Ra's al Ghul hocamı konuk etmenizden dolayı teşekkür ederim
@sadrialsk41858 ай бұрын
yahu ben de diyom bu adamı kime benzettim diye, hay ağzınla bin yaşa
@samtoniconifrankherkel8 ай бұрын
ahshahahhahaha
@averagedoomenjoyer12328 ай бұрын
Beyefendinin bilgi birikimi ve anlatımı muazzam. Umarız tekrar misafiriniz olur.
@hakancakr36418 ай бұрын
Dinlemesi çok keyifli bir programdı 55 dakika nasıl geçti hiç anlamadım. Murat hocam da tıpkı Safa hocam gibi çok akıcı ve esprili bir dille bilgilerini aktarıyor. Sizler gibi kıymetli hocalara sahip olmak ve bu bilgilere teknoloji aracılığıyla kolaylıkla ulaşabilmek bizler için bir nimet. Türk milletinin geleceğini inşaa edecek kültürlü gençleri sizlerin tuttuğu fenerin ışığında büyüteceğiz. Ömrümüz sağlıklı ve uzun olsun kıymetli hocalarım 😊
@selcukdurmaz18 ай бұрын
Murat hocayla Emrah Hocanın bu derece uyumlu anlatımı 5 saat olsa dinlenir. Hiç birbirlerinin üzerine basmadan başlıkları el artırırcasına bilgi ekleyerek boşa düşmeden devam ettiren bu tarz 20 bölüm olsa üstüste sıkılmadan izletir. Umarım başka içerikleri de bir şekilde birlikte yapmayı düşünürler.
@AlperenDoganCimen8 ай бұрын
Özveri'de hem üslup hem stil itibariyle müthiş bir karizma var. Kendisini dinlemek oldukça keyifliydi. Tekrar görmek dileğiyle.
@sulearslan75238 ай бұрын
Sevgili Murat çok başarılı bir diş hekimi (dişeti uzmanı), müthiş bir entellektüel ve harika işler yapan bir okçu👏👏👏 zarafetiyle,bilgisiyle, mütevaziliğiyle her zaman hayranlık uyandırır👏🏹
8 ай бұрын
Murat hoca kemankeşlik ve kemankeşliğin yayılması hususunda Türkiye'nin öncü isimlerinden biridir. Kendisine özelden ne zaman yazıp bir şeyler sorsam mutlaka dönüş yapar, kıymet bilen bir insandır. Yüz yüze tanışma fırsatı bulamadım ama bir gün o da olur umarım. Kemankeşliğin üstadına saygı ve sevgilerle.
@arda2138 ай бұрын
Şuna okçuluk desenize ne Farslarda ne Araplarda itinayla Türkçe sözcük kullanma görmedim.
8 ай бұрын
@@arda213 kavramsal-terminoloji ile ilgili kısmı geçiyorum fakat merak içindeyim, benim Türkçe kelime kullanmadığıma nereden kanaat getirdiniz? Kemankeş kelimesinin farsça kökenli olduğuna vurgu yapıyorsunuz, pek güzel. Etimolojik köken olarak kullandığımız bütün kelimeleri cımbızlamaya kalkarsak işin içinden çıkamayız. Ziya Gökalp'in çok sevdiğim bir sözünü burada da paylaşmak isterim: "Türkçeleşmiş olan Türkçedir." demiştir kendisi. Kemankeş kelimesi de dilime yerleşmiş ve belli bir alanla ilgili anlam ihtiva ediyorsa o kelime benim için Türkçedir, bitti. Lütfen dil milliyetçiliği gibi absürt bir mantaliteyi bırakalım, sap ile samanı karıştırmayalım. (not düşmek isterim, ayrıca Kemankeş salt anlamıyla "okçu" demek değildir. Usta okçu, okçuluk alanında tecrübeli kişi anlamlarına gelir. Bunun acemisi de tirendazdır. Siz kalkıp Türkçe kökenli değil bu kelimeler, direkt okçu deyip geçelim derseniz, zihninizi daralttığınız gibi kelime dağarcığınızı da daraltmış olursunuz. Bu farkındalıkla esenlikler dilerim.)
