Regelgeving maakt meer kapot dan je lief is.... Ik had die dd-ar als mobiel kantoor leuker gevonden. Leuk omdat het kan, niet vanwege Co2 natuurlijk.
@hu9002 ай бұрын
De CO2 komt wel de schoorsteen uit van de kolencentrale die de stroom levert om deze loc op te laden
@darkknight81392 жыл бұрын
Leve de 1700 :) Wat een gaaf project. Een van de belangrijkste dingen die het geheel laat slagen is denk ik dat vooraf heel goed nagedacht is over realistische eisen. Een elektrische loc verbruikt eigenlijk veel te veel stroom voor hedendaagse li-ion accu's, het is niet fair om urenlang volle snelheid te verwachten van een accupakket. Een uur lang rangeren bij lage snelheid is al een hele stap voor deze technologie, die nu nog gewoon in de kinderschoenen staat. Elektrische auto's bestaan ook pas een jaar of 15, en zijn pas 5 jaar geleden echt populair geworden. Nu het spoorvervoer nog, je hebt gewoon niet altijd een bovenleiding. Heel slim! De volgende stap zou een (rangeer)loc kunnen zijn die al een batterijpakket heeft, die door een elektrische gewone loc naar de bestemming wordt gebracht en daar dan het rangeerwerk doet.
@theothertonydutch2 жыл бұрын
Elektrische auto's bestaan al vanaf het begin van de vorige eeuw. Bovenleidingen waren er ook al in de jaren 20/30. Dit komt allemaal juist veel te laat. De technologie op dit gebied is gewoon jarenlang structureel en institutioneel de kop ingedrukt. Fijn dat het er nu is hoor, maar bovenleidingen hadden gewoon doorgezet moeten worden indertijd. Dat is gewoon niet gebeurd omdat koninklijke shell en dat soort bedrijven het jarenlang tegen hebben zitten werken. Ik ben dankbaar voor de diversiteit van spoormaterieel hoor, maar dit voelt wel een beetje als mosterd na de maaltijd.
@SADRailsim2 жыл бұрын
Leuk hoor, handig wellicht voor het doel, maar voor co2 besparing is het onzin, zekere wanneer je een container vol accu’s mee sleept, hoe kan dat efficiënter zijn dan normaal? Rendement van opwekking van stroom versus energie uit diesel, is dat verschil zo groot dat het meeslepen van zo’n container en de enorme hoeveelheid grondstoffen die daarvoor nodig zijn, en de levensduur daarvan, werkelijk co2 bespaart? Het niet ter plekke uitstoten is geen besparing van co2 uitstoot, dat is Greenwashing zoals de autoindustrie in haar reclames doet.
@weeardguy Жыл бұрын
Grote kans dat een accu van dit formaat opladen en gebruiken inderdaad efficiënter is dan een dieselmotor. Een verbrandingsmotor is nog steeds een belachelijk inefficiënt ding waar veel warmte bij vrij komt en ook nog eens een beroerde koppel-toerenkromme heeft (ze zijn alleen het efficiëntst op een bepaald toerental). Koppel het ding aan een generator om lokaal electriciteit te produceren die je dan weer in een elektromotor stopt en je praat over opstapelen van verliezen. Lithium-accu's zijn een van de weinige accu's waar het opladen met een efficiëntie van 97 tot 99 procent mogelijk is, waardoor er amper verlies is. Elektromotoren zijn, vergeleken met verbrandingsmotoren enorm efficiënt én kunnen een tijdje overbelast worden. Elektriciteitscentrales zijn, door hun afmeting, erg efficiënte fabrieken: omzetten van elektriciteit van hoge naar lage spanning gaat vrijwel zonder verlies (grote distributietrafo's halen zo een rendement van 99,5% of zelfs hoger).
@corelsland52052 жыл бұрын
Leuk zo'n powerbank.
@Huflind2 жыл бұрын
Interessant project. Mooi omdat het modulair gemaakt kan worden (meerdere wagons/containers achter elkaar), nadeel is alleen dat kopmaken soms vereist is, wat lang niet op elk traject kan (zeker niet tijdens werkzaamheden). Als extra functie zou de "powerbank" misschien zelfs -hetzij via de loc- gebruikt kunnen worden om tijdelijke spanning op een segment bovenleiding te zetten, bijvoorbeeld bij incidenten of voor testen.
