O doză cât un tablou
12:18
21 күн бұрын
Vorbind la pereți
14:48
Ай бұрын
Alt oraș, aceeași rutină
14:49
2 ай бұрын
Tablouri aproape flamande
8:09
4 ай бұрын
Vechea Zeelandă
11:58
4 ай бұрын
La închiderea ediției
10:52
7 ай бұрын
Pe ultima sută de metri
17:54
8 ай бұрын
În probe
6:26
8 ай бұрын
Despre automatizări și nu prea
12:37
Epopeea continuă
9:47
9 ай бұрын
Prin meandre de beton
19:43
9 ай бұрын
Prin subsolurile Țărilor de Jos
10:20
Tablouri de distribuție
6:37
Жыл бұрын
Montaj de dispozitive electrice
13:13
Substație industrială
34:12
Жыл бұрын
VFD ABB
1:39
2 жыл бұрын
O perspectivă amețitoare
0:14
2 жыл бұрын
Spre Spijkenisse
7:10
2 жыл бұрын
Spre serviciu
4:34
2 жыл бұрын
Trafic spre Europort
2:34
2 жыл бұрын
Trafic olandez
4:27
2 жыл бұрын
Electrician industrial
9:26
2 жыл бұрын
Gard în gard cu Google (Eemshaven)
0:31
Survolând lanuri de rapiță
2:28
7 жыл бұрын
Costinești, ianuarie 2017
5:04
7 жыл бұрын
ianuarie 2017
1:01
7 жыл бұрын
costinești ian 2012
0:22
12 жыл бұрын
Пікірлер
@nyks6190
@nyks6190 2 күн бұрын
salut, nulul trebuie sa ramana conectat 12:30
@zizoum1986
@zizoum1986 9 күн бұрын
Doamne fereste ! Mare esti Domnul nostru !!! Mult succes si sanatate!
@juperrr
@juperrr 13 күн бұрын
Salutare , incerc de multa vreme sa lamuresc o problema si poate reusesti sa ma ajuti. In normativul I7 scrie urmatorul lucru: "5.3.4.0.3. În circuitele monofazate din locuinte (cu personal obisnuit) se prevăd întreruptoare bipolare cu protectie la suprasarcină si scurtcircuit cel putin pe conductorul de fază (1P+N)." Totusi vad foarte multe persoane care folosesc doar monopolare pe rezidential. Cum este corect pana la urma ? Multumesc !
@danielmihai5
@danielmihai5 12 күн бұрын
Corect e așa cum scrie în normativ: întrerupătoare bipolare, dar și 1P+N (pentru că au protecție „cel puțin” pe fază). Știu că e greu cu logica, dar expresia „cel puțin” se referă la protecție, nu la întrerupere. Întreruperea se va face concomitent la conductoarele active - fază și nul. Monopolarele sunt relicvele perioadei de început în protecția cu întrerupătoare automate. Pentru adepții tehnologiei din secolul trecut eu am doar o întrebare: De ce AFDD-urile, ultima fiță în materie de protecție , nu întrerup doar faza? (Spun fiță pentru că sub 2A nu prea declanșează, deși ești obligat să le montezi. E ca și cum ai fi obligat să ai air-baguri la mașină, dar ele să declanșeze doar la impact de la 50 de km/h în sus, la valori mai mici ale unei tamponări șoferul riscând în continuare să dea cu nasul de volan). Polemicile sunt multe, unii invocându-i pe germani, de parcă ăia ar fi extratereștri și nu tot oameni cu bune și rele. (E țara unde Street View nu funcționează pe motiv de atac la intimitate, sau unde, în filme, de exemplu îi vezi pe Brad Pitt, Al Pacino etc vorbind nemțește cu vocea lui Helmut sau Schultz fiindcă nu toată lumea știe să citește...). E o prețiozitate în teoria păstrării nulului conectat, mai ceva ca amenințarea drobului de sare (o analogie cu situația descrisă de Ion Creangă în povestirea „Prostia omenească”), când tot în normativ scrie clar că se va întrerupe în același timp, sau înaintea, conductorilor de fază. Încă o dată, dacă nulul de lucru e atât de sfânt, atunci de ce adulatorii lui se închină la apariția providențială a AFDD-urilor ca la niște icoane, când de fapt acestea, ce să vezi, îl întrerup automat odată cu faza? carevasăzică: rămâne circuitul fără nul, muică!
