Karsliyim, Fransız dili ve edebiyati okudum ve Norveçte yaşıyorum. Hoca bütun olumsuz ornekleri benim üzerimden verdi. 🎉
@HakanAlpay-u2f6 ай бұрын
😄
@fundadortkulak66686 ай бұрын
😂
@rumeysaulu94686 ай бұрын
😂😂
@Awhlind6 ай бұрын
karsta mı okudunuz
@serhatbatu75386 ай бұрын
Bi cacık bildiği yok zaten, konuşmuş olmak için konuşmuş 😁
@themis33416 ай бұрын
Niteliğe değil de niceliğe önem verildiğine değindiğiniz noktaya ben de bir virgül ile bir şey eklemek istiyorum. Bugün kamuda çalışan her memur, polis, savcı, hakim, doktor, mühendis bilir ki iş çıktısının kalitesi önemli değildir. Sadece ne kadar kağıt işi yaptığın, hasta baktığın, dosya kapattığın önemlidir. Müfettişler bile denetimlerini buna göre yaparlar, ne kadar sürede ne kadar iş çıktığına odaklanırlar. Kalite umurlarında değildir.
@ahmettark6 ай бұрын
kesinlikle sorun bu kamuda denetim yok, ben sırtımı dayadım devlete ne yaparsam yapayım zaten her türlü aynı maaş yatıyor. Bu mentalite değişmeli performansa göre maaş verilmeli.
@rumeysaulu94686 ай бұрын
Kesinlikle kizimin pasaportu icin nüfus müdürlüğüne gitmistim vaktinde geldim bekliyorum ben esim ve 5aylik bebek, siram geldi gittim masaya tam oturdum evrakları vericem benden onceki kisi gec kalmis ya da gormemis numarasini( turkmen bir kadin) beni kaldirdi masadan , siz baska bos masa varsa gidin oraya once bu kisiyi alayim dedi , tamam dedim kalktik ailecek bekliyoruz bos masa yok, daha sonra sanki ben hataliymisim gibi davrandi bi seylere uf puf ediyor telefonuna bakiyor. Cok terbiyesizceydi davranisi
@ibrahimcakr61546 ай бұрын
@@rumeysaulu9468 Kusura bakmayın ama bunu yapmaya hakkı yok, ben söver sayar çıkarım ordan, eniyet amirliginde komiser tanıdıgınız yoksa ceza almaz o dingiller, bizim var ve kafamız rahat ama ben ezilen birileri gördükçe buna sessiz kalamıyorum, sizde hakkınızı ezdirmeyin lütfen!
@Anne-ek6ty6 ай бұрын
Türkiye'de hiç bir kurumda okumadım, fakat 1 yıl eğitim vermiştim. Eğitim "SISTEMI" ABDden daha iyidir kıymetini bilene. Two things that I've noticed in Turkey are as follows: 1. Good bit of those who work the system, educators included, have serious ego issues, and aren't open for constructive criticisms as well as they consider self highly civilized yet show no respect towards diversity; 2. Those who desire to know new knowledge wish to do so without having to do the learning part. 🙈
@esma54255 ай бұрын
çok haklısınız 👏you are so right
@p.c.3366 ай бұрын
Ben mühendislik fakültelerinin "en az" yarısının kapatılıp, gerçekten kaliteli eğitim veren meslek liseleri ve meslek yüksekokullarının katlanarak artmasını savunuyorum. Bu kadar basit bir şeyi benden başka kimse düşünmüyor mu diye kafayı yiyorum bazen. Özellikle sektördeki kifayetsiz mühendis fazlalığını ve sahada/atölyede çalışacak teknik eleman eksikliğini gördükçe... (Edit: yorumu yazdıktan sonra 10:03'e geldim ve Behçet hocayı daha da fazla sevdim)
@dincerceri6 ай бұрын
İlk 30 000 'ine giremeyen zaten mühendislik diploması alsa da özel sektörde mühendis olamıyor.Çarpım tablosunu bilmeyen sözde mühendisler var.
@adolflose212411 күн бұрын
Türkiye bir sömürge valiliği gibi yönetildiği için özellikle eğitimi çökertiliyor. Başka açıklması yok.
@suheylakaya6 ай бұрын
Tüm tercihlerim psikoloji alanındaydı. Alanıma aşık biri olarak üniversiteye başladım hala aşığım. Bir özel üniversitede okudum, 1, 2 hoca hariç hocalar ÇÖP. ... Kendimi geliştirmek için, devamlı okudum baktım hocalardan hayır yok. Kendimi bilimsel araştırmalar, diğer alanların makalelerine de odaklanırken buldum. Felsefe, tarih, antropoloji, biyoloji ne varsa okuyorum ki ilerde ben de bir akademisyen olursam kaliteli bir eğitim verebileyim öğrencilerime. Şu anda yüksek lisans yapıyorum. Kusura bakmasınlar ama aptal "hocalardan" bıktım. Yemin ediyorum slayt okuyup geçiyorlardı, bilimsel araştırmalardan bi haber güncel literatüre hakim olmayan bi takım egoist sürüsü. Psikoloji bölümü göz bebeğimiz derler çünkü akarı gideri yok, bi spss olsa yeter kafası. Ama onu da öğretemiyorlar.
@bao71906 ай бұрын
Slayt okuyan hocalar bile maalesef fazla mevcut maaşlara. Kimse kusura bakmasın, bir akademisyen ay sonu kira derdiyle yaşıyorsa, onu da geçtim maaşı güvenlik görevlileriyle falan yarışacak kadar düşmüşse, bilim ve ilerleme ikinci planda kalır.
@suheylakaya6 ай бұрын
@@bao7190 Çok haklısınız, ne kalite yüksek ne maaş. Kimse hak ettiğini alamıyor ne öğrenci ne hoca. O zaman ne yapalım? Sistem başından bozuk zaten. Yine de birey kendi ve çevresi için en azından bir sorumluluk hissetmeli. Bana birisi "hocam" diyorsa slayt okuyarak ders anlatmaya utanırım. Herkesin sorumluluk bilinci kendine. Keşke maaşlar da yüksek olsaydı da bunu bahane edemeselerdi. (slayt okuma kısmını açmak isterim gerçekten konuyu bilmeyen hocalar, kopyala yapıştır hocalar var yani öyle bir anlatımdan bahsediyorum)
@emma_emma27296 ай бұрын
KZbin da hiç para pul düşünmeden ücretsiz kültür tarihi dersleri veriyor hocamız. çok saygı duyuyorum, kendisinden çok şey öğrendim. sağlıklı uzun ömrü olsun ❤
@Psk.ZeynepAkyuz6 ай бұрын
KZbin dan izlenmeye göre para geliyor.
@alper84306 күн бұрын
bombok ders, ama sizi iyi uyutuyor yalan yok
@MustafaKalafat6 ай бұрын
Araştırma üniversitesi olup, öğretim üyesi sayısının yarısı kadar bile araştırma görevlisi olmayan bölümler var.
@ov36476 ай бұрын
birileri iş arıyor :)
@Yorumyaoan6 ай бұрын
Eğitimciler siyasette anlamaz bu 1. 2. si ise Ecevit denen siyasetçi İmam Hatip liselerinin önünü kapatacağım diyerek tüm meslek liselerini yaktı. Türk eğitim sistemine dinamiti atan adam odur. Ayrıca adam kalktı o dönem başörtüsünü yasakladı okullarda. 5 yıl zorunlu eğitim i kalktı 8 yaptı. Ecevit ve sol zihniyet o dönem ülkenin en az 20 yılını yaktı. Berber yetişmez oldu. Ara eleman kalmadı. Kaynakçı Yok. Torna mesleği var desem herkes unuttu. Ak parti kalktı 4 artı 4 artı 4 yaptı. Zorunlu 12 yıl. Artık amele bile bulunmaz oldu. Üniversite desen en az yarısı kapatılması gerekirken son 10 yılda 2 katına çıktı. Yazık. Sağcısı da yaktı solcusu da . Üzücü olan. Birisi yakarken kendi yandaşları sustu. Bu söylediklerime yalan, yanlış diyenin alnını karışlarım nokta
@Braid_group_magduru6 ай бұрын
Araştırma görevliliği devlet memurluğu olduğu için kadrosu da YÖK tarafından belirleniyor. Bu yüzden daha fazla araştırma görevlisine ihtiyaç duyduğu halde kadro olmadığı için azıcık araştırma görevlisi ve hoca kadrosuna gereksiz iş yıkmak zorunda kalan okullar var.
