Türkiye çip üretimini nasıl kaçırdı | Fırsatlar neden engellendi ?

  Рет қаралды 31,406

Erdi Özüağ

Erdi Özüağ

Күн бұрын

Пікірлер: 129
@ErdiOzuag
@ErdiOzuag 2 жыл бұрын
Dostlar merhaba, Daha önce yayınladığım "Türkiye çip üretimini nasıl kaçırdı" videosuna yoğun ilgi gösterdiğiniz için teşekkür ederim. O videoda konuşmacı Duran Leblebici hocamızın ses kaydı çok kötüydü ve pek çok takipçim anlayamadığını, dinleyemediğini dile getirmişti. Ben de eleştirileri dikkate alarak konuyu anlatan konuşma bölümünü, altyazı ekleyerek daha anlaşılır hale getirdim. Öte yandan Duran hocamızın konuşma videosunun hak sahibi olan Bilgi Ekonomisi Derneği de bana ulaştı, onlardan bahsetmediğim eleştrisini paylaştılar. Haklı eleştiri karşısında konuşma öncesinde kısaca onlara da yer verdim. İlk video ve bu video arasında herhangi bir içerik farkı yoktur, ülkemiz için son derece önemli olan bu konunun daha anlaşılır olması adına sizlerin isteği çerçevesinde alt yazı ile güncellenmiştir, bilginize sunarım.
@oguzhanyazir
@oguzhanyazir 2 жыл бұрын
harikasin abi
@goruyorsunuzz
@goruyorsunuzz 2 жыл бұрын
Malezya kendi ramini, ssdsini üretebiliyor mu? Yani kendi yerli milli ram, ssd firmaları fabrikaları var mı?
@mahlaskafkef92
@mahlaskafkef92 2 жыл бұрын
İşte işini layıkıyla yapan bir insan.... Müthiş birisiniz,yıllardır takip ederim,yıllardır överim ve övmelerime yenisi daha eklettiniz. Eleştirilerimize olumlu geri dönüşünüz ve yoğun emeğiniz için ayrıca teşekkür ederiz. Başarılarınızın devamını diliyor daha iyi yerlere gelmenizi temenni ediyorum. Sağlıcakla Erdi bey :)
@goruyorsunuzz
@goruyorsunuzz 2 жыл бұрын
ram üretemeyenler anakart ve işlemci de üretemez, malezya en azından ram üretebilecek, yerli milli ram üretebilecek seviyeye gelmediyse bu şeye benziyor olabilir, CocaCola'nın Türkiyede CocaCola fabrikası kurup Türkiyede kola üretmesi ama Türkiyede herhangi bir firmanın coca cola kadar lezzetli kola üretemiyor oluşu.(halbuki kola yapmak çip yapmaktan daha kolay olmalı, bizim ülke niye coca cola yada pepsi kadar lezzetli kola üretemiyor, onu da sorgulamalı)
@ErdiOzuag
@ErdiOzuag 2 жыл бұрын
@@goruyorsunuzz Malezya bugün AMD gibi şirketler için kritik öneme sahip, çip paketlemesinde uzmanlaşmış bir ülke. Üstelik yarıiletken endüstrisi gibi en hassas endüstri kolunda 50 binden fazla nitelikli iş gücüne sahipler. Dünya çip teknolojisi etrafında şekillenecek ve bu konuda en ufak bilgi birikimi, üretim kabiliyeti ve insan gücü son derece önemli. Hatta ülkeler için bu alan artık "ulusal güvenlik" seviyesinde değerlendiriliyorlar.
@ahmetyuksel9567
@ahmetyuksel9567 2 жыл бұрын
erdi bey alt yazı koyup tekrar paylaşarak çok doğru bir karar verdiniz. elinize sağlık.
@4neo
@4neo 2 жыл бұрын
Erdi!!! lütfen Aselsan ve Bilkent üniversitesinin kuracağı Türkiyenin ilk çip fabrikası hakkında bilgi istiyoruz...Çakıl işlemcisi hakkındada bir video yayınlarsan seviniriz...
