Leuk om te zien dat je de laatste tijd weer actief videos maakt John!
@JohnVissercvoptimalisatie7 күн бұрын
Bedankt.. ik probeer ook meerdere onderwerpen aan te kaarten..😊
@JohnVissercvoptimalisatie6 күн бұрын
@@panpoorn Ga je eerst maar eens verdiepen in de techniek en ga eerst maar eens leren rekenen..
@ercanyilmaz81088 күн бұрын
Bedankt voor het delen van deze video. De oplaadbare batterijen zijn ook handig als je zonnepanelen en/of een dynamisch energiecontract hebt. Idealiter kun je ze namelijk opladen bij een negatief stroomtarief. In zo'n oplaadbare batterij zal niet veel stroom opgeslagen kunnen worden, maar aangezien alle beetjes tellen wou ik het delen. 😊
@JohnVissercvoptimalisatie8 күн бұрын
Klopt.. de 2 accu's van de elektrische fietsen worden ook opgeladen met zonnestroom wat over is..☺️
@Carambal818 күн бұрын
Goede tip, ik heb meteen 2 setjes (AA en AAA) besteld voor de afstandsbedieningen en dergelijke 👍
@JohnVissercvoptimalisatie8 күн бұрын
Top.. goed bezig..👍🏻
@matthijsverweijmeren61148 күн бұрын
Gebruikte vroeger meer oplaadbaar dan nu. Voor bepaalde applicaties werkt het niet goed vanwege lagere spanning of omdat zelfontlading groter id dan verbruik. of het is een gedoe om de cellen eruit te halen. Nu valt mij op dat de kwaliteit van de cellen vaak tegenvalt. Nu gebruik ik wel vaak de goedkopere van bv verkrijgbaar bij lidl of die van varta. Heb goede verhalen gehoord over de eneloop. Let op bij seriegebruik cellen dat de laadtoestand en capaciteit hetzelfde is anders gaat het gebeuren dat de zwakste cel omgepoold wordt door de andere cellen(totale spanning zakt ineens in. Dit merkte e vroeger bij de NICD en NIMH accupacks van je powertools. Verder werken met het restje poolde dan de zwakste cellen om waardoor deze schade opliepen. Bij huidige Lithium cellen kan dit niet omdat dan de BMC ingrijpt om schade of brand(ander kant op overladen)te voorkomen.
@JohnVissercvoptimalisatie8 күн бұрын
De batterijen van nu zijn al veel beter dan vroeger.. Nu heb je ook veel meer keuze..😊
@jjonkie8 күн бұрын
Opus BT-C3100 lader en hele rits Eneloop/Ikea NIMH batterijen en je hoeft nooit meer Alkaline te kopen. Met deze lader kun je ook cellen testen op interne weerstand en capaciteit. Ik heb een paar 18650 cellen voor zaklampen en die kun je er ook mee laden. 200mA tot 2000mA laadstroom instelbaar. Gebruik het ding al jaren echt goed apparaat.
@JohnVissercvoptimalisatie8 күн бұрын
Er zijn inderdaad genoeg alternatieven voor alkaline batterijen.. Heb zelf een Makita zaklamp.. 18volt 5ah die lamp doet het dagen..😅
@ruudwilschut90959 күн бұрын
De beste oplaadbare batterijen vind ik nog altijd NiMH Eneloop. Die zijn dan wel 1.2 volt, maar ik gebruik ze al jaren. De 1900 mAh AA penlites zijn minsten 2100 keer op te laden (de grotere capaciteiten slechts 500x dus koop die niet). Ik heb ze hier liggen die al 15 jaar oud zijn en nauwelijks aan capaciteit hebben verloren. Oplaadbare Li-Ion AA zijn ook interessant. Ik heb hier Blackube oplaadbare Li-Ion AA’s liggen van 1850 mAh. Hier zit echter gewoon een aparte lader bij voor vier batterijen tegelijk opladen met onafhankelijke schachten, speciaal voor Li-Ion en is ook met een USB-C kabel aan te sluiten op iedere adapter. Batterijen met een ingebouwde USB-C poort zou ik niet kopen, die hebben allemaal eigen laadelectronica aan boord wat weer onnodige ruimte in de batterij inneemt wat weer ten koste gaat van de capaciteit.