@caneradsz3596 ай бұрын
badem bıyıklar geçiniyor oralarda
@bookworm94664 ай бұрын
Canım Hocam benim, ege amerikan mezunuyum, o kadar doğru bir tespit yaptı ki hocam yine, nokta atışı oldu: sorun üniversiteleri değil, istek, passion ❤🎉üniversiteyi ikinci yıl kazandım çünkü tek bir tercih yapmıştım ilk sene, ikinci sene yine ege amerikan yazmıştım, çevrem yapme etme demişti, işsiz kalacaksın, notun nereye tutarsa yaz git oku demişlerdi ama kimseyi dinlememiştim, hayatımın en doğru kararıydı 🙏🤍öyle severek okudum ki, ve mesleğimi de o yönde kazandım çok şükür, Nevzat hocam çok değerlidir, uzun ömrüle sağlıkla yaşasın 🙏2002 mezunuyum🎉
@GG9086Guven6 ай бұрын
Türkiyenin asıl sorunu Siyasal islam düzeni , Sekülerizim sorunu , içe kapanıklık ,terkedilmiş hissi ,eğitimsizlik ,karşı tarafı dışlama problemi var yani düzelmez kişi kendini eğitmesi gerek
@bao71906 ай бұрын
Şuan üniversitelerin en büyük sorunu nitelikli akademisyenlerin yerel halk tarafından karşılanamayacak özel okullara ya da yurtdışına akın akın gidiyor olmasıdır sayın Hocam. İyi hoca olmazsa iyi öğrenci de olmaz, isterse üniversite sınavında ilk 1000'e girsin... şuan Türkiye'nin en köklü devlet üniversiteleri hocalarını bir bir kaybediyor, genç hoca yetişmiyor, yetişen de yurtdışına gidiyor. Şunu unutmamak lazım, iyi hoca yoksa iyi öğrenci yok, iyi öğrenci yoksa geleceğin hocaları hiç yok.
@emincelikten7503 ай бұрын
Sayın hocamız çok farklı bir anlatım tarzı var. Ama çok derin ve dolu dolu bir birikimi var… Konu ve olayları farklı bir kritik üslupla anlatması çok daha anlamlı… Farklılıklara katılmamakta, hoşgörülü olmalıyız. Pembe dünyalara da ihtiyaç var:)
@denemeeksen6 ай бұрын
Bir doktora öğrencisi olarak şunu rahatlıkla söyleyebiliyorum: Sövüp söylenmeye yer arayan akademisyenden hızlıca kaçacaksın. Böyle insanların derdi eğitim sistemi falan değildir kendileri havada uçan kuşla dahi kavgalıdır. Ne kendine bir yararı olur ne öğrencisine en iyisi emekli olsundur, zira dert dediğin kendisidir.
@serceskywalker6 ай бұрын
Kendisi üniversitelerdeki sorunun ta kendisi olan bir adam nevzat kaya. Dokuz eylülde başkanlığını yaptığı bölümdeyim yani bol keseden de sallamıyorum ve yazacağım şeyler kendim ve pek çok kişinin deneyimleri. Karşılaştırmalı edebiyat isimli bölümdeki hocalar, nevzat beyin kendi uşağı gibi bir telefonuyla dersten çıkıp gitmekte ve bu çok sık yaşanmakta. Ay tabii pardon eğer derse girmişlerse 😅 Çünkü çoğunlukla derslerini ekmekle meşgullerdir. Dersler o kadar çok iptal oluyor ki olanın yarısı ya işleniyor ya işlenmiyor. Bölümdeki hocalar küçücük bir şeye kızıp kapıları çarpıp çıkacak kadar çocuk ve anlattıkları şeyler (bir iki tanesini tenzih ederim) nevzat beyin anlattıklarının yankısı gibi. Mesela onun semineri varsa hemen her şey iptaldir. Nevzat beyin kendisi de ders iptal eder, derste farklı bir şey söylersen kendine has çeşitli şekillerde aşağılar. Şuan 1. sınıfların derslerine girmiyor ama girdiği zamanlar çok stresliydi. Ha unutmadan sınav sonuçları yıl içinde okunursa iyi. Bu dediklerim de ispatlı. Eğer kanalın sahibi hocamız bahsettiği gibi duyarlıysa araştırabilir. Bölüm benim ilk ünim değil o yüzden bırakma konusunda rahatım ama gençlere çok üzülüyorum. Sonuç olarak meseleyi konuştuğunuz insan meselenin kendisi. Umarım artık emekli olup gider de bu tiranlık biter. Edit: Güncelleme. Arkadaşlar bu bölümün nevzat kaya ve saz arkadaşlarının babasının çiftliği olmadığını belirtmek amacıyla şikayet sürecine başladım ki zaten cimere daha önce yazılmış ama görünen o ki hiçbir şeyin değiştiği yok. Ben bütün hiyerarşik basamaklara şikayet edip yine bir sonuç alamazsam sosyal medyadan ifşa sürecine girip sesimi duyuracağım. Hesap açarsam buradan da paylaşacağım, desteklerinizi bekliyorum.
@erkutkoksal19136 ай бұрын
Buyuk iddialar. Flu Tv.nin yildizi yapmaz oyle seyler
@srdrhmyt6 ай бұрын
ODTU mezunuyum, birkez bile ders iptaline şahit omadım,hoca gelemeyecekse asistanı girer derse en kötü ihtimal. ODTU nüm değerini mezun olduktan sonra anladım. TR de 3-5 üniversite var üniversite denebilecek, diğerlerinde okumak zaman kaybı. Buarada sorun sadece Üniversitelerde değil, öğrencilerdede ciddi kalite problemi var. Birşey öğrenme derdinde değiller, çalışmadan dersi geçip biran önce diploma alma derdindeler genel olarak. Hocaya yalakalık peşindeler, akademik olarak hocayı zorlamıyorlar. Tencere Kapak misali
@ozenturkkan6 ай бұрын
Haklısınız. Derslere girmeden okulu bitirdim diye övünen insanlara dönüşüyorlar sonra. Sonrasında da 'iş bulamıyorum' diye hayıflanan aynı insanlar mı merak ediyorum doğrusu. @@srdrhmyt
@SamsungTabletA8-el4xe6 ай бұрын
Birinin odtü mezunu olup olmadığını araştırmanıza gerek yoktur. Eğer öyleyse, kendisi bunu hemen söyleyecektir.
@zuhalozturk48896 ай бұрын
@@SamsungTabletA8-el4xeNevzat Kaya Ege üniversitesi ne gelene kadar Almanya'da okumuş. Karşılaştırmalı Edebiyat diye, ne işe yaradığını anlamadığım bölümü kurmuş. Almanya'da okumuş biri için Almanca bilmek zor değil. Üniversiteleri karşılaştırmak ta...
@onurgokturk6 ай бұрын
Artık siyah beyaz bakıp herkesi yanlışlamaktan vazgeçmemiz gerekiyor. Geçen hafta Ali Nesin'di bu hafta Nevzat Kaya. Bu insanların sorunlu yönleri var ama gayet önemli düşünceleri de var. Birbirimizi dinleyip bir ortaklaşmaya varıp bunu çoğunluğa yaymamız gerek. Bunu yapmazsak, çoğunluğun bizim adımıza ortaklaştığı yerler çok fena oluyor.