2 жыл бұрын
Altyazı eklenmiş, güzel olmuş 👍🏻
@alpaylongua
@alpaylongua 2 жыл бұрын
Arkadaş bu nasıl adam! Böyle değerlerimiz memlekette teknolojiye yön vermesi gerekiyor ama... Neyse, sadece üzücü. Tek kelime ile harikasın dostum. Emeğine sağlık 👍🏻🙏🏻👍🏻
@mapatag
@mapatag 2 жыл бұрын
Hep önümüzü kesmişler, milletimizi bu hale getirenlere hakkımı helal etmiyorum. Akla ne geliyorsa şuan herhangi bir ülkede üretilen yüksek teknoloji ürünlerin hepsini ve daha fazlasını yapabilecekken, şöyle şeylerin olması çok üzücü. Neyse ki bu hikayeleri dinliyor, okuyor, paylaşıyoruz ki ileride çok daha iyi girişimlerde bulunurken hepsini göz önünde bulunduralım. Paylaşım için çok teşekkür ederim.
@yorumcu5
@yorumcu5 Жыл бұрын
Önümüzü kesenlerin kimler olduğunu anlayabildinizmi?
@aliozkan7523
@aliozkan7523 Жыл бұрын
@@yorumcu5 Selcuk Bayraktar cok iyi anlatiyor. Ha bu arada Devrim otomobili kötüleyip köstek olanlari, Nuri Demirag'in ürettigi ucaklari bitirenleri, ilk tankimizi hafizamizdan bile silenleri ve daha nice ihanetleri incelerseniz sizde anlarsiniz, kimlerin bize iceriden IHANET ettigini.
@Alulas_
@Alulas_ 9 ай бұрын
​@@yorumcu5 kendimiz😂aptal bakan
@nihatdurmaz8632
@nihatdurmaz8632 Жыл бұрын
Çip üretiminin Türkiyede yapılabilmesi icin devlet büyüklerimizin bu işle ilgili girişimde bulunmalarını istiyoruz. Bu konuda yetkin ,bilgili ,yeterli eğitimi almış, gençlerimizin önünü açmalı ve onların yurtdışına gitmemelerini sağlamalıyız. Bunu bilmeliyiz ki bir kişiyi okullarda yetıştirmek hem çok zaman alıyor hem de bir kişiyi bu bilinç seviyesine getirmek için çok emekler harcanıyor. Sayğılarımla.
@DeLiBabaka
@DeLiBabaka 29 күн бұрын
önemli olan Çip üreten makinayı üretmek yani litografi cıhazı bunun satışı çine yasak olmasından dolayı çin kendi üretmeye başlayacak tahmini süre 10 yıl çin gibi bir teknoloi devi vile 10 senede yapabilecek 10 senede üretim teknikleri 10 kere değişecek 20 seneyi bulacak rakip olabilmek biz çook geride kaldık çoook
@haluksaylgan34
@haluksaylgan34 Жыл бұрын
Harika videoydu bence birde videonun sonuda süperdi saygılatımla erdi bey
@dkb34
@dkb34 2 жыл бұрын
dejavu yaşıyorum. ben sanki bu videoyu daha önce izledim yahu :)
@ErdiOzuag
@ErdiOzuag 2 жыл бұрын
Daha önceki video için "Duran hocanın konuşmasında ses kalitesi kötü, anlayamıyorum" eleştirileri gelmişti. Ben de altyazı ekleyerek güncelledim. Hassas bir konu, farkındalık oluşturulması adına söylenenlerin anlaşılması kıymetli. Hatta bu yüzden çok izlenen ilk videoyu kaldırdım. Yeter ki fayda sağlasın.
@raskolnikov6653
@raskolnikov6653 2 жыл бұрын
Hakket ha izlemedim diye tıkladım önemli mevzu ama çaktım mevzuyu
@mevlutkc
@mevlutkc 2 жыл бұрын
alt yazılı dejavu 😁😁👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼 emege saygi ve teşekürler.