@pascalcoole27252 жыл бұрын
De Accu's worden dus opgeladen vanuit de bovenleiding... dat is allesbehalve CO2 neutraal !!! Verder komt de CO2 besparing juist niet voort uit het rijden met de trein, maar uit het feit dat tijdens stilstaan geen dieselmotor stationair staat te draaien. Technisch zeer zeker een mooi project maar de presentatie is weinig meer dan meewerken aan een overheids campanje.
@treinspotterjob72812 жыл бұрын
Leuk, heel interessant en informatief👍
@OntarioTrafficMan2 жыл бұрын
Worden de accu's opgeladen door de elektrodynamische remmen van de loc, of alleen de bovenleiding?
@henkzaanstad22562 жыл бұрын
CO2 ? en de accu,s dan ? zijn die CO2 vrij ? Mooi gedaan met deze locomotief, maar wel stoppen met deze co2 waanzin
@steephh55582 жыл бұрын
Henk, ook Strukton zal uiteindelijk fossielvrij moeten rijden. Daarom doen ze hier nu al ervaring mee op, dat kan je niet de dag voordat dat moet doen. 😉
@gertjanmokum2 жыл бұрын
Gefeliciteerd, Aad !
@Trainviking2 жыл бұрын
Mooie ontwikkeling om onderhoud ook duurzamer te maken.
@rekkinregen2 жыл бұрын
accuzuur is natuurlijk totaal niet schadelijk. en die stroom die de accu's op moet laden is natuurlijk helemaaaaaaaaaaaal kolenvrij. NOT.
@steephh55582 жыл бұрын
@@rekkinregen Accuzuur? Really? Het gaat niet om 12V autoaccu's, maar om lithium-based batterijen. En verdiep je eens in onze energiemix. Die bestaat maar voor een klein gedeelte uit kolen. En wordt in 2024 afgebouwd en per 2030 zelfs verboden.
@chikes48622 жыл бұрын
en waar komt de stroom vandaan om die accu's op te laden ????? juist uit een gas gestookte centrale dus co² neutraal niet echt
@jandenuijl6964 Жыл бұрын
Leerzame video
@MickTO192 жыл бұрын
Nou weet ik eindelijk waarom die oude dd-ar daar staan.
@treinenliefde2 жыл бұрын
Jammer dat ze daar alleen dus weinig aan gaan doen waarschijnlijk. Begrijpelijk dat ze voor deze oplossing kiezen, qua gewicht had ik het ook kunnen voorstellen dat het constructief nog wel een uitdaging zou worden om batterijen in de DDAR's te stoppen.
@alexvandijk89302 жыл бұрын
Heel interessant om de ontwikkelingen te zien. Maar i.p.v loc+ accu wagen+loc kan je toch met dezelfde aanpassingen op de loc ook toepassen op het stuurstandrijtuig en dan de Loc laten duwen? dus:16/1700+accuwagen+ Stuurstandrijtuig. De 1700-en konden in één combinatie immers ook als trekduw combinatie rijden. Dat moet toch mogelijk zijn om via de accuwagen middels stuurstroomkabels vanuit het stuurstandrijtuig rijcommando"s te geven. Als toelating van het stuurrijtuig als goederen vervoer een probleem is dan laat je tijdelijk het interieur erin, waardoor de configuratie 1700+ Bvk feitelijk hetzelfde is als in de reizigersdienst want je bouwt de Bvk niet om je gebruikt hem dan zoals hij in het reizigersvervoer ook gebruikt werd, alleen spaar je zo wel een loc 1700 uit, die je weer elders voor kan inzetten. Of is dat te simpel gedacht?
@MaartenvanHeek2 жыл бұрын
Het idee, als ik goed begrijp, was om de accu onderin de DDAR te bouwen, dus niet combineren met een losse container. Toen dat te lang bleek te gaan duren is er gekozen voor deze oplossing met de container.
@alexvandijk89302 жыл бұрын
@@MaartenvanHeek dat snap ik, maar men wil nu in de combinatie loc,accuwagen,loc gaan rijden. Maar inplaats daarvan zou je ook gewoon 1700+ accuwagen+Bvk kunnen rijden,waardoor je een loc uitspaard😉
@TypicalDutchSaysHi2 жыл бұрын
@@alexvandijk8930 Bureaucratie is het probleem. Die hele Bvk kan niet gebruikt worden "want reizigersrijtuig".