@cananozdemir-pt7fq6 ай бұрын
Sorunlu yönlerini ben görmüyor um. Ülkesine ve gençlerine kendilerini adamış hocalar görüyorum. 🙏🍀
@bahadirkanbur6 ай бұрын
Sözün hiçbir önemi yok. Herkes sadece söyleyenin kim olduğuna bakıyor. Sözü dinleyen yok
@aknaslan55726 ай бұрын
@@cananozdemir-pt7fq aynen canancığım, akp destekcişi yetmez ama evetçi liboş olmak, kk yüzde 63'e geliyor deyip bunu eleştirenleri üsten bakarak dalga geçmek... Hiç bir sorun yok
@tur2186 ай бұрын
Ali Nesini dinlemedim ama bu adamın kesin sorunlu yönleri var. Dediğin gibi birbirimizi dinleyip çözüm odaklı olmalıyız. Sadece eleştirerek sorunlar çözülmüyor.
@hakandemir15896 ай бұрын
Tebrik ederim.Güzel değerlendirme yapmışsınız.Bence de solcu hocalar var,solcu araştırma görevlisi istiyor.Kadro bu şekilde olsun isteniyor.Sağcı hocalar da tam tersi.Siyasetçilerin devletdeki kadrolaşma isteklerinden başka bir şey değil yani durum.Bilim,kültür,sanat çokda önemli değil.Kadro gelsin yeter.Siyasetçide öyle değil mi? Bizim adanlar göreve gelsin de; nasıl gelirse gelsin. Ben şahidim;Konya Selçuk Üniversitesinden bölümünün birincisine ;ODTÜ de yüksek lisans için :Ne yazık ki girişine engel olamıyoruz,ama bitirmemen için için elimizden geleni yapacağız dendi.Araştırma görevlisi zaten olmaz.Durum bu.Bu tabiki 20 yıl önceki bir hadise.Boğaziçi Üniversitesi rektör protestoları da bunun tersi.Sağcı rektör gelince hocalar,öğrencileri fişekledi.Vakıf ünitersitelerinde bu işlerde hiç ses çıkmıyor :-)
@blue-ey1ue6 ай бұрын
Diş hekimliği fakültesi dedi hoca benim kızımın okuduğu bölüm çocuklar ahır gibi tıklim tıklım dolu 100 küsür öğrenci daha tahtaýı goremiyorlar önde 2 saat onceden gelip yer kapamadıýsa birakin yer kapmayı öğrencinin hocasıni duyabileceği bir mikrofon bile yok yazik bu çağda düştüğümüz durum. Yazacağım çok şey var da yazmaya utanıyorum.Selamlar
@Merg3n.6 ай бұрын
Ziraat mühendisliği okuyorum bölümlerin adı dışarıdan bakınca sallamasyon gelebilir ancak öyle değiller alanlarımız farklı hepimizin. Tarla bitkileri dediğiniz bölüm tahıllar ve endüstri bitkileri gibi elzem bitkileri içeriyor. Ayrıca hepimiz genetik, ıslah, biyoteknoloji ve tarım teknolojilerini içeren dersler alıyoruz yani sandığınız gibi tohum ek çapa yap öğretilmiyor. Zaten tarımsal biyoteknolojiyi de tarım teknolojilerini de biz çalışıyor ve ilertletiyoruz .bu sözlerinizi bilmemenize veriyorum. ayrca ziraat fakülteleri diğer fakültelerden daha az bu ülkede. bu da basettiğiniz sorunları azaltıyor. hukuk, tıp, yazılım mühendisliği gibi bölümler yılda 15 bin mezun verirken ziraat fakülteleri 7-8 bölüm toplam 5 bin mezun veriyor bu da yığılmaları önlüyor.
@herdaimslayliyorum6 ай бұрын
Hacettepe sosyolojide okuyordum fakat biraktim artık hiçbir üniversitenin düzgün olduğunu düşünmüyorum Hacettepe gibi bir unide dahi. Güya Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden ama o kadar çok sorunu var ki. Daha yeni okulun içindeki öğrencilerin ucretsiz konser alani olan açık amfi satıldı artık okuldaki hicbir etkinliğe parasiz giremicez :d yemekhanenin 20 tl olması da cabasi icinden mermi, fiş, salyangoz çıkan rezalet yemekler. belki yüksek puanlı bölümler iyidir (psikoloji, isletme, mühendislik gibi) Hoş. Bu bölümlerde okuyan arkadaslarimin çoğu da akademisyenlerin aşırı egolu ve öğrencilere eziyet ettiğini söylüyorlar. Çogusu torpille gelen hocalar. Kendime kızıyorum Türkiye'de üniversite olayına bu kadar değer verdiğim ve stresine kendimi heba ettiğim için. Ben eğitimime yurtdisinda devam etmeye karar verdim hepinize kolay gelsin sabırlar
@suzankucukcalli23376 ай бұрын
Merhaba hocam ben de Hacettepe sosyoloji 2022 mezunuyum. Dediklerinize katılmakla beraber akademinin ne çağı ne de endüstriyi yakalayamadığını görüyorum. Bölümdeki hocalar (bazılarını tenzih ederek) kendini geliştirmekte yetersiz ve en iyi öğretim yönteminin kendilerinin olduğunu düşünerek eleştiriye kapalılar. Puanı yüksek olan bölümler de dahil olmak üzere üniversitelerin çağ dışı memur yetiştirme amacıyla 19. ve 20. yüzyıldan kalma metotlar ile eğitim vermekteler. Bilgiye ve kaynaklara küreselleşme ve ağ toplumuyla ulaşabildiğimiz 21. yüzyılda gerçekten üniversitelere gerek var mı? Kariyerimi akademiye göre değil endüstri ve endüstri ihtiyaç-trendlerine göre ilerletmeye karar verdim. Sizin de yurtdışı kararınızda başarılar dilerim.
@Umutcopoglu6 ай бұрын
@@suzankucukcalli2337 Suzan hanım, acaba Hacettepe'nin Tarih eğitimi nasıl, Sosyolojiyle arasında farklar oluyor mu yoksa tencere tava yine aynı hava metodunda bir fark yok mu? (Üniversite sınavına hazırlanmaktayım.)
@suzankucukcalli23376 ай бұрын
@@Umutcopoglu Öncelikle üniversite sınavında başarılar dilerim. Tarih eğitiminin nasıl olduğuna dair fikrim yok ancak sosyoloji eğitimi ile çok farklı olacağını düşünmüyorum. Onun dışında sosyoloji-tarih çift anadal yapabiliyorsunuz.
@Umutcopoglu6 ай бұрын
@@suzankucukcalli2337 Teşsekür ederim.
@nitrogenius6 ай бұрын
İyi karar vermişsin 4 sene okuyup işsizliğin garanti olacakmış
@zelos60686 ай бұрын
Videonun %59 veya %63 lük bir oranını izleyeceğim.
@andstrangecount47036 ай бұрын
Kesinlikle ben de öyle düşünüyorum
@lunathedeus6 ай бұрын
ben hatta %86-93'lük kısmını izleyeceğimi düşünüyorum
@ahmetsensoy15446 ай бұрын
@@andstrangecount4703 ulan ilker sen dönek .... two hundred million later
@hasanemregucum34096 ай бұрын
Sıkılmadınız mı bu muhabbetten
@lunathedeus6 ай бұрын
@@hasanemregucum3409 yoo, nevzat beyin yerinde olsam sıkılırdım. işimden gücümden istifa eder, utancımdan ve cehaletimden dolayı beş liraya marabalık yapar millete de profesörlük hocalık entellik satmazdım ama kendisi değilim o yüzden çok gülüyorum
@ceviizcom6 ай бұрын
Nevzat Hoca biraz gergin gibi 🙃 Konuşmak isteyen bir konuğa çok güzel moderatörlük yapmışsınız Behçet Hocam 👏
@AkademikLink6 ай бұрын
Aslında hiç değildi hocam, çok keyifli hoş sohbet bir hocamız
@muhammedtahayldz62246 ай бұрын
Çok eğlenceli sohbetler ettiler
@ehlivukuf6946 ай бұрын
@@AkademikLinkB.Y.Ö Osman Hocam , Hocamız iyi güzel konuşuyorda önce çuvaldızı kendisine batırması lazım... Profesör olduğu 2005 yılından itibaren 20 yılda hiç yayın yapmamış ,hiç makale yazmamış 20 yıl boyunca hiç bir akademik yayın yapmamış 32 yıllık Akademisyenlik hayatında ise toplam 2 bilimsel Kitap ( 132 ve 98 sayfalık ) 9 Makale ve sadece 3 bildiri, Hiç proje yok ve son 20 yıl hiç yayın yok..Profesör olduktan sonra ( YÖK AKADEMİK Verilerine göre eğer buraya kayıtlı olmayan varsa bilemeyiz özür dileriz resmi verilere göre yok ) Videonun başında Profesörler makalesi yok vs diye söylemde bulunuyor şimdi olup olmaması önemli değil ama asıl sorun olmamasına rağmen ahkam kesilmesi çok komik ve ironik oluyor inandırıcı olmuyor... Hocamız bölümlere laf söylüyor güzel de kendi bölümünü okuyan gençler ne yapsın ondan da bahsetmesi lazım...