@JohnVissercvoptimalisatie9 күн бұрын
Die heb ik inderdaad in de beschrijving onder de video erbij gezet.. Voor elke toepassing heb je weer andere type batterijen nodig..😊 Vindt het persoonlijk fijner en veiliger dat de Electronica in de batterij zit..
@ruudwilschut90959 күн бұрын
@@JohnVissercvoptimalisatie Ook die Eneloop lader in je link heb ik. Is wel een aanrader als je een goede lader wil bij de beste oplaadbare batterij die er is. Wel oppassen met oplaadbare Li-Ion AA of AAA’s want er is een hoop (Chinese) troep te koop.
@JohnVissercvoptimalisatie8 күн бұрын
@ruudwilschut9095 Klopt.. die goedkopere Chinese batterijen zijn gevaarlijk..🔥
@PhilippeCJR8 күн бұрын
@@JohnVissercvoptimalisatie en die Namtek is niet chinees(e rommel) ?
@frax19888 күн бұрын
Handige batterij opberger! Waar heb je die vandaan?
@JohnVissercvoptimalisatie8 күн бұрын
Mijn dochter had ze gekocht bij de action.. www.action.com/nl-nl/p/3205819/plast1-batterijen-opbergdoos/
@skinkie8 күн бұрын
Alkaline batterijen kun je in principe met wat techniek ook opladen, dat was 10 jaar geleden een ding. Wat het grootste probleem is van de generaties oplaadbare batterijen is de 1.2V ipv de 1.5V. In een apparaat waar er 4 in gaan, had je eigenlijk dus een volledig extra batterij nodig. De huidige truckje met lithium pas ik nu ook toe, maar probeer het dan gelijk te retrofitten, dus niet AA form factor aanhouden.
@JohnVissercvoptimalisatie8 күн бұрын
Dat probeerde ze 10 jaar geleden te doen.. maar in praktijk werkte het niet.. Voor sommige apparatuur is 1.2 volt geen probleem.. gewoon kijken welk apparaat welke batterij nodig heeft..😉
@skinkie8 күн бұрын
@@JohnVissercvoptimalisatie Ik heb nog steeds zo'n oplader liggen. Maar ik ben ook eerlijk, het werkt een paar keer, zeker geen honderden, en er blijft altijd een risico op batterijen die lekken. Ik denk dat de echte winst gehaald kan worden in de theater en broadcast industrie. Als je ziet hoeveel batterijen er daar door heen gaan - voornamelijk voor de draadloze setjes - word je heel verdrietig. En ja, de nieuwe hebben een lithium batterij, waar Rode pas recent van heeft uitgesproken om ze ook vervangbaar te maken.
@PA3GUQ8 күн бұрын
Ik ben het grotendeels wel met je eens, maar de "gewone" lithium cellen hebben m.i. toch wel bestaansrecht. Voorbeeld: ik heb ze in de buitensensor vh weerstation, en ook in de binnenunit. Ze zitten in de RC van de TV etc. Juist dat zijn toepassingen waar oplaadbaar minder geschikt is en niet zo nodig. Hier gaan de batterijen nl heel lang mee, een jaar op een setje bv. Of jaren zelfs. Oplaadbaar heeft een hogere zelfontlading en bij laag verbruik toepassingen wordt het gewoon te duur. Het is iets minder zwart/wit denk ik.
@JohnVissercvoptimalisatie8 күн бұрын
Wat is te duur.. gewone alkaline batterijen zijn véél te goedkoop.. Oplaadbare batterijen 1.5 volt kan je prima gebruiken voor een afstandsbediening.. Maar zoals bij sommen mensen draait het meestal om geld..
