Multumesc. Acum este clar ce avantaje si ce dezavantaje aduc grinzile intoarse . Mi-ar fi de mare ajutor , o prezentare sau o serie de episoade despre realizarea golurilor tehnice in grinzile normale ! Bineinteles raportat la faptul că nu se recomanda strapungerea grinzilor pentru cabluri sau tubulaturi de aer , decat cu acordul unui structurist .
@EnciclopediaConstructiilor7 ай бұрын
Cu drag! Merci de sugestie, insa raspunsul e simplu: NU se permit nici un fel de goluri in grinzi, deloc, niciodata! Exceptii is foarte foarte putine si doar in anumite cazuri, unde inginerul isi ia raspunderea penala inclusiv asupra sa, ca la un seism major sau din alte cauze, acea grinda nu va ceda, ori sa nu uitam ca o data ce inginerul pune semnatura/stampila, raspunde inclusiv penal in caz de ceva! Normativul nu prea da voie, in practica, conform parerilor personale ale doar unora ingineri isi iau asa raspundere. Noi in toata experienta noastra, doar o data inginerul ne-a permis, insa la un subsol si doar cu ingrosarea grinzii si supra-armare pentru doar un traseu de 110 mm.
@salcudeanantonio13657 ай бұрын
Prezent ca de obicei!!!🫡🫡🫡
@EnciclopediaConstructiilor7 ай бұрын
Salutare!
@Johnny-eh6rp7 ай бұрын
In Romania faceți case?
@EnciclopediaConstructiilor7 ай бұрын
Deocamdata nu, doar consultanta.
@willblack85757 ай бұрын
daca se vine cu o sapa deasupra polistirenului, chiar mai trebuie prins cu spuma fiecare placa asa?
@EnciclopediaConstructiilor7 ай бұрын
Da, deoarece se poate misca, se poate dezlipi si lua vantul, se poate ridica in sus la pasire. Macar mai superficial, insa putin incleiete placile trebuie.
@mihaițală5 ай бұрын
@@EnciclopediaConstructiilorva salut! Cum se poate termoizola corect un balcon pentru a evita puntea termica ,care a fost turnat o data cu placa etajului?
@andreiigalan7 ай бұрын
Bună ! Cum as putea sa iau legătura cu dumneavoastră cu o posibilă colaborare în realizarea unei case ?
@EnciclopediaConstructiilor7 ай бұрын
Salut. In descrierea de sub fiecare video, sunt date de contact.