@denizozmen48406 ай бұрын
Videoyu izlemeye vaktim yok da başlığı görünce aklıma özgür düşünce geldi. Üniversitelerde sorgulama yok. Belli ideolojik kalıplar dayatılıyor ve diğer düşünceler hapsediliyor, yok sayılıyor. Bugün dünyanın en seçkin ünileri büyük medyaya rağmen soykırım eylemleri gerçekleştiriyorsa özgür akılın etkisi vardır kesinlikle
@nergiserdem21226 ай бұрын
Hocam profesörlüğü aldıktan sonra konuştuğunuz konular daha eleştirel olmaya başladı (ki bu çok güzel) Bizi bilimden de mahrum etmeyin. Nasıl önceden spss dersleri vardı. Farklı uzmanlıkları olan hocalarımızı kanala davet edip bu kanalı takip eden genç arkadaşlarımızın ufkunu bilim konusunda daha çok açmanız çok güzel olacaktır.
@theia42966 ай бұрын
Temel sorunlar lise ve lise öncesi verilen eğitimin kalitesi,ailelerin vasıfsız olması,çok iyi akademisyenler var fakat onun bir altı akademi kısmı oluşturulup üniversitede coğrafya vs merak edip gelenlere el uzatılmalı yurtlar düzeltilmeli gezmeye görmeye dayalı kısaca kendi kültürünü tanıyan kişiler üretilmeli
@nuca3076 ай бұрын
Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunuyum. Artık nühendislik programlar ve proje okuma üzerine. Lakin bize okulda bir tane hocamız bir proje paftası getirip proje okumayı öğretmedi. Program derslerini seçmeli koydular. O derslere giren hocalar bu konuda yetkin değildi ve pc azlığından biz seçemedik. KZbin sayseinde derslerimi geçtim. Bu bilgisizilik nedeniyle kendimi ne yazık ki mesleğe atamadım. Kendime güvenim yok çünkü.
@sudeendviolence54416 ай бұрын
Hocam merhabalar ben de gastronomi son sınıf öğrencisiyim. İlk senemden sonra belirli durumlardan dolayı yatay geçiş yapmak zorunda kaldım. Yeni üniversitemde ilk senemde aldığım birçok dersi saymadıkları için ikinci senemin dersleriyle bir dönemde 11-12 ders almak zorunda kaldım. Yaklaşık 1.5 senedir eğitim hayatıma böyle devam etmekteyim. Ben bu işe gerçekten kendimi geliştirmek için girmiş olsam dahi artık derslerin yüzünü göresim kalmadı. Derslerim kalmasın diye çırpınışım, tüm bunlara rağmen aldığım kalitesiz ve sadece ezber olan eğitim yüzünden artık hocalarımdan değil kendimden medet ummaya başladım. Bunun için de arkadaşlarımla birlikte birkaç proje yürütmeye başladım. Kısacası ben, birilerinin bana bir şeyler anlatması yolundan vazgeçip her şeyi kendim öğrenme yoluna girdim. Bu yüzden kalan arkadaşlara başarılar dilerim.
@cansusarac40094 ай бұрын
Benim durumum da çok benziyor. Çok farklı bir bölümde olduğum halde.
@aktanibrahim86616 ай бұрын
Nevzat Hoca sonradan açılsa da çok güzel bi sohbet olmuş, umarım anlayan ve dikkate alan birileri çıkar ...
@ahmetcnar74646 ай бұрын
Nevzat hocamıza teşekkür ediyorum Harika bir yorum tüm ülkemiz akademik yaşamımıza Ayna tuttu Ben bir Ziraat Fakültesi öğretim üyesi idim Ziraat fakülteleri için söylediklerine Bütün kalbimle katılıyorum ve imzamı atıyorum Sağ olun hocam
@aybigetek2 ай бұрын
En sevdiğim prof bu adam ülkedeki Prof Nevzat Kaya.. Dün Bostanlı Çatıda harika bir lecture konuşma yaptı anlayanlar sıfırdan hayata başladı o derece harikaydı.. :( Ama evet bu hocalardan yok ülkede :(
@canbjk06 ай бұрын
"Kılıçdaroğlu yüzde 60 ile geliyorrr" diyecek kadar toplumdan uzak, yapılan eleştirilere kulak tıkayacak kadar da "erdemli" bu beyefendinin üstenci bakış açısıyla yapacağı yorumları merak etmiyorum. Yine de halkın adamı Behçet hocamın kayda değer ve pek kıymetleri yorumları için videoyu izleyeceğim.
@husampehlivan89256 ай бұрын
Ama yinede üniversiteler konusumda haklı
@topraker88226 ай бұрын
Siyasi tahmininin yanlış olması adamın bildiği her şeyi yanlış yapmıyor. Bildiği 10 bilgiden 1 yanlış diye diğer 9 unu yadsırsak hayatta hiç kimseyi dinlemememiz lazım. Alabildiğini almalı, yanlış olanı filtrelemeliyiz. Sonuçta sen içine atılan her şeyi kabul eden bir kuyu deliği değilsin filtreleme yeteneğin vardır
@emma_emma27296 ай бұрын
Başlayacağım seçimine. Ne demişse demiş. adamı dinle de kültürlen
@ziyaekim88806 ай бұрын
Bir sosyal demokratın ülkemizde %60 oy orani tahmini üstencilikten ziyade bu toplum icin gayet alcakgönüllu ve fazla iyimser bir tahmin bence
@Sseyhann6 ай бұрын
Başkalarının fikirlerinine (küfür, hakaret, küçümseme yok sadece anti tezi) dahi tahammül edemeyen hemen engeli koyan bir üniversite hocasını dinlemek için buradayım yani sadece onun gibi davranmamak için kendisini dinliyorum. Umarım öğrencilerine açık fikirli olma, farklı düşünme imkanı veriyordur.