@alexvandijk89302 жыл бұрын
@@TypicalDutchSaysHi je kan hem toch zo laten en gewoon als stuurstand gebruiken i.p.v een extra loc
@PK-xt3gy2 жыл бұрын
Leuke grafana usecase
@deevl1760 Жыл бұрын
Hoe groot is de accu totaal?
@BXgek2 жыл бұрын
Leuk experiment, heb even een vraagje...accu's zijn bij mijn weten altijd gelijkstroom, zit er naast de accu's een transformator (of een omvormer ?) die van gelijkstroom / wisselstroom maakt en hoeveel verlies aan energie is er dan met die omvorming? Ik weet nog uit de tijd van de Ford Taunus van mijn pa rond 1960 (het model met wereldbolletje) dat er een radio in zat die van 6 Volt gelijkspanning (de meeste oude auto's van toen hadden nog een 6V accu), wisselstroom nodig had (ik dacht 110V) en dat noemde we toen een soort Thriller-apparaat, je hoorde dat ding zachtjes zoemen.
@WALUIGI24962 жыл бұрын
De bovenleiding is ook gelijkstroom 😉
@BXgek2 жыл бұрын
@@WALUIGI2496 Citaat van Wiki : ""Treinen worden meestal gevoed met een bovenleiding, waarbij de retourstroom via de rails terugstroomt naar het onderstation. In feite zijn er vier belangrijke systemen: gelijkstroom draaistroom (drie fasen) eenfasige wisselstroom met een lage frequentie (16⅔ of 25 Hz) eenfasige wisselstroom met een normale frequentie (50 of 60 Hz) De eerste drie systemen zijn ontwikkeld vóór de Eerste Wereldoorlog. Het systeem met wisselstroom op normale lichtnetfrequentie is in het Interbellum ontwikkeld en pas na de Tweede Wereldoorlog grootschalig toegepast. Het wordt nu gezien als het ideale stroomsysteem.
@weeardguy Жыл бұрын
Ja, er zit een frequentie-omvormer of chopper-installatie in: dat is ook al zo bij gebruik van de bovenleiding en geeft deze loks hun karakteristieke geluid bij optrekken. Dergelijke installaties zijn erg efficiënt en dé reden dat elke moderne trein er tegenwoordig gebruik van maakt. Grote kans dat de accu-installatie zo opgesteld is dat deze direct de benodigde spanning kan leveren aan de motoren (maar dat verwacht ik niet) óf de spanning van de bovenleiding benadert zodat het alleen maar ergens 'inprikken' op de hoogspanningsbus van de lok is.
@chenwong10362 жыл бұрын
Interessant project! Het zal mooi zijn om deze 1600 en 1700 locomotieven weer in te kunnen zetten om dieseltreinen te vervangen op trajecten waar geen elektrificatie is. Dit zal waarschijnlijk nog wel even duren gezien de ontwikkelingen maar het begin is er. Het idee om dubbeldekkers met batterijen te voorzien klinkt niet goed als je al bussen hebt met ook batterijen in de bodem en wel de asdruk kan verdelen. Ik vraag me af wat de capaciteit is van zo'n accupakket. Je zal het dan zeker niet meer over kwh's hebbenzoals bij elektrische auto's maar over mwh's... :)
@f.j.kuiper14672 жыл бұрын
Tja, het is maar hoe het elektrisch, van de bovenleiding, wordt gemaakt. Blijkbaar was een dieselmotor met generator niet (vandaagdedag meer) een mogelijkheid.? Dan kan de loc immers ook met en zonder bovenleiding rijden.
@bobo3272 жыл бұрын
Super
@kevinfuchten50092 жыл бұрын
Mooi verhaal hoor ; elke minuut dat deze trein rijdt besparen we op CO2 , maar ik mis het stukje hoeveel CO2 het heeft gekost de grondstoffen van de accu's te winnen en hoelang de accu's mee moeten gaan omdat te kunnen compenseren ?
@JessedeGrootTV2 жыл бұрын
En ook kinderarbeid is hiervoor nodig. Kinderen uit de Kobalt mijnen hebben deze werkzaamheden verricht.
@arjandezwaan83472 жыл бұрын
God wat een dooddoener, kan ik me ook afvragen over de telefoon of het scherm waar je op kijkt..
@ener80352 жыл бұрын
@@arjandezwaan8347 Weegt uw telefoon 5000 kilo ?
