Çok güzel açıklamışsınız teşekkürler, bi 6 ay önce almıştım sanırım. Bi kaç ay önce okumaya çalışmıştım ama böyle olduğunu bilmediğimden afalladım, daha sonra okumaya karar verdim ama sayenizde kitabı okumaya şevkim arttı❤8 ay aradan sonra yeni yeni okunuyor bu arada kendimi henüz hazır hissetim(bir de iradeyle alakalı kitap belki klasik olacak ama; Jules Payot İrade Terbiyesi, Ali Fuad Başgil Gençlerle Başbaşa)
Жыл бұрын
Çok teşekkür ederim geri bildiriminiz için, iyi okumalar🌸
@birdolar17397 ай бұрын
6:14 Belki de öncelikle dilek nedir ve niyet nedir bunu öğrenmek lazım. O çaputu ağaca bağlayıp dilek dilemek ve hiçbir şekilde harekete geçmemek, o isteğin evi alman da bir şeye yaramaz; doğayı kirlettiğinle kalırsın. Ama gerçekten niyet eder ve kalpten istersen, öncelikle harekete geçersin. Daha sonra zihninde şu soruları sorar ve cevaplarını ararsın ki bunlar sana o hedefi yakınlaştıracaktır: O evi almak için finansal olarak neye ihtiyacım var? Finansal olarak ek bir gelir nasıl elde edebilirim? Finansal okuryazarlığını geliştirmen gerekecek, belki de o konuda kendini geliştirip daha farklı yatırım türlerini öğrenip elinde biriktirmiş olduğun parayı daha hızlı büyüterek o hedefe hızla yaklaşacaksın. Daha bir sürü şey... Yani o kitapta da bahsettiği aslında istemek niyet etmektir. Kalpten niyet eden, altını çiziyorum, bunun dilek dilemekle karıştırılmaması gerek, er ya da geç istediğine kavuşur.
@sematukel5280 Жыл бұрын
Güzel bir anlatım hiç sıkılmadan izledim çok teşekkür ederim
Жыл бұрын
Çok sevindim teşekkür ederim geri bildirim için.
@egleniyorumlan42433 жыл бұрын
Harika bir konu ele almışsınız umarim devam edersiniz
@muraterkan.5325 күн бұрын
Nefes konusu anladığım araştırdığım kadarıyla diyafram nefesinden bahsediyor insanın ruh haline bile etki edermiş
@seyyah_akif2 жыл бұрын
Benim gibi sadece Mea Culpa yı merak edenler zıplatın 😁 21:56 Harika anlatımınız için teşekkür ederiz
@semihcalskan29903 жыл бұрын
Tüm problemlerin sebebi olarak insanlığın negatif düşünmesi gösterilmiş. Buna katılıyorum. Öyleki kanalınızın adı bile "Zarar"sız yaşam. Geçmişte bununla ilgili söylenen bir hikaye var; Rahibe Teresa için Savaşa Hayır mitingine katılması talep ediliyor, kendisi o kadar barışçıl biri olmasına rağmen teklifi geri çeviriyor. Savaşa Hayır demek yerine Barışa Evet mitingi yaparsanız gelirim diyor. Dil sihirdir.
3 жыл бұрын
Çok haklısınız. Rahibe Teresa'nın hikayesini okumuş, çok etkilenmiştim. Kanalımın adıyla ilgili de düşünmüştüm bu bağlamda. Soyadım Zararsız olduğu için değiştirmek istemedim, yoksa Yararlı Yaşam demek lazım gerçekten de. Budizm'de Ahimsa kavramı var, ona da bir selam çakmış gibi hissediyorum. Düşüncenizi paylaştığınız, videomu izlediğiniz için teşekkür ederim.
@dewdaisy93592 жыл бұрын
Cok tatlisin:) piano gibi muzikler daha iyi olur bence fonda
2 жыл бұрын
Teşekkür ederim😍
@Gülhan133 жыл бұрын
Bugün denk geldim videonuza gayet sade bir şekilde anlatmışsınız müzik beni rahatsız etmedi belkide kulaklıkla dinlediğim için .Sevgiler
@ozgekayaoglu29134 жыл бұрын
Çok güzel bir video olmuş.Değerli yorumlarınız için teşekkürler.Ağzınıza sağlık.
4 жыл бұрын
Geri bildiriminiz için çok teşekkür ederim. Beğenmenize sevindim. Sevgiler.
@supisupi16893 жыл бұрын
emeğine sağlık , cansın
@Iskender2004dem6 ай бұрын
Sen kimsin yaa karşıma çıktın. Ne kadar güzel bir kişiliksin 🎉❤ tanıdığıma memnun oldum.
