ΗΤΑΝ Ο ΑΪΝΣΤΑΙΝ ΗΛΙΘΙΟΣ; Η απίστευτη ιστορία του εγκεφάλου του!

  Рет қаралды 23,942

Soc Science Tube

Soc Science Tube

Күн бұрын

Пікірлер: 116
@3DTypist
@3DTypist 4 ай бұрын
Από τις λίγες φορές (μια στα 2 χρονια) που ανακαλύπτεις ένα κανάλι και βλέπεις με την μια 10 βίντεο την ιδια ημέρα! keep going το κανάλι πρέπει, συν τον χρόνο, να μεγαλώσει. ο λόγος δεν ειναι οτι απλως η επιστημονική προσέγγιση, που ειναι must, αλλα η πολυ καλη σου επιλογη στα θεματα που δεν ειναι τελειως κλειστα και εν τελη μπορουν να αποτελουν βαση για συζητηση, καθως υπαρχει περιθώριο για προσωπικη αποψη. σε αλλα παρα πολυ καλα επιστημονικα καναλια συνηθως λαμβανεις καλη γνωση που απο μονη της ομως δεν ειναι αρκετη για συναναστροφή και συζήτηση, παραμόνο σε άτομα με κοινα ενδιαφέροντα. εχω την εντύπωση οτι ειναι το κυριαρχο χαρακτηριστικο του καναλιου. ποιοτική πληροφορία για συζήτηση. μου φαίνεται παρα πολυ ενδιαφέρον και ελπιζω να αποκτήσει το κοινο που απαιτείται για να μείνει ενεργο 👍
@Socsci
@Socsci 4 ай бұрын
Σε ευχαριστώ πολύ! Χαίρομαι που βρίσκεις κάτι ενδιαφέρον στο κανάλι!
@m96920
@m96920 3 ай бұрын
Η βαση της θεωριας του διατυπωθηκε ενάμιση αιωνα πριν απο ερευνητες της Σχολης των Ιωαννίνων όσο ήμασταν υπό τουρκική κατοχή, το ίδιο το Πατριαρχείο απαίτησε την διαγραφή αυτής της μελέτης αφού ερχόταν σε αντίθεση με την Βίβλο.
@nikolaosapostolou8345
@nikolaosapostolou8345 4 ай бұрын
Κωνσταντίνος Καραθεοδωρης
@apolonidisplaton4149
@apolonidisplaton4149 3 ай бұрын
Ακριβώς έτσι
@pavloskarantzouvalis5505
@pavloskarantzouvalis5505 3 ай бұрын
@@nikolaosapostolou8345 Καραθεοδωρή, όχι Καραθεοδωρής. Το επίθετό του είναι στην γενική πτώση. Ευχαριστώ.
@Μύρων-β7τ
@Μύρων-β7τ 4 ай бұрын
Ωραίο! Θα άξιζε ίσως και ένα βίντεο για τον Δαρβίνο και κυρίως για την άρνηση πολλών ανθρώπων στην εξέλιξη.
@dimitriosdesmos4699
@dimitriosdesmos4699 4 ай бұрын
Egw eimai olikos, katsikis tis theorias tou Darvinou.....apo Masono alithia min perimenis POTE.
@apolonidisplaton4149
@apolonidisplaton4149 3 ай бұрын
Δεν αναφέρατε τίποτα για τον Έλληνα δάσκαλο του Αϊνσταιν
@bettercallmepol3493
@bettercallmepol3493 4 ай бұрын
Όταν εγώ όμως λέω το ίδιο με λένε ηλίθιο😂 Αν μπορείς να ψάξεις και να το βρεις γιατί να το θυμάσαι
@raptureofpresent
@raptureofpresent 4 ай бұрын
Ηλίθιος είναι κανείς που πιστεύει κάποιον που του είπαν άλλοι ότι αυτός είναι ανώτερος σου.
@AlexKarageorgos
@AlexKarageorgos 4 ай бұрын
Γιατί να είναι Έξυπνος Επειδή τον πρόβαλε η Αμερική για Επιστήμονα.