@esford-i5b
@esford-i5b 6 ай бұрын
videodaki yurt dışına gidenlere sesleniyorum sizlere bu ülke iyi bir egitim verdi ama vatan sevgisini veremedi vatan sevgisini veremedigimiz için üzgünüm yolunuz açık olsun
@harunbeyy
@harunbeyy Жыл бұрын
İbretlik içerik abi emeğine sağlık
@hakanto
@hakanto 2 жыл бұрын
Duran hoca ile bu konularda hep en öndeydi. Çip üretimi yapılamasa bile 90'lı yılların başında Teletaş çip tasarımlar yapıyordu, ancak 94 krizi ile onlarda bu işleri kapattı. Uzakdoğu kaynaklı yaşanan şu anki çip krizini hala avantaja dönüştürme şansımız var. Avrupa ve Asya'nın ortasında olarak keşke bu yatırımlara talip olabilsek. Ancak böyle bir yatırımın halkta heyecan yaratmayacağını düşünüyorum, bu yüzden olması çok zor.
@MehmetDelioğulları
@MehmetDelioğulları 8 ай бұрын
Çok faydalı aynı zamanda yürek yakıcı. Şimdi zamanı geriye çeviremeyiz. geçmişten dersler alşp ileriye yürümeliyiz. Ders alabilmek için de geçmişte yapılanların hikayesini dinleyip tekrarını önlemeliyiz. Bugün konuşurken herkes böyle söylüyor ancak olaylar yaşanırken farklı davranıyor. Ya ideolojik sebeplerle ya da feraset yoksunluğu gibi sebeplerle önümüze çıkan fırsatlar değerlendirilememiştir. O fırsatlardan herhangi biri geçmişte değerlendirilmiş olsaydı bugün bambaşka bir Türkiye'de yaşıyor olurduk. Bir de şu konuya parmak basmak gerek. Siyaset ustü diye bir konu yok. Tarım merkezli Türkiye tasarımı bir siyasettir, yüksek teknoloji hedefli bir Türkiye başka bir siyasettir. Altyapı temelli bir Türkiye başka bir siyasettir. Buna başka maddeler de eklenebilir. Eğitim tercihleri de keza öyledir. özgün tasarım ve Ar-Ge yatırımı olmayan işadami Üniversite değil meslek lisesi talebinde bulunur. bu da bir siyasettir. Halk da kendi tercihlerinde bulunur.
@volkangazioglu
@volkangazioglu Жыл бұрын
Harika içerik, ellerine sağlık
@harunarslantas8230
@harunarslantas8230 Жыл бұрын
Yarışmanın amacı yetenekli , başarılı insanları tespit etmek ve yeteneğine göre imkanlar sunup amaca uygun şekilde kullanmak bilgi becerisinden faydalanmaktir ama bizde işler yine tersine olmuş imkan sağlayıp faydalanma kısmı daha akıllı daha planlı daha eğitimli ülkelere nasip olmuş
@zeynepozuag8582
@zeynepozuag8582 2 жыл бұрын
Takdir ettim 👍 ben şahsen tekrar düzenlemezdim 🙏 ama fark burada oluyor sanırım
@superkirpi1405
@superkirpi1405 2 жыл бұрын
Bir raspberry pi 4 fiyatı asgari ücret olmuş, erdi sen ne anlatıyorsun. hiçbir şey ucuzlamaz aksine daha da pahalı olacak.
@rfatfromkgb9253
@rfatfromkgb9253 2 жыл бұрын
Yeni dünya düzeni tam bitib devreye girdiğinde artık bu pahalıklar bitecek
@savasozsoz3151
@savasozsoz3151 2 жыл бұрын
Birisi yongalarla ilgili beğendiğim bu video için mühendis olmak veya fizik bilmek gerekir gibilerinden bir yorum yapmış, aynı kişi bu sektörde yatırımcı olmakla mühendis olmak veya fizik bilmek arasındaki ilişkiyi anlatırsa iyi olacak.