@doloresoriordan5235 жыл бұрын
Kitabın "Uyanık kalma sanatı" başlığı altında: Uyku, ölümün bir temsil edilişidir, uyumak ölmektir gibi cümleler gördüm. Oysa Profesör Doktor Osman Müftüoğlu'nun NTV adlı kanalda "İyi uykunun önemi" hakkında bize aktardığı bilgiler, zamanında uyuyup uyanmazsak ömrümüzün kısaldığı ve buna örnek olarak gece çalışanlar ve gündüz çalışanlar kıyaslandığında gece bekçilerinin, gece nöbetçilerinin vs. çok daha kısa yaşadığı yönünde. Siz bu konu hakkında ne söyleyebilirsiniz ?
5 жыл бұрын
Tanrılar Okulu'nda az uyku, az cinsellik, az yemek gibi bir yaklaşım var. Uyku yarı ölümdür meselesi de aslında olumlu ya da olumsuz anlamda söylenmiş bir yaklaşım değil, uyku sırasında aslında fiziken gerçekten de yarı komadayız, beyin sadece organları çalıştırmak ve geliştirmek için çalıştığından gereksiz bulduğu diğer tüm çalışmaları kapatıyor vücutta. Buna çok ihtiyacımız var bu kesin. Ancak her şeyin fazlası zarar kısmından bahsediyor Tanrılar Okulu. Strese de ihtiyacımız var ama ne kadar ve ne zaman, egoya da ihtiyacımız var ama ne şekilde, yemeğe de ihtiyacımız var ama hangi saatlerde ve ne ölçüde vs. Uyku benim de bildiğim kadarıyla 24 saatin ortalama 8 saatini geçirdiğimiz bir zamana yayılmalı ve gece 12'den önce uyumuş olmalıyız kaliteli bir uyku için. Az ve kalitesiz uyku da zararlı, çok ve zamansız uyku da. Düşüncem ve bildiklerim bu yönde, umarım sorunuza cevap olabilmiştir, yorumunuz için teşekkürler.
@alpman188111 ай бұрын
O kitabı herkesin (dünya insanları) okuması ve idrak etmesi lazım. Okuyan istisna durumu, kaideyi bozmuyor maalesef. Bir de okumak başka, idrak etmek başka, uygulayabilmek, eyleme geçilmek çok bambaşka birşeydir.
@mavigokyuzu69405 жыл бұрын
Bugün tesadüfen bir kuaförde gördüğüm kitaptı çok ilgimi çekti ve hakkında fikir edinmek için yapmış olduğum seçim nokta atışı olmuş. Bakış açınızı ve kitapla bütünleşerek anlatışınızı çok beğendim. Şimdi kitaba duyduğum merak bir kat daha arttı. Elimdeki 2 kitabı bitirince ilk kitabım bu olacak ve okuduktan sonra tekrar izleyeceğim :)
5 жыл бұрын
çok sevindim, keyifli okumalar:) okuduktan sonra da yorumlarınızı beklerim :)) sevgiler.
@ahmetselcuk1400 Жыл бұрын
Herkeze sonsuz huzur dilerim
@Alexx35534 жыл бұрын
Sizi şimdi keşfetmenin üzüntüsünü yaşıyorum Tşklerr video için çok güzel olmuş
4 жыл бұрын
nazik yorumunuz için ben teşekkür ederim.
@egleniyorumlan42433 жыл бұрын
Güzel bir kullanıcı ve kanalsiniz
@Lunitamarissa Жыл бұрын
Çok akıcı çok güzel anlatım fakat fondaki müzik 🎵 gerçekten uzun süre için rahatsız edici olmuş . Emeğinize sağlık ❤
Жыл бұрын
aynı yorumu daha önce de aldım başkalarından, çok haklısınız, çok teşekkür ediyorum ilginize.
@canankanatsiz67510 ай бұрын
Kitabı şu an okuyorum. Şunu merak ettim: ailemizden birinin başına gelen hastalıklar ya da kazalar da bizim suçumuz mu? Kitaptaki karakterin eşinin ölümü onun suçu mu? Kitap bu konuda ne söylüyor?