@PA3GUQ8 күн бұрын
@@JohnVissercvoptimalisatie Bij die mensen reken ik me niet. Het moet wel een beetje in verhouding liggen. Mijn RC doet wel 5 jaar met een setje batterijen. Oplaadbaar is prima voor speelgoed, kerstverlichting, gereedschap, daar waar je regelmatig moet verversen.
@JohnVissercvoptimalisatie8 күн бұрын
@PA3GUQ Je kunt de alkaline batterijen mooi opmaken in de rc of in de klok..😊
@PA3GUQ7 күн бұрын
@@JohnVissercvoptimalisatie Ik zal je wat geks vertellen: ik heb vanmiddag een extra setje NiMH van GP meegenomen vd Action :-)
@JohnVissercvoptimalisatie7 күн бұрын
@PA3GUQ Je bent geweldig..💚👍🏻 Als we allemaal aan het denken gezet worden dan sparen we onze portemonnee en het milieu..☺️
@klaas-janrozema53969 күн бұрын
Hoe zit het met zelfontlading? Voor sommige toepassing gebruik ik 1,5 volt aa lithium batterijen die een houdbaarheid hebben van 10 jaar.
@JohnVissercvoptimalisatie9 күн бұрын
Batterijen hebben een lage ontlading.. Maar voor elke toepassing heb je weer andere type batterijen nodig..
@se0321317 күн бұрын
Allemaal leuk en aardig, maar de usb batterijen passen niet overal in. En zijn die plaklabels ook niet slecht voor het milieu? En zijn zoals jij zegt bij jou thuis ook helemaal niet nodig, tenzij je stiekem toch nog 1-weg batterijen gebruikt😉
@JohnVissercvoptimalisatie7 күн бұрын
Deze usb batterijen passen voor zover overal in..☺️ Ga nu niet lopen azijnzeiken over een paar labels..🤨
@se0321317 күн бұрын
@JohnVissercvoptimalisatie de winkel waar ik ze heb gekocht waarschuwde ervoor dat ze niet overal inpassen. En waarempel ze passen niet in mijn rookmelders en zaklampen. Wat betreft de labels. Bekijk de achterliggende gedachte eens. Ze zijn van plastic net als de achterzijde die je weggooid, de cassette waar de labels inzitten, de plastic verpakking van de cassette. Dan het verbruik van de labeler. Terwijl op de batterij al staat dat hij oplaadbaar is. Dan is een label toch onnodig en milieubelastend?
@JohnVissercvoptimalisatie6 күн бұрын
@se032131 Dan heb je niet de juiste oplaadbare batterijen gekocht..😊 Niet iedereen weet het verschil tussen 1.5 en 1.2 volt.. vandaar de labels.. En een labelprinter staat niet in de top 100.000 als oorzaak van de milieubelasting.. Hetzelfde als papieren rietjes..
@se0321316 күн бұрын
@@JohnVissercvoptimalisatie wel de juiste batterijen, maar de apparaten zijn niet compatible. De oplaadbare usb-batterijen zijn net iets groter (+/- 1mm dan de" normale" batterijen) de batterijvakjes van de rookmelders en de batterijhouder van de zaklamp zijn net iets te klein..
@TimDeWaele-o3c8 күн бұрын
Ik heb oplaadbare batterijen van Lidl. Helaas gaat er enkele paar maanden eentje kapot. De lader geeft aan dat de batterij kapot is. Kan je een test video maken om kwaliteit van oplaadbare batterijen te testen?