@mototurco
@mototurco 2 жыл бұрын
Kısacası dönemine göre kısıtlı imkanlarla yapılabilecek mükkemmel e en yakın olan DEVRİM otomobili ve onun kaderinde yer alan ekonomik, siyasal ve bürokrasi engelleri ile nasıl ki içten yanmalı motoru olan otomobilde bir devri kaçırdıysak, anladığım kadarıyla çip ve diğer teknolojilerde de benzer durumlar yaşamışız. İnsan izlerken üzülüyor, duygulanıyor. En acı olan ise coğrafya ve topluluk olarak harika bir potansiyele e imkana sahip olmamıza rağmen, geri kalmamızı ve bu süreçleri kaçırmamızı sağlayanlar çok küçük ve söz sahibi olan cahil, yobaz yada art niyetli azınlıklardan oluşmakta ve kendi çıkarları veya korkuları üzerine milyonlarca insanın kaderini hiçe sayan bu azınlıklar zaman zaman ellerimizdeki parmak sayısını bile geçmeyecek kadar az olmakta.. Asıl üzücü olan da bu zaten. Güç sahibi olup da çıkar uğuruna ülkenin ve milyonlarca vatandaşın kaderleriyle oynayan hiç kimseye hakkım helal değildir e benim gibi düşünen milyonlarca insan olduğuna da eminim. Yazık oluyor mu diyeyim, yazıklar olsun mu? cidden bilemiyorum. Sadece artık bu kadere yön vermek için bir şeyler olmalı o ufak umut tohumları ekilip fidan olmalı o fidanlar ağaca dönüşmeli ki güzel bir ormanımız olsun.. Emeğinize sağlık Erdi bey. Umarım sizin ve Mesut çeviğin bu tarz ülke geleceğini hakkında fikir sunan videolarınız günümüzde o bahsettiğim gücü elinde bulunduran asıl azınlıklara ulaşır, onlar da bu konuları algılayıp üzerine harekete geçerler de , bu güzel ülkedeki umut tohumlarının daha hızlı yeşermesine esile olur...
@serdaraydn7282
@serdaraydn7282 2 жыл бұрын
Erdi kardeşim, Togg araçları için bir inceleme yapabilir misin . Senin inceleme yorumlarına güveniyorum.
@Jeff.Hardy.
@Jeff.Hardy. 2 жыл бұрын
Ben iki videoyuda altyazı olmadan izledim. Kulaklık vardı. Sanırım kulaklık ile dinlemeyenler sorun yaşadı.
@MrYalcincavdar
@MrYalcincavdar Ай бұрын
Artık bu teknolojilere yatırım yapmamız şart
@bora1712
@bora1712 2 жыл бұрын
Oğuz Hoca ile bi video gelirse çok iyi olur
@ibrahimdeniz
@ibrahimdeniz 2 жыл бұрын
Teşekkürler
@yusufyasirozturk
@yusufyasirozturk 2 жыл бұрын
Erdi abi bizim aklımızla 😂oynama dejavu mu yaşıyorum diye yorumlara geldim sabitlenmiş yorumu görünce rahatladım ya😂😂😂😂 seviliyorsun abi
@Son_Shinobi
@Son_Shinobi 2 жыл бұрын
Huawei Mate 50 Serisi çıktı diye biliyorum inceleme gelir mi?
Жыл бұрын
kardeşim emeğine sağlık ama alt yazı büyük harflerle yazılmaz,umarım dikkat edersin bundan sonra. Başarılar.
@EmreAtmis
@EmreAtmis Ай бұрын
böyle bir kural yok.
Ай бұрын
@@EmreAtmis mecliste görüşülüyormuş yasa çıkar diyorlar. Böylemi ikna oluyorsun! Her kural yazılmaz. Ben 45 yaşındayım büyük alt yazıyı hiçbir Avrupa dili video kaynağında görmedim. Lütfen cevap vermekle laf yetiştirmeyi birbirinden ayıralım.
@EmreAtmis
@EmreAtmis 29 күн бұрын
o zaman sen laf yetiştiriyorsun bende cevap veriyorum. yazı okunmuyor mu? büyük harf olunca yada videonun içeriğimi değişiyor.
