Substație industrială

  Рет қаралды 2,585

daniel mihai

daniel mihai

Жыл бұрын

Un exemplu despre ce poate lucra un electrician român în străinătate.
Neavând un program de editare foarte bun, am încercat să selectez doar câteva aspecte, ca să se poată înțelege ceva din întregul montaj, care a ajuns într-un final la peste 30 de minute. Dincolo de comentariile mele bâlbâite, sper ca pasionații de această meserie să aibă o vizionare plăcută.

Пікірлер: 33
@zizoum1986
@zizoum1986 9 күн бұрын
Doamne fereste ! Mare esti Domnul nostru !!! Mult succes si sanatate!
@ConstantinSimion-xy7xz
@ConstantinSimion-xy7xz Ай бұрын
Bravo OMULE, RESPECT!
@Proiectediversediy
@Proiectediversediy Жыл бұрын
Multi inainte omule.Respect inca odata si jos palaria.
@danielmihai5
@danielmihai5 Жыл бұрын
Vă împărtășesc din experiența mea din ultimele 3 săptămâni lucrate peste hotare. Secvențele nu sunt în ordinea cronologică, ci am încercat o ordonare logică. E greu de filmat cu o mână și de lucrat în același timp și de aceea a ieșit ce veți vedea. Enjoy! P.S. Clipul este doar HD pentru că atât mi-a permis programul (gratuit) de editare.
@ionm055
@ionm055 Жыл бұрын
Apreciez cunostintele dvs avansate in automatica si electricitate, sper sa postati mai multe video din electricitatea industriala.
@cristianmanu1984
@cristianmanu1984 11 ай бұрын
Multi ani inainte sanatosi! Respect pentru munca depusa si va multumim pentru filmulet!
@ELECTRICLIFE4U
@ELECTRICLIFE4U Жыл бұрын
Frumos.....și spor la treabă👍👍👍
@Proiectediversediy
@Proiectediversediy Жыл бұрын
Deci chiar ma "enervezi" pentru ca ai tinut ascunse aceste imagini.Puteam sa ne clatim ochii de mult. Tot respectul Nea Mihai si nu te opri din postat clipuri.
@danielmihai5
@danielmihai5 Жыл бұрын
Mulțumesc de apreciere. Sper să mai arăt și alte imagini, deși vor fi rare. Acum cred că își vor da seama și alți urmăritori de faptul că a avea păreri diferite nu înseamnă că automat părerile celorlalți sunt total greșite. Numai bine.
@virgiljulean2799
@virgiljulean2799 Жыл бұрын
În fabrica unde lucrez, astfel de instații sunt o banalitate. Ba mai mult - cele mai mari motoare comandate de convertizoare de frecvență sunt de 250KW. Să nu mai zic de convertizoarele ce comandă pompele electromagndtice pentru recircularea Al. în cuptpare. Atât statorul pompelor, ("rotorul" fiind de fapt Al. topit din cuptor, cca. 90 de tone) cât și convertizoarele, care sunt răcite cu lichid de răcire. Dulapurile sunt "Rittal" cu climă proprie iar componentele, în mare parte "Siemens". Proiectarea fabricii aparține companiei "Hertwich Engineering" Spor!
@danielmihai5
@danielmihai5 Жыл бұрын
@@virgiljulean2799 Eu n-am spus că sunt instalații extraordinare. Eu doar le-am arătat. Acum, nu o să dau drumul la o polemică de genul: cine are convertizorul mai mare... n-am citit etichetele motoarelor, dar știu că driverele sunt la 400 de volți, au intensitatea atât la intrare cât și la ieșire de 750 A, iar puterea aparentă e de 502kVA. N-am zis nicăieri că ar fi cele mai mari ori cele mai tari, ci am zis doar că nu există cablu de joasă tensiune care să le deservească, mă refer la un singur cablu per motor, la această tensiune. Personal, nu am nicio plăcere să lucrez cu cabluri groase, e rupere de oase. Mă dor degetele mâinilor câteva zile după ce conectez astfel de cabluri. Conexiunile sunt, într-adevăr, banale, dar nu ușor de realizat, mai ales când sunt spații înguste. E un englez „jointech cabling” care prezintă genul ăsta de activitate.