@juperrr
@juperrr 12 күн бұрын
​@@danielmihai5 Sunt total de acord cu dumneavoastră. În momentul de față cer păreri în stânga şi în dreapta pentru că, ce să vezi, unii influenceri în ale electricii, care mai că se dau profesori universitari in domeniu, îți latră cu normativul I7 în mână dar când te uiți pe tablourile lor pe rezidențial, vezi numai monopolare 😂
@helmutadrianfara827
@helmutadrianfara827 21 күн бұрын
Foarte interesant! Astept cu interes si alte postari. Concediu placut! 👍
@iustinraznic5811
@iustinraznic5811 22 күн бұрын
foarte frumos!
@ConstantinVictor66
@ConstantinVictor66 22 күн бұрын
Nu va suparati pe mine daca va intreb, dar ce cladire este acolo, ce se invarte pe acolo?
@Stefanev
@Stefanev 17 күн бұрын
Din clipul anterior știu că e ceva combinat chimic, deci e o clădire "puțin" mai mare cum a avut cândva și Romania doar că la noi nu a rentat retehnologizarea și fierul vechi a fost mai rentabil.
@usam641
@usam641 24 күн бұрын
mulțumesc pentru informație! spor.
@ConstantinSimion-xy7xz
@ConstantinSimion-xy7xz Ай бұрын
Bravo OMULE, RESPECT!
@dumitrustelian1855
@dumitrustelian1855 Ай бұрын
Felicitări
@dumitrustelian1855
@dumitrustelian1855 Ай бұрын
Felicitări, mulțumim pentru filmulețe
@bogdangabor5695
@bogdangabor5695 Ай бұрын
Cum domnule sa separi nulul la o interventie sau o defectiune? Pai ridici toti atotstiutorii in picioare.
@bluedeckelectronics
@bluedeckelectronics Ай бұрын
Super !
@marinalexe4395
@marinalexe4395 Ай бұрын
Profesionist
@cristianbacu4010
@cristianbacu4010 Ай бұрын
LinkedIn? Te vreau în Grupul Tehnicieni și Ingineri Electricieni România.
@danielmihai5
@danielmihai5 Ай бұрын
Am cont, cu același nume, dar nu-l folosesc. Nu sunt inginer, nici măcar tehnician.
@cristianbacu4010
@cristianbacu4010 Ай бұрын
@@danielmihai5 Mulțumesc pentru răspuns. Mult succes în continuare.
@sztanarecvalentin3714
@sztanarecvalentin3714 Ай бұрын
Toată stima pentru munca depusă
@usam641
@usam641 Ай бұрын
respect pentru munca depusă! spor în continuare la viitoarele proiecte.
@marianilie7321
@marianilie7321 Ай бұрын
Profi 💪
@Stefanev
@Stefanev Ай бұрын
Noi la Safety Switch ii zicem, chiar daca nu asta e traducerea, cheie de service sau chiar întrerupător de mentenanță.
@invertor4245
@invertor4245 Ай бұрын
Domnule mi-ai făcut o surpriză plăcută cu privire la întreruperea nulului. Sunt electricinii tineri care sunt în stare să-ți dea cu "normativele"în cap fără să încerce să înțeleagă riscurile apariției"returului".
@danielmihai5
@danielmihai5 Ай бұрын
Dacă ar fi doar tinerii ar fi de înțeles. Problema e că am auzit unii oameni cu experiență susținând sus și tare că nu ar fi bine să se întrerupă nulul de lucru. Nu degeaba în normative este specificat clar că nulul de lucru este conductor activ. Ei confundă declanșarea protecției de la sistemele mai vechi, primitive, unde se întrerupe doar faza, sau fazele (de altfel se vede în clip, deși nu am menționat, că deasupra separatoarelor sunt siguranțe fuzibile doar pe faze), cu pericolul întreruperii neutrului dacă faza ar fi conectată încă. În logica acestor oameni e mai simplu să nu se întrerupă nulul deloc, fiindcă are același potențial cu nulul de protecție, nu-i așa? :)
@sebastiancirnu2103
@sebastiancirnu2103 Ай бұрын
Întrebarea ar fi în felul următor: Dacă se întrerupe nulul de lucru în amonte și nu există relee de monitorizare care să întrerupă fazele, oare pe unde se scurge curentul în aval? Normal ca dacă umbli la instalația electrică se întrerupe și nulul, de ce naiba mai există tetrapolare? P.S. Nu sunt electrician, dar încerc să înțeleg pe unde circulă curentul în diferite situații P.S.2 Dacă toți ar respecta normativul și ar avea nulul tratat sau valorile recomandate la impamantare, probabil nu ar mai exista curenți reziduali, dar le urez succes celor care nu întrerup nulul și cred ca toată lumea respectă normativul...