@JohnVissercvoptimalisatie8 күн бұрын
Je moet soms gewoon geluk hebben met batterijen..😉 Ik had er ook 2 van een ander merk die binnen een half jaar kapot waren.. €8,-/stuk..🥴 Ik heb helaas (nog) niet de apparatuur om batterijen uitvoerig te kunnen testen..😅
@Abdelkarim_Lopez8 күн бұрын
Hoi John, Een anecdote, een tijdje geleden tijdens winkelen wilde de kinderen alle soort speelgoed naar huis meenemen maar ik zei als het niet oplaadbaar is dan niet kopen want ze zijn nu goedkoop in prijs maar achteraf betaal je 20x het aankoopbedrag aan batterijtjes!!! Dus gelijk geleerd dat ze voor een duurzaam en vooral leerzaam speelgoed moeten gaan. Pas kreeg ik een kleine storing op onze Tado kamerthermostaat omdat ik 1.2v oplaadbaar batterij heb gebruikt "ik wist niet dat Tado 1.5v advieseert". Het liefste alles oplaadbaar kopen en waar het niet kan een oplaadbaar batterijtjes. Ik snap niet waarom de EU het niet verplicht stelt om enkel oplaadbaar apparatuur voor de EU te produceren. Duurzaam heeft een doel en de lobbygroepen ook helaas.
@JohnVissercvoptimalisatie8 күн бұрын
Er wordt ook nog steeds kerstverlichting verkocht met knoopcellen..🥴 Inderdaad altijd iets kopen waar aa of aaa of 9 volt inzit.. Dit had al jaren geleden geregeld kunnen zijn vanuit de EU.. maar inderdaad de lobbie ertegen is groot..🤨
@johanvandam25678 күн бұрын
@@JohnVissercvoptimalisatie Goede video John! Hier heb ik nu hesjes met verlichting voor het wandelen in het donker, daarin zitten oplaadbare knoopcellen. Ik heb eens gezocht naar die oplaadbare knoopcellen, alleen de laders daarvoor zijn lastig te vinden. Die ' Ali' dingen vertrouw ik niet.
@JohnVissercvoptimalisatie8 күн бұрын
@johanvandam2567 Welke knoopcellen gebruik je.. ik ben ze nog niet tegengekomen..😬
@joopterwijn9 күн бұрын
Dank, is inderdaad een goed tip. Ben dus eigenlijk wat nalatig geweest…. Ga zeker over dank! Trouwens heb jij ook nog CV video’s met aan/uit thermostaat met weersafhankelijke regeling?
@JohnVissercvoptimalisatie9 күн бұрын
Het is heel vaak herhalen..😊 Ik heb volgens mij alleen video over aan/uit regeling..🤔 Dan zonder weersafhankelijke regeling..
@joopterwijn9 күн бұрын
@ tja mijn batterij 🪫 🔋 gebruik is gewoon dom. Maar goed, word aan gewekt, heb ik toch een doel in 2025 (hahahah). Ik heb een intergas hre uit 2017, ben langzaam maar zeker een en ander aan het aanpassen (hing in een huis dat ik gekocht heb). De met de aan/uit stookte de ketel op een veel hogere temperatuur, ik zie nu veel lagere waarde terwijl het wel comfortable is. Moet nu alleen uitvogelen hoe dat met het ingestelde vermogen zit, vandaar de vraag of jij een filmpje had. Als je in de buurt van Heerenveen bent, mag je zo komen filmen hahahahah
@JohnVissercvoptimalisatie8 күн бұрын
@joopterwijn Je kunt maar 1 ding tegelijkertijd doen.. 😉
@kaasmeester59038 күн бұрын
Nadeel van die batterijen is dat ze een intern circuit hebben om de 3.7v van de accu om te zetten naar 1.5v. Bij sommige batterijen trekt dat circuit de accu leeg; ook als ze niet in gebruik zijn, wat betekent dat je ze niet te lang op de plank kan laten liggen. En bij sommige batterijen geeft dat circuit storing op bepaalde frequenties. Kan van belang zijn als je ze gebruikt in apparaten met een radio of een RFID-lezer.
@JohnVissercvoptimalisatie8 күн бұрын
Je zegt het verkeerd.. bij slechte kwaliteit batterijen..😊
@kaasmeester59038 күн бұрын
@@JohnVissercvoptimalisatie Tja. Er zijn een hoop vage merken op de markt waarvan ik er een paar geprobeerd heb. Allemaal hebben ze één of beide van die problemen. Het enige merk waar ik goede ervaringen mee heb is XTAR (wat ook enigszins gerenommeerd is). Deze hebben overigens geen USB-poort, maar gebruiken een speciale lader.
