Termoizolarea soclului - alegerea materialelor potrivite

  Рет қаралды 40,754

Enciclopedia Constructiilor

Enciclopedia Constructiilor

Күн бұрын

Daca doresti o casa eficienta energetic, o casa care sa consume mult mai putin pentru incalzire si racire, si in care sa cresti confortul, protejand si structura casei, ai nevoie sa termoizolezi inclusiv soclul casei. In acest sens, nu toate materialele de termoizolatie sunt potrivite pentru izolarea peretilor fundatiei pana la fatada, iar in acest video venim cu o lista de materiale potrivite si nepotrivite pentru lucrarea data.
Fii parte în Comunitatea noastra: www.youtube.co... (subscribe)
Facebook: / enciclopediaconstructi...
Website: enciclopediaco...
Servicii: premiumhouse.md/
Sustine proiectul pe Patreon: / enciclopediaconstructi... Multumesc.
Email: enciclopediaconstructiilor@gmail.com
Multumesc de vizionare, va doresc o zi frumoasa!
Copyright © 2022 Begu Valentin. Toate drepturile rezervate.

Пікірлер: 66
@cristifiliptimbrado8944
@cristifiliptimbrado8944 Жыл бұрын
Salut, am observat că ați montat polistirenul extrudat XPS peste membrană bituminoasă. Ce adeziv este folosit ca să adere aceste 2 suprafețe ?
@rutierRO
@rutierRO 9 ай бұрын
salut , o intrebare , am o casa veche la hotar cu vecinu si nu am acordul sa sapt sa hidroizolez fundatia , cum as putea rupe urcarea apei in zidarie? vreau sa pun polistiren de 15 pe zid si 10 extrudat pe soclu si ma gandeam ca poate exista ceva de pus fix in zona in care este banda de bitum dintre zid si fundatie , daca voi folosi adeziv de polistiren si se va unii adezivul de pe soclu cu cel de pe zidarie banuiesc ca umezeala va urca in sus de asta caut o solutie ca umezeala sa nu depaseasca soclul casei prin izolatie.
@yduRteKh
@yduRteKh 9 ай бұрын
Poti indeparta tot solul de langa fundatia unei case vechi pentru termoizolare? Multumesc, va urmaresc toate sfaturile bune. Respect.
@filipdiana5640
@filipdiana5640 Жыл бұрын
Am turnat temelia,pot săpa pe lângă ea sa o hidrolez și termoizolez?
@josseprossi6837
@josseprossi6837 2 жыл бұрын
Salut. Cu ce ati lipit placile de polistiren la partea soclului cu spuma sau cu adeziv bituminos?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Salut, raspunsul va fi in video urmator.
@ionutambrose2587
@ionutambrose2587 2 жыл бұрын
Ce parere ai de spuma Porotherm pentru zidit?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
50/50. E posibil, se face asa, insa personal am merge pe varianta cu mortar-adeziv.
@stancugabriel1670
@stancugabriel1670 7 ай бұрын
Pot sa pun după ce sap, banda de plastic deaia cu bule s-o pun pe margini când torn în pământ este bine niste sfaturi va rog
@ionene5021
@ionene5021 2 жыл бұрын
Salut! Pentru o izolație cât mai buna, nu cu pretenții de casa pasiva, cam ce grosime a polistirenului ar fi recomandata?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Salut. Pentru zona soclului - minim 10 cm.
@ionene5021
@ionene5021 2 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Mulțumesc!
@claudiugabrielteaca1789
@claudiugabrielteaca1789 2 жыл бұрын
Bună ziua. La min.1:53 spuneți polistiren extrudat XPS, vreau sa știu dacă mai există și altfel de polistiren extrudat , de exemplu BTF am mai intalnit. Este altceva sau doar denumire diferită în funcție de producător? Mulțumesc
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Buna ziua. XPS = extrudat. EPS = expandat. Sunt doar prescurtari. Producatori deja is o duzina, eu am folosit de la Tehnonikol.