@bogdangabor5695
@bogdangabor5695 Ай бұрын
@@danielmihai5 Nu doresc intreruperea nulului deoarece multi il folosesc si pentru impamantare.Deh este mai usor decat sa realizeze o priza de pamant.
@sorinlepadatu873
@sorinlepadatu873 Ай бұрын
este o difetenta foarte mare intre PEN , nul de lucru si nul de protectie. "PEN-ul nu se intrerupe".Nulul de lucru se intrerupe .PE-ul iara nu se intrerupe. In general pe industrie sistemul de alimentare este TNC. si dupa il transformi dupa cerintele utilajelor,Dar in mare parte sunt TN-C 👍. Si mai am o precizare : am lucrat la utilaje care erau alimentate in sistem IT.
@totuldelavantsisoare3821
@totuldelavantsisoare3821 Ай бұрын
Frumos aranjate pe acele tablouri uriașe 👍
@tonicnt9274
@tonicnt9274 Ай бұрын
Frumos, mulțumim pentru prezentarea lucrării.
@florinvadan7876
@florinvadan7876 Ай бұрын
Mă mai uit la americani la dezastre în industrie spre deosebire de alții dau pe goarnă.! - Multe accidente - mari sau mici au avut loc la migrarea (modernizarea) echipamentelor - sunt factorii de hazard care apar în fluxul deservit și eroarea umană dat fiind neconcordanța dintre abordările noi la chestii vechi. AȘA că SUCCESE!! E alegerea lor..!
@Buciasda33
@Buciasda33 Ай бұрын
0:59 ... Vitrina de la Muzeu. Ce dracu caută monitorul ăla CRT și Tastatura aia acolo?
@danielmihai5
@danielmihai5 Ай бұрын
Păi, vor dispărea odată cu tablourile de la începutul clipului. Cred că sunt vechi de cel puțin 25 de ani, chiar dacă conexiunile dintre calculatoarele de proces și interfața centrală sunt pe fibră optică. Nici noile tablouri nu au module HMI locale, ci tot prin intermediul unor servere se va implementa noul program, numai că de data asta vor fi actualizate.
@StamateViorel
@StamateViorel Ай бұрын
Ce ma deranjeaza pe mine e chestia asta intre electrician si integrator. A ajuns electricianul un fel de instalator...Am ajuns la conclusia ca nu suntem apreciati pe cand ei baga profit maxim ca vezi doamne soft complex etc si iau profit maxim si electricianul ia resturile..
@danielmihai5
@danielmihai5 Ай бұрын
În primul rând, aici, în Olanda, delimitările sunt foarte clare între termeni, competențe și responsabilități. Țin minte că, în urmă cu vreo 3-4 ani era o știre la noi cum că cel mai bine plătit salariat din țară era un electrician din Constanța, care încasase în anul respectiv un salariu de vreo 2 milioane de euro, parcă, după care urmau în clasament niște avocați sau directori de multinaționale. Vă dați seama că ăla nu era un electrician așa cum cred cei mai mulți, ci era un „băiat deștept” care pentru obținerea atestatului firmei sale avea și titulatura oficială de „electrician autorizat”. Conform ANRE, electrician este și un Dorel cu diplomă dar și un profesor universitar, chiar dacă îi despart niște grade de autorizare. Culmea e că aici, în Olanda, munca de teren este mai bine plătită decât munca de birou. Asta la aceeași încadrare de competență, că doar nu o să compar un proiectant cu diplomă universitară și un absolvent de liceu. Numai că fiecare este bine pregătit pe felia lui, chiar dacă nu cuprinde proiectul la care lucrează în ansamblul lui. În urmă cu doi ani, în timp ce lucram la magistralele Profibus și Profinet la un sistem de automatizare Siemens pe care l-am și prezentat pe canal, am vrut să mă lămuresc cu privire la niște detalii de conectare, și am întrebat inginerul care instala softul cum să procedez. Mi-a zis că habar nu are, că el știe doar să instaleze softul, să atribuie adrese tuturor circuitelor conform diagramei și să facă testele, eventual să semnalizeze erorile care ar fi apărut. Atât. La noi, integratorii sunt văzuți ca niște „Guru” (chiar așa îl peria Buhnici pe un inginer care venise să-i programeze jaluzelele și iluminatul la casa lui smart) când de fapt ei nu inventează apa caldă, ci doar adaptează instalația la cerințele clientului. Măcar dacă ar face-o la nivelul pretențiilor bănești pe care le au din partea beneficiarului. Adică să întocmească și documentația completă pentru instalațiile respective, și nu să vină cu niște fițuici scrise de mână în care să arate electricienilor câte fire să tragă și unde. Pentru mine tot niște lăutari care cântă după ureche sunt și acești guru. Ce-i drept, în țară nu am mai lucrat în industrie din 1992, poate s-au schimbat lucrurile de atunci, în bine, sper, dar în rezidențial sau chiar comercial încă se merge pe improvizații. Chiar sunt curios dacă investițiile comerciale sau industriale care s-au făcut la noi sunt după proiecte românești, sau au venit la pachet odată cu contractorii generali care câștigă licitațiile.