@hrihamp
@hrihamp 4 ай бұрын
Gi-gi!!! Υ. Γ: Αυτά που σκέφτηκε ο Αϊνστάιν ήταν εξαιρετικά πρωτοπόρα. Κι ακόμα και τα κολλήματά του (που όλοι είχαν και θα έχουν λόγω του εγκεφάλου μας) όπως έχω διαβάσει ήταν μια "σοβαρη αντιπολίτευση" για να εξελιχθούν και πιο σύγχρονες θεωριες όπως η κβαντομηχανική.
@user-dialectic-scietist1
@user-dialectic-scietist1 4 ай бұрын
Ψάξε το λίγο περισσότερο και μάθε για την πρώτη του σύζυγο και γιατί της έδωσε όλα τα έσοδα από το βραβείο Νόμπελ. Δες μετά και τις εξισώσεις του Λορένζ για την σχετικότητα του χώρου και του χρόνου σε σχέση με δύο διαφορετικά συστήματα αναφοράς και θα καταλάβεις πόσο κολλημένος ήταν ο Αϊνστάιν. Τον ρωτούν μόλις έφτασε στην Αμερική αν μπορεί να διασπαστεί το άτομο κάτι που η Κιουρί είχε ήδη αποδείξει ότι ήταν και αυτόματα δυνατό στα ραδιενεργά υλικά και αυτός απάντησε όχι. Οι Αμερικανοί τον έφεραν για το σχέδιο Μανχάταν και τον άφησαν απ έξω όταν έκαναν αποτίμηση των δυνατοτήτων του. Αν δεν ήταν ο Λεμετριέ να στηρίξει την κοσμολογία του Βατικανού πάνω στην θεωρία της γενικής σχετικότητας, σήμερα δεν θα τον γνώριζε ούτε η μάνα του.
@pavloskarantzouvalis5505
@pavloskarantzouvalis5505 4 ай бұрын
Είδα το video μέχρι το 1ο λεπτό και σταμάτησα. Το τεστ του Έντισον, περιελάμβανε την ερώτηση: «ποιά είναι η ταχύτητα του ήχου». Αυτή δεν είναι ερώτηση για να διαπιστώσεις εάν κάποιος είναι έξυπνος (έχει δηλαδή υψηλό δείκτη νοημοσύνης - IQ). Είναι τεστ γνώσεων. Η γνώση ελάχιστη (έως καθόλου) σχέση έχει με την εξυπνάδα.
@Socsci
@Socsci 4 ай бұрын
Αυτοσποϊλάρεσαι!
@pavloskarantzouvalis5505
@pavloskarantzouvalis5505 4 ай бұрын
@@Socsci Συγγνώμη, αυτά τα ελληνικά δεν τα καταλαβαίνω.
@Socsci
@Socsci 4 ай бұрын
Μαρτυράς το τέλος του βίντεο...
@pavloskarantzouvalis5505
@pavloskarantzouvalis5505 4 ай бұрын
@@Socsci Στο λόγο της τιμής μου, δεν το είδα !!!
@Socsci
@Socsci 4 ай бұрын
Ήταν φως φανάρι ότι δεν το είχες δει!
@annakaragiani6541
@annakaragiani6541 4 ай бұрын
Ενα τιποτα ηταν, οτι ελεγε ηταν κλεμενα ,ο ιδιος ηταν ενα Τιποτα
@Vaggelidwwe
@Vaggelidwwe 4 ай бұрын
Εξαιρετικό βίντεο
@Katastrofeas90
@Katastrofeas90 3 ай бұрын
Εγω πιστεύω οτι ο καθε εγκέφαλος το καθε τι το αντιμετωπίζει με διαφορετικο τροπο με διαφορετικά μοτιβα φθάνει να βρεις τον τροπο να τα ακολουθήσεις. Ο Αϊνστάιν απλα ηταν ενας άνθρωπος που προσπαθούσε συνέχεια να βρει κατι μερα απο αποτυχίες
@Tanno_Buchino
@Tanno_Buchino 4 ай бұрын
Απατεωνας ηταν ο Αινσταιν. Ο αληθινος που βρηκε τον νομο της σχετικοτητας ηταν ο Καραθεοδωρης.