@arda2138 ай бұрын
@ Ziya Gökalp'in kastettiğinin bu durum olmadığına eminim. Ben Türkçeye yerleşmiş günlük hayatta kullanılan hafta, tamam vb yerleşmiş sözcüklere yedice diyelim gibi abuk sabuk bir talep içinde değilim. Ayrıca sizin argümanınızı savunanların anlamadığı şey şu: diller organiktir ve ihtiyaçlara göre şekillenir. Bir toplumun bir sözcüğe ihtiyacı varsa o sözcüğü oluşturur ya da başka bir dilden alır. Osmanlılar ve Selçuklular oluşturdukları yönetici elit kesimleri halktan soyutlamak için araya bir duvar örmek için sınırları belli olmayan birbirlerinin bile anlamak için sözlük kullandıkları abuk sabuk bir elit jargonu oluşturdular. Bu da ideolojik motivasyonlu bir dil devrimiydi ve tıpkı erken cumhuriyet döneminde yapılan devrimde olduğu gibi bazı sözcükler tuttu bazıları tutmadı. Dil devriminde çıkarılması başarılı olan sözcükler zaten halkın kullanmadığı toplu bir dil oluşmasına engel olan sözcüklerdi. Yerleşmiş sözcükler zaten çıkarılmadı, denendiyse de tutmadı. Oluşturulan veya diğer Türk lehçelerinden alınan sözcüklerin ise bir kısmını halk benimsedi bir kısmını benimsemedi. Ortada bir ihtiyaç varken eğer dilde o sözcük çıkarılırsa bu zaten ya tutmaz ya da yerine bir sözcük gelir. Eğer ikisi de olmuyorsa o sözcüğe ihtiyaç yoktur demektir. Şu anda Türk halkının usta okçu ve acemi okçu diyip geçebilecekleri kavramları "tirendaz", "kemankeş" gibi tek sözcüğe indirgeme ihtiyaçları olsaydı o sözcükler ya yerlerinde dururlardı ya da yerlerine bir şey gelirdi.
@prettyflacko87558 ай бұрын
@Usta Okçu de o zaman kardeş, sizde ki bu fars olma arap olma merakı kimse de yok dilimize geçip 1000 yıldır kullandığımız sözcükleri biz de Türkçe kabul ediyoruz da hali hazırda Türkçesi olan sözlerin bile isteye farsçasını arapcasını fransızcasını kullanmak dile zarar vermekten başka bi şey değil
@Thegreaterkali8 ай бұрын
@@prettyflacko8755 tamam sen kullanma kardeşim
@YagmurEmiroglu-sd3bg8 ай бұрын
Murat hoca söylemese de geleneksel okçuluğun Türkiye'de yeniden başlamasında en onemli kişidir. Onun emekleri ve özverisi olmasa bu aşamaya gelinemezdi.
8 ай бұрын
Bugüne kadar izlediğim EN İYİ ESG programıydı !! 🎉🎉
@sefaylmaz32298 ай бұрын
harika bir içerik olmuş, teşekkürler. amerikan iç savaşına kadar okun hâlâ efektif olduğu söylendi. budin düştükten sonra kaleme alınan ve askerî nasihatler de içeren bir metinde osmanlıların barutlu silahla falan uğraşmaması, bilakis ok atıcılığında ısrar etmesi gerektiğine vurgu yapılıyordu. ilk okuduğumda "ne oku ya hu" demiştim ama demek ki isabetli bir nasihatmiş ya da karşılığı var imiş o zaman için.