@virgiljulean2799
@virgiljulean2799 Жыл бұрын
@@danielmihai5 N-o luați în nume de rău. Când am spus "banalitate" m-am referit la fabrica unde lucrez. Acum 9 ani, când m-am angajat acolo, mie mi s-au părut "WOW!" și așa sunt, comparativ cu alte instalații de care avusesem parte anterior. Nu mă așteptam la asta într-o fabrică din România, însă nu românească, din păcate. Spor, și îmi cer scuze dacă prin formularea comentariului meu s-a înțeles altceva!
@danielmihai5
@danielmihai5 Жыл бұрын
@@virgiljulean2799 Stai liniștit, îmi place să interacționez. Și eu sunt perceput deseori, din cauza unor răspunsuri ale mele pe alte canale, drept un hater. Am deschis canalul ăsta și ca să arăt că nu e chiar așa. De altfel consider că cei mai mulți apreciază în primul rând informația dintr-un comentariu și mai puțin felul cum e expusă. Sunt conștient că uneori ceea ce mie mi se pare extraordinar, poate pentru alții este, dacă nu banal, atunci cel puțin normal. O să se vadă în următorul clip, filmat tot în urmă cu două-trei săptămâni, recunoscând că chiar mă consider depășit la multe capitole din domeniul ăsta vast al electricii, electrotehnicii, energeticii, automatizărilor, comunicațiilor de date etc etc... :) Cele bune.
@ionutnitoiu5173
@ionutnitoiu5173 Жыл бұрын
Felicitări!
@nic-dj6zp
@nic-dj6zp Жыл бұрын
Multă sănătate și spor la lucru referitor la acel dispozitiv de dezizolat le găsiți și la noi.
@danielmihai5
@danielmihai5 Жыл бұрын
Mulțumesc. Am găsit dispozitivul, la distrelec.ro (circa 80€ fără taxe). Când am filmat eram în străinătate și în căutările google îmi dădea doar site-uri engleze, olandeze etc, iar eu eram pe picior de plecare.
@mihailblues200
@mihailblues200 8 ай бұрын
Exista conductori și de 630 mmp. Motivul pentru care se fac alimentari in paralel este datorita faptului că este foarte greu sa manevrezi in unele condiții cabluri foarte grele iar alimentările in paralel pot fi făcute 30% mai ieftin. De aceea se suprapun de 2-3 ori cabluri de 185.
@mihailblues200
@mihailblues200 8 ай бұрын
Acel kit de ventilare are si un higrostat in el. Are trebui sa aiba o rezitenta. Asigura temperatura optima, tirajul dar si umiditatea scazuta pentru a nu oxida echipamentele. Daca nu atunci ventilatorul are și un modul peltier inclus ce înlocuiește rezistenta.
@danielmihai5
@danielmihai5 8 ай бұрын
E un ventilator simplu, fiind într-o incintă cu temperatură și uminditate controlate.
@mihailblues200
@mihailblues200 8 ай бұрын
Clean earthing se presupune a fi o legatura la PE pentru filtrele din echipamentele elctronice. In mod normal sr fac prin un traseu separat ferit de coloane de forta pentru a nu fi supuse la inductie.
@mihailblues200
@mihailblues200 8 ай бұрын
Cablul acela este 3x185+95. 95 fiind neutrul concentric, nu armătură. Daca era doar un 3x185 ar fi trebuit sa ai transformatoare de 400/230 cu secundarul in stea pentru a forma un nul pentru echipamentele de automatizare.
@DanDan-xb8kb
@DanDan-xb8kb 10 ай бұрын
Industry mall-cod produs si gasesti toate produsele Siemens
@achiriloaiealexandru2841
@achiriloaiealexandru2841 Жыл бұрын
Am si eu o intrebare ce salariu va da aceasta firma la care lucrati avand in vedere riscurile?