@Socsci
@Socsci 4 ай бұрын
Νομίζω από τον Καραθεοδωρή εμπνεύστηκε τα μαθηματικά, όχι τη θεωρία. Εξάλλου ο Καραθεοδωρή μαθηματικός ήταν, όχι φυσικός.
@user-dialectic-scietist1
@user-dialectic-scietist1 4 ай бұрын
Και ο Λορένζ του οποίου τις εξισώσεις χρησιμοποίησαν. Όμως ο πατέρας της σχετικότητας με την ένοια της θεωρίας, ήταν ο Ηράκλειτος με το περιβόητο: Τα πάντα ρει και ουδέν ίδιον μένειν!
@JImmyodel
@JImmyodel 4 ай бұрын
@@Socsci ο Καραθεοδωρή εαν και μεγάλος μαθηματικός δεν έπειξε κανέναν ρόλο στις σχετικοτητες ( πληροφοριακά είναι 2 οι θεωρίες) .Απλά η γενική θεωρ της σχετικοτητας 'εβγαζε κάποια ''παράλογα '' συμπεράσματα (συγκεκριμένα ονομάζονται closed time curves , η ctc εν συντομία ,που ακόμα και σήμερα είναι μη επιλύσημο ) και έστελενε διάφορα γράμματα στους μεγάλους μαθηματικούς της εποχή για να δουν εάν έχει κάνει κάπου λάθος .¨Ενας από αυτούς ήταν ο Καραθεοδωρή ,αλλά δεν μπορέσε να τον βοηθήσει .Ο Lorentz που λέει παρακάτω ο φίλος όντως έκανε πάρα πολλά (βασικα ίσως και το μεγαλύτερο μέρος ) από τα μαθηματικά της ΕΙΔΙΚΗΣ σχετικότητας ,αλλά το μεγάλο επίτευγμα του Einstein ήταν η ΓΕΝΙΚΗ σχετικότητα (δηλαδή η ειδική σχετικότητα όταν στον χώρο υπάρχουν καμπυλώσεις ,κάτι σαν βαρύτητα ) .Εάν και πολύ συνέβαλαν από μαθηματική πλευράς στις σχετικότητες ,εάν σε κάποιον πρέπει να δώσουμε τα εύσημα αυτόν είναι σε πρώτο βαθμό ο Riemann (και σε δεύτερο βαθμό στον Lorentz ,στον Cristoffel στο Civita κτλ κτλ ) .Ωραίο βίντεο ...
@giannism3972
@giannism3972 4 ай бұрын
Ο Αϊνστάιν απλά ζήτησε βοήθεια από τον καλύτερο μαθηματικό της εποχής Καραθεοδωρη.οι επιστολές που επικοινωνούσαν υπάρχουν στο μουσείο καραθεοδωρή.
@VERGIS92
@VERGIS92 4 ай бұрын
μη λες μαλακιες
@Vaggelidwwe
@Vaggelidwwe 4 ай бұрын
Που μπορούμε να κάνουμε τεστ
@Socsci
@Socsci 4 ай бұрын
Ψάξε το Wais test στο Google. Είναι από τα καλύτερα αυτή τη στιγμή. Αλλά επειδή είναι τεράστιο και πανάκριβο θα βρεις μόνο κάποια υποεκδοση. Κανονικά γίνεται σε ειδικά κέντρα (νομίζω υπάρχει ένα στο Ηράκλειο στην Αθήνα) και χορηγείται από επαγγελματίες.
@ανθρωπος
@ανθρωπος 3 ай бұрын
Στις εκλογές
@1991dinos
@1991dinos 2 ай бұрын
Τσαρλατάνος ήταν,το είπε ο Τάκης απο το Μενίδι, ποιός ο λόγος να το συζητάμε λοιπόν; Χάνουμε τον καιρό μας!!!