10 ай бұрын
Merhaba ilginize teşekkürler. Kelimenin birebir çevirisi suç olsa da aslında sorumluluk manasını taşıyor, başıma gelen iyi ve kötü durumların sorumluluğu bana ait. Ve olumsuz düşüncelerimizin, bir nevi kendi kul hakkımıza girişimizin sonuçlarını yaşıyor olabileceğimizi anlatmaya çalışıyor verdiği örneklerle. Hep benim başıma gelir mantelitesi bir noktadan sonra kendini gerçekleştiren kehanete dönüşebiliyor noktasından hareket ediyor. İyi okumalar🌼
@esinyasa21714 жыл бұрын
Melis hanım iyi günler Dediğiniz gibi bende kitabı çok önce almıştım ama şimdi okuyabiliyorum fakat sizin okuduğunuz giriş bölümü ile benim kitaptaki giriş çok farklı sizin okuduğunuz daha açık ve anlaşılır. Sizin Çeviri kimin acaba basım yılı kaç
4 жыл бұрын
merhaba, ne yazık böyle değişmiş olması, benimki Alteo yayınları, sekizinci baskı 2007 imiş aldığımda, ilk basım 2004müş. Şükrü Zafer Serinken İngilizce'sinden çevirmiş.
@esinyasa21714 жыл бұрын
Teşekkür ederim ilginiz için. Malesef benimki farklı Sinedie yayını kaçıncı baskı olduğuda belli değil
@eminebozkurt23063 жыл бұрын
Geçmiş olsun İrade/ sorumluluk videosunu bulamadım 💕
3 жыл бұрын
hatırlatmanız iyi oldu, çekelim bir irade/sorumluluk videosu :) ilginize teşekkürler.
@nurdanyilmaz66263 жыл бұрын
Teşekkürler:)🙏
@gultenozcelik88362 жыл бұрын
Çok sene oldu okudum
@egleniyorumlan42433 жыл бұрын
Umarım videolar devam eder
@Orhanbey30084 жыл бұрын
Hocam kitabin saedece ilk kismimdan kesitlerden bahsetmeniz guzel olmamis bence yaa kitabin tamamimdan ama daha carpici sizi daha cok etkileyen cumlelere keske yer verseydiniz ?
4 жыл бұрын
yorumunuz için teşekkürler, beni etkileyen cümlelere yer verdim zaten aslında, kitabın tamamından bahsetmek istemedim özellikle çünkü alıp okumanızı ve kendi yorumunuzu kendiniz yapmanızı isterim, ben fikir vermek istedim genel anlamda kitaba dair. saygılar.
@Mehmedcoach Жыл бұрын
Merhaba bir yanlışınız olmasın ? Bu yazar hayatta elio d'ana
Жыл бұрын
Yaşayan kardeşi, kendisi vefat etti. Kardeşiyle arasında kitabı sen yazdın ben yazdım tartışmaları olmuştu, araştırabilirsiniz. Sevgiler.
2008 de okuduğum kursun kalemle altını çizizdiğim ve hediye ettiğim kitabı tekrar satın aldırtıınız ;) Baş ucu kitabı
5 жыл бұрын
ne mutlu bana. kesinlikle başucu kitabı :) paylaştığınız için teşekkürler :)
@omercalsr2775 жыл бұрын
Yüreğinize sağlık ama arka fon müziği beni çok rahatsız etti bitiremedim videoyu
5 жыл бұрын
geri bildiriminiz önemli, teşekkürler.
@ferhanwashington6 ай бұрын
Emeğinize sağlık, harika bir anlatım olmuş, ben arka fon müziğini anlatımızla çok uyumlu, huzurlu ve motive edici buldum, tabi videonun üzerinden beş yıl geçmiş ama yine de yazmak istedim 😊
@sonmezcelik52345 жыл бұрын
Merhaba melis hanım.Bende tanrılar okulu kitabının takipçisiyim.Sizin kanalınızlada bu şekilde tanıştım.Başarılar diliyorum. Kanalın ismi konusunda araştırma yapmanızı öneririm zira olumsuzluktan başlıyor.Sevgiler.
5 жыл бұрын
ilginize ve iyi dileklerinize teşekkürler. Olumsuzlukla başlaması ile ilgili ben de düşünmüştüm, doğru bir nokta yakalamışsınız. Zararsız soyadım. Pek çok kişiye sordum kulağa nasıl geldiğini Zararsız Yaşam'ın. Olumsuz kelime kullanmamamız gerektiği, beynin önce olumsuzu duyduğu konusuna hakim olmak galiba ekstra bir hassasiyet getiriyor, bazen ignorance is bliss diyorlar ya :) Hep olumlu tepkiler aldım isimle ilgili, kimsenin aklına olumsuz bir anlam gelmedi. Şahsi düşüncem de zarar kelimesi ayrıca olsaydı örneğin zarar gelmeyen kanal - gibi, belki beyin onu olumsuz algılayabilirdi ama sanki zararsız dendiği anda zaten olumlu bir algı oluşuyor. Belki de soyadıma torpil geçiyorumdur:) Bence u konu da, biz nasıl düşünmek istersek öyle :) Ben pek çok fikir aldıktan sonra olumlu anlam yüklediğim için sorun etmedim, umarım herkese de olumlu niyetler, anlamlar, faydalar sağlar markam, ilginize tekrar teşekkür ederim.