@danielmihai5
@danielmihai5 Жыл бұрын
Salariu e unul mediu pentru un electrician industrial în Olanda: aproximativ 2500€ pentru 160 de ore/lună. Cei care lucrează în off-shore sau care sunt dispuși să facă ore suplimentare au venituri mai mari, dar și impozitul pe salariu crește exponențial. La un moment dat devine ineficient să prestezi extra-time (Extra-time generează extra-taxe. Olandezii au o vorbă: „Prefer să lucrez pentru mine, nu pentru rege.”) Riscurile sunt eliminate cât mai mult posibil. În primii ani de carieră, 1987-1992, în țară m-am curentat accidental mai mult decât în tot restul de până la 35 de ani de vechime. În Olanda, Belgia, Luxembourg, Germania, nu m-am curentat niciodată. Organizarea punctelor de lucru este foarte strictă. Cei care nu sunt obișnuiți cu disciplina nu rezistă nici 2-3 săptămâni.
@florinvadan7876
@florinvadan7876 Жыл бұрын
Ciudate legi au de puteți lucra doar unul... În mod normal nu are importanță dacă e sau nu asigurat echipamentul - și în centralele telefonice la instalare lucrau cel puțin doi... Până nu se întâmplă nimic e ok unul - după apare textul cu : MAI TREBUIA SĂ FIE CINEVA... SUCCES ȘI SĂNĂTATE..
@danielmihai5
@danielmihai5 Жыл бұрын
Legile sunt aceleași ca în toată Uniunea Europeană. A lucra împreună nu înseamnă a sta tot timpul unul lângă altul ca frații siamezi, mai ales dacă este de lucru doar într-un singur tablou. Aveam un supervizor care venea periodic să vadă ce fac. Totodată în încăpere veneau și alți lucrători care făceau alte sarcini, dar pe care nu i-am filmat din respect al intimității. Iar pentru cuplarea sau decuplarea diferitelor instalații doar un lucrător din partea beneficiarului avea dreptul, deși lucrarea nu fusese predată (Această situație am întâlnit-o în mai toate societățile pe unde am fost: Exxon, Shell, ADM, RWE, SMST etc). De exemplu, în tablourile unde am lucrat eu, tensiune era doar pe circuitele de iluminat al cabinetelor și cele de alimentare pentru curenți slabi. Și colegii olandezi tot singuri lucrau în teren. Nu prea am întâlnit situații ca unul să muncească iar altul, sau alții, ”să spargă semințe” lângă el.
@florinvadan7876
@florinvadan7876 Жыл бұрын
@@danielmihai5 Am văzut instalate câteva centrale telefonice Ericsson - Grecii de la OTE - Unde a fost hostul au lucrat doar din firmă - cu români numai la nivel de interpreți. Lucrau pe mort (altceva decât tensiunea din prizele de perimetru ale cabinetelor nu aveau - DAR NICIODATĂ SINGURI. Chiar dacă unul spărgea semințe (avea două stângi) dar era acolo. Internul de la noi ne-a explicat că au avut un accident de muncă - electro/mecanic grav și nu au "umblat" victimelor asigurările. Pentru că ce explici tu e logic DAR NELEGAL. Sute de mi de euro de care nu au mai beneficiat adică . Lucrarea avea valoare de milioane de euro și pentru economia pe barba unuia care stabilea din pix condițiile de muncă nu s-a mai riscat nimeni..! Numai Bine.
@PopaAlexandru.
@PopaAlexandru. 7 ай бұрын
Cum se lucreaza acolo? Tablourile au partea de premontaj la atelier sau sunt facute de la 0 pe santier? La Romania tablourile sunt premontate complect la atelier ,,verificate si pe TIR la santier unde se fixeaza si leaga la retea . Olandezii folosesc aer conditionat la dulapuri ca noi facem si asa ? Lucrez pt o firma franceza si pt intretinerea/interventia tablourilor de la fata locului sunt desemnate 3 persoane si numai ei au dreptul sa intervina .Si seful de producie daca intervine vine francezul (capo di capi) si-i da peste mana... Clean earthing se cheama masa logica ... e pt electronice . Roengleza,ce sa-i faci. Bine ca va lasa sa nituiti sinele ca la noi inca-s pe susub . Sper sa conving francezul ca totusi un pocnit e mai rapid si mai ieftin decat surub cu piulita. Observ ca si olandezii folosesc softuri de realizare slabe ca iese estetica indoielnica .Cat despre circuite ,acolo nu ma pot pronunta ca nu se vede . Deci si in Tarile alea mult slavite merge cu copy/paste ... deci da-i in masa cu perfectiune la perfectiune . Electricianul chiar de loc nu trebuie sa faca altfel decat e proiectul .