@poems5952
@poems5952 20 күн бұрын
Άλλο τα δεδομένα στον εγκέφαλο και άλλο η επεξεργασία τους... όπως το βλέπω ο Αινστάιν είχε άριστη ρευστή νοημοσύνη (επεξεργασία), τον απορροφούσε και του άρεσε να το κάνει και αδιαφορούσε να θυμάται όπως είχε πει για τα δεδομένα που μπορούσε να βρει.... Μπορεί επίσης να μην είχε πολυ καλή μνήμη που θα μπορούσε να οφείλεται στην έλλειψη ενδιαφέροντος για να θυμάται κάτι (συνεπώς το σύστημα ανταμοιβής που ενισχύει την μνημη δεν ενεργοποιούταν με την αποθήκευση δεδομένων για εκείνον αδιάφορων).Ακόμη μπορεί να υπάρχει και καποιος φυσικος περιορισμός στους ανθρώπους της συνολικής λειτουργικότητας, ένα ταβάνι... Δηλαδή η ενέργεια που χρειάζεται κάποιος για να ταξινομίσει πολλά δεδομένα και ταυτόχρονα να τα επεξεργαστεί... ή ακόμα να υπάρχει περιορισμός χρονικός κατα την ανάπτυξη του εγκεφάλου που να μην επιτρέπει την ταυτόχρονη δημιουργία άριστων δομών επεξεργασίας και αποθήκευσης-ταξινόμησης ταυτόχρονα. Ακόμα το ενδιαφέρον και η ικανότητα πάνε μαζί.... μπορεί να υπάρχει περιορισμός στην παραγωγή και σπατάλη (που κατευθύνονται δηλαδή) οι νευροδιαβιβαστές που αφορούν την ανταμοιβή και συνεπως την εκδήλωση ενδιαφέροντος... Αυτό θα σήμαινε οτι αν κατευθύνονται στην ανταμοιβη (απόλαυση) της επεξεργασίας, να λείπουν απο την ανταμοιβή-απόλαυση της αποθήκευσης και ταξινόμησης δεδομένων. Αυτές οι αιτίες μπορεί να συνδυάζονται αν ισχύουν. Δηλαδή, τρέχα γύρευε.
@elissulaj6075
@elissulaj6075 3 ай бұрын
Ο ίδιος μας ο νους, είναι ή μεγαλύτερη νοημοσύνη , ή ταχύτατα του ήχου, είναι ο τρόπος που ο νους μας, τρέχει. Είμαι ένας ήχος που δεν ακούμε, και ούτε βλέπουμε. Αλλά σίγουρα υπάρχει μέσα μας, κρυμμένο βαθιά στον εγκέφαλο του ανθρώπου. Όταν ξεφεύγει από την κοινή λογική, είναι ότι πίο επικήδεινο υπάρχει. Μόνο ηλίθιος δεν ήταν.
@georgepanathas2009
@georgepanathas2009 4 ай бұрын
Θεωρία πολλαπλής νοημοσύνης Gardner νομίζω ,αυτή είναι η μόνη αποδεκτή περί νοημοσύνης
@Socsci
@Socsci 4 ай бұрын
Η πιο αποδεκτή (όχι η μόνη) είναι η γενική νοημοσύνη που παρουσιάζω. Η πολλαπλή νοημοσύνη δεν συζητείται τόσο.
@georgepanathas2009
@georgepanathas2009 4 ай бұрын
@@Socsci το βασικό που πρέπει να θυμόμαστε είναι (ας πω παράδειγμα )αυτό στη ταινία ένας υπέροχος άνθρωπος όταν ο πρωταγωνιστής ήταν μαθηματική διάνοια (μαθηματική νοημοσύνη) και δεν μπορούσε να μιλήσει και να επικοινωνήσει σε ικανοποιητικό βαθμό με τους γύρω του (κοινωνική νοημοσύνη)
@chrishustler1106
@chrishustler1106 4 ай бұрын
@@georgepanathas2009 Γενικά η υπόθεση της πολλαπλής νοημοσύνης του Gardner έχει ανεπαρκή στοιχεία και ισχυρίζεται πως υπάρχει χαμηλή συσχέτιση μεταξύ των διάφορων "τύπων νοημοσύνης" που - άτυπα - αναγράφει (λέω άτυπα διότι δεν υπάρχει κάποιο εύρημα που να αποδεικνύει πως οι "τύποι νοημοσύνης" είναι όντως αυτοί που σημειώνει ο Gardner). Αυτή η υπόθεση αναφέρεται περισσότερο στους τρόπους μάθησης παρά στη νοημοσύνη.
