mu is 174 en sigma is 16. Samen komt dat op 190, wat overeenkomt met rechtergrens. Dus rechtergrens en standaardafwijking liggen op dezelfde plaats, maar op uw grafiek ligt de standaardafwijking verder dan sigma
@StudySkillsVideos13 жыл бұрын
@professional318 Bedankt voor je reactie! Het belangrijkste verschil tussen de binomiale en normale verdeling is dat de binomiale verdeling een discrete verdeling is, terwijl de normale verdeling continu is. Om te toetsen of een verdeling normaal verdeeld is, kan je gebruik maken van een aantal vuistregels. Noem het gemiddelde mu en de standaarddeviatie sigma. Dan liggen 68% van de waarnemingen tussen mu - sigma en mu + sigma en 95% van de waarnemingen tussen mu - 2 sigma en mu + 2 sigma
@bartkroon12611 жыл бұрын
wow hier heb ik bij nader inzien toch wel wat aan thanks bro!
@Corne_Klijn_Velderman9 жыл бұрын
Ahhh eindelijk iemand die het goed uitlegt, dankje!
@sjonkers9610 жыл бұрын
om na te kijken of een grafiek normaal verdeeld is kan je ook normalcdf(L,R,μ,σ) toepassen. Zoals in het geval van kezen kerel normalcdf(158,190,174,16). Daar komt dan uit een getal rond 68%
@jamaluddinkhan787610 жыл бұрын
Bedankt voor een heel mooie en duidelijke les!!! :)
@StudySkillsVideos13 жыл бұрын
@suus4em Dat klopt. Mu is inderdaad 174 en sigma is 16. De opgave definieert dat het ideale gewicht tussen 172 en 190 gram ligt. Onze taak is slechts uitrekenen welk deel van de waarnemingsgevallen het ideale gewicht heeft. Dat heeft verder niks te maken met het optellen van de standaardafwijking bij het gemiddelde (mu + sigma). Is hiermee je vraag beantwoord?
@TheMrSiMoNN8 жыл бұрын
geweldig lookaas maat, ik waardeer het met een volledige acht van de acht
@BlackElite12310 жыл бұрын
Alleen jammer dat de functie van de rekenmachine niet verder uitgelicht wordt, bij ons op school moeten we gebruik maken van een tabel met de Z-verdeling. Al weet ik niet meer zeker of dit de goede tabel was, in ieder geval - we hadden niet gebruik gemaakt van de normalcdf(...) rekenfunctie.
@joniostis11 жыл бұрын
Bij de laatste oefening is de bovengrens (rechts dus) toch gelijk aan je gemiddelde plus sigma? Aangezien het gemiddelde 174 is en je standaardafwijking 16 vormt dat samen 190. Waarom teken je de rechtergrens dan voorbij die stippellijn?
@jeffrey9494112 жыл бұрын
wat betekent standaarddeviatie?
@worldfuckingpeace13 жыл бұрын
Dankjewel! :)
@professional31813 жыл бұрын
ik zit in 6vwo en we hebben met wiskunde dit onderwerp ook laatst behandelt. Ik vind het heel erg leuk en leerzaam dat u zulke video maakt! HEEL ERG BEDANKT!! Ik had verder nog een vraag: wat is precies het verschil tussen een normale verdeling en een binomiale verdeling m.b.t de boxplot.? Ik had namelijk een vraag waarbij er werd gevraagd hoe je aan de boxplot kan zien dat het normaal verdeeld is. Maar hoe kan je dat zien? Alvast bedankt. ;)
@TrollAndPlay9 жыл бұрын
Danku !
@dude411513 жыл бұрын
dank u !!!!
@StudySkillsVideos13 жыл бұрын
@StudySkillsVideos Je kunt, uitgaande van de gegevens in je boxplot, hierop toetsen. Kijk hoeveel procent van het totaal binnen mu - sigma en mu + sigma ligt, of binnen mu - 2 sigma en mu + 2 sigma. Is dit 68% en 95%? Dan heb je te maken met een normale verdeling.
@AllsoundRecruiting10 жыл бұрын
maar smaken de aardappelen ook!
@suus4em13 жыл бұрын
Een opmerking; je mu is 174, sigma is 16 en ideaal gewicht is tussen 172 en 190 gram. Ben ik nou gek of doe je dan iets fout met de rechtergrens? Want volgens mijn hersenen en mijn rekenmachine is 174+16 toch echt 190..
@bartkroon12611 жыл бұрын
bij die formule werd het al te moeilijk voor mij:/