@JohnVissercvoptimalisatie8 күн бұрын
@@kaasmeester5903 Het is altijd even kijken welk merk het lang uithoudt..😊
@Martijnk8119 күн бұрын
Ik gebruik voor mijn Honeywell round Wireless in/off wegwerp Lithium AA batterijen van Energizer. Deze gaan al 9 jaar mee!! Echt ongelofelijk hoe lang die batterijen meegaan! Ik check ze jaarlijks een keer om te kijken of ze niet zijn gaan lekken. Ik heb ondertussen ook AAA lithium van Powerowl. Deze zitten in mijn Switchbox sensoren. Deze moeten zich nog bewijzen, maar ik zal me niet verbazen als die ook jaren en jaren meegaan.
@JohnVissercvoptimalisatie8 күн бұрын
Dat is ook een risico van alkaline batterijen..ze gaan regelmatig lekken.. Een Honeywell round verbruik ook bijna geen stroom..😅 De tijd zal het leren hoelang bepaalde batterijen meegaan..😉
@JustBadMeAndI8 күн бұрын
De capaciteit van die batterijen word echt niet veel meer, de techniek van lithium ion zit een heel eind aan de top. Er zit geen beweging in, ze maken de batterijen vaak groter, dan kan de lithium rol die er in zit groter worden en dus meer capaciteit. Die batterijen zijn, te duur en te weinig capaciteit t.o.v. Ni/mH, scheelt behoorlijk, ze lopen ook langzaam leeg omdat er een omvormer in zit die weliswaar weinig gebruikt als ze niet worden gebruikt maar ga er maar van uit dat je ze geen weken/maanden op de plank kunt laten liggen.
@JustBadMeAndI8 күн бұрын
Dus…moraal van bovenstaande…schoenmaker blijf bij je leest.
@JohnVissercvoptimalisatie8 күн бұрын
Echt iemand die totaal geen verstand van techniek en ontwikkeling heeft..☺️
@DeKempster9 күн бұрын
Die van de IKEA zijn ook goed, dat zijn eneloop batterijen aleen dan goedkoper
@JohnVissercvoptimalisatie8 күн бұрын
Klopt.. Gelukkig verkoopt Ikea alleen nog maar oplaadbare batterijen..💚
@RC5348 күн бұрын
Toch even enige nuance. De vlieger 1 oplaadbare batterij is X alkalinebatterijen gaat natuurlijk m.n. op als deze intensief gebruikt word. Zo heb ik voor onze Tado slimme radiatorknoppen thuis uiteraard meteen bijpassende oplaadbare batterijen gehaald. Maar er zijn natuurlijk ook toepassingen waar batterijen totaal niet intensief gebruikt worden. Bijv. een afstandsbediening of een draadloze sensor waar een batterij zo 5 jaar mee gaat. Dan gaat n.l. ook iets anders spelen n.l. de kalenderlevensduur van een batterij, typisch 10 jaar voor de meeste batterijen. Sowieso een termijn waarbij je maar voor weinig toepassing het aantal aangegeven mogelijke laad- en ontlaadcycli zult halen voor de typische toepassingen waarvoor AA/AAA batterinen worden gebruikt.
@JohnVissercvoptimalisatie8 күн бұрын
Ook bij normaal gebruik.. bijvoorbeeld in afstandsbediening is het altijd beter om oplaadbare te gebruiken.. alkaline gaat maar maximaal 2 jaar mee dan is die leeg.. en moet je hem vervangen.
@RC5348 күн бұрын
@JohnVissercvoptimalisatie eens dat dit voor sommige batterijen zo is. Maar er zijn ook voldoende alkaline batterijen op de markt met 10 jaar levensduur o.a. de alom bekende Varta Longlife.