@treinenliefde2 жыл бұрын
Met wat rekenen aan de hand van de co2 uitstoot van een 80 kwh tesla model 3 accu en de aanname dat de Strukton locomotief ongeveer een 350 kwh accu heeft zoals de nieuwe hybride locomotiven van CRRC (ontwerp gekocht van Vossloh) kom ik uit tussen 10 ton tot 68.8 ton co2 uitstoot voor het produceren van een accu. Helaas kan ik geen cijfers vinden over de productie van dieselmotoren, dus daarom maak ik hier een aantal aannames. Ik denk dat het alsnog nuttig is om het te delen. De gemiddelde co2 uitstoot bij productie van een auto is ongeveer 10 ton. Gemiddeld auto weegt ongeveer 1500 kg en gemiddeld motor ca 140 kg. Dus uitgaande op gewicht ongeveer 0.93 ton voor productie 140 kg motor. Een MTU motor zoals in een g1206 (de grotere diesellocomotieven die Strukton heeft) is ongever 7200 kg, dus in verhouding dus ongeveer 42 ton co2 uitstoot. Volgens mijn berekeningen kan een accu dus ca 10 tot 69 ton (een enorm verschil wat te maken heeft met batterijproductie en hoe dat gaat) uitstoot geven bij productie en een dieselmotor 42 ton. Op zn slechts dus 27 ton hoger bij de accu. Maar dit kan dus ook 32 ton minder zijn. Uitstoot per km bij treinen is helaas lastig om uit te rekenen. Hier vind ik veel verschillende informatie over en hier ga ik voor nu ook niet naar verder kijken.
@ener80352 жыл бұрын
@@treinenliefde Overigens werd onlangs bekend gemaakt dat deze loc wel 1 kM kon rijden zonder draad ...
@treinspottermick2 жыл бұрын
Waarom staat de video niet openbaar?
@AarClay2 жыл бұрын
Gaat in première op 15 dec 2022
@MickTO192 жыл бұрын
@@AarClay 3 weken geleden stond ie op verborgen in een playlist
@AarClay2 жыл бұрын
@@MickTO19 Zal waarschijnlijk te maken hebben met de presentatie/doop van de elektrische en rangeer locomotieven vandaag bij Strukton.
@Trainpaparazzo.2 жыл бұрын
Eigenlijk zoals vroeger met de stoomlocomotieven... Een tender met Electriciteit... Vroeger met brandstof en water om de stoomloc te voeden. Het ei van Columbus heruitgezonden !
@MrPeerum2 жыл бұрын
😊was weer heel lerzaam,over bovenleiding gesproken,ben het aan het opbouwen voor Marklin digitaal.de nostalgiese masten.bedankt weer,greetz:🍐Peer.
@Alex_NL2 жыл бұрын
Is CO2 neutraal niet Co2 door iemand anders opgewekt (lees de kolencentrale op de maasvlakte of bij Deltzijl
@jurriaan35332 жыл бұрын
Racist
@treinenliefde2 жыл бұрын
Dat is inderdaad zo, al zijn kolencentrales en dergelijke wel efficiënter (stoten minder co2 uit) dan aparte dieselmotoren, waardoor de netto uitstoot weer minder is, niet veel minder (afgaande van onderzoeken bij elektrische auto's), maar met duurzame energiebronnen wordt dat verschil groter. Maar inderdaad, co2 neutraal is in Nederland niet echt neutraal.
@SADRailsim2 жыл бұрын
@@treinenliefde volgens mij goed uitgelegd. Echter… duurzame bronnen worden altijd meegeteld alsof die zelf 0,0 uitstoot geven en de wereld alleen maar mooier maken.. en dat is natuurlijk onzin. Wanneer we de hele wereld op die glasplaatjes en molentjes willen laten overschakelen, dan verwoesten we de zee, de meren, ons landschap, destabiliseren we Afrika, moeten zoet blijven met Azië, moet Oekraïne kosten wat kost behouden blijven (daar liggen Europa’s voorraden). Ofwel het is een sprookje… Het hele spoorwegnet via een kerncentrale, en die paar kilometers gewoon per diesel, of misschien in de toekomst ‘kunstmatige’ diesel of wellicht waterstof, lijkt me veel efficiënter dan dat gerommel met groene energie en accupakketjes.