@StamateViorel
@StamateViorel Ай бұрын
@@danielmihai5 Da dar pe mine mă deranjează mă duc să rezolv problema adaug niste senzori etc deci logica nu mai e bună și cer proiectul să îl încarc pe calculator sa modific și când sună clientul pac stai că e vorba de garanție că ce știe electricianul ... Și na zboară fraierul din germania până la fabrica toate pe costurile clientului ca să meargă producția. Au fost și cazuri și în rezidential unde pur și simplu stăteam ca prostul că doar nu mă apucam sa reprogramez totul pentru o lampa in plus și mă uitam cum cel care a făcut instalația ii zicea că numai el poate modifica și îi ziceam clientului sa ii trimită proiectul pe mail ăla știind că dacă face asta pierde clientul.
@instalatiidiverse
@instalatiidiverse Ай бұрын
Meserie .
@raduantoniade5950
@raduantoniade5950 Ай бұрын
Foarte tare , felicitari!!!!!!!!!
@ELECTRICLIFE4U
@ELECTRICLIFE4U Ай бұрын
Apasă, apasă....apasă😃😃, poate așa devii viral cu 100000K.
@danielmihai5
@danielmihai5 Ай бұрын
Aș fi putut candida la premiul „Zmeura de aur” pentru youtube, dar am ratat momentul. :)
@DrJSuciu
@DrJSuciu 2 ай бұрын
Inca 100 de ani si nu o sa ii ajungem din urma pe olandezi! Desigur ei, olandezii vor sa puna mana pe portul Constanta! 🤣🤣🤣 Ma umfla rasul cand aud toti decerberatii cum abereaza prin afirmatiile lor! Din fericire am avut si eu ocazia sa trec de vreo cateva ori prin portul Rotterdam… Eu unul i-as invita sa mearga sa vada ce inseamna infrastructura in adevaratul sens al cuvantului! Spor in toate! Numai bine!
@danielmihai5
@danielmihai5 2 ай бұрын
Mulțumesc. Imaginile, mai ales fiind filmate cu telefonul, nu cuprind întreaga infrastructură. Am încercat odată să fac pe furiș o panoramare de la înălțimea unui turn tehnologic, dar și atunci am redat doar o părticică din port. kzbin.info/www/bejne/qJCznJmcnbmhrqc Într-adevăr discuțiile despre olandezi și ipotetica preluare a portului din Constanța sunt ridicole. Marea temere nespusă a papagalilor care marșează pe subiect e că ar pierde serviciile controlul asupra comerțului exterior, nicidecum că băieții deștepți de acolo nu ar mai putea să fure (Toate firmele din portul Constanța au sediul social în București, facilitățile de la malul mării fiind doar puncte de lucru. Asta apropo de ce nu se dezvoltă orașul comparativ cu cele din vestul țării). Pe mine mă frapează altceva: Ați văzut cât spațiu verde, excelent îngrijit, este printre instalațiile alea industriale? Plus că accesul în port este liber, spre deosebire de Constanța care zici că e pușcărie din Siberia, cu garduri și gherete la toate intrările/ieșirile. Am avut colegi care au lucrat în conglomerate industriale din Germania (Leipzig, Frankfurt, Dusseldorf etc) și recunoșteau că nicăieri nu au întâlnit „nebunia”, în sensul copleșitor al cuvântului (grozăvia, dacă vreți), care există de-a lungul a doar 25 de kilometri de autostradă (din care eu n-am filmat nici măcar un sfert).
@vladcristianrus
@vladcristianrus 2 ай бұрын
Spor in toate!
@ionmentea487
@ionmentea487 2 ай бұрын
Super👍👏👏
@PopaAlexandru.
@PopaAlexandru. 4 ай бұрын
Am deschis acest video sa ma lamuresc despre ce e vorba :tablouri de care? Aproape flamânde (o figura de stil) sau flamande .In loc de toate astea am fost intampinat de o filmare banala a unui drum ,prezentarea ecluzei unui port ... asta nu pot sa apreciez . Asta denota ca cineva mi-a tras o pacaleala .