@gb24sa3 ай бұрын
Türkiyedeki üniversiteye giriş sisteminin şuan ne olduğuyla ilgili hiçbir fikrim yok. 2003 yılında ÖSS sınavına girmiştim ve Biyoloji bölümünü kazanmama rağmen kontenjan dolu olduğu icin yerleştirilmedim. Daha sonra yurtdışında istediğim bölümü (lisans ve yüksek lisans) en iyi üniversitelerden birisinde okudum. Bir insanın gelecegi 3 saate bağlı olmamalı. Bence üniversiteye giriş kolaylaştırılmalı, sınav sistemi kaldırılmalı ve bölümün kalitesi arttırılmalı (bölümün içerigine önem verilmeli) Hocam, umarım bu konuyada değinirsiniz ❤
@brth22006 ай бұрын
Beyazıt bestami : Bir yaratıcıya kavuşucam sanardım . Meğersem ezelden beri birlikteymişiz Kaf suresi 16 : Biz insana şahdamarından daha yakınız. Yunus emre : Beni bana sorma ,ben ben değilim, bir ben vardır benden içeri. O içteki ben Tanrının özel sosudur. Tanrı ayetinde insanı yarattım ve ruhumdan üfledim derken kendisinin hepimizi deneyimlediğini açıkca belirtmiştir. Sen , sende kimin misafir olduğunu bilsen hiç üzülmezdin.(Mevlana) Sen kendini küçük bir cisim sanırsın oysaki en büyük alem sende gizlidir (Hz ali) Dışarıda sandığın içeridedir. Zira insan kendinde olmayanı göremez. Tüm dinler ve kültürlerse yoldur. Zihnin bizi yanılsamalara sokar ve kalıba sokar. Bu yüzden insan taraf olmayı sever. İnsan karşılaştığı kişilerin kalıntısıdır. Başka ülkede doğsanız oranın dinine kültürüne sahip olacaktınız. Hatta bırakın onu yan evde doğsaydınız muhtemelen bambaşka bir insan olacaktınız. Genlerinizle ve geçmiş deneyimlerinizle zincirlenmişken size sınırlar çok çizilmişken neyin benliğinden bahsediyoruz? Benim dinim doğru diye diye yahudiler katliam yapıyor. Nerde acı keder ızdırap varsa ben haklıyım benci merkezden çıkıyor. Şeytanda insanı küçümseyip Bencilik yapmıştı. Kibrinin kaynağı buydu. Bende kalırsanız cehennem yaratabilirsiniz. Benden bize geçerseniz Cennet size gelir. Kurana göre Mutluluk benden bize geçebilmektir. Herşeyde Allahı yani o özü görebilmektir. E:mc2 Herşey enerjidir. Herşeyin özü aynıdır. Atom ölmez. Ölen hayvan imiş aşıklar ölmez. Senin en küçük hücren sana ben senim dese yalnış olurmu? Peki doğrusu bumu? “Sen bu cisimden ibaret değilsin, gözden ibaretsin. Canı görsen cisimden vazgeçersin.” (Mesnevi, VI, 811) Kolunu kaldırıp hücrelere düşünceyle hükmeden yön veren senmisin? Yoksa ol deyince olan yapan rabbimizmi? Doğduğundan itibaren sen ben dediğin şeyin ne olduğunu bilmediğin halde ailen sana sen bu' sun buralısın bu dine sahipsin der. Benlik zannına kapılman için sınırları çizerler. Bir beliğe bir ömür verirsin lakin sonunda (ben-im) zannına kapıldığın ne varsa senden gider. Geriye sadece 80 yaşındaki halinle 10 yaşındaki halini kıyasladığında hala aynı olan ne ise o kalacaktır. O yaşlanmaz.
@burcuaygunesaysg98846 ай бұрын
Ziraat mühendisi değilim fakat çok uzağa gitmeyelim Ukrayna Rusya savaşında gördük tarımın önemini ayçiçeği ve buğdayın (tarla bitkilerinin) önemini tüm dünya ayağa kalktı. Gemiler yola çıkacak mı diye yani bir bilim dalının hele ki topluma direkt ve anında etki eden bir bilim dalı hakkında bunları araştırmadan içeriğini bilmeden söylemek bana doğru gelmiyor.
@LAWguard6 ай бұрын
Bir coğrafyada çiftçi yoksa, tarım olmaz. Tarım yoksa, askerin olmaz ve beslenmez. Tarla, çiftçi oluşturur. Çiftçi, askeri oluşturur. Asker, şehri oluşturur. Şehir, polisi oluşturur. Polis, kanunları ve düzeni oluşturur. Düzen, diğer kurum, kuruluş ve halkı oluşturur. Dediğiniz sonuna kadar katılıyorum. Ayrıca bu sadece savaş için geçerli değil, covid bile güzel örnektir. Veya siyasi bir ambargo krizinde örnektir. Bu ülkede Tarımın ve suyun kıymetini anlayanı zor bulursunuz. Çin bile kıtlıktan ders aldı. Rusya, geçmişte bizden Tarım ürünleri ithal eden bir ülkeyken, artık bırakın bizi bir çok ülkeye tahıl ve ürün satıyor. Örneğin aklı başındaki bir Brezilya'lıya ordunuz o kadar modern değil, nasıl korkmuyorsunuz diye sorsanız. İlk vereceği cevap satın alma gücü, ikincisi ise dünyanın en büyük 3. Tarım üreticisi ve ithalatcısı olmamız, cevabını vereceklerdir. Demiryolları, su ve Tarım bunlar orduya bağlı olması gereken önemli stratejik aktörlerdir. Akademisyenler, akademik sayısal kıyasta; Konya büyüklüğünde Hollanda bile bizden daha fazla Tarımdan gelir elde ediyor, diye yayın yaparlar. Fakat Hollanda'nın bunu yapabilmek için Tarım üniversitesi kurduğunu, dünyanın dört bir yanından gelen kişilere burada eğitimler verildiğini..halkı ve su kaynakları için, zirai ilaçlı ve gübreli tarımdan kaçırdığını. Su kaynaklarının daha az kullanılmasını için, araştırmaların yapıldığı.. dünyada tarımda en az su tüketen ülke olduğunu bilmezler..veya bilirlerde, bunu için ne gerekli olduğunu anlamazlar. Saray, kışla ve kampüsler. İster inan, ister inanma ama bunlar daima halktan kopukturlar. Halka olan bir şeyin etkisini yıllar sonra anlarlar. " Ne var ki paramız var ki alıyoruz " veya " Japonya, Singapur gibi teknik satar; Tarım ürünlerini alırız. " kafası olanlar, bu önemli konuyu idrak edemezler.
@Cybernesk6 ай бұрын
adam onu demiyor puanı dandik diye salata salata bolumlerı mesgul edip okul okumayın diyor odtü de biyoloji okuyanlar onları hallediyodur zaten rahat ol
@@CyberneskYok halledemiyorlar sende buna emin olabilirsin. Senin yediğin buğdayın, ayçiçeğinin tohumlarının tescilini otdü den mezun olan biyologlar değil sizin küçük gördüğünüz ziraat mühendisleri yapıyor.
@ferihasanasekin85772 ай бұрын
Nevzat hoca var diye izlemeye devam ettim. Kusura bakmazsaniz hocayla bir senkron tutturamamissiniz. Sadece soru sormak icin beklemissiniz gibi hssettim. Ilk izlenimim bu. Umarim size haksizlik etmemisimdir. Teşekkürker!
@Cazu_Orddu_Medea6 ай бұрын
KZbin'da dinlemeyi en sevdiğim iki akademisyen bir araya gelmiş. Ortalığı yakıp yıkmışsınız, bayıldım.
@normie_suatt6 ай бұрын
hocam alakasız ama geçenlerde bir yoruma cevap olarak ben zenginim fakir taklidi yapıyorum demiştiniz. o günden beri son kalemiz yıkılmış gibi hissediyorum
@eraytuncer09436 ай бұрын
Sence bu adam fakir olabilir mi
@AkademikLink6 ай бұрын
Hocam valla eve iki maaş girdiğinden beri kendimi zengin gibi hissediyorum ne yalan söyleyeyim güzel de bir. His valla
@normie_suatt6 ай бұрын
@@AkademikLink 😡😡😡
@baranisk95206 ай бұрын
Ben zengini severim. Turgut Özal @@AkademikLink
@07etoo566 ай бұрын
@@normie_suattadam senin gibi fakir olup sürünmek zorunda mı. Bırakın artık şu kafayı
@cck0226 ай бұрын
Hocamızın muhabbeti çok güzel, severek dinledim
@AkademikLink6 ай бұрын
🙏🙏
@mertgzlo6 ай бұрын
Nevzat Kaya’yı sevmiyorum ünide Poor Things analizi için tüm öğrenciler toplanmıştık, bizi hiçbir şey demeden ekmişti etkinlik çok önceden duyurulmuş olmasına rağmen.
@aybigetek6 ай бұрын
Kendisine sorma fırsatınız oldu mu? Yetişkin yaşamında insanın kendi dışı kötü parametreler çıkabiliyor :( not: beni linç etmeyin ben hiçbir işimden hiçbir hocalığımdan 1 gün bile hasta izni bile almadım. hergün gittim. Hep mevcuttum :( Türkiyede çok acıklı maalesef bu da saygı görmüyor :( Sadece hocayla konuşmak gerekir nedeni ne diye.. düşünüyorum.. :( Belki açar dersi de hem tekrar analiz yaparsınız?
