Chiar ieri am pus in opera la o casa in Oradea. E foarte simplu de lucrat cu acest material, chiar nu e nimic sci-fi. Am pus doua straturi de 20 cm, iar compactat a iesit undeva la 30 de cm.
@claudiualin19922 жыл бұрын
Ce pret are?
@napoleono162 жыл бұрын
@@claudiualin1992 eu am luat anul trecut, inainte de scumpirii. Acum cred ca e in jur de 60 eur/mc + TVA
@napoleono162 жыл бұрын
@@claudiualin1992 sa mai dezvolt un pic calculele. Am pus un start de 40 de cm (=2.5mp/mc), compactat a ajuns la 30 cm, care ar fi echivalent cu 15 de polistiren.
@monicamarinescu81852 жыл бұрын
@@napoleono16 se poate lua din timp si tine afara? Trebuie acoperit? Trebuie ferit de umezeala? Ideea e ca l-as lua din timp, am inteles ca vine destul de greu din Ungaria.
@napoleono162 жыл бұрын
@@monicamarinescu8185 eu am luat toamna si am pus in opera abia anul urmator in primavara. Statea in big-baguri pe paleti, fara probleme. In principiu ea rupe capilaritatea, deci nu ar trebui sa fie probleme la umezeala, dar totusi sa nu lasati sacii in apa :D
@codreanujula58712 жыл бұрын
MULȚUMESC PENTRU INFORMAȚII
@mavram2 жыл бұрын
As fi interesant despre hempcrete in alt filmulet. Daca ai informatii din domeniu.
@gbyr30112 жыл бұрын
🙋♀️Interesant!👍
@hardoxion1923 Жыл бұрын
Super tare
@paulr40352 жыл бұрын
Salut Marius, ce parere ai despre fundatiile de la casele usoare formate din suruburi infipte in pamant si cofraje din plastic??? Mersi
@ContraVsGigi2 жыл бұрын
Exact ce voiam sa aflu in perioada asta, multumesc.
@DanielaHobaj2 жыл бұрын
@nelec68422 жыл бұрын
Eu am folosit sub placa de radier 15 cm în loc de pietriș pentru a rupe capilaritatea, desigur peste geotextil, și peste am pus 10 cm xps 300.
@imiplacesaconduc63022 жыл бұрын
Foarte interesanta aceasta solutie! Mai ales ca provine din materiale reciclate, care altfel ar umple campiile patriei.0
@gabrieltalnaci57242 жыл бұрын
Salutare, mulțumim mult pt material. F bun! 👏👏 Intrebare : pt constructii "clasice romanesti" betoane, caramida, bca etc vare sunt grele, solide, cu mult fier in ele, merge? E recomandat? Am discutat cu omul de la Energocell când eram in etapa asta si mi-a spus ca nu prea e recomandat. Mai mult pt structuri usoare din cele descrise de tine. Mulțumesc
@bughi8e2 жыл бұрын
salut, s-ar putea folosi si pe un acoperis tip terasa ca strat suplimentar de termoizolare peste hidroizolatia aplicata?
@rads1034 ай бұрын
noul azbest ? in sine sticla nu-i periculoasa dar mixul de metale grele si alte substante care impiedica reciclarea ei noi le bagam sub casa nu ? sa le spele apa catre toata curtea si pe urma sa ne bucuram de praful din sticla pe seceta ca sa-l inspiram...nu poluam cu polistiren ci cu praf de sticla...foarte sanatos ce sa zic
@starlite50972 жыл бұрын
Salut, foarte interesant video-ul. Urmeaza cand vine acum vreme buna sa incep la fundatie si ma gandeam ca daca vreau sa folosesc pietrisul asta, ar trebui sa fac niste calcule sa vad cum e raportul de pret daca as pune pietris normal sub planseu + polistiren extrudat sub planseu si in exteriorul fundatiei sau doar pietris din asta de spuma de sticla. (Am un buget mai restrans). Stii tu Marius ceva legat de cum ai iesi cu pretul daca inlocuiesti alte materiale cu pietrisul asta? Mersi.