@decebalusdacicus
@decebalusdacicus 21 күн бұрын
Te rog, poate vezi mesajul si ma ajuti cu o solutie! Am o fundatie facuta acum 15- 20 ani...si intre timp hotii mi-au taiat mustatile/ fierul stalpilor! Au mai ramas 3-4 cm de fier/ mustati deasura fundatiei! Ce se mai poate face? Sa fac gauri cat mai adanc si sa bat fortat bare de fier, eventual punand si ancora chimica in acele gauri si apoi sa sudez acele bare de cioturile care au ramas? Sa fac stalpi ceva mai masivi din caramida plina in locul celor din beton armat? Ps:Casa era gandita/ proiectata cu 3 camere (caramida porotherm) doar pe parter, iar fundatia respectiva fusese facuta cu mult simt de raspundere/ supradimensionata ca sa zic asa!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 21 күн бұрын
Salut, da se fac gauri in zonele de suprapunere a urmatoarelor bare ale stalpilor undeva 50-60 cm in jos, ancora chimica foarte buna, si numaidecat chemati un inginer sa va dea solutiile exacte.
@florentinabarbulescu4402
@florentinabarbulescu4402 2 жыл бұрын
Bună ziua. Ce se face mai întâi? Se termoizoleaza soclul și apoi se pune cimentul, sau se pune mai întâi beton și apoi se continuă cu polistiren extrudat? Am izolat pereți cu polistiren expandat de 10 iar la soclu echipa vrea să pună izolația și apoi cimentul pe jos . Cum este corect? Mulțumesc de răspuns.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Buna ziua, despre care ciment vorbiti, care structura? Nu ne este clar.
@newlife6949
@newlife6949 2 жыл бұрын
Salut! Stiu ca aici se discuta de izolatia cladirilor civile, dar ce ai recomanda pentru izolarea unei autorulote unde avem disponibili c.c.a 5cm grosime? Din ce am vazut uni folosesc spuma poliuretanica cu celula inchisa, alti vata bazaltica cu folie de aluminiu, alti polistiren extrudat, izolant armaflex... Ce se preteaza cel mai bine in situatia asta unde intr-o parte avem tabla iar in celalata placaj MDF?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Salut, cam toate cele mentionate de dvs pot fi folosite, deja fiecare venind cu particularitatile ei. Oricum se asemana ceva cu situatiile caselor din containere maritime, avem 2 video-uri despre ele, de acolo credem ca puteti sustrage ceva idei.
@newlife6949
@newlife6949 2 жыл бұрын
Mersi!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
cu placere!
@maddiemoe5335
@maddiemoe5335 2 ай бұрын
Folosesc polistiren expandat grafitat de 10 la fațade iar pentru soclu mi s-a recomandat polistiren extrudat de doar 3 cm. Vorbesc de o zona sudică in România unde iernile nu mai sunt ce au fost odată dar verile sunt din ce in ce mai calde. E okay grosimea extrudată recomandata?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 ай бұрын
Chiar si pentru zona sudica, eu as merge cu 150 mm grafitat la fatada si 100 mm extrudat la soclu si fundatie.
@maddiemoe5335
@maddiemoe5335 2 ай бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Mulțumesc frumos pentru răspuns. Aveți un video unde vorbiți de ce detalii trebuie sa țin cont cand aleg un adeziv? Gen aderență la anumite produse, permeabilitatea, absorbție etc? Echipa folosește de obicei thermouniversal de la ceresit dar am gasit si recomandare pentru baucem CT 15 pentru ca specifică pt polistiren grafitat. Insa recomandarea de la swisspor imi zice de lambda adh si m-au blocat pentru ca nu stiu la ce sa ma uit in fișa tehnică ca sa aleg bine.
@costelripa
@costelripa 2 жыл бұрын
Salutare! Am și eu o situație! Fundația casei mele este din beton ciclopian și nu a fost hidro și termoizolata! Pot face aceste lucrări doar la elevație? ! Nu mai pot sapă pe lângă casa 1m sa fac izolatie! Mulțumesc anticipat pentru răspuns
@mirceamiradisoundevents5141
@mirceamiradisoundevents5141 2 жыл бұрын
o intrebare. ce părere aveti de sticla provenita de la sticlele termopan sparte pe santier se pot pune sub placa de beton de la cota -10.Multumesc
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Salut. Faceti hidroizolatie injectabila, si apoi deja hidroizolati si termoizolati ce puteti. Insa e doar o varianta de compromis, in mod normal, ar trebui totusi sa sapati imprejurul fundatiei. Sticla sparta obisnuita NU E TERMOIZOLATIE! Ca sa devina spuma din sticla expandata, trebuie sa EXPANDEZE, trebuie prelucrata termic (si nu numai).