@danielmihai5
@danielmihai5 4 ай бұрын
Cum stai cu logica? Cum ar putea cineva să-ți tragă țeapă dacă nici nu știa că exiști până să intervii tu însuți cu comentariul, și fără să-ți ceară nimeni? să comentezi sau chiar să urmărești. Dacă te așteptai să dai de un canal de pictură, atunci te-ai păcălit singur. Sunt aproape flamande, fiindcă de fapt sunt olandeze, dar pe-aproape. Mai mult nu pot să te ajut, fiindcă nu știu cum stai cu geografia și nici cu simțul umorului. Doar în ceea ce privește ortografia-ți nu am nicio bănuială. Ai citit descrierea clipului? Puteai să sari peste pasajele neinteresante, cu ajutorul mouse-lui. Eu așa procedez.
@PopaAlexandru.
@PopaAlexandru. 4 ай бұрын
@@danielmihai5 Oglinda,,oglinjoara ... adica o privire introspectiva referitoare la logica pt tine . La toti care au deschis acest video dupa titlu le-ai tras teapa ca una zice titlul si alta e in video ,ca drumuri si alte chesti chiar nu erau in titlu . Oricum ,nu sunt avocatul poporului sa vorbesc in numele altora asa ca am vorbit in nume propriu. Cat despre pictura sau canale specifice - titlul e definitoriu . Oricum tin minte ca mai povestesti despre munca ta de prin tuneluri si altele de genul . De simtul umorului cam greu iti dai seama de pe net ,despre gramatica ...cam greu sa zica unul care e plecat de ani din tara si vorbeste putin sau deloc romana . La mine apare un tabel cu videourile pe care le pot urmarii iar la videourile tale apare denumirea vidoului si autorul . Deci (apropo inca o data de logica) pt a citi descrierea trebuie deschis videoul . E ca si cum ai trimite cuiva un SMS iar in incheierea lui ai mentiona ca daca nu-i place sa nici nu-l descida! Oricum vidoul odata deschis ,merge iar pt descriere trebuie sa defilezi in jos si apoi sa o si deschizi ,sa o citesti iar dupa aceea sa dai videoul de la inceput sa vezi despre ce e vorba ,adica sa te scarpini la urechea dreapta cu mana stanga dar pe dupa cap.Sau crezi ca cineva citeste mai intai descrierea ?Ca nu,videoul si dupa sau in timpul . A 3a trimitere la logica ,nu sti ca o imagine face cat 1000 de cuvinte? dar o succesiune de imagini ?
@danielmihai5
@danielmihai5 4 ай бұрын
@@PopaAlexandru. OK. Aproape că mă simt semianalfabet funcțional, fiindcă după parcurgerea textului tău trebuie să recunosc că nu l-am înțeles în integralitatea lui. Ortografia e o parte a gramaticii care se ocupă cu regulile de folosire a semnelor ortografice. De exemplu semnele de punctuație se pun la sfârșitul cuvintelor, imediat după ultima literă, nicidecum înaintea lor. Dacă cineva se simte păcălit de titlul meu, probabil n-a auzit niciodată de sinonime, adică cuvinte cu mai multe înțelesuri. (Cum' zic: un tablou impresionist nu e un tablou de siguranțe, nici viceversa.) Dar, țin pe această cale să le cer scuze tuturor iubitorilor de artă care consideră că am folosit o practică înșelătoare și, în loc de tablourile cu pricina, după ce i-am indus în eroare și le-am irosit mai multe minute din viața lor prețioasă, la sfârșitul clipului să-i amăgesc de fapt cu o sculptură. :)) Așa ceva... mai rar în artele vizuale. Oricum, îți mulțumesc că mă urmărești, ca tuturor abonaților de altfel, fiindcă probabil la un moment dat ai văzut ceva interesant în vreunul din clipurile mele. Însă eu nu sunt lăutar de cârciumă, care cântă după placul clienților. Canalul meu nu e pentru audiență, nici educativ și nici măcar informativ. Pur și simplu încarc, cu o frecvență mică spre deloc, niște imagini care mi s-au părut mie interesante la momentul în care le-am înregistrat. Dacă mâine aș vedea o capră de mlaștină, călare pe o trotinetă cu aburi și care cântă la un saxofon cu pedale, în mod sigur aș încărca clipul. (Știu, exemplul e ilogic, pentru că de mai mulți ani pe tot teritoriul Olandei sunt interzise trotinetele autopropulsate, se știe.) Te întrebam dacă ai citit descrierea, pentru însuși primul cuvânt din ea - rutină - ce presupune și o doză de plictiseală, și nu întâmplător am început cu el (cuvântul, de!). Deci nu am așteptări de niciun fel de la urmăritorii mei, fiindcă știu că se pot plictisi ușor, și atunci de ce aș încerca să-i păcălesc? Chiar dacă aș avea mai multe filmulețe, domeniul industrial e mai puțin popular decât cel civil, care este mai variat și mai accesibil privitorilor.