@mertgzlo6 ай бұрын
@@aybigetek etkinliği düzenleyen ekip sormuştu ve cevap alamamıştı. Etkinlikten haftalar önce kampüste Nevzat Kaya’nın bu etkinliğine dair posterler asılmıştı her yerde o kadar planlanmış bir etkinlikti yani. Birkaç arkadaşımla dersi ekip gitmiştik ve etkinliğin yapılacağı saatte biz alanda beklerken haber vermişti kendisi :)
@aybigetek6 ай бұрын
@@mertgzlo anladım arkadaşım. Bu bize de oldu Nevzat hocayla 1 söyleşi için oldu. Hatta İzmir Mavişehirden Karaburun'a gittik Prof Nevzat hocayı dinlemeye bir tesise :( Tesise 9 km kala ben kayboldum yeri bulamadım adamları aradım ve tesis sahibi "Nevzat hocanın ailesinde vefat olmuş aktivite iptal" dedi- düşün? :( O zamanın parası ile 1000 lira benzin almıştım gidicem gelicem diye ve kız arkadaşıma da rezil oldum :( Dönüşte bari gün yanmasın diye Sığacık kaleiçinde gezdik döndük dolaştık kös kös. Gene de adam değerli halen izliyorum çünkü adamdan başka yok. Sevgiler Saygılar. Hayat ülkede çok zor 😞 ben bir farkındalık getirmek için yazdım ☯️
@kaanozer30986 ай бұрын
@@aybigetekmail atacak şöyle bir şey oldu diye
@MerhabaMuhtesem6 ай бұрын
@@aybigetekvalla okuyunca strese girdim neyse sağlık olsun 😃
@___M629C___6 ай бұрын
Adam dolu, hem bilgi olarak hemde ülkenin eğitim sorunlarına dolu. Düşünceleri konuşma hızına yetişemiyor bu yüzden çok kıymetli entelektüel bir hocamızmış, saygılarımı sunuyorum
@Macpoint1236 ай бұрын
Sayın hocam Türkiye’de ilk yapılması gereken branşa gire üniversitelerin bir raya getirilmesidir. Yani aynı bölgede 5 üniversitede de mühendislik olacağına her bir bölgede ayrı uzmanlaşma olmalıdır.
@dilarasakzc2392 ай бұрын
Görsel İletişim ve Tasarım okuyorum. Ne yazık ki, hocalarımız derslere girmiyor. Asistan hocamızın ders anlatması yasak olsa bile derslerimizin çoğuna o giriyor ve yetersiz kalıyor. Staj yaparak kendimi geliştirebileceğimi düşünüyorum; ancak okulum zorunlu staj sunmadığı için şirketler tarafından son aşamada reddediliyorum. Çok garip bir döngü içerisindeyiz. Ben ve arkadaşlarımın, internette bulunan kaynaklarla kendilerini geliştirmekten başka çaresi kalmıyor.
@pandaros8278Ай бұрын
Ben de aynı bölümde okuyorum. Hocaların bir çoğu iş hayatının içinden değil akademiden geldiği için profesyonel ve güncel değiller kendi alanlarında. Okuldaki derslerden çok kendi vaktimizde araştırıp öğrenmemiz gerekiyor. Özellikle bizim bölümümüzde dersler öğrenimimiz için yeterli değildir.
@sehmuscan53336 ай бұрын
nevzat hocayı burada gördüğüme çok sevindim. Kendilerini çok seviyoruz.
@nean556 ай бұрын
Hocam KZbin premium şart bütün platformlardan daha şart cennetmiş resmen herkes alsın zaten en ucuzuuu
@ahmetsensoy15446 ай бұрын
videonun en çok %59-%63 arasındakı bolumun ızleneceğini düşünüyorum
@barkinferferik6 ай бұрын
profesyonel öğretim üyesi ile programlarınızın çoğalmasını dilerim.. bu videoyu ilk ve en değerli olanı sayıyorum
@demetsezer37366 ай бұрын
Hocamın sohbetini dinlemek çok keyifliydi keşke daha sık görebilsek kanalda
@Can131076 ай бұрын
hocam, Türkiyedeki üniversitelerin bu durumunun en çok çocuklar farkında, çocuklar bu yüzden çogu zaman üniversiteyi sosyal tesis olarak kullanıyor, üniversiteye çocuk olarak geliniyor zaten, “gençlige” yönelik algı Türkiyede mâlesef “partiler” ve bunların uzantılarıyla saglanıyor daha çok
@cananozdemir-pt7fq6 ай бұрын
En sevdigim iki hoca birarada ❤❤❤
@nopleasureinlife6 ай бұрын
Ziraatle ilgili dediklerinizin yanlış olduğunu düşünüyorum hocam. Ziraat fakültesinde sadece ek biç hasat et yapılmıyor, dediğiniz genetik araştırmalar ve daha birçoğu yapılıp ona uygun üretimler de yapılıyor kaldı ki tarım gerçekten bir ülke için hala daha en önemli sektörlerden biri olarak görülüyor. Ülkemizde şu an değeri eskiye kıyasla kesinlikle çok düşen bir bölüm. Bu durum hocalara okula alınan öğrenci profillerine, sıralamasına, derslere de yansımış durumda ne yazık ki. Ama bütün bunlara rağmen araştırma yapmak isteyen, bu alanda önemli çalışmalar koymak isteyen ve işe yarar üretimler yapan insanlar da var. Ziraat mühendisliğine de ayrı bir sempatim yok hatta bu alanda okumaya devam etmemeyi planlıyorum ancak gereken önemin de verilmesi tarafındayım.
@serkanozturk67186 ай бұрын
Ziraat fakültelerinde bahsettiği "tarla bitkileri"(kaldı ki idrak edemiyor olsa da,çok önemli bir bölümdür.Stratejik ürünlere odaklanmış.)dışında hangi bölümler olduğundan haberi var mı, şüpheliyim....
@duayen_genc6 ай бұрын
"Ben böyle %52 filan da beklemiyorum, ben böyle %59 ile %63 arasında bir şey bekliyorum."
@rustler_tv6 ай бұрын
En büyük sorun "eğitim öğretim hikâye,bahane; kim kime dum duma bi zaman geçirmek, tecrübe etmek şahane" Diploma sahibi olmak yeterli, çünkü torpil sisteminin bir parçası isen zaten hiçbir işe yaramana gerek yok, yatarak maaş alıp emekliliğin garanti
@gurselcopur77766 ай бұрын
14:11 behçet hocanın toplanması çok iyi
@SerkanBal-h5h28 күн бұрын
Bir kere babası zengin olup,öyle çok kasmayan ODTÜ itü felan derdinde olmayan arkadaşlarım varsa,gitsin işletme okusun zira Allahualem o sıralarda tanıştığın kişilerde zengin olur çoğunlukla,babaları iş adamı felan olur birçoğunun onun için ordan arkadaş edinin,ilerde o kişiler işlerin başına geçti mi beraber ticaret yaparsınız,ki birçok kişi böyle yapıyor,inşaatçı adam mesela sınıfa giriyor bakıyor biri mermercinin oğlu işte birisi boyacının oğlu ne bilim birinin yapı malzemesi var bir ton iş,yani bırdan demek istediğim network olarak üst bir yer işletme,ama bana devlet adamları lazım,ilerde bürokrasi ile aramı iyi tutayım derseniz maliye okuyun birçok kişi üst sınıf devlet kadrolarına geçebilir…İlaveten okul 4 günse Üni de siz 3 gün gidin 3 gün de işinizin başında durun,ki bu 4 yıl da deneyim kazanın…
@ahmetgurses6 ай бұрын
Türkiye’nin asıl sorunu, Türkiyenin asıl sorununu bilen müthiş insanlar 😅😅.
@cs2forlife6 ай бұрын
Komik mi sil yorumu
@haticekaplan14036 ай бұрын
Anamm Nevzat Kaya bu kanala çok yakışır. Beraber insanlığa sallarsınız ohh
@AkademikLink6 ай бұрын
:)
@kadirbahadirs_6 ай бұрын
İÜ İşletme FK. Mezunuyum. En zorlandığımız derslerden birisi 'Davranış Bilimleri' dersiydi, zannediyorum ki Dünya'yı kurtardıklarını fln düşünüyorlardı bu sayede.. 🤦🏻♂️🤦🏻♂️
@recepalperinan58726 ай бұрын
Nevzat hoca'yı bu kanalda görmek harika.Gün geçtikçe kalite artıyor.
