Φίλε πραγματικά συγχαρητήρια. Μπήκα με κατατακτήριες Κοινωνιολογία φέτος, και απλά εδώ βρήκα - ως τώρα - την πολυτιμότερη εισαγωγή! Να σαι καλά!
@kolllaras4 жыл бұрын
Καλή συνέχεια τότε φίλε μου!! Σ' ευχαριστώ!!
@eimaitrollmachinegr43311 жыл бұрын
Πραγματικα εκανες την στατιστικη να φαινεται πανευκολη..! μακαρι να ηταν παρομοια η παραδοση και στα σχολεια.. μπραβο,ευχαριστω για την βοηθεια!!
@ΓΙΩΡΓΟΣΔΙΑΚΟΡΩΝΑΣ11 жыл бұрын
Μπράβο και πάλι μπράβο κύριε ΚΟΛ(Λ)ΛΑΡΑ ευτυχώς που υπάρχουν και Καθηγητές που νοιάζονται για τα παιδιά των fb και του youtbe ΝΑΣΕ ΚΑΛΑ
@anastasiakyriakidou66185 жыл бұрын
Εξαιρετικά τα βίντεό σας!! Ευχαριστούμε!
@kolllaras5 жыл бұрын
Κι εγώ ευχαριστώ που με παρακολουθήσατε! :)
@ioannakatalagarianou95354 жыл бұрын
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα τόσο βοηθητικά βίντεο! Πραγματικά με ξεμπέρδεψαν@
@kolllaras4 жыл бұрын
Χαίρομαι που βοήθησα λιγάκι!! Καλή συνέχεια σε ό,τι κάνεις Ιωάννα!!
@dimgk16908 жыл бұрын
Σ ευχαριστώ πολύ!!!Χαίρομαι που σε ανακάλυψα!!!!
@mariachontrantoni71502 жыл бұрын
Συγχαρητήρια για την ωραία παρουσίαση!!!Καλή χρονιά και καλά μυαλά!!!!
@kolllaras2 жыл бұрын
Καλή χρονιά Μαρία!!! Σ' ευχαριστώ πολύ!!!
@kolllaras11 жыл бұрын
Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ελπίζω, σύντομα, να βρω χρόνο - κι έμπνευση - να συνεχίσω και με περισσότερα κεφάλαια.
@kk-om5zm3 жыл бұрын
😀
@kolllaras3 жыл бұрын
k k για κάποιο λόγο δε μπορώ να διαβάσω ολόκληρο το σχόλιό σου εδώ, ευτυχώς στην ειδοποίηση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έφτασε ακέραια! Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αλλά κυρίως χαίρομαι που βοήθησα λιγάκι την κατάσταση! :) Μεγάλος σατανάς η στατιστική, ξεφυτρώνει εκεί που δεν την περιμένεις :D !! Εύχομαι καλή συνέχεια!!
@stella65619 жыл бұрын
Μπράβο πολύ καλή δουλειά για τους μαθητές! πολύ ωραίος ο τρόπος που τα παρουσιάζεις και πολύ κατανοητός.
@kolllaras9 жыл бұрын
+StelloV Love Σ' ευχαριστώ πολύ!!!
@pipinatsiotika20064 жыл бұрын
Δεν ηξερα τιποτα απο στατιστικη και σας εστειλε ο θεος πιστευω να μαθω να λυνω ασκησεις
@kolllaras3 жыл бұрын
Μακάρι να βοήθησα, έστω και λίγο! Καλή συνέχεια! :)
@pipinatsiotika20063 жыл бұрын
Τώρα και στα μαθηματικά να μάθω να βρίσκω το πεδίο ορισμού Έχουμε βιντεάκι;
@kolllaras3 жыл бұрын
@@pipinatsiotika2006 Ουπς! Εδώ την πάτησες! :P Τουλάχιστον από μένα. Ευτυχώς υπάρχει ένα σωρό κόσμος εκεί έξω! :)
@lindaxhardo4 жыл бұрын
Είναι 11:42μμ και εγώ μόλις τελείωσα το μάθημα "Κλάσεις και Ιστογράμματα" μαζί σου. ¨Εχω γράψει 7 σελίδες στο τετράδιό μου...μακάρι να μπορούσα να σου τα δείξω με κάποιο τρόπο. Θα ένοιωθες περίφανος για μένα ... για σένα δηλαδή. Σε ευχαριστώ για δεύτερη φορά αυτό το μήνα. Βλέπουμε και γράφουμε ξανά! :)
@kolllaras4 жыл бұрын
Ελπίζω η καραντίνα να μη σ' έχει καταβάλλει και να συνεχίζεις με το ίδιο πάθος!! :)
@MarsiasThisseas10 жыл бұрын
εκπληκτικός καθηγητής, φοβερή μέθοδο, θα πρότεινα να βάζατε και τη φωνή σας να τα διαβάζει, βοηθάει στην παράδοση μέσω βίντεο πάρα πολύ. Συνεχίστε αυτή τη δουλειά! Μακάρι και σε οικονομετρία :p :D
@kolllaras10 жыл бұрын
Με κάνεις και κοκκινίζω! :P Τα έχω κάνει πολύ-πολύ καιρό πριν. Από τότε δεν έχω προχωρήσει σε νέες προσπάθειες. Η ιδέα σου είναι πολύ καλή και ίσως φέτος ασχοληθώ ξανά. Σκέφτομαι μήπως φτιάξω και μικρές βιντεοπαραδόσεις. Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
@MarsiasThisseas10 жыл бұрын
ΚΟΛ(Λ)ΛΑΡΑΣ φανταστείτε ότι αυτή τη στιγμή που σας γράφω παρακολουθώ τη δουλειά σας και φυσικά άλλα βίντεο συναδέλφων στα μαθηματικά τις προηγούμενες ημέρες, για να καλύψω τα κενά που μου δημιουργήθηκαν από τα χρόνια αποχής μιας και σήμερα ξεκινάω το μεταπτυχιακό μου. Πραγματικά σας ευχαριστώ πολύ και συνεχίστε έτσι και σε πανεπιστημιακά αν μπορείτε!