@JohnVissercvoptimalisatie8 күн бұрын
@@RC534 Die houden het alleen 10 jaar vol in een afstandsbediening..😅
@RC5348 күн бұрын
@@JohnVissercvoptimalisatie touché 😆
@wcoenen8 күн бұрын
Ik heb oplaadbare batterijen opgegeven omdat het toch wel een rommeltje werd. Nog meer kabels en opladers die rondslingeren. Volle en lege batterijen die door elkaar geraken. Een verzameling van verschillende types en dan onzekerheid over welke batterijen je in welke oplader mag stoppen. Apparaten die voortdurend waarschuwingen geven dat de (nog volle) batterij bijna leeg is. (Mijn Bose QC 35 hoofdtelefoon maakt dan bv. regelmatig een klik geluid als waarschuwing.) Ik werd er gek van.
@JohnVissercvoptimalisatie8 күн бұрын
Dat ligt niet aan de oplaadbare batterijen.. maar aan de persoon die er mee omgaat..😉 Gewoon netjes ordenen.. en labelen..dan kan het niet fout gaan.. en hou je bij 2 of 3 types.. De nieuwe types hebben een usb-c aansluiting.. net als je telefoon..☺️
@MarcH0lland8 күн бұрын
Als ik iets kan ombouwen van AA of AAA naar lithium cellen doe ik dat. Voor €10 via ali heb je alles in huis om iets oplaadbaar te maken. Bv fietslamp van action voor €2.95 en €10 euro ombouw. Beetje solderen en klaar. Natuurlijk wel een laadcontroller bij de accu bestellen 😅
@JohnVissercvoptimalisatie8 күн бұрын
Als je handig bent dan hoeft het inderdaad niet duur te zijn..😉
@-freespirit-33149 күн бұрын
Een heel nerveus nadeel van die nieuwe usb batterijen zijn , dat ze ineens leeg zijn. Oudere generatie batterijen gaat dat geleidelijk, zodat je nog aardig wat resttijd hebt.
@JohnVissercvoptimalisatie9 күн бұрын
Bij sommige apparaten geeft dat niet.. is altijd kijken welke batterijen je waarin plaatst..
@pjopie19688 күн бұрын
Die lithium cellen zijn zo fijn omdat ze tijdens de ontlaad cyclus een constante spanning leveren. Aanrader!
@kaasmeester59038 күн бұрын
Nadeel is dat “slimme” apparaten niet de juiste batterijlading rapporteren, en soms ook geen tijdige “low battery” waarschuwing afgeven.
@JohnVissercvoptimalisatie8 күн бұрын
Heb er ook geen dag spijt van..☺️
@dannyvanlaarhoven7 күн бұрын
Meteen besteld, nooit echt in verdiept. Handig die USB-C oplaadfunctie ook. Thanks voor de tips!
@JohnVissercvoptimalisatie6 күн бұрын
Graag gedaan.. ben benieuwd wat je er van vindt...😊
@henkjansen56008 күн бұрын
Over batterijen gesproken. Waar ik zo simpel van wordt zijn knoopcell batterijen. Zoveel verschillende soorten maten. Snap echt niet waar dat goed voor is. Heb verschillende setjes thuis liggen maar als een batterij leeg is zit dat type net niet in het setje
@JohnVissercvoptimalisatie8 күн бұрын
Klopt.. dat is gruwelijk irritant..😊
@uhuukiijki6225 күн бұрын
Niks moeilijks aan type nr staat erop.
@LuciaGomez-yb3om9 күн бұрын
Echt ongelooflijk dat alkaline batterijen nog steeds verkocht mogen worden. Waanzin!
@JohnVissercvoptimalisatie9 күн бұрын
Er worden er wereldwijd triljarden verkocht..🥴
@jbuitendam92368 күн бұрын
Het bijgeleverde witte USB c kabeltje vliegt direct in de brand
@JohnVissercvoptimalisatie8 күн бұрын
Dan stuur je hem terug en dan krijg je een andere..