@PopaAlexandru.
@PopaAlexandru. 4 ай бұрын
@@danielmihai5 Sa nu te mai simti semi ,vin cu explicatii .Cand spuneam oglinda oglinjoara ... ma refeream la o oglinda .In care sa te privesti referitor la logica si dupa aceea sa comentezi . De fapt sti ce? Ti-am facut destul continut si nici nu am citit msj tau pana la capat ,adica ma oprii acolo cu viata pretioasa .Viata oricarui individ e nepretuita pt el ca alta nu are si de o pierde totul e tacere .
@danst1132
@danst1132 4 ай бұрын
👍👍👍👍❤❤
@ELECTRICLIFE4U
@ELECTRICLIFE4U 4 ай бұрын
👍👍👍👍👍👍❤❤
@vasilegvinda402
@vasilegvinda402 5 ай бұрын
Stimate domn, acelea nu sint transformatoare sint 2 surse in comutatie de curent continu. Iar puntea redresoare este un bloc de gestionare a 2 surse cind cade o sursa ramine cealalta are diode de blocare . Iar schemele trebue sa aiba nr de circuit .Prima cifra nr pagina,adua cifra nr circuit atreia cifra nr de contact.Iar cablele care vin la clema au un cod de cablu din jurnalul de cable.Conexiunile nu se fac in pachet ci se pune un jgeab de conexiune.Pachetul aexistat cindva ,la o interventie ulterioarea esti nevit sa desfaci pchetul
@danielmihai5
@danielmihai5 4 ай бұрын
Păi, și eu ce am scris peste imagine, și peste propriul comentariu vorbit, la minutul 9:11 ?
@ionelrusu7417
@ionelrusu7417 6 ай бұрын
Nu Este interzis să controlezi/pornești două motoare cu același sofstarter sau VDF, atât timp cât cele menționate sunt dimensionate în funcție de puterea motoarelor!
@Lu-channist
@Lu-channist 6 ай бұрын
Va salut! Luati remarcile pe care le-am facut, doar constructive. 1. Papucul pus pe conductorul masiv este, pentru fiecare conductor, sursa de contact imperfect (nu mai scriu de contactul intre saibe si papuc sursa de rezistenta suplimentara). Nu stiu de ce nu se pune pin la acest tip de conductor. 2. Si daca nu se vedea conductorul (era izolat pana in papuc), care era diferenta? Partea care se sertizeaza, a papucului, nu se izoleaza, macar cu banda izolatoare? Momentul in care ati indoit de la papuc, conductorul masiv, deja s-a modificat rezistenta electrica a contactului in papuc. 3. Cablurile trase peste aparatura din tablou mai bine nu le trageati. De ce nu le trageti pe sub aparatura. Ce o sa zica responsabilul cu controlul tehnic al calitatii?
@danielmihai5
@danielmihai5 6 ай бұрын
Pin, la conductor masiv? Oricât de elaborat ai încerca să-ți justifici remarcile, ele pică din motive clare: pentru că nu se lucrează așa. Probabil ești electronist, ca mulți alții care cred că aceleași reguli se aplică în electrotehnică. Dar nici nu trebuie să fii specialist ca să intuiești că suprafața de contact a unui papuc este mult mai mare decât a unui ochi de conductor rotund. Dacă nu se vedea conductorul, pur și simplu arăta mai bine, ca o dovadă a unui lucru bine făcut, și nici nu ar fi expus cuprul oxidării. Se izolează sau nu în funcție de cerințele contractorului sau de agresivitatea mediului în care este expus conductorul dezizolat. Nu ai remarcat că eu criticam ceea ce arătam acolo? Ce cabluri sunt peste aparatură? Cele negre? Așa a vrut supervizorul, să fie pe deasupra clemelor terminale. De altfel ar fi fost și greu de ocolit pentru că mantaua este foarte rigidă, iar la Profibus separarea conductoarelor și tresei de ecranare se face pe o distanță cât mai mică posibil.
@Lu-channist
@Lu-channist 6 ай бұрын
@@danielmihai5 Este impropriu zis,, suprafață mai mare de contact". În mediul industrial, există tot timpul, fenomenul vibrațiilor și al dilatarii diferite ale materialelor. Asa ca acea sertizare pe conductor masiv va duce la un contact imperfect în câțiva ani. Izolarea tecilor sertizate de la papuci este obligatorie și la împământări. Despre poziționarea cablurilor peste cleme, înseamnă că s-a ales varianta ieftina a proiectului.