@sonmezcelik52345 жыл бұрын
Evet haklı olabirsiniz.Ama baştaki beş harfi sondaki üç tane olumlama harfi taşıyamayabilir.Her sey gönlünüzce olsun.
5 жыл бұрын
@@sonmezcelik5234 işte siz öyle düşünmek isterseniz öyle olur, ben öyle düşünmeyi seçmiyorum, iyi dileklerinize teşekkürler :)
@yasarcanozbay37224 жыл бұрын
Ben bu kitabı okudum ve bu tür kendini keşif yolculuğuna çıkan kişileri toplayan, doğru yolda adım adım ve emin bir şekilde ilerlemesini sağlayan, pusula görevi gören bir okul (kayıt olunan tarzda bir okul) olduğunu sanıyordum yanılmışım
4 жыл бұрын
merhaba ilginize teşekkürler. yazar aslında bunu somut olarak yapmak istedi, bazı kamplar, dersler verdi kendini keşif için, iş hayatında başarılı olmaya kadar giden bir tablo çizdi aslında. kitap ise kişisel bir keşif yolculuğu üzerinden gidiyor daha çok.
@venividivici22904 жыл бұрын
Bu sakin,sade ve iddiasız tutumun çok iyi geldi. Başarılı olmanı diliyorum...
4 жыл бұрын
ne mutlu, teşekkürler.
@serhanyalcn14493 жыл бұрын
Her şeyin zamanı var ben yeni okumaya başladım
@ΕρμηΚαρρα Жыл бұрын
Dreameri tanımak senin varoluşunun sebebidir.. Bunu bil, sen hazır olduğun vakit dreamer seni keşfeder ve onu tanırsın.. Çünkü o bi zattır sen değilsin
@banucamur71822 жыл бұрын
👏👏👏👏
@islalpaym69982 жыл бұрын
Kendini düzeltmek yanlış"kendini sevmek tir önemli olan.
@egleniyorumlan42433 жыл бұрын
Geçen sene okuyordum anlamamıştım şimdi yeniden okicam
@lalabbasova93404 жыл бұрын
Çok müthiş bir kitap.
@ecedmrblk58984 жыл бұрын
ayrica kitabi kimin yazdigi belli degil, iki danna kardes mahkemelik oldular. elio daha sonra dreamer isimli taneilar okulu cakmasi kitabi cikardi. stefano elio danna iki kardesin isimlerinin birlesimi. kendi kanaatim kitabin yazari stefano dannadir😊 ayrica olumsuzlugun tarifini verip cok yaslanmadan ölüsü de baya konusulmustu yanlis hatirlamiyosam.
Gazalinin 20 ciltlik saadeti kimya kitaplarının yanında devede kulak tüyü sayilabilecek bir kitap.
@Iskender2004dem6 ай бұрын
Bu kitabı okudunuz mu. Çok merak ettim sayenizde. Mümkünse biraz açıklarmısınız
@TeacherEcevit5 жыл бұрын
Konu nedir? Problem nerde?
@selcukerdal1225 Жыл бұрын
Ah be canımm. Okumuşsun ama maalesef anlayamamışsın. Bu kitap kişisel gelişim kitabı değildir . Bazısı bakar şah görür, bazısı da bakar nah misali 😀 Bu kitap tam bir dönüşüm kitabıdır. Olmak yada olmamak bütün mesele bu. Dünya nüfusundan 7,5 milyar insandan sadece yaklaşık 500 bin i insandır kalanı beşer dir . İşte o 500 bin e girmek istiyorsan bu kitap yüce kitabımız kur anı Kerim’den sonra günümüze uyarlanmış tek kitaptır. Saygılar…
@ΕρμηΚαρρα Жыл бұрын
🎉
@umithaliloglu77665 жыл бұрын
Benim hatam...
5 жыл бұрын
birebir çevirisi bu ancak anlamı, benim sorumluluğum. yani iyi ya da kötü diye yaftalamadan deneyimlediğimiz her şeyin sonucunu sahiplenmek, sorumluluğunu almak.
@aysunaysun53093 жыл бұрын
Konuşurken o kadar çok eeeee diyorsunuz ki
3 жыл бұрын
Doğru söylüyorsunuz, hatta bu konuda geçenlerde bir video izledim, bu eee'lere asalak ses deniyormuş, diksiyon eğitimi alabilirim diye geçirdim içimden. Eleştiriniz için teşekkür ederim, değerlendireceğim.
@hercai40254 жыл бұрын
anlatışınız bayağı kötü
@muhammetalialtay93205 жыл бұрын
o kitap sana bir şey katmaz gel ben sana bir kitap söylim bayılacaksın.