@danielmihai5
@danielmihai5 6 ай бұрын
Abia acum am văzut comentariul tău. Tablourile nu ajung pe șantier dacă nu sunt verificate și testate. Chiar și pentru eventualele modificări apărute în teren e tămbălău mare. (Odată am vrut să modific poziția unor transmittere pentru că aveau contactele cablurilor aproape de carcasă și, după două ore de parlamentări, mi-au zis să le las așa cum erau ca să nu piardă certificarea ATEX De fapt nimeni nu voia să-și asume modificarea.) Un regim mai lejer îl au așa numitele prototipuri, unde proiectanții revizuiesc planurile după indicații bine argumentate ale electricienilor. Șinele se nituiesc cu nituri de aluminiu, se prind cu șurub și piuliță, cu șurub filetat direct în contra-panou sau chiar cu șurub auto-forant. Fiecare companie are tehnica sa, în funcție de proiect sau de greutatea pe care acele șine trebuie să o suporte. Canalele de cablu se nituiesc chiar și cu nituri din plastic. Estetica diferă de la firmă la firmă, sau, la aceeași firmă diferă în funcție de client. Odată, pentru că ajunsesem prima oară la firma respectivă, și pentru că nu mă cunoșteau, m-au pus să fac primul meu tablou pentru un client din Rusia. :)))
@rashaxxl1
@rashaxxl1 Жыл бұрын
Sper ca esti platit cu cel putin 10.000 euro pe luna.
@danielmihai5
@danielmihai5 Жыл бұрын
Nici pe departe. N-am depășit niciodată 3000€ (în Olanda salariile sunt mai mici decât în UK, Danemarca sau Norvegia). Sunt simplu angajat, iar media e 2500€/lună. Cei care obțin autorizare de a lucra independent (un fel de PFA de la noi) pot câștiga peste 6000€, dar cu multe ore suplimentare, inclusiv sâmbete sau duminici, plus că intervin și extra-costuri (chiria locuinței, impozit și contribuții sociale ori de sănătate plătite în regie proprie, angajarea unui contabil autorizat etc etc). Aici, evaziunea de la noi din țară nu există. Pe mine nu m-a interesat, fiindcă de fiecare dată am zis că „anul ăsta va fi ultimul în străinătate”... și tot zic asta de vreo 5 ani. Poate de la anul încolo...
@andreicojocaru350
@andreicojocaru350 Жыл бұрын
La ce faceti este extrem de putin !!
Substație industrială (Volumul 2)
8:05
daniel mihai
Рет қаралды 743
Tablouri electrice de la lumea adunate  (Poze de la clienti primite pe mail)
16:43
Why Is He Unhappy…?
00:26
Alan Chikin Chow
Рет қаралды 72 МЛН
Llegó al techo 😱
00:37
Juan De Dios Pantoja
Рет қаралды 60 МЛН
Schoolboy - Часть 2
00:12
⚡️КАН АНДРЕЙ⚡️
Рет қаралды 7 МЛН
#Electrician - ATENTIE la alegerea plitei electrice! 🙂
2:45
Adrian Chelaru
Рет қаралды 97 М.
Prin meandre de beton
19:43
daniel mihai
Рет қаралды 1,2 М.
Montaj de dispozitive electrice
13:13
daniel mihai
Рет қаралды 4,5 М.
Prin subsolurile Țărilor de Jos
10:20
daniel mihai
Рет қаралды 1,2 М.
Pe ultima sută de metri
17:54
daniel mihai
Рет қаралды 585
Circuitul cap scara! Explicare detaliata!
6:01
Circuite Electrice
Рет қаралды 14 М.
Despre automatizări și nu prea
12:37
daniel mihai
Рет қаралды 3,4 М.
Tablou electric pentru căsuță cu SPD în sistem TN-C-S
22:36
Why Is He Unhappy…?
00:26
Alan Chikin Chow
Рет қаралды 72 МЛН