@alibilal27288 ай бұрын
Murat hoca harikaymış kendiyle daha fazla video gelmeli
@serhattunc66448 ай бұрын
Okçuluk konusunda türkiyede en mahir kemankeşlerden biridir murat özveri hocamız çok iyi porgam zevekle dinledim
8 ай бұрын
Bu nasıl bir birikim, hayretler içinde dinledim, çok keyifliydi
@y4kardes8 ай бұрын
Yıllarca geleneksel Türk okçuluğu eğitimi vermiş biri olarak tebrik ederim bu güzel video için.
@aykutyildiz143411 күн бұрын
Sayin ESG hocamıza , bizim gibi egitim almamis anadolu irfanı şahısları böyle değerli hocalarla bulusturdugu icin cok tesekkur ederiz
@olimiske40138 ай бұрын
Esg hocamin her söyledigine kosulsuz ikna olup dogru kabul ederdim, bunda programlarinda genelde tek konusan - yorumlayanin kendisinin olmasinin etkisi varmis ama simdi bildigi veya yorumladigi bazi noktalarda hatalarinin oldugunu farketmek gözümü açti. Kral öldü yasasin yeni kral 😢
8 ай бұрын
Kendi şahsınız özelinde aslında genel Türk toplumunun olaylara ve kişilere bakış açısını özetlemişsiniz... Neden bir insanın her dediğini %100 doğru, mutlak/değiştirilemez olarak kabul edip telakki ediyorsunuz ki? Sizin de son cümledeki ifadenizle, neden zihninizde bir kral yaratıyorsunuz? Hiçbir alanda "mutlak otorite" yoktur, bilim dediğimiz şey zaten budur tam olarak. Dinlediğiniz kişileri veya okuduğunuz şeyleri eleştiri süzgecinden geçirip tenkit sanatını kullanmadıkça bu şekilde sükut-u hayale uğramanız çok normal. Böyle bir durumun ülke insanının zihninde tezahür etmesinde ülkedeki konjonktürel şartların da tesiri var diye düşünüyorum zira aşırı kutuplaşmadan kaynaklı herkesi ve her şeyi ya bembeyaz ya da simsiyah görür olduk... Ortadan bakamıyoruz ve farklı tonlar göremiyoruz. Umarım dediklerimi anlamışsınızdır. Esenlikler.
@9797-d3v8 ай бұрын
Orta 2 ye gidiyorsan bu hissiyatın gayet normal. Orta 3 den itibaren o seviyeyi aşarsın yavaş yavaş.
@derinmavi99468 ай бұрын
Murat Özveri'nin bir omuz başından diğerine yürüyerek gidemezsiniz. Dolmuş kaldırmak lâzım. Hey maşallah be kardeşim.
@Okcu_mustafa8 ай бұрын
Bu programın devamı gelmeli yaklaşık 1 saatlik video dan bir sürü bilgi öğrendim teşekkür ederim.
@highfive63408 ай бұрын
Vay be. Murat Özveri'nin videolarını izlerdim. Burada görmek sürpriz oldu.
@ozdemirmelih8 ай бұрын
Bilgi birikimi, entelektüel kişiliği ile örnek aldığım Murat Özveri’yi bu kanalda görmek çok güzeldi.
@nihan88808 ай бұрын
Murat Hoca yeniden ve birkaç kez katılmalı bu programa. Sadece okçuluk değil savaş sanatı ve tarihi de dinleyelim isteriz kendisinden 🙏🏻
@recepkose06578 ай бұрын
Okçulukla uğraşırken murat hocayı severek takip ediyordum, yıllar sonra kendisini tekrar izlemek mutlu etti.
@G4ME.8 ай бұрын
Murat bey çok mütevazı ve bilgi bir hocamız ilk defa izliyorum kendisini, ağzına sağlık.
@canali30188 ай бұрын
Askeri tarih için bol bol bekliyoruz hocamızı.
@m.uyumaz7 ай бұрын
Murat bey hazırlamış olduğu kitabı bana göndererek, geleneksel okçuluğa başlamama vesile olmuştu. Kendisine teşekkür ederim.