@starlite50972 жыл бұрын
Un metru cub de pietris la energocell e 73 euro, adica 361.09 lei momentan. Deci ar fi 1.3 metri cubi ca sa scot 1 metru cub tasat. Daca 10cm latime de pietris e echivalent cu 5 cm de polistiren extrudat, asta ar insemna ca am nevoie de volum dublu. Deci ca sa inlocuiesc 1 metru cub de polistiren extrudat (sa zicem ce pun pe exteriorul fundatiei), mi-ar trebui 2.6 metri cubi de pietris din spuma de sticla. Ar rezulta 938.834 lei pentru pietris cat sa inlocuiesc 1 metru cub de polistiren care costa 644.54 lei/metru cub la un furnizor random. Nu stiu cat costa sa inchiriez ceva de tasat si cat ar costa spuma si adeziv pentru polistiren ca sa il lipesc. Daca stie cineva aceste informatii in plus va rog sa-mi spuneti sa vedem cum ar iesi costul.
@mariusceterchi52692 жыл бұрын
@@starlite5097 la costul variantei cu polistiren trebuie sa adaugi costul pietrisului de umplutura care se pune sub el, iar tasarea o scoti de la ambele calculatii pt. ca e necesara si intr-un caz si in celalalt, deci se echivaleaza. Legat de pretul pietrisului de la energocell, observ ca e identic cu cel pe care l-am platit eu pt. 1mc de beton B250 acum 2 luni.
@clockworktech50962 жыл бұрын
Salut. Te rog sa precizezi cine este furnizorul din debrecen sau cum sa il gasesc. Urmeaza sa imi fac fundatia la casa si eu sunt foarte aproape de granita cu Ungaria. Edit: am ajuns la partea in care precizezi, mersi
@cataliniordachescu12 жыл бұрын
Aflasem de acest tip de material de cca 2 ani, venea din Cehia. este mai ieftin acesta? dar calitativ?
@favcrissbro3293 Жыл бұрын
Salut,în primăvara o sa ma apuc de construcția unei case pe pământ,suprafață de 100mp,cum as putea sa obțin asemenea umplutura și ce cantitate ar fi recomandata?mulțumesc mult
@catalinanton82152 жыл бұрын
Salutare! Am și eu o întrebare. Am un teren care era sub nivelul vecinilor, în urma cu aproximativ 8 ani am băgat pământ și moloz pentru a-l înalta ( a fost înălțat aproximativ 1,5 - 2 metri). Acum as vrea sa construiesc o casa din cărămidă sau BCA pe acel teren. Este în regula sa construiesc pe acel pământ în condiția în care a fost înălțat?
@buca96962 жыл бұрын
Poate pe viitor o sa se inventeze metode de a face placi din spuma de sticla si pentru fatade.
@radugoran37142 жыл бұрын
Nu e practic pe fatada pentru ca e totusi mai greu decat materialele traditionale si in plus adauga mult la grosimea peretilor adica pierzi spatiu util.
@CM-sj9pb2 жыл бұрын
@@radugoran3714 poate să stea pe fundație și n-are treabă.
@AlexandruCucu2 жыл бұрын
Pentru fațade există vata de sticlă sau cea minerală. Nu ai nevoie de rezistența la compresiune a spumei pentru o fațadă.
@CM-sj9pb2 жыл бұрын
Dacă să pui pietriș de sticlă sub pereu, pata de "temperatura foarte joasă " poate să nu ajungă la fundație.
@vasilestefan1247 Жыл бұрын
Cind se pune acest pietriș
@andreicernusca16982 жыл бұрын
O metoda ingenioasa de reciclare și refolosire. Dar,din punct de vedere financiar,termoizolarea cu acest pietriș de spuma este mai rentabila decat folosirea polistirenului extrudat?