@Socsci
@Socsci 4 ай бұрын
Εξαιρετικός! Εκτός των άλλων, οι τύποι νοημοσύνης του Gardner είναι λίγο πολύ αυθαίρετα κ ανεκδοτολογικα επιλεγμένοι.
@κιμωνορφανιδης
@κιμωνορφανιδης 3 ай бұрын
Ήταν όντως
@chrisvlogsurl
@chrisvlogsurl 4 ай бұрын
καποιοι(σχεδον ολοι) μπερδευουν την νοημοσυνη με την κοινωνικη μορφωση η συμμορφωση. οκ ετσι τους συμφερει το καταλαβαινω. ΑΛΛΑ ΟΧΙ αυτος ο παραξενος περιεγος τυπος ειναι 100 φορες πιο εξυπνος απο σενα μικρε κι ανοητε(δεν παει για σενα γενικα) :P
@-Terminator-vg6kf
@-Terminator-vg6kf 3 ай бұрын
Αυτιστικός ήταν.
@pelasgeuspelasgeus4634
@pelasgeuspelasgeus4634 4 ай бұрын
Ηλιθιος δεν ήταν αλλά ήταν ο μεγαλύτερος λογοκλεπτης όλων των εποχών.
@pelasgeuspelasgeus4634
@pelasgeuspelasgeus4634 4 ай бұрын
@@ElGritoDeLaLibertad Τι δεν γνώριζες; ότι ο Αϊνστάιν έκλεψε την θεωρία της σχετικότητας από τον poincare; σοβαρά τώρα;
@nikoslias1805
@nikoslias1805 4 ай бұрын
Ότι τώρα θα βγάλουμε τον Αϊνστάιν κλεψτη μάλιστα...ενώ ο Έντισον που έκλεψε τα πάντα από τον μοναδικό τεσλα κουβέντα...ρε διαβάστε λίγο πριν πείτε της μαλακές σας....ο μεγαλύτερος όλων τον. Εποχών και προσπάθησε να τον βγάλετε χαζο
@birdienumnum3365
@birdienumnum3365 3 ай бұрын
Νεύτωνα, εσύ είσαι?
@ανθρωπος
@ανθρωπος 3 ай бұрын
Απατε ωνας μΑΣ. Ονος
@stratos8
@stratos8 4 ай бұрын
ακυρο αλλα παρατηρω οτι η φωνη σου σιγα σιγα αποκταει λιγο ''χρωματισμο'' σε συγκριση τουλαχιστον με παλια που ηταν τερμα μονοτονη
@Socsci
@Socsci 4 ай бұрын
Ναι φίλε μου έτσι είναι. Τα παλιά ούτε εγώ δεν μπορώ να τα ακούσω. Το παλεύω πολύ με αυτό το θέμα.
@nikolaosapostolou8345
@nikolaosapostolou8345 4 ай бұрын
Εκλιπαρουσε τον Έλληνα μαθηματικό να του εξήγηση μαθηματικούς όρους
@apolonidisplaton4149
@apolonidisplaton4149 3 ай бұрын
έτσι ακριβώς σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το σχόλιο
@tot_siens7
@tot_siens7 4 ай бұрын
ενδιαφέρον περιεχόμενο
@ΝίκοςΚοντόπουλος-η6θ
@ΝίκοςΚοντόπουλος-η6θ 4 ай бұрын
Φυσικά και δεν ήταν ηλίθιος: κατάφερε να μας δουλέψει όλους και μέχρι σήμερα να ταυτίζεται με τη διάνοια λόγω μίας εξωφρενικής θεωρίας, την περίφημη θεωρία της σχετικότητας, που δεν έχει ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα και έχει καταρριφθεί πλήρως από την κβαντομηχανική.
@kinigidrakaina1264
@kinigidrakaina1264 4 ай бұрын
ΓΙΑ ΕΞΗΓΗΣΕ ΤΟ ΑΥΤΟ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙς !
@ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ-φ7υ
@ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ-φ7υ 4 ай бұрын
Πονηρός μεν έξυπνος δε
@user-dialectic-scietist1
@user-dialectic-scietist1 4 ай бұрын
Ένας υπάλληλος σε γραφείο για πατέντες και κλέφτης ιδεών ήταν. Για την ειδική σχετικότητα έκλεψε την σύζυγο του Μίρκα και τον Λορένζ! Όσο για την γενική σχετικότητα, του της έφτιαξαν μαθηματικοί της εποχής να είναι σύμφωνη με τα δόγματα της ειδικής σχετικότητας. Τώρα πως γίνεται σχετικότητα και δόγματα, αυτό το οφείλει να το απαντήσει ο Αϊνστάιν στον πατέρα της σχετικότητας τον Ηράκλειτο που έλεγε ότι τα πάντα ρεί και ουδέν ίδιον μένειν. Σε αυτή την σχετικότητα δόγματα δεν μπορούν να αντισταθούν σε όλα τα συστήματα αναφοράς, αδρανιακά ή μη.
@guesswhat7770
@guesswhat7770 4 ай бұрын
Εδώ είναι μια ανάλυση για να διευκρινιστεί το πλαίσιο και η αλήθεια πίσω από αυτά: 1. Υπάλληλος στο Γραφείο Πατεντών: • Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν εργάστηκε στο Ελβετικό Γραφείο Πατεντών στη Βέρνη από το 1902 έως το 1909. Αυτό είναι αλήθεια. 2. Κλέφτης Ιδεών: • Η κατηγορία ότι ο Αϊνστάιν ήταν κλέφτης ιδεών είναι αμφιλεγόμενη και σε μεγάλο βαθμό αβάσιμη. Υπήρξαν κατηγορίες και θεωρίες συνωμοσίας που υποστηρίζουν ότι ο Αϊνστάιν αντέγραψε ιδέες από άλλους, αλλά η κύρια ιστορική και επιστημονική συναίνεση αναγνωρίζει τις πρωτότυπες συνεισφορές του Αϊνστάιν στη θεωρία της σχετικότητας. Τα άρθρα του του 1905, συμπεριλαμβανομένων αυτών για την ειδική σχετικότητα, θεωρούνται πρωτοποριακά έργα της δικής του πνευματικής προσπάθειας. 3. Ειδική Σχετικότητα και Προσωπική Ζωή: • Η αναφορά στην “Μίρκα” και τον “Λορένζ” είναι ασαφής. Εάν αναφέρεται στον Χέντρικ Λορέντζ, έναν σημαντικό φυσικό του οποίου το έργο επηρέασε τον Αϊνστάιν, δεν υπάρχει ιστορική απόδειξη ότι ο Αϊνστάιν “έκλεψε” τη γυναίκα του Λορέντζ ή τις ιδέες του με κακόβουλο τρόπο. Οι μετασχηματισμοί του Λορέντζ ήταν κρίσιμοι για την ανάπτυξη της ειδικής σχετικότητας, αλλά η ερμηνεία και η επέκταση αυτών των ιδεών από τον Αϊνστάιν ήταν δική του. 4. Γενική Σχετικότητα: • Η γενική σχετικότητα, που αναπτύχθηκε από τον Αϊνστάιν και δημοσιεύτηκε το 1915, ήταν όντως συνεπής με την ειδική σχετικότητα. Οι μαθηματικοί και φυσικοί της εποχής, συμπεριλαμβανομένου του Ντέιβιντ Χίλμπερτ και άλλων, εργάστηκαν σε παρόμοια προβλήματα, αλλά ο Αϊνστάιν πιστώνεται με τη συνολική διατύπωση της θεωρίας. 5. Φιλοσοφικές Έννοιες: • Η αναφορά στον Ηράκλειτο και η ιδέα ότι “τα πάντα ρει” αντικατοπτρίζει φιλοσοφικούς στοχασμούς για τη φύση της αλλαγής και της σταθερότητας. Αυτή είναι μια έγκυρη φιλοσοφική προοπτική, αλλά δεν αφορά άμεσα τις επιστημονικές θεωρίες. 6. Δόγμα στην Επιστήμη: • Η επιστήμη εξελίσσεται και οι θεωρίες συνεχώς ελέγχονται και αναθεωρούνται. Ενώ κάποιοι μπορεί να θεωρούν ορισμένες καθιερωμένες θεωρίες ως δόγμα, η επιστημονική μέθοδος εγγενώς περιλαμβάνει την εξέταση και την αναθεώρηση βάσει νέων αποδείξεων. Συνοψίζοντας, ενώ η ανάρτηση αγγίζει κάποιες ιστορικές αλήθειες, περιέχει επίσης προσωπικές απόψεις και αβάσιμες κατηγορίες. Οι συνεισφορές του Αϊνστάιν στη φυσική είναι καλά τεκμηριωμένες και ευρέως σεβαστές, και ενώ οι επιστημονικές θεωρίες πρέπει πάντα να είναι ανοιχτές σε ερωτήσεις και αναθεωρήσεις, η κατηγορία ότι ο Αϊνστάιν ήταν “κλέφτης” στερείται ουσιαστικών αποδείξεων.