@34thunder57
@34thunder57 2 жыл бұрын
Sevgili arkadaşlarım , Türkiye de bildiğim kadarıyla 1983 ten beridir çip üretimiyle ilgili hummalı bir çalışma var . Hatta ve hatta son 5 yıldır bu çalışmalar yoğun şekilde artış gösterdi . Gebze organize de Tübitak bir tesis kurdu ve savunma sanayisi için üretim yapılıyor yani bir temel atıldı. İşin bireyselleştirme boyutun da şuan da elde bir şey yok ama dış gebelikten bir nebzede olsa uzaklaştık . Transistör oluşumunun ham maddesi olan silisyum memleketimizin zengin olduğu bir nokta fakat işin silikon izolasyonuna geldiğimizde dünya bu noktada ukranya ya muhtaç. Araştırmak , geliştirmek para ile alakalı bir durum değil . Hedefler koymak bireysel gelişmeler sağlamak bizi ayakta tutar.
@InMemoryOfNeo
@InMemoryOfNeo Жыл бұрын
6:57 burada harun çomaklıkaya diyor galiba. kulağon iyidir ama emin olmamakla beraber böyle dediğini düşünüyorum. bu ismi arattım googleda birşey çıkmadı. yanlis anlamis olabilirim.
@KoralGoksen
@KoralGoksen Жыл бұрын
Arnold Hornfeld. İzmir doğumlu Alman asıllı Türk vatandaşı.
@Nothing17686
@Nothing17686 2 жыл бұрын
12:47 gençlere ambargo uygulandığında olabilirmi ? Düşük maş yetersiz "az " teknoloji ile çalışmaları isteniyor ama 2 adım ötede ülkemizin bize sağlamadığı "sağlayamadı" yuksek ar-ge teknolojilerini sağlıyorlar ve gelişiyor biz yakında bu gidişle Afrika'ya döneri z
@turkalpkucur
@turkalpkucur 15 күн бұрын
1960 da ülkemizde malesef darbe olmuştu.. bu nedenle kaçırdık.
@alpanturksever742
@alpanturksever742 2 жыл бұрын
👍👏
@uzakada7261
@uzakada7261 2 жыл бұрын
Yerli çip için Baykar yeni bir şirket kursa güzel işler olabilir. Gerçi hali hazırda "Çakır" ve ismini unuttuğum bir kaç yerli çip projesi daha var. Bayraktarlar Teknofest ile Türkiye'de ki gençlere dünyanın TikTok'tan ibaret olmadığını göstererek teknolojik farkındalık oluşturma yönünden çok önemli işlere imza attılar atmaya devam ediyorlar.
@enduromanyaklar3447
@enduromanyaklar3447 Жыл бұрын
Gerçekten bu konuca çok üzgünüm kaçırdık fakat yeni yeni katar ortaklığı ile bir adım atıldı ne kadar iyi olur bunu da zaman gösterecek ilk etapda 60 nano metre işlemciler üretilecek bakalım
@nacibor3719
@nacibor3719 Жыл бұрын
Niye geç olsun halka açık bi şirket kurulsa devletimizin gözetiminde yatırım tutarıda en az 20 milyar dolarlık bi yatırım yapılabilir yastık altında milletimizde çok para var
@hayriylmaz6943
@hayriylmaz6943 10 ай бұрын
Merhaba Erdi Bey, videoda bahsi geçen TESTAŞ'ta 33 yıldan bu yana çalışıyorum. Bahsedilen konular hakkında bir iki yorumda ben yapmak isterim. Dünkü yazdığım yorumu sildiniz. Size mail yolladım. Dönüş yaparsanız sevinirim.
@Doan84
@Doan84 Жыл бұрын
TÜBİTAK birçok çip projeleri destekliyor: TÜBİTAK Gebze kampüsünde çip üretim tesisi Yital(ASLESAN/TÜBITAK işbirliği) Okyay Tech ALD (özel şirket) Yongatek (özel şirket)
@faikd3157
@faikd3157 2 жыл бұрын
3 gün paylaşıldı diyor, ben videoyu 3 aydır görüyorum zaten
@Bustopn
@Bustopn 2 ай бұрын
Bunu yapmak için ne okumak gerek
@ahmetcay5554
@ahmetcay5554 Жыл бұрын
Daha iyisini üretebiliriz.