@invertor4245
@invertor4245 6 ай бұрын
Domnule din păcate nu vă urmăresc și cârcotașii care ,recent școliți nu înțeleg sau se fac importanța protecțiilor p+n. Succes în continuare.
@danielmihai5
@danielmihai5 6 ай бұрын
Eu totuși cred că e un trend mai degrabă pe internet de a o face pe prostul și a nega vehement avantajele întreruperii și a nulului, odată cu faza, la circuitele finale unde apare un curent de defect, și nu cred că e opinia general acceptată. Ar fi trist să ne întoarcem cu 20 de ani înapoi dar în același timp să pretindem că ăsta e progresul. Oamenii respectivi nu cunosc care ar fi Culmea Ghinionului: Atunci când cineva o face pe prostul și rămâne așa. Cei mai mulți urmăresc ceea ce vor să vadă și să audă.
@vasileleon523
@vasileleon523 7 ай бұрын
Ce marcă sunt cleștii de pini și dezizolat ?
@danielmihai5
@danielmihai5 6 ай бұрын
Weidmuller Stripax și Weidmuller PZ6 Roto
@ELECTRICLIFE4U
@ELECTRICLIFE4U 7 ай бұрын
👍👍👍👍👍
@PopaAlexandru.
@PopaAlexandru. 7 ай бұрын
Cum se lucreaza acolo? Tablourile au partea de premontaj la atelier sau sunt facute de la 0 pe santier? La Romania tablourile sunt premontate complect la atelier ,,verificate si pe TIR la santier unde se fixeaza si leaga la retea . Olandezii folosesc aer conditionat la dulapuri ca noi facem si asa ? Lucrez pt o firma franceza si pt intretinerea/interventia tablourilor de la fata locului sunt desemnate 3 persoane si numai ei au dreptul sa intervina .Si seful de producie daca intervine vine francezul (capo di capi) si-i da peste mana... Clean earthing se cheama masa logica ... e pt electronice . Roengleza,ce sa-i faci. Bine ca va lasa sa nituiti sinele ca la noi inca-s pe susub . Sper sa conving francezul ca totusi un pocnit e mai rapid si mai ieftin decat surub cu piulita. Observ ca si olandezii folosesc softuri de realizare slabe ca iese estetica indoielnica .Cat despre circuite ,acolo nu ma pot pronunta ca nu se vede . Deci si in Tarile alea mult slavite merge cu copy/paste ... deci da-i in masa cu perfectiune la perfectiune . Electricianul chiar de loc nu trebuie sa faca altfel decat e proiectul .
@danielmihai5
@danielmihai5 6 ай бұрын
Abia acum am văzut comentariul tău. Tablourile nu ajung pe șantier dacă nu sunt verificate și testate. Chiar și pentru eventualele modificări apărute în teren e tămbălău mare. (Odată am vrut să modific poziția unor transmittere pentru că aveau contactele cablurilor aproape de carcasă și, după două ore de parlamentări, mi-au zis să le las așa cum erau ca să nu piardă certificarea ATEX De fapt nimeni nu voia să-și asume modificarea.) Un regim mai lejer îl au așa numitele prototipuri, unde proiectanții revizuiesc planurile după indicații bine argumentate ale electricienilor. Șinele se nituiesc cu nituri de aluminiu, se prind cu șurub și piuliță, cu șurub filetat direct în contra-panou sau chiar cu șurub auto-forant. Fiecare companie are tehnica sa, în funcție de proiect sau de greutatea pe care acele șine trebuie să o suporte. Canalele de cablu se nituiesc chiar și cu nituri din plastic. Estetica diferă de la firmă la firmă, sau, la aceeași firmă diferă în funcție de client. Odată, pentru că ajunsesem prima oară la firma respectivă, și pentru că nu mă cunoșteau, m-au pus să fac primul meu tablou pentru un client din Rusia. :)))
@PopaAlexandru.
@PopaAlexandru. 7 ай бұрын
Subtiri,groase cineva tot le leaga ca singure ...
@PopaAlexandru.
@PopaAlexandru. 7 ай бұрын
Avem ceva senzori care vin fiecare cu cate o surubelnita Flaro de 3 lei (aia mica) .Sper ca cineva nu se uita la acest clip ca nu-i plac electricienii batrani - prin '85 am inceput s dau cei 3 lei (rezervati pt biletul la film) pe surubelnite . Si la noi aceasi greseala - UTP-ul e strivit axial de usa, desigur un adaptor de 90 e mai scump decat alt aparat ; usa striveste cablul si deschisa-inchisa de cateva ori eroare de comunicatie . Si pe cine crezi ca pica magareata? Pe proiectant sau pe executant ? (retoric)
@PopaAlexandru.