@AD-x278 ай бұрын
İki bilgin ve kültürlü insanları dinlemek, gerçekten büyük haz veriyor. Teşekkürler 👏🏼👏🏼👏🏼
@emrekarsidag1888 ай бұрын
zevkten dört köşe oldum izliyorum. beyefendinin ve esg (as) hocam ağzınıza sağlık
@yolgezertan8 ай бұрын
Çok keyif aldım. Tekrar daha kapsamlı olursa çok mutlu oluruz.
@casey75288 ай бұрын
Yay üzerine dinlediğim en iyi programdı, keşke uzun yay da programda gösterilseydi.
@mehmet_coban8 ай бұрын
Okçu yetiştirmek istiyorsan dedesinin gençliğinden başla, tüfekçi yetiştirmek istiyorsan Salı gayet güzel bi gün
@hectorcat8 ай бұрын
Hele hele 👏
@erkutkoksal19138 ай бұрын
Yetiştirilmesi yıllar alan branşlaşmış savaççı sınıfın (yeniçeri, samuray, şövalye...) sonu, eline tüfek tutturulmuş köylü kitlelerinin yükselişi. Yani sınırlı sayıda savaşçı olan aristokrasiye dayalı dini monarşilerin sonu eşit bireylere dayalı demokrasinin başlangıcı.
@OghuzKhaganEarlyBorn8 ай бұрын
Kimin sözü?
@optimusprimigga52448 ай бұрын
Okçuluk kadar olmasa bile tüfek kullanımında ustalaşmak ciddi zaman alır ama tabi yay gibi saf kas gücüne dayanan bir mekanizma olmadığı için her avel basabiliyor o tetiğe. Boşuna dememişler tüfek icat oldu mertlik bozuldu diye.
@Mr_Tulga8 ай бұрын
@@OghuzKhaganEarlyBorn -Mehmet Çoban
@huseyintutuncu22768 ай бұрын
Cok guzel icerik, Murat hocam sabaha kadar anlatsa dinlenir
@hwacha49118 ай бұрын
Kanaldaki en kaliteli videolardan biri olmuş konuk sayesinde. Esg saolsun bir mücevher keşfetmiş oldum. Harika bir adammış bu hoca
@dogacanturan41808 ай бұрын
Harika bir bölümdü. Çok teşekkür ederiz.❤
@olgi79648 ай бұрын
En değerli programlardan biri olmuş.
@user-kf8kt3oe8m5 ай бұрын
Harika. Çok istifade ettim. Hocalarıma candan teşekkürler. Derin bilgilerinden daha fazla faydalanmak isteriz. Tekrar bekleriz.
@erenakca70228 ай бұрын
Hem kendi tarihi kültürüne hem de dünya literatürüne ve yabancı dillere çok hakim bir hoca izledik. Tam olarak görmek ve izlemek istediğimiz şey.
@atlarveuzaklar8 ай бұрын
Muazzam, çok teşekkürler. iyi ki varsınız.
@drnecipdeniz8 ай бұрын
ne güzel bölümdü, teşekkürler..
@josephbiggus67578 ай бұрын
Murat Hocamın tarih bilgisi yanında bir de diş hekimi olması muazzam bir olay.
@ahmetyalcin67988 ай бұрын
Hocam böyle programların devamını bekliyoruz
@adlemelmas49938 ай бұрын
Tek kelimeyle harika bir söyleşi..teşekkürler
@AykutErtal8 ай бұрын
Dinlemesi müthiş keyifli bir sohbet 🫠
@casey75288 ай бұрын
Yivli tüfeklerin(rifle) bilinmesine hatta avcıların kullanmasına rağmen İngilizlerin neden piyadede ısrarla yivsiz tüfek(musket) kullanmasına anlam veremiyordum. Murat bey bi kalemde açıklamış.