@egelistudyo6645
@egelistudyo6645 6 ай бұрын
Devlet bu alana destek vermezse ve eğitim sistemi bu şekilde giderse üretemeyiz…
@RivyaliGeralt
@RivyaliGeralt Жыл бұрын
Siyaset yapmak istemiyorum. Ama bu ülke Muharrem İNCEYİ anlayamadı.
@neseoztap
@neseoztap Жыл бұрын
Iskalanmış noktalar var .."(mış)"! demek ki..😊 13 04 2023.
@muhammedeminnuridin_
@muhammedeminnuridin_ 2 жыл бұрын
İçerik çok güzel, ama altyazıyı küçük harflerle değiştirip bir daha yükler misiniz? 😀
@yigidovic
@yigidovic 2 жыл бұрын
Şaka?
@alpaslantoglu519
@alpaslantoglu519 2 жыл бұрын
oldu paşam kahveniz orta şekerli?
@muratdemir105
@muratdemir105 Жыл бұрын
Birde komiklik yapıyor ya ülkenin özeti gibi..
@EmreAtmis
@EmreAtmis Ай бұрын
@@yigidovic keşke şaka olsa. 1600 yıldır orcucu neyin bozduğunu her sene tartışan zihniyetin bu tür şeylere takılmasını yadırgamıyorum desemde üzülüyorum.
@haluksaylgan34
@haluksaylgan34 Жыл бұрын
Değerli erdil bey bence bugünden geçmişte okuna bilir batı eğer bir değeri ile geliyorsa bu savaşla olamıyorsa ekonomiyle olmazsa bilimle olmazsa teknoloji değwrlwriyle geliyorsa mutlaka beli imtiyazlar veya siyasi isteklerle gelir veya ekonomik isteklerle gelir almadan vermek Allaha masustur atasözünden yola çıkarak ittifaklarla iç içe girmenin d2zavantajlarıda olmuştur bu ülkede başta millieğitimi gösterebiliriz birde koskaca devler ev işi örgüde kazanılan beceriyi teknolojide kullanmak istemişler ne olursa olsun insanımızı küçümsememek gerekir biz buyuz deyip nereden tutarsak oradan gitmeliyiz teknol8jiyse twknolojisi rlbecerisiyse el becerisi yoksa ileride çocuklarımıza bıralacak toprak vatan bırakamayız çok çalışmalıyız eldeki değerlerle ileriye atılmalıyız diyorum bugünlerde geçmişlere göre ilerlenilmiş ve ileriyidegötürece birçok değer kazandık bence bardağın yarısı doludur saygılarımla
@ahmetnsahi
@ahmetnsahi 2 жыл бұрын
1 dolara nuvoton mikrokontrolcu satiyorlar 80 milyon yemeden icmeden cip uretse bile yarisamaz piyasayla kacan kaçti bikere yeni pazarları beklemek odaklanmak lazìm
@nysman
@nysman 2 жыл бұрын
Böyle bir ülkeye bırakırlar mı böyle bir gücü yürü gidin Allah aşkına
@MOTUN
@MOTUN Жыл бұрын
Abicim bu hülkümet çip üretim merkezi bile kurdu. Treni geçmiştekiler kaçırmış olabilir ama bu hükümet asla kaçırmadı
@Turvas
@Turvas 10 ай бұрын
Alakası Yok
@MOTUN
@MOTUN 10 ай бұрын
@@Turvas Senin zerre kadar bu ülkedeki gelişmelerden haberin yok. Tübitakın Çip fabrikası bile var be.