@jbuitendam92368 күн бұрын
@JohnVissercvoptimalisatie heb gedaan en kreeg zo'n kabeltje de uitkomst weet je
@JohnVissercvoptimalisatie7 күн бұрын
@jbuitendam9236 Je kunt altijd een keer pech hebben..
@Martin7182Күн бұрын
Die nieuwe 1.5V batterijen hebben een erg hoge zelfontlading omdat er een actief circuit in zit. Je kunt beter apparaten kopen waar helemaal geen penlights in hoeven. I.p.v. 3×AA gewoon een lithium accu van 3.7V. En in 1.5V apparaten die nauwelijks stroom verbruiken (klokken e.d) een NiMH LSD van 1.2V. Je wilt echt niet elke 2 maanden al je batterijen opnieuw opladen😂 De milieu impact verschillen tussen alkaline/nikkel/lithium valt nog te bezien; er zitten verschillende grondstoffen in en een alkaline batterij die 10 jaar meegaat kan een kleinere impact hebben dan de electra meuk die elke 2 jaar kapot is.
@JohnVissercvoptimalisatieКүн бұрын
Hoge zelfontlading is ver overdreven..🤨 Succes met zoeken naar apparaten waar geen batterijen in hoeven..🤣 Je hebt er schijnbaar geen kaas van gegeten..🤔
@Martin7182Күн бұрын
Ik heb er genoeg kaas van gegeten 😃 Het is eigenlijk van de zotte om meerdere van zulke nieuwe penlights in apparatuur te gebruiken die intern b.v. draait op 3 - 5V. Veel apparaten hebben tegenwoordig dan ook gewoon een enkele lithium accu ingebouwd. En zelfontlading is zeker wel een issue; de accu is een paar duizend keer op te laden, maar het stekkertje houdt het vaak veel minder lang vol.
@JohnVissercvoptimalisatieКүн бұрын
@Martin7182 Dat is jouw ervaring..☺️
@PhilippeCJR8 күн бұрын
Lipo / liion cellen wil ik eigenlijk zo min mogelijk in huis......helaas❤ 8 stuks voor 60 euro is ook niet bepaald een koopje. Als ik alle alkaline in huis wil vervangen ben ik 180 euro kwijt. Heb ik ook de rest van mijn leven alkaline voor ben ik bang. Overigens nimh/lifepo4 is geen probleem.
@JohnVissercvoptimalisatie8 күн бұрын
Het hoeft geen kopje te zijn.. het gaat erom dat je ze kunt opladen.. Je hoeft ze ook niet allemaal in 1x te vervangen..☺️
@Victor-ut4zp8 күн бұрын
Vaak zijn die oplaadbare nèt effe iets langer, waardoor ze slecht in t batterijvak passen! Brandgevaarlijk? Niet als je je aan de regels houdt. Mijn hele huis draait op LiFePO batterijen, 35kWh, zelfbouw. Voor een penlightje hoef je niet bang te zijn!
@JohnVissercvoptimalisatie8 күн бұрын
De oplaadbare batterijen die ik heb passen prima.. ik heb een goedkoper setje gehad die inderdaad ietsje langer was..🥴
@JohnVissercvoptimalisatie8 күн бұрын
@panpoorn Heb je de video wel bekeken.. ?
@JohnVissercvoptimalisatie8 күн бұрын
@@panpoorn 😂..pannekoek
@dirkernstsen6758 күн бұрын
Koop Enelope batterijen; top
@JohnVissercvoptimalisatie8 күн бұрын
Die zijn niet voor alle toepassingen goed.. ze hebben een voltage van 1.2 volt
@jd7430s9 күн бұрын
Super gevaarlijk die oplaadbare dingen. Niet in mijn huis. Er zijn genoeg filmpjes van te vinden dat die dingen vlam vatten
@JohnVissercvoptimalisatie9 күн бұрын
Alles wat elektrisch is kan vlam vatten.. dus je hebt ook geen stroom, lampen, televisie, telefoon ed in huis..🤔
@jurriaanreink73649 күн бұрын
Gewoon opladen onder toezicht
@jd7430s9 күн бұрын
@@JohnVissercvoptimalisatie Ik hoef jouw toch niet uit te leggen John dat met het opladen van apparaten er een verhoogt risico op brand is. Het opladen van een batterij is een heel wat anders dan een lamp laten branden of dergelijke.