@Socsci
@Socsci 4 ай бұрын
Τι σεντοναρα ήταν αυτή;;
@user-dialectic-scietist1
@user-dialectic-scietist1 4 ай бұрын
@@Socsci Την δίαβασες;
@user-dialectic-scietist1
@user-dialectic-scietist1 4 ай бұрын
@@guesswhat7770 Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Αλλά έχεις παρανοήσει κάποια σημεία. Η Μίρκα ήταν η πρώτη σύζυγος του Αϊνστάιν και ήταν Σέρβα φυσικός και μαθηματικός. Τα δόγματα του Αϊνστάιν είναι 3. Η ταχύτητα του φωτός είναι η μεγαλύτερη ταχύτητα στην φύση, πως είναι δυνατόν άν όλα είναι σχετικά με ένα σύστημα αναφοράς; Αυτό είναι δόγμα που αντιβαίνει στην σχετικότητα. Το άλλο δόγμα ήταν ότι όλα είναι ενέργεια ακόμη και η ύλη, ενώ η ενέργεια είναι ιδιότητα της ύλης. Και το 3 δόγμα είναι η ανεξάρτητη ύπαρξη του χωροχρόνου σαν σεντόνι απουσία ύλης. Δες τα μαθηματικά με τους τένσορες του Ρίμαν και του Κράιφιλντ όταν ο ένας είναι 0 ο άλλος εξακολουθεί να έχει τιμή, οπότε για τον Αϊνστάιν φιλοσοφικά υπάρχει η ύλη, ή ενέργεια και ο χωροχρόνος. Για εμένα τον υλιστή αυτή η άποψη είναι λάθος, και έχει απαντηθεί από τον Λένιν στο κίνημα του δασκάλου του Αϊνστάιν τον Μαχ και τους μαχιστές. Δες στα άπαντα του Λένιν για αποδείξεις. Και Είναι το κύριο του δόγμα ότι όλα είναι από ενέργεια οπότε γι αυτό και ο περιορισμός στην ταχύτητα του φωτός γιατί ειδάλλως προκύπτει παράδοξο με την αιτία και το αποτέλεσμα. Όσο για την φιλοσοφία να μην την αδικείς, γιατί αυτής τα αποφθέγματα και τα δόγματα είναι η βάση όλων των επιστημών, όπως έλεγε και ο Πλάτωνας. Η ύλη έχει ιδιότητες με κύρια ιδιότητα της την κίνηση που παράγει όλα τα άλλα όπως ενέργεια, μάζα, χώρο χρόνο πεδίο πολικότητα φορτίο κ.λπ. Δεν μπορεί λοιπόν με την λογική του Καντ και του Χέγκελ κάτι να δημιουργείται από μια ιδιότητα του. Ο Αϊνστάιν ήταν ενεργητιστής σαν τον Μαχ. Το να φτιάχνει θεωρία για τον χρόνο χωρίς να ορίζει το τι νομίζει ότι είναι ο χρόνος, είναι απλά αφαιρετικός ακροβατισμός. Εσύ πάλι, γνωρίζεις τον ορισμό του τι είναι ο χρόνος; Αν ναι γράψε τον για να το συγκρίνουμε με τον δικό μου αντικειμενικό και υποκειμενικό όρο. Τότε θα δεις ότι έχω δίκιο. Είναι σαν το πεδίο που είναι ένας μαθηματικός προσδιορισμός χώρου μέσα στον οποίον σημβαίνουν κάποιας μορφής αλληλεπιδράσεις και όμως οι κβαντικοί φυσικοί μιλούν γι αυτόν σαν κάτι αυθύπαρκτο ένα ακόμη αφαιρετικής σκέψης λάθος. Προσωπικά, είμαι πολύ κολυμένος με τον διαλεκτικό τρόπο σκέψης, έται όπως τον έχουν ορίσει ο Ηράκλειτος, ο Πλάτωνας και ο Σωκράτης!