@Adrian.m60
@Adrian.m60 2 жыл бұрын
Salut, sunt din România, o întrebare Rep.Moldova are magazine oline gen horbanc etc, ma interesează anumite materiale de construcții ,de exemplu fier betonul , dacă îmi poți recomanda . Mulțumesc.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Salut, avem cateva magazine online, insa va zicem sincer din propria experienta: suntem departe de online-ul european, poti vedea in magazinul online un pret, iar cand cumperi, sa vezi ca: a) au uitat sa schimbe pretul online, si asa e mai scump, b) nu au pe stoc, c) nu au deloc produsul dat deja. Am vrea noi sa avem Hornbach in Moldova sau alte site-uri de genul, insa din pacate, la noi mai mult se ia offline. Legat de armatura - a crescut pretul cu 50% de cand a inceput razboiul in Ucraina, ajunge pe la 1500 euro/tona... fluctuatiile sunt foarte mari. Un pret corect aflati doar sunand la companiile ce vand fierul (mai toate au website).
@Adrian.m60
@Adrian.m60 2 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor e o criza peste tot de otel beton, nu înțeleg numai în Rusia și Ucraina se fabrica???, iar preturile dintre Md și ro sunt mari , adică dacă as cumpăra tot fierul pentru o casa ,se merita sa l cumpăr din md, eu asa zic.
@florianconstantin7796
@florianconstantin7796 2 жыл бұрын
Pe ințelesul tuturor. Case in Romania construiți?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
La ziua de azi - inca nu (avem doar idei pe viitor la un anumit moment sa ne largim si in Romania)! Insa ca o paranteza, daca razboiul din Ucraina degenereaza si in Republica Moldova, nu excludem nici ideea de a ne muta in Romania mai devreme. Deci pe viitor, never know...
@Alin88-03
@Alin88-03 2 жыл бұрын
Salut! O părere te rog despre urmatoarea manoperă. Vreau să construiesc o casa.. pentru pereți vor fi blocuri ceramice de 30cm. Eu pentru fundatie aș vrea să fac în felul următor: Săpat șanțurile exterioare de 60 cm lățime și pentru izolarea fundației din pământ să folosesc polistiren extrudat de 10 cm (pentru că mai gros parcă se găsește greu), să lipsesc două plăci între ele așa având 20 cm grosime. Dupa în șanțuri să așez pe partea din exterior membrană cu crampoane și polistirenul extrudat 20 cm fiind două plăci lipite între ele și să torn betonul. Ce părere aveți despre asta? Ce ar fi în minus de dumneavoastră că plăcile de polistiren ar veni direct în contact cu betonul fără amorsă și acea mastică bituminoasă.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Buna ziua. In primul rand, toata solutia nu trebuie dictata de dvs, ci doar de un inginer structurist si arhitect pe baza calculelor exacte cazului dvs. In al doilea rand, raspunzand strict la expunerea dvs: - 20 cm de polistiren la fundatie e foarte bine, ca la o casa pasiva. - In rest, ideea dvs e rea complet. Se practica doar de companiile si brigazile care vor sa faca economii in detrimentul calitatii. O fundatie turnata direct in sol, fara hidroizolare, e o fundatie expusa la multe actiuni ale apei si altora din sol ceea ce nu e bine nici pentru ea, nici pentru intreaga structura; e o fundatie neregulata (daca nu se foloseste cofraje exacte in ambele parti a talpii, elevatiei etc) care se va comporta posibil neregulat; e o fundatie; e o fundatie unde se va duce mai mult beton decat se va duce la o fundatie regulata... si exemplele pot continua. Priviti etapele executate de noi si prezentate in video-urile noastre, noi asa recomandam!
