Cred ca este una dintre cele mai bune piese radio din toate timpurile: regie, distributie, interpretare, muzica. Realizata fara economie de mijloace. Splendida! Va multumim
@dumitruioja45702 жыл бұрын
Bravo frumos ascult cu placere.
@mioaravelicu25062 жыл бұрын
Piese de care nu te "saturi"să le asculți ! Felicitări !! 👏👏💐 🤗🙋
@alexandru-ionutvoicu7774 ай бұрын
genial :)
@ghitioan3379Ай бұрын
Vocea de pe fundal este tocmai al actorului care juca rolul lui Despot Voda in filmul Alexandru Lapusneanu !
@marilenaserban98742 жыл бұрын
Ce distribuție de excepție.Multumesc
@bucurdragos77712 жыл бұрын
Foarte frumoasa piesa dar din pacate ma tem ca nu are acuratete istorica , Despot Voda nu este contemporan cu Ciubar Voda , sunt peste o suta de ani diferenta .
@eduardmanecuta53505 ай бұрын
Îmi puteți recomand vă rog frumos câteva cărți cu privire la acest subiect?
@horatiuhociung592926 күн бұрын
Corect, piesa nu respectă istoria decât doar așa.... un 50%. Domnul autor minte rafinat.....
@horatiuhociung592926 күн бұрын
Când este vorba despre un personaj istoric nu ai voie să scrii fantezii de dragul literaturii, nu ai voie nici să faci filme (oricât de mare cineast ai fi) în care să modifici adevărul istoric. Ca atare eu am motive să-l consider pe Vasile Alecsandri un mincinos, la fel ca și pe Bogdan Petriceicu Hașdeu, sau pe Alexandru Davila, dar cei trei pe care i-am menționat anterior, autori care au scris despre Despot Vodă, Ștefan Răzvan (și Vidra), sau despre Vlaicu Vodă au fost niște mincinoși amatori și rafinați; putem să-i iertăm. Nu la fel de indulgenți vom fi cu un alt farsoman: Costache Negri (sau Negruzzi) care este cel mai mare mincinos ordinar din toți scriitorii; aberațiile care le-a scris despre Alexandru Lăpușneanu sau despre Jan Sobieski (și plăieșii) nu trebuie trecute cu vederea, ci taxate la modul cel mai drastic !!! Cu adevărul istoric nu te joci și nici nu scrii basme, drame sau balade în care să maimuțărești personaje reale. În opinia mea, Iacob Heraclid Despotul nu a fost un aventurier, deși nu avea os domnesc mușatin și nici vreun mercenar, ci un tip cu o mare experiență în politică europeană a evului mediul și care a vrut să reformeze statul moldav (rămas izolat pe harta Europei). Să întemeiezi școli sau să bați monedă proprie în stat (cu trei secole înaintea lui Cuza) topind argint din patrimoniul bisericilor ortodoxe (care au făcut averi ilicite după ce și-au îndobitocit enoriașii) sunt aspecte care merită a fi consemnate !!! Alexandru Lăpușneanu, cu toată credință lui fanatică în Dumnezeu, nu a fost capabil de nici un proiect reformist. (pentru că era prost !!!)