@JoDaGreek2 жыл бұрын
Να είσθε καλά!
@kolllaras2 жыл бұрын
Καλή επιτυχία μικρή μου!! :)
@TRIPHOCAR8 жыл бұрын
πολύ καλή προσπάθεια. Μπράβο από έναν παλαίμαχο καθηγητή των ΕΠΑΛ
@kolllaras8 жыл бұрын
+Triphonas Karatzinas ΕΠΑΛ ε; Χαρά στο κουράγιο σας! :) Με τιμάει πάντως ο καλός σας λόγος. Ευχαριστώ πολύ!!!
@choc0lataXristinaMeli9 жыл бұрын
ελα παιδι μου! σώσε μας λίγο κι εμάς τις νηπιαγωγούς να το περάσουμε αυτό το λατρεμένο μάθημα! Μπράβο σου υπέροχη δουλειά!
@kolllaras9 жыл бұрын
Ευχαρίστησέ με όταν το περάσεις! :D
@ΜαίρηΓ-η8τ12 жыл бұрын
δε φαντάζεσαι πόσο με βοήθησαν όλα αυτά τα βιντεάκια ! να 'σαι καλα :)
@1977kostadinos5 жыл бұрын
Αδερφέ σε ευχαριστω απλά !!!!
@kolllaras5 жыл бұрын
Σ' ευχαριστώ κι εγώ Κωνσταντίνε! :)
@29041969X8 жыл бұрын
σε ευχαριστούμε παρα πολύ !!!!!!!!!!
@kolllaras8 жыл бұрын
Κι εγώ εσάς!!! :)
@VassiliosA8 жыл бұрын
Συγχαρητήρια για την παρουσίαση! Φαίνεται ότι έχεις μεράκι και το μοιράζεσαι!!!
@kolllaras8 жыл бұрын
Βασίλη σ' ευχαριστώ!! Είχα τότε, μένει να το ξαναβρώ! :) Καλά λόγια σαν και τα δικά σου με βοηθάνε λίγο ακόμα!
@loizoskountis7 жыл бұрын
Vassilios A ccc
@kolllaras11 жыл бұрын
Πολύ χαίρομαι Μαίρη. Γι' αυτό τ' ανάρτησα, ούτως ή άλλως. :-)
Σ' ευχαριστώ φίλε μου!! Δεν ήξερα ότι τα διαβάζει κανείς! :-)
@C4vts1804 жыл бұрын
ειτε ορισουμε εμεις των αριθμο κλασεων , ειτε χρησιμοποιησουμε τον τυπο του sturges k=1+3.322log10n θα εχουμε τα ιδια αποτελεσματα?
@kolllaras4 жыл бұрын
Καλησπέρα. Γενικά, αναλόγως του αριθμού των κλάσεων τα αποτελέσματα είναι λογικό να διαφοροποιούνται ελαφρά, εφόσον θα μεταβληθούν οι απόλυτες συχνότητες κι όλα τα σχετικά. Αλλά για σχολική ή τυπική φοιτητική χρήση δε νομίζω να στενοχωρηθεί κανένας. Ο τύπος του Sturges παρότι εμπειρικός βασίζεται, ωστόσο, σε κάποια λογική βάση πιο στέρεη απ' το «ό,τι με βολεύει», το οποίο εφαρμόζω εγώ παραπάνω. Πιο γενικά, τώρα, τα στατιστικά εργαλεία επιλέγονται σε μεγάλο βαθμό απ' τους στόχους μας και τις μεθόδους μας, τι θέλουμε να μετρήσουμε και πώς θέλουμε να το μετρήσουμε. Κάθε εργαλείο έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, τα οποία γνωρίζουμε εκ των προτέρων κι έτσι μας βοηθούν να «κατανοήσουμε» και τα αποτελέσματα καλύτερα, βγάζοντας συμπεράσματα συνεπέστερα προς τους σκοπούς μας. Στο διαδίκτυο θα βρεις εύκολα την προέλευση του Sturges - του τύπου, όχι του ίδιου :) - καθώς και μερικές ενστάσεις για την εφαρμογή του. Ως προς αυτό, όμως, εγώ προσωπικά δε μπορώ να σε βοηθήσω περισσότερο κι όχι γιατί δε θέλω :) . Καλή συνέχεια φίλε/φίλη μου!