@Alin88-03
@Alin88-03 2 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Am urmat mai multe video de pe canalul tău și am văzut cum ai făcut fundația. Deci prin ceea ce zici înseamnă că toate funcțiile care sunt turnate direct în șanț sunt executate eronat chiar dacă în acel șanț pui membrană cu crampoane și polistiren extrudat. Aveam în gând să dau cu acea amorsă și mastică bituminoasă doar soclul în interior și exterior. Nu știu de ce la mine în comună nu am văzut nici măcar la o persoană să facă izolație pentru fundației. Toți sapă șanțurile, toarnă beton până la umplerea lor și de aici începe cofrag, fier.. doar in elevație. Plachiază soclul cu 5 cm polistiren extrudat și 10 cm polistiren expandat pentru pereți. Prin acest fapt îmi dau seama cât de greșit construiesc poate 90 % din oameni. Ce inginer structurit și arhitect? N-am văzut în viața mea unul la noi în comună. Când vă aud zicând că mergeți la un structurit, arhitect că el face absolut totul mă apucă impresia că nu trăiți în România. Vară-mea a făcut casă anul trecut din BCA la 3 km de Craiova într-un cartier nou. Știu că a plătit proiectul 1500 euro și nu am văzut urmă de inginer pe șantier s-au ce o mai trebui. A plătit o echipă și s-au apucat de treabă... Șanțuri, stâlpi aia de fier puși la toate colturile și turnat ciment, fără gram de izolație. A doua zi au început să așeze cofrajele pentru elevație, armatura și din nou ciment. Cred că o zi a lăsat cofrajul și după s-au apucat de umplut cu pământ în interior și la urmă placa pe parter la fel fără gram de izolație. După s-au apucat de ridicat pereți pe parter cu BCA, au cofrat toate colturile și au tornat stâlpi, boiandruci, centura... Deci fiind din BCA nici vorbă de cadru din beton cum ai făcut tu. Am procedat exact cum s-ar construi cu blocuri ceramice. Au tornat placa peste parter și continuat la fel etajul. Cum a putut construi toată această minune? Unde a fost arhitectul și inginerul de șantier? Să nu îmi ziceți că este doar o întâmplare că eu pe unde am fost numai așa am văzut că se construiește. Nu știu cum aveții așa echipă de meșteri la casa dumneavoastră să facă toate acele lucrări atât de bine. Probabil că eu nu aș mai construi niciodată casa mult visată dacă ar fi să caut o echipă ca a ta.
@cosminbruna9885
@cosminbruna9885 2 жыл бұрын
Salut, Tocmai am trecut prin aceasta etapă (fundație și izolat cu 20cm). Singurul sfat pentru a ieși cât de cât perfect este să torni fundația și atât! Apoi mai pierzi 2 zile, vara când este uscat și sapi în jurul fundației, o tencuiești și apoi plachezi. Crede.ma este singura soluție pentru a nu irosi materialul, timpul și banii tăi. Eu așa recomand.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Un raspuns scurt ar fi urmatorul: nu e vina noastra, ca marea majoritate NU SUNT SPECIALISTI, si nu construiesc corect! Nu e vina noastra ca in echipele/brigazile ce construiesc case, NU E NIMENI CU STUDII! Nu e vina noastra ca coruptia si indiferenta de calitate (si lipsa controlului de stat deseori) este in mare parte inexistent! Invitati orice inginer, arhitect sau profesor pe acele santiere, toti o sa isi puna mainile in cap! (atat in Romania, cat si Moldova). Iata de ce, atat noi, cat si altii din Romania incercam prin materialele video sa prezentam oamenilor simpli care vad toate acestea, ca nu e tocmai corect ce vad! Mai departe e treaba fiecarui beneficiar sa isi faca casa cu cine vrea, sa creada in ce informatii vrea, sa respecte normativele sau nu.
@claudiugabrielteaca1789
@claudiugabrielteaca1789 2 жыл бұрын
Bună ziua. La min 1:53 spuneți polistiren extrudat XPS, vreau sa știu mai există și altfel de polistiren
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Salut, deja v-am raspuns, XPS = extrudat. EPS = expandat. Sunt doar prescurtari.
@claudiugabrielteaca1789
@claudiugabrielteaca1789 2 жыл бұрын
Mulțumesc pentru lămuriri. O zi bună
@alexilie3625
@alexilie3625 2 жыл бұрын
Mai continuați lucrările ținând cont de situația politică din apropierea țării? 🙂
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Acestea sunt lucrari realizate si filmate inainte sa inceapa razboiul in Ucraina.