@hayriarslan73326 ай бұрын
Nevzat hoca hocamızı flu TV'den severek dinlerim, sizin kanalınızda görmekten mutluluk duydum. Bugün biraz tutuk konuştu
@zenancebe22076 ай бұрын
iki gözümün nuru nevzat hocam 🥰😘🙏
@celalergun6 ай бұрын
Harika bir konuk bulmuşsunuz hocam. Gerçekten Nevzat Kaya görmek istediğimiz bir akademisyen. Kitap okumayanların ülkesinden şikayet eden insanlar görmek istiyorum ben. Bunu düzeltmenin tek yolu bu çünkü.
@GraceSmith-sz5bo6 ай бұрын
Bu yılın Ocak ayında dijital piyasada yatırım yapmaya ve ticaret yapmaya başladım. 28 yaşındayım ve şu anda maaşımdan 1.500 euro tasarruf ediyorum. Eğitimim sırasında yatırım yapmaya başlamamam dışında hiçbir şeyden pişman değilim. Teşekkürler Erin Goss, sen olmasaydın hâlâ banka hesabımdan para çekiyor olurdum.
@Ruthmai-ld8lv6 ай бұрын
Onların iyi çalışmalarını takdir ettiğinizi bilmek harika. Bu kadını, Erin Goss'u bulduğum için çok mutluyum, 2023'ten beri benim için hayatımı değiştiren bir fırsat oldu. Seni takdir ediyorum, harikasın ve buna değersin.
@BeatrizCarolina-ql4vx6 ай бұрын
çok güçlü! Henüz ticarete başlamadıysanız endişelenmeyin. Artık kaldıraç artırıldı (eğitimden sonra daha yüksek maaş)
@AnaAnderson-oj5wp6 ай бұрын
Bu, emekli olmadan önce mali durumumu düzenleme arzumla mükemmel bir şekilde örtüşüyor. Danışmanınıza erişmemi sağlayabilir misiniz?
Walla hocam 2-3 dakika ancak dayanabildim hocamıza. Sizi taktir ediyorum :)
@nur-ej7yf6 ай бұрын
Neden
@filizbilge52446 ай бұрын
Teşekkürler 🌼 Kendisini Yt dan takip ediyorum, değerli ders gibi paylaşımları var. Tavsiye ederim
@AbcManTr6 ай бұрын
Bizde üniversiteler devamda az. Maddi durumu gereği çalışarak arada bir derse gelenler, barlarda kafelerde gezip yerine imza attıranlar var
@selmakuruberk7666 ай бұрын
Sen kapat biz açarız ziraat fakültesini.. Her gün yemek yediğiniz halde ziraati kapatın diyen bir mantığı anlayamıyorum. Geçmiş olsun
@okyanusya40936 ай бұрын
İYTE'de MBG bölümündeyim. Üniversite ilk yılında, beklentilerim tamamen hayal kırıklığına dönüştü. Lise 5'ten farksız bir eğitim. Hocaların ve asistanların daha kendilerini tanımadığını, entellektüel anlamda kendilerine tek kelime katmadıklarını gördüğümde şok olmuştum. Ayrıca, anlatım düzenleri de, notlandırma sistemi de hayal kırıklığı. Profesör dediğin kişinin genel konularda alt tabakanın söylediklerinden farklı bir şey söylemesini beklersiniz değil mi? Sokaktan çevirdiğiniz insanların, en basitinden hayata olan bakış açısının daha olgun olma ihtimali var. Açıkçası, notlardan bahsedip duruyorlar, araştırmak, anlamak, fikir yürütmek, verilen bilginin kullanım alanları gibi konularda hiç bir kelime etmiyorlar.
@yds_yokdil_ydt_hazirlik6 ай бұрын
Hocam eleştirilerinizin çoğunda haklısınız ama üniversite eğitimi almanın artık bir toplumsal kabule/şarta dönüştüğünü ve bu durumun bireysel tercihleri şekillendirdiğini de unutmamak gerekir. Artık üniversite, zorunlu eğitimin son basamağı haline geldi. Dolayısıyla, 12 yıllık eğitimde yapıl(a)mayan elemenin, üniversitelerde yapılması gerekiyor. Saygılar,
@mahmutdingil58696 ай бұрын
En büyük değil ama biri de şu; Araştırma üniversitesi olmuşlar, olabilir. Ama benim doçent olduğum tarihte tabi olduğum profesörlük atanma kriterlerime doçent olduğum tarihi dikkate almaları gerek. Şunu demek istiyorum; doçent kadromu aldığım tarihte bana bir de 5 yıl bu kadroda çalışma kriteri getirmişsiniz. Yani bu süre dolmadan diğer şartları karşılasam bile profesörlüğe müracaat edemem. Ama araştırma üniversitesi olan üniversite senatosu, benim bu 5 yıllık sürem bitmeden beni de (bu araştırma üniversitesinde bu mağduriyeti yaşayan bir tek ben değilim) yeni kriterlere tabi tutuyor. Kazanılmış hak diye bir terim var hukukta. Olabilir diyebilirsiniz ben yayın kriterlerimi yükselteceğim Q1 den başkasını kabul etmiyorum, ama bu böyle bir gecede olmaz. Kararı yürürlüğe soktuktan sonra geçerli olması gerek bu yeni kriterlerin. Yetmedi şimdi yeniden değiştiriyorlar bu atanma kriterlerini, 2 yıl da süre verdiler😞 Milli eğitim müfredatını geçtik valla.
@halityazc7956 ай бұрын
Biz hala üniversitelerde bilim, inavasyon, teknoloji üretildigini zannediyoruz. Bilim günümüzde Samsung'un Baykar'ın, Renault'nun Arge'lerinde üretiliyor.
“Ziraat fakültesini bırakın” dedikten sonrasını izlemedim. Ziraat fakültesi değil tıp fakültesi mezunuyum. Ama bu düşüncede olan birini daha fazla dinlemeye gerek yok.
@nuransengul14396 ай бұрын
doğruları söylemiş,boşa dememişler! doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar! diye
@sarpyalcn10746 ай бұрын
Aslında uzun ve eleştiren bi yazı yazmıştım , şimdi o yazıyı özetliyorum Profesör bey Ziraat Fakültelerinde amele yetiştirildiğini zannediyor 😂
@aynuryesilyayla90226 ай бұрын
Üniverstelerde sorunlar var bunu kabul etmeliyiz .Ama iyi bir tarafıda var bir çok başka şehirden gelen insanlar bir araya geliyor .İletişim kuruyorlar birbirlerinin yöresel kültürlerinden haberdar oluyorlar .
@GulendamKonuskanserbet5 ай бұрын
bence üniversite kapatmak değil alınan öğrenci sayısını minimuma indirmek mantıklı zaten yavaş yavaş kapanacaktır o zaman sürümden kazanamayınca vakıf üniler kapanır.
@mehmetsaityilter60875 ай бұрын
Hoca, 22 dakikada 22 defa "anlatabildim mi?" sözünü kullandı. Galiba anlatabildiğinden emin değil! 😂
@Asli6416 ай бұрын
Nevzat Hocam candır...
@bulentdurmaz6 ай бұрын
Hocam yüzyılın eğitim devrimi maarif modelle ilgili çalışma bekliyoruz.
@AkademikLink6 ай бұрын
İnceleyeyim hocam
@bulentdurmaz6 ай бұрын
Hocam durum çok acil, bildiğiniz gibi değil. Lise müfredatı baştan sona değişiyor. Yeni müfredat tam bir facia
@normie_suatt6 ай бұрын
@@bulentdurmazneler yapılıyor ??
@bulentdurmaz6 ай бұрын
@@AkademikLink ayrıca MEB proje okullarının sayısını düşürmeye çalışıyor. Yani nitelikli okulları sıradanlaşıyor.