@Tolabay8 ай бұрын
Ek bilgi vereyim Japon okçuluğu konusunda. Yabusame dediğimiz atlı okçuluk sanatının kökenleri bugünkü Japonlar'a (Yayoi milleti) ait değildir normalde. 8-9. yy'da özellikle Emishi (kıllı barbarlar) dediğimiz ve Japonya'nın en kuzeyi ve güneyinde yaşayan aborjin Jomon halkına ait bir sanat atlı okçuluk. Yamato krallığına karşı atlı okçuluk taktikleriyle çok uzun süre direnebilmiştir Emishi klanları. Bazı Emishi savaşçıları ilerleyen dönemlerde Yamato ordularında paralı askerlik yapacak ve ilk samuraylar ortaya çıkacaktır. Samuray sınıfı ilk çıktığında ağır zırhlı elit atlı okçu birliğiydi, piyade olmaları daha sonraki dönemlerdedir.
@MCMLXXXVICCXII8 ай бұрын
25:15 Müjgân okunu attığındandır. 39:04 Dakikada 20 ok atabilen okçu için taşınması gereken ok miktarı çok fazla. Tüm sefer boyunca hazırda korunaklı bir şekilde taşınacak ok her anlamda büyük bir yük. Bunun yanında bu kadar fazla atış, bir açıdan, istenen bir şey değil. Bunun yerine taşınması ve hazırlanması kolay kurşun külçecikler tercih edilmiş. Lojistik... Murat bey'e zerafeti ve kıymetli çalışmalarından dolayı çok teşekkürler 😊
@tarkozturk98618 ай бұрын
Murat hoca bilgisi, beyefendiliği ve zekasıyla kendine hayran bıraktı
@oullcan8 ай бұрын
Hocam bölüme BA YIL DIM! Ortacaga ilgisi olan bir konsept sanatci olarak bir okcu tasarimi sart oldu! Teşekkürler!
@makif748 ай бұрын
Harika bir sohbet. Hiç bitmese dedim resmen.
@MrPink-qf1xi8 ай бұрын
Çok keyifliydi teşekkür ederim.
@furkanelts8 ай бұрын
OHA HARİKA Bİ YAYIN YA MURAT BEY'İ DAHA FAZLA GÖRMEK İSTERİZ
@Nigthingale48 ай бұрын
Zamanım boşa gitmiyor harika harika
@sadrialsk41858 ай бұрын
Cüneyt Arkın ın Malkoçoğlu Akıncılar Geliyor filminde bir karakter vardı Koca Kurt Samsa adında, onun elde taşınabilir çok namlulu ufak bir topu vardı, bana hala zamanında bu yapılabilir geliyo, her ne kadar fantezi ürünü olsa bile
@dogacanizmirden77868 ай бұрын
Ikinizin de ağzınıza sağlık teşekkür ederiz.
@tughantelatar8 ай бұрын
Çok keyifli ve faydalı bir program olmuş, elinize sağlık. Teşekkürler
@krczfr8 ай бұрын
En zevk alınan yayın
@MeryemKaya-y7n8 ай бұрын
Keyifli içerik olmuş. Emeğiniz için teşekkürler.
@vatiqap8 ай бұрын
Tam içimden geçen tepki geldi 12:52 'yoo anlat ya' işte ben de tam anlat ya merak ettik diyordum Hocam :D EDIT: Ben muhabbete bayıldım :D
@regnigjen8 ай бұрын
Emrah hocam, dayanamayıp konuşuyorsunuz biliyorum ama karşınızdaki konuk anlatırken sürekli araya girmeyin lütfen. “Ben de onu diyecektim”le geçiyor program. Bırakın anlatan söylesin, cümle sonunda, konu sonunda ek yapacaksanız yapın, daha iyi olur. Konu da çok dağılıyor siz öyle sürekli araya girince.