@alexilie3625
@alexilie3625 2 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor am înțeles, vroiam să știu pe viitor dacă vor continua
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Sunt ceva lucrari ce le-am inceput inainte de razboi, care de saptamana viitoare avand temperaturi pozitive le vom finisa deoarece nu le putem lasa asa, insa dupa... vom vedea... nu excludem o pauza.
@danutc9043
@danutc9043 2 жыл бұрын
👍
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Danke!
@cristiandamian6272
@cristiandamian6272 2 жыл бұрын
Cum de ati reusit sa nu petreceti bca-urile exact pe mijlocul lor?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Cerem scuze dar nu am inteles intrebarea pe deplin, puteti sa o reformulati va rugam?
@cristiandamian6272
@cristiandamian6272 2 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor , capatul unui bca, nu pica pe mijlocul bca-ului de pe randul de sus. Sau de jos.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Am inteles. Nu e obligatoriu sa fie fix pe mijloc. Standardele cer sa fie o petrecere de minim 15 cm. Ce si cum am facut, vedeti pe larg in video-urile despre zidaria din BCA, sunt mai multe episoade, si in toate se explica inclusiv si cum am zidit, cum am calculat petrecerile si altele.
@gabrielbuze6014
@gabrielbuze6014 2 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor va asteptam la Cluuuuuj :)
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
@@gabrielbuze6014 Merci de invitatie! Ne primiti? Plus, credeti ca merita?
@MrMysha99
@MrMysha99 2 жыл бұрын
are vreo problema daca pun polistiren extrudat pe soclu sa fie la nivel cu fatada,fara delimitarea aia de spatiu de spatiu sa fie totul la un nivel?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Cerem scuze, dar nu am inteles bine intrebarea. Oricum trebuie ca totul sa fie la un nivel! Ulterior va veni fatada, iar placile ei trebuie sa fie puse in rand, drept, una dupa alta, nu una mai sus, alta mai jos...
@MrMysha99
@MrMysha99 2 жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Delimitarea soclul casei ,retras sau la nivel
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 жыл бұрын
Acum am inteles. Noi il facem restras, adica 20 cm izolatie are soclul, 30 cm izolatie are fatada. In alte cazuri tot retras cu minim 5 cm l-am face, insa cu profil cu picurator. Totusi depinde de ce ii place beneficiarului sa vada. Oricum termoizolatia fatadei mai bine e mai groasa decat acea a fundatiei (nu anume a soclului, ci a fundatiei, deoarece termoizolatia soclului e doar continuarea din talpa sau de minim -1 m adancime a fundatiei, ce merge pana la acea de fatada).
#122 Spacluirea si hidroizolarea soclului. Obligatoriu! #casapasiva #passivehouse
21:19
Enciclopedia Constructiilor
Рет қаралды 177 М.
The IMPOSSIBLE Puzzle..
00:55
Stokes Twins
Рет қаралды 143 МЛН
What type of pedestrian are you?😄 #tiktok #elsarca
00:28
Elsa Arca
Рет қаралды 23 МЛН
Happy birthday to you by Secret Vlog
00:12
Secret Vlog
Рет қаралды 6 МЛН
#54 Termoizolarea fundatiei cu polistiren extrudat #casapasiva #passivehouse
16:28
Enciclopedia Constructiilor
Рет қаралды 70 М.
#59 De ce am pus membrana cu crampoane HDPE la fundatie #casapasiva #passivehouse
8:40
Enciclopedia Constructiilor
Рет қаралды 89 М.
Construcție casă! (etapa 1: fundația)
19:54
Constructii in Detaliu
Рет қаралды 131 М.
CUM SE MONTEAZĂ CORECT TERMOSISTEMUL CU VATĂ BAZALTICĂ - CASEBUNE.RO
24:34
Case Bune (CaseBune.ro)
Рет қаралды 23 М.
Eliminare umiditate perete / prima parte
10:15
Cornel Construct
Рет қаралды 19 М.
Cum se realizează fundația unei case?
55:19
Marius Soflete
Рет қаралды 270 М.
The IMPOSSIBLE Puzzle..
00:55
Stokes Twins
Рет қаралды 143 МЛН