@bulentdurmaz6 ай бұрын
@@normie_suatt eğitim müfredatı tekrar ele alınıyor sözde sadeleşiyor. Fen, matematik derslerinin saatinden kısıp ilave din dersleri koyuluyor. Nitelikli okullar yarı zamanlı imam hatip liseleri gibi yapılmaya çalışılıyor.
@sezginakgun44726 ай бұрын
Türkiye'de üniversitelerin sorunu olmayışı yada koca ülkede 1-2 tane olması
@dolapdereli.çingen.cevatt6 ай бұрын
üniversitelerde liselerde hatta ilkokullarda bütün okullar gereksizdir hepsi kaldırılmalı
@ibrahimyldz73666 ай бұрын
Mesleğinin şerefini ve haysiyetini kazandığı paranın helal olmasını arzu edip gayret eden adamlar artmadikca bu kıymetli insanların sözleri uçar gider üzgünüm .
@bzzzzzz22216 ай бұрын
NEVZAT KAYA HOCAMI ÇOK SEVİYORUM
@sedaseda57266 ай бұрын
Eskiden eğitim vardı saygı vardı. Şimdi kendini öğrenciyle arkadaş yerine koyan youtuber öretim görevlileri var.
@dilekxx65334 ай бұрын
9:58 Bugün ki yöneticilerin kulakları sağır belki ileride bu konuşmaları duyacak insanlar yönetime geçer
@dauers.23044 ай бұрын
Türkiye'de Ziraat fakültesinden PNAS de yayın yaptık daha bu sene yalnız.
@muhammetcamci72396 ай бұрын
Hocam bu pasif bölümler hakkında da video yapabilir misin. İnsan kaynağını verimli kullanmaktan bahseden kurumlar ve bunların yöneticileri var ama laftan başka hiçbir şey üretmiyorlar. ÖSYM kontenjan tablolarından çıkarılmış, onlarca bölüm var. Buradaki hocalar YLSY ve ÖYP ile yetiştirilmiş alanında uzman, çokça sci yayınları olan hocalar. Her üniversite özerktir kuralı gereği, bu hocalara ihtiyacı olan üniversitelere aktarılamıyorlar. Tamam maaşlar alınıyor ama öğrencisiz bölüm ne yapacak. Araştırma yapsın, üniversite sadece eğitim değil, aynı zamanda araştırma yeridir! diyenler olabilir ama öğrencisi olmayan bölüme bırakın araştırma için cihazı, tebeşir bile vermiyorlar. Ha bir de ÖSYM göndermezse ben de kaçaktan (YÖS sınavsız, dolayısıyla ÖSYM'nin bilgisi ve istatistiği dışında) Suriyeli, Afrikalı öğrenci alırım diyenler üniversiteler var ki bunlar da durum daha felaket. Söylediklerim tamamen doğrudur. İspatlamaya hazırım.
@mehmetocel6136 ай бұрын
Hocam liseyi bitirene kadar çok kitap bilhassa teknik Kitapları okuyordum. Şimdi sadece KZbin izliyorum
@utkusezgin15166 ай бұрын
Çok değerli ve kaliteli bir konuk ve harika bir video. Ağzınıza sağlık
@abdllhkrky71186 ай бұрын
Ziraat Fakültelerinin çok gereksiz, Karşılaştırmalı Edebiyat bölümünün ise muazzam gerekli olduğuna ikna oldum😂😂😂 Haydi hep beraber Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümüne kayıt yaptırıp ülkecek çağ atlayalım😂😂😂
@bluee_006 ай бұрын
Her dinlediğinizi böyle ters türs anlıyorsanız hayat sizin için zor olmalı.
@abdllhkrky71186 ай бұрын
@@bluee_00 doğrudur her dinlediğimi ters türs anlıyorum. Demek ki bende dinlediğini ters türs anlama sorunu var😀 sizin gibi aydın dinlediğini dümdüz anlayan yurttaşlarımız sayesinde hayatı dümdüz yaşıyoruz. Yaşasın hayatı ters türs algılamayanlar 👏👏👏 sizin sayenizde dinlediklerimi ters türs anladığımı fark ettim ve hayatı sorguladım. Sağolun var olun😂
@cagatai16 ай бұрын
Nevzat hocam yine döktürmüş. Bir tane bile haksız olduğu konu yok gerçekten ahahahah
@AkademikLink6 ай бұрын
Prof Osman da çok iyiydi bence :)
@cagatai16 ай бұрын
@@AkademikLink o bizim gönlümüzün efendisi
@fenomenkediler6 ай бұрын
Bu şey değil miydi astrolojiye göre seçimi kazanicaz diyen
@alihancambaz31596 ай бұрын
Hocam 7.30'da ortanın altı vasat demişsiniz :). İkisi de aynı şeyler. Teşekkürler emekleriniz için.
Kılıçdaroğlu %60+ ile gümbür gümbür geliyor diyen birisinin topluma dair yorumunu mu dinleyeceğiz? Hadi üniversitelerden bahsediyoruz mesleği uzmanlığı bu desek "Hocam LOTR hakkında şu yorumu yapmıştınız, neye dayanarak yaptınız?" sorusuna günlerce HAHHAAAYT LOTR TROLLERİ SİZİ diye çıkıştığını da gördük. Kendisinin yorumlarını geçip aralarda Behçet hocanın dediklerini dinleyebilirsiniz.
@saudade74306 ай бұрын
Sayın Behçet hocam lütfen Kadir KURU ile bir video çekin kendisi youtubede markaların hikayesi hakkında çok kaliteli videolar üretiyor aynı zamanda doktora tezi yapıyormuş ikinizin olduğu Bi video çok kaliteli olur
@nuhto89726 ай бұрын
Hayatımın hangi evresinde 2 profesörü böyle karşılıklı konuşurken görebilirim ki?
@muhammetcamci72396 ай бұрын
Hocam bu pasif bölümler hakkında da yayın yapabilir misin. İnsan kaynağını verimli kullanmaktan bahseden kurumlar ve bunların yöneticileri var ama laftan başka hiçbir şey üretmiyorlar. ÖSYM kontenjan tablolarından çıkarılmış, onlarca bölüm var. Buradaki hocalar YLSY ve ÖYP ile yetiştirilmiş alanında uzman, çokça sci yayınları olan hocalar. Her üniversite özerktir kuralı gereği, bu hocalara ihtiyacı olan üniversitelere aktarılamıyorlar. Tamam maaşlar alınıyor ama öğrencisiz bölüm ne yapacak. Araştırma yapsın, üniversite sadece eğitim değil, aynı zamanda araştırma yeridir! diyenler olabilir ama öğrencisi olmayan bölüme bırakın araştırma için cihazı, tebeşir bile vermiyorlar. Ha bir de ÖSYM göndermezse ben de kaçaktan (YÖS sınavsız, dolayısıyla ÖSYM'nin bilgisi ve istatistiği dışında) Suriyeli, Afrikalı öğrenci alırım diyenler üniversiteler var ki bunlar da durum daha felaket. Söylediklerim tamamen doğrudur. İspatlamaya hazırım.
@kadakada53286 ай бұрын
14.16 Behçet hocanın oturuşunu değiştirmesi ( ben de profesörüm)😅
@efedonmez52906 ай бұрын
+YOK AZİZİM BEN BÖYLE YÜZDE 49 FALAN BEKLEMİYORUM, BEN YÜZDE 59 VEYA YÜZDE 63 GİBİ BİŞEY BEKLİYORUM. - AYNEN HOCAM KESSİNLİKLE AYNISINI DÜŞÜNÜYORUM. hjlasgdfklashdf İlahi ya
@aksuayhan2296 ай бұрын
Nevzat hocam ile söyleşinin devamı gelir umarım.
@mevlaylmaz45106 ай бұрын
Her pazar dinliyorum. Popcastleriniz ev işi yaparken eşlikçim, bu videolarınız ise kahvaltı eşlikçim. Siz olmasanız devam edemicem gibi :p
@thurisa.6 ай бұрын
Keyifli bir sohbet oldu hocalarım, selamlar sevgiler