@CagdasTN8 ай бұрын
Yazdiklariniza katiliyorum. Emrah hoca bence kesinlikle artniyetle yapmiyor. Karsisina bilgili ve entelektüel bir konuk ciktiginda biraz da cocuksu bir heyecanla ve istemsizce yapiyor bence. Bunu videonun bazi yerlerinde sürekli ayagini sallamasindan da anlayabiliriz.Güzel ve ilginc bir video olmus, tesekkür ederiz :)
@regnigjen8 ай бұрын
@@CagdasTN evet, onun farkındayım zaten, dayanamıyor, istemsizce konuşuyor. Dediğiniz gibi sınıfta bildiği konu gelen çocuk heyecanıyla bölüyor ama konuklar yanlış anlayabilir, yayının akışı da bozuluyor. Biraz daha dikkat ederse bence dizginleyebilir.
@aysetekeli4668 ай бұрын
Harika programdı teşekkür ederim.
@erenoz93498 ай бұрын
Tebrikler, günümüzdeki gereksiz bilgilerden arındırılmış muhteşem bir video.🎉
@HarunBaba91Ай бұрын
Güzel program olmus 👏👏
8 ай бұрын
35:26 Çok güzel bir tespit :) "Oklar çok pahallandı şeytan doldursa iyi olur.." Bizde aynı sorunu havalı tabanca mermisinde yaşıyoruz.
@halilibrahimkarasu12218 ай бұрын
Çok iyi video olmuş Keşke beyefendiye film ve dizilerdeki ok atış sahnelerini yorumlatsaydınız. Battalgazi vs ne kadar gerçekçi ok atıyordu merak ediyorum 😅
@sadrialsk41858 ай бұрын
hahhaaaayy haklısın hocam da rahmetli Cüneyt abi uçsa nasıl uçtu laa bu adam diye sormayız bilirsin, adamda karizma vardı
8 ай бұрын
lars andersen'ı araştır
@harunkuf70558 ай бұрын
Almanca İngilizce Farsça Fransızca kelimelerin havada uçuştuğu bir program olmuş. En sevdiğim.
@caganeldemir8 ай бұрын
Bu bölüm çok güzeldi.
@feşTR-818 ай бұрын
Programlar bu formatta olsun artık, lütfen.
@searaider33408 ай бұрын
İşte aradığımız lezzet
@AnarshaTv8 ай бұрын
Okçuluk konusu çok iyi tercih emeğinize ağzınıza sağlıkk Hocam
@mesutyilmaz3645.8 ай бұрын
Emeğinize sağlık. Sadece okçuluk anlatılmamış. Taktik stratejiler, bozkır kültürü, kadının toplumdaki yeri gibi pek çok konu güzelce anlatılmış.
@ozanTx8 ай бұрын
teşekkürler
@aycaozendas66628 ай бұрын
hocam michelangelo beyle içerik çıkmıycak mı?
@octavius81618 ай бұрын
Gülün Adı ile ilgili bir bölüm yapar mısınız hocam?