@thanoskkk11 жыл бұрын
Φοβερός, μπράβο σου!
@krystaliakarampa87872 жыл бұрын
ΧΑΡΗ ΣΕ ΣΕΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ
@kolllaras2 жыл бұрын
Μακάρι!! Αν κι εγώ πιστεύω ότι θα περάσεις κυρίως χάρη σε σένα!! :)
@emifibe33333334 жыл бұрын
Γιατι τις χωρισαμε αν 5 εκατοστά και πως βγαλαμε οτι οι κλασεις ειναι 6??
@kolllaras4 жыл бұрын
Κοίτα να δεις Ίνα, τις παρουσιάσεις τις έφτιαξα για τα παιδιά των ΕΠΑΛ το '10 οπότε μας αρκούσε να κόβουμε και να ράβουμε τις κλάσεις όπως μας ήταν περισσότερο βολικό. Να χωρίζουμε τις κλάσεις παίρνοντας για άκρα τους «στρογγυλά» νούμερα, σα να μετρά κανείς για το κρυφτό, θα έκανε και τον πιο κοιμισμένο μαθητή να καταλάβει τη μέθοδο. Ωστόσο δεν είμαστε πολύ μακριά απ' την αλήθεια, καθώς στο (φετινό) σχολικό βιβλίο γράφει: «Το πρώτο βήμα στην ομαδοποίηση των δεδομένων είναι η εκλογή του αριθμού κ των ομάδων ή κλάσεων. Ο αριθμός αυτός συνήθως ορίζεται αυθαίρετα από τον ερευνητή σύμφωνα με την πείρα του» και συνεχίζει «Γενικά μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί ως οδηγός ο παρακάτω πίνακας» όπου αναφέρει για ν < 20 πέντε κλάσεις, για 20 < ν < 50 έξι κλάσεις κ.τ.λ. (σελ. 72, περίπου). Τώρα, όσον αφορά στο πλάτος, εγώ ας πούμε παραπάνω προτίμησα να φτιάξω ένα στρογγυλό πλάτος "5" χωρίς να νοιαστώ πόσες κλάσεις θα προκύψουν (εντάξει, μιλάμε πάντα για λογικά νούμερα έτσι;). Αν κάποιος πρώτα αποφασίσει πως θέλει π.χ. 6 κλάσεις τότε τι κάνει; Αφαιρεί από τη μεγαλυτερότερη τιμή των δεδομένων (εδώ το 182) τη μικροτερότερη τιμή (158) και βρίσκει αυτό που λέμε εύρος (R). Εδώ θα είχαμε: 182-158=24. Στη συνέχεια διαιρεί το εύρος με το πλήθος των κλάσεων που έχει αποφασίσει (εδώ το 6) και βρίσκει το πλάτος. Εδώ θα είχαμε δηλαδή: 24:6=4. Αν όμως ξεκινήσω την αρίθμηση κανονικά απ' το 158 φτιάχνοντας τις κλάσεις: 158-162, 162-166, 166-170, 170-174, 174-178, 178-182 διαπιστώνω πως το 182 δε μπορώ να το βάλω στην τελευταία κλάση και χρειάζομαι μία ακόμη. Δηλαδή στο τσάκ ξεχειλώνουμε για ένα. Τι κάνουμε στην περίπτωση αυτή; Ε στρογγυλοποιούμε κάπως «αυθαίρετα» το πλάτος μας κατά ένα (ή όσο χρειάζεται) ώστε να περιλάβουμε όλες τις τιμές. Κι έτσι επιλέγουμε για πλάτος αντί για 4 τελικά 5. Δηλαδή το ίδιο με πριν. Υπάρχει φυσικά κι ένας τύπος που λέγεται τύπος του Sturges και υπήρχε σ' ένα πολύ παλιότερο σχολικό βιβλίο, αλλά δεν υπάρχει πλέον, οπότε ισχύουν αυτά που σου γράφω. Αν θες για τον Sturges δες το προηγούμενο σχόλιο που ρώτησε μια ψυχή. :)
@ioannakaliantzi41583 жыл бұрын
Μπορείς να κάνεις κάποιο βίντεο σχετικά με τα ιστογράμματα που δίνουν μόνο Xi και πρέπει να βρούμε εμείς τις κλάσεις
@kolllaras3 жыл бұрын
Συγγνώμη Ιωάννα μου, αλλά έχω πολύ καιρό ν' ασχοληθώ μ' αυτά! Άμα δε βρεις καμία άλλη πηγή πουθενά στείλε στο mail μου (bigpanda2001@gmail.com) μήπως καταφέρω/προλάβω να σου στείλω καμία σημείωση της στιγμής. Καλή συνέχεια!
@ioannakaliantzi41583 жыл бұрын
@@kolllaras ευχαριστώ πολύ μην ανησυχείς τελικά βρήκα λύση τα βίντεο βοήθησαν πολύ