@PopaAlexandru. 7 ай бұрын
Nici francezii nu lucreaza cu LeGrand . Phonix ,Schneider extrem de des (90%) ,UPS inteligente , bari de impamantare .VFD la orice comporta un motor si tot asa . Atata tot ca noi folosim aceleasi echipamente de acum 3 ani ,respectiv si acelasi model de calculator central de acum 3 ani. Proiectele sunt facute pe extern si noi (pe intern) nu avem voie sa modificam proiectul fara sa platim autorului . Si ce e mai grav ca sunt nenumarate greseli : listing de materiale cu coduri gresite,listing de cabluri cu lungimi gresite , cote date de doua ori si in cealata parte nici o cota , suruburi indicate gresit , gauri cotate gresit si altele asemenea . In Tarile de Jos tot asa e ?
@danielmihai5
@danielmihai5 7 ай бұрын
Nu pot să dau un verdict pentru că schimb des proiectele la care lucrez, chiar dacă în ultimii 4 ani am lucrat multe automatizări și mai puțin confecționări de tablouri, dar pot să zic că la nivel de execuție se mai dau și rateuri. Pentru că au și ei probleme cu muncitorii calificați sau înalt calificați. Numai că olandezii au un sistem bun de control al calității. Iar proiectele sunt foarte elaborate, peste cele americane (Exxon, ADM), belgiene sau germane. În Franța primisem ofertă să lucrez la Disneyland Paris, dar am refuzat.
@florinvadan7876
@florinvadan7876 7 ай бұрын
La masiv este saibă pătrată rasfrântă care nu îi dă voie firului să aibă idei. Există și șablon ( am văzut într-un set de la o presă cu acumulatori) care îți face piesa din șaibe normale. Când pui "două papucuri" mai poți fenta cu piulită intermediară mai subțire sau piulită de cuplaj astupată de un șurub 🤔. Dacă se poate... Cablurile se mai și adaugă (de musai ȘI NU LA LUCRARE NOUĂ) 😁 Sarbăutori Fericite..!
@PopaAlexandru.
@PopaAlexandru. 7 ай бұрын
Desigur, se adauga mai ales alea alea de date cu fibra in ele!
@florinvadan7876
@florinvadan7876 7 ай бұрын
@@PopaAlexandru. Cablu e cablu și fibra e fibră. De foarte multe ori fibra se sudează (dacă ai cu ce) și joncțiunea iese foarte mică. Am avut recent un caz în care un tinerel de la Digi nu i-au plăcut măsurătorile și în loc să pună alt conector mecanic a venit cu o fibră de cam 20m elegant de flexibilă și a sudat-o de "vechea structură" cu manșon de protecție termic elegant. Am fost plăcut surprins dar mi-a trecut când m-a îndrumat să mai reclam CĂ ECHIPAMENTU E JALNIC ȘI DE NEAM VECHI (ceva din OLT) ȘI NU ÎL SCHIMBĂ NIMENI AȘA DIN INERȚIE. Mai spun unii și adevăru da greu....
@cristianion789
@cristianion789 7 ай бұрын
👍👍👍
@alberttonidumitru6936
@alberttonidumitru6936 7 ай бұрын
Salut...Sărbători fericite siiiiiiii cleme șir și lungite puțin cu tile asta e se mai intimpla
@adyadrian5738
@adyadrian5738 7 ай бұрын
Va salut! Ce salariu se mai da pe Olanda la un electrician cu experienta? Urmează sa am un interviu și as vrea sa fac o cerere-oferta cât mai corecta. Sper sa nu deranjeze întrebarea. Cu bine!
@danielmihai5
@danielmihai5 7 ай бұрын
2500€/lună
@adyadrian5738
@adyadrian5738 7 ай бұрын
@@danielmihai5 ms!
@totuldelavantsisoare3821
@totuldelavantsisoare3821 7 ай бұрын
Sincer naș da vina pe nimeni la masiv venim cu papuc ⚙❓ dar ar fi fost să avem bară găurită cu strângere prin șurub ar fi mers pe ambele variante
@ovidiuove8541
@ovidiuove8541 7 ай бұрын
Sănătate,sărbători fericite sa aveti!
@danielmihai5
@danielmihai5 7 ай бұрын
Mulțumesc pentru urări. Cele bune!
@dixsusu
@dixsusu 7 ай бұрын
Un sfirsit de saptamina odihnitor sa ai . Da cum sa nu tinem noi astia "ceausisti" minte surubelinta aia de bachelita !