@VERGIS92
@VERGIS92 4 ай бұрын
αυτος ανακαλυψε το φωτοηλεκτρικο φαινομενο, γιαυτο πηρε το βραβειο, στο γρεφειο πατεντων μελετουσε εφευρεσεις για συγχρονισμο ρολογιων, επειδη γινοταν συγκρουσεις τραινων εξαιτιας ρολογιων που απεκλειναν πολυ μεταξυ τους, απο κει ξεκινησε να αναρωτιεται, και με βαση την θεωραι της σχετικοτητας, η οποια ξεκινησε με τον Γαλιλαιο, και μετα με το πειραμα μετρησης ταχυτητας του φωτος κλπ, βασιστηκε πολυ σε αλλους, αλλα η ανακαλυψη ηταν δικη του. επισης εφυυρε και το ψυγειο αμωνιας μαζι με εναν αλλον. λοιπον μη λες οτι να ναι, ηταν πραγματικος εφευρετης, σε αυτα ηταν πλυ σωστος και μπροστα, απλα ηταν λαθος σε διαφορες αποψεις, πχ ελεγε οτι δεν γινεται να φτιαχτει ατομικη βομβα. οι πιο σπουδαιαοι φυσικοι της εποχης τοτε ηταν ο Paul Dirac, Einstein, Ratherford και Niels Bohr. η θεωρια του Αινσταιν ελεγθηκε απο τον μαθηματικο Hilbert και επιβεβαιωθηκε μετα απο διορθωσεις, επιβαιβεωθηκε και πειραματικα με την εκλιψη ηλιου, οτι η βαρυτικη μαζα καμπτει το φως, και σημερα επιβεβαιωνεται παντου. ο χρονος ρεει διαφορετικα για διαφορετικα ρολογια, και ολα ξεκινησαν απο την αναγκη του Αινσταιν να λυσει το θεμα με τα τραινα. δεν το λυσε ουτε ο Ηρακλειτος, ουτε και οι πρωτοι Γαλιλαιος κλπ, θα μου πεις δεν ειχανε και προβληματα με τραινα τοτε.
@elenich5159
@elenich5159 4 ай бұрын
!!!
Τι είναι η θεωρία του Χάους; ft. @Greekonomics
24:53
IT'S JUST PHYSICS by Christos Kiriakidis
Рет қаралды 109 М.
Мама у нас строгая
00:20
VAVAN
Рет қаралды 11 МЛН
The Ultimate Sausage Prank! Watch Their Reactions 😂🌭 #Unexpected
00:17
La La Life Shorts
Рет қаралды 8 МЛН
Για μια νέα φιλοσοφία | Astronio Special (#1)
15:21
🍆ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ;
14:13
Soc Science Tube
Рет қаралды 8 М.
Einstein VS Newton: τι είναι τελικά η βαρύτητα;
27:58
IT'S JUST PHYSICS by Christos Kiriakidis
Рет қаралды 134 М.
Πάμε σε πυρηνική σύγκρουση;
15:13
Σάββας Καλεντερίδης
Рет қаралды 20 М.
Πώς φτιάχνονται τα Φάρμακα
10:19
Καθημερινή Φυσική
Рет қаралды 389 М.
Мама у нас строгая
00:20
VAVAN
Рет қаралды 11 МЛН