@aydnyldz91138 ай бұрын
Elma çok küçük adam çok kıymetli :)
@Aparkatzdll8 ай бұрын
Bu konuda çok doluyum be hocam :)
@cemmuyan73488 ай бұрын
Hozom bir gün Ömür Akkor’u da davet eder misiniz? Kendisi de deneysel tarih denemeleri ve gastronomiye farklı bir bakış açısı kazandırmak için kazılara katılıp eski Anadolu insanının yeme alışkanlıkları üzerine araştırmalar yapıyor
@KeremTutuncuoglu8 ай бұрын
Tam geeki olduğum mevzular olunca ilgili bağzı videoları paylaşayım dedim. İyi seyirler. 1) Selcen Hatun ve Kanturalı kzbin.infojih_DAd4EOs?si=kXbNl-Vnmi9V9_a_ 2) Japon at sırtı okçuluğu kzbin.info/www/bejne/enWnp4aIeLuklcksi=Pyu1P_Q2avBzANfD kzbin.info/www/bejne/iqWvYXuYq7iHmMUsi=SYDXLAgflfcu19LB 3) Zırh ve ingiliz yayı kzbin.info/aero/PLIUWkznLJcsH6GgQw3HdwaoJafWVTuEpq&si=NSHJ5fkyojiGKxlR kzbin.info/aero/PLIUWkznLJcsEFvEZdYExu7ffW2Hf5s32k&si=tdNyxqRiLaA2xvVC 4) Eltopu kzbin.info/www/bejne/bpXVnn56itx1rLcsi=TArhe20l260euMuL 5) Arkebüs ya da fünyeli tüfek kzbin.info/www/bejne/lWfGnIKonMmEbrMsi=yho_F-zf-g-9ZDHa kzbin.info/www/bejne/eJyUoIqLn7hmi7Msi=caJKNoH8MRYStv_U 6)Musket ya da çakmaklı tüfek ve yivli tüfek kzbin.info/www/bejne/j4vMeaKjp7d6pKMsi=nieJH3VUXtOmNthM kzbin.info/www/bejne/kITNp3WseMaCZpIsi=ywVzaweJ4mHaIHVf
@kozatas8 ай бұрын
Tarih bilgim Civilization, AoE 2 vb oyunların tech tree ve scenario'larından ibaret. Bayağı da götürüyor sağ olsunlar.
@Cihangir_8 ай бұрын
Anlatimları görselle pekistirseniz cok daha anlasilir olacak yayların isimleri yeterli olmuyor.
@subutaynoyan53728 ай бұрын
Öyle Bannerlord'daki gibi archery puanı kasmakla olmuyor kısaca. Bayağı meşakkatli, endüstriyel, teknik bir olay.
@bayrambag50517 ай бұрын
Türk denizciliğine dair bir video da iyi olur aslında
@doqantr7 ай бұрын
Hocam ben okula olarak geleneksel okçuluğa başladık ve naçizane bir şikayetim var. Okçuluk turnuvalarında okçuluk kıyafetinin zorunlu olması bence alt ve başlangıç seviyelerinde okçuluğun yayılmasında en büyük engel bence
@weskeyy6 ай бұрын
İlk lise yıllarım da Camel trophy ile tanıdığım muhteşem insan,vladivostok demiştim şaşırdım.
@radio118 ай бұрын
üst düzey bilgiler.
@tughantelatar8 ай бұрын
Minie Ball’un kullanılmasıyla ağızdan dolmalı yivli tüfeklerle de hızlı ve sık atış mümkün oldu ama bu 1800’lerin ikinci yarısı
@erkutkoksal19138 ай бұрын
İsabet (accuracy) de cok arttı.
@tughantelatar8 ай бұрын
@@erkutkoksal1913 evet Amerikan iç savaşında can kaybının çok olmasının sebeplerinden biri.
@Hasmete18 ай бұрын
Bu format daha başarılı sanırım :)
@fenerbahce44008 ай бұрын
iyi denk geldi
@aslanakbey47878 ай бұрын
Murat hocamız omuz programını paylaşır mı acaba
@batuhancanikli4628 ай бұрын
Hocam tatar yayını geçmişsiniz. Tatar yayıyla da ok atan okçuları görmek isteriz.
@winuxman78098 ай бұрын
Çok keyifli bir program, benim gibi Orta Çağ oyunlarını kılıçla oynamayı sevmeyenler zevk alacaktır.
@b..35438 ай бұрын
daha Ankara'da yapılan oyunda bile bozkır okçuları filmlerde görülen standart atış stilini kullanıyor kesinlikle aynı tadı alamazsın hocam. Tavsiye ederim kesinlikle büyük küçük ilçelerde bile Türk okçuluğu kursları var artık, bi gidip kendin dene derim. Atışı yeni yeni öğrenirken yayın kolunda bıraktığı narkoman gibi mosmor izler bile yıllar sonra düşününce büyük keyif veriyor. Ama hocanın da dediği gibi maalesef keşke şeytan doldursa bundan 4-5 sene önce deste fiyatına şu an tek ok alabiliyoruz
@rdvansahin64308 ай бұрын
"Korkak Robert Ford'un Jesse James Suikastı" gelsin bekliyoruz.
