрын
Saksıdaki çiceklerin diplerinde oluşan minik sinekler için ne yapmalıyım
3 жыл бұрын
o sineklerin bir zararı yok. Organik maddenin ayrıştırılmasında görevli. Muhtemelen saksıda tam olarak ayrışmamış bir organik madde var ve onun için geliyorlar. Saksıya malç yapıp, topraktan uzak tutarsanız giderler
@evagun6698
@evagun6698 3 жыл бұрын
Bu faydalı bilgiler için teşekkürler 🙋🏼‍♀️
3 жыл бұрын
rica ederim
@mutlumutlu8203
@mutlumutlu8203 Жыл бұрын
Herkes bir şey söylüyor biri soğan kabuğu bitki coşturur diyor,sizde hiç etkisi olmaz diyorsunuz ama maalesef kimsede bir analiz raporu yok bu böyle oldukça insanlar yaprak gibi bir sağa bir sola sürüklenir durur.
@hulyakaya2932
@hulyakaya2932 3 жыл бұрын
Faydalı bir bilgi teşekkür ederim
3 жыл бұрын
rica ederim
@arzukanca2322
@arzukanca2322 2 жыл бұрын
Bende muz kabuğunun rendesi ile bahçe bitkilere döküyorum faydası nedir.bu sene patates kabukları portakal kabukları bahçeye gömdüm.
2 жыл бұрын
Bu saydıklarınızın hepsini önce kompost yapın, toprağa direkt organik katmak çok faydalı değil.
@arzukanca2322
@arzukanca2322 2 жыл бұрын
@nasıl yapılır
@tasinkara4168
@tasinkara4168 3 жыл бұрын
Soğan kabuğu kupresi de ilk defa duydum demek ki oluyormuş güzel izah ediyorsunuz başarılar dileriz laz tahsin 61
@aylacan2767
@aylacan2767 3 жыл бұрын
Başarılar diliyorum 🌷
@fatmabas7175
@fatmabas7175 3 жыл бұрын
Başarılar 👏🏻🌸
@yusufyesilyurt7725
@yusufyesilyurt7725 3 жыл бұрын
Soğan çok değerli bir bitki.
@Instagram-uc5nw
@Instagram-uc5nw 3 жыл бұрын
Çok güzel içerik
@kemalgurel9332
@kemalgurel9332 3 жыл бұрын
Hocam zamanı sanırım kaynatalım mı soğanları
3 жыл бұрын
Kaynasın soğanlar =) tam zamanı
@kemalgurel9332
@kemalgurel9332 3 жыл бұрын
@ 😊😅
@mazellanmaz7416
@mazellanmaz7416 3 жыл бұрын
Herşeyin doğalı guzel
@gereksizayrnt6227
@gereksizayrnt6227 3 жыл бұрын
Basarılar dilerim bilgiler için teşekkür ederim
3 жыл бұрын
rica ederim
@alibas147
@alibas147 3 жыл бұрын
Ya hocam çok teşekkürler yaşasın ilim ve ilim adamları tiryakiniz olduk ama mutlaka devamı gelsin
3 жыл бұрын
Estağfurullah biz bildiğimiz aktarmaya çalışıyoruz diğerlerinden farkımız popülerlik olsun diye yola çıkmadık, doğruları verebilmek adına hareket ediyoruz.
@alibas147
@alibas147 3 жыл бұрын
@ Önemli olanda bu değilmi
@busrakarakus9647
@busrakarakus9647 3 жыл бұрын
Güzel içerik 💯
@yasinibrahimov3626
@yasinibrahimov3626 Жыл бұрын
Selam. Doğal köklendirici nasıl yapılır? Tohum çimlendirmek için
Жыл бұрын
Köklendiriciler konusunda geniş bir videom var. 8 köklendiricinin yararlı mı yoksa yararsız mı olduğunu anlattım. Söğüy çayı, bal, tarçın vb gibi doğal köklendiriciler
@yasinibrahimov3626
@yasinibrahimov3626 Жыл бұрын
@ Təşəkkürlər
@sevdaulger2810
@sevdaulger2810 3 жыл бұрын
Guzel anlatmıssınız tesekkurler
3 жыл бұрын
rica ederim
@ylmaxfatos2680
@ylmaxfatos2680 3 жыл бұрын
Çok güzel fikir
3 жыл бұрын
Teşekkür ederim
@aslkerem7502
@aslkerem7502 3 жыл бұрын
Her şeyin doğalı Tabiki ilk tercihim
@yasinyaman9719
@yasinyaman9719 3 жыл бұрын
Başarılar diliyorum yolunuz açık olsun
3 жыл бұрын
sizin de yolunuz açık olsun
@yazyagmur5938
@yazyagmur5938 3 жыл бұрын
Basarilar👍🐞
3 жыл бұрын
Size de başarılar
@aysedogan8402
@aysedogan8402 3 жыл бұрын
Emeğinize sağlık başarılar 🐞
3 жыл бұрын
size de başarılar
@melinaodin3874
@melinaodin3874 3 жыл бұрын
İçeriğiniz çok çok iyi
3 жыл бұрын
teşekkür ederim
@nevney
@nevney 3 жыл бұрын
Emeğinize sağlık başarılar diliyorum
3 жыл бұрын
Teşekkür ederim
@emircelik2026
@emircelik2026 3 жыл бұрын
Emeğinize sağlık
@ilkertaspnar5298
@ilkertaspnar5298 3 жыл бұрын
Başarılar dilerim 👍🏻
@gamzeozen297
@gamzeozen297 3 жыл бұрын
Basarilar🌹
@beyyza.gezerr
@beyyza.gezerr 3 жыл бұрын
Mühtiş
@gokyuzumavi8234
@gokyuzumavi8234 3 жыл бұрын
Teşekkür ederiz bilgilendirme için
Heartwarming: Stranger Saves Puppy from Hot Car #shorts
00:22
Fabiosa Best Lifehacks
Рет қаралды 21 МЛН
Happy 4th of July 😂
00:12
Pink Shirt Girl
Рет қаралды 58 МЛН
МАМА И STANDOFF 2 😳 !FAKE GUN! #shorts
00:34
INNA SERG
Рет қаралды 4,9 МЛН
KINDNESS ALWAYS COME BACK
00:59
dednahype
Рет қаралды 134 МЛН
Benefit from Onion Peel Energize Plants
5:01
Bitki Mühendisi
Рет қаралды 9 М.
RICE WATER RUSTIRON FERTILIZERS ONION SHELLS FERTILIZER - MYTH OR REAL
6:14
YUMURTA KABUĞUNDAN KALSİYUM VE  KULLANIM HATALARI!
12:35
Doğal Düşün TV
Рет қаралды 82 М.
Yumurta Kabuğunun En Doğru Kullanımı, Bitkilerinizin Buna İhtiyacı Var
8:19
HAYALLERİMİ YAŞIYORUM
Рет қаралды 957 М.
Soğan kabuklarıyla bir yerine 5 kat verimli tarlalarınız  olacak
8:31
KAPADOKYA VE BİZ
Рет қаралды 18 М.
Soğan Kabuklarını Sakın Atmayın, Bitkileri Coşturun
6:17
HAYALLERİMİ YAŞIYORUM
Рет қаралды 1,2 МЛН
Homemade Onion Peel Liquid Fertilizer Recipe 100% Effective
3:35
Aydın Bulgurcuoğlu
Рет қаралды 10 М.
Heartwarming: Stranger Saves Puppy from Hot Car #shorts
00:22
Fabiosa Best Lifehacks
Рет қаралды 21 МЛН