Sayın hocam, Bence çok güzel bir noktaya parmak basmışsınız. Soran arkadaşa da teşekkür etmek gerekir. Şahsım adına naçizane fikrimi söylemek istedim : Tüm eğitim hayatım boyunca hep ‘detaycı’ olmuşumdur. Bundan dolayı lise yıllarımdan başlayarak sevdiğim herhangi bir dersin piyasadaki tüm soru banlarını çözmeye çalışmışımdır,konu anlatım kitaplarını da okumaya çalışmışımdır😅. Arkadaşlar bunu sadece dersi sevip,sorularını çözdükçe kendimi tatmin ettiğimi düşünüyorlardı ve dile de getiriyorlardı. Elbette bu da oluyordu😅 ama beni asıl tatmin eden kısım bilginin gerçekten doyuruculuğu,bildiklerimi farklı şekilde sentezleyip soruyu ‘gerçekten’ bilerek çözmekti. Tıp fakültesinde de aynı durum devam etti. Her ders için hem dershane kaynaklarını hem de textbook kaynaklarını sentezleyip kullandım. Çok da faydasını gördüm. Özellikle kurul sınavlarında olaya farklı açıdan yaklaşmak hem kendime güvenimi arttırıyordu hem de karşı tarafa bildiğimi daha çok gösterebilmemi sağlıyordu. Tabii bu ‘detaycılığın’ sonucunu TUS’ta da gerçekten güzel bir sonuç alarak taçlandırdım☺️. Kısacası fakültedeki arkadaşlara diyeceğim şudur: Tıp fakültesi ‘gerçekten’ diğer fakültelerden farklıdır ve hepimiz bunun farkına varıp,bu farklılığın hakkını vermek istiyorsak,özellikle de meslek hayatımınızın temelinin ‘insan hayatı ve sağlığı’ olduğunu unutmazsak,sayın hocamın da dediği gibi ek kaynak kullanıp,makale taramak bizlere külfet değil aksine daha donanımlı doktorlar olarak mezun olmamızı sağlayacak temel ilkelerden biri olmalıdır diye düşünüyorum. Çenem düştü 😂. Saygılar🤚🏻😊.
@oguzhanackaln3 жыл бұрын
Uzmanlık sınavlarına hazırlanırken kaynak kitapların spesifik bölümleri gerçekten yararlı olabiliyor. Farklı dershanelerin kitaplarında eksik kalan kısımları ya da güncel olmayan bilgileri yakalayabiliyorsunuz ama konuyu anlamak için kaynak kitap açıp okumak oldukça vakit kaybettiriyor.
3 жыл бұрын
Evet biraz vakitle de alakalı işte, eğer sınava son birkaç gün kala çalışmaya başladıysan kaynak kitap pek de senlik olmayabiliyor, ama (efsanelerde bahsedildiği gibi) günü gününe çalışan bir öğrenciysen bu kaynak kitaplar çok faydalı oluyor kesinlikle.
@aysegulakyildiz3 жыл бұрын
özellikle "uzmanlık körlüğü" kavramı için teşekkürler, bazen tartışma meclislerinde anlatmaya çalışıp bilemediğim bir şeydi, aydınlandım 😎
3 жыл бұрын
Rica ederim :)
@nanelimon65003 жыл бұрын
Dipiro nun farmakoterapi el kitabı hakkında ne düşünüyorsunuz, gerekli mi sizce
@aysunbilgen23833 жыл бұрын
Teşekkürler
3 жыл бұрын
Rica ederim
@fikretdulger30023 жыл бұрын
Hocam tıp okuyorum da tıp okuyan öğrencilere keşke o zaman şunu yapsaydım ya da o zamanlar şunu gelistirseniz daha iyi olur diyeceginiz bir şey var mi. Derslere çalışmak dışında.( Yurtdışı için tıp İngilizcesini geliştirmek, textbooklari derslerle birlikte götürmek,staj vs )
@gul51273 жыл бұрын
Hocam güzel, okumamızı tavsiye ettiğiniz kitapları anlattığınız bir video da çekebilir misiniz?
3 жыл бұрын
Tabii olabilir, not alıyorum bunu da
@januskinase38383 жыл бұрын
Data'nın kitabından copy paste yapmaktan iyidir be hocam 😉
@burakcelik41543 жыл бұрын
Ahahah aynı fikirdeyim.:)
@adolmazsaolmazmolur54573 жыл бұрын
Hocam mekanizmalar için pdf ler güzel oluyor.
@onr67463 жыл бұрын
Hocam merhabalar kronik idiyopatik ürtiker hastasiyim levosetrizin ve setrizinin birlikte kullanılmasında sakinca varmıdır.Bir birinin metoboliti olması etkilerinin azalmasına sebep olurmu.?
@tugba31853 жыл бұрын
Hocamızın ders notunun kaynaklarında 1998 Katzung var. Videoyu tebessümle izledim, acının tatlı tebessümü :)
3 жыл бұрын
Hiç değişmeyen bilgiler de var şimdi haksızlık etmeyelim ama tabii 23 yıl öncesi de üzücü olmuş :)
@zahide42223 жыл бұрын
Hocam oğuz Kaya alp için üçüncü olarakta (tercih sebebi )belki öğrencinin İngilizcesi yoktur , hocası bunu anlamıştır belki öğrenci cok cok uzaktır farmakoloji hocası oğuz Kaya Alp den başlamıştır .
3 жыл бұрын
İngilizcesi olmaması daha büyük bir sorun aslında, Oğuz Kayaalp'a harcayacağı parayı ODTÜ Reader At Work'e harcamasını tavsiye ederim ben o öğrencinin :)
@zahide42223 жыл бұрын
@ sağolun hocam :) 😄
@beyinmax3 жыл бұрын
Hocam Dipiro nun farmakoterapi el kitabı hakkında ne düşünüyorsunuz?