@ayhanfedai50138 ай бұрын
o Japonlarin at ustunde kullandiklari yaylarin asimetriktir , ust kismi uzun alt kismi kisa dolayisiyla Ingilizlerin longbow undan farkli olarak at ustunde kullanilabilir edit; 5 dakka gecmeden adam acikladi tum teknik terimleriyle
@ErdenerAbi8 ай бұрын
35:26 "oklar cok pahalandı. şeytan doldursa iyi olur aslında" kaliteli bir şakaydı :)
@blaskon10358 ай бұрын
küçüklükten beri okçuluk hep ilgimi çekiyodu, az bi demirciliğe de ilgi olsa %100 türküm derdim de mixed olmanın dezavantajları bedenime zuhur etmiş.
@cenkkarabasmaz61998 ай бұрын
Ooooooo cok iyi bolum
@hysteresis8 ай бұрын
Bertrandon de la Broquiere de Dlkadiroğlu ordusunda çok sayıda kadın savaşçı olduğunu yazıyor.
@stevenmandanda8 ай бұрын
Okçu "Şehzademiz"e anlatır gibi detaylı anlatmış hocam:) Teşekkürler
@KorayErkin8 ай бұрын
Murat Özveri'yi Tarihin Arka Odası yayınlarından hatırlarsınız. 2008-13 arası yayınlardan.
@shnckr8 ай бұрын
Videonun sesi az geçiş efektleri ise yüksek benim gibi kulaklı dinleyenlerin kulak ömürleri 2 yıl filan azalmış olabilir..
@emirgueneri9888 ай бұрын
Merak ettiğim bir konu da, batıda okçuluk, yay ile ozdeslestirilirken (bowmen, archer, arrow "yaya ait"), biz neden "yaycı" dememişiz ve okçu deyişi yerleşmiş.
@b..35438 ай бұрын
Abi benim bi iki düşüncem var bunla ilgili. Roma zamanından kalma olabilir batıda; Latince "Sagittarius (yay)"tan türeyen bi sözcük kullanılıyor romalılarda
@emirgueneri9888 ай бұрын
Latince kökenli olabilir, ben de okudum bu tarz argumanlar. Fakat, benim merak ettiğim, biz neden yay ve ok kullanan savaşçıları, yaycı değil de, okçu olarak tanımlamışız. Çok ilginç bir düşünce farkı.
@ozdemirmelih8 ай бұрын
Aslında Farsçadan Türk okçuluğuna geçen “kemankeş” kelimesi ( keman: yay - keş: çekmek) dediğinizle alakalı bir örnek olabilir
@b..35438 ай бұрын
@@ozdemirmelih bununla ilgili detayları aslında yazmıştım fakat sildim. Nitekim Kemankeş de yaya veya oka bağlamaz ismi, keman denilen kısım kiriştir. Kiriş dediğimiz de baya görünce yaydaki ip gibi gözüken yer. Enstrüman olarak da aynı şekilde oradaki sesi çıkartan nota basılan yerden geliyor ismi
@b..35438 ай бұрын
@@emirgueneri988 maalesef herhangi bir araştırmaya denk gelmedim şu ana kadar. Doğu ile batı kültürleri arasındaki farktan kaynaklanıyor sanırım
@iyi_huylu_kekeme6 ай бұрын
8:32 sabah akşam ecdat dizisi izleyen 'tekbir' tayfa burayı iyi dinlesin 😌
@sahandaistakoz62088 ай бұрын
Hocam breaking bad ı inceler misiniz? Nolur ya nolurr