@JohnVissercvoptimalisatie8 күн бұрын
@@jd7430s Ik ga niet in discussie over onzinnige verhalen over (gevaarlijke) batterijen.
@jd7430s8 күн бұрын
@@JohnVissercvoptimalisatie Dat je daar niet over in discussie ok . Maar om het nu een onzinnig verhaal te noemen vind ik wat zwak en slecht onderbouwd. Als ik een mening van een ander niet waarderen kan of het oneens ben. Dan ga ik toch niet zeggen dat het onzin is. Maar juist kijken en vragen wat is ik dan verkeerd inzie. Zo kun je leren van anderen. En kom je veel verder met elkaar. Tipje John Pak je zo weer ff mee op de woensdag
@patrickos9 күн бұрын
Wat gaaf die batterij met usb c poort
@JohnVissercvoptimalisatie9 күн бұрын
Vindt het persoonlijk ideaal.. ook omdat je een enkele batterij ook kunt opladen..
@ruudwilschut90959 күн бұрын
@@JohnVissercvoptimalisatie Je kan elke batterij toch enkel opladen? Doe ik ook vaak. Moet je natuurlijk wel een lader hebben met onafhankelijke laadschachten. Nooit laders kopen die in serie (per twee stuks) laden.
@JohnVissercvoptimalisatie8 күн бұрын
@ruudwilschut9095 Alkaline batterijen kan je niet opladen.. Ik heb ook nog een oplader waar 2 batterijen in moeten.. je kan er helaas niet 1 opladen l..😬
@ruudwilschut90958 күн бұрын
@@JohnVissercvoptimalisatie Ik had het uiteraard over oplaadbare batterijen natuurlijk.. 😀 En die lader voor twee batterijen is dus een seriële lader. Weggooien dat ding!
@m.d.hofman42368 күн бұрын
Ja ik heb vaak overwogen om de 1,5 Li-Ion batterijen te nemen. Maar...deze batterijen en ook de NI-MH varianten zijn gewoon geen oplossing. Het problem zit 'm in de formfactor/behuizing. Die is ooit ontwikkeld voor kool-zink batterijen en later alkaline, maar voor NI-MH is het niet geschikt, daarom leveren die maar 1,2 volt in dat formaat ipv 1,6 volt. En dan de oplossing hier met de 1,5 v li-ion. Opzich wel een mooie oplossing, maar bv niet geschikt voor apparaten gevoelig voor slechte, onstabiele voedingen zijn. Vaak hebben batterij gevoedde oudere apparaten ook geen ontstoringscirquit op de voeding kant, immers met een batterij die gezien kan worden als een echte gelijkstroom bron, ook niet nodig. De alkaline en ni-mh batterijen zijn echte gelijkstroom bronnen. Maar deze li-ion niet, deze bevatten een booster unit om naar die 1,5v te komen en dat is al niet meer een zuivere gelijkstroom/spanning. Deze batterijen zijn dus inzetbaar in die toepassingen waar de rimpel uit de ingebouwde omvormer niet een probleem vormt. Dan kom je, als het voltage niet te kritisch is, uit op de ni-mh maar in de meeste gevallen is de Alkaline nog steeds het breedst inzetbaar. Wel jammer, want het levert een berg afval op. Er zijn andere echte li-on cellen die 3,3 v afgeven maar die hebben een ander formaat. Dit is wel een standaard formaat. Bv 18650 cellen. Maar die zijn groter dan AA.
@JohnVissercvoptimalisatie8 күн бұрын
Als je ze niet hebt geprobeerd dan kan je er ook niet over oordelen..☺️