@SADRailsim2 жыл бұрын
9:00 Greenwashing. Het is niet Co2 neutraal, welke rekensom je er ook op loslaat, het haalt de energie gewoon uit de energiemix, en die is meer dan 80% vuil, en die andere 20% is alleen op papier schoon… Alle andere redenen kan ik nog inkomen, het doel van de loc, maar co2 neutraal onderweg kan alleen door stil te staan.
@steephh55582 жыл бұрын
Kolenenergie is maar een fractie van onze energiemix en wordt afgebouwd per 2024 en verboden in 2030. Deze locs rijden langer! Wel zo eerlijk om naar de gehele mix (die 100% hernieuwbaar wordt) te kijken toch?
@jesporo52 жыл бұрын
Zou de Wink ook ooit behandeld worden? of een mini documentaire over treinen maken voor Train Simulator?
@AarClay2 жыл бұрын
Dan moeten ze naar Amerika afreizen. Daar woont de eindbaas der eindbazen van ChrisTrains die de treinen bouwt. 😛
@jesporo52 жыл бұрын
@@AarClay ik ben ook bezig hoor... mooi in Nederland😃
@bertramkool Жыл бұрын
Dit ding is oud en afgeschreven (wel een mooie machine!!!!!!) En nu kan het wel????????
@Frieslandrail012 жыл бұрын
Locomotief reed bij werkzaamheden in Leeuwarden, zonder die extra batterij wagen. What went wrong...?!? 🤔
@maxaafbackname55622 жыл бұрын
Liever een container er achter waar groene waterstof in gaat...
@SADRailsim2 жыл бұрын
Groene waterstof is een sprookje, rendement is te laag, en in zo’n tank past zo weinig, zinloos op grote schaal, gaat niet werken.
@TypicalDutchSaysHi2 жыл бұрын
Het stukje met de dubbeldeksrijtuigen, dat is wel een bureaucratisch geneuzel zeg. Laten we innovatie mogelijk maken met experimenten als er partijen zijn die dat willen.
@jeroen25352 жыл бұрын
NS heeft in het verleden vaker rijtuigen laten ombouwen. Zelfs ooit een rijtuig verbouwd tot zelfstandig rijdend motorwagen. Het zou dus voor Strukton niet heel veel moeite kosten om het rijtuig als accuwagen op het spoor te krijgen.
@weeardguy Жыл бұрын
@@jeroen2535 Met als enig verschil dat je nu ineens met een enorme energiebron aan boord van een rijtuig zit dat daar oorspronkelijk niet voor bedoeld is: ineens heb je een energiebron aan boord die niet zomaar 'uit' is als je de stroomafnemer laat zakken. Ik snap heel goed dat het zo grondig ombouwen van een rijtuig met een enorme accubank niet zomaar toegestaan wordt en grondig onderzoek vereist naar de veiligheid bij aanrijdingen en dergelijke. Want we weten ook hoe het gaat als het misgaat en een enorme catastrofe wordt: dan wijst iedereen weer naar de instanties en snappen we niet 'welke idioot dit ooit zomaar heeft toegestaan'.
@mmaurer1994 Жыл бұрын
Aad klinkt alsof ik Koos Spee hoor praten haha
@ener80352 жыл бұрын
Dus meer massa verplaatsen zou beter zijn ? En dan heb ik nog niet eens over de gigantische schade die batterijen veroorzaken.
@mfbfreak2 жыл бұрын
5 ton accu's op een trein van 300 ton maakt geen hol uit joh. Die accustapel is erg klein vergeleken met de gehele trein. Hij hoeft er dan ook maar een uur op te kunnen werken. Als ik een gokje mag wagen puur op basis van hoe het er uit ziet, denk ik dat hier 5 a 10x de accucapaciteit van 'n Tesla personenwagen in zit, maar dat ie 100x het gewicht van die auto kant rekken. En ja, het is veel beter vergeleken met het uren laten stationair draaien van een dieselloc. Dat verbruikt tientallen liters per uur. En dan moet die diesel ook nog draaien om zich door het land te verplaatsen...
@ener80352 жыл бұрын
@@mfbfreak LimaVictor Die paar liters diesel maken maakt geen hol uit joh. Dit is alleen maar voor de show. Laten maar eens die kinderen zien die de grondstoffen voor die acuu´s uit de grond hebben gehaald. Of de afval stromen bij een accu fabriek en de ziekte statestieken van de omgeving.