@Turvas
@Turvas 10 ай бұрын
@@MOTUN Merak Etmeyin Bu Ülkedeki Gelişmelerden Haberim Var. Hani Bu Hükümet Treni Kaçırmadı Diyorsunuz Ya; Sektörde Türkiyenin Adı Bile Geçmiyor
@Turvas
@Turvas 10 ай бұрын
@@MOTUN Neyin Kaçırılmamasından Bahsediyorsunuz Allahaşkına
@MOTUN
@MOTUN 10 ай бұрын
@@Turvas Sen git kumda heykellerin ile ilgilen
@EmreDemir-d9g
@EmreDemir-d9g 7 ай бұрын
Devlet büyüklerimizin bu işe eğilmesini temenni ediyoruz. Gelecek çip teknolojisinde.
@jonsnow521
@jonsnow521 2 жыл бұрын
Reis, o gençlerin neden yurtdışına gittiğini analiz etmeye yada günlerce tartışmaya falan gerek yok. Sebep belli.
@nnnscorpionnn
@nnnscorpionnn 5 ай бұрын
Yanılmıyorsam çakıl işlemcisini tasarlayan amerikadan gelen türk, bir sonraki işlemciyi daha güçlü ve çok çekirdekli işlemci olacak şekilde tasarlamak için devletten bütçe isteyince devlet vermedi. Adam da gitti amerikaya geri döndü.
@gerlovagerlova7513
@gerlovagerlova7513 Жыл бұрын
herhalde. akapa. yöneticilerine. Komisyon. vermediler.
@raskolnikov6653
@raskolnikov6653 2 жыл бұрын
Nekadar uzman olursan ol konusmacı değilsel dikkat dağılıyor cok merak ediyorum ama izleyemiyorum hocam.
@MrCarburettor
@MrCarburettor 2 жыл бұрын
Yonga!!
@tolgakartal7916
@tolgakartal7916 Жыл бұрын
Turkiye herseferinde treni kaciran bir ulke
@EmreAtmis
@EmreAtmis Ай бұрын
Aynen. Atatürk'ten sonra gelen siyasi yöneticilerin ülkeye vatana halka sevgisinden şüphe ediyorum.
@gurkan.dogan.61
@gurkan.dogan.61 2 жыл бұрын
Tekrar söylüyorum türkiyenin ihtiyacı olan tek şey çip fabrikası bu olsun vallahi 180 derece döner ülke bence 2023 e kadar birçok şey yapılmaya çalışılıyor veya yapıldı uzaya bile çıkacağız ama 1 tane çip fabrikası yok listenin başında olması gerekirdi
@Red6John
@Red6John 2 жыл бұрын
Togg videosu neredeeeeee
@MrYalcincavdar
@MrYalcincavdar Ай бұрын
Üzücü
@bahattincambaz8830
@bahattincambaz8830 Жыл бұрын
siyasi irade ne kadar mühüm dimi
@alininki
@alininki 8 ай бұрын
ney diyi bu yha
@hasanaslantas1716
@hasanaslantas1716 5 ай бұрын
üretim olarak herşeyi kaçırdık zaten ültenin büyük zengin aileleri. alıp sattı sürekli üretim yapmadılar montaj yaptılar en iyisi. RTE olmasa hala. 50 yıl önceki gibi. montaj ülkesi olacaktık
@emre379
@emre379 2 жыл бұрын
Hazır çip üretimi yaptırmayan bir bilinçten teknofes gibi bir yarışmanin yapıldığı bilince ve buraya katılıp birinci olan bir nevi desteklenmiş olan gençlerin gitmesi bana üzücü gelmiyor .
@normalkullanc1993
@normalkullanc1993 2 жыл бұрын
Aynen teknofes....
Çip Savaşları Belgeseli
20:44
Odatv
Рет қаралды 3 М.
ТЮРЕМЩИК В БОКСЕ! #shorts
00:58
HARD_MMA
Рет қаралды 2,2 МЛН
Family Love #funny #sigma
00:16
CRAZY GREAPA
Рет қаралды 55 МЛН
BÜYÜK OLAY: AMD ve INTEL birleşir mi ? | Amerika'nın gizli planı
20:22
Türkiye’de çip tasarımı / YONGATEK
12:57
Savunma Sanayii Dergilik
Рет қаралды 30 М.
SÜPER MADDE GRAFEN: Mucize mi Fiyasko mu?
10:10
Bebar Bilim
Рет қаралды 272 М.