@pleomacl2 жыл бұрын
eu cred ca da numai pui pietris ca si ala costa si numai pui polistiren deci cred ca spuma asta e cel mai bun lucru posibil inlocuieste 2 lucruri si pretul cred ca e la fel daca aduni cele 2 mentionate inainte
@mihailfelixdumitresc2 жыл бұрын
Salut Marius. este un lucru pe care nu-l inteleg: de ce as pune aceasta ''piatra'' sfaramicioasa sub talpa de fundare ? Greutatea casei o va tasa + sfarama partial si in plus, daca se comprima 30%, nu se strica cota de fundare si talpile de fundare ajung sa lucreaza diferit ? Casa ajunge gradual la masa ei finala, ceea ce inseamna ca fie pietricelele se scufunda in pamant fie se sfarama. Nu vor ramane in starea in care au fost asezate in groapa de fundare. Dupa mine, aceasta solutie STRICA felul in care casa se infrateste cu pamantul. Simularile de termoizolatie la fundatie sincer, nu prea ma intereseaza atata timp cat pun niste pufuleti sub fundatie care se lasa si sfarama. Daca apa meteorica din sol ajunge la fundatie, cu sau fara aceste pietricele, ea oricum va intra in contact cu betonul. Pentru parte de talpa de fundatie, nu te supara, dar nu cred ca este asa cum spui tu. Pentru folosirea sub placa peste fundatie, poate fi o solutie, dar sincer pietrisul si polistirenul extrudat mi se par mai potrivite chiar si daca pui mai mult de 20 cm de pietricele de sticla. Poate prin poduri sau terase circulabile si-ar putea gasi utilizarea corecta, insa SUB talpile de fundare nu mi-as pune asa ceva niciodata. In plus de asta, suprafetele verticale ale fundatiei sunt mult mai radiante decat cea orizontala; la o grinda de fundare de inaltime 90 cm si 40 cm latime de fundare , la fiecare metru liniar de fundatie voi avea 1,8 mp de suprafata radianta verticala si 0,4 mp de suprafata radinta orizontala. Mai bine ma ''ocup'' sa termoizolez cei 1,8 mp decat cei 0,4 mp. Iar din punct de vedere structural, as vrea si eu sa vad niste studii, niste simulari ale acestor pietricele sub talpa fundatiei, cum impacteaza ele relatia casei cu solul, etc. Nu ma apuc asa sa arunc niste pietre friabile pe fundul gropii doar pentru ca sunt din sticla recuperata. Si oricum sticla se face din nisip si calcar, ca atare unde este exact castigul cu aceasta piatra ? Care este virtutea acestui material de fapt ? Banii ? Faptul ca este . asa cum spui tu, 3 in 1 ? Si oricum nu este documentata partea de rezistenta.
@cristinamoldovan8546 Жыл бұрын
Bună, aș dori un nr de contact . Mulțumesc.
@cristinamoldovan8546 Жыл бұрын
Bună , aș dori un nr de contact
@mihailfelixdumitresc Жыл бұрын
@@cristinamoldovan8546 Aș putea să intreb de ce ?
@dorin22122 жыл бұрын
casa Buhnici are fundatia facuta pe asa ceva
@crissstim3 ай бұрын
Casa pe parter. Dar pentru o casa cu 3 nivele?
@narcissecara22872 жыл бұрын
Salutare cat ar costa o casa pe sol aproximativ 70 de metri pătrați ,pe structura din lemn la roșu , având în vedere deschiderea la strada de 12 m iar adâncimea in teren are 50 de metri . Suprafața totală a terenului ar fi de 600 metri pătrați , asta daca ar fi posibil
@CM-sj9pb2 жыл бұрын
Bună ziua, 50 de cm de pietriș de sticlă cu câți cm de polistiren extrudat se compară?
@gabrieltalnaci57242 жыл бұрын
Cam 2 cm de pietriș de spuma de sticla la 1 cm de extrudat
@CM-sj9pb2 жыл бұрын
@@gabrieltalnaci5724 mulțumesc.
@luk58272 жыл бұрын
Cel mai bine e sa pui EPS 120 sau EPS 150 sub shapa SI peste placa fundatiei , si ai rezolvat problema. Va iesi mult mai ieftin decat spuma de sticla sau XPS-ul .
@luciflash2 жыл бұрын
@@luk5827 nu rezolvi problema complet. De exemplu nu ai cum sa tratezi colturile (îmbinarea dintre fundație și placa). Zona respectiva n-o sa fie izolata corespunzător.
@luk58272 жыл бұрын
@@luciflash Majoritatea detaliilor de executie de la casele pasive din vestul europei au aceasta solutie : EPS 120 sau EPS 150 sub shapa si peste placa fundatiei , si NU spuma de sticla sau XPS sub placa fundatiei .
@merixciurel30382 жыл бұрын
Cand lucram eu cu foamglas, multi nu erau nascuti!