@SADRailsim2 жыл бұрын
@@mfbfreak de wagon zonder container weegt al 17 ton.. 9:00 Niet vergeten. Het stationair draaien van een wachtende dieselloc vind ik wel een valide argument, maar of dit uiteindelijk alle grondstoffen etc compenseert, vraag het me echt af, of dit niet gewoon het stukje greenwashing is. (Opgedrongen door SDG) Hier hebben mensen aan gewerkt, hoeveel uren zitten er niet in, die mensen hebben ook geleefd, moeten we ook meetellen. Innovatie is goed met een concreet doel, ook dat ontbreekt hier, respect voor de makers, maar de basis van deze innovatie is een aanname, een model, een ideaal, en politiek.. vals.
@ener80352 жыл бұрын
@@SADRailsim U snapt het.
@steephh55582 жыл бұрын
@@ener8035 Ik hoor je niet over de gigantische milieuschade en verwoesting van de natuur voor de winning van olie, raffinage en bijbehorende uitstoot en überhaupt de uitstoot die bij verbranding diesel vrijkomt in het algemeen.... Of benne we selectief verontwaardigd! LFP accu's zijn tegenwoordig de way to go (kobaltvrij) en accu's worden gewoon gerecycled. 😉 Ik snap 't: een technologisch veranderende wereld kan angst oproepen, maar je hoeft echt niet de fabeltjes erbij te halen die onze fossiele industrie grootschalig de mensen in het hoofd prent zodat ze maar zo lang mogelijk benzine/diesel blijven tanken haha.
@frankgeurts39122 жыл бұрын
De koe en kalf methode dus...
@Opjuyr2 жыл бұрын
Waar komt al die gevaarlijke en niet recyclebaar stoffen vandaan? Vervuilende Windmolens was niet genoeg? In Nederland krijg je subsidie als je gas afsluit, net over de grens als je gas aansluit. Kerkrade mag alleen kijken naar het nabije zonnepark. Echt Klimaatgekte. 🤐
@steephh55582 жыл бұрын
Heb je je ooit maar één moment verdiept in de vieze wereld van fossiele brandstoffen? De gigantische natuurverwoesting en milieuschade die oliewinning ten gevolg heeft? Grappig dat jij de prietpraat de wereld in slingert die de fossiele industrie verspreid om mensen maar zo lang mogelijk aan het infuus te houden. Want zolang jij en de rest v/d wereld maar door blijft tanken, blijven zei miljarden verdienen en doorgaan met natuur/milieuschade. Die willen niet dat jij je batterij-elektrische auto op je eigen zonnepanelen thuis laad. Los daarvan zitten we ook met een rëeel klimaatprobleem. Hoef je niet te geloven natuurlijk, maar dat is wel wetenschappelijk onderbouwd.😉Heb je toevallig aandelen Shell haha?
@Opjuyr2 жыл бұрын
@@steephh5558 zou je mij paar oli of fossiele industrie noemen die aan het stimuleren zijn om blijven te tanken ?
@steephh55582 жыл бұрын
@@Opjuyr Even googlen op "pointer oliegeld" dan kom je er vanzelf op uit :)
@henrykuppens90972 жыл бұрын
Hmm.......Volgens mij is het Poetins schuld, want ook voor Strukton is de diesel duur.😁 OK, ik weet het was de sanctie oorlog die van alle kanten verloren is door de EU. Price caps gaan bovendien de verkrijgbaarheid van diesel (en alle olie prodrukten) verder bemoeilijken. Toch vind ik het een mooi initiatief, beter dan die dorstige diesels. Ook modelspoorders zullen hier vast wel inspiratie van opdoen.
@paullongtailpair38122 жыл бұрын
Het zoveelste hersenloze project.
@mfbfreak2 жыл бұрын
De zoveelste hersenloze commentator
@ener80352 жыл бұрын
@@mfbfreak Hij heeft duidelijk meer hersens dan u.
@ener80352 жыл бұрын
Project ter bevordering van de moord op vogels.
@bobhodes22598 ай бұрын
Ik ben het er wel mee eens want het rendement is veel te mager laat ze maar op waterstof lopen ! De vrachtwagens krijgen ze al niet voor elkaar laat staan zo'n loc die normaal al 72 ton weegt !! Dit is weggegooid belasting geld !!!
@hansdebruin15282 жыл бұрын
Prachtig stukje techniek: pure geldverspilling.
@fp33592 жыл бұрын
Hoe diep zink je als bedrijf om te